Novinky
0
My taky meli ty hranaty svetla... 😉
Přejít do diskuze
Zrcátko se šteluje v krytu toho zrcátka, takže úhel zrcátka nehraje roli. Kryt je seštelován na obou stranách stejně, aby byl rozsah štelování zrcátek stejný. 😉
Cyklovač to nemělo, táta ho dodělával za pomoci nějakého relátka, přesně na to místo. Pětikvalt ano, koně navíc myslím ne... ale čtyřka byla o něco kratší než u normálního čtyřstupně a tak se s tím i lépe předjíždělo. My ale měli už velká hranatá světla vpředu.
To nebyl žádný hybrid, pokud si dobře pamatuju, tak právě verze GLS už měla pětikvalt. Táta chtěl původně stotřicítku, ale ty tehdy byly jen na e😜ort, tak vzal aspoň 120GLS, která měla pětikvalt, snad o pár koníků navíc (to nevím jistě) a trošku lepší výbavu. Třeba měla celooplastovaný obložení dveří, tedy bez toho plechovýho pruhu pod oknem, otáčkoměr a budíky nebyly jednotlivě v kruzích, ale pod jednotným plastovým krytem. A je možný, že by to snad mělo i cyklovač stěračů? Otočný přepínač uprostřed přístrojový desky, nad táhly topení... Až mě teď překvapuje, co všechno si z toho ještě pamatuju 😄
Tak nedá se čekat, že bys poznal úsporu paliva třeba v řádu 0,5l. I když.. pokud by byl rozdíl v aerodynamice 0,03, tak je to u současných aut kolem 10% z aerodynamiky, takže na stejnou rychlost by měl stačit teoreticky výkon nižší o 7-8%. To je podezřele hodně. Ale nemyslím si, že by se měnším zrcátkem nějak ušetřilo při výrobě a nějaký důvod to určitě má.
Auto jsem koupil jako nové, a po několika měsících jsem jej nechal vyměnit za pravé zrcátko z ostrovní verze. Hluk se subjektivně opravdu nezměnil a spotřeba také zůstala stejná. Podle mě jsou tyto argumenty jen marketingové bláboly.
Absolutne nekonkurencne male auto. Cenovo je dost drahe a vybava skoro ziadna... oproti 207 Gt alebo tohtorocne prichadzajucej corse OPC...
A ty jsi jel stejným autem s normálním a "dětským" zrcátkem? Nejde ani tolik o hluk, jako o odpor -> spotřebu... Mercedes údajně prohlašoval, že u W201 MB 190 mu malé zrcátko ušetřilo 0,03 Cx, což by bylo (až podezřele) hodně.
No my měli nějaký hybrid, Š120 s pětistupňovou převodovkou - to byl obrovský rozdíl na delší cesty. A taky měla dvě zrcátka. Už nevím, co to bylo za rok, něco mezi 86 a 88 řekl bych. A ten tuning.. třeba druhá nádrž ze Š1202STW, to u poslední pumpy v Komárně vždycky koukali pod auto když jsme brali 100 litrů na cestu přes Maďarsko 😄. Různé budíky, kapsičky, mlhovky, záclonky, stětače a ostřikovače světel... inu, jiná doba 😄. Mimochodem, co se tovární výbavy týče... opěrky hlavy byly plné, pohodlné látkové. Vyhřívání zadního okna nám víceméně vnutili, tenkrát to byla novinka.
No tak vidíš, to asi můj tatík tehdy narazil na extra výbavu >😁 Sice jsem tehdy ještě nevnímal, jestli táta "tunil" a to druhý zrcátko tedy dokoupil, ale protože obě vypadala stejně (velký černoplastový pádlo), tak předpokládám, že to bylo z výroby. Ale hádat se o to nebudu... Ale měli jsme jí tehdy krásně vyšperkovanou: červená barva, dodělaný opěrky na hlavu i vzadu (klasika ve tvaru rozpláckýho áčka z měkčenýho plastu), na zadním okně roletky a na tý ploše pod zadními světly černostříbrný nápis Škoda :-! Když jsme to pak po převratu prodávali, tak se v bazaru popral ten, co tam dal zálohu s tím, co by to dal na dřevou rovnou, kdo že jí dostane >😁 😉 >😁 A v roce 90´odtáhla přívěs na okružní cestě po Evropě až do Belgie! Jó, to byly dobyvatelský časy. Spali jsme v přívěsu na odpočívadlech, myli jsme se v řekách a jezerech a já už tehdá počítal, kolik sedmičkových bavorů nás ten den předjelo... 😄
Bárte... o GLS toho vím sakra hodně 😄 Druhé zrcátko tam v základu však nevidím. V Tuzexu se prodávala plastová (matně černá) přídavná zrcátka, šroubovala se na dveře... a to byl nebeský sen. Také se pak kradla... zloděj za ně vzal, trhnul a vytrhl dva samořezné šrouby... byli i tací, co si zrcátko odšroubovali a montovali ho při vyjetí... jo, komunismus... to bylo něco. P.S. Dvě zrcátka na 120 (byť GLS - 4 světla ve starší verzi i v chromovaném okolí) tam Bárte však nevidím. Já mám zafixováno, že až na Favoritu vyjela dvě zrcátka... Ostatně pamatuji si ještě na starší záležitost - chromové zrcátko (jakoby obrácený trychtýř, co se montovalo na levý blatník. Také Tuzex... a s tím už Š 110 R coupe vypadalo opravdu jako 911ka 😄 :yes: A největší antouškové za komunismu si gumičkama přidělávali na vnitřní zpětné ještě jedno, větší, vypouklé, které zobrazovalo větší úhel...
Tak GTI, asi ti paměť už neslouží stoprocentně, protože my jsme měli za mého dětství Škodu 120 v "nejvyšší výbavě" :-! GLS a ta měla už zrcátko i napravo 😉
Je to takový detail, mám k Polu vážnější výtky. Taky jsem slyšel, že už od toho VW upustil, proto mě to na té fotce zaujalo a rýpnul jsem si. Ale asi je to fakt jenom optický klam. Jinak pravým důvodem pro menší zrcátko je spíš aerodynamika, věřím že to může být poznat..
Inspirací mu bylo spíš pár ušetřených korun na nákladech. Koncem devadesátých let to byla již vysloveně ostuda, a uživatelsky velmi nepříjemná. Inu co, otunil jsem svoji Škodu pravým zrcátkem pro ostrovní verzi... A pokud to náhodou nebylo kvůli nákladům, ale kvůli oslňování, zaspal nám VW pěkně dobu. :no: :no:
Napsals to moc hezky. On je králem jenom ve své třídě. A jeho třída je hot-hatch třída. Ty počítáš do HH 147GTA, 130i, R32... to já už ne. Možná že v tom je mezi nama ten rozdíl 😉
jestli cena odpovídá nebízenému zboží nevím. Ale když u nás stojí Golf GTI 770tisíc a tam 450tisíc, to je sakra rozdíl. A není to jenom našima daněma. Tam musí s maržema dolů, aby byli konkurenceschopní, ale pak to znamená že automobilky na nás v Evropě pořádně rejžujou!! 8-s
😄 To je foto-klam. Podívej se na fotografie z jiných úhlů. To menší zrcátko v cca 1995 není produkt jen VW, Myslím, že inspirací mu byl Mercedes... Důvodem byla menší využitelnost toho zrcátka a kritika řidičů, že jsou oslňováni z mnoha stran. Později se ukázalo, že s houstnoucím provozem a s přibývajícími pruhy na vozovkách v jednom směru je pravé zrcátko potřebně stejně jako levé, takže se to změnilo.
že by? není to jen tím, že je seštelováno do menšího úhlu vůči autu? Z ostatních fotek to tak už moc nepřipadá (a jestli, tak je to v řádech cm až dva, což by zase skoro nemělo efekt...)
Ano, původně nebylo zrcátko vůbec, pak jen vevnitř, pak venku u řidiče a nakonec i u spolujezdce, dejme tomu od osmdesátých let, u nás od počátku 90. A pak, někdy.. říkáš 1995... VW začal dávat ke spolujezdci menší zrcátko. Jestli se má uspořit na odporu vzduchu nebo na materiálu nevím, ale je to pro mě šetření na nepravém místě. Podívej se na čelní fotku Pola (č.2) - a pokud to nevidíš na první pohled, vezmi si na pomoc pravítko. Ano, bylo to (kritizováno) u Fabie, a jak říkal Limonádový Joe... "A je to tady zas".
Kvalita některých am. aut je trochu bídná, to je celkem známý. Prostě cena zcela odpovídá nabízené hodnotě.
Nedělám...Vyčtené věci jsou jedna věc, realita věc druhá... Samosvor věc třetí... Uznávám, že to je ale novinka... 😉
Jo proti tomu nic nemám, ale znovu podotýkám, že to není jen v té dani,a le zejména taky v primární ceně toho zboží. A prostě v MAerice pokud chtějí prodat něco z Evropy, tak musí s marží dolů. A dokud nezačneš vyrábět tam (méně kvalitně a levněji), tak moc nemáš šanci. To je prostě taky fakt. A auta tam s výjimkou evropských jsou prostě z našeho pohledu plečky (antikorozní ochrana nula, kvalita zpracování 0...). To je prostě realita.
On ten mustang není technicky zrovna zázrak, cena v jeho případě odpovídá nabízené kvalitě. Asi nejlevnější V8 na trhu, toť vše.
>😁 >😁 >😁 >😁
Ty brďo... :yes: :yes: :yes: To je mazec... Aneb...Když už nevím kudy kam, tak spustím tu svoji (myslím GTIho): Copak oni se tady mají špatně? že si soudruzi stěžují...dyť oni tady mají ty bojlery... >😁 >😁
GTI ty fakt překonáváš sám sebe...svůj stín řekl bych
Ty brďo... :yes: :yes: :yes: To je mazec... Aneb...Když už nevím kudy kam, tak spustím tu svoji (myslím GTIho): Copak oni se tady mají špatně? že si soudruzi stěžují...dyť oni tady mají ty bojlery... >😁 >😁
GTI ty fakt překonáváš sám sebe...svůj stín řekl bych
Jenže v USA jsou levnější i vozy, které se dovážejí z Evropy. Citace z jednoho článku "ve Spojených státech buď neplatíte při koupi auta žádné, nebo ve srovnání s Evropou jen minimální daně a poplatky. Američané znají jen minimum nepřímých daní a např. DPH, která tvoří podstatnou část ceny nového vozu na Evropském trhu, ve většině států Unie neexistuje." Celý článek zde [odkaz]
Kdes koupil ten nesmysl s malým pravým zrcátkem? Tohle VW dělal někdy kolem roku 1995 a myslím, že na tom vyjela i zpočátku Fabia... dnes to nikdo nedělá... koneckonců, kdyby ses zajímal o vývoj třetího zrcátka, věděl bys, že pravé vnější zrcátko není nic starého... Kolik myslíš, že měla zrcátek například stodvacítka v roce 1985? První auto s pravým zrcátkem tu byl až Favorit... Ostatně, pokud jsi jel někdy kolem roku 1987 po déjedna do Brna, potkal jsi cestou asi tak 50 aut... a z osobní zkušenosti ti mohu napsat, že zavedení třetího zrcátka bylo velmi kritizováno... proto se v určité době (podívej se na zrcátka Mercedesu z té doby) zavedlo menší pravé zrcátko... ale rostoucí hustota provozu a potřeba orientace i napravo za vozem nakonec dovedla výrobce k tomu, že dělají i pravá zrcátka velká.
FIAT nemusím, takže německá konkurence: Fiesta ST od 529.990, Astra 2.0T 147kW 622.900... takže asi tak. Ale jinak je to hezké malé zlé auto. Velké přívody vzduchu, hezké nízkoprofily - fakt hodně nízko. Přední převis je ještě mohutnější než u série, na můj vkus až moc... auto vypadá z boku trošku "těžké na čumák". Jako by to kolo patřilo ještě o 10cm víc dopředu 😄. Interiér je asi precizní, ale celkem studený a červené švy to fakt nevytrhnou.. třeba s Alfou se to nedá srovnávat. Ta kostka na sedákách je naprosto příšerná, takový dědkovský vzor A samozřejmě, třešnička na dortu, malé zrcátko spolujezdce. Takže? Bude s tím sranda, asi větší než s tou Astrou. Pro mě VW nepředstavuje žádnou image, maximálně proti FIATu, takže mi to přijde oproti Oplu drahé. Pokud někdo peníze moc neřeší a potřebuje malé nové auto, které umí trošku zlobit a hlavně zle vypadá.. pak je to zajímavá volba, zejména pokud považuje VW za nadprůměrnou značku. Tipuju ale, že u nás jich moc neuvidíme.
V podstatě nikdo tady neví co vlastně si, nejspíš jen nějaký ten starý kverulant, co hezky píše (ona ta stará škola je aspoň v něčem vidět,ale na vzdělanosti ti to nepřidá)...tak věz, že v USA jsou dvě základní daně. Daň státní a daň federální. Daň federální je (alespoň za mě byla) všude stejná a pohybuje se, jestli si někde vzpomínám kolem řekněme 12 - 14 % (už nevím přesně). Daň státní se liší stát od státu (v mém případě to třeba bylo ve státě NY nějakých 8😖. Tyhle daně se pokud si opět dobře pamatuji odečítají z tvé mzdy,ale také ta daň státní se ti přičítá k ceně každého zboží co nakoupíš, na federální daň si v ceně zboží nepamatuji) Je to problém v tom, že nikdy nevíš přesnou cenu toho co kupuješ. Dokonce i v restauracích máš ceny bez daně, kterou ti pak akorát přičtou. Takhle to tam bylo za mě. Není tedy pravda to, že tam není daň žádná, jen je obecně nižší, ale zase až tak propastný rozdíl to není. Rozdíl je prostě v základní ceně a v kvalitě tam nabízených produktů (někdy).Bohužel hromada věcí, která jsou u nás "zdarma" se tam musí plně platit.
plánuju založit firmičku,být si sám svým pánem. V USA...narazil jsem na tohle u ceny mustangu: "Manufacturer's suggested retail price does not include destination and delivery charges, tax, title and registration fees. Destination and delivery includes handling and inland freight fees and may vary in some states." čili to "tax" asi bude nějaká daň 😐 .
😄 K těm daním. nejsem ekonom, ale v USA (snad ve většině států) není DPH... kdyby to tu bylo také tak, pak auto stojí o 19% méně... a to už je krajíc... kterej stát ukousne z peněženky kupujícího... DPH je vlastně parazitování státu na tvém podnikání, protože ke "své" ceně ještě musíš přihodit 19%, které si vezme na konci měsíce od tebe stát. Pravda je, že pokud DPH platíš, umožní ti proti sobě započítávat DPH přijaté a DPH vydané a účtovat rozdíl... takže to břemeno dopadá nikoliv na tebe, ale na toho konečného kupujícího, ale tak jako tak, je to prostě těžko obhajitelná daň. Jediná logická dan je daň z příjmu. Ve škole jsme se učili, že poddaní museli platit šílenou daň královii, tedy platit desátek... neboli daň byla 10% 😄 Tohle vydrželo až do první sv. války, pak se daně zvedly (nutnost zbrojení) až na 25% a po druhé světové válce (stejný důvod) až na 50% Do toho sociální projekty utopistů, viz Švédsko v 70/80 létech se svými 90% daněmi a... jsme, kde jsme, tedy až budeš někde makat, pamatuj, že do cca poloviny června vyděláváš na daně. Hrozná představa. A hrozná realita.
Tedy doslovně přeloženo "Přeložit - zradit" Alessio, Alessio 😉 Do Škody bych s takovou radostí, jako do Clia RS nesedl, to mi věř 😉
a přeloženo do normální řeči: oba dva jste udělali přestupek, jenže on v octavii RS a ty v...čem? 😄 😉
už tě vidím, jak naložíš ženu a pojedeš vánicí na raptorovi pro rohlíky >😁 . Zapraktičnost a plech se holt platí...a taky to něco váží. u mě rozhodnutí, zda auto za 600 + moto nebo auto za 900 je v podstatě vyřešené tím, že jsem ležel v nemocnici s jedním chopperistou, kterému nedal přednost děda v žigulu při cca. 40 km/h. Naštěstí to přežil, ale nepřejte si vidět, jak dopadl...dneska už je určitě srostlý,posešívaný a jezdí moto dál (to ostatně říkal už když byl v nemocnici...blázen jeden 😄 )
mají snad daň,ne? prostě se mi ty ceny u nás nelíbí. Tah časem je dobrá věc, ale není všechno...vlastě, když auto je na houby, tak není nic. VW to ví, už se spálil s broučkem...u GTI tomu tak nepochybně není, ale podle mého ztratil hodně ze své dravosti na úkor pohodlí...je to prostě řekněme malinko tvrdší golf. Já jsem jel jen v druhé generaci GTI (nevím, jak se to jmenovalo...asi golf GTI >😁 ) a na to, jak to auto bylo staré to byla parádní jízda...měl to jeden dobrej chlapík, co se tomu věnoval a bylo to na autě vidět. Dnešní golf je, řekl bych, spíš než pro 25-30 pro 40-60 jako hračka na každý den. Sen mladých hochů o svém autě je jinde (věř mi, mám to z první ruky 😄 ) - vévodí focus, OPC nebo R32 z těch reálnějších. nemyslím si, že je to pro GTI nějaká ostuda, prostě se vyvinulo tak jak se vyvinulo. OPC bych nechtěl, GTI si "dokážu představit vlastnit" (zdravím Pavla Béma!). S těmi motory máš pravdu, ale neřekl bych, že GTI nese něco mimořádně převratného (odhlédnu-li od DSG, kterou ale můžeš mít i v jiných autech). Já bych šáhnul po jiném autě na okreskové projíždky (ale já mám už stanovenou diagnózu a vytetované S na hrudi...ale slipy na kalhotech nenosím >😁 ), ale myslím, že ty jsi přesně dozrál do věku a postavení, kdy GTI vnímáš jako nejlepší HH. Já tam vidím focuse (tedy...dokud nebude impreza HH - pak se svezu a bude to asi jasné 😉 )
Obrovský vwoči v zrcátku jako bych už někde viděl... Není ten Pasát nějakej malej? Je. A drzej, vždyť tady je přece plná! A tak to ne, mladej, tu rukavici zvednu! Z pětky to jde na dvojku a ručička otáčkoměru nedočkavě letí z civilních otáček do žíznivých a rezonujících šesti tisíc :-! Rudoch s sebou škubne a letí jako vítr, s každou kapkou V Power Racing roste jeho chuť ukázat světu a tomu vedle něj, kdo to tu drží opratě. Trojka, otáčky rostou a s nimi i rychlost, která je teď už dávno za lmitem nejen povoleným ale i rozumným. A o to jde. 😉 Dnes už jsem nechal pár vesnických tunerů ve stařičkých Golfech ejakulovat při překročení devadesátky a vůbec mi to nevadilo. Nad červenou ryskou volantu (ti znalí už tuší) jsem zvedl dva prsty a nechal přes rty proklouznout něco nepublikovatelného.. Ale tohle, tohle je něco úplně jiného a tentokrát se ten Vwurst bude muset spokojit s druhým místem. Řítíme se k vrcholu zatáčky (důvodu té plné čáry), dobře jí znám a lehce ubírám.. rozzuřená atmosféra si trochu střelí do výfuku přeně tak, aby se zatáčka vynořila přesně tam, kde jí chci.. tedy ve svém pruhu, žeano 😄 Plyn na podlaze a lehké zapískání oznámilo hošíkovi za mnou jeho debakl... S obtížemi rovná nácka do směru a dopouští se školácké chyby s plynem, kterou mu tak tak pomůže vyžehlit ESP. Ale to už je jen vzdalující se siluetou ve zpětném zrcátku mého rudocha. Spokojeně se usmívám, zatímco věnec volantu z perforované kůže něžně odsává zbytky potu z mých dlaní. Je pěkný den, krajina hezky ubíhá při pětadevadesáti v hodině a dva adrenalinové litry pod kapotou zase spokjeně bručí... Ca c´est RS, c´est pas un bébé! >😒]
V USA nemají DPH... Je to velmi silnej auťák, a na tu jeho váhu... těžko by tě někdo dokázal předjet... v dlouhým táhlým decimuješ kdejakýho ostrýho hocha v nafasovaném sedanu... a za to se platí. Podívej se, co stojí Clio RS... P.S. Focus ST x Golf... je jedno, co bereš, oba dva jsou premianti. Vycházím ovšem z toho, že kdo do toho trochu dělá, nemůže necítit tah časem... kostkovaná sedadla... Ostatně ten dvoulitr v turbu je po druhé světovej motor roku a opravdu za to stojí... Teď udělali výroční edici GTI na cca 220 koních a někde jsem četl test, že ho příliš přitvrdili... vidíš, jak novináři ví, co je klasickej G GTI... Zde v Česku je problém jinde. V době, kdy by člověk to GTI či ST měl mít, to jest kolem 25 -30 let věku, na to zpravidla nemá... Krásně by se vylítal a kdyby to přežil, volil by postupně jiná auta, jiné káry... tak to prostě má být...
tak když vidím tohle a vzpomenu si na inzerát prodávajícího rok starýho mustanga gt za 750 tak mi přijde že ten poměr toho železa který člověk dostane trochu nevyváženej ... uznávám každé auto je pro jiného zákazníka. ale tady mi přijde ta cena jako fak hustě vysoká ;-\
no, nevím, GTI má obecně vysokou image, ale je otázka, zda to už není jen setrvačností z dob, kdy byl nezpochybnitelním králem. Dneska jde do boje hodně dobrých konkurentů a troufám si říct, že třeba takový ST má v očích motoristických fandů image vyšší (hle,námět na anketu do blogu! 😉 ). Nevím, zda nynější GTI je nějak technicky vrcholný, každopádně je použitelný pro každý den. Ty mě znáš a víš, že tohle já u aut oceňuji :yes: . Ale k té ceně Pola GTI...ruku na srdce - nepojede špatně, ale je to pořád malinké autíčko a ta cenovka je řekl bych na hraně únosnosti...BTW!: pořád nemůžu pochopit cenu aut v evropě...v USA jsou ceny o nějakou čtvrtinu,pětinu nižší, v japonsku skoro o polovic(mazda6 tam stojí kolem 400k)...otázka do pléna: co s tím? 😒 PS: nevíte někdo, která televize vysílá zítra raní superspeciálku RMC??? dík
Svět se mění. Všechno roste. Teda, uplně všechno zase ne, ale auta tedy rozhodně jo. První HotHatch vyjel od VW... to když před třiceti léty nadupli nadšenci u VW zkušebně GOLF 1 (Golf, Gé Golf, Gé, jako GURU) Sami nevěděli, zda se to podaří. Podařilo se to proto, že VW odhadl správně, že s rostoucí životní úrovní Západního Německa (v NDR leda tak okusovali bakelitové blatníky na Trabantech) se najde dost mladých kluků, kteří už jen nechtějí slintat v pangejtech na Rally a sledovat výkony jezdců, či se zálibně vzhlížet v nedostupném Ferrari či Porschi. Takže VW nabídlo těmto klukům civilní, levné auto se silným motorem. A kategorie HotHatch byla na světě. Aby bylo jasno... každý výrobce na to jde po svém, takže, jakmile ostatní zjistili, že se HH chytly, přišli se svou mutací. Co je důležité - musíš vědět, kam kdo se svým HH míří - HONDA - tvrdé ostré nekompromisní náčiní, s nímž zpravidla nebudeš jezdit do práce. Je to auťák k tomu, abys tvrdě vyklep každého na okresce... až vystoupíš, budeš z českejch okresek ovšem vyklepanej i ty. Protipól je GOLF GTI - silný motor, ovšem auto je určené i k pohodlné jízdě do konaceláře. V tom tkví kouzlo GOLFU GTI. Tedy, přes týden poskakuješ v koloně do práce, přes víkend si zazávodíš. Tedy - GTIčko má vyvážené vlastnosti. K této filosofii má velmi blízko Focus ST, toho budeš také rád brousit i v těch kolonách. Co se týče image, pak nejsilnější image v HH má GOLF GTI. Jednak samozřejmě těží z letité minulosti, jednak v G5 postavil opravdu vyvážení a technicky vrcholný, aktuální model. No, a jak nám ta auta rostou, začínají být na silnici už dotěrní nejen HH v nížší střední (tedy klasický HH), nýbrž i miniHH. Všichni jsme tu již četli o Cliu RS, známe Fabii RS, Fiestu ST a teď tedy nadstandardně nadulpé 1/2GTI, tedy POLO GTI. Jo, jsou to všechno parádní autíčka. Po čem víc by měl mladej kluk toužit, než po malém, nadupaném autu. Je úplně jedno, že s Polem není taková zábava, jako s Fiestou, nezapomeň, že nejsi zkušební jezdec a že ty se báječně vyřádíš, jak v Cliu, tak ve Fabii i v Polu. Je to tedy tak, že nadupané variace aut v segmentu Malé vozy jsou dnes velikostně i výkonově respektuhodné produkty. Takže - BRAVO MLADEJ BEJČEK, BRAVO 1/2 HH. P.S. Pokud tu někomu vadí cena POLA GTI... doporučoval bych se jednak seznámit s cenovou hladinou konkurence, jednak se zamyslet nad stavem svého bankovního účtu. Je totiž známou věcí, že nejvíc se zdá cena vysokou těm, pro něž je vysoká i absolutně...
dyt za ty prachy je krásnej superb ....a pokud bych se mel rozhodovat mezi malym autem a limuzinou co jede ještě víc ( VMAX) ...
To si děláte srandu? Alfa 147 GTA je sice krásný auto, ale díky těžkému motoru mu napráská i stará Integra. O Golfu R32 radši ani nemluvě. Co je HH?? Auto rychlé a zábavné na silnici nebo jenom na sprintu z nuly na sto?
Jinak ktomu Polu, cena vysoká design otřesný. Schválně si to auto prohlédněte ze zadu? Nejhorší počin v malých vozech současnosti, ani nová Fábie není horší. Zadní světla jsou otřesný kýč, škoda těch faceliftů. Polo bylo už i pohlednější auto :no:
Jinak ktomu Polu, cena vysoká design otřesný. Schválně si to auto prohlédněte ze zadu? Nejhorší počin v malých vozech současnosti, ani nová Fábie není horší. Zadní světla jsou otřesný kýč, škoda těch faceliftů. Polo bylo už i pohlednější auto :no:
To je druhá stránka problému... Ale co naděláš, když pomalu blbá Suzuka GS 500 za 100 táců natrhne * Golfu GTI (ne v maximálce,ale ve zrychlení a pružnosti)? A Cagiva Raptor 650 i za 160 000 natrhne Golfu GTI už * ve všem (pro FTDIčkáře za poloviční spotřebu ). >😁
Jinak ti rozumím, pokud Civica porovnáváš se Stilem Abarth, apk je jasné, že je HH Civic... Já to bral tak nějak obecně...pro mě je HH 147 GTA, pro jiného 130i a pro dalšího Golf R32. GTI, Abarth Stilo a jiné bych do HH nikdy neřadil. To jsou jen jakési GT mezi hatchbacky v nižší střední... MEA IDEA. No a Civic je samozřejmě lepší než GTI a nebo Abarth Stilo, ale zase na ty další prostě nemá. Tobě stačí úroveň toho Civicu...ale apk je zřejmé, že není král...snad jen ve své "třídě".
Jo záleží na každém soudruhu..., a pak to dopadne jako u mě...kdy zjistíš...že i ta nejslabší silniční motorka má rychlostní parametry lepší než ten úplně nej nej HH. A máš jasno... >😁 :yes:
tisíc lidí, tisíc názorů. Já to chápu. 😉 Asi už vím, v čem je problém. Chtělo by to definovat "hot-hatch" Pro mě je hothatch auto nižší střední třídy, s extra ostrým motorem, zároveň je lehký, ryze sportovní nářadí s malou rezervou pro praktičnost. Tj. Golf, Focus, Civic,Megane,Leon... chtěli by tam být aji Corrola TS nebo Stilo Abarth, ale nejsou dost hot. BMW 130, Audi 3,2Q, Golf 32 už jsou zase o krok jinde jak cenou, tak stylem. Clio, Fiesta, Polo a ostatní prcci z nižší třídy jsou pro mě pouze nepochopitelně zbytečné hračky.
záleží na řidiči, troufnu si říct, že zase takový rozdíl mezi těmy auty není (myslím tím propastný rozdíl), jedno zatáčí o malinko lépe, jiné má silnější motůrek a třetí stojí o pár šestáků méně...záleží na každém, aby se svezl a zvolil si krále svého...GTI to pěkně shrnul pod autem roku - každý ať si vybere podle svého gusta 😉 :yes:
Však já ti v tom nebráním...Ber to tak, že já si myslím něco jiného.. Záleží an tom, k čemu ho porovnáváš. Clio sport, i Corsa OPC jsou rychlejší, mají lepší zryhlení. O Punru ani nemluvím... Porovnávat CTR, lze tak akorát s Golfem GTI, ale už ne s R32 a nebo 130i a nebo 147 GTA. Takže se ptám, žeho je král? Možná ve své cenové úrovni vzhledem k velikosti... Ale co naplad, když mu skoro stačí i Fiesta ST...? 😉
porovnavam polo gti neviem aka edicia s CTR z roku 2004. nikto tu nehovori o novom type R, ja furt o starom. a zarucujem ti ze 2004 CTR nieje obycajny civic 😄. enem i-Vtec je zazrak co sa vsetkeho tyka. vykonu / spolahlivosti.
teda nechcem tu nikomu tlacit do hlavy moj nazor, ale ak by som si mal vybrat medzi tymto novym polom a 04 CTR s najakymi 50tkm tak bez vahania berem ten civic. este by som usetril kopu penazi na servisoch a zabaval sa daleko viac ako s Polo GTI, ktory prepac podvozkovo nieje stavany na ostru jazdu. na rozdiel od CTR...
teda nechcem tu nikomu tlacit do hlavy moj nazor, ale ak by som si mal vybrat medzi tymto novym polom a 04 CTR s najakymi 50tkm tak bez vahania berem ten civic. este by som usetril kopu penazi na servisoch a zabaval sa daleko viac ako s Polo GTI, ktory prepac podvozkovo nieje stavany na ostru jazdu. na rozdiel od CTR...
Wolffe, nehraj si na Pýthii, od toho jsou tady jiní 😉 Uvidíme, s čím nás kluci italský překvapí... Včera jsem jedno takový Polo okoukl v centru města. A první dojem? Ten Golf GTI je nějak malý. Vypadá dobře, ale zevnitř je to pořád jen Polo. Takže koleno si otlačíš i tady, což by se ve sportovním náčiní stát nemělo.
To se asi zase moc díváš na fast&furious. Tito prcci jak je třeba Clio nebo tady to polo jsou možná mrštnější, ale ber to jako celek, dyť je to se vším všudy o třídu níž! "Co říci závěrem? Civic Type-R je opravdu extrémním sportovním náčiním, se kterým si za velmi zajímavé peníze opravdu užijete..." citace z testu R-type na auto.cz. Já civicu věřím tak jak málo čemu.
A vidíš tak jak já znám Civic, tak s tebou nesouhlasím... Ani s tím, že by Civic byl AUTO s velkými písmeny, už vůbec ne s tím, že yb to bylo sportovní nářadí (to v současné době je Clio rozhodně větší sportovní nářadí), rychlý snad, ale nejrychlejší jistě ne, mrštný...no až někde ve druhé desítce, všechny tyhle 140 kW prcci jsou rozhodně mrštnější, agresivní? To snad nemyslíš vážně...Víš, že Polo rád nemám, ale to Polo vypadá 10x agresivněji...tak snad poslední co zbývá je to točení... A s tím bych snad i souhlasil. Ale když máš turbo, tak to zase až takový problém není. Byť 147 GTA se nechá točit mnohem víc,a le to uznávám je jiná kategorie. Takže král? Čeho...?Možná japonských a amerických tunerů... 😉
Subjektivne pro nekoho mozna, coz se ani nedivim, ale objektivne je spousta HH rychlejsich. A novy CTR pravdepodobne castecne ztrati vyhodu predchozi generace v podobe nizke vahy, takze rychlejsi nez novy CTR uz by mohla byt i "civilni plecka" GTI DSG 😄
60tis. je dost ale, ale pokud se už někdo rozhodne koupit sportovní malej hatch, tak přece jenom 60 už se nezdá tak moc. A proč si kupovat autíčko, když můžeš mít AUTO. R-type je podle mě ten král. Sportovní nářadí se vším všudy. Rychlý, mrštný, agresivní, a navíc se točí tak, jak se ostatním ani nezdá. A to podle mě k tomu taky patří😉
Samozřejmě, že zatím ne, ale přijde, již brzy... A králem bude na 100%. Nekompromisní podvozek, nekompromisní převodovka a bezkonkurenční motor. Jak v naftě, tak v benzinu.
a teraz porovnavas cenu spickoveho maleho auta s obycajnym civicom? lebo cenu noveho type-r este nepozname... ;-\ a ani sa to neda porovnat ved nie su v rovnakej triede a nekonkuruju sa...
No za prvé 60 000 Kč je dost, za druhé si nemyslím, že by Civic byl nějaký král, spíše naopak. Ale ať se nehádáme, každý svého štěstí strůjcem... Tady se ovšem musím Pola zastat... Měl sem pocit, že tenhle pokus bude jen jakousi posmrtnou křeří před příchodem skutečného krále. Ale je vidět, že VW se snažil a tohle auto se je jakž takž schopné postavit na úroveň Corsy OPC... Tahá sice za kratší konec (motor, vzhled, podvozek), ale i tak si své kupce najde. Na to, že je to Polo (a cena se mi nezdá být nějak přemrštěná), mě to auto neuráží a hodnotím ho jako pozitivní počin... Jistě si však každý dosadí to správné jméno, toho pravého krále s rodovým jménem ABARTH.
o triedu vyssie ? urcite co sa velkosti a vsetkeho tyka. ale cena ? sak ta vec je draha jak hovado.
nehovoriac o tom ze polo ma 1.8lT a civic 2.0
koniec koncov v zaklade je civic len o nejakych 60 000 drahsi.. takze podla mna su to dost porovnateln👋neporovnatelne vozy
nehovoriac o tom ze polo ma 1.8lT a civic 2.0
koniec koncov v zaklade je civic len o nejakych 60 000 drahsi.. takze podla mna su to dost porovnateln👋neporovnatelne vozy
podla mna v hot hatch segmente neohrozitelne uz niekolko rokov sedi Civic Type-R. na to nema zatial nic.
a to uz sa dost vela automobiliek dost dlhy cas o nic ine nesnazi ako zosadit CTR z tronu.
neuspesne.
a to uz sa dost vela automobiliek dost dlhy cas o nic ine nesnazi ako zosadit CTR z tronu.
neuspesne.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Skoda tych nechutnych bumprov a ceny ... inak to moze byt v poho auto ... ale za ten cash ... (puke)