Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki chce potvdit zlepšenou formu

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Tým Suzuki chce v Estorilu potvrdit zlepšené výkony svého čtyřtaktního stroje a také zúročit poznatky z testů na Masarykově okruhu.

Tým Suzuki chce v Estorilu potvrdit zlepšené výkony svého čtyřtaktního stroje a také zúročit poznatky z testů na Masarykově okruhu.

Brněnský okruh Suzuki svědčil, protože Sete Gibernaou v závodu obsadil čtvrté místo, dosud nejlepší výsledek čtyřtaktního prototypu GSV-R, pomineme-li druhé místa Rya v deštivém úvodním závodu sezony v Suzuce. Tým navíc v Brně zůstal další dva dny, kdy se věnoval dalšímu vývoji stroje. V průběhu dvoudenních testů tým zkoušel nové šasi a nové díly motoru. Testy navíc potvrdily úspěšnou operaci Kennyho Robertse, který se potýkal problémem “Air-Pump“, kdy se kvůli silnému držení řídítek,zatnutí svalů, zpomaluje oběh krve v končetinách a nedostatečné okysličení vede k rychlé únavě. Roberts v průběhu dvou dnů odjel mnoho kilometrů, které vydají za několik závodů a neměl sebemenší problémy.

„Testy nikdy nesepnou nějaký magický přepínač, díky kterému byste byli o jednu nebo dvě sekundy rychlejší,“ řekl manažer týmu Gary Taylor a pokračoval: „Nesnažili jsme se proto o radikální průlom, brali jsme to jako šanci na delší a tvrdou práci na různých částech stroje, jeho nastavování a srovnávání jejich přínosů. Dva dny v Brně nám umožnily projít spoustu věcí a udělat hodně srovnání. Získali jsme spoustu informací, které nyní procházejí naši inženýři. Cílem je se co nejlépe připravit nejen na Estoril, ale i na další závody.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)