Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Systém měření tlaku Contipressurecheck: Lepší výkonnost

Ivo Semrád
Diskuze (0)
Měření tlaku pneumatik od firmy Continental šetří náklady, prodlužuje životnost pneumatik a zlepšuje bezpečnost provozu.

Systém Contipressurecheck, sledující nahuštění nákladních a autobusových plášťů, poskytuje přesná data o tlaku a teplotě. Umožňuje kontrolovat stav pneumatik v reálném čase a rychle reagovat, pokud se objeví odchylka od běžných hodnot. Nově lze tento systém snadno zapojit do telematického systému vozidla. To dává správci vozového parku možnost sledovat aktuální tlak i teplotu a také dostávat aktuální výstražné upozornění.

Díky systému Contipressurecheck mohou přepravci zlepšit svou výkonnost a v důsledku ušetřit hodně peněz, protože životnost pneumatiky je maximalizována, zatímco spotřeba paliva snížena na minimum. Není proto překvapením, že systém vzbudil na všech trzích neobyčejně vysoký ohlas. Někteří z fleetových manažerů si cenili vysoké spolehlivosti, někteří kladně hodnotili možnost větší kontroly tlaku v pneumatikách, a tím možnosti větších úspor nákladů celého jejich vozového parku.

„Připojení Contipressurecheck využíváme do svého telematického systému, kterým máme propojeny všechna vozidla. Při sledování vozidel ihned poznám, zda je vše v pořádku nebo se něco s pneumatikami děje. I pro řidiče je Contipressurecheck pohodlný a ulehčuje jim práci,“ říká Miroslav Volšička, majitel dopravní fi rmy Volšatrans, a dodává: „Pro nás je také důležitá spolehlivost našich přepravních služeb. Za dobu používání systému Contipressurecheck se nám vozidla nezastavila ani na minutu kvůli problémům s pneumatikami a neplatili jsme žádné náklady kvůli prostojům. Vím, že v takovém případě mohou být náklady opravdu velmi vysoké. Jedna zachráněná pneumatika mi tak zaplatí celý systém pro měření tlaku pro dané vozidlo.“

Systém kontroly tlaku v pneumatikách Contipressurecheck spojuje zkušenosti společnosti Continental a znalosti z různých oblastí, jako jsou pneumatiky, technologie senzorů a přístrojové vybavení, do jednoho výrobku. Montáž tohoto systému je velmi jednoduchá. Pro upevnění senzoru, který je zhruba dva centimetry dlouhá a váží méně než dvacet gramů, se na vnitřní stranu pneumatiky nalepí gumový kontejner. Přijímač je pak pevně namontován na rámu vozidla a průběžně zaznamenává hodnoty tlaku vzduchu a teploty, které naměřily senzory. Elektronická kontrolní jednotka zobrazuje vyhodnocené údaje na displeji v kabině řidiče. Systém Contipressurecheck je kompatibilní se všemi značkami pneumatik a všemi typy vozidel.

Ivo Semrád
Diskuze (0)