Novinky
0
pasat je krasne auto...keby ne nechapem preco ho ma tolko ludi... :-!
Přejít do diskuze
Vy jste asi nikdy nekupovali díly na Saaba co ? Ford jde naproti lidem v globálu a nedělá ze sebe boha.Tak jako je Mercedes Mercedesem,ale co údžba a kvalita,která tu byla před 15 lety,tak vymizela.
Tentokrát VW zaspalo dobu,ještě jednou se podívej na fotky a poslední model Passatu....předek normál,zadek u sedanu zoufalství a interier ? Ten možná pomlovat nebudu,dávám mu za 2.
Zřejmě nevíš,která bije...jezdím rok posledním modelem 2004,130 koní,které je dosti dynamické,maximálka 215 km/h,zrychlení super,krouťák též.Podvozek je mezi nejlepšími v této třídě....přečti si tento týden články...Svět motorů,Autohit.Nejlepší a nejspolehlivější vůz v této třídě na trhu.
passat je najdpredávanejsie auto strednej triedy v celej europe,nielen v čechách,a to prosiim suverenne!! takze tie nezmysly o koncernovych zlavach sem moc nepatria! ps: tie predaje maju urcite svoj dovod... 😄
Nové Mondeo je velkým zklamáním. Čím více se přibližuje skutečnosti, tím více se ztrácí Iosis... Takový postup je často normální, ale nějak vnitřně jsem doufal, že to Ford zmákne. BTW teď se už nedivím, proč nejdříve uveřejnili verzi kombi. Má daleko větší sílu než liftback. Zejména placatost horní části víka kufru je velmi odpudivou 8-s Vyšpulenost čumáku, který šikmooce šilhá do stran, je fakt divná. U Mondea byly vždy povedenější až verze po faceliftu a tenhle čumák si o to říká už teď! Kombi verze se mi zdá celkově vyváženější a vypadá to, že nabídne i solidní kapacitu. Ještě k podvozku Mondea. Jezdil jsem různé verze současného Mondea v době, kdy bylo novinkou. Většinou to byly dvoulitrové benzíny a v té době se jednalo o velice dobrý, klidně můžu říct nadprůměrný, podvozek :yes: To, co člověk užil v serpentinách s takhle těžkým autem, bylo nevídané. Skvělá zpětná vazba a ochota se vrhat do zatáček byla famózní. Od té doby jsem pak jel faceliftovaným Mondeem jen jednou a byla to ta dieselová 2.2 s asi 150k. Zátah byl parádní, příplatková Titanium 18" kola byla úžasná, ale nemohl jsem zkusit víc, než co dovolovala jízda svatební kolony 😉
No v Česku je a asi aj vždy bude v strednej triede druhé. Pardon, vlastne tretie, lebo prvá je Octavia >😁 >😁 >😁 >😁
VW podobne ako Škoda môže spraviť čokoľvek a bude sa to predávať. Viď. nový Passat. Dizajn je mierne povedané zvláštny, to je ale vec vkusu. No vpredu je stiesnenejší ako Kia Ceed. S Mondeom ( starým )neporovnateľné. Lenže veľa ľuďom stačí že to je Passat. Čo sa týka dizajnu Mondea tak zozadu mi pripomína dosť Lagunu. Spredu je podľa mňa super. Za 4 roky keď si ho budem kupovať ( ak budem spokojný s pôvodným ) bude po facelifte takže možno s tým niečo spravia, bude mať vychytané muchy a bude mať aj dobrú cenu. Ak bude vyzerať nafúknuto tak to podľa mňa nie je na škodu. Staré Mondeo je najväčšie v triede ( po SuperB ) a zďaleka na to nevyzerá. Octávia je najmenšia v nižšej strednej ( okrem kufra ) a veľa ľudí si ju kupuje ako strednú 😄Možno mu to pomôže v predajnosti aj keď vždy bude len druhé. V Československu istotne. 😄 😄 😄 😄
VW podobne ako Škoda môže spraviť čokoľvek a bude sa to predávať. Viď. nový Passat. Dizajn je mierne povedané zvláštny, to je ale vec vkusu. No vpredu je stiesnenejší ako Kia Ceed. S Mondeom ( starým )neporovnateľné. Lenže veľa ľuďom stačí že to je Passat. Čo sa týka dizajnu Mondea tak zozadu mi pripomína dosť Lagunu. Spredu je podľa mňa super. Za 4 roky keď si ho budem kupovať ( ak budem spokojný s pôvodným ) bude po facelifte takže možno s tým niečo spravia, bude mať vychytané muchy a bude mať aj dobrú cenu. Ak bude vyzerať nafúknuto tak to podľa mňa nie je na škodu. Staré Mondeo je najväčšie v triede ( po SuperB ) a zďaleka na to nevyzerá. Octávia je najmenšia v nižšej strednej ( okrem kufra ) a veľa ľudí si ju kupuje ako strednú 😄Možno mu to pomôže v predajnosti aj keď vždy bude len druhé. V Československu istotne. 😄 😄 😄 😄
Ford mel vzdy nadcasovy design. Nove mondeo se najednou jakoby snazi ziskat prizen hlavne vselijakymi prolisy, listami a tvary... Designu davam 3-.
S-line od Audi? SAAB? A co Passat 3.2 a jeho podvozek? Opravdu podvozkem VW nikoho neoslni. Saab je na snad lepe, ale na Forda teda nema.
ST220 je civilni, verze podvozek ma jenom male upravi v naladeni proti Trendu treba nebo Ghia a le platforma je stejna, stejen dobra !!! opravdu vis Ciello prd.
ST neni RS
ST neni RS
ST220 je civilni verze podvozek ma jenom male upravi v naldeni proti Trendu treba nebo Ghia a le platforma je stejna, stejen dobra !!! opravdu vis Ciello prd.
ST neni RS
ST neni RS
No, tim bych si tak jisty nebyl. Mne taky chybi evropsky Ford vyssi stredni tridy. Scorpio II byl bohuzel DESIGNOVE obrovsky krok vedle a prave kvuli nemu Ford vyssi stredni tridu neslavne opustil 😢
zdravim hosi. jezdi tu z vas nekdo forda tuhle generaci na 1,8 TDCi?prej se to dost *.ja bych mnel zajem o tohle nove mondeo ale 2,0TDCi.Ma nekto skusenosti?a jeste jedna vec, ten sestikvalt nema to prilis kratke rychlosti?
Kdo po usednuti do jakehokoliv auta rekne, uz nikdy jinak, je magor! Neber to osobne.
Heh, tak my mame uplne iny vkus, pretoze tak ako aj S, tak aj CL u mna vyrazne stuplo a velmi sa mi paci. 😄 Vsetko to ale odstartovala era CLS a doteraz sa drzia tohto dizajnoveho smeru, v com ich ja len podporujem.
R36
Jistě není kde váhat. Kdo jednou v Passatu seděl už nikdy jinak. Jo jinak Superb i s faceliftem alias Passat 1997 opravdu nestíhá.
R36
ANO, ANO, ANO, souhlasím. Je to auto nehasnoucí, je to hvězda třídy, je bezkonkurenční - je to ale PASSAT. A Ford může obsadit jakoukoli příčku z míst 2 až ...
R36
Nechci ale musím reagovat do klubu majitelů Fiest lačně toužících po jejich novém dogmaitckém králi značky: tvrzení že ST nemá konkurenci? S-line od Audi? SAAB? A co Passat 3.2 a jeho podvozek? Neříkám že NOVÝ model nebude lepší než starý (to je vždycky), ale srovnávejme srovnatelné....
Na S-type Jaguara uz ani nemusis zbohatnut. Nedavno tu bol clanok, co mi vyrazil dych - holy S-type Jag pod milion Kc! Mozno je splnenie tvojho snu blizsie, nez si myslis. Asi by si mal upgradovat svoje sny na XJ 😄
nechci ti brát iluze, ale chápu, že srovnávat top model "ST220" s civilními verzemi je velmi jednoduché.. znáš to o tom jednookým mezi slepými.. a pokud to vztáhnu na Saab 9-3 a adekvátní variantu k ST220, pak je to Aero. I civilní 9-3 má Re-Axs, která jízdní vlastnosti tohoto auta staví na vrchol... a tím chci říct, že i normální model Saabu 9-3 s adekvátním výkonem má vynikající jízdní vlastnosti.. na adresu mondea musím říct, že mě velmi zklamalo a horší jízdní vlastnosti jsem zaznamenal snad jen u Superbu.. (s ohledem na přímé konkurenty)... Promiň mi tedy, jestli jsem ti zkritizoval tvoje oblíbené auto.. a věz, že milý Ciello toho neví zdaleka tolik co ty... 😉
Tak sa mi zda , ze toto auto vyzera tak trochu americky, teda presnejsie jeho predna cast. Cely predok, ale hlavne mohutnost masky a vyska kapoty mi pripadaju ala design USA. Dovolil by som si odhadnut, ze toto auto sa bude predavat aj v USA len s miernymi zmenami designu (take globalizovane mondeo).
Inak ale celkovy dojem mam z neho dobry. Taka nasrdena sportova "limuzina". Davam :yes: :yes: :yes:
Inak ale celkovy dojem mam z neho dobry. Taka nasrdena sportova "limuzina". Davam :yes: :yes: :yes:
... no nevim, nevim ,ale C6 mi moc kýčovitě nepřipadá. Ač francouze vůbec nemusim, tak C6 je po desingnové stráce hóóódně povedený auto. Dokonce musím i souhlasit s redakcí TopGear, kteří mu (c Cu) dělili cenu roku 2006. Jinak na nový Mondeo jsem se těšil jak na málo co a zklamanej rozhodně nejsem.
emylak
Takze, celkove krasny, nazivo to bude ok. Ale co mi vadi, jsou moc velky lemy blatniku, vypada to jak pripraveny na 19" kola. Jiny vypadaj jak kolecka na skateboardu. Dalsi vec, jsou ty maly motory. 1.8 minule generace moc nejede, stli tam daj 1.6 tak potes koste. Myslim ze by meli zacit sledovat pomer litr/tunu, tady to bude okolo 1. Ale nevim kam zmizely V6tky, to je motor co uz s takhle velkym a tezkym autem umi hejbat. A prave diky hmotnosti je i spotreba podobna.
emylak
Anglicane, tys to vystih. Za cenu pasata si muzes koupit daleko zabavnejsi auta, a neni jich malo. A nafta, nafta se odjakziva lila do traktoru nebo kombajnu.
emylak
No nevim, ve firme kde pracuju mame Mondeo, novou Fiestu a Fabii (ta stoji v garazi, nikdo s ni nechce jezdit, proc asi?). Nejaky VW nesmi do garazi 😊
Mě se třeba Mondeo líbí-pro mě je rozhodně hezčí než Passat.Ale to je otázka vkusu 😄
mari
Já jsem ten poslední, který od ,,pašíka" čeká zázraky >😁 >😒] >😒] Alfa 156 mě zrovna moc nebrala, raději mám 166ku
Nebo snad čekáš zázraky od nového Pašíka? I Alfa se poslední dobopu vytrácí a tak dobře vypadala stopadesátšestka.
mari
S hliníkem souhlasím. Nejsem si ale jistý, jestli designový král přijde zrovna od Hondy nebo Mazdy 😄 😉
vlastním Mondeo 99-2000 sedan poslední"kulatý".Tím se domnívám vystřílel Ford veškerou invenci ve tvaru karoserie.Co týče se napěchování vozu technikou,k tomu nemám připomínek.Nové tvary vozu mým srdcem netrhají,ostatně ani jiných výrobců.Novátoři jakoby se předháněli v tom,kdo vytvoří ošklivější auto. :no:
No, já už jsem teda na světě dlouho... až moc. Ale do Passata bych nevlez! Není to o věku, je to o životním stylu. Proč nosí námořní kapitání "klubové sako" - protože je nejlepší? Ne - protože je to zvykem. Prasáta si koupí všichni, kdo mají majitele v Německu (70%firm) a nebo komu je to jedno - a tak si koupí to, co je zvykem. A když náhle zbohatnou, tak si koupí Audinu. To je odvaz! Já jezdím Mondeem. Benzínovým! A až zbohatnu, tak si koupím Sko Jaguára... >😁
Třeba ta náchylnost na kvalitu paliva. Opravy jsou drahé a na záruku ti to nevezmou. A že se ti to nemůže stát, že tankuješ jen u renomovaných benzinek, tak na to zapomeň. Jistotu nemáš nikde! :-!
Stačilo to jednou! 😃) No není poruchovější motor, než je diesel od Forda... Common raily obecně stojí za houby, "koncern VWů tomu dal úplně na * - ale furt je to dobrý, proti Fordu. Ten teda tu módu common-ralu odnes škaredě... ale bezíny jsou SUPER! Rozvod řetezem, nesmrtelnej motor...
Tak sorry! 😄 Ale to by ses asi nedočkal... A vážně je to převzatý se starých dobrých GT. Chtělo se tím jako naznačit, že dneska už i čtyřmetrový auta dokážou nabídnout "velkou turistiku"... 😄 Je nová doba! Host vyhazuje vrchního! 😄 P.S.: není to pravda - GT musí nutně mít svojí váhu, tedy hmotnost, aby ty kilomtery dokázalo polykat s nonšlancí, k tomu jému patřící...
V interiéru je až zbytečně moc imitace hliníku. Každý rozumný člověk ví, že hliník se odstěhoval do Humpolce. Působí to lacině a sráží to docela pěkně obyčejnou palubní desku. Jinak všem rozumným lidem je jasné, že designový král třídy přijde až s nástupci Hondy Accord a Mazdy 6. Dost už bylo Evropského kýče Passatem počínaje a C6 a tímhle Mondeem konče. :-!
Rozdíl tam je značnej... nejenže vepředu je metrák navíc - ale vzadu je jednodušší náprava. Proto mám pětidvířko v benzínu - a je to mazec. 😄
Tohle me napadlo taky, jenze jsem si myslel, ze je to blbost.. GT ma byt podle me pohodlne kupe s velkym motorem... 3200GT atd... Jo, a taky sem chtel odpoved od pana GTI >😁 >😁
To GTI: Posuzovat, zda je auto dobre ci ne podle prodeju neni zrovna stastne... Priklad za vsechny: P 206 :no: Passat podle me nicim neurazi,ale ani nicim nenadchne... Predstav si takoveho cloveka...Vestsinou ne prilis zabavny,ale vsemi pomerne oblibeny. ,,Pomerne'' protoze nenadchne a ,,oblibeny'' protoze neurazi... Vim, je zvrhle prirovnavat tunu zeleza k zivym bytostem, ale presto..Jista podobnost tu preci jen je.... Jaka zena se vyskytuje ve tvych erotickych predstavach casteji? Ta, hodna, pilna, lec pri zemi, bez schopnosti vzplanout, rozdovadet se(PASSAT); nebo ta s divokyma ocima, ktera si na tebe pociha nekde za bukem a ty nevis, co od ni mas cekat...? Jednou dostanes absolutni vasen, jindy se dockas podrazu...(napr.156 atd.) Pro zazitek volim jednoznacne b) , pro klidny, mistami nudny zivot a). Celkove vsak za b), protoze jsem mlady. Proto si myslim, ze je passat pro starsi az starou generaci... >😁
Znamená to Grand Turismo Injection... GT = velká turistika a je, teda asi byl, to pojem sám o sobě. No a to I na konec přidali proto, že v jisté době bylo vstřikování unikum! 😄
Dvoulitr 107kW. Souhlasí... ale 81 respektive 92kW je nápadně přesně výkon 1.8! A ne 1.6... 😉 Jinak se mi líbí. Mám Mondeo a chci další. Ale musí to být zase benzín - o dieselech si vyprávějí děsivé zvěsti už i děcka pod mostem...
To bud nemas paru jak se balej holky, nebo ti je 12 a nebo 60 frajere. Doah, takovyho joudu jsem tady jeste nepotkal. Placas tady uplnej bullsh. :no: :no:
Passat ani nikdy nevládl, čili žádný konec. Jen další do počtu před plitký koncernový VW vůz.
PS: A letos bude ještě horko. Už se těším. :yes:
PS: A letos bude ještě horko. Už se těším. :yes:
tak si myslím, že si klidně manažera v tom dovedu představit spíš než v passatu. Oni jsou už i manažeři a lidi co na to mají ve věku mladším než bývalo zvykem. Starý páprda inklinuje k Pasatu mladší k Mondeu a třeba Lexusu.
Máš pravdu, Scorpio II bylo úžasné. Neskutečně krásné, ale absolutně nedoceněné...
marianek
Stavu to melo, ale jak jsem uz napsal, nejdriv se zamysli na co a jak reagujes. Ale ted si dovolim reagovat na tvoji reakci ohledne zen. Jestli sis sam vytvoril zasadu, ze nebudes psat o zenach, pak te u toho necham. Myslim si vsak, ze krasna auta a krasne zeny k sobe patri. Krasa aut neni primo umerna ke krase zen. (uz zase sklouzavam do slangu). Takze nevidim duvod k tve zasadeo nepsani o zenach. Uz vidim reakci, ze tato zasada neni tvoje. Od nikoho jineho jsem podobny blud jeste neslysel.
Tvi obdivovatele se opravdu ozvali, jenze mi nodpovedeli, co znamena zkratka GTI.... >😁 Jasne ze vim, ze to pojem, zamiloval sem se do 205gti,306gti(s16) i do golfu s timz privlastkem (Mk. 1 a 2)... Jen nevim, co znamena... A Ty, GTI, jakozto hrdy(a opravneny) nositel teto zkratky bys mel vedet, co znamena... RS je vestsinou RacingSport,ST SportsTechnologies atd.. GTI je......? Prosim dopln >😁
GTI
Marianku, mladší starší, kojenci i starci... všichni stále balíme... tak příště nepiš nesmysly. I přirovnání, totiž, musí mít šťávu 😉
marianek
Chtel jsem dat duraz na to, co jsem napsal o te opere. No, jak jsem uz napsal, zdrzim se podobnych frazi.
Pekelná Micinka
Řekni GTImu, má ji mezi navštívenkami. Hned vedle, Touareg Authorized Servis, GmBH.
Pekelná Micinka
No asi si to měl napsat trochu jinak, myslím, že většina to pochopila tak, že nové Mondeo by si měli pořídit ti, jež chtěj nutně zbalit holku.. 😉 BTW. Myslím, že na tuto činnost by v současné chvíli byl nejlepší materiál - BMW Z4.
marianek
No, myslel jsem, ze aspon tebe by napadlo, ze takove prirovnani neni mysleno doslovne. Na auto "bali" James Bond a potom jen nekolik zoufalcu. Fraze "na to holku nezbalis" neznamena, ze to pujdes hned zkusit. Hmmm... ty asi nebudes mit teenagera syna. V kazdem pripade by ses mel nejdriv zamyslet na co a jak reagujes. Mezi nama jsou i ti mladsi, kteri by se ti mohli za takove uklouznuti vysmat. A ja zase zmenim svuj slovnik vhodnejsi memu veku.
Pekelná Micinka
Já také psal o novém Mondeu. Ale upozornil jsem, že ani stávající by si mě nepřiklonilo na svou stranu.
Lonestarstate
Takže než budu kupovat auto, udělám průzkum mezi příslušnicemi něžného pohlaví. >😁 To jsou konce. Jinak souboj Mondeo x Passat mě nechává chladným. Na obou autech cosi opuchlo. Jen u každého jiné partie. Ale zaujalo mě, jak King napsal příspěvek o Mondeo jen proto, aby mohl sdělit myšlenku, že Volvo a Saab jsou rádoby-luxusní auta, zatímco Accord ( >😁 ) je subprémiovka. To mě dostalo do kolen. 😉
těch u nás bude hodně. Hlavně tu má passat image manažerského vozu (i když dobrý manager jezdí v lepších vozech) a tak se firmy ani moc nerozmýšlejí, podle mě.
Ford nám konečně oficiálně potvrdil konečný (tak diskutovaný) vzhled nového Mondea. V podstatě rozšiřuje předchozí ostře řezaný vzhled poslední generace, který je ještě sportovnější. Sice to není úplně agresivní vzhled, ale (jak už bylo řečeno nahoře) nedokážu si tak docela představit, že by v tom jezdili manageři na jednání. Ono je možné všechno, ale Passat (když už tu teda někdo srovnával) v tomhle ohledu plní tyto ambice dokonaleji (reprezentativní vzhled). A řekl bych, že tato třída je zaměřena spíše na tuhle klientelu ("normální" rodina si tohle auto nemůže dovolit, a ti majetnější kupují jiné káry). Co ale především musím pochválit, jsou tvary kombíku. Sice jemně připomíná MPVčko (za zadu S-maxe) ale konečně nevypadá jako dlouhý pohřebák (jako u stávající verze). Takže co říct na závěr, no snad jen že budu Mondeu držet palce ať se brzo neokouká.. :yes:
marianek
To bude asi jedna z mala. Pamatuj, pisu o Mondeu na obrazku nahore, nikoliv o stavajici generaci. Ta tvoje znama holka bude mit problemy s vyberem, protoze vlastniku BMW (tech novejsich) ve veku
Pekelná Micinka
No můžou být i takové firmy, tam kde je část managementu německá bych o tom nepochyboval, resp. by taková možnost byla nasnadě.
GTI
Klid, klid, Marianku... tohle snad nebudu ani komentovat... P.S. O ženskejch tu nepíšem, to je tu taková nepsaná zásada... tak jen výjimka -Ženskou, Marianku, ženskou nebal ani na hodinky, ani na brejle, a ani na ponožky. Ženskou zbal na hlavu. Na svou hlavu... to jediný má totiž cenu... A pak ještě tvůj kohout v tangách 😄 Ale abys mi dobře rozuměl... chci ti tím říci, že to prostě musíš umět nejen na baru... v tomhle ti jaksi Mondeo ani Passat nápomocní nebudou 😉
Pekelná Micinka
To je možné. Ale to může udělat Ford taky. Ale je faktem, že větší počet lidí zde má "pangermánské" vnímání designu, vyžadují více konzervativnosti a to Mondeům chybělo vždy. A ty sportovnější zas často chtějí Japonce. Což se ani nedivím, Magda6 mi sice až tolik neříká, ale rozhodně je mnohem víc vyvážená než nový Mondeo. A to současný je takový nudněEdge.
mari
Nahoře jsem slovem klasika očastoval existenci klasické ruční brzdy. Právě ta totiž začíná být čím dál vzácnější...
Pekelná Micinka
To je subjektivní názor. Mondeo - znám holku, kterou nezbalíš na Mondeo. Ani na jinej Ford. Jakej má vztah k Passatu nevím. Byla "odkojená" na BMW. Navíc auto si kupuju kvůli sobě. Kdybych se měl rozhodnout mezi Passatem a Mondeem (i tím současným), určitě bych volil Passata. Já nemyslel třeba operu, ale zadek Passatu mi přijde hodně "architektonickej", nevím proč ve mě vyvolává takový typ emoce, ale je to tak.
marianek
Bohuzel Opel mu zatim moc nepomohl. Doufejme, ze se zlepsi. BTW jednou to stacilo.
marianek
Dovolim si nesouhlasit. Nedokazi si predstavit, ze bych s manzelkou jel do opery v Passatu. Zkratka neco takoveho se nedela (no, v CR spis nemelo delat). V tomto novem Mondeu bych prijel (neplati ve verzi kombi). Take nepocitej, ze zbalis holku v Passatu. V novem Mondeu bys problem nemel.
GTI
Jestli tomu vnitřku říkáš klasika... tak jsi teď popřel celou svou výbornou práci, kterou odvádíš na blogu...
Pekelná Micinka
Faktem je, že i firmy asi mají důvod, proč nejdou do Mondea, ale do Passata. Takže možná i to je důvod.
Pekelná Micinka
Šálí tě zrak. Zejména co se týká zadní části, doporučoval bych výměnu čoček! 😉
Určitě netrumfne,bo většina passatů je služebních (což není myšleno negativně, jen konstatování)
Pekelná Micinka
Nevím, jestli to dělám rád, nebo ne, ale s tím, že je apoštol král třídy, s tím souhlasím. Tohle Mondeo je moc sportovně střižený, možná až moc předpokládatelný. Faktem je, že jediný Mondeo, který se mi líbilo bylo to úplně první. Nehodnotím teď prodeje atd., ale z čistě estetický stránky mi je Passat mnohem bližší. Jistě, Mondeo je zatím neokoukaný (vždyť ho taky nikdo z nás tady, předpokládám, neviděl), ale za pár měsíců splyne z davem. To sice Passat umí taky, ale ten se tak nějak nesnaží vyčnívat, takže myslím, že u něho je to splynutí spíše programové. Vzhledem k tomu, že mezi sportovci tu už má místo Mazda6 a mezi individualisty spíše Volvo, tak myslím, že Mondeo nemá moc kde brát, pro mě v něm chybí "architektura", kterou třeba při pohledu na Passata v antracitu vidím. Nějak si neumím představit, že Mondeo zastaví před nějakou "institucí" a že z něj vystoupí někdo v obleku (nebo s oblekem) na jednání. To mi u současnýho Passatu nechybí. Kdyby dobře střihli předek, tak to mohla bejt aspoň sportovní jednička, jenže tak jak je, se snaží patřit všude, ale zároveň nepatří nikam. Tak Bravo Apoštol!
GTI
Těší mě, že mě rád čteš 😉 :yes: Matone... pojem Apoštol, ano, jsem jeho tvůrcem, to přiznávám, ovšem je potřeba vědět, že v Česku již přeskočil i do tištěného periodika... tedy dnes jíž jde o objektivizovaný, trefný přívlastek... ostatně, já pokud o něm píši (a to je v poslední době vyjímečné) vyždy jen tehdy, je-li to nutné. Apoštol, pardon 😉 PASSAT je tu nejprodávanějším autem ve střední třídě... Dokonale válcuje své třídní "rádobysoupeře"... A velmi upřímně ti píši, že jsem moc Fandil Mondeu, aby se mu to povedlo... čekál jsem na souboj prodejů... tak v mých očích se to tedy nepovedlo... prostě "almara na streše"... Ostatně budeme sledovat ty prodeje, a můj odhad je, že v počtech prodaných, Mondeo Passata netrumfne. P.S. Co je GTI, ti tu, počítám, do pěti minut vysvětlí nějaký můj "obdivovatel" 😄 😉 :yes:
Šálí mě zrak, nebo tam vidím prvky Jaguárského designu - XK přední světla, X - type Estate - zadek???
mari
Po přesednutí z benzínového mondea do dieselu je cítit rozdíl. Ale i tak má TDCi nadprůměrné jízdní vlastnosti. Jak je to v kombíku nevím, ale asi tam velký rozdíl nebude.
marianek
:yes: :yes: :yes: Passat apostol.....ha,ha,ha. Pockejme si az se VW probudi. Za par let zase postavi neco, co tu melo byt uz ted.
I s TDCi Mondeo ma velmi dobre jizdni vlastnosti, ona je otazka jetli myli Ciello pozna vubec to o cem tu mluvime. Ono dnesni TDCi nejsou o moc tezsi nez 6V 8V !!! tak ze tak. >😁 >😁 >😁
Treba takove Mondeo ST 220 ma konkurenci jenom v BMW nikdo jinej se podvozke nechyta ani Alfa, ani Sab ani Audi.
Treba takove Mondeo ST 220 ma konkurenci jenom v BMW nikdo jinej se podvozke nechyta ani Alfa, ani Sab ani Audi.
GTI... mam te rad pro tve literarni nadani, ale s tema recma o passatu me zacinas unavovat... Jiste mi odpovis: Tak me necti!! ...ctu tve prispevky prave kvuli stylu psani a obcasny dobry nazor, ale kdyz tam zas vidim Apostola tvych ( jen a jen tvych (a mokrych..?)) snu, tak je ti te trosku lito... Vzdyt to uz kazdej vi!! Uz s tim nemusis otravovat... 😉
mari
Spojení prestižní koráb a Passat se už ze své podstaty navzájem odpuzují... Design Passatu připomíná pytel brambor s chromovanou škraboškou... Dobře si prohlídni Mondeo, to je totiž etalon designu na deset let dopředu. Na něm i přes jeho zavalitost je cítit dynamika. A to je vzácné. A ten interiér? Pohádka! Žádné startovací karty a automatické ruční brzdy... Klasika. Věčná a nestárnoucí klasika!
Mondeo da podvozkem na*** i premiovce. Premiovka je jenom pro snoby kteri se stydi jezdi do prace Mondeem ST.
Mne se proste nelibi, sorry. Interier by sel, ale vnejsek mi nejak neladi... Napriklad blatniky... Proc jsou tak vyrazne?? Naprosto prebijeji kola, ktera se zdaji mala. Jako celek na me pusobi sice dynamicky,ale velmi neohrabane. (jde li to k sobe.. 😄 ) Proste na me pusobi prilis obezne...
GTI
Vynikající postřehy :yes: :yes: Přesně takhle to vnímám i já... tedy samozřejmě bez těch odkazů 😉 Jinak, dnes cením tvé voko :yes:
GTI
Koukám, že S-Maxu někdo hodil almaru z desátýho patra na střechu... Král třídy? Možná ještě tak účastník třídy králů... Král je jen jeden. To tady ví každej - PASSAT, Apoštol tvých snů... Takhle má vypadat prestižní koráb střední třídy v mainstreamu? Ty mě houpeš, ne?
mari
pokud ti záleží na budoucí generaci 9-3, tak se modli za novou Vectru... Bude to dělo, vím to 😉
marianek
Osobne me verze kombi vubec neoslovuje. Nove Mondeo me velice prekvapilo. Jde o opravdu krasny vuz. SKODA BY SE MOHLA POUCIT, JAK DELAT INTERIER. Urcite vysoka konkurence pro Passat i novy Superb. Mondeo ve verzi Sedan nema chybu. Uvidime s cim prijde nova 9-3, protoze toto je asi jedinny mozny konkurent.
marianek
Presne. Vubec nevi o cem mluvi (pise). 9-3 byla a je genialnim vozem. SAABismus je jako nevylecitelna nemoc. Jednou si SAAba koupis a potom se na jina auta ani nedivas.
mari
Je to možné. Jak píšu: Obyčejný sedan nebo liftback s benzínem je úplná pohádka :yes: Jediný potíž je v šířce předních sedáků. Sice krásně drží stehna, ale po čase to začíná být těsné až až... Jsem zvědavý jestli se nové Mondeo polepší...
V realu by GTI po jinem ani nekouknul a skocil by do Mondea. A nas by tu pak masiroval recma o apostolech >😒]
Pekelná Micinka
No. Ten předek mě moc nenadchnul, lampy hodně zatažený vzad, do toho ty mlhovky a zbytečně se prosazující rámeček kolem spodní mříže. Zadek nadprůměrný, zvláště u kombi verze.
Je to pěkné, ale koncept se mi líbil víc. Mám slabost pro kombíky, líbí se mi i tento, ale nechápu, proč tam nedali čirá zadní světla s LED jako měl koncept. Mám pocit, že by to auto posunulo ještě výš. Aspoň tedy pro mě.
mari
😄 :yes: PS: Posledních pár let se mi zdá design Fordů naopak konzervativní víc než by být musel. I tady se Mondeo drží při zdi, pouze nasadilo dynamičtější tón. K dokonalosti tomu chybí jediné: Designový šok ve stylu Scorpia II. Dnes už to lidi snesou, jsou už otrlí... >😒]
v tom případě OK... byl to diesel, asi k nějakých 130 koní v kombíku.. úplně nový auto.. a musím říct, že jsem byl hodně zklamanej.. to plavalo jako loď... ze strany na stranu.. kufr to za sebou táhlo jako malej kluk kačera... ;-\
mari
Záleží s jakým motorem to auto je. Pokud má těký diesel, tak ten je tam opravdu poznat, naopak v benzínu to nemá konkurenci. Mezi oběma variantama je opravdu citelný rozdíl.
mari
Chápu že ta záď se může zdát poněkud fádní. Možná to tak je. Ale na druhou stranu si tam nedovedu představit jinou... Prostě tak nějak mi k tomu ladí. S naprostou jistotou ale vím, že ,,in natura" to bude příjemné překvápko. Ostatně co se designu týká, Ford byl vždy spíše konzervativní (vyjma Focus I.), takže tady na té zádi se držel možná víc zpátky než na tom předku...? Co bych možná přece jen změnil je tvar zadních světel. Dal bych tam mnohem větší.
ehm ehm... no... beru jeho stáří (ale i přes to) jízdní vlastnosti dosluhujícího Mondea mně rozhodně nezdvihají ze židle... ;-\ spíš naopak...
Passatem jsem chtěl upozornit na to, že to může být přeci jen ještě horší 😉 Nevím, jak píšu, přední světla jsou super, víceméně i kapota, ovšem nikoliv z boku. Chápu, codci mají přednost, ale stále věřím že by to šlo jinak. A Ta záď mě už skutečně nebaví- S-Max a teď tyhle tři. Nelíbí se mi ani na jednom, působí strašně odfláknutě, přitom podbízivě. :-! No uvidíme, uvidíme v provozu...
Nejsem Loeb, já raději krásně obalené pohodlí. Však už na ně čekám jak na smilování 😉
mari
Prémiovku odlišuje pouze cena. A společenská prstiž. Jinak hmatatelně nenabídne nic jiného, než co by v dané cenové kategorii nabídl Ford, Opel, Fiat, Renault atd (pokud by tam byli zastoupeni)... BMW a MB těží z pohonu zadních kol, to jediné je v jízdních vlastnostechj staví nad úroveň konkurence. Jinak nic
Vidíš, mě třeba nejméně. Nové S/CL oproti minulé generaci (speciálně CL) neskutečně ztratilo. A vypadá jako kdyby každou část auta navrhoval někdo jiný. Průšvih je především záď.
King
Jo, tlusté, to je přesné. Ale asi bych si vzhledem ke klasickým kladům zvykl. 😄
King
Kdo by prosímtě váhal při pokukování po mondeu mezi superbem a passatem? 😉 Možná GTI >😁
King
No, není... Prémiovku odlišuje nejen image, ale i vlastnosti (byť místy poněkud kompromisní co se převozu 7 lidí, 3 psů a 12 pytlů najednou týče). Mondeo se do prémiovky necpalo a dokázalo vést mainstreamovou střední třídu do konce, ale nebylo nejlepší ve střední třídě jako celku.
mari
jistá boubelatost tam je, to je pravda, ale ta zadní část je celkem subtilní, takže to nakonec trochu sráží k normálu. Podle mě bude v reálu působit širší než tady na fotkách a to udělá taky hodně na celkovém dojmu. Passat připomíná spíš vařenou vepřovou hlavu na talíři, než elegantní auto... Ford ví jak navrhnout design aby i na konci životního cyklu tohoto auta vypadal stále aktuální. Mě se líbí. Dokonce moc :yes:
Tak mne sa nahodou Mercedes S velmi paci a z luxusnej triedy sa mi paci najviac, nic na tom nezmenil ani novy Lexus LS.
Ze zadu se mi to docela líbí. Pecka to není, ale dá se to. Předek je hroznej, oteklej, vůbec se nehodí k boku ani zádi. Maska je moc velká a přední světla jsem už někde viděl. Polovina auta se snaží hrát na sportovní notu a ta druhá se snaží zachránit své usedlé zákazníky. Dohromady to ale neladí, nelíbí :no:
mari
Jistě, Mondeo je osvědčená volba. Už téměř 15 let :yes: Kola jdou vyměnit za jiná, s jejich designem bych si nelámal hlavu
mari
Mondoe se do prémie nikdy necpalo. Je to naprostá a jediná nehasnoucí hvězda střední třídy (spíš vyšší střední vzhledem k délce). ,,Prémiovky" jsou uměle vytvořený název pro cenově a imidžově nadhodnocené auta od střední třídy výš. Jinak ječ to všechno stejná verbež... Mondeo je jasné :yes:
... že jsem se neunáhlil a nehupsnul hned do S-Maxe. Počkat se někdy vyplatí >😒] >😒] >😒]
mari
Dosavadní Mondeo je stále králem v jízdních vlastnostech. Na to, kdy bylo vyrobeno je to neuvěřitelné... Ten kufr je svělý, možná zadní lampy mohly mít jiný tvar, ale brzy se to okouká a bude to OK.
Přijde mi, že postrádá jednotící smysl. Stejně zběsile navržené auto, jako třeba Mercedes S. Nápady zprava, zleva, horizontálně a s rukou v kapsách, nicméně bez vodítek. Vypadá jako ušité horkou jehlou. Vynikající přední světlomety zabité nudnou a neoriginálně otravnou zádí. Ale nejhorší je ta tloušťka. To auto ve všech svých třech typech karosérie pomalu dohání rekordmana ve vizuální obezitě, Octavii2. Fuj, tatam je šmrnc a lehkost první generace před faceliftem. Tatam je promyšlená přímočarost druhé generace před faceliftem. Teď tu máme další vypasené prase střední třídy. Vizuální nepovedenosti aktuálního Passatu sice nedosahuje, nicméně očekával jsem více, takže zklamání. :-! ;-\
mari
kombi má dynamičtější světla, sedan ten zbytek... 😉 Ale i to kombi nevypadá zle :yes:
...na první fotografií interiéru jsem dostal husí kůži...sakra, tam bych klidně hupsnul :yes: :yes: :yes: . Váhání mezi passatem, superbem a mondeem? Ani ve snu. Mondeo rules :yes: . vypadá moc a moc dobře (jen ty kola...mno...nelíbí ;-\ )
Krasne, elegantne so sportovym nadychom, take je nove Mondeo. :yes: Len tak dalej, este by to chcelo silnejsi diesel (nieco okolo 170k, nieco ako u VW Group 2.0 TDI), ale to asi pride casom...
King
Žezlo od starého Mondea? Pokud bereš mainstramovou střední třídu, tak nepochybně. Ovšem prémiovka (BMW, Audi, MB, Jag) a subprémiovka (Accord, Alfa 159) byly lepší. Ovšem na druhou stranu, rádobyluxusním autům jako Volvo S60 a Saab 9-3 se mohl jen smát. Rozhodně hvězda hlavního proudu, ovšem nikoli King Déčka. 😉
R32
>😁 >😁 pomali s tou trávou, hehe.. Nič proti no žeby bolo staré Mondeo kráľom triedy... leda tak v UK, to by som ti uveril. Ten sedan má na môj vkus nejak divne seknutý kufor, kombi je pecka... :yes:
Ja by som naopak skor povedal, ze kombi je krajsie ako sedan, hlavne tie zadne svetla su ovela dynamickejsie.
Parada :yes: Sice vubec designove nenavazuje na predchozi generaci, ale takovy uz je Ford, inovativni a odvazny. Staci si vzpomenout na 80-ta leta na Sierru, na 90-ta na Ka, na Focus... Bajecne :yes:
Paráda!Tak ted se Ford předvedl 😄 sem rád,že nový Mondeo konečně přišlo a docela si zamoluvá! :yes:
mari
tak teda óóó... Tradiční milé překvápko- jako vždy u Fordu :yes: 😉 Snad jenom že ten přeplňovaný benzín bude asi 2,5 nikoliv 2,3, ne? To je jedno, protože k dokonalosti tomu chybí už jenom jedno. Pořádné šestiválce. Benzín i nafta. Design je prvotřídní (hlavně sedan, kombíky tradičně ignoruju). :yes: Nový král střední třídy je tady, jenom si převezme žezlo od starého Mondea... 😄 😉 :yes: