Novinky
A zázračné su aj spotreby v meste. do 9 litrov 1.4 a 10,2 1.6 tak to je super. Ja jazdím s 2.2 170 k, automat mesto za 12 a to jazdim s autom o dobrých 500 kg ťažším. Pokrok je pokrok. A to ABS a AIRBAGY musí mať v únii každé nové uto povinne...
* To Pojede 8-s
V takovým autě bych se svezl, jen kdyby to bylo poslední auto na světě. A to by to muselo mít pořádně zatmavený skla, aby nebylo vidět dovnitř. Je to trapas co škodovka zase vyvrhla... Že jim to není trapný, kopírovat takovou legendu jako je MINI.
To jsou teda ***,když už to tak musím říct.Ať si člověk koupí auto,které mu bude nejvíce vyhovovat.Ať je to A,B,C až ix značka jedno litr,dvou,tři,pěti, ix litr.
Ono je to s fabiou asi tak- jedni ju milujú a druhí zatracujú pod čiernu zem. Poviem Vám prečo som si ju nekúpil- lebo mi predajca tvrdil že 1.2 HTP je motor dost silný aj na dlhé trasy, aj pre plne obsadené auto.... a v cenníku som nemohol dočítat dlhočizný zoznam výbavy lebo tam bol popolník a 12 v zásuvka a slnečná clona a zadné plato... proste veci ktoré sú už x rokov v každom aute. No a porovnal som kde čo- motor bol pre mna doležitý lebo pri dnešnej premávke je iste výkon motora podstatná vec bezpečnosti, chcel som ešte klimu 2xAirbag a abs no a vyskušal som, porovnal ceny a kupil, samozrejme že fabia nemohla vyhrat lebo jednoducho nemohla- cena je mimo hodnoty auta. A nemienim porovnávat cenu už od... k autu s ovela šikovnejším motorom ako sa nedála porovnat cena už od... starej Tesly a Sony.... Takže proste myslím že fabia nebola tak dobrá aby bola tak drahá...
Asi jsem se zamiloval,bude to tmavě modrá metalíza,1.2 HTP/51kw,ambiente s bílou střechou >😁
, najma ta prva verzia, je celkom dizajnovo vydarena. Velmi pekne je kombi. Nevyhodou su ale slaba zakladna vybava, male uzitkove vlastnosti a vysoka cena oproti inym modelom. Maly batozinovy priestor sa teraz zvacsil, co je pozitivum. Neviem, ako je to vsak s miestom vzadu. Zadne sedadla su na starej verzii tak zle vytvarovane, ze sa tam zmestia pohodlne maximalne dvaja ludia. Ked tam su traja, dvaja su natlaceni na dverach a taha ich to obidvoch k tomu v strede. Jednoducho, ziadne miesto, keby chcela standardna stvorclenna rodinka nahodou zviezt aj svokru (po cesky: tchyně). Co sa tyka motoru a bepecnosti, v zakladnej vybave je mierne pod urovnou konkurencie. Za danu cenu dokaze konkurencia ponuknut viac. Ale co sa da robit, politika firmy VW nepusti...
s pár vecmi nesouhlasím s některými ano.
Design interieru je jednoznacne lepsi v nove fabii vyjma zakl. vybavy kde stejne jako u Roomsteru cumi diry pred ridicem mista vzadu vyplyvaji s novymi rozmery, tzn. pokud jedou 4 dospele osoby s vyskou 190cm, nemaji problem, zkusil jsem to je to o.k. ale auto je uzsi 4mm, prosim neplest s cm!!! Taze dozadu 3 osoby pujdou tezko,jenze neznam vuz, kde by si vzadu pohoveli 3 dospeli chlapi, pokud tedy klasicka rodina jede na vylet (rozumej 2 dospeli -2 dospivajici deti - fabka staci pokud tam budes chtit pridat tchyni, dej ji doprostred,aby to mela za trest 😲) cenu ridi VW, tam se neda nez nesouhlasit
Design interieru je jednoznacne lepsi v nove fabii vyjma zakl. vybavy kde stejne jako u Roomsteru cumi diry pred ridicem mista vzadu vyplyvaji s novymi rozmery, tzn. pokud jedou 4 dospele osoby s vyskou 190cm, nemaji problem, zkusil jsem to je to o.k. ale auto je uzsi 4mm, prosim neplest s cm!!! Taze dozadu 3 osoby pujdou tezko,jenze neznam vuz, kde by si vzadu pohoveli 3 dospeli chlapi, pokud tedy klasicka rodina jede na vylet (rozumej 2 dospeli -2 dospivajici deti - fabka staci pokud tam budes chtit pridat tchyni, dej ji doprostred,aby to mela za trest 😲) cenu ridi VW, tam se neda nez nesouhlasit
Co to jako má být? Nový Swift nebo Kia Rio? Fabii bych rozhodně netypoval. Celkově hodnotím jako nehezké, hybridní, rozpolcené a nedodělané.
Priznám sa, že škodovky ma moc neoslovujú, ale oktávka je pekná. Fábia je skutočne akýsi hybrid. Moc im nevyšla. Škoda, že neprišli s niečím originálnejším. Veľa ľudí zapája pri kúpe auta nie len rozum, ale aj srdiečko. A fábia to srdiečko asi moc nepohne.
Bez hnevu a zaujatosti: mal som F-I combi , takže sa pokladám za zainteresovaného do diskusie. F-I zaujala dizajnom ako aj účelovosťou . F-II vo mne vyvolala rozpačitý dojem , vzhľad prednej časti totožný s Roomsterom ma sklamal a vzbudil silnejúce podozrenie na snahu výrobcu po maximálnej redukcii nákladov na dizajn, výrobu atď..Ďalej ma sklamali vnútorné rozmery najme vnutorná šírka . Tretí rozpačitý dojem mám aj z motorizácie 3 valcovými agregátmi ,moja spokojnosť je +/- (skúsenosť s l,4 MPI 4 valce )
Čakal som najma oslovenie napríklad pohonom 4x4 kde v segmente hrá prim Suzuki i Fiat . Či si to želáme alebo nie , v automob.branži vždy ide o vycicanie čo najviac peňazí od kupca auta , ale v tomto prípade novej F-II je to až príliš okaté .
Čakal som najma oslovenie napríklad pohonom 4x4 kde v segmente hrá prim Suzuki i Fiat . Či si to želáme alebo nie , v automob.branži vždy ide o vycicanie čo najviac peňazí od kupca auta , ale v tomto prípade novej F-II je to až príliš okaté .
sedadla s malým bočním vedením,výška-jde dříve do přetáčivého smyku než ta stará,ostré linie předních a zadních dveří-návrat k felicii
Ahojte, nasel jsem trochu casu a dal si namahu toto vsechno precist. Nebudu to komentovat, jsou lidi, kterym jse i dnes libi Lenin a nemuzeme je zatracovat. Proste jsou.
Mam Fabii Combi ICE 1,2 12V 47kW precipovanou na 51,7kW, aby jsem bol presnej. Najezdil jsem na ni 67000 km. Taky jsem naletel na to, ze 47kW staci. 😒 Hold za blbost jse plati. 😒 Podle mne ma Volkswagen velkej problem udelat motor (mozna az na ten pokus TSI, to vypada opravdu dobre, ale az prax ukaze). Berme na vedomi, ze 1,2 40kW a 1,2 47kW se motoval taky do Pola a dokonce se to ako tak prodavalo v Nemecku. Tedy pro jistou skupinu lidi je to asi postacujici (znam cloveka, kteremu nevadi jed hodinu za kombajnem a jenom jednou za 45 let byl autem na dalnici a jesto to auto neridil).
Skoda Fabia by mnela byt lidove vozidlo, urceny pro mene majetne. Kdych mnel na auto milion, urcite bych jsi nekoupil Skodu. Ale nemnel jsem (a nemam) a kdyz jsem si dal cenu a objem kufru do srovnani, jednoznacne mi pred styrma lety vysla Fabie (jedinym konkurentem byla Kia Rio Combi, ale vsichni mne odrazovali, ze prej je to korejec a basta). Ano, plati fyzikalni zakony, pro bezpecnou jizdu potrebuje mit ridic vykon (zrychlenej manevr, uhybaci manevr a podobne) a tady to hodne chyby. Taky se za styri leta posunul vyvoj a Skoda ho prospala. Jen se to hemzi maloobjemovymi vykonnymi vozidlami z vychodu ci zapadu a s takou vybavou, ze az az. Mam styr clennou rodinu a mnel jsem Fabiu hatchback a bylo to hrozny. Proste jsem potreboval vetsi kufr a to my poskytla jenom Fabia. Vemte si pro srovnani Dacii Logan MCV. Pro Nemce 1,6 16V a pro Cechy a Slovaky 1,6 8V s nizsim vykonem a vetsi spotrebou za stejnou cenu. Proc? Protoze nas maji za "loosery". A v tom je to cely. Skoda je "deutschsprachig", ktery z nas maji srandu. Ale tohle nikto nechce videt. Jasne, ze se da prodat Fabia 1,4 55kW za cenu 1,2 40kW ale proc by to delali, kdyz Cesi a Slovaci to bude kupovat stejne, jednak z nejaky nostalgie a jednak z ruznych nepochopitelnych duvodu. Ale mam jsi koupit 1,3 68kW Swifta a potom jit na vylet na trikrat anebo koupit jsi 1,2 47kW Fabii s kufrem 426l? Proste je to vsecho dobre secteny a nema smysl jse o tom bavit. Je to rovnake jako kdybychom jse bavili o tom, proc nejsou uz davno auto na jiny palivo ako benzin, kdyz jiz vice nez 50 let vsichni vime, ze ropy je malo a navyc skodi jeji spalovani cele Zemi. Jednoducho proto. Proto jsou 1,2 44kW Fabie a proto budou a budou i lidi, ktere je koupi. C'est la Vie.
Mam Fabii Combi ICE 1,2 12V 47kW precipovanou na 51,7kW, aby jsem bol presnej. Najezdil jsem na ni 67000 km. Taky jsem naletel na to, ze 47kW staci. 😒 Hold za blbost jse plati. 😒 Podle mne ma Volkswagen velkej problem udelat motor (mozna az na ten pokus TSI, to vypada opravdu dobre, ale az prax ukaze). Berme na vedomi, ze 1,2 40kW a 1,2 47kW se motoval taky do Pola a dokonce se to ako tak prodavalo v Nemecku. Tedy pro jistou skupinu lidi je to asi postacujici (znam cloveka, kteremu nevadi jed hodinu za kombajnem a jenom jednou za 45 let byl autem na dalnici a jesto to auto neridil).
Skoda Fabia by mnela byt lidove vozidlo, urceny pro mene majetne. Kdych mnel na auto milion, urcite bych jsi nekoupil Skodu. Ale nemnel jsem (a nemam) a kdyz jsem si dal cenu a objem kufru do srovnani, jednoznacne mi pred styrma lety vysla Fabie (jedinym konkurentem byla Kia Rio Combi, ale vsichni mne odrazovali, ze prej je to korejec a basta). Ano, plati fyzikalni zakony, pro bezpecnou jizdu potrebuje mit ridic vykon (zrychlenej manevr, uhybaci manevr a podobne) a tady to hodne chyby. Taky se za styri leta posunul vyvoj a Skoda ho prospala. Jen se to hemzi maloobjemovymi vykonnymi vozidlami z vychodu ci zapadu a s takou vybavou, ze az az. Mam styr clennou rodinu a mnel jsem Fabiu hatchback a bylo to hrozny. Proste jsem potreboval vetsi kufr a to my poskytla jenom Fabia. Vemte si pro srovnani Dacii Logan MCV. Pro Nemce 1,6 16V a pro Cechy a Slovaky 1,6 8V s nizsim vykonem a vetsi spotrebou za stejnou cenu. Proc? Protoze nas maji za "loosery". A v tom je to cely. Skoda je "deutschsprachig", ktery z nas maji srandu. Ale tohle nikto nechce videt. Jasne, ze se da prodat Fabia 1,4 55kW za cenu 1,2 40kW ale proc by to delali, kdyz Cesi a Slovaci to bude kupovat stejne, jednak z nejaky nostalgie a jednak z ruznych nepochopitelnych duvodu. Ale mam jsi koupit 1,3 68kW Swifta a potom jit na vylet na trikrat anebo koupit jsi 1,2 47kW Fabii s kufrem 426l? Proste je to vsecho dobre secteny a nema smysl jse o tom bavit. Je to rovnake jako kdybychom jse bavili o tom, proc nejsou uz davno auto na jiny palivo ako benzin, kdyz jiz vice nez 50 let vsichni vime, ze ropy je malo a navyc skodi jeji spalovani cele Zemi. Jednoducho proto. Proto jsou 1,2 44kW Fabie a proto budou a budou i lidi, ktere je koupi. C'est la Vie.
Z príspevku nie je vôbec zrejmé, že by som do Škodovky kopal, alebo tvrdil, že Fabia II je na h... Naopak, nemal by som problém si ju kúpiť... v lepšie vybavených verziách a so 4-VALCOM!!! Ja kritizujem politiku Škody týkajúcu sa základných verzií, ktoré umožňujú umelo stlačiť základnú cenu na "už od...". Ak si to nepochopil, čítaj ešte raz... A tie úbohé nacionalistické narážky...no comment. Určite si už z generácie, ktorá neprečítala ani jednu knižku v slovenčine, pretože by si tomu nerozumel. Ale to je už iná téma...
Ale ty nezapoměň, že každá výrobní řada má více stupňů výbav a smát se té nejméně vybavené může opravdu jen duše prostinká >😒]
P.S. Bez tých invektív nevieš diskutovať, alebo Ti manželka nedala >😁
Nevím, co tě tak žere, tak se nechte s tou skvělou, bezpečnou a spolehlivou Felicí vyfotit a nechte si ji až do smrti. Co na to chceš slyšet. Najezdil jsem toho kvanta v Cherokeem 4.0l (starý model), v Avensisu 110kW a světe div se, nemám vůbec žádný problém jezdit ve Fabii HTP 47kW. Pokrok je možná v tom, že ve Feldě má motor 1,3l 40 kW nějakých 95 Nm a splní Euro 2. Tady má motor 1,2 44 až 51 kW a až 112Nm a plní Euro4. No a jestli si někdy viděl bouračku fabie s Felicí (já jo) tak pochopíš, proč je Fabie těžší.
Jinak třeba ta 1.4TDCi je rozhodně spíš slabší motor, dynamika ok do cca 90km/h, na dálnici v pohodě do limitu 130km/h má síly dost, maximálka sice cca 160, ale furt jede. Ale je to motor, kterej tě nepodrazí.
A spotřeba v průměru 5l/100km
Takže nechápu kdo si může škodku v dnešní situaci koupit...
Ja by som od kripla ako je 1.2 HTP cakal spotrebu minimalne pod 5 litrov, co nebol problem napr. u 1.9 SDI v Octavii ktoru som mal.
V dnesnej dobe by uz mohli dat do zakladu aspon centralu , radio(min. repraky),a nejake tie uzatvaratelne schranky v pristrojovej deske ci pod sedadlom.
Konecne je v zakl. vybave servo a ABS(len kvoli zakonom EU)
Pochop, ze tu nehra narodnost rolu ... proste vyjadril svoj nazor na 1,2 HTP a ja s nim tiez suhlasim.