Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SOR Libchvavy letos vyrobí asi 500 autobusů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Podnik může díky svému zázemí vyrobit až 700 autobusů ročně. Denně z linek vyjíždí asi tři autobusy.

Společnost SOR Libchavy přistavuje novou lakovnu na drobné díly. Výrobce autobusů ji chce mít hotovou přibližně v létě, vynaloží na ni necelých 20 milionů korun. ČTK to řekl jednatel společnosti Petr Hájek.

"Máme lakovnu celých karosérií, tato lakovna nelze využít na 100 procent, pokud se tam lakují drobné díly. Hledali jsme cestu, jak její kapacitu nesnižovat," uvedl Hájek.

Podnik může díky svému zázemí vyrobit až 700 autobusů ročně. Denně z linek vyjedou asi tři autobusy. Letošní produkci plánuje SOR Libchavy završit přibližně 500 kusy.

Loni podnik prodal 438 autobusů. SOR postupně dodává vozidla pro dopravní podniky v Praze a Bratislavě, další produkci dodává hlavně do mnoha zemí bývalého východního bloku. "Pro Prahu nám letos vypadlo 50 autobusů, ale vyhráli jsme zakázku na 100 kloubových autobusů do Bratislavy, které jsme už částečně dodali, a zvýšili jsme prodej všude okolo," uvedl Hájek.

SOR Libchavy patří do Energetického a průmyslového holdingu (EPH) skupin J&T a PPF a podnikatele Daniela Křetínského. Loni její tržby stouply zhruba o pětinu na něco přes dvě miliardy korun, asi o pětinu firma loni zvýšila také zisk.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
14. 12. 2010 13:23
Re: konečně
A že zrovna ten čumáčik tú 1203 trochu viac pripomína... >:D
Inak do Š1203 sa neopieraj, vo svojej dobe to bola priam spása.
Avatar - JFK
14. 12. 2010 09:38
konečně
ten nízkopodlažní nevypadá jak facelift dvanácettrosky.. ještě by ten předek měli aplikovat na ostatní řady