Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda připravuje půdu pro výrobu hybridů, vyjet by měly za dva roky

Jan Mička
Diskuze (14)
Škodovka připravuje výrobu hybridních modelů. První takové vozy by měly jezdit již v roce 2016.

V souvislosti s novou Škodou Superb se o hybridním pohonu už mluvilo, dosud jsme si však nemohli být jistí, kdy mladoboleslavská automobilka tuto techniku uvede. Podle informací serveru iDnes.cz by však mělo být všem spekulacím konec.

Zpravodajský server uvádí, že výroba hybridů s okřídleným šípem na kapotě začne v roce 2016. Prvním takovým modelem má být skutečně Superb, přibližně o rok později se však dočkáme také hybridní Octavie.

Záměr automobilka nepřímo prozradila v žádosti o stavební povolení pro rozšíření jedné z výrobních hal. Uvedla, že rozšíření a vnitřní úpravy haly M13, jakožto i úprava infrastruktury, souvisí s plánovanou výrobou elektromobilů. Podle Jozefa Baláže, tiskového mluvčího automobilky, však zatím žádné konkrétní rozhodnutí nepadlo. V rámci dlouhodobého plánování investic chce být prý značka připravena na nejrůznější varianty výroby.

V žádosti je sice uveden záměr o výrobě elektromobilů, ve skutečnosti by se však mělo jednat o plug-in hybridy. Klasickému spalovacímu agregátu tedy bude sekundovat elektromotor a akumulátory bude možno nabíjet z klasické elektrické sítě.

Pokud se vyplní předpoklad, který jsme uvedli v jednom z předchozích článků, bude spalovací motor zastupovat zážehová čtrnáctistovka TSI o výkonu 115 kW a výstupní výkon celé soustavy by měl přesáhnout hranici 200 koní. Ústrojí bude velmi pravděpodobně použito jak u Superbu, tak i Octavie.

Jan Mička
Diskuze (14)
15. 11. 2014 20:45
Re: DOBRÁ ZPRÁVA - ŠKODOVKA KONEČNĚ ZAČÍNÁ DĚLAT NĚCO POZITI
jj
SICE TO NEJDŘÍVE 2016 BUDOU JEN HYBRIDY [odkaz] S 50km DOJEZDEM NAŠICHTU A ZPĚT DOGARÁŽE NA DOBÍJEČKU [odkaz] ALE KAŽDOPÁDNĚ LEPŠÍ NEŽ DÍZL/TSI POPELNICE !! [odkaz]

Tak každý nějak začíná že, škodovka skromě co se dá dělat, je to přeci jenom NĚMECKÁ AUTOMOBILKA VW ŠKODA DAS AUTO [odkaz] ale doufejme že potom kápnou VÍCE a LÉPE [odkaz] SOUDRUIDI ;-)
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
14. 11. 2014 08:42
určitě správný směr
při honbě za snižující spotřebou je to jen dobře. Nemohou si dovolit stát bokem a čekat až jim ujede vlak. Byl bych rád i za nějakou kompletní elektriku... E-tron a GTE jsou jen vlaštovky, které vyzobou lidi, co si za nové věci rádi připlatí, tady není mo důvod, aby se stávající auta významně prodražovaly. Do nákladů jdou sice baterie, el. motor a složitější převodovka, zase do úspor menší objemy motorů...
13. 11. 2014 16:08
Re: Mičkovy nesmysly
PHEV = plug-in hybrid electric vehicle (PHEV),
[odkaz]
13. 11. 2014 14:58
Re: DOBRÁ ZPRÁVA - ŠKODOVKA KONEČNĚ ZAČÍNÁ DĚLAT NĚCO POZITI
Nevidíš ty to náhodou moc černě, tím myslím natvrdo? Zapátrej v hlavě a zopákni si vyjmenovaná slova po V, je to třeba >:-[] Nebo to s tebou "vydím" špastně. >:D
Avatar - APF3C
13. 11. 2014 13:52
Re: Mičkovy nesmysly
Na konci článku je zdroj, který píše toto:

Automobilka své plány zveřejnila v žádosti o povolení rozšíření svého závodu v Mladé Boleslavi. „Jedná se o rozšíření stávající montážní haly M13 osobních automobilů, vnitřní úpravy haly M13 a úpravy infrastruktury v souvislosti s plánovanou výrobou elektromobilů,“ napsala automobilka do textu záměru.

Ja vidim v citaci elektromobily.