Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rakouský autoklub varuje před podvodníky na dálnicích u Prahy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Rakouský autoklub ARBÖ varuje řidiče z alpské republiky před troufalými žebráky a podvodníky na dálnicích v okolí Prahy.

Podle informací rakouského autoklubu ARBÖ se žebráci a podvodníci na dálnicích u Prahy snaží pod různými záminkami, jako je například domnělá nehoda či porucha, zastavovat auta, jejichž řidiče poté žádají o finanční příspěvky, případně je okrádají.

ÖAMTC, který je dalším rakouským motoristickým klubem, informace o takových podvodech nemá.

V uplynulém týdnu se s takovými problémy v České republice setkalo 15 členů, uvedl Matthias Eigl z ARBÖ. Dodal, že obdobné praktiky byly sice zaznamenány i v uplynulých letech, nyní se ale opovážlivost žebráků ještě více vystupňovala.

Jeden z členů rakouského autoklubu například oznámil, že ho za ním jedoucí řidič problikáváním dálkovými světly přinutil zastavit, aby ho následně požádal o peníze pro sebe a své děti. ARBÖ navíc varuje, že důvěřiví řidiči, kteří zastaví, mohou být také okradeni.

Takovéto nepravosti podle Eigla mohou vést k tomu, že lidé ze strachu nebudou zastavovat ani těm motoristům, kteří se opravdu dostali do nesnází. To navíc může skončit i stíháním za neposkytnutí pomoci.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - pallas
20. 7. 2015 04:44
Re: Česi to určite neboli...
áno, sú to zvyčajne rumuni, ale takmer vždy na nemeckých značkách. A rakušáci neviem prečo sa tvária prekvapene, keď u nich úradujú takisto.
Avatar - jozephko
19. 7. 2015 07:31
Česi to určite neboli...
Rakúsky automotoklub jaksi zabudol na jednu "maličkosť" - že sú to cudzinci - hlavne Rumuni. Bežne ich vídať aj u nás - auto odstavené na kraji cesty, zdvihnutá kapota, zúfalo mávajúci vodič na ostatných vodičov a - rumunská značka...
Pesnička je vždy tá istá - pokazené auto, nedostatok peňazí a ponuka "zlata" (vyleštených mosadzných kotúčikov) za výhodnú cenu...
Ak som niekedy stretol osobné auto z Rumunska na našich cestách, tak to VŽDY boli takýto zmetci...
Škoda, že neexistuje linka, kde by sa to mohlo okamžite nahlasovať. Po ohlásení by prišli na miesto policajti, auto by trvale zabavili, posádku by posadili na pár mesiacov do chládku a doživotne im zakázali vstup na naše územie...
Avatar - Bully_
18. 7. 2015 19:42
Re: nevím...
Proc vzdelane? Ze si umi posunkovou reci s par nemeckymi slovicky rict o penize?
Jinak se mne stalo to same mezi Prahou a Plzni pred snad nejakymi 8 lety (nemam CZ znacku). Problikali me pri vyjezdu od pumpy, myslel jsem si, ze mam treba neco se stresnim kufrem. Zrejme to byli nejaci Turci a umeli docela plynne nemecky i francouzsky. Jeden me zabavoval a snazil se mne cosi vysvetlit a najednou vidim, jak se druhy nenapadne dostal k autu zezadu a snazi se otevrit kufr. Zamceny. Tak jsem couvl >:-[] a odjel.
18. 7. 2015 17:13
nevím...
To máme ale vzdělané žebráky ;-) nebo si to ti poškození "pěkně" přibarvili .