Technika

Zpět na článek

Volkswagen: první sanitky v Česku „v barvách“ EU

29 komentářů

cuisine
tak to to mají souščasné sanitky od kovu velim blbý když maj do boku červené majáky ( i když ty byly zakázané i předtím ) 😉
Klaudius
Vážne by ma zaujímala cena takéhoto auta aj s vybavením, odhadujem, že to stojí toľko čo jeden autobus...
Ale vážne teraz, toto je akože článok na serveri špeciál o autách? Motorizácia a parametre asi tajné, o chýbajúcich fotkách ani nehovoriť. Toto mi pripadá ako správička z novín alebo zaujímavosť v ženskom časopise...nech sa na mňa autor nehnevá, ale čakám podstatne viac...
Tomiss
Ber to s nadhledem... 😉 Radši umřu v téhle krásce,než v rezavé Škodě 1203 >😁 >😁 :yes:
Klaudius
Myslim ze ked umries, bude ti to uplne uplne jedno....
Taťka jezdí s Mercedesem Sprinter... Cena samotného auta je jen nějakých 850 000 (ve výbavě klimatizace a spíš výkonnější motory). To vybavení přístroji stojí tak dva miliony Kč + se musí zadní prostor auta upravit ve specializované firmě. Takže konečná cena kolem 3 milionu Kč 😄
Všechny ostatní dodavky se předělávat nemusí,ty mají prostornou karoserii,proto přestavujem VW chcíplotinu, abychom mohli hlásat prodejnost VW.
Co to meleš za krávoviny?!? 😲 :no: jaká chcíplotina, jakej prostor..? jaký předělávky..? ty jsi trochu vedle ne..??!? :no: :no:
Klaudius
...takze cenasi ako za autobus SOR..... 😉
Já teda nevím, ale takovouhle sanitku bych teda přehládl snáze, než když by třeba ty zelené čtverce byly oranžové!!! Nemyslíte? 8-s
eLzyx
Taky si myslím, že je snáze přehlédnutelná. Navíc spousta lidí není schopna odlišit od sebe určité odstíny zelené a žluté
RS
Jestli je to, co používá např. policie v Británii, tak jsou to jakési odrazkové fólie a jsou velmi dobře viditelné, resp téměř svítí! :yes:
No co já si vzpomínám, tak v Anglii jsem viděl sanitku s podobnýma čtverečkama, ale jsem si jistý že tm měli kombinaci s oranžovou...myslím, že modro oranžová a policie tam má takovou fosvorově žlutozelenou a modrou...
V UK pravdu uz vsechny auta statnich verejnych sluzeb jako je ambulance tyto ctvercove pasy na autech ma. Na sanitkach jsou to velmi podobne (mozna stejne), jako jsou predstaveny v tomhle clanku. Policie ma onu nejvyraznejsi zelenozlutou v kombinaci s modrou a hasici v kombinaci s cervenou. Zadna oranzova se nepouziva. Jen v UK je to mozna jeste trochu lip viditelne diky tomu, ze to je ve velke vetsine na bilych autech - tedy u sanitek a policie.
A co ty cervene napisy ? Ty take odrazi svetlo, kdyby neodrazely svetlo, budou cerne 😁

At zije uredni siml EU !
co já vím, tak vyrobit těleso s emisivitou rovno jedné zatím neumíme >😁
masO
xx je asi poradnej "euroskeptik" >😁 😉
kámo s tímhle nemá úředničina EU nic společnýho, podobný "nesmyslný" výzkumy řeší vědní obory jako ergonomie kupříkladu. EU to akorát použila do normy.
Tomiss
Taxíky regulovat nebudou?Tady v CZ,hlavně Praha by to potřebovala jako sůl!Razivě žlutá barva,velké černé registrační údaje pro lepší kontrolu(nejlépe na střeše,jak to měly vozy policie).To by byla paráda... >😁 >😁 A taxikáři by byli slušní,zdvořilí,neokrádali by. >😒]
pěkné, tak ještě třeba tu o Budulínkovi... >😁
Tomiss
>😁
A tyky by mohli nosit uniformy.
(smajlík válející se smíchy)
Praha jiz se snazi! Na letisti jsou jen nove auta s kriklave zlutou barvou.
Praha uz vyhlasku o pouzivani pouze presne definovanych odstinu zlute ma. Diky tomu uz pomalu ale jiste zacina tehle taxiku v Praze pribyvat. Myslim, ze nove registrovane taxi uz muzou mit jen tuhle barvu a stare na to maji nejakou lhutu, kterou bohuzel ted presne nevim, ale je jasne, kam to smeruje. Budeme tu mit taxi ala NYC 😄
Jekej to má motor? ? ? ? 😲
2,5 TDI nejsilnější verze 6ti kvalt.
.... a těmito sanitkami se budou převážet pouze ti s nemocí odpovídající normám EU..... Jako u blbejch na půdě!!! ;-\
martinkrata
Nová pražská sanitka: [odkaz]
Klaudius
No jasne, aj vyzranych Prazakov treba na niecom vozit...vraj najviac obeznych v Europe v pomere k poctu obyvatelov je v Cechach...ludia neblbnite, ved pripravite Ameriku o ich nahvacsie prvenstvo... >😁