Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zámky řadicí páky šetří peníze

Ondřej Šuch
Diskuze (0)
Investice se vrátí za dva a půl až čtyři roky.

Zámek řadicí páky je dnes už uznávaným bezpečnostním standardem nejen v České republice. Na českém i středoevropském trhu dominují zámky DEFEND-LOCK, vyráběné společností MARBO CZ. Za devět let jich výrobce dodal celkem přes čtvrt milionu, a to jak ve volném prodeji, tak jako originální nebo schválené příslušenství do osobních i do lehkých užitkových automobilů.

Pojišťovny poskytují majitelům motorových vozidel, které jsou vybaveny s vozidlem pevně spojeným mechanickým zabezpečením řadicí páky, v případě havarijního pojištění a pojištění proti odcizení slevy na pojistném v rozmezí 5 až 20%.

V současnosti poskytuje v ČR možnost uzavřít havarijní pojištění motorového vozidla celkem 14 pojišťoven. Celková sleva poskytnuta zákazníkovi je nejčastěji fixní hodnotou té které pojišťovny. Čím dál více se objevují atraktivní nabídky a bonusy pojišťoven a jednotlivých automobilek, případně jejich leasingových společností s výsledným dalším zvýšením slevy na pojistném (v některých případech dokonce na vlastní mechanické zabezpečení zdarma).

Příkladem významných fixních slev je Česká pojišťovna 10% nebo Česká podnikatelská pojišťovna s 15% slevou. Některé z pojišťoven umožňují uzavřít pojistnou smlouvu pouze na riziko odcizení vozidla a živelné události. V tomto případě se hodnota slev výrazně mění, např. u Allianz na 18%.

Až dvacetiprocentní bonus je pro zákazníka, který si nechává pojistit vozidlo proti krádeži, natolik zajímavý, že se investice, vložená do montáže zabezpečením řadicí páky uživateli vyplatí jen na pojistném, podle pořizovací ceny vozidla, už po dvou a půl až čtyřech letech.

Ondřej Šuch
Diskuze (0)