Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa TCT: Dvouspojková převodovka pro MiTo

46 komentářů

wolff
A máme na trhu nejlepší 6 st. automatickou převodovku současnosti...
:yes:
white label
>😁 No jo Wolfe, z toho co má VW v nabídce už 6 let, je v momentě nejlepší věc na trhu! >😒]

P.S.VW už má nějakou dobu podobnou "suchou" dvojspojku 7st. 😉
webpaja
Já mám sucho v krku už od rána a bez dvojspojky 😄
jossalito
Večer to spláchneš, tak jen vyděržaj pijanier! >😒]
webpaja
Já jsem jak Karel Fiala, mám rád přesnou mušku 😄
jossalito
A jéje, další rádobyabstinent? >😁
webpaja
Když je dobrá společnost a klid, rád se přidám, ale kolik je takových příležitostí do roka? Tedy, piju když chci, ne kdy musím 😄
jossalito
>😁

Klíd! To se do krámu zase tak nehodí. >😒]

Ano, alfa opět s křížkem po funuse, ostatní začli dělat 7° a ona nyní po šesti letech vítězoslavně představí šestku.
jirka1203
asi tak vitazne ako ked VW prisiel s CR >😒]
jossalito
Otázka je, jestli je důležitější systém vstřikování, nebo pořádná převodovka. >😒]
oIoo
to není otázka, špatnej motor potřebuje skvělou převodovku a výbornýmu motoru stačí průměrná
white label
To se ovšem dá velmi podobně tvrdit i naopak, ale přesto je stále nejlepší kombinace - výborný motor se skvělou převodovkou...
😉 😄
jossalito
O minutu jsi mne předběh, ale koukám, píšem v podstatě to samý. >😁
jossalito
Otázka je, kterej špatnej motor se dá nakonfigurovat s skvělou převodovkou. 😉
oIoo
skvělá převodovka spočívá ve skvělým controlleru, napasovaným na motor, takže motor se podle převodovky nekonfiguruje
jossalito
Psal jsem o konfugurování objednávky. 😉
oIoo
aha, tak to nebude problém, pravděpodobnost že šáhneš vedle je dost malá :-!
DRBNUTY
Napriklad benzinovy motor 1.6 s prevodovkou S tronic v Audi A3,alebo motor 1.4 s DSG v VW Polo. 😒
a alfa už má 12 rokou CR a čo ! :-!
Ricardo
To není automat, ale dvouspojková převodovka. S automatem to má společný jen počet pedálů, jinak pokud to chceš k něčemu přirovnávat, tak dvouspojková převodovka je spíš manuál.
To by ale vedle CVT slo za manual oznacit i automat s hydrodynamickym menicem. Na nasem trhu by tedy automaty v podstate prestaly existovat. 😄
white label
Proč, CVT je v podstatě bezestupňová převodovka s plynule měnitelným převodem (co má tedy konstrukčně společného s manuálem?) a varianta s hydrodynamickým měničem je stále nejrozšířenější "automat" vůbec...
S "uživatelského" hlediska, ale osobně nemám problém s označením automat i u "robotizovaných/automatizovaných" převodovek, podobně jako marketingová oddělení automobilek, běžného zákazníka totiž logicky spíš zajímá "počet pedálů" (a s ním především spojený uživatelský komfort) a projev při samotné jízdě, než princip a konstrukce konkrétní převodovky...
Ricardo
Jasně, s tím souhlasím, že je občas potřeba v rámci snadného pochopení zjednodušit. Ale zase vydávat jakoukoliv dvouspojku za "nejlepší automat" je na webu o autech docela zcestné, tak jsem se proti tomu ohradil.
Faktem je, že různé typy převodovek se běžně zaměňují, na konkurenčním webu dokonce jednou neměli problém označit automat v Citroënu s možností ruční volby převodů (+/- na páce) za "sekvenci" 😲
white label
Ono to prohlášení bylo celé zcestné, ale vzhledem k nicku žádné velké překvápko... :😉
Není to ani automat, ani nejlepší...
Podle "absurdně-absolutního" označení "nejlepší", poznáš "odborníka" vždy a okamžitě... >😒]
Ricardo
No jo, nejlepší je na to vůbec nereagovat >😁
Ricardo
CVT nemá s manuálem společného vůbec nic - viz [odkaz]
S automatem ho spojuje opět jen počet pedálů
oIoo
to je velkej dědeček :-!
Tohle je brutalita [odkaz]
To jsi pochopil zcela spravne, vsak jinak by ten primer ani nemel smysl.

To nedorozumeni asi bude v tom, ze pro tebe je automat (asi?) jen HDM. Pro me je automat prevodovka, co radi sama, coz je zrejme zpusob, jakym to chape 99% lidi vcetne wolffa, ona vetsina lidi ani nevi, co nejaky HDM je. Princip, na kterem to pak funguje, je vec druha.

Pointa toho meho primeru je v tom, ze kdyz muzes tvrdit, ze dvojspojka ma bliz k manualu nez HDM, tak ja muzu ad absurdum tvrdit, ze HDM ma bliz k manualu nez k nez CVT, coz je nepochybne pravda, ale k cemu takove srovnani je? A nekoho pak opravovat, ze nejde o nejlepsi automatickou prevodovku, ale o nejlepsi manual, protoze to ma o par % bliz k manualu nez k jine automaticke prevodovce? To je absurdni 😄
Ricardo
Absurdní seš tak ty... Já netvrdím, že má něco "blíž", dvouspojka je konstrukčně 2x manuál! Stačí projet google, co ti vypadne pod heslem "automatic transmission" - a DCT to nebude. Když už to chceš za každou cenu kategorizovat, tak dvouspojka je poloautomatická převodovka.
Jo, poloautomat bude nejpresnejsi, to mas napsat hned 😄 , no nevim, proc jsem se toho manualu tak chytl. Jak tak na to koukam, tak docela slovickareni o nicem, tedy sorry za ztracene minuty 😄
webpaja
Zůstal bych u slova nejnovější. Vlastnosti prověří až čas...
Navtech
906 70 90 15

* Cena volání 70,- Kč vč. DPH za každou započatou minutu spojení na linku 906 70 90 15

Technicky zajišťuje MEDIA SUPPORT, s.r.o.
jirka1203
to bude smejd, ved su to taliáááni :yes:
webpaja
Napsal nespokojený majitel Maserati? >😒]
jirka1203
co maserati, ale ENZA >😁
Ricardo
Od Shellky? >😁
cuoresportivo
Myslíš, že i převodovka rezaví? >😒]
jossalito
A copak je z plastu, aby nerezavěla? 😉
jirka1203
nerezaví, u alfy hned hnije >😒]
webpaja
To musí být ale pitomci co si ji koupí, že ano?
no väčší ako ty to asi nebudú
T613
Alexx, proč kopeš do člověka, který brání Alfu? Ty musíš být řádný osel
srandujem
toľko odborníkov na jednej kope a ešte neprišli nato že to čo niekto vyvinie a použie to druhý tak je to dobré ako fiat CR a VW dsg
jirka1203
dufam že si pochopil moj ironický prispevok >😁
RS
Někdy mám pocit, že jo 😉