Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb: Místo šestiválce plug-in hybrid

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (32)
Design nové generace modelu Superb bude vycházet z konceptu Vision C, ale její technika bude mít opět velmi blízko k Passatu a to včetně pohonných jednotek.

Životní cyklus současné generace Škody Superb se pomalu, ale jistě blíží ke konci a i díky tomu se stále častěji objevují více či méně zaručené informace o nástupci. Ten samozřejmě zůstane vlajkovou lodí mladoboleslavské automobilky a je více než jisté, že se postaví na modulární platformu MQB.

Nejnovější zprávy ohledně třetí generace Superbu přinesl britský Auto Express, který uvádí, že podle jeho zdroje můžeme počítat s příchodem plug-in hybridní verze. Ta má sdílet pohonný systém s novou generací Volkswagenu Passat.

Pokud k tomu skutečně dojde, pak pod kapotu nového Superbu zamíří plug-in hybridní ústrojí, které je tvořeno čtrnáctistovkou TSI s výkonem 115 kW a elektromotorem, který dodá dalších 80 kW. Výstupní výkon soustavy, spolupracující s převodovkou DSG, je 155 kW (210 koní).

Nový Passat s tímto pohonným systému je schopen ujet až 50 kilometrů čistě na elektřinu díky akumulátoru o kapacitě 9,9 kWh. Také díky tomu by měl plug-in hybrid spotřebovat okolo 1,5 l/100 km, oficiální údaj však automobilka zatím neuvedla. Podobných výkonů by tedy měl být schopen i připravovaný Superb.

Na dřívějších zprávách o designu vycházejícím z konceptu Vision C nebo použití adaptivních tlumičů, díky nimž bude příští Superb prvním modelem mladoboleslavské značky, který tento systém dostane, se prozatím nic nemění.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (32)
13. 11. 2014 13:51
Re: uz vidim
ano ano, prave si odhalil pravu tvar kapitalizmu :yes:
Avatar - poterienko
17. 7. 2014 10:35
Re: až jsem se otřásl...
Protože z nich vychází ošklivé Škodovky.
17. 7. 2014 10:30
Re: Co takhle 2,5 TSFI (TSI) ?
Ano, ale v té době neměl Passat dvoulitr s výkonem přes 200 kW (i když takový motor měli, nedávali ho do "civilních" aut). Není ani jisté, jestli se tenhle šestiválec dostane do (evropského) Passatu. Pokud neplánují Superb s výkonem přes 206 kW, šance na šestiválec je podle mne nulová.
Avatar - fOE
17. 7. 2014 08:16
Re: Už bylo na čase
Aneb tak to dopada kdyz nekomu v zilach misto krve koluje nafta.
Avatar - JohnST
16. 7. 2014 23:36
Re: Už bylo na čase
Ak nieco lieta z vyfuku nie je tam filter pevnych castic. >:-[]