Novinky
Musim rict, ze je to fakt povedeny auticko. Bohuzel, ale interier bude urcite nic moc. Jde tedy o vkus, ale pri pohledu na kaplicku a pevnej stred volantu mi nabehne husi kuze. Jinak z venku parada.
Nejdříve se do toho posaď a pak mluv... Interiér je velmi dobrý :yes:
To je otázka vkusu. Zvenku celkem dobrý, ale od koupě tohoto auta by mě zcela určitě odradilo umístění přístrojů uprostřed. Už mi jednou takhle frantíci překazili koupi následníka Scenica... Vůbec nechápu proč takouvou zrůdnost pořád dělají jen francouzi.
Samozřejmě je to otázka vkusu, ovšem on v tom ještě neseděl. Každý ať si vybere, co mu nejvíc vyhovuje 😊 PS: Nick "Tom" tu už někdo používá, tak si prosím vyber nějaký jiný.
Preco zrudnost....vyskusal si to uz niekedy? Mozem zodpovedne prehklasit, ze pristroje v strede z praktickeho pohladu vobec neprekazaju. A nemaju to len Francuzi. A mrkni do historie, pristroje v strede vobec nie je modny vystrelok dnesku...
Preco zrudnost....vyskusal si to uz niekedy? Mozem zodpovedne prehklasit, ze pristroje v strede z praktickeho pohladu vobec neprekazaju. A nemaju to len Francuzi...napriklad Chevrolet Spark, Toyota Yaris, Fiat Ulysse.... A mrkni do historie, pristroje v strede vobec nie je modny vystrelok dnesku
Frantíkovský interiéry nebyly nikdy hezké natož pak u Citrónuů :no: (jinak Je krásný v venku a technicky vyspělý) ale šetřil bych na S-maxe! Jinak neni sporu, že tyto fotky jsou originály
Kolik jsi těch interiérů viděl, co? Je to o osobních preferencích. Pokud dáváš přednosti německé strohosti a nudnosti, tak tě asi francouzské oslovovat nebudou. Šetři, na co chceš. Nejdřív si ale udělej řidičák 😉
Omyl. Ten interiér je perfektní, plný nápadů, chytrých detailů-ovládání klimatizace a elegance. A k tomu ty sedačky-v kůži vypadají výborně. :yes:
Tak tak, nejdřív se do toho posaď a projeď se, pak vyřkni ortel. Můj názor je vesměs stejný, auta s kapličkou uprostřed se mi nelíbí, asi proto, že tato auta mají za volantem divné prázdno. Ale v Citroenu je přecejen za volantem povedený otáčkoměr a nějaké ty kontrolky. Nějak se mi to začalo líbit a musím říci, najel jsem s C4 asi 900 km a zvykl jsem si na to během prvních 50 km. A nějak jsem se v tom interiéru cítil dobře. A volant s pevným středem? Měl jsem pochybnosti, ale mám rád novátorství a ani ten mi nepřipadal nijak špatný. Neměl jsem s tím problém. Jen ta převodovka, tam to chce zapracovat. Od C4 se mi Citroeny zase líbí.
Taky mam C4 (koupeno jako zcela nove), kaplicka uprostred mi nevadi, ale to mnozstvi displuje v C4 je prehnane, uplne pak unika smysl toho umisteni kapilicky. Palubni pocitac ma svuj displej na stredovem panelu a otackomer je utopeny za volantem.
Pokud jde o C4 mam s nim najeto 24000 km, ve trech tisicich zacalo cukani pri rozjizdeni se studenym motorem (nepravidelne se objevuje) dle servisu je to "vlastnost" ktera se objevuje u 50% C4. To cukani se ale zhorsuje, parkrat uz motor neudrzel otacky a zhasnul, pristi tyden to jde na diagnostiku.
Ve 20000 km odesel silentblok motoru, objednani noveho trvalo pres mesic. A take jsem byl na dvou svolavackach. Na te druhe (cca 1/2 roku zpatky) mi byla avizovana treti, objednan jsem tehdy nebyl, pry jeste nemaji dily k vymene. Nemaji je dodnes.
Francouzska auta mam rad, moc se mi libi, mel jsem pred tim Peugeoty a nemel jsem problem, ted jsem dal prednost Citroenu a uprimne zvazuju ze to auto radsi hned dam do sveta a pujdu do neceho jineho. Do noveho auta uz se mi nechce, zvazuju zanovni Lancii Lybru - dovoz z Italie nebo Nemecka.
Pokud jde o C4 mam s nim najeto 24000 km, ve trech tisicich zacalo cukani pri rozjizdeni se studenym motorem (nepravidelne se objevuje) dle servisu je to "vlastnost" ktera se objevuje u 50% C4. To cukani se ale zhorsuje, parkrat uz motor neudrzel otacky a zhasnul, pristi tyden to jde na diagnostiku.
Ve 20000 km odesel silentblok motoru, objednani noveho trvalo pres mesic. A take jsem byl na dvou svolavackach. Na te druhe (cca 1/2 roku zpatky) mi byla avizovana treti, objednan jsem tehdy nebyl, pry jeste nemaji dily k vymene. Nemaji je dodnes.
Francouzska auta mam rad, moc se mi libi, mel jsem pred tim Peugeoty a nemel jsem problem, ted jsem dal prednost Citroenu a uprimne zvazuju ze to auto radsi hned dam do sveta a pujdu do neceho jineho. Do noveho auta uz se mi nechce, zvazuju zanovni Lancii Lybru - dovoz z Italie nebo Nemecka.
Musim podotknout, ze je to taky o pristupu servisu, alespon moje zkusenost. Prvni servis pristup zpocatku dobry, pak odesel puvodni majitel a slo to do kytek. Zmena servisu a zase pohodicka.
Za celou dobu vymena 2 soucastek asi za 1500 na zadni naprave a oproti beznym ukonum co jsou predepsane v servisce nic. najeto 120tis.
Proste je to o lidech.
Za celou dobu vymena 2 soucastek asi za 1500 na zadni naprave a oproti beznym ukonum co jsou predepsane v servisce nic. najeto 120tis.
Proste je to o lidech.
😁 a proto jsme si z pdobných důvodů koupili místo C3 toyotu yaris.. C3, 5x odtah, cekani na nové díly a po 6. se to posere v nejnevhdonější chvíli, samozrejme tesne po zaruce, tedka mame rok novyho yarise a slovo excelentni kvalita je slabe slovni spojeni, nehlede na komfort jizdy, pruznost motoru, variabilitu interiru a hlavne, ty sluzby a chovani toyotaku je nesrovnatelne , a ze jsme vyzkouseli mnoho citroservisu 😊 dokonce i design je lepsi 😉
Ta linie střechy... ty koncový světla... ty propracovaný kola... fakt nádhera. I když Citroeny moc nemusím, tohle se prostě povedlo :yes:
ja tomu nechapem!!!ved C4 picaso sa uz predava!tak o com je tento clanok? 8-s
tohle je 5ti místná verze..vypadá trochu jinak než ta sedmimístná 😉
Včera přede mnou jelo to sedmimístné a to na rozdíl od ttéto verze vypadá jako krabice. Na fotkách se mi to líbilo, v reálu to na mě působilo zastarale už teď. Tahle pětimístná je ale voňavka, dokonce mi nevadí ani ten zub, který se tady řeší. Frantíky moc nemusím, nicméně před tímto klobouk dolů.
měl jsem s novým picassem s motorem 1¨hdi a aut. převodovkou tu čest a msuím říct že jsem nečekal moc ale nedostal jsem nic ... hrana čelního okna strašně vysoko takže i když slunníčko je relativně vysoko užsvítí řidiči do očí, ale co mě dostalo naprosto tragiské sladění převodovky a motoru ... s každým přeřazením to houplo ... ani manuální režim nepomáhal ... fakt nic moc ...
jel jsem taky s novým picassem 1,6HDI s robotizovanou převodovkou a byl jsem nadšen, samožřejmě, že moment přeřazení je znát, ale je to vlastně jen manuální převodovka jen ovládaná robotem. Dosud jezdím s klasickým automatem, u kterého změnu převodu poznám jen na otáčkách, ale řešení citroenu se mi moc líbí a stojí za to, že nezvyšuje spotřebu jako běžný automat. Jinak proti svícení sluníčka do očí je třeba oželet maximální velikost čelního okna a bžná stínítka si stáhnout na roletce až dolů (viz vodící lišta na zpětném zrcátku). Jinak pětimístná verze je super, hlavně řešení zadních světel.
Měl sis stáhnout sluneční clony dolů. Proto jsou na pojezdu 😉
Všichni novináři píší, jak je úasněé jak je proslený, nejvíce skla ze všech MPV, ale já mám nejraději co nejměně! Nejen pocit bezpečí,ale žádně slunce, jen soustředění a úžívání silnice! ˇŽádně střešní okno :no: tma a jen míchající se čáry na selcici, či krajnice na okruhu 😄 :yes:
Tak už jsem byl rozhodlý pro faceliftovaný C-Max, ale na tohle si určitě počkám. Zvenku vypadá opravdu moc hezky. :yes:
Řekl bych to asi takhle-C-Max je klasika,vše je tam kde to čekáš,kdežto Picasso je moderna,budeš pátrat a zvykat si... 😉
..psát další ódy. Líbí se mi. To co nenaplnil nový Espace nyní nese Picasso - takové TGV na silnici. Barva opět suprová, pamatuju si když jsem viděl jedny z prvních Xsara Picass, jak měly tu krásnou modrou. A je tu zas. Není stejná, ale krásně se hodí k vozidlu. Možná škoda té zalomené linie na zadních dveřích, ale myslím, že ve skutečnosti to bude působit esteticky. Už na první generaci se mi líbily ty sloupky a ta vajíčkovitost, kterou většina jiných MPV neměla kvůli vnitřnímu prostoru. Všechno se povedlo zachovat, dát tomu současnou tvář. A pevný střed volantu? Do BMW ne, ale do Citroënu určitě. Zvlášť do MPV se to hodí. Totiž, TGV má také "volant" s pevným středem. Sice to není ovladač směru (nač také), ale ta asociace je skvělá! C'est ça Citroën!
[odkaz] promiň te za odkaz na konkurenci ale tohle prostě musí Alessio vidět :yes:
mno...asi všichni tušíme, že to pravé subaru nebude, takže bych se tím nevzrušoval...chtějí holt prodat auta s bídnou pověstí v evropě pod vlajkou aut s velmi dobrou. K tomu lze jen říct ;-\
no právě, chtěl sem ti ukázat, že dá se začíná pro peníze zneucťovat už i subaru.. ;-\ otázkou je..kolik lidí jim na tenhle trik skočí..
Je pěkný, to se musí nechat. Jsem spokojený majitel S-maxu, ale uznávám, že C4 Picasso i tenhle kousek se opravdu povedly. Snad budou i spolehlivé. Po bratrových zkušenostech s P 807 bych asi do francouze nešel i když každá automobilka má nějakého toho kostlivce ve skříni. Corollu Verso I. jsem měl a ten zlom při některých úhlech pohledu opravdu vypadal divně.
Nerad pisem o predrazenosti aut, ale neda mi to. Pokial bude aj 5 miestna verzia tak draha ako 7, tak si za tie prachy urcite radsej kupim Grand Scenic a este mi vystane aj na Clio. Aby Picasso, aj ked je to novinka stalo 1.5 mil SKK sice v max vybave /koza, nav, dvd, pan. stres. okno, senzory,.../ je proti zdravemu rozumu. Mal som on zaujem, ale ked som si pozrel, co by som dostal za melon, tak som to nechal plavat. Inak musim povedat, ze je to pekne auto, len tie zadne svetla mi pridu v 7 miestnej omnoho krajsie.
5 ti dvěřová verze má začínat na přesně 500 000kč...
Podle meho je nove Picaso velmi povedene a je to otazka vkusu...bohuzel cena zacinajici na 519000kc uz pro me moc neni..
Nebreč,ještě než bude na salónech už tu budou slevy jako kr... Jinak design fakt moc hezký-ale když si představím jak vypadá současné Picaso po několika letech používání a 100tis najeto,sedadla vržou,plasty vržou,při řazení pětky ošaháváš kolena spolujezdkyně >😁 ,závěsy kol vytlučený... Atd ,atd. Proč si na to ku...nedaj trochu záležet...? 😢 já říkám už dlouho Francouzký design,až na víjimky (Renault Megane :no😊 k tomu japonská technika a preciznost a Germánskej marketing a propaganda a bude to fakt Špica...
Toto robia francuzi na nasich cestach. Nepocitaju s tankodromom, svoje auta stavaju na cesty. Preto tie vybite tlmice, krutiaca sa karoseria a tak podobne. Ked chytia trend nemeckych aut a pojdu mo maximalnej tuhosti a predimenzuju o trochu podvozok, budu bez konkurencie. Otazka ale je, kto si ich potom za tu cenu kupi, potom uz cenu neudrzia pod hladinou tych nemeckych...
No taky jezdím v předešlém Picassu, má najeto necelých sto tisíc a zatím si nemohu stěžovat. Zatím odešlo jen čidlo serva a měnil jsem výfuk. Řekl bych, že je to o tom, jak se k tomu člověk chová 😉 Je pravda, že plasty na kočičích hlavách dost vržou, ale co by člověk chtěl po šestiletém autě. Nemohu si stěžovat.
Chtělo by to napsat nějaké oslavné ódy, ale já prostě nemůžu neb nemám slov. Je to krásné, dotažené. Ladné křivky, zadek velmi vydařený. Nový směr Citroënu se mi líbí. Malé Picasso pro krásu a S-Max pro zážitky za volantem 😉
Lepsi je nevej C-MAX, sice design u Citroenu umi ale to vypada moc
jako plastova hracka, pride mi to moc prekombinovane. Jestli to zas bude mit ten hroznej volat jako C4 tak lituji lidi co jsi to koupi.
jako plastova hracka, pride mi to moc prekombinovane. Jestli to zas bude mit ten hroznej volat jako C4 tak lituji lidi co jsi to koupi.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Jasne ze popri tychto je Touran kral krasy, elegancie aj kvality. Staci zavolat pana GTI a on Ti to vysvetli... >😒]
Velke C4 Picasso ma nemilo prekvapilo dost vysokou cenou, mensi voz je rovnako pekny aj velkost je dostatocna, urcite to bude v reali castejsie auto na nasich cestach ako jeho vacsi brat.
Na margo volantu s pevnym stredom - tiez ma to nenadchlo, ved volantom tocim, tym padom musim tlacitka na pevnom strede vzdy hladat, lebo ruky mam pravdaze pri kazdej polohe volantu inde...Klasika by v tomto pripade bola lepsia.
Velke C4 Picasso ma nemilo prekvapilo dost vysokou cenou, mensi voz je rovnako pekny aj velkost je dostatocna, urcite to bude v reali castejsie auto na nasich cestach ako jeho vacsi brat.
Na margo volantu s pevnym stredom - tiez ma to nenadchlo, ved volantom tocim, tym padom musim tlacitka na pevnom strede vzdy hladat, lebo ruky mam pravdaze pri kazdej polohe volantu inde...Klasika by v tomto pripade bola lepsia.
Nic není dokonalé a nebyl by to Citroen aby si neodpustil některé detaily, kde kreativita dostane přednost před praktičností. Volant s pevným středem nepřináší nic pozitivního (hlavním argumentem byla fixní poloha airbagu), mám z jízdy s C4 podobnou zkušenost, nelze si pořádně opřít prsty o příčky volantu a tlačítka jsou dosažitelná jen při jízdě rovně. Podobně více na škodu než k užitku bude vysoké prosklení, vypadá skvěle, ale dopadne to tak, že auta budou jezdit konstantně se staženou roletkou. 😉
No právě, taky bych radši Tourana než tohle :yes:
Podla toho co pises Tome mas doma zkorodovaneho Favorita a este ako rad by si bol keby si si mohol kupit aspon Picasso so zakladnym motorom a v zakladnej vybave. Nic v zlom, len mi to tak pripada. ;-\
To myslis vazne Tome??S tim Touranem???Co se tyce techniky,tam souhlasim,ze VW na tom oproti zbrusu novemu Citroenu nebude zaostavat prilis..Ale desing VW oproti novemu Picasu,nezlobte se na me ale je kdyz malo tak 3roky pozadu...
To myslím vážně. Už jsem to napsal výše, že co mě osobně přijde nepřekousnutelné je umístění přístrojů uprostřed. A to nejen v C4... Jinak design z venku osobně beru jako zajímavý, neumím říct jestli lepší nebo horší než Touran, každopádně úplně jiný. Touran mi naživo přijde elegantní nadčasový robusní, tohle spíš působivý líbivý nápaditý a rozhodně zajímavý.
Presne, Touran je nudny, prilis konzervativny, hranata krabica bez napadu. Aj ked sa o nom neda povedat ze je skaredy, to by som mu krivdil. Ale ja osobne mam stale v pamati modrinu na stehne, ktoru som si obnovoval s kazdym nastupenim za volant a vystupenim z auta. Predne sedadla jednoducho strasne, ani nie tak tvarom, ale tym plastom pod sedakom ktory trci kus do boku a prekaza.
Předem se omlouvám všem milovníkům VW, ale kromě nového "Pašíka" , ..... a možná Golfu Plus, je současný design všech VW "nuda, nuda, šeď, šeď", jak by řekl český velikán Cimrman. Moc jednoduchý a bez emocí. A vzhledově ve mě auto musí vyvolat emoce, samozřejmě pozitivní 😄. No to se Touranu nepovede. Je to dle mého názoru nudné auto. Takže když bych to bral podle designu, tak každopádně C4 Picasso nebo S-Max, který mi přijde jen o kousíček horší, pokud bych bral v potaz jízdní vlastnosti, pak asi S-Max. Touran neee, pro mě ne. Ale proti gustu...
Nové Picasso je ukázkou moderního designu, navíc právě z hlediska designu v obvzláště složité třídě. Skloubení praktičnosti s krásou je skoro jako řešení kvadratury kruhu, to druhé se povedlo jak to bude s prvním uvidíme až v praxi. Každopádně v téhle barvě a na těch kolech nádhera, a ten zlom uprostřed je naprosto dokonalý, je v tom rafinovanost, o přepůlení auta nemůže být řeč. :yes:
:yes: souhlasím s tebou,až na tu spodní linii oken,připomíná mi rozbouřené moře 😉
Přesně :yes:
:yes: Gratuluji a menim svuj nazor na tebe, ponevadz (taky jsi si vsimnul, ze toto spisovne slovo se uz nepouziva?) jsem ocekaval onanii na teme Touran. 😉
Citroen jde svou cestou a jde mu to skvěle,jeho modely udělaly v oblasti designu obrovský skok a nelze jinak než ho chválit.Po hubených letech,kdy pouštěl na trh xantii,xsaru atd. nám servíruje samé pecky.Už jsem tady psal,že z francouzské automobilové produkce má nejpohlednější vozy.Ještě doladit techniku,hlavně ty převodovky jsou tragické... :yes:
Tos krapet přestřelil. Xantia je dodnes jedno z nejelegantnějších aut.
Xantia je krasny auticko, to se mi moc libi i dneska. :yes:
Co vies o prevodovkach?
Az bude mat A3/A4 rada taku kvalitnu a presnu prvodovku ako ma Picasso, tak mozes nieco povedat, ale zatial si skus nastudovat rozdiel medzi presnou prevodovkou a presnou kulisou radenia. Na Picasse ti zaradena rychlost nikdy nevyskoci ani nemas problem pri podradeni vo vyssich otackach so synchronizaciou, skus to s Touranom alebo Golfom.
Az bude mat A3/A4 rada taku kvalitnu a presnu prvodovku ako ma Picasso, tak mozes nieco povedat, ale zatial si skus nastudovat rozdiel medzi presnou prevodovkou a presnou kulisou radenia. Na Picasse ti zaradena rychlost nikdy nevyskoci ani nemas problem pri podradeni vo vyssich otackach so synchronizaciou, skus to s Touranom alebo Golfom.
předchozí generace byla opravdu velký hnus. Tomuto novému modelu se v oblasti designu nedá nic-moc vytknout - dal by se i nazvat krásným. Jenže je to jen slupka pod kterou se skrývá frantík, který po jisté době (né dlouhé) začne předvádět své neduhy. Proto jediný možný prostředek pro udržení dobré prodejnosti je nízká cena, která způsobila u 1. generace onen "úspěch".
Opravdu by mne zajímalo, kdo skutečně z Vás zasedl do staré verze tohoto fešáka a nechal se unášet tmou ve velmi pohodlných sedačkách, dokonale přehledném interiéru, obklopen proskleným prostorem. Naprosto bezporuchovém autě navíc.
Po těchto zkušenostech se máte právo vyjadřovat. Současný Tan od VW je vzad od staré verze, natož od nové. Frantíci ví móc dobře, jak si život zpříjemnit. Život není jen o nasyslených penezích, které budeš utrácet v důchodu cestaováním po laciných destinacích s vytetovaným VW na zadku.
Po těchto zkušenostech se máte právo vyjadřovat. Současný Tan od VW je vzad od staré verze, natož od nové. Frantíci ví móc dobře, jak si život zpříjemnit. Život není jen o nasyslených penezích, které budeš utrácet v důchodu cestaováním po laciných destinacích s vytetovaným VW na zadku.
No konečně, kdes byl čoveče, fan clubu chybí duševní potrava. >😒] Zrovna jsme si říkali, co budeme dělat v důchodu s nasyslenými penězi. Už je nám to jasné, jen jsme trochu v rozpacích, na kterou půlku si nechat vytetovat dvojitou šipku. Ozzy poraď. 😉
Já se, zřejmě narozdíl od většiny z Vás musím živit naprosto seriozní prací a tudíž nemám čas trvale cokoliv psát.
Z tvé odpvědi vyvozuji, že jsi vůbec nepochopl můj text. Nevadí. Já jsem bohužel zvyklý myslet dipl.jazykem díky prostředí, ve kterém se pohybuji.
Nicméně, vytetuj si znak kam chceš, ale hlavně se z něj nepodělej, ostatně to platí pro nadpoloviční většinu, jak mám tak možnost číst příspěvky zkušených bardů. >😁
Z tvé odpvědi vyvozuji, že jsi vůbec nepochopl můj text. Nevadí. Já jsem bohužel zvyklý myslet dipl.jazykem díky prostředí, ve kterém se pohybuji.
Nicméně, vytetuj si znak kam chceš, ale hlavně se z něj nepodělej, ostatně to platí pro nadpoloviční většinu, jak mám tak možnost číst příspěvky zkušených bardů. >😁
>😁 nás ve fan clubu velmi mrzí, že nemáš, pro svou seriozní práci, čas nám častěji seslat k nám dolů na Zem (zřejmě z Marsu) nějaké své moudro. Z tvého posledního poselství mě velmi zaujala věta o tom, že u vás na Marsu jste zvyklí myslet diplomatickým jazykem. U nás na Zemi myslíme mozkem, tedy většina, ale alespoň se tím vysvětluje, že tvá poselství, jevící se jako výplody chorého mozku, jimi být ve skutečnosti ani nemohou, protože teď víme, že vy na Marsu mozky nemáte. Ještě by nás v klubu zajímalo, jak se rozmnožujete. Tak hlavně zase napiš. Ahoj, za FCVO Dinar. 😉
Tvá trapnost se snoubí se zoufastvím.
Až budeš chtít věcně diskutovat, dej vědět chlapče.
Až budeš chtít věcně diskutovat, dej vědět chlapče.
S tebou ne Ozzy, ty jsi moje rozptýlení, ale díky za nabídku. 😉
Plně se projevila Tvá velkorysost. Doporučuji kurz asertivity a sebeovládání.
Jinak díky tvým příspěvkům, které mj. odpovídají úrovni žáka ZŠ jsou pro mne výkladní skříní základů psycholgie. Takže ti za ně děkuji.
Jinak díky tvým příspěvkům, které mj. odpovídají úrovni žáka ZŠ jsou pro mne výkladní skříní základů psycholgie. Takže ti za ně děkuji.
opravdu by mne zajímalo v čem je Tan od VW (zřejmě slagový název pro touran z francouzštiny) horší než 1. verze piccasa..... z Vaší věty " nechal se unášet tmou" jsem pochopil jediné, a to že Vaše piccaso asi bixenony nemá >😁 . Jinak souhlasím, že frantící vědí, jak si zpříjemnit život, ale pouze co se týče jídla a pití - o autech vědí prdlačku
Milý antifrancouzi.
Jestli Vaše přezdívka je myšlena vážně, jako že doufám že nikoli, tak Vás upřímně lituji.
Ochuzujete nejen svojí mysl, ale hlavně svojí duši.
Doporučuji Vám výlet do sladké Paříže, kde si užijete nejen výborného pití a jídla, ale také naprosto podmanivé atmosféry města, lidí a v neposlední řadě i aut.
Anebo si zajeďte na Cotte de Azzur a prosolený mořský vzduch Vám s přirozenou lehkostí nechá zapomenout na mrazivý, větrný Balt, kam dorazíte stejně ledovým, bezcharakterním vozem od VW. >😁
Jestli Vaše přezdívka je myšlena vážně, jako že doufám že nikoli, tak Vás upřímně lituji.
Ochuzujete nejen svojí mysl, ale hlavně svojí duši.
Doporučuji Vám výlet do sladké Paříže, kde si užijete nejen výborného pití a jídla, ale také naprosto podmanivé atmosféry města, lidí a v neposlední řadě i aut.
Anebo si zajeďte na Cotte de Azzur a prosolený mořský vzduch Vám s přirozenou lehkostí nechá zapomenout na mrazivý, větrný Balt, kam dorazíte stejně ledovým, bezcharakterním vozem od VW. >😁
není to sice odpověď na můj dotaz, ale děkuji za tip 😄 .Má přezdívka je myšlena pouze ve vztahu k autům. Na "Rujáně" jsem byl naposledy jako 10 leté dítě (bohudík) jinam nás soudruzi nepustili, neboť děda byl potomek továrníka. A právě se svým dědou jsem Francii v 1993 na 3 týdny navštívil a obdivoval se zdejším krásám. Ovšem auta, ať již s chrakterem nebo bez,dělat prostě neuměj 😒
To je fakt,dělaj je řádově 100 let,měli by někam na zkušenou. BTW: Co je,prosím,Yaris2 s polským motorem smontovaný ve Francii francouzskými dělníky? Japonské auto?Se ptám,při pátku :-!Proč má Toyota své des.centrum pro Evropu ve Francii?Chci v tom mít jasno. 😄
Já ti světélko naděje řeknu.
Prostě Frantíci slezli ze stromu a učí se.
Někdo jim tu cestu musí ukát.
Prostě Frantíci slezli ze stromu a učí se.
Někdo jim tu cestu musí ukát.
ty si slezl ze stromu :no:
Som tu prvy krat, OZZYho moc nepoznam ale obavam sa ze akosi nechapete jeho ironicky humor.
RS4: on to myslel ironicky, nie proti ale pre znacku citroen. Takze skusim vysvetlit, niekto sa tu posmieva Francuzom ze nevedia robit auta (pritom v tom maju storocnu tradiciu) a prezentuje ako super podstatne mladsie znacky ktore asi zozrali mudrost automobiloveho sveta.
Uz chapes?
RS4: on to myslel ironicky, nie proti ale pre znacku citroen. Takze skusim vysvetlit, niekto sa tu posmieva Francuzom ze nevedia robit auta (pritom v tom maju storocnu tradiciu) a prezentuje ako super podstatne mladsie znacky ktore asi zozrali mudrost automobiloveho sveta.
Uz chapes?
1.Číňani dělaj pivo z rýže už mnohem déle než 100 let - přezto to nejde pít.
2.Design jsem frantíkům nehanil (ba naopak), ale auto není jen modrý lak a 17" kola.
3. Toyota ma designerské centrum ve francii, protože chtějí své technicky vyspělé vozy zabalit do kabátu, který se bude libit evropským zákazníkům, ale je jim úplně jedno jaký zmetky sekaj v Rendlu 😉
2.Design jsem frantíkům nehanil (ba naopak), ale auto není jen modrý lak a 17" kola.
3. Toyota ma designerské centrum ve francii, protože chtějí své technicky vyspělé vozy zabalit do kabátu, který se bude libit evropským zákazníkům, ale je jim úplně jedno jaký zmetky sekaj v Rendlu 😉
Ta Toyota nemá své schopné lidi v Japonsku,že by to "balili" přímo doma,ne?Jak je to s tím Yarisem,jsem se na něco ptal!!!Je to francouzo-polák nebo japonec??? K těm franc.autům:asi by občas někdo mohl někam na chviličku vyrazit a podívat se,jestli ta auta jezdí nebo ne,obecně,všechna.Pokud nějaké nejede,má za sebou v jejich podmínkách 10 a více let.Novější jsem prostě neviděl,že by stálo s kapotou vzhůru,ale je fat,že jsem nikdy neviděl celou EU komplet v každý okamžik. Konečně,to staré Picasso je hodně spolehlivé auto,co vím.Tak nechápu problém.Když někomu prdne samočinná převodovka na Volvu za 2,5 mil po 60 tis km, je to spolehlivé nebo nespolehlivé auto?Podle mne spolehlivé,jen měl majitel smůlu.Všichni dělají totéž v jiném kabátě.Je fakt,že já zase nemám rád špagety,tak je nejím,ale nebudu to italům vymlouvat,aby je nejedli.Slůvko tolerance tu chybí.Svět není pidi česko s malým "č".
Bylo by to moc pěkné auto, nebýt toho zlomu na spodní linii oken, to je neštěstí :no:
Ziadne nestastie, zalomena je iba spodna linia okna, nie cely profil boku, ten je zachovany. Podla mna to vobec neposobi nasilne ani "zlomovo". Rozhodne to vyzera lepsie ako riesenie Roomstera, kde kde predok a zadok vyzeraju akoby boli z dvoch roznych aut. Tam by som s tym nieco robil, tuna nie. 😉
Tak, koukám na toho miniPicassa... a musím smeknout před odvahou Citroenu. Ano, tohle je auto, které z fleku může hrát hlavní roli v nějakém kultovním sci-fi trháku... Je tak krásné, až mě uhranuje. Nahoře vše dokonale o Picassu napsal Dinar. Takže... stává se mi to jen občas... zde je ten pocit velmi silný - těším se na to, až budu tohle auto potkávat na silnici. Je tolik jiné, než neskonale pro mne nijaký C-max, je tolik jiný, než tvrdej kámoš a dříč Touran... je noblesní, originální, elegentní s tím francouzským šarmem... který vnímáme jaksi přirozeně a on je opravdu projevem tamní kultury, tamní estetiky... takže dnes za vizáž a za odvahu - BRAVO PICASSO :yes:
S Tebou se dá i někdy souhlasit GTI. Sice né ve všem, navíc velmi vyjímečně. Díky za každý nový rozumný názor. :yes:
To si piš, že je skvělé. A uvnitř... to je.. jak bych to... rafinovaně... VELKORYSÉ :yes: 😉
Ještě jsem ho uvnitř neviděl... bude nepochybně parádní... Dlouho se mi nestalo, aby mě nový vůz tak rychle a hluboce oslovil... Fandím Citroenu, aby se mu to podařilo... Citroen dělá opět auta originálně, a to je velmi potřeba... Doplňuje tak celé to evropské spektrum. Myslím, že Scenic to nebude mít lehké... a Peugeot... ten tedy určitě vrže zubama...
Peugeot má sice velkou hubu, ale zoubky vidět nejsou 😄
Nebol by som si celkom isty. Podla mna uz nemoze sediet potichu a nevytiahnut nejaky ten tromf, ked vsetci hlavni hraci maju s podobnymi modelmi uspech. Funkciu minivanu hral doteraz 307 v kombi-verzii a treba povedat, ze medzi kombikmi je to priestorovy kral. S faceliftom prikladne zlepsili tuhost karosderie, nic nevrzga ani neskripe, skusil som. Ovsem na minivan to nema, takze si myslim ze po e😜erimente 1007 pridu aj s novym 308 s niecim realnejsim v tejto velkosti.
Nie je to zle na to ze je to MPV, predok sa mi velmi nepaci ale ten zadok je uzasny... ten by sa v zmensenej podobe normalne hodil aj na nejaky hothatch 😊
Hezkej kousek auta. 1. mpv,ktery se mi fakt libi. K tomu zlomu... Podle me to neni jen designovej prvek, ale ma i svuj ucel. A to ten, ze se deckam bude lip koukat ven...
Nebudu to okecávat,je prostě nádhernej,a mít na něj peníze je můj.Zatím se musím spokojit s menším bráchou,C3.Zdravím příznivce Citroenů.
Renault je na renault, pežotí tlamy mne neoslovují, ale Citroen, a obzvláště hentento, jest šarmatní. A co na tom že čelní sklo je moc dlúhé (čili skleník), že boční linie jsou jak vlnky na Sieně, že "budíky" jsou pro tchýni, jenž sedí vzadu uprostřed. Vždyť je to šarmatní Francouz, šarmantní jak už/jen Francouzové bývají. Kdo však chce účelnost (a tak trochen konzervativní usedlost, která by se dala nazvat anglická nedbalá elegance) volí Ford C-max. A co že bych volil já? No schválně skuste hádat ... Tož tak.
[odkaz] ?? 😉
DonPedro: C-max je ina trieda, je o kus mensi (je to skor nieco ako Scenic) Grand Picasso je skor S-max a toto nove je o chlpok dlhsie ako stare Picasso. To okno je genialne, chod si to pozriet, slenik sa nekona a ak ti svieti do oci slniecko tak si zatiahnes roletu 😉 , nie vazne na ziadnej fotke som nevidel prezentovane ze sa da to sklo zaclonit ale ono to tam naozaj je. Ked sa pozries na predne sklo tak v strede uvidis zhora iducu tenku liniu na ktorej konci je spatne zrkadlo, tie roletky sa stiahnu az potial a mas z toho konvencne auto. Co sa tyka centralneho displeja, uz by som si tazko zvukal na budiky pred (alebo mam skor povedat schovane za) volantom.
Sorry za OT, ale nemuzu si pomoct... Nebo vam se snad nezda ten Amazon v Plakatech uzasnej?? Chci ho... A bohate by mi stacilo tak 350hp... >😁
Zde pod Citroen se zrovna moc nehodí, je to ale tu včíl nejčtenější diskuse, tož to snad TTTom tady najde (pokud juž to teda neviďál inde), tož tedy: [odkaz]
Tenhle Citroen je k videni ve Vidni pred Albertinou, kde prave probiha vystava Picasovych obrazu.
Ano, starý král pomalu odchází a po cestě se ještě jednou ohlédne po tom mladém, modrém korunním princi. A není sám. Ohlíží se každý. To první, co tě napdne je "Páni, eh... To je paráda".. Poté následuje pár nepublikovatelných skřeků, které je možno přeložit asi takto: 1) Uhrrruaah (Velmi originální, tak to vlastně ještě nikdo neřešil) 2) Huuift (Uvnitř velmi dobré, vše po ruce a kvalitně zpracované) 3) Ksraaf (Cože? Bezkonkurenční hodnocení bezpečnostních parametrů?) 4) Fuuvw (Jak to, že to ve skutečnosti vůbec nestojí tolik peněz?) 5) Fíííí (To ticho! Šmarjá, jedu vůbec doopravdy tak rychle?) 6) Pryczstouschunkou (Kolik mi nabídnete protiúčtem za toho mýho Maxe?) >😒]
C4 Picasso (navzdory Škarohlídům, kteří v něm nikdy neseděli a ze svého Favorizovaného trhače asfaltu nejspíš do smrti nevylezou) není jen o snaze vymanit se z kleští okleštěnosti a nudy, ale je hlavně o pohledu na svět. Doslova i přeneseně. Zkuste se projet (tedy až přijde, žeano 😉 ), prohlédněte si zadní podběhy (je tam kovral pro dokonalou izolaci hluku od silnice), podívejte se na svět kolem a při pohledu do zpětného zrcátka zjistíte, že se mimoděk usmíváte.. Říká se tomu radost. Picasso je R A D O S T :yes:
C4 Picasso (navzdory Škarohlídům, kteří v něm nikdy neseděli a ze svého Favorizovaného trhače asfaltu nejspíš do smrti nevylezou) není jen o snaze vymanit se z kleští okleštěnosti a nudy, ale je hlavně o pohledu na svět. Doslova i přeneseně. Zkuste se projet (tedy až přijde, žeano 😉 ), prohlédněte si zadní podběhy (je tam kovral pro dokonalou izolaci hluku od silnice), podívejte se na svět kolem a při pohledu do zpětného zrcátka zjistíte, že se mimoděk usmíváte.. Říká se tomu radost. Picasso je R A D O S T :yes:
..kolega asi pred rokom zakupil na firmu flotilu novych citroenov, ked som sa ho po čase spytal ako je spokojny, odpovedal: ..."typickí francuzi, nic nevedia dotiahnut, miesto toho aby zeny poriadne suk.li tak lizu a miesto toho aby vyrabali poriadne auta na jazdenie vrabaju ,,toto,, citroena nekupim nikdy viac"...
moj nazor: design OK!!! bezpecnost OK!!! spolahlivost KO!!!
moj nazor: design OK!!! bezpecnost OK!!! spolahlivost KO!!!
To byla flotila od BURAGA že. >😁
A kolik že desítek aut čítá ta jeho flotila?
Všechny řeči jedna paní povídala(kamarád,známý,táta,kolega a já nevím kdo další ještě)jsou vskutku úsměvné.Spíše však trapné. 8-s
Kdo z vás skutečně umí kydat hnůj? Vzít klávesnici a psát naprosto nepodložené bláboly, bohapusté lži,nepodložené argumenty, plopravdy,používat klišé, pást se přežitými ideologiemi masírované a zcela bez ostychu podporované reklamní masírkou. Toto je zcela jistě mnohem jednoduší forma, nežli vzít vidle do teplých a učinit poznatek.
Pro ty,co nepochopili, jako ALESSIO a pod, je tento sloupek metaforou.
Jen tak dál CITROEN se svým Pablem, skvělě hozená rukavice pro Renault se svým byť hrozivým pětinovým podílem na trhu v kategori mini MPV vozech.
A propo. Jaký že má podíl v této kategorii na trzích Láska k automobilům?
Pro všechny škarohlídce a antifrancouze.
Zjistěte si laskavě, kdo vlastně tuto kategorii vozů vymyslel, jak dlouho Mn Sc 1 a následně 2 se prodavá, tedy jak dlouho buduje sůj pětinový podíl a čekám na odpověď, o čem tyto jasně prokazatelné údaje svědčí.
:yes:
A kolik že desítek aut čítá ta jeho flotila?
Všechny řeči jedna paní povídala(kamarád,známý,táta,kolega a já nevím kdo další ještě)jsou vskutku úsměvné.Spíše však trapné. 8-s
Kdo z vás skutečně umí kydat hnůj? Vzít klávesnici a psát naprosto nepodložené bláboly, bohapusté lži,nepodložené argumenty, plopravdy,používat klišé, pást se přežitými ideologiemi masírované a zcela bez ostychu podporované reklamní masírkou. Toto je zcela jistě mnohem jednoduší forma, nežli vzít vidle do teplých a učinit poznatek.
Pro ty,co nepochopili, jako ALESSIO a pod, je tento sloupek metaforou.
Jen tak dál CITROEN se svým Pablem, skvělě hozená rukavice pro Renault se svým byť hrozivým pětinovým podílem na trhu v kategori mini MPV vozech.
A propo. Jaký že má podíl v této kategorii na trzích Láska k automobilům?
Pro všechny škarohlídce a antifrancouze.
Zjistěte si laskavě, kdo vlastně tuto kategorii vozů vymyslel, jak dlouho Mn Sc 1 a následně 2 se prodavá, tedy jak dlouho buduje sůj pětinový podíl a čekám na odpověď, o čem tyto jasně prokazatelné údaje svědčí.
:yes:
..ozzy, reakcia fakt ,,mimo mísu,, neviem kolko nových citroenov zakupila spol. SPP (sl. plyn. priemysel) v r05-06, ale "kolega" ma na starosti správu majetku a dispoozicných vozidiel v jednej pobocke SPP (ja pracujem na podobnej pozicii v inej firme)
..pridal som len istý postreh jedneho z kolegov
..moj nazor platí: C4 PICASSO design 5*,crash test verim ze 5*, spolahlivost ?
..pridal som len istý postreh jedneho z kolegov
..moj nazor platí: C4 PICASSO design 5*,crash test verim ze 5*, spolahlivost ?
Clovece, ja som pod logom SPP videl jazdit len jediny model Citroenu a to je C15 a ked niekto tvrdi ze ten nie je spolahlivy tak potom musi mat SPP najhosrsich soferov v republike. Hold stale asi plati ze najlepsi offroader je sluzobne auto,ze? Ja jazdim Picasso vo february to bude stvrty rok a je to zatial az na bypalene ziarovky uplne bez poruchy. Paralerne som mal aj Tourana ktory mal dvojnasobnu obstaravaciu cenu, ale bol som rad ze som sa ho po roku zbavil (pol roka trvalo kym som nasiel kupcu). V Tourane vrzgala palubovka, nesli zavriet zadne dvere (v servise ma po dni opravovania odbili ze ma tazke dvere a je to normalne, LOL) a po predaji nastastie este v zaruke museli novemu majitelovi menit skoro celu prednu napravu (pri 45tis.km). Na druhom Tourane Hiline, ktory jazdil spolocnik po mesiaci popraskali elektrony, po pol roku sa zacala rozpadavat predna naprava a pri 120tis. sa mu roztrhlo spojkove lanko!!! Pri 140uz musel menit aj spojku, viete kolko stoji spojka na Touran, ani sa nepitajte. Ked som predaval Tourana mohol som si vybrat, lepsie vybaveny Touran alebo pohodlnejsie Picasso a dodnes som rad ze som zostal verny Citroenu. To nove kratke Picasso je nadherne, Grand Picasso som uz jazdil a dufam ze za rok klesne cena 1,6HDi s robotickou prevodovkou na rozumnu uroven. Este stastie ze vela Nike-manov, co musia mat vylucne Nokiu a VW, lebo ich nezaujem nuti Citroen tlacit cenu nadol a my ludia so zmyslom pre estetiku sa potom mozeme tesit. Apropo mam aj XM r.v. 90 a fakt je nespolahlive, uz styry roki stoji na tom istom mieste a to ma najazdene len 380tis., ale co dve auta sa naraz jazdit nedaju.
Zatím tady masíruješ blabolama i ty.Rozporuješ něčí zkušenost, přitom o tom nevíš nic.(o tý zkušenosti)Jinak nic proti Francouzům, auta mají hezká, jenže občas je tam těch poruch více než by člověk očekával...respektive co vím , tak jsou problémy se servisy.Třeba taková Laguna či Megán 2003, byli nedotažená auta.A to se mne ten Megán sakra líbil.Politika třeba Renaultu je jasná, být levný.V bazarech stojí spousta Renaultů za super peníze, ale zajem moc velký o ně není.V poslední době je v bazarech i spousta Sceniků.Ano je pravda, tím se Renault trefil do černého...dodnes si pamatuji na tu hezkou babu co hrála v reklamě 😄
Mně Laguna2 přijde docela kompletní.Nenašel jsem,že by mi na ní něco scházelo,funguje,denně jezdí,nedrnčí,startuje,brzdí,zatáčí,nero… se.Chybí tam jen vyhřívané čelní sklo,navigace z továrny a interiér není v kůži celý,ale tak zhruba napůl.Jinak má vše.Ale půjdu hledat...třeba tam něco fakt chybí :-!
Takže tohle Picasso bych klidně a bez obav koupil.Nechápu,v čem má být problém.Předloni jsem viděl v Paříži Avensise,jak jej nakládají na odtahovku,majitel se docela mračil,tak to prohlásím za špatné auto? 😉 Ne,je to dobré auto.
Takže tohle Picasso bych klidně a bez obav koupil.Nechápu,v čem má být problém.Předloni jsem viděl v Paříži Avensise,jak jej nakládají na odtahovku,majitel se docela mračil,tak to prohlásím za špatné auto? 😉 Ne,je to dobré auto.
:-! TO SE JIM FAKT POVEDLO__________AŽ NA TU CHROMOVANOU BOČNÍ LIŠTU ----- JAK NAJEDNOU JDE DOLŮ_________TO JEDINÝ JE HHHHHHNNNNNNNNUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSS
Ač se mi "staré" Picasso nikdy nelíbilo a ani dnes velmi nelíbí, tak nové Citroeny jsou až nečekaně hezké. Konkrétně nové Picasso považuji za bezkonkurenčně nejkrásnější MPV :yes: Druhý zlom na zadních dveřích si mohli odpustit, jinak bez chyby! Obavy mám z interiéru, francouzskému stylu nemohu přijít na chuť, hlavně ukradnuté kapličky 😒
Tohle auto si řadím do garáže snů... Líbí se mi, jak do něj začlenili prvky ze studie C-Sportlounge (IMHO nejhezčí evropská studie za posledních několik let). Jen tak dál, Citroën :yes:
Nemam slov...je to pekne..Ak to je nastupca Picassa a neprezenu cenu,tak to bude perfektne auticko...Ani tvar uz nema ako vajce...
Opravdu pekne auto,je to podle meho nejhezci Citroen vsech dob...Ovsem C6 je zepredu take fantasticke auto,jen skoda toho zadku...
krátká C4 Picasso vs. dlouhá Altea - co vy na tohle srovnání (jak vzhledu, tak ergonomie, jízních vlastností a hlavně poměru cena/hodnota)???
Myslim,ze co se tyce desingu tak je hezci Cittoen,alespon navenek,interier jsem u C4 nevidel,ale u Altey se mi libi velmi,to je otazka nazoru
Stare Picasoo je najspolahlivejsie mpv - to hovoria statistiky. Sharan jedno z najvetsih shitov medzi autami. Samozrejme, v inych segmentoch to byva naopak atd... Takze auta - mam tretie - si kupujuem podla toho ci sa mi paci alebo nie. Co sa tyka spolahlivosti - proste nahoda je blbec. Teraz vlastnim VW - pretoze sa mi pred 4 rokmi proste pacilo - a objavili sa nepochopitelne zavady, nebudem to popisovat, ale netvrdim ze nemecke auta su nespolahlive... Z toho cele vyplyva : nove Picasso by som si kupil, je proste pekne.
Fantazie, to mě teda Citroen dostal. Ikdyž jsem kovanej citrón, toto jsem nečekal. Srdíčko mi buší o 100-šest. Picassovské vajíčko mám od roku 2002 (jako funglovku), a jsem moc spokojený. Interiér se mi ani po 4 letech neokoukal a místa si užívám hojně, mých 190cm nuně někde složit musím ne? Nechápu některé diskutující,kteří porovnávají Picasso s Lidovým Vozem, SEatem či jinými značkami. Já osobně do diskuzí nepřispívám, PROTOŽE, ikdyž by jste Citroena ztrhali jak cucky papíru, stjeně bych do něj šel znova. Kašlaje na statistiku opěvované kvality NDR-NSR vozů, emocionálních kočárů ze Španěl či korábů ze země vycházejícího slunce. Vivat Citroen a vivat noce Picasso, jen prosím o cenu 1.6 HDi kolem, no raději do 500 000,-. Pak někomu z Vás to moje vajíčko střelím. Inzerát bude znít asi takto: Prodám Citreon Picasso RV 9/2002, 2.0 HDi, elektrika, ABS, 2x AB, klima, průměrná spotřeba 5.6l. Cena 270 000.-.
jen si ho nech ty sprimari...jednou sis ho koupil, tak si ten svuj francouzskej zazrak nech a zlob se s nim sam😉))))) navic ono te to prejde az uvidis cenu za "tu 1,6ku"
Také si myslím, že zmiňovaná motorizace se cenou určitě přiblíží, vlastně spíš přesáhne 600k ... a to by tomuhle krasavci mohlo podtrhnout nohy.
Citroen boduje, to sa musí nechať. Famózne spracovaný dizajn v tejto kategórii nemá obdobu, nesie v sebe odkaz na Picasso a napriek tomu je to skok ku generácii budúcnosti. Interiér zrejme neobvyklý, ale páči sa mi, že na semafóroch nemusí vodič oblizovať volant pri čakaní na zelenú, konečne je tu aj európske auto s čerpaním na strane vodiča. Neviem, ako sa zvyká na budíky v strede, premietanie na sklo je asi príjemnejšie, ale ani toto nemusí byť zlé pre unavené oči vodiča. Vítame Ťa na cestách, umelče nového millénia!
..to jen tak pro zajímavost a majitele tohoto autíčka že jejich miláček bude souuběžně s C4 stále ve výrobním programu-taky to o něčem vypovídá....
Čus scháním název mp3 co je v reklamě na Citroen C4 picaso jak je z toho auta robot potřebuju tu mp3 pošlete mi název nebo celou mp3 prosím na Martinovec1@seznam.cz moc dík čus. 😄
je to opravdu moc pěkný vůz,který určitě oživí naše silnice.Mnoho zdarně ujetych kilometrů přeje fanda
Peugeot 807-co si kdo myslí o tomto vozídku ajaké jsou s ním zkušenosti(poruchovost, spotřeba,jízdní vlastnosti a tak)
podvozek na lite MPV, ktery by mu mohli zavidet normalni hatch5dv/ kombi. To je pro mne hlavni argument.