Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Lexus LS 460: první jízdní dojmy

469 komentářů

Už se těším na diskuzi... to zas bude... >😁 >😁
ja som lexus nikdy nemal rad ... ALE ... naozaj zacina robit stale lepsie a lepsie auta .... no uvidime co dalej .. zatial ma nepresvedcili ... mozno sa im to podari ... aj ked si myslim ze nie ..ale urcite presvedcia velke mnozstvo ludi .. co je dobre .. lebo je to ZDRAVA konkurencia pre europsky trojlistok MB BMW AUDI ... a budu aj oni viac vylepsovat zlepsovat vyvyjat .... 😉
cuisine
tak tohe se lexusu povedlo. Tipuju si že první automobilkou která vyrobí auto v kterém nebude řidič vůbec třeba bude asi lexus. Jinak v tmavé barvě vypadá velmi velmi sympaticky. A díky bohu nikde není psáno že to je sportovní limuzína, za to mají u mě velké plus :yes: . Doufám že jich tu bude jezdit více než minulých generací
Prave v tmave barve jezdi jeden kousek po Brne, tusim, ze patri Kurkovi, majiteli C+K Toyota.
cuisine
asi si budu muset udělat výlet do brna 😄
Interiér tohto Lexusu nevyžaruje toľko luxusu napr. ako auto ktorému by sa chcel aspoň vyrovnať a to Mercedes-benz S-klasse.
Charger
to je pravda 😉
BaracudaJ
Taky jsem si toho všimnul. Je prakticky totožný s tím v IS nebo GS. Hlavně vzhled tlačítek, když to porovnám s M-B S, je to docela slabý. Na interiéru mohli ještě trochu zamakat a posunout jeho kvality zase dál, trochu se víc odvázat.
Jo, je podobný tomu v GS nebo IS. A tam je interiér skvělý :yes: :yes: 😉 PS: Taky ty fotky tady nic moc ;-\
BaracudaJ
Ne, fotkama, to není. No jasně v IS i GS je interiér dobrej, ale tohle je LS. Středový panel ještě ujde, ale ten tunel okolo převodovky. S tím si moc nevyhráli, takle už vypadal v předchozí generaci ;-\ .
Interiér - lehké zklamání... Třeba ty páčky na nastavení sedadla... ;-\
A sedel si v tom? Dotykal si sa tych materialov? Pocul si ten zvuk? Videl si, ako su zosite casti koze? Napr. je to jediny automobil sveta, ktory ma vyhrievany volant v kombinacii koza/drevo... Mnooooho mnooooho dalsieho
Evidentne si ešte nigdy nesedel v novom LS460, pretože keby áno tak by si to vživote nenapísal. Mal som možnosť priameho orovnania S500 a LS460 a poviem ti S500 sa nechitá na spracovanie, materiály a detialy kde sa v jednom mieste stretáva koža+drevo+plast. Choď sa pozrieť do LEXUSu a aám uvidíš. Ináč som veľký fanda S500 (novej) : )
proč tam nedali ten bateriový pohon jako do GS?
Myslím, že i to existuje s označením LS600h (jestli se nemýlím...když tak mne někdo opravte). Výkon šestilitru se spotřebou třílitru.
LS600h skutečně existuje, mimochodem změn si nick - dva Jenykové je trochu moc, díky.
Ano, je to tak, jak píšeš :yes:
cuisine
existuje LS600h - lexus s ní opět předběhl všechny výrobce i v téhle luxusní třídě 😄
GS450h má taky hybrida, dokonce byl snad prvním vozem od lexusu vybaveným tímto systémem
mari
a ještě před ním RX400h
GTI
Tohle je auto ze segmentu - platinovej kovboj 😄 Takže musí být dostatečně impozantní, dostatečně originální a dostatečně luxusní. Luxusu je nepochybně vrchovatě, impozantním dojmem se velmi snaží působit, zejména zepředu, ovšem vizuální originalita... ta se vytrácí do dáli. Vždyť záď vozu soupeři se Sonatou o to, kdo vyhraje. Volant v kombinaci - kůže dřevo. Kdo to někdy zkusil, upaluje od toho. Tak doufej, že ti nabídnou i celokoženej. A nabídnou? Co ta vyosená řadička k pravému koleni? A ta lěštěná lišta na prahu, to je nějakej tunerskej počin, či co? Základním problémem tohoto vozu bude v Evropě to, že ten platinovej kovboj má určitě na levačce platinové Rolexky... a to, že jsou z platiny, to na něm prostě musíš poznat podle... bot. Podle auta bys to nepoznal. Takže myslím, že platinovej evropskej kovboj zůstane i nadále u svých ikon a povalí buď Mercedes-Benz S-klasse s dokonalou historií automobilky, či vskočí zase do BMW 7... a to jsou dobré skoky. Ale ty, ty ho klidně lízni, kde ty bys přišel k platinovejm Rolexkám... P.S. Ten testík se odehrával v krásných reáliích :yes:
Celkem s tebou dnes souhlasim GTI. Bude to kara, jasne, ale neco tomu chybi a neco asi i prebejva. Tak jako tak tenhle segment me moc neoslovuje. To, co je mu nejbliz je CLS a tecka.
Nicmene TO REDAKCE: V Malaze na Aurisu jste byli? Bude reportaz?
GTI
Souhlas, evrospkej platinovej segment je přesně to, co to chce. Dokonale vybalancovaná porce luxusu, prestiže, klasy.
... nesuhlasím😊) sedel so v novej s class?? alebo 7me? oferoval si ich??😊 ja som mal tu česť aj s pánom lexusom😊) Zoberme si taku hluposť ako je zatvaranie schránky pod laktovou opierkou. V s class je to umela hmota obalena v koži.. kvalitnej to áno..v bmw to isté..Ale aj v tom lexe. A v com je rozdiel?? no ked ju zatvaras v lexe tak to je ako by dosadla na magnetický vankúš.. chod jednotlivých pohyblivých častí je..no.. famozne jemný. lepsí ako v s klass a o triedu lepsie ako v bmw.. Na fotkách a mozno aj na prvý pohlad nie je taký "ohurujuci" ako s class ale je lepsí. tým ako funguje .. je kvalitnejsí. Vie GTI radil by som ti najprv skusiť a potom hodnotit. Ale ked sa dohodneme dás mi svoje císlo a adresu jednu ti prinesiem aby sisi ju mohol skusit. A ked mi príde ten lex LS 600H na ktorého na jar podpíem objednávku prinesiem ti aj ten.. berie?? :-! Ps.. rolexky nosia len trúby a olaský romovia.. Znalci nosia trochu "onakvejšie" značky😊))
jednu bmw 7 samozrejme
GTI
Ono nejde jen o to, ta auta řídit. Tahle auta bez náležitého image samozřejmě nemohou bodovat mezi evropskými ikonami. O tom není třeba diskuse, to je jasné jak facka. Lex se tímhle produktem snaží na evropskej platinovej segment dotáhnout. A to se cení. Ovšem na trůnu tu jsou (a budou) jiní. Co se týče vizuality, pak je dobře si ještě uvědomit, že tu máme i AUDI A8... A tahle trojka - S,7,A8, ta mezi sebe jen tak nějakého zelenáče nepřijme. P.S. No, vidím, že máme v Česku co dohánět. Tedy s odkazem na ty Rolex. Hele, nespletl sis to s Timex 😄 😉
Ricardo
Já vím, Rolex jsi napsal protože Movado nebo Patek Philippe by asi neměl takovou vypovídací hodnotu. Mimochodem, tohle je pořádná strojovna [odkaz]
GTI
To je 😉
bmw a mercedes ok.. ale audi (aj ked je skvele auto) nema image tých dvoch.. lexus má. Ci v azii v usa kanade latinskej amerike.. teda vsade okrem eu. A je len otazka casu kedy sa to zmeni aj u nás.. Mimochodom interier toho lexa je fakt namakany po funkcnej stranke. a da saltpaka nie je vyosená. fakt😊
Bol si na prezentacii lexusu Ls v Ba? Inak suhlasim s Tvojim nazorom. Lexus je atomova elektraren a neda sa to porovnat s tou parnou co vyraba mercedes... Mercedes na mna posobi ako spotrebny material 😊
Ricardo
Opět se shodnem v názoru na tuto značku 😉 Technologie nezpochybňuju, ale to je tady jaksi samozřejmé. Design zvenku uuuuuu... zevnitř uuuuuu... Kombinace amerického vkusu s předchozí generací S-Klasse. S tou by se tento LS mohl popasovat. Aktuální W221 i E65 jsou už někde dál.
GTI
Dobrý úhel pohledu :yes: Dobře vynikne, když se člověk mrkne zde na dvojtest - S-klasse x BMW7... máš pravdu, tihle dva zde v Evropě definují segment platina :yes: P.S. A jinak to nebude.
emylak
Platinovej kovboj, co musi mit platinovy rolexy a S-kladu nebo sedmu, je proste jen platinovej kovboj, co ma i srdce z platiny. Ve skutecnosti je to jen pozer. Pokud ses ale platinovej kovboj, co ma platinovou hlavne vyplatni pasku, a neni tvym zivotnim cilem davat to najevo ostatnim, nemas duvod nesahnout po Lexusu. Dostanes to nejlepsi, co v soucasny dobe muzes dostat. Volant ti myslim klidne vymenej, pripadne si ho nechas nekde poradne precalounit, abys mel na aute nejakou tu individualizaci (to je tedka moderni ne?). Navic s timdle autem muzes vstavat klidne o 15minut pozdejc, pac svoji cestu na jednani si uzijes tak, ze az zastavis a vypnes motor, zhuboka oddechnes, chvili pockas nez se ti zklidni tep srdce a pak s lehkym usmevem vysoupis, zavres dvere a s pohledem prejedes auto od predu do zadu, tak potom, potom jses platinovej kovboj se srdcem na pravym miste.
GTI
A proč myslíš, že evropskej lux segment generuje trapáky za volantem a Lex ne? Tohle nechápu. Tenhle segment, emyláku, ten kupuje zásedně ten, co žádnou výplatní pásku nemá 😉 Tvůj pohled je zásadně špatný v tom, že se mylně domníváš, že pořízením S-klasse snad někdo chce dávat na odiv prachy. Volba S-klasse, to je volba rozumu a srdce... Snad znáš historii Mercedes-Benz... a jestli tě tohle neoslovuje a neinspiruje...
OT: Chlape a tebe OSLOVUJE a INSPIRUJE historie Porsche a Vokswagenu? 😉 (vtípek) :-!
>😁 :yes:
GTI
Tak tenhle vtípek bych tu čekal spíš od jinejch kádrů... P.S. VW je mainstream, dCi... . Ten Porsche... jistě, od 356 snad oslovuje každého pořádného chlapa...
Klid, skutečně vtípek, to jen ta tvá poslední věta. 😉
Ricardo
A že tě Porsche opravdu inspiruje :yes:
GTI
😄 :yes:
klasika.... perfektne vystihujes typ ludi ktori si kupuju nemecke auta ... zplietas vsetko mozne ale moc ten nazor er, podlozeny nemas. S-Klasse, 7er, A8 nikto nespochybnuje, ale ludia ako Ty ( a neber to tak ze mam nieco vyslovene konkretne proti Tebe) kazia image tych aut. Prave tym co o tych autach hovorite im skodite. Toto je velmi specificky segment trhu a kazdy kto si kupuje taketo auto nim nieco vyjadruje a vyse 90% ludi to urcite nieje jedno co ... A prave taketo nazory ako mas TY su velmi rozsirene a s tymito autami su dost silno spojene. Nevraviac uz o neakualnych modeloch kde je to zpravidla est esilnejsie. Je zaujimave ze model, farba vybava to dokazu trochu zjemnit, ale aj tak si TA ludia v spojeni s takym autom okamzite niekam zaradia. a to ej dovod preoc by som ja S, 7, A8 napriek ich kvalitam a urcitym prvkom ktory Japonci zatial stale ponuknut nevedia nechcel .... Pri Lexuse je to ine. Jednak ma uz vo vela rozhodujich kriteriach navrch, a jednak by som nemal dobry pocit z image majitela nemeckej luxusnej limuziny...
P.S. pre tych co nemozu Japonca citit, co tak XJ a Flying Spur? ti maju historickych odkazov tolko ze aj 7 a S su oproti nim zelenaci...
Jen tak na okraj: Flying Spur uz je preci jen o tridu vys, a to nejen cenove. Ja to chapu tak, ze BMW 7, A8, S-Klasse - to je vrchol seriove produkce, ten Flying spur uz je v kategorii maloserie az rucni vyroba... A zpet k tematu - snad jeste vic, nez v nizsich tridach, zde imho plati, ze se rozhodujes dle svych preferenci. Chces luxus s tradici, jdi do S-Klasse. Chces luxus s pocitem neceho neokoukanyho, jdi do Lexe. Chces tam trochu vic "sportu", jdi do A8 a pokud chces toho sportu jeste vic (coz ale nemusi znamenat vzdani se komfortu), jdi do bavoracky sedmy. Chces komfort, neco sportu a dve tuny tradice, jdi do Jagu... Role (a image) jsou dle me jasne rozdeleny. Navic evropsky zakaznik chce vetsinou i tradici a historii, kterou (zatim) Lexus nabidnout nemuze. A to je jen konstatovani, to neni kritika...
GTI
:yes:
emylak
GTI nemyslim si, ze by lux segment generoval trapaky, ale potkavam dost trapaku, co uz v lux segmentu sedej. Ale o tom to neni. Je to o tom lexusu. Koukam na fotky, koukam na to auto, a je mi jasny, ze todle je jiny nez nemecky klasiky (ne ze bych je nerespektoval, jsou to uzasny zalezitosti). Lex je proste jinde, pokud ses platinak jeste do 30ti, mas dost velkou sanci ze si te todle auto ziska. Btw nemyslel jsem to jako neco proti necemu, jen jsem chtel vyzdvihnout kvality lexe, ktere bohuzel moc lidi z lux segmentu nedokaze pochopit.
Ricardo
Tvůj platinovej kovboj si koupí S80, Legend, 166ku nebo taky něco menšího a nabuší to výbavou k prasknutí, ať už 3er, A4, 9-5 nebo (a to bych nikde jinde nenapsal) třeba Passata s dřevěným kormidlem.
suhlas :-!
marianek
[odkaz] porovnej s [odkaz]%20HYUNDAI%20… urcita podobnost tam je a oba jsou velice zdarile. Jeste si porovnej [odkaz] s [odkaz] Auta se v dnesni dobe podobaji a je slozite vymyslet neco noveho. Podoba je v nejakych pripadech uplne nahodna.
marianek
Ten prvni odkaz na Sonatu se nejak nevesel. [odkaz]
Tak to by vydalo na dalsi diskuzi na tema, jestli to vsemi neevropskymi znackami proklamovane priblizovani evropskymu designu neznamena jen pouhe kopirovani ruznych prvku z existujicich evropskych modelu (to se ted samozrejme netyka dost velke podobnosti zadku Sonaty a LS...)
ať koukám jak koukám nevidim ruční brzdu a to mě docela zaráží
cuisine
každý moderní auto teď musí elektrickou - přece pokrok je pokrok proč se držet osvědčeného řešení ... 😄
Patrně je elektronická, ale tlačítko nevidím(nebo špatně koukám). Předchozí generace měla pedál podobě jako MB.
koukám, že to má pod kapotou ještě jednu z plastu....chudáci mechanici...
nevim když se podivam na test BMW 750 co tu tuhle byl , tak tady tomu Lexusu fakt něco chybí . Mezi BMW 7 a timhle bych se rozmýšlel asi 5 vteřin a nakonec bych stejně koupil Jaguara XJ.
Je to vo tom co se komu líbí . 😄
preferoval bych raději kombinaci 4x4 s motorem cca 3l v naftě, takže něco jako audi a8 3.0 quattro. ale jinak musím říci, že bych bral tohle raději než mb s nebo bmw 7. interiér se mi líbí více, než u těchto aut. pouze exteriér mi připadá hezčí (nenápadnější) u a8. hlavně se mi zamlouvá, že takové auto tady nemá každý pasák, vekslák, majitel pochybné stavební firmy atd a tudíž na sebe člověk nepoutá takovou negativní pozornost (alespoň co do značky, i když velikost je také značná). jinak jezdím landcruiserem 120 a momentálně nevidím důvod pošilhávat po jiné kategorii aut, ačkoliv jsem se svezl v bmw 7, audi a8, mb s (než někdo začne kritizovat, že nevím, o čem je řeč)
Takže něco, co s luxusklasse nemá vůbec nic společného. Rachotivej, smradlavej ropák - PROČ v luxusní třídě ??? Stačí mi jeden jedinej opodstatněnej důvod.
Přemýšlím nad LS, přemýšlím nad patrně nejlepším autem současnosti (verze LS600h). Sakra laciné přemýšlení, uznávám :-! . Každopádně design, nemohu si pomoci, ale když člověk očima sjede tuzemskou nabídku Lexusu, tak nejhůře na tom vizuálně je vůz, který ve své třídě patří mezi vizuálně nejlepší, tedy RX. Laciné, vím :-! . Lexus dělá nádherné vozy, každé jiné, přesto snadno a logicky identifikovatelné. Čím víc seznávám aktuální L-finesse IS/GS/LS, musím smeknout. Ale teď k LS. Možná mě tady utlučete, ale já musím použít slovo, jehož význam si valná většina automobilek vykládá otravně primitivním a přímočarým způsobem, přičemž vyjímkou na kterou si v této chvíli nejrychleji vzpomínám je Citroen C6 a Volvo C30. Ano, slovo RETRO, ovšem subjektivně chytré retro. LS již teď řadím po bok inteligentně navržených dvou výše uvedených vozů, byť se s nimi rozchází v otázce nějaké historické návaznosti. LS působí coby retro na samotný automobil. Možná že trochu i svými vlastnostmi, bohužel zatím nemám šanci posoudit. Na místě, kde se po perfektní minulé generaci značek Mercedes a BMW tyto značky nepochopitelně na jejich nástupce vykašlaly a poslaly je mezi trapný designový úškleb, přichází LS a štafetu od nich přebírá. Otřesná druhá půle S-klass a úsměvný celkový profil 7er se spolu s vzájemně okopírovaným interiérem nemohou subjektivně rovnat naprosté harmonii tvarů nového LS. Stále procházím ty fotky, ale když to přirovnám, tak 7er musel navrhovat roztěkaný teenager, S-klass člověk, kterého uprostřed práce vyhodili. A LS? To by pak musel navrhovat básník :-! . Pro mne je LS o emocích, o retro profilu a o více tvářích, než si stačím při pohledu na něj uvědomit. Doufám, že jich budu potkávat dost :-!
Ricardo
O S-Klasse jsem tady někdy loni psal, že má dokonalou záď. Dnes tvrdím - je dokonalá. Chceš-li psát o retru, tak potom i W221 je neoklasicismem. Příjemná změna po předchozích třech funkcionalistických generacích. 7er je pak jiná než cokoliv jiného. Vstoupila do historie automobilismu už za svého života. Tzv. L-finesse se mi zdá sakra laciná. Jednoznačně japonsko-americký styling, žádná vlastní identita. Příď ve tvaru vějíře a zbytek plný oblých trojúhelníčků - tomu říkáš poezie?
Jednoznačně poezie. LS má myšlenku, styl i odpovídající provedení. S-klasse a 7er mají bohužel dnes jen to provedení... :-!
Ricardo
Tak to se asi nemá smysl o tom bavit. Já bych od někoho, kdo se pokouší konkurovat MB a BMW čekal trochu víc nasazení. Silnou a nosnou myšlenku, ovšem ne tak lacinou jako je u L-finesse. Vyvážený design s čistými liniemi, tak nějak "žádní falešní sobi". DCI, takový postoj bych tu od tebe nečekal... 😒
Více nasazení? Myslíš udělat z toho pouťovou kreaci ala BMW7 a strašit tou tlamou děti? Nebo okopírovat interiér z S-klassy.. ehm ze sedmičky? 😄 Podívej se na předchůdce LS, podívej se na současného. Najdeš odkazy z generace na generaci. LS je skvěle konzervativní, že už to snad ani víc nejde, ale stále evoluční (což se třeba o XJ říct nedá). Velmi (tě) klame vzhledem. Dál se podívej na interiéry všech současných Lexů. :yes: Najdeš někde snad něco lepšího? Nemusíš odpovídat 😉
Ricardo
Právě že odpovím, a rád. BMW mohlo odkazovat donekonečna a provádět evoluci. Ale vytvořili úplně nové auto, které se nepodobá ničemu jinému. A odkazy tam najdeš taky, jen na tebe nevyskočí na první pohled. Zde bych zvolil příměr s novým (starým novým) a starým Mini. 7er je geniálně vytvarované auto a Bangle si zajistí nesmrtlenost právě díky jemu a ne Fiatu Coupé. Kdyby se pokusil jen brousit již vybroušený démant, dopadl by dřív nebo později právě jako XJ. Ale E65 posunula styling BMW do dalšího desetiletí. Ohledně kvalit S-Klasse je to velmi podobné. Staví na nových základech, velmi vkusně a decentně odkazuje na historii značky a tvoří novou designovou školu. Jestli je něco pouťová atrakce, tak je to právě ta lexální finesa. Však uvidíme, kdo bude muset dřív do důchodu - jestli LS nebo W221 😉
Já nerozumím, proč se mě pořád snažíš přesvědčit o "své" pravdě >😁 I když mi tu tvůj názor napíšeš desetkrát, tak ho neakceptuji. Rozumíš? 😉
Ricardo
To že jsem nepsal pod asi posledních deset článků o Lexusu neznamená, že se nemůžu projevit aspoň tady 😉
>😁 ok ok, ulev si >😒] 😉
Ricardo
😉 :yes: Ale kdybys psal takhle od začátku, nebylo by to jaksi ono 😉
>😁 >😒] :yes:
A proc se snazis presvedcit ty nas? My tve nazory taky neakceptujeme...
Nasazení? Uvědomuješ si že se bavíme o tom samém? Ale zcela o tom samém? Že používáš stejná slova jako já? Máme stejný názor, ovšem každý z druhé strany barikády, to je přece pohoda, nezabijeme se kvůli tomu. A proto přece nemusíš sestupovat k "falešným sobům, postojům pana dCi". Pro mě je Lexus v kategorii luxusních vozů napříč třídám (nemám rád slovo prémie) nejlepší volba. :-!
Ricardo
Možná je těžké psát ke stejné věci a nepoužít stejná slova... Ale L-finnesse je pro mě falešným sobem. Příště prosím více lehkosti, elegance a taky střízlivosti. I méně může znamenat více.
By se asi půlka národa neuměla vyjadřovat, kdyby nebylo Čtvrtníčka, co? Ti falešní sobi jsou přes svou originalitu a velkou vtipnost už dost trapnou záležitostí. No, holt kdo chce být "in" a děsně vtipný, tak to použije minimálně 3x týdně... a teď to prosím neber výhradně osobně 😄
Ricardo
Neberu to osobně 😉 PS: použil jsem to tady jen jednou a celkově podruhé (o BMW 1 N1: "Žádný falešný sporťák, N1 jak má být"). Pokaždé jako druh nadsázky a ne účelově abych byl vtipný. Ale to jen tak na okraj 😉
GTI
😄 Není to trapné, to přeháníš. Já to dokonce natrénoval a předvádím to i sekretářce 😄 A když si vezmu károvanou vestu a vystřihnu ten dokonalej twist 😄 má to říz... >😁 😉 Nebo... mám načerpáno a u poklady říkám - Mohl jsem si u vás načerpat plnou nádrž, nějaké ty umělé bublinky, falešné kaly, ale ne, já si řekl, když vylágrovanej, tak jedině po vodce >😁 😉
>😁 Dobrý, ale jak všichni vařej z cizího.. už je toho moc...
GTI
Ricardo
Já bych osobně - kdybych to spojení vymyslel - měl z takového "vaření" jedině těžko skrývatelnou radost 😉
>😁
GTI
Tak jako jinde v popisech aut nekrachuješ, u Lexů toálně selháváš. L-finesse není žádná finesa, Tys nikdy neviděl živého lexe? Vzdyť když kolem něho jdeš na parkovišti, ani na něm nezastavíš voko. Kdybych měl použít nějakou paralelu, tak boj o to, dokázat se postavit originálně BMW a Mercedesu ve výrazu zvládá AUDI... ano, ono dokázoalo stvořit technicistní odpověď na tyhle dva premianty. Lex, cpeme-li ho do této skupiny, přece není ve své podstatě vizuálním skvostem. Je to (na segment, kam patří) o řád méně nápaditý, o řád méně stylotvorný, o řád méně důstojný vůz, než-li S-klasse. P.S. Záď MB, definavaná před lety Maybachem, nyní aplikovaná v S, se nepochybně zjeví i na novém C-klasse... Sakra, nejde jen o záď, pořádně si to S prohlédni. A prohlédni i sonatovskou záď Lexe... včetně těch chromovejch lišt na prahu.
Já nevím, já pokud ho míjím, tak sním. Mé voko je citlivé na harmonii tvarů, citlivé na dokonalost, citlivé na profil i detaily. A trio IS/GS/LS umí mé oči táhnout. :-! Audi neberu jako konkurenci :-! . Ty se zase podívej na profil LS, tedy něco, v čem 7er a S-klass plavou až po uši.
GTI
Mám silně nakoukáno. Chápu tvou slabost pro Renault. O to víc (opravdu) nechápu nadšení z tvarů Lexe... Esteticky mě například vždy uhraně záď Scenicu, a i záď Clia... to ano, to je "nápad", to je ruka sochaře...
S designem je to těžké. Za prvé je třeba se odprostit od předsudků. Historie, image a podobné ptákoviny jsou vždy až na místě číslo dvě. Člověk je vcelku jednoduchý tvor a i když nechce, podvědomě má názor. Mám-li být upřímný, nevěřím že se někomu v této první fázi líbí zadek eSka. Líbí se mu až protože je to eSko, tomu já rozumím a dokážu to pochopit. :-! Každopádně LS v této první fázi, to je dělo.
Hosi sadnite si do GSka, do LSka , zajazdite si s tym autom a uz nikdy nebudete chciet nic ine. Inak nesudte to auto podla fotiek...
Když procházím po parkovišti, moje oko se nezastaví na tuctových BMW- M-B a Audi. Ale Lexe se chytne a velmi rádo.
L-finesse jde proti současnému trendu utilitárního vzhledu napříč portfoliem jednotlivých značek. Nejmarkantnější to je u Audi 8-s :no: Lexus ti tu nabídne všechno, co potřebuješ. Sportovní IS, se kterým lítáš každej den a pořád tě to baví. Je to ideální luxusně-sportovní auto pro mladýho kluka 😉 GS máš, když potřebuješ bezpečně tahat celou rodinu, už jsi vyřáděný z IS a tak dáváš přednost komfortu a bezpečí. Ovšem, když občas spěcháš na jednání, tak mu zatneš drápky a vyplavíš si pěknou dávku adrenalinu. Když dospěješ (ty i tvůj stav konta) na vrcholy nejvyšší, tak máš LS. A vždycky to máš s odpovídajícím skvělým designem, s maximální technologickou špičkou, dokonalým zpracováním a velkorysou dávkou luxusu. A v Evropě pořád ještě s velkou dávkou individuality :yes: LS je dokonale konzervativní a stejně jako v případě GS vychází ze svého předchůdce a jeho design posunuje dál. A vše v takovém duchu, že hned víš, o jaká auta jde a nemusíš hledat na kufru rozlišující znáčky A4-A8 >😒]
Ricardo
IS co vypadá jako parodie sebe sama, GS co vzhledově nepřekonává svého předchůdce a LS co vypadá 8-s jako vždy
Nemůžu s tebou souhlasit. Máš pro mě nepochopitelně zvrácené pohledy, nebo zaslepenou mysl, když to nevidíš. GS i LS jsou skvělé evoluční řady. Proč by mělo být IS parodií samo na sebe to fakt nechápu, jak myslíš. Porovnej si to s trojkovým baworem, proti kterému je primárně postaveno a pak mi tu něco vykládej o parodii 😄
Ricardo
Trojkový Bawor byl už v minulé generaci blízko dokonalosti a nezlob se na mě - interiér dosluhující C-Klasse i dnes překonává nové IS. Nová 3er geniálně kombinuje klasické bavorské tvary s Banglovým nazíráním světa. Ještě jsem jí pořád neproniknul až do nitra, ale to je právě plus. IS mám přečtenou už teď, a to ji vídám opravdu vzácně. GS a LS potom jedou ve stejném duchu.
Jo, tak s tou E46 jsi to vystihnul přesně. Ta byla blízko dokonalosti a pro mě to bude nejhezčí generace (zejména kupé) všech dob asi ještě hodně dlouho. Další už nemá cenu dál rozebírat - každý to vnímáme jinak a pokračování by bylo jen opakováním již vyřčeného. Tvůj názor respektuji, nicméně s ním vůbec nesouhlasím a nechápu, jak ho můžeš mít >😁 😉
Ricardo
OK, já zase nechápu jak někdo může stavět v tomto segmentu něco nad současnou S-Klasse. Prostě úhel pohledu... nebo spíš věc filosofie 😉
Právě proto, že to je věc už fakt filozofická se na to nedá jednozačně odpovědět. 😉 V Británii jedině XJ, v Německu S-klasse pokud jsi kolem 50 let a víc, jinak 7er, ve Francii zase jen C6, v USA LS, v Japonsku LS nebo Legend, no v Čechách... v Čechách si o tom pokecáme na auto.cz 😉
Ricardo
ZZ mírotvůrce - jo máš pravdu 😉 :yes: PS: Legend? Ten bych bral 😉
:yes: 😉
S E46 (pouze před faceliftem) musím jednoznačně souhlasit. Ale Bangle? Sám neví jak zaujmout, nemá designový cit le Quementa. :-!
Kdyby Bangle udělal tu svou "práci" v jakékoliv jiné značce než v BMW, tak ji pošle ke dnu... :no:
Ricardo
Díky, viděl bych to taky tak, akorát s :yes: ... Právě kombinace Bangle + BMW zapůsobila silně a jinde by nezapůsobila asi vůbec. Jsme svědky jedné z velkých designových revolucí :yes:
Revoluce vypadá jinak. Tohle je jen šou jednoho předčasně zestárlého hipíka, který patrně zkouřil porotu (spolupracovníky) a velkou část obecenstva. :-! Ne, každopádně BMW mívalo smysl, teď už nemá.
Ricardo
Podívej se na XJ - typický příklad přesluhujícího designu. Ostatní premiové/exkluzivní značky se už dokázaly posunout do nového století.
Možná přesluhuje, ale pokaždé když projede, zakroutí mi krkem. Tím se Mercedes jednoduše pochlubit nemůže (vyjma R-klasse, CLS, předchozí CL, udržované W210, E500 W124, a dalších perel historie). Pokud se dokážu posunout do nového století špatným způsobem, je posun k smíchu. :-!
Charger
A co třeba Fiat Coupé? Taky od Bangla, taky převratné a mělo úspěch
sorry chlapci, paci sa mi ze tu vediete pomerne slusnu diskusiu, nechcem vam to tu kazit, ale povedat ze interier starej C-Klasse prekonava novy IS... to moze snad povedat len niekto padnuty na hlavu... novu 3er si si na ulici vsimnu len ludia ktory sa v autach vyznaju, IS obdivuje skoro kazdy ... C-Klasse mala nadcasovy exterier, inac to zas taka slava nebola... 3er vedie v celkovom sucte vlastnosti a boduje hlavne podvozkom ktory je urciet najlepsi v triede, ale su veci ktore dotiahol Lexus k vacsej dokonalost a titul najkrajsieho auta v triede mu teda BMW nezoberie... a Audi ma skvele quattro a spickove interiery, ale slovo design zacalo objavovat az pri R8 .... nazory ze Nemecko, potom dlho dlho nic a nakoniec zvysok sveta ma dost vytacaju
Ricardo
Fulminatrixi, klídek. Také názory ma taky vytáčajú. Ale toto [odkaz] mě v reálu prostě oslovilo víc než toto [odkaz]
Ten lexusacký interier je skutečně špica :yes:
To je 😉 :yes: Já jsem fakt rád, že sem Ricardo hodil ten link. >😁
Ricardo
No nezlob se na mě ale Lex má kapli jak z Lotusu Esprit. Dveře vypadají velmi zvláštně, řadička a ruční brzda nějak úplně mimo osu a střední panel nemá ani smysl rozebírat. Ale abych jenom nekritizoval - plocha před spolujezdcem se Lexu až na ten výdech povedla.
>😁 Nezačínej zase >😁 😉
Ricardo
>😁 Já musím! Vy mě tady šaháte na nedotknutelnou hvězdu 😄
Ricardo. Ten MB je vo fulke a ten IS je v zakladnej vybave. Hod tam link, ktory to porovna v rovnakych vybavach a nezavádzaj tu.
:yes: 😉
Panebože to je blábol. A nejlepší na tom je, že to připomíná nějaký GTIho blouznění o Passatu. Hotovej básník automobislismu. >😁
"Poprvé lze v Lexusu zcela vypnout stabilizační systém" - Neměl jste náhodou na mysli "poprvé v Lexusu LS"? Jinak je tam na můj vkus dost chybějících čárek a vůbec bych čekal lepší úroveň... hodnou Lexusu LS 8-s
Ta stříbrná ho zabíjí. Chce to tmavou, nebo BÍLOU! V bílé to bude libovka :yes: Bílá je zpátky na plný koule 😉 :yes:
Bílá má zvuk. A L-finesse v bílé? Mňam. :yes:
GTI
Libovka... hmm, no to je přesné. Souhlasím. Za to tě platinovej kovboj ovšem nepochválí. Prosím tě, jak ty vlastně vnímáš vizuální souboj LEXe s S-klasse?
Psal jsem to již u IS-F [odkaz] Najdi si STRATEGIE LEXUS 😉
GTI
Tam jsi psal o "blbnutí" v IS... Já jen, že se neorientuji v tom, jak vnímáš tenhle vizuální duel.
Čemu nerozumíš ve větě: "Pak nám zbývá LS... a to... zřejmě... no... musím to napsat (to bude sranda)... to bude o krok dál vším než je konkurence, ale tady se projeví ztráta kytičky v podobě dlouhé tradice, snobismu, schází mu prostě nutná "zaprděnost" nezbytná pro tuto třídu, takže vítězit asi ještě dlouho nebude." Chceš to nějak rozepsat víc do detailu? 😄
GTI
Myslel jsem to... jaksi jednoduše, asi tak, jako - kdyby stály vedle sebe, jestli bys zítra sáhl po Lexovi, či po MB. Tedy, jako, co tě bere víc v tomto segmentu. Ty víš, co bych volil já, a já to psal proto, že nevím (fakt ne) co bys volil dnes či zítra ty.
Předně mě tenhle segment zatím neoslovuje. Ta auta jsou na mne zbytečně velká a nejsem v pozici, že bych se nechával vozit. Když se vcítím do role člověka, který uvažuje, že takové auto koupí a bude se v něm nechat vozit a semtam o víkendu si ho odkočíruje sám, tak bych musel ještě přemýšlet, jestli jsem jako tento člověk na kontinentě evropském či americkém. Když bych postavil čtveřici 7, A8, S a LS, tak v Evropě i Americe bych šáhnul po Flying Spuru >😁 :yes: 😉
GTI
Ted ovšem míříš velmi vedle. Lux segment není ausgerechnet pro to, koupit si s tím i řidiče. Tady bych velmi nesouhlasil. Je to auto, v němž si člověk už může opravdu pohovět... i za volantem. P.S. Tak , jak je to, čistě hypoteticky. Já bych z té čtyřky volil S. Mimochodem, psal jsem, jak jsem do něho sedl a 10 vteřin po rozjetí jsem v něm byl jako doma... to se mi nikdy u žádného jiného auta nestalo. U některejch jsem se tak v nich necejtil ani po ujetí stotisíci kilometrech 😄
Já v S seděl také a dokonce ho řídil. Cítil jsem se nesvůj. To auto je opravdu velké. Daleko důležitější je však fakt, že mne to celkem dost zklamalo. Na obranu eSka je nutné napsat, že to byla minulá generace a ještě před faceliftem. Mně tyhle německý kočáry fakt neberou 8-s To už mi šla víc pod ruku A8 😄 Fakt jsem to napsal? >😁
GTI
😄 Jistě A8... to je také kláda. Já u S ocenil všechno - jakýkoliv odpor (pedál, volant, blikač) všechno bylo tak, jako bych si to navrhnul sám pro sebe...
Tak proč s tím člověče ještě denně nejezdíš? Mohl by sis přát něco lepšího? 😉
GTI
Nestrkem mě už do rakve... 😄
Předchozí verze LS byla tak trochu těžkopádná a bylo na ní příliš znát, že je dělaná pro ameriku a namířená proti S klasse. Ta současná jde svou vlastní cestou a myslím, že má velmi dobře nakročeno :-! . Někomu se to nemusí íbit, což je znát z příspěvků, které jsou již publikovány a zejména s urputným lpěním na nedotknutelné ba přímo božské trojici MB, BMW a Audi... Nic proti nim, ale před několika málo lety značku lexus neznal prakticky nikdo, po několika letech se stala respektovanou a prestižní v USA ať se to někomu líbí, nebo ne, stačí se podívat na prodje a na informace JD Power... 😉 zejména v oblasti kvality, spolehlivosti atd. Jistě jsme v Evropě a dokonce v tradicionalistické evropě, ale i tady lexus začínal z ničeho a se vstupem na tento trh ta začíná myslet vážně až nyní. Co to znamená je vcelku jasné - kdopak před několika lety srovnával Lex s MB v nejprestižnější třídě, kde kraluje S-klasa? A dnes, když pominu paletu nabízených motorů a pokusím se srovnat stejnou motorizaci, tak výsledek bude velmi těsný. Jistě prestiž se nevybuduje ze dne na den, ale krok za krokem s trpělivostí, pílí, cílevědomostí a pečlivostí, která je japoncům zcela vlastní se Lex pomaloučku blíží k cíli. Již dnes je plně srovnatelný ve všech parametrech a v mnoha ohledech je lepší, než evropská konkurence a cobude za pár let? Myslím, že příspěvky tak jednoznačně odsuzující LS, jako by neměl vůbec žádnou šanci proti zavedeným, kteří zde jsou "na věčné časy" jsou spíše zbožným přáním. Ale jak to většinou s věčnými časy dopadá již z historie víme... Ne stále stojím nohama na zemi a vím, že v tradicionalistické evropě nebude Lex prodávat více LSů, než MB s-klasy, ale faktem je, že Lex se již v Evropě etabloval a poroste jak jeho prestiž, tak i prodeje. Špičková kvalita se sice pomalu, ale jistě prosadí.
:-!
GTI
Popisuješ to jak pohádku máje. Aby to takhle dopadlo, to by musel jak BMW tak Mercedes usnout zítra na vavřínech a přestat vyvíjet nové S-klasse i novou BMW7... Nebuď bláhovej, technika, pokud bude porovnatelná a pokud budou porovnatelné i materiály (podívej se na sedadla...) tak pak ještě nastupuje IMAGE... PRESTIŽ, a tu si jak Mercedes, tak BMW z ruky vyrazit nedá... Vedle toho se podívej na počty prodejů... abys věděl co tu porovnáváme s čím... To se opravdu domníváš, že Mercedes a BMW neví, jak na domácí půdě pracovat s démanty, které má v dlaních? Když kupuješ Mercedes, kupuješ stoletou historii toho nejlepšího, co se na světě kdy dělalo. S-klasse je nejlepší seriově vyráběné auto na světě... Umíš si představit tu nekonečnou zkušenost s odlaďováním auta, jakou maj u Mercedesu? Tohle přece nějakej superprogram v počítači nedokáže jen tak nahradit. Lex je v úspěchu v Evropě na tom takřka totožně s Phaetonem od VW... také dokonalý produkt, který ovšem nemá geny... nemá geny... pochop. Tohle není doskuze o autu z AAA, tohle je diskuze o investicích kolem tří miliónů... a tam hrají roli jiné věci, než bílá barva, jak tu zmiňují hoši nahoře...
Však samozřejmě. LS v Evropě ZATÍM nemá moc šance. Bude to pouze výjimečná záležitost. S každou další generací však bude vážnějším a vážnějším hráčem. Nic nejde hned 😉 A Japonci jsou velmi, velmi trpěliví :yes:
Ricardo
To ano. A až jednou vystihne evropský vkus, tak bude i konkurenceschopný. Dnes je tam kde je a ještě pár let určitě bude.
GTI
Ale jo, takhle to beru... ono to nahoře vypadalo, že snad eskům se strachy třesou v garážích hvězdy na kapotě 😄 Popravdě si myslím (vlastně vím), že se v Evropě nemůže opakovat to, co v USA, právě pro existenci vlastních světových ikon, a i proto, že tu jsme poměrně konzervativnější... Takže dvě, tři století a mrknem na konkrétní listopadové prodeje 😉 P.S. Umím pochopit majitele IS... ovšem volit mezi tímhle a eskem či sedmičkou... to si opravdu v Evropě představit nedokážu.
V Americe se jim určitě hvězdy třepají a ještě budou. Počkáme si, jestli budou vůbec stíhat LS vyrábět 😄 Uvědom si, kolik je tu humbuku pokaždé, když vyjde článek o Lexu. Znamená to, že se něco děje. Evropané to velmi intenzivně vnímají. Ta tvá století bych se nebál opravit na dvě tři dekády 😉
GTI
Tak to jsem klidný... koukám, že to dokodrcám hrdě v nějakém esku 😄 P.S. Můj odhad je - stále chvost. Rozumíš v tomhle segmentu... a na hřišti s takovými domácími hráči... to je předem prohranej boj. Není totiž co proti nim postavit - technika holt bude totožná a materiály také, takže nástoupí nářez v podobě image. Vedle toho, nezapomínej na umění odladit auto... Porsche, ale i BMW a MB by o tom mohl vyprávět... každý by to chtěl umět jako oni... a kolik takových je... Naopak v nižších segmentech, tam to může frčet, to ano.
Tak to se shodneme. Kdyby ses ptal, ale na IS x 3er a GS x 5er x E-klasse, tak to by byl boj >😒] 😉
GTI
No, zejména ve střední třídě. Výš bych to necílil.
ani nemuseji usnout na vavrinech, prace odboru muze zitra udelat vykonat obdobdne. Auto je normalni spotrebni statek. A jina prumyslova odvetvi uz ukazala, ze kdo je dnes silny, nemusi byt zitra. A image ci prestiz? Je image mit auto co je predmetem kazdeho druheho tuzingare? Je prestiz "cestovat prvni tridou"? Vdyz je to taky drozka auto. Kazdy tento pojem vnima jinak.
Ty si uz fakt kus chuja.... sa pozri na tu a-Klasse ktora sa prevratila pri prvom teste a museli ju celu prerobit, na Vito ktore malo tolko chyb ze predbehlo aj Francuzov a talianov, E-Klasse ktorej nova technika sa neosvedcila a tiez ju museli prerabat, a stare HB ktore by bolo Hambou aj pre Hyundai, nehovoriac uz o tej cene.... MB ma za posledne desatrocie taku historiu ze si mozu trieskat hlavu... kolko penazi prerobili.... az posledne 2 roky sa konecne zacinaju spamentavat a robit auta ktore svojej cene aspon ako tak zodpovedaju....
to HB malo byt ML.... chybicka se vloudila
Já netvrdím, že se to Tobě bude líbit, ani netvrdím, že Lex smete MB nebo BMW anebo Audi, jenom říkám, že jeho prodeje budou navzdory všemu růst. Tahle auta s vytříběnou technikou se busou postě prodávat. Nádherně jsi srovnal propadák Phaeton, ale to je jasný příklad, když se někdo cpe tam kam nemá a chce to hned a rychle. Koneckonců tenhle přerostlý pasat se znáčkem VW působí v téhle třídě skutečně nepatřičně... Stejně nepatřičně, jako by působilo auto se znakem Toyota na kapotě. Jenomže japonci to pochopili a proto stvořili Lexus, pro mladé stvořili Scion. Oni dobře vědí co dělají a jak to mají provést, aby dosáhli svého a to se jim povede i v tomhle segmentu...Uvědom si, že v téhle třídě je drtivá většina aou prodávána s Dieselem. Jak jsem psal v původním příspěvku, Lex má jen jeden motor (zatím) a sonduje, pomalu a pečlivě si připravuje půdu. Na evropským trhu je vlastně plnohodnotně až od letošního roku. Jsem zvědav, jak se budou tvé argumenty vyjímat za pár let. V jednom máš ovšem pravdu a to je fakt, že Image a Prestiž je to, co dává MB a BMW zatím náskok. 5íkám zatím, jelikož s pomocí vhodně zvolene strategie a vhodně použitých finančních prostředků (a těch má TTT zřejmě dost a dost) se dá image i prestiž vybudovat. Kde je postavení takového tradičního výrobce, jako Jaguar, nebo Rover. A porovnej dynamiku nárůstu prodejů Lexu v evropě za poslední rok :-!
Já kategoricky prohlašuju, že Lexus je trapná značka vyrábějící trapný auta pro trapný lidi, což platilo vždycky, pokud Lexus existoval, a bude to platit i nadále až do konce světa. Berte to na vědomí a smiřte se s tim. Nic jinýho vám nezbejvá, poněvadž co jsem napsal, je pravda jakože voda je mokrá. Howgh!
Beru Tvé kategorické prohlášení na vědomí a to je asi tak všechno co s touhle hloupostí můžu dělat. Skutečně příspěvek hodný svého jména "Chytrák"... :yes: :yes:
GTI
Sakra, dnes je to tu jak v mateřské školce, Dokonce i dCi se v zájmu pudu "lexezáchovy" utíká k ryze subjektivním soudům. Pánové, mě je srdečně jedno, jestli se vám něco líbí či nelíbí. Tyhle soudy prosím si laskavě odbejvejte někde na rande. Tady se posuzují auta a jde tedy jen o jedno - o to, zda konkrétní vůz JE či NENÍ ikonou, kládou, klasou, dělem, peckou, károu, šunkou, rachotinou, apoštolem, fárem, auťákem, či angličákem... Prostě, jestliže posuzujeme tohoto Lexe... vezměte do dlaní veškeré své vědomosti, které máte o světě, o umění, o kráse, o srdci, o duši o vztazích a... posuzujte ten produkt z nadhledu. Čekám na širší rozbor, na úhel pohledu - auto jako fenomen tohoto i minulého století, auto, jako vypovídací veličina o životním postavení a stylu, auto, jako estetická kategorie... Ale opravdu mě nezajímá, jestli se někomu Lex líbí nebo ne. Až to tu rozpálíme o ženskejch... pak mi bude jedno, jestli Kurková umí mejt nádobí, tam půjdu zásadně jako ohař po čichu... ovšem dnešním témate je - AUTO.
Tak, tak bracho. Na S-klasse mame naprosto stejny nazor. Tohle auto proste dycha. Bavori jsou celkove mozna dnes technicky o kousicek dale, ale ne tolik, aby to hralo zasadni roli. Osobne jak jsem driv spis tihnul ke sportovnimu luxusu a la BMW, dnes cim dal tim vic miluju Mercedes. Tedy jsem vic konzervativni, to urcite. S vs. 7 hodnotit z praxe nemuzu, ale mel jsem moznost vybirat mezi BMW 5 a MB E-klasse. Vyhral MB a to presne z tech duvodu (nahoda?) a pocitu, ktere popisujes jako sve dojmy z eska. A novy Lexus? Nebudu tu nudne opisovat to, co tu jiz zaznelo. Reknu to asi takto (a bez predsudku): Nejak me nezajima. Registruju ho, ale proste me nezajima. p.s. obecne asiati a uslechtily, originalni design je v podstate oxymoron. Sonati zad, americky hrudnik a Mercedesi predek (generaci zpet) u noveho Lexe trci fakt dost. A to je zly. Lacinosti jako ty chromove listy to urcite nezachrani, spis naopak (prumernemu bohatemu amikovi tohle vse samozrejme nevadi, protoze latka prumernosti a obecne vkusu je v USA nekde jinde nez v Evrope). V dosahovani maxima ekonomicnosti vyroby jsou Japonci mistri. Ovsem tam, kde tohle neni treba, japoncum stale neco chybi... Tedy jeste neco krome te uz zminene "ruky sochare" 😄.
GTI
Ricardo
:yes: :yes: :yes:
Trošku mi to "nepřipouštění" Lexusu do nejvyšší třídy (kam zákonitě patří, vždyť kdo dnes hledá tradici (krom pár vyvolených), každý kupuje auta na ježdění) připomíná souboj nafta vs benzín. Prostě "za žádnou cenu, ani kdyby byl lepší" 😉😉😉 Zatím..😊
GTI
Gougy, kdo je to ten tvůj "každej"? Sakra... Gougy, přemejšlej, prosím.
1. je neděle večer😉 2. vidím to tak, beru ty, co v autech jezdí, ne ty, co slintají nad plakáty a technickými tabulkami, jako koření si servírují životopis značky.. Auta se vyrábějí a prodávají a fakt, že třeba Hyundai má továrnu na vyšší technické úrovni než Mercedes se stává samozřejmostí. (to, že to jinde zmrší... to je jiná část😉) A Lexus na to prostě má a je ve hře. Zatím bramborová medaile😊, ale už fakt, že je považován za konkurenci k německé trojce, to je slušné vítězství.
GTI
Právě proto, že se snažíme psát z pozice těch, co neslintaj... Omlouvá tě ten nedělní večer 😉 :yes:
Všimli jste si na tom prvním obrázku průměrné spotřeby. Co s těmi auty na předváděčkách novináři dělají?
si myslim , že to auto bude perfektní po všech stránkách ,
ale až v něm pojedete a uvidite někde jet 7 nebo S kladu tak budete přemýšlet jestli ste neudělali chybu.
todle prostě nema historii ani nazev Is,IL, LS ????
Je to jako digitální hodinky.
Chcete jo starou klasiku je tu XJ Jaguar
Jasně... chce to něco více lépe pojmenovatelného, co? Jako třeba A1-A8, X-, S-type, XJ, XK, 1er-7er, C1-C6, 107-607, ... >😁 >😁 Ale chápu, že Getz a Picanto se ti nepletou >😒] 😉
kdo je to ten pan Getz ? 😉
Ricardo
Doba si žádá jasné pojmenování. Je pravda, že IS je v abecedě za GS a X-Type za S-Type, ale průměrně vzdělaný člověk se s tím snad dokáže sžít >😁
LEXUS je o zkratkách. Kdo hledá, najde 😉
Ricardo
Mergl taky 😉
Statistiky ukazují, že Lexus a TTT mají nejvěrnější zákazníky. Že by na silnicích jedouce v Lexusu nepotkávali žádné BMW, nebo MB. Co je ksakru vede k takové hloposti, že znovu jdou a koupí si zase toho lexuse. To pro ně musí být doslova masochismus >😁
>😁 >😒] :yes: 😉
proč to má zadek ze sonaty?? >😁 >😁
marianek
Pouze zaryti priznivci nemeckych aut tvrdi, ze se Lexus zatim nedotahl na spici. Pritom se nejen ze dotahl, ale dokonce je predbehl. Tento vuz je vytvoreny pro ty, kteri se na cenu nedivaji a nepotrebuji se predvadet. Tento vuz je pro lidi, ktere nezajimaji lide stojici nebo jedouci okolo a co si mysli. Tento vuz je pro lidi, kteri vedi, ze prave sedi v aute, ktere zna sve misto a postaveni stejne jako jeho pasazeri. Tento vuz neni jen pro ty, kteri sedi na zadnim sedadle. Lexus se musi ridit. Vuz teto tridy nemusi byt sportovni, ani tak vypadat. S takovym vozem neni potreba zavodit od semaforu k semaforu. Technicky a kvalitou neni lepsiho.
Nic ve zlym, bracho, ale evidentne nemas o cilove skupine teto tridy aut vubec paru. To, co pises, zni sice krasne encyklopedicky, ale jsou to jen zvasty. Sorry.
lowkick
"lidi, ktere nezajimaji lide stojici nebo jedouci okolo"...no a z toho jsou potom ty hromadny bouracky...takze to delaj lexusaci...ahaaaa >😒]
A nudný zevnějšek... chápu, ono se to od této třídy tak trochu čeká, ale toto je opravdu až moc velká nuda... :no:
Na takové auto musíš vyzrát chlapečku
Porovnávat objektivně nezaujatě auta není nic lehkého.. ale pár měřitek přeci jen existuje, jedním z nich je úspěšnost na trhu, tedy prodeje.. a když prodeje, pak je dobré brát v úvahu ty trhy, které netrpí nějakým sociálním snobismem, trhy které jsou materialisty orientované (řekněme, že je lze považovat za nejblíže termínu "objektivní").. když už hodnotit trhy, tak je potřeba vybrat trh dostatečně velký na to, aby byl co nejméně "deformován" různými neobjektivními vlivy.. mě z toho vždy vypadnou prodeje v USA - trh je dostatečně velký, dostatečně materialistický apod. OK, jdeme na to. Nový LS je v prodeji, tak že to bedlivě sleduji. PRODEJE V LISTOPADU 2006 V USA: 1. Lexus LS = 3,613; 2. Mercedes S-klasse = 2,780; 3. BMW 7er = 1,209; 4. Jaguar XJ = 388; 5. Audi A8 = 362
>😁 :yes: :yes: :yes: :yes: 😉 Fantastické.
Amíky moc nemusim, ale v pár věcech se s nima shodnu 😉
Taky bijes cernochy? 😉 Jinak jsem rad, ze amici vnimaji XJ o neco lepe nez A8. Podle me tu "druhou" ligu v premii hraje prave OOOO a ne Lexus. Podotykam, ze mi Lex mnoho nerika.
jj, v tom se teda shodnem - Lexus je podle mě víc "prémiovka" než Audi 😄 XJ IMHO potřebuje facelift, novej interiér, hybridní pohon a pořádný promotion.. pak o něj nemám strach (na rozdíl od ostatních modelů) P.S. černochy nebiju, ale občas si v Land Cruiseru spletu brzdu s plynem >😁 >😒] 😉
Poměrně dost intenzivně vnímám, jak Lexus vzbuzuje zájem lidí. Ať už v okolních vozech nebo u kolemjdoucích apod. S jinými značkami se to nedělo. Lexus je pořád ještě exotikou na našich silnicích a tak logicky vzbuzuje vyšší zájem, kterou přináší vyšší individualita. U německé okoukané konkurence věc nevídaná 😉 A proto mám tak rád Lexe :yes: 😄 a nejen proto >😒] 😄
jj :yes: Ono stačí kouknout do diskusí na tomhle serveru.. jakmile se píše něco o Lexusu.. Mě se na Lexusu nejvíc líbí, že jsem za jeho volantem zatím nepotkal žádného teplákového pozéra ověšeného zlatými řetězi a taky jsem žádného neviděl zaparkovaného vedle maringotek komediantů :yes: Mám rád současnou image Lexusu a doufám, že mu ještě pár let vydrží
Nerad bych ustedril vasemu lexalnimu nadseni nejakou ranu, ale ja jednoho tutovyho teplakovyho kovboje v Lexu znam. Dokonce je to verny zakaznik , ma uz tretiho (zlatyho :😉 ). Fakt divnej typek, ale treba vyjimka potvrzujici pravidlo 😉
To já znám jednoho týpka, co jezdí Jagem a nosí na sobě neoprén - mezi "lidi" 😉 Nic si z toho nedělej >😒] 😄
To nebylo na tebe. Mame tady na vesnici jednoho takovyho. 😉
Já vím, že nebylo. Už jsem totiž vyměnil tepláky za slaměný klobouk. Jsou přeci Vánoce, ne? 😉
Pánové, jak je to s tím neoprénem? 😉
Nechtěj vědět... 😉
Tak už mě nenapínejte! 😉
jj, to určitě bude (doufám) výjimka potvrzující pravidlo 😉 Nastěstí jsem ho ještě nepotkal 😄 😉
Dam ti na nej klidne kontakt 😉
Díky, ale nechci.. nerad bych si zkazil "iluze" o zákaznících Lexusu 😉 P.S. Jak je to s tím neoprénem? Není lepší latex? >😒] 😉
Ne, ne, neopren je lepsi 😉 Je to zahada , co? Musis jezdit na srazy, to se pak dozvis veci >😁
Právě proto se zajímám.. abych věděl, na co se mám připravit 😉
Asi tak 😉 >😒] :yes:
😉
Jen na okraj. Po revoluci můj známý začal pracovat v Německu jako karosář a rukama mu prošlo do té doby spousta aut. Když viděl tehdejší LS 400, žasnu. Konstatoval že po konstrukční stránce to auto je o krok dále než tehdejší S. Myslím že dnes nic nezměnilo, ale proti MB osobně nic nemám.
😄 😄 😄 :yes: :yes:
No tak kdyz to rika tvuj znamy z Nemecka, tak to asi bude pravda... 😄 Boze muj, tyhle diskuse pod luxusnimi auty fakt miluju. Kazdy ma nejakeho toho znameho, co na tom jednou menil gumu...
Dříve mne značka Lexus nechávala dosti chladným, přičemž prvního Lexe jsem spatřil už někdy v první polovině 90. let. Ale pak přišla chvíle před více jak rokem, kdy jsem si sednul do nového GS a byl jsem unešen. Interiér, který vypadá na fotkách nijak zvláštně je na živo perfektní, kvalita zpracování dokonalá. Tak jsem si začal auto víc a víc prohlížet, až si mne to auto úplně získalo. Pak jsem na autosalonu udělal přímý srovnání s MB, BMW i Audi a to přijetí a obejmutí GSa jsem necítil ani v 5 ani v E ani v A6. Známej zažil podobnej úžas, když si sednul poprvé do ISa. Takže všem, kteří vynáší soudy nad modely Lexus bych doporučil nejdříve si do nějakého modelu sednout, zavřít dveře a vnímat... Potom vystoupit, znovu si prohlédnout exteriér, a auto si pořádně prolézt. Pak se i projet. Pokud názor nezměníte, tak si ho alespoň zcela určitě poupravíte. Jediný co značce chybí je image v Evropě, čas ukáže, jestli si ho vytvoří, ale je čím dál tím více lidí, kteří Lexus uznávají.
jj, velká pravda :yes:
GTI
Tomu tvému známému věřím, pokud si v IS sedl dozadu... nejmenší sedadla napříč třídami. Jinak by bylo možná zajímavé vědět, v čem ten tvůj kolega seděl před IS... Já chápu, že přesednout například z Trabantu by mohlo vyvolat šok, ocvšem, pokud vyskočil třeba z MB C-klasse (ano, opravdu model na konci kariery), velmi by mě zajímalo, co ho v IS za volantem rajcovalo. Ten stísněný prostor?
No zažil to co já, tj. pokud popíšu to co jsem vnímal v GSu, tak výborná kvalita zpracování, výborný materiály, sedačky doslova pohodlný křesla, dostatek prostoru, zároveň tě ale auto obklopí tak, že máš dojem, že tě vzalo do náruče a necítíš se jak uprostřed hangáru na holý zemi, chod všech mechanicky pohyblivých částí bezchybný a tichý, použité tehnologie na velmi vysoké úrovni (namátkově optitrony, kvalitní LCD, Mark Levinson...) atd. BMW mi uvnitř přišlo krajně neosobní, palubka jak komoda, krajně "neútulný", Mercedes takovej neutrál, lepší pocit z A6, ale zároveň jsem si přišel jak když sedím v bance u přepážky, kdežto v GS jsem se cítil jak doma v křesle v obýváku. Tím vším samozřejmě popisuju splynutí s autem, jak dobře jsem se kde cítil, v závislosti na provedení interiéru.
GTI
Tenhle ryze subjektivní vjem ovšem nepasuj na objektivní závěr. Materiály, sedadla i ergonomie je v neměcké premii příkladná. V GS jsem neseděl, věřím, že bude také. Nezapomeň, že první diojem z přístrojovky není vůbec důležitý. Důležité je vědět, poznat a pochopit filosofii toho kterého vnitřku... a mimo jiné i uživatelskou přívětivost. v tomhle bych zásadně sázel na Mercedes... Audi má ovšem myslím také přístrojové desky bez ergovady. a pak je tu ještě skandinávský minimalismus S80 - a ten ti něco říká? To je pro mne vlastně nejkrásnější přístrojová deska současnosti.
No právě proto že ve všech těchto zmíněných vozech je všechno na velmi vysoké úrovni mi jde o to, jakej máš pak dojem, když si sedneš a zavřeš dveře. Objektivně maj všechna ta auta interiéry odpovídající kvalitativně, ale subjektivně jsem se nejlíp cejtil v GSu. To máš jako když si vybíráš bydlení, existujou určitý standardy, ale pak prostě někam vejdeš, rozhlídneš se a řekneš si - to je vono. Tím samozřejmě neříkám, že každej pak bude stavět GS na první místo jako já, ale šlo mi o to, že je zde markantní rozdíl mezi foto a reálem a spousta lidí tu vynáší soudy, aniž by to viděli na živo. No a jelikož nejsem sám, na koho na živo Lexus působí dost silně, tak všem vřele doporučuji vyzkoušet. U BMW mám stejně chladnej pocit z interiéru jak z foto tak z reálu, u A6 foto špatný, ale reál je o mnoho lepší no a největší rozdíl je imo právě u GSa.
Je zjevné, žes v IS nejel, protože pokud bys v něm jel a pokud bys měl v krvi aspoň trošku toho benzínu, muselo by ti být jasné, co ho za tím volantem rajcovalo >😁
Dinar
Hm, klasická „lexusí“ diskuse, na jedné straně přesvědčování sebe a všech okolo o nejlepším autě na světě a dětská snaha ukřičet GTIho diamantového kovboje…“tak si to sakra kup, nevidíš tu dokonalost???!!!“ Na straně druhé opět marná snaha, přimět lexomily k nadhledu a pochopení toho, čím se onen diamantový kovboj řídí při výběru svého dostavníku. Obecné shody se v diskusi na podobné téma nikdy dobrat nelze, je tu naprostá převaha subjektivních pohledů lidí, kteří ve svém životě dosud neměli možnost zaplatit za auto přes dva miliony korun a reálný svět kupců aut této kategorie je jejich chápání velmi vzdálen. Z jejich pohledu je člověk, který dá přednost MB před Lexem povrchní pozér neznalý skutečného stavu věci, případně zabedněný germanofil. Prostě žádné překvapení. A jen poznámku k hvězdám Mercedesů třesoucích se před nástupem velkého Lexe. Měl jsem možnost v minulém týdnu nakouknout do Stuttgartu, původně na svezení se s novým 420CDI, nakonec jsem viděl i zkusil více. Mmch. nové céčko naživo, je příští designový leader malých premiových sedanů, nová A4 bude muset být bomba, o rychlém faceliftu trojky nemluvě. Ale, zpět k Lexu, měli tam i dva nové LS, jezdí s tím prý denně na střídačku s esky vybraní pracovníci, srovnávají zapisují atd. No, a z toho co jsem slyšel, žádné obavy o osud S-Klasse ze strany tohoto konkurenta nemají, o technice se vyjadřovali s uznáním, o designu s rozpaky, ale o zpracování zejm. vnitřku už vyloženě s despektem. Hodnocení LS v tomto směru je prý horší než u IS, míněno absolutně, ne pouze v rámci třídy. Zatím jsem sám s LS možnost jet neměl, se svým hodnocením si počkám, až co se svezu, to co tu píšu, je pro informaci, aby si zdejší hoši alespoň zkusili uvědomit, že jimi tolik omílaná „vize“ brzkého příchodu velkého proroka Lexe do Evropy, je silně limitována jejich vlastními preferencemi a přáními, ale realita je poněkud jiná. Lexus je a bude slušnou alternativou, toho si je jistě vědom nejenom Mercedes, hvězdy ani vrtule se ale strachem netřesou.
Hm, klasickej dináří příspěvek.... >😁 Rádoby oduševnělý, přitom nic neříkající a snažící se být nad věcí, hochu, hochu, ty jsi wohnout 😄
Hoši od MB jezdí v Lexusu, aby se trochu přiučili 😄
To bylo fakt chytry... Japonci vsechna cizi rozebirali do sroubku, aby se to vubec naucili delat. A delaji to i dnes - jako ostatne vsichni. To musi delat kazda bdela firma, ktera chce vedet, jak na tom trh je.
GTI
Moc pěknej příspěvek 😉 :yes: a to nové C-klasse... jasně... bude to trefa.
aaaa pán je zase jasnovidec >😁
Dinar
Obrázky céčka se mi líbily, ale naživo, to auto je naprostá dokonalost. Vyváženost proporcí, skvělej předek (maska nakolmo, perfektně co do velikosti i tvaru udělaná a do blatníků zasazená světla), nádherný ponton (stejně "lehký" zadek jako předek, nic utopeného v plechu), CLkovský sexy zadek, prostě paráda. Trojka bude opravdu potřebovat minimálně facelift od c sloupku a nejlíp i zvětšení rozchodu zadních kol, jinak na céčko vizuelně stačit nebude. 😉
GTI
Těším se na něho. Ještě dnes je stávající C úchvatné.
lowkick
diky za zajimave info a nazor :yes:
Ricardo
Perfektní příspěvek. Vidím že i profesionálové mají stejný pohled jako já, u nich navíc podpořený dennodenní praxí. Cítím, že MB je teď na koni a ze sedla se jen tak nenechá vyhodit :yes:
Opravdu věříš tomu, že Ti jako potenciálnímu zákazníkovi Mercedesu, řeknou celou pravdu? Nebuď naivní.. u Lexusu by Ti jistě řekli opak 😉
Dinar
Tome, nebudu tu vypisovat, s kým, kde o čem a jak jsem mluvil, nešlo o nějaké mercedesí promo, ani jsem tam nebyl kvůli Lexu, to byla víceméně náhoda, že zrovna jako novinku ve třídě testují momentálně LS, ale jako fakt můžeš brát to, že lidé, kteří mají u MB tohle konkurenční srovnávání jako povolání, nebyli z LS jako konkurenta eska nijak vyděšení, pokud bych měl zobecnit, jejich soudy ohledně Lexusů jsou ve smyslu, čím menší tím lepší, tedy, že IS je velmi konkurenceschopný (myslí se v Evropě), GS je alternativa a LS, i když novinka, stále o krok vzadu, jediné co v jeho souvislosti zmiňovali, byla otázka jak Lexus nastaví u LS cenu, je tam jistá obava z cenového podbízení se. 😉
OK, s tím souhlas - ISko je v Evropě nejvíce konkurenceschopné.. ovšem já auto hodnotím globálně - jsem přesvědčen, že v celosvětovém měřítku má nové LS dostatečný potenciál S-klasse (jako dosavadnímu světovému leadrovi) minimálně pořádně "zatopit" (viz třeba poslední čísla z USA).. O cenovém podbízení se podle mě u Lexusu nedá hovořit - jeho celosvětově nižší ceny jsou zejména výsledkem nesrovnatelně vyšší produktivity, jejíž výsledkem jsou nižší ceny a přitom vyšší zisky.. cenové podbízení je to, co každoročně provádějí některé automobilky, aby naplnili prodejní cíle.. třeba 407 za něco málo přes 400,000 mě fakt překvapila 😉
Moje informácie budú možno staršieho dáta, ale môžem trochu porovnať dve vyššie spomínané autá. LS400 som jazdil pred 9-timi rokmi v US. Na cestách som nemal pocit veľkého auta, pre mňa v tom čase bolo tým najlepším, čo som dovtedy (a myslím, že aj doteraz) šoféroval. Dizajnovo kópia MB, pod kapotou japonská technika s výrazným akcentom na pohodlie. Úžasné zrýchlenie tej obludy mi najskôr naháňalo strach, po čase sa premenilo na istotu, že auto Ťa podrží nielen pri brzdení, ale aj keď frajeríš a potrebuješ dokončiť myšičku. Tri roky stará skúsenosť s S400 zase hovorí, že sa jedná o dve rozdielne autá, v podstate ale sklamanie z MB. Nevravím, S-ko je vynikajúce, pneumatické pruženie spravilo z jazdy tankodromom baladu, audio v obývačke dodnes nemám tak dobré, ale opakované poruchy elektroniky, 2x odťahovka kvôli tej istej poruche sú veci, ktoré v tejto triede zamrzia akosi viac...
Asi jsi čekal, že Ti hošové od MB budou vychvalovat Lexe? >😁 Už jen ten fakt, že s ním jezdí den co den a zkoumají a srovnávají o něčem svědčí. Kdyby Lex byl mimo hru, tak proč by s i s ním dávali takjovou práci? Mimochodem u audi taky předváděli, jak má Lexus mizerný sváry a když potom narukovali s Q7 na crashtest, tak se kvůli svárům skoro utrhl předek... Ona ta pravda bude někde jinde. Výrobci jako MB, BMW Audi, Jag atd. pochopili, že od Lexe hrozí reálné nebezpečí a je třeba ho pečlivě hlídat. oni vědí, že po technické stránce, výrobní např. slícování plechů, plastů atd jsou před nimi a image není natrvalo a nikdo ho nemá předplacené navěky. Málokdo z uživatelů S klassy a "7" popř A8 jde a porovnává s lexusem zatím. A MB i BMW vědí, že Lex už je tady a zatnul drápek...
Dinar
To je Novisi trochu nepochopení. MB, stejně jako kterákoliv jiná automobilka, srovnává nové modely relevantní konkurence se svým v daném segmentu. Je to standardní proces, teď je ve třídě luxusních limuzín na evropském trhu novinkou LS, u Mercedesu jej tedy testují a srovnávají se svým eskem, to je normální. Samotný fakt, že testují Lexus, o jeho kvalitě neříká nic. To, jak testmani LS hodnotí jsem napsal výše, nic víc, nic míň. A jen pro příklad, měli tam i nějaký sedan čínské výroby, velikostně soupeř pro éčko, dle tvé logiky, by jej museli považovat za skutečného konkurenta, když už jej testují. 😉
Ten čínský sedan je logickej - musí sledovat i to, co se děje v Číně.. ale klidně si vsadím, že s ním nejezdí obden :-! 😉
donPedro
Tož se tady včéra kósek po desáte GTI na cosi ptal. A zde jest odpověď má: krabice na čtyrech kolech, zepředu jako postarší MB záď někde mezi BMW a Sonatou, technicky však bezesporu naprosto dokonalá, prošpikovaná elektronikou skrz naskrz, šák máme taky století s číslicí 21. Interier mne tedy nechává naprosto chladným, neb néni šálkem čaje mého. Viděno z mého úhlu pohledu, nejširší možný rozbor jakého jsem schopen a jakého jest toto vozidlo hodno: předělat plechy, vyměnit introš, a je to kára mejch snů a bezesnejch nocí. Tož tak.
GTI
Pěkně jsi napsal... a právě proto, cos napsal... je to sen z nesplnitelných 😄 To by z toho museli nakonec udělat to esko 😉
Hluboce smekám před Tvými možnostmi. Tož tak chlape.
GTI
Tak je to tady opět. Krátké zpravodajství z legendární ankety ZLATÝ VENTILEK. Ještě několik málo dní a budeme znát vítěze jednotlivých kategorií. Ostatně mnohé z nich známe již dnes – kategorie FIAT ROKU, tam změny na prvním místě myslím neočekává ani sám nominovaný. Kategorie FANATIK ROKU, tam je situace poněkud nepřehledná. O vítězi nepochybně rozhodne až okamžik ukončení nominací. Přesto, pro osvěžení paměti, kandidáty jsou - fanatik Fiatu, fanatik Fordu, fanatik čísel, a mezi těmito se odehrají pravděpodobně závěrečné souboje. Takže sledujme myšlénkovou brilanci těchto příspěvatelů, neboť jen tak může dojít k zaslouženému vítězství. Nominačně se nám také rozrůstá kategorie VĚTA ROKU. Minulý týden byl na diskuzi lapen opravdu kapitální úlovek – kolega, velmi vyhraněný fordovní fanatik se podivoval nad tím, že Focus je vozidlo kupované mimo jiné proto, že je to Ford, vyráběný v Německu. Tolik tedy stručná, průběžná informace a protože diskuze nekončí a jsou věčné… bude také věčný boj o nominace. S přáním hezkého motoristického týdne a v očekávání brilantních formulací na diskuzi, zůstává vaše porota :yes:
Dej hlasovat na cafe.auto.cz, uvidíš, že vyhraješ všechny ceny! >😒] >😁
GTI
>😁 😉 To věřím... >😁
😄
nevaž se...odvaž se a dej na svůj blog anketu...hlas lidu to rozhodne 😄
Mal som tu moznost zucastnit sa na oficialnom predstaveni Lexusu LS 460 minuly tyzden v Bratislave. Zatial som sa neviezol, takze mozem posudzovat len na zaklade toho, co som si vsimol pri statickej prezentácii. Cele auto posobi v reali mimoriadne vyvazene. Jednotlive prvky nicim neprekvapia, nenajdete tam ziadny extravagantny detail, ktory by vyrazne uputal, ale v celku to vyzera fantasticky. Auto posobi ako jeden celok, nevnimate ho po castiach, ale akosi prirodzene sa vam do povedomia tlaci ako jedna jedina homogenny celok. Neviem, ci to dokazem dobre opisat, ale davno som nemal pri nejakom aute podobny pocit. Co sa tyka interieru, mozem zodpovedne prehlasit, ze kvalita spracovania je na vyssej(nanajvys rovnakej) urovni ako pri konkurencii.Ale... Su tam iste prvky, ktore v aute danej triedy nemaju co hladat. Iritovalo ma ovladanie okien a sedadiel, ktore ma rovnake tlacitka ako pri nizsich triedach (napr. v nasom GS) a najviac ma prekvapilo ovladanie vyhrievania a chladenia prednych sedadiel, kt. je prevzate myslim z RX a je tvorene dvomi subtilnymi otocnymi akoby tycinkami...treba to proste vidiet, je to otrasne. To su detaily, ktore mi v LSku vadia. Odhliadnuc od nich, je celkovy dojem z exterieru i interieru vynikajuci. A este odkaz pre tych, co hovoria o chybajucej tradicii a o "niecom" co Lexusu chyba: To "nieco" bude Lexusu chybat este nejaku dobu, pretoze napr. MB a ostatni na tom "niecom" pracuju sto rokov. Lexus tu je 16 rokov a za tu dobu sa tomu "niecomu" pomaly priblizuje a produkuje auta, ktore sa po technickej stranke konkurencii viac nez vyrovnaju. Uznavam, ze Lexusu stale chyba ten dalsi rozmer, to "nieco". Ale za 16 rokov existencie je nemozne to vybudovat. Pride vsak cas, kedy onen dalsi rozmer bude Lexusu vlastny rovnako ako jeho najvacsim konkurentom.
..přátelé,čtěte,italská obroda vás volá,však až poznáte,nezatoužíte již nikdy více po jiném.. 😄
Presne si trafil kliniec po hlavicke, a tvoje pocity pri prezentacii v BA si viem velmi dobre predstavit...
Treba si naozaj uvedomit jednu vec. Premium Autos aus Deutschland si svoj image budovali cele storocie. A ja aj ked zatial Lexus nejako extra nemusim, coraz viac si uvedomujem, ake usilie Japonci vynalozili, aby sa priblizili velkej nemeckej trojke. Lexus ma zatial smolu na take ergonomicke prkotiny, ako si ty popisal. Myslim si ale, ze o nejakych 5-10 rokov pani zo Stuttgartu a Mnichova budu mat co robit, a nas, zakaznikov, caka evolucia nie len v premiovej triede... Naozaj verite tomu, ze v Lexuse uz davno nemaju nove S-ko rozobrate na suciastky?
A tie trapne zvasty a zaujatost GTI-ho pre Mercedes a celkovo nemecku provinciu - schade etwas sagen dazu... Svojim prispevkom som chcel poukazat na 100 vs 15 rokov, aspon co sa zatial techniky tyka, image a prelomenie barier v konzervativnej Europe budu nasledovat onedlho...
Dufam, ze ma chapete...
Souhlas :yes: Ještě bych ale dodal, že "vnímání" Lexusu ve střední Evropě není starší než 5, v lepším případě 10 let, tak že je logické, že mu to "něco" musí prostě chybět.. na druhou stranu bych rád uvedl, že vlastnictví onoho "něco" není pernamentkou na úspěch - například, když začínalo Ferrari, tak existovala spousta zaběhnutějších značek, ale kde jsou dnes a kde je Ferrari..
kdo to zna ví, že je to rejže .To auto je pěkny tak dva roky když je IN jinak je to ausšus (design) jako ostatní rejže (rozuměj asijské vozy). berte Jaguar na ten se da koukat i po 20 letech a furt je to třída. bmw předchozí gen je taky cool , na předchozí lexus se bojíš podívat .
GTI
Tak to si přečti. Skrytá provnávačka s etelony třídy, dokonalej popis auta i jízdy. Jo, tohle je téma. Má to své mouchy (a ty je snad nemáš?), je to hrubé v akceleraci, ovšem neskutečně životné... To JE auto. A cena... kolem těch tří melounů, je vlastně výborná. BRAVO MASERATI, BRAVO TEST :yes:
Naživo vypadá ještě lépe...
GTI
1000x souhlas :yes:
GTI
donPedro
Si si, Ital se vším všudy a jak se patří, test na (jako vždy) na zdejší vysoké úrovni :yes: Je zde však ale jedno ALE: letos pro kámoše dárek vybírati - bude MQP volba suprová. Za nějaký ten pátek to bude ale již dilema daleko větší. A proč? Panamera a Rapid, tyhle dva kósky nadělaj v tomhle rybníce řádně velké vlny. Tož tak.
GTI
Myslím, že Aston bude cenově výš. Ta Panamera, to bude ořech. :yes:
No zrovna Quattropole bolo pre mna naživo trochu sklamanim... profil uzasný.. zadok menej.. predok este menej.. teda vobec..hmm. ale interier bol krasny
Ricardo
Dokonalé auto, dokonalý test a dokonalé fotky :yes: Co víc si přát... snad jen test Bentley po vánocích a Maybach s Rollsem na léto 😉 V jednom německém městě je věhlasný bulvár plný luxusních a exkluzivních aut, vždy se tam najde aspoň jedno Quattroporte a vždy vzbudí snad nejvíc pozornosti kolemjdoucích. Ruku na srdce, které jiné auto má tolik stylu, dokonalých retr😲dkazů a moderních tvarů. Je příznačné, že test superauta za 3 mega se rozebírá právě pod LS 😉 >😁
GTI
>😁 :yes:
Ruku na srdce, které jiné auto má tolik stylu, dokonalých retr😲dkazů.. ziadne.. vsetky su totiz daleko pred nim...)
Ricardo
Ta pasáž je o Quattroporte, ne o LS >😒]
Myslím, že..ne' Vím, že ano. Tentokrát se dveře zase netrhnou u Lexusu...je to tak. Kvlaita je tady, spolehlivost také a perfektní design, podtržen suprovým výkonem a správnou cenou. Tohle bych aji vyměnil za 750Li..dost bych o tom uvažoval...jo, asi bych to vyměnil. A o eSku ani nemluvě...Jak přijde LS600h, NIKDO z konkurentů NEBUDE MÍT ŠANCI! Je to tak, a říkejte si co chcete. Po tom, co předvádí GSh, to bude třešnička na dortu v automobilovém světě...wow, fandím mu! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
mari
Přiznám se, Lexus mě za srdce nikdy nebral, nebere a asi ani... no... (odříkaného největší krajíc)... Design mě něco připomíná a nevím co, ale vypadá to celkem dobře. Interiér vypadá ještě líp, ale snad trochu překombinovaný- co myslíte? Po zkušenosti s hybridem GS můžu jen smeknout před monstrózním výkonem a vyladěním celého systému. Jakkoliv se srdce zdráhá s Lexusem počítat, rozum říká něco jiného. Bude to dokonalý vůz- o tom nepochybuji. Snad jenom ta osmist. převodovka se zdá být jaksi nadbytečná a překomplikovaná. Budiž. Je to dokonalý vůz reprezentující technicistní dobu- v níž vznikl. Takový studený, sterilní křišťál z věku nanotechnologií. Nic pro člověka který má rád život barevný, plný vůní, chutí. K dokonalému Lexusu se hodí snad jen amarouny...
Ricardo
mari
mari
GTI
Dokonalá charakteristika... já tě četl a už už jsem si říkal... no ten to ode mne schytá... a pak jsi to krásně zakončil. Souhlas. Ti co tu tečou... ti neví, že auta v tomto segmentu opravdu voní démanty... přičemž s dokonalou technikou se jaksi počítá "v základu"... a tedy, mám-li na takovéto auto a jsem-li dostatečné hluboký i uvnitř... jdu zásadně po tom, kdo mi ten horkej démant umí vložit do dlaně. A tím je rozhodně Mercedes i BMW... je jím i AUDI a Jaguar... P.S. Příznačné je, že nejvíc nadšený je tu ten, co z Evropy velebí úspěchy japonského auta v... Americe. Tak tohle mi má koule fakt nebere 😄
mari
cítím to podobně- s tím démantem 😉 PS: Tak už jsi mi málem chtěl nabančit? 😄 To jsou věci 😄. Já tenhle názor k Lexusu vyjadřoval odjakživa: Je dokonalý, ale snad až tak- že jej to zbavuje života...
Vítej zpět 😉 Jsem rád, že jsi konečně vzal hybridní technologii (aspoň částečně) na milost 😉 P.S. podle prvních testů ten osmistupňovej automat šlape celkem dobře.. každopádně, kdybych si měl vybrat, jdu do CVT převodovky (ta, co je v lexusních hybridech) nebo do manuálu
mari
Zdravím Tome 😄 Ostatně divil bych se kdyby ten automat nešlapal... Co se funkčnosti týká- o té nepochybuji. Spíše jde o to, jestli ho tato ,,vymoženost" posouvá někam dál než ostatní. Já myslím že ne... Technikou dohání to, co mu chybí. S tím manuálem souhlasím :yes: Škoda jen, že se to už v této třídě nenosí...
Je jasný, že se jeden nemůže zavděčit všem. Ale proč někdo, kdo tu ve většině příspěvků zatracuje technický pokrok, zkouší polemizovat nad převodovkou, které zcela jistě nerozumí? Udivuje mě, jak se někdo dokáže rozplynout nad 7 st. automatem od MB a zároveň zkoušet zatracovat 8 st. v LS a pokoušet se plkat něco o přetechnizování.
tak toto uz hej!!!!!!cem take!!!!!
Dnes byl můj velký den. Vyplnil se mi jeden můj dávný sen. Potkal jsem na silnici druhého majitele Lexuse SC430. Při počtu méně než 20 aut v republice docela náhoda... Ten člověk měl evidentně stejnou radost jako já a nadšené zdravení nebralo konce. Až mi podobný zážitek nabídne někdo z německé trojky, zauvažuji o jejich autech. Zatím nestojím o to vlastnit auto, které má v podstatě každý, bohužel i typičtí "podnikatelé" se zlatými řetězy kolem krku. S LS460 jsem zatím nejel, čekám spíš na 600h. Nemohu tedy hodnotit, každopádně se těším. Před případnou koupí určitě porovnám i s německou nabídkou. V ceně žádný velký rozdíl není a pokud Lexus nebude výrazně horší, je pro mě rozhodnuto. Jak už jsem psal, nestojím o auto, kterých je všude plno.
😄 Také se vždy zdravím s kolegy s eLkem na chladiči 😉 :yes: v podstatě se všemi kromě RX >😒] "nestojím o auto, kterých je všude plno" - vnímám to stejně a proto vždy taková auta mám 😉
jj, RXko jede tak, jak to asi nikdo nečekal (navíc se jedná v podstatě o výběhový model), už je z něj téměř masovka (v Praze a se zavřenýma oběma očima 😉 ). Už se fakt těším, až potkám nové LS.. jeho řidič mě asi bude mít za blázna >😁 😉
GTI
A kdopak v něm v té Praze jezdí? Paničky, podnikatelské "vdovičky"... abys Tome nerozhodil kolegovi filosofii vnímání Lexe... 😄
GTI
Musíš ovšem rozlišovat - jsou auta, kterých vždy bude na silnicich málo, a to pro jejich vysokou cenu. Například Bentley... Ruku v ruce s tím jde náležitý image těchto aut. Tohle ovšem není téma pro Lex. Lexe je tu málo právě proto, že postrádá image, tedy i výlučnost a není vůbec rozhodné, kolik tu těch aut jezdí. To, o čem píšeš, ta touha mít auto, kterého není všude plno ( ve finančně přístupném segmentu), to je spíš tunerská póza... individualizovat si v běžné (střední či vyšší střední) třídě své vozidlo s touhou se odlišit. To odlišení se v té správné rovině ovšem odehrává v úplně jiných cenových segmentech. Tady pozor, ZZ, abys nesklouzl k trpké touze být originální výrobkem, který postrádá to, co tě k té "idividualizaci" vlastně vedě, a tak se ta snaha stává naopak kontraproduktivní... Koneckonců, upřímně píši, že když přemýšlím o motivací, kterou shora uvádíš, myslím, že je to jedna z nejméně přijatelných motivací pro koupi auta.
"nestojím o auto, kterých je všude plno" nekoresponduje s tvou trpkou touhou být odlišným. Díky nepochopení mého textu a mého myšlení se mě snažíš někam vmanipulovat. To od tebe není hezké 😄 Skutečně si myslíš, že jen velmi nadprůměrně bohatí se mohou něčím odlišovat? Nezdá se ti, že právě tento tvůj materialistický názor je tím povrchním? 😄
GTI
Já nezaujímám výhradně materialistický postoj, naopak... a v předznačené souvislosti jsem upozornil na neudržitelnost tvéjo názoru, mít auto, kterého není všude plno (myšleno S-klasse 😄... takže pokud tě k tomu vede touha být nenápadný (opravdu?), pak doporučuji právě auto, které má kdekdo... (ovšem nikoliv "S", pokud tedy nežiješ v Monacu) abys splynul. Ne? 😉
No vidíš a právě díky tomu citovému vztahu nemůžeš přeci milovat něco, co vidíš na každém kroku. Výjimečnost, které je mnoho, často, přestává být výjimečností. Navíc když k té výjimečnosti připočítáš nádherný nadčasový design, brilantní podvozek, klasickou koncepci, luxus, nadprůměrná image a skvělý šestiválec 😉 Proto nemohl vyhrát trojkový baworák, i když byl velkým kandidátem 😉 Prostě okoukaný bawor (ač by byl sebelepší), kterých parkuje před každou diskotékou mraky, jezdí v nich různé sorty obyvatel, není vůz, se kterým bych se dokázal identifikovat. A navíc po tom zásahu kladiva pana Banglea... 8-s
GTI
ZZ, můžeme se bavit i vážně, ovšem potom přece nemůžeš stavět vedle sebe BMW3 a IS... to je opravdu směšné... píšeš o štstiválci, jakoby BMW dělal jen šicí stroje... a jestli tvůj vztah k autům určují diskotéky, tak to opravdu nemáme o čem dikutovat... Bez image... auto bez image... čím jako bys chtěl toho bavoráčka trumfnout? Když současně víš, proč se IS neprodává...
3er vs. IS - naprosto legitimní soupeři. Já přeci ve svém příspěvku nepíši, že BMW vyrábí špatné motory! BMW vyrábí jedny z nejlepších motorů na světě bez rozdílu použitého paliva. Diskotékoví chlapci pomáhají k nazírání na image majitelů těch aut. To ti snad ale nemusím vysvětlovat 😉 Více viz. výše. :yes:
GTI
Ani technika, ani vizáž, ani image, se nedají v Evropě srovnat. BMW je celosvětová ikona, tedy pro ty, co ví. Lex je jen luxusní odnož výrobce masovek... a chceš-li srovnat, pak jedině s AUDI... a podívej se, jak se AUDI za 20 let dokázalo vyšvihnout. Technicky i vizuálně... Ani zde nemá Lex šanci. Bylo by t obdobně těžké, kdyby se A4ka pokoušela dobýt Japonská srdce... a to má jistě pro znalce tam velkou přitažlivost (kolébka motorismu atd...)
CHACHACHA
>😁 :yes: 😉
Tak panove tim si asi neco kompenzujete,kdyz musite mit neco extra >😒]
GTI
Právě, že to nic extra není... 😄 to je ten jejich největší paradox postoje. Extra by bylo, kdyby si koupili Bentleye... Ale nemůže mít člověk extra (ve významu - výlučný, jediněčný), jestliže si koupí auto, kterých tu jezdí málo proto, že ho takřka nikdo nechce... 😄 to je směšné... Řekl bych spíš, že ti pánové jsou něco extra... něco velmi extra >😁 8-s >😁
Zapoměl jsem v příspěvku výše na nick, takže Clayton v.r.
Ach jo, správně má být v příspěvku níže... Slibuju, že už touhle noční dobou se budu věnovat radši jen práci 😄
GTI
😉
Určitě, všichni si něco kompenzujeme. Nicméně pokud si něco kompenzuji tím, že si koupím Lexe místo S-Classe, myslím si, že nikomu tím nijak neubližuju a tudíž by to všechny, včetně GTI, nemuselo tak rozčilovat 😄
GTI
Claytone, mýlíš se v tom, že si všichni něco kompenzujeme. Na to pozor... Tohle téma není na veřejnou diskuzi, leč... je nutno si říci, že z příspěvků lze odhadnout vyzrálý postoj přispěvatele, který je srovnán i s tím, jaká čtyři kola valit má a valí... Písně, které tu předvedli dnes ZZ a Tom, jsou písně jiného druhu... to jsou kastrátní kantáty... a myslím, že jsem dostatečně ozřejmil v čem spočívá jejich princiliálně špatný postoj v těchto věcech. ZZ chce být originální v neoriginálním autě a Tom chce aby Toyota vyráběla nejvíc aut na světě, ale vadí mu, že je moc RX v Praze... Jsou to sice mladí kluci, děti ráje, kastráti svých postojů... 😉 ovšem to je v mých očích neomlouvá.
😄 😄 :yes: :yes:
GTI
😉 :yes:
Kastrátí kantáta :yes: >😁 >😁 To je na Zlatej ventilek. (ale ty tam asi být nemůžeš, škoda)
GTI
>😁 😉 :yes:
Pánové, díky za podporu :yes:
BTW, v zemích Lexusu méně zaslíbených (např. Dánsko kvůli jejich šílené spotřební dani) je docela vzácnost potkat i RX a i jeho řidič si s vámi rád popovídá.
GTI
Claytone, musíš být hodně povrchní, když ti vztah k autu určuje to, jestli ho nevlastní náhodou nějakej mafián... co až jednou potkáš toho oteplákovanýho v Lexu? Překvapuje mě také, že zrovna u Toyoty, která vyrábí auta v miliónových počteš usiluješ o to, si koupit auto z jejich lux odnože, to přece moc logiky nemá. Pochopil bych, že si třeba necháš velmi silně undividualizovat nějakého Mercedesa, či Jaguara... nebo Maserati... tohle bych pochopil, ovšem mít auto od Toyoty a spoléhat na to, že se to auto zde nechytá, že tu nemá a dlouho ještě mít nebude potřebnou image, to je velmi podivná filosofie...
GTI
GTI, já nepsal nic proti tvé rodině, auto, psovi ani kočce... Nerozumím teda tomu, proč se tak rozčiluješ 😄 Hele, nevlastníš ty nějak moc procent akcií Daimler Chrysler?
GTI
Kontrolní balík ještě ne 😄 :yes:
No jo, tak to je v USA presne obracene. Tam je Lex relativni masovka sve tridy.
GTI
Tak jsme se to konečně dozvědeli. Ten, kdo tu valí Mercedes S-klasse, BMW 7, AUDI A8, Jaguar XJ... to jsou všechno stádní typy, vždyť jezdí v autech, která potkáváš na každém rohu. A právě genialita vlastníků lexe, prý spočívá v tom, že si pořizují auto vyjímečné, výlučné, které nemá každý... Tak tohle mi připomíná touhu kastráta přesvědčit profesora Klezlu, že má na to, vyzpívat Toma Jonese v písni Sexbomb. Jo, tak nějak to určitě bude - místo bavorské trojky si v segmentu střední premiové třídy pořídí lehce podměrečný IS... vykašle se na nebetyčnou nabídku motorů, karoserií, pohonů té bavorské trojky, že když to prokombinuješ, dostáváš na výběr desítky variací... přesně na svůj zadek... ne ne... samuraj ví přesně, co to chce... stoosmdesátikoňového nafťáčka v IS na jedné nápravě se zadními sedadly kratšími než má Kia Picanto... Ano, tak nějak to bude. Ovšem ten, kdo se orientuje, ten volí zásadně (zásadně) BMW 3,5,7, Mercedes Benz C,E,S, AUDI A4, A6, A8... Mimochodem, mimo těch zpěvů kastrátů, on snad existuje jediný důvod, proč si ty evropské klasy nekoupit? Jen jeden příklad - v prémiové třídě vyšší střední tu jede Mercedes-Benz E-klasse. Středobod světového designu... E je krása krás... vlastně je to nejkrásnější sedan světa... tak kam čučíš, kastráte. Probuď se, zapuď své mindráčky malosti a vynes do nebes tu trojcípou hvězdu na své kapotě...
tak kam čučíš, kastráte. Probuď se, zapuď své mindráčky malosti a vynes do nebes tu trojcípou hvězdu na své kapotě...To patrilo napriklad mne ked sa mi pači lexus?? Myslím že prekračuješ medze slušneho spravania a sam seba staviaš do pozicie zufalca..Beriem to ako osobnu urážku a hlasim tvoj prispevok administrátorovy. Je mi lúto že človek ktorý sa hrá na "spisovatela" po tom ako mu dojdu argumenty je schopný takto klesnut..
GTI
Nejlepší bude, když můj příspěvek nahlásíš i do lampárny >😁 Malý duchem, velký práskač... tak tyhle kastráty, ty miluju... 8-s :no: :no: P.S. Příště, až budeš citovat, to tě asi ve zvláštní škole zatím nenaučili, udělej to takto - cituji: "text"... to se tu běžně dělá...
gti gti.. ty si fakt kus hlupáka😊 Ale ako povedal pán Karel Kryl.. "...mlčení bohatých duchem je v našich zemích přerváno křikem ***u.." Co je tvoj pripad. Ja si myslím ze tato diskusia je dalej zbytočná. sám si ju zaviedol do bahna svojich trápnych "rádoby" literárnych výtvorov ako vzdy ked nemas argumenty urazas a ako kazdý tlchuba chces mat posledne slovo.. Tak si ho maj.😊Ja som ten ktorý ta pozval na zvezenie v bawore 7 lebo ja ho mám.. ja viem porovnavat lebo poznám. Zial ty len slintáš a nemás. V normalnom svete by nase stretnutie dopadlo bud tak ze by som ta ani nevnimal alebo ti rozbil papulu keby si mi do oci povedal co si prave napísal.. Tak a teraz reaguj😊)))) ved ako tlchuba to máš predsa v popise "práce" 😊) Možno keby si viacej makal a menej "tvoril umelecke diela" tak by si nemusel len slintat..Kastráte😊)
GTI
Jsi práskač... pro mne - vyřízená, bezcharakterní nula. Krysa :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Aby se ti nepřekrvili palečky 😄
GTI
Nerozumím. Tady se jeden bláhovec odhodlal k práskačské praxi a ty mu u toho tančíš? Tohle je dobře o tobě vědět.
Píši tobě a ne jemu. Mám strach o tvé překrvené palce. Znáš to... překrvené někde (v tvém případě palce) odkrvený mozek... pozor pozor 😉
GTI
Škoda, že nemáme monitory vedle sebe >😁 Já to musel... tyhle práskačské praktiky bezcharakterů... ty vyžadují náležitý morální odsudek 😉
Podle tebe a dle tvého vidění. On to zjevně vnímá zcela jinak... Hlavně že se ti ulevilo. Tak a teď palečky zase nahoru :yes: 😄
GTI
Neboj, o mě strach mít nemusíš... těší mě ovšem, že mi zvedáš palec, to cením 😄 :yes:
No vidíš, jak ti to zvedání palců jde. Máš ale co dohánět. Stále převládají ty dolů 😄
GTI
Tobě nemám důvod zvedat... 😄
Správně, ve tvém věku to po tobě už nikdo nemůže chtít >😒] 😉
GTI
Pozor, to není otázka chtění a už vůbec ne věku. To je otázku umění... věc tobě velmi vzdálená. V tomhle tu krachuješ dokonale 8-s 😉
Vzhledem k těm tvým povadlým ... palcům ... mě teď nějak nepřekvapuješ >😁
GTI
Jestli si něco nepřeji, pak tě překvapovat 8-s :-!
Tak tímhle jsi mě tedy překvapil :yes: >😒]
ked len pre teba tak ma to moc nevzrušuje.. horsie by to bolo keby mi to povedal niekto NORMALNY >😒]
GTI, probuď se, to je normální svět, ne svět(tento Auto.cz-ový), kde si myslíš, že jsi nedotčen...Máš přesně to, cos měl dostat už dávno. Urážíš li, narazíš. A to se pěkně teď stalo. Urážíš tu vjednom kuse, tak proč se divíš, že jsi "dostal přes hubu"???. Jako dalo se to očekávat GTI. :-!
Zdar chlape. Ty máš sedmu? Jaká motorizace? Nějaké zkušenosti? Jo, a mohl bys taky ještě něco bonznout na GTIho, je tu sranda >😒] >😒] >😁 >😁
kedze nie som ropný magnát tak len730D- skusenosti ? Auto ok.Ale poruchove jak svina. Predajca (bawaria) deeeeeeeeeeeeess.. Zaujimave ze mi na bmw vyhovuju veci ktoré iným vadia. Napriklad nadstavovanie sedaciek (casto na sedme kritzovane) je podla mna ok.. omnoho lepsie ako v vomkolvek inom vratane lexa. taktiež mi bude v lexe chýbat idrive.. Ale nepytaj sa ma kolko malo to auto porúch.. Na jar ide preč. Zostane mi 530D ktoré bolo vo firme ako "druhe" auto. Tiež skvele ale pocet poruch alarmujuci. Perla: zhorena sedacka (neslo vypnut vyhrievanie -podla technika no len sa to akosi "zablokovalo") Tiež pojde asi prec. Do leta budem mat dufam niečo normalne. Vyberal som medzi jagom (mizerný servis) medvedom (odradili ma skusenosti niektorých ludí) a lexom... Tak uvidím. V auguste by to snad mohlo dopadnut dobre. Este samozrejme zalezi ako dopadne v marco danove ;-\ .. Takze zaver: bmw skvele auto. ak ti nevadi ze polovicu zivota bude v servise a ze servis na slovensku má uroven predaja dacie.... :no:
Maras. Který rok výroby máš u sedmy? Neříkej mi, že máš poslední generaci sedmy, tomu nevěřím že je to tak poruchové. To ne. A jinak 730D BOHATĚ stačí...jen tady všichni melou, jak to není sportovní, že je to slabé...všichni strašně chytří a nikdy nejeli v takom autě. :no:
v sedme sa ten pocit rychlosti dost straca, A po case ti zacne nozaj trochu pripadat slabe.. ale to vies. keby si mal lambo aj na to by si si po case zvykol😊) ano je poruchove. a extremne. a nie je to len moj pripad.poznam dost "spokojnych" majitelov bmw ;-\
Moc to zeres, bracho. Zklidni hormon, opravdu nemuzes brat netove diskuze tak osobne, dej tomu nadhled, jinak jsi otrok svych emoci bez vule. A to chlapske neni ani nahodou. Premyslej o tom.
ja som kludný😊 v realnom svete by skoncil na are😊) nebol by prvý ani posledný ktoremu by som rozbil hlavu😊 Mám heslo.. ak ta niekto uderí po pravom lici nadstavím mu aj lave.. ale ked udrie potom ho zabijem..😊 A ked mi niekto nadava ignorujem ho. asi 5min. potom ma smolu. Zial net nie je realny svet😞(( Ale aspon sa nenudím. Aj ked ma facinuje kam ten blbeček dokáže odviest diskusiu o ničom (napriklad o autach) niekam uplne mimo (najcastejsie jeho pricinením rovno do pi..e)Ach jaj.. ale taký je svet :-!
preklep :niečom
GTI
Na práskače máš opravdu velkou odvahu... se tu ještě zjevit, zoufalče :no: :no: :no: :no: Někam zalez a studuj život. Máš postoje * :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: Fuj.
GTI
tak kurtizány, no... 😄
no tak mojko.. 😊))) "...mlčení bohatých duchem je v našich zemích přerváno křikem ***u.." ja už mlčím :-!
GTI
Nežij v bludech... mlčí jen němí a... tupí.
Není to tak dávno, co jsi se tu chvástal, že bys někomu taky jednu vrazil 😄 A tahle ťavka se ti najednou nelíbí...
GTI
Ovšem nikdy... nikdy bych nikoho nepráskal... Jistě, že se mi nelíbí práskači. Nebo bys snad chtěl obdobnou ťafku?
Tak ono je práskání a práskání. Velmi citlivé na výklad. Někdy máš dokonce povinnosti "práskat", ale to tobě legislativně erudovanému nemusím říkat 😉 Holt někdo pocítil, že je to za hranicí slušného chování a tak využil své možnosti "nahlásit administrátorovi" 😉 Nechce si nechat nadávat a nemíní dál pokračovat v komunikaci s hulvátem, tak využil přirozeně další možnost 😄 Ono to tak bývá i v reálném světě, že když napomeneš hulváta za jeho chování, tak ještě přitvrdí 😉
GTI
Nematlej se v tom. Leze to z tebe moc křečovitě... vím... nemáš co bys napsal na obranu Lešxe, tak holt vyzobáváš o šťoucháš... jihočeskej ZZ evergreen >😁
Vidím tu pouze křečovitou snahu hrát si na policajta diskuze a druhým nadávat do práskačů. Proč taháš teď Lexe k diskuzi o práskačství? Úporná snaha se z něčeho vykroutit? 😄
GTI
No právě, na toho policajta diskuze si hraje ten zoufalec co tu nahlašuje adminostrátorovi... toho lexe sem tahá on do toho práskačství, ne já...
Jasně, ty vlastně vůbec za nic nemůžeš.. jako vždy :-!
GTI
Asi jako ty... ovšem nepráskám a práskání neschvaluji :-!
lowkick
>😁 >😁 anonym je netovej rabiat...jde z nej hruza >😒]
Mně se líbí, jak tu pořád diskutujete viz. výše, ale nechápu, proč sem pletete Jag XJ...je sice hliníkový (ultra lehký) ale to je asi tak všechno...motorově na MB, BMW, AUDI ani LEX nemá (možná ten slabý diesel), interiér je naprostá katastrofa, exteriér u předchozího modelu byl lepší, místo vzadu na nohy nejmenší a cena jako u konkurentů...já bych 1000x raději Lexe než XJ! A teď tu může třeba GTI začít psát něco o tradici...na tu Ti každý, kdo se dívá objektivně a myslí hlavou, kašle!
Tak pravil GTI a tak zní jediná správná pravda, kterou bychom se odteď měli všichni řídit 😄 BTW, GTI, není Radek Hulán tvůj příbuzný? Naštěstí stejně jako se každému líbí jiné holky, stejně jako si každý vybere u McDonalds jiný hamburger a každý nosíme džíny od jiných Vietnamců tak nám každému vyhovuje jiné auto.
Výběr auta je pro dost lidí trochu i citovou záležitostí. Já také nedokážu vysvětlit, proč jsem se zamiloval zrovna do té prima černovlásky a ne do té nádherné atraktivní blondýny. Prostě jsem se projel spoustou různých aut a ta jiskra přeskočila zrovna u Lexusu. To samozřejmě není jediné kritérium. U nás, kteří nejsme arabští šejkové a počet našich aut je limitován velikostí garáže, účtu a někdy také velkorysosti manželky, hrají dost velkou roli i argument pro jaký účel to auto vlastně potřebujeme.
Mám štěstí, že pracuji v oboru, kde mám takové obchodní partnery, kterým je v podstatě jedno jakým autem jezdím (pokud bych tedy nepřijel něčím z nižší střední, to už by možná začínali přemýšlet, zda to s naší firmou nejde s kopce). Je mi také dost jedno, co si o mě myslí sousedé, takže vybírám jen podle svého vlastního názoru, případně názoru rodiny.
Jen pár důvodů, proč jsem si já vybral Lexus a proč mé další auto bude pravděpodobně LS460 nebo 600h😒br /> 1. Líbí se mi, prostě srdce vybírá Lexus 😄 Podívejte, někomu se zase líbí estrády na Nově, to je snad horší...
2. Často potřebuji jezdit hodně dlouhé štreky. Po 1200 km v Lexusovi se cítím ještě docela použitelně, auto s lepšími sedačkami jsem zatím nenašel. Je pravda, že jsem zatím nejel s novou S Klasse.
3. Spolehlivost. Lexusu věřím a zatím mě nikdy nezklamal. Na téhle image má u mě zásluhu hlavně jiná ikona Toyoty, se kterou mám letité dobré zkušenosti - Land Cruiser. Předesílám, že tohle auto nemám na ježdění po městě, ale používám je k účelům, ke kterým jej kdysi pánové z Toyoty stavěli. Skoro každý offroaďák vám potvrdí, že v téhle oblasti je Toyota ikonou a kam se v praxi hrabe Land Rover, Mercedes G, Jeep a to už vůbec nemluvím o těch nafouklých kombících, které sice na umělých tratích projedou ledacos ale do Rumunska na e😜edici by si je vzal jen šílenec... Když tedy umí udělat takhle spolehlivé auto do terénu, musí být pro Toyotu hračka udělat i spolehlivý luxusní sedan.
4. Audio Mark Levinson. Tohle je argument proti kterému se jen těžko hledá protiargument. Kdo slyšel, ten mi rozumí. Bez Mark Levinson je Lexus bohužel jen poloviční Lexus - v podstatě taková lepší Toyota 😄 Lexus bez Mark Levinson bych zakázal prodávat. To je asi takové barbarství, jako když se na Pána prstenů díváte v obýváku na malé televizi , kterou jste koupili v akci v Makru. Tohle audio má bohužel jen jednu nevýhodu. Kdo si na něj zvykne, nechce už poslouchat nic jiného a v jiných autech audio raději vypíná. Jenom připomínám, že Mark Levinson je ve většině anket v USA už mnoho let vyhlašováno absolutně nejlepším OEM audio systémem absolutně.
Už té argumentace raději nechám. Začátkem ledna snad budu mít víc času, projedu se novým LS460 a slibuji, že si udělám ve stejný den, abych mohl porovnat, čas i na S-Klassu. Zkusím přesedat i z jednoho auta do druhého, abych mohl porovnat objektivně (Lexus mi LS určitě na půl dne půjčí). Dám vědět jak to dopadlo.
Mimochodem, kdybych vybíral jen srdcem, zvolil bych pravděpodobně něco "Very British".
😄
GTI
Klid Claytone. Vypadá to, že eskovej Mercedes je jen na popojíždění po městě, a když si chceš na dlouhé štrece odpočinout, musíš jet Lexe, viď. Vůbec nejhorší co je na diskuzi možné, je chválit zubama nehtama vlastní auto, nebo auto, které si chceš koupit. To je tu aspirace na kýč roku. Nelži si do kapsy. Nejdůležitější není tenhle tvůj román. Nejdůležitější je tvůj první příspěvek nad ním. Tam je pravda o tobě, o tvém vztahu k autům. Ano, tys napsal (ne já), že nechceš mít "tuctovku" 😄 jasně, jasně... ty chceš jenom vyjímečnost, originál... pak se ovšem musím zeptat, proč tě inspiruje Toyota... nejmasovější výrobce aut světa... I kdybys teď napsal tisíc řádek, svůj povrchní vztah k autům, který jsi nahoře předvedl již těžko změníš... P.S. A to, že považuješ Lexe při vypnutém radiu za lepší Toyotu... to registruji. Absurdita a nevyzrálost tvého postoje k těmto autům pramení právě z toho, že jsi ochotný vést, polemiku, zda si koupit lexe, Mercedes, či Jaguar... A jestli tě jízdou oblažil Lex, a nikdo jiný (to podtrhuji, pak jsi evidentně nejel nikdy ani v eS, ani v SEDM ani v ÁOSM... a už vůbec nic o těch autech nevíš. Protože to bys nepsal tyhle neukotvené názory. Balance, postojová balance, té se ti vrcholně nedostává 😉
Je zarážející, jak některé Tvé příspěvky jsou na výši a některé se snižují až na úroveň trapnosti. Každý, kdo s Tebou v něčem nesouhlasí je zoufalec, nerozumí autům, je povrchní a nebo dokonce hloupý. V kolika z těch zatracovaných , nebo naopak Tebou opěvovaných aut jsi vůbec jel, že nám tady "kážeš boží pravdu a svítíš na cestu z temnot"? Podle toho, jak píšeš, tak jsi se všema najezdil minimálně tisíce kilometrů a jenom Ty "VYVOLENÝ" máš právo hodnotit co je sporávné a co ne. Je smutné, že napadáš osobně autora článku, který se snaží (nikoho nenepadajíce a tím méně urážejíce) vyjádřit svůj názor. Vystupuješ tady v roli SVATÉ INKVIZICE, která také tu svoji prvdu hájila ohněm a mečem. Jaká ta pravda ve skutečnosti byla jsme se dozvěděli až po několika staletích. Nejvíce mne ovšem zaráží, že člověka, kterého osloví luxusní divize "masové"značky Toyota, napadá člověk, který se v téměř každám příslěvku vyznává z lásky ke druhé nejmasovější automobilce, která to má dokonce v názvu že? Nebo podle tvé logiky ten, komu se líbí Audi je zoufalec, jelikož AUDI je součástí koncernu "masovky VW"? Ale ať bude napsáno cokoliv, Ty máš hroší kůži a ani špetku sebereflexe, takže vzhůrů do psaní dalších "svatořečení a pravd" . S pozdravem "Veď nás GTI a ukaž nám tu správnou cestu" Ti přeji plodné (literárně samozřejmě) zítřky a pod stromeček snad nějakou tu zkušební jízdu, ať můžeš psát o tom, cos skutečně zažil. :-!
GTI
Rozlišuj prosím o tom, když se "vyznávám", což vlastně můžeš zažít jen na mém blogu a o 911... od toho, když suše polemizuji o autech, třeba o VW... Tvé nepochopení pramení z toho, že se domníváš, že když chválím, nutně k tomu autu mám láskyplný vztah... Uvažuj, prosím. To je to samé, jako bys napsal, že když nechválím lexe, že ho nenávidím. Směšné...
neodpovedal si na základnu otazku.. Ake auto vlastníš a v čom si sa doteraz realne viezol.. tvoje fantazmagorie ti k objektívnemu názoru priliš nepomôžu
GTI
Jakou základní otázku? Mě je úplně jedno, s čím jezdíš. Tady jde o myšlénky, nikoliv o techničáky. Představ si třeba, že jezdím ve Škoda 120. Pokud mě čteš, víš jaké testíky tu píši...
neviem.. takže spust.. 😊
GTI
Tak si to tu vyhledej... řekněme dva roky nazpátek.
usetri ma... bmw730D (posledná generácia) asi 80tis km bmw530D okolo 170tiskm(posledná generácia) Nisan patreol suzuky vitara bmw 530d (starsia generácia) porsche boxter najnovšia generacia asi 3000tis km(letna "dovolenka) daco na bmw1 par km s bmwZ4 (trojliter manual) dajaka ta skusobna jazda na medvedov E Predvádzačka na lexe GS 450h asi 400km na lexe RXhybrid . par km v 911 (minulá generácia) JaguárXJ(obchodný partner si chcel skusit sedmu a jeho jag - aj tak sa robia obchody)..zabudol som roky 90te - mazda6262,5 6valec (na tu dobu delooooooooooooooooo).. A este predtým škoda120.. červená.😊 No a teraz čakam na teba. Vieš aby som vedel nakolko máš "fundovane" názory na to ktore auto.
a vizia?? od augusta lex LS600h >😒]
GTI
Na tebe tu nemá nikdo... >😁 Velmi cením tvou odhodlanost... sleduj mé texty a můžeš si vyhledávat i ty starší teď například se chystám na cee´d.
ale no tak.. je prilis vela ludi ktorí su uspesnejsí ako ja. maju lepsie autá a ja im to doprajem. ak si na ne zarobili poctivo. takze je aj tu vela ludí ktorí su na tom lepsie ako ja.. ale mna zaujimas konkretne ty
lowkick
co ty mas komu co "dopravat"?!? Nemyslis si nahodou, ze jsi reditel zemekoule? >😒] Kdyby tady kazdy mel vypsat seznam aut, se kteryma najel "zopar" km, tak klekne server...ty osvicence :no:
Dinar
:yes: :yes: za celou tu debatu s dětmi, které na sebe mávají a blikají, míjejíc se ve svých vyjímečných Lexech. Někdy je to tady opravdu až k neuvěření. >😁
Dináre, z tebe mluví tolik nevědomosti, že to snad ani není možné. Proč se asi zdraví Subaristé na silnicích po celém světě? Proč se zdraví majitelé hydraktivních Citroënů? Proč na sebe kývnou Saabisté? Asi to bude tím, že jsou to malé děti, viď? >😁 :no:
Dinar
Blikají na sebe ze stejného důvodu jako majitelé Velorexu. :-! Děti tu píší o tom, že si koupí luxusní sedan LS a budou na sebe mávat, tak se, podle nich, chová typický kupec Lexe. Tuhle debatu by si měl přečíst někdo z marketingu Lexuse, hned by vám rozeslal katalogy, je to tu samá cílová skupina pro Lexus LS. >😒] >😒]
GTI
>😁 >😁 >😁 :yes: Trefa.
máš moje pozvanie na zvezenie lexom ls600h vyzerá to na august 2007 .. berieš? >😒]
Dinar
Zase zcela mimo mísu. O kvality auta tady přece vůbec nejde. LSem se svezu dříve, svá hodnocení IS a GS jsem tu psal v příslušných diskusích, nikdy nehodnotím, čím jsem nejel. Tahle debata je ale legrační, tady se kupuje LS, protože je výjimečný, Mercedesem jezdí kolotočáři v teplákách, nic pro kluky z klubu "těch, kteří vědí co je to originalita", ti na sebe budou z okýnek svých LS mávat. >😁
Ještě náš obšťastníš nějakým fundovaným moudrem dospělého pana Dinára? PS: Jestli chceš, tak ti nějaký katalog pošlu, když se stydíš si pro něj zajít na prodejnu 😉
Dinar
šlapeš vodu. :-!
Lepší šlapat vodu, než vidět šlapajícího Dinára v Perlovce, kterak shání druhej Dinár >😁 >😒]
GTI
Hmmm... :no:
Dinar
Chlapče jsi mnohem měkčí, než bych si myslel. :no:
Ještě víc, než si myslíš teď, ty tvrdej dospělej borče :yes: >😁
GTI
>😁 >😁 "....Skoro každý offroaďák vám potvrdí, že v téhle oblasti je Toyota ikonou a kam se v praxi hrabe Land Rover, Mercedes G..." Fakt perlis, bracho! >😁 >😁
GTI
>😁 >😁
cuisine
měl jsem možnost si do nového LS sednout a .. a jakože moc príma, zavolant bych s dostal asi taky ale žel bohu auto dojelo až když jsem požil tak jsem měl smůlu .... Musím říct že na mě LS stejně jako předtím třeba GS udělalo hodně dobrý dojem ... jinak to jak jsi napsal proč jsi si vybral lexus tak to se mi líbí :yes: 😄
GTI
Tak je to tady opět... Děti ráje pláčí, bijí pěstičkami do předních kapot evropských ikon, okusují trojcípé hvězdy a čmárají pastelkou po modrobílé vrtuli... v zoufalství, že jim jejich ikonu nikdo nechce posvětit. Ano, údajně na sebe blikají, když se potkají na silnici... no, tak naštěstí nezhyneme na oslnění... P.S. Někde jsem tu četl, že píši srdcem... tak se ptám, čím pak asi píší oni >😒]
Kam Ty chlape na ty přezdívky chodíš "Kastráti" ?!?! 😉, děti bijící do akpot a čmárající pastelkami ... :yes: :yes: :yes: Jenom škoda, že svou fantazii nezapojíš trochu prospěšnějším směrem 😉 .
GTI
Guru GTI tu neunavne prezentuje svoje vyzrele nazory,priblizuje myslenie europskeho platinoveho kovboja, vo dne v noci ukazuje jedinu spravnu cestu ktora vedie ku spaseniu v automobilovom nebicku. Posolstvo je viac ako jasne. Ackove znacky (A ako Arijec,Adolf) ktore Ti prinesu prestiz,uznanie,status,image a nadstandardne caste vztahy s Tvojim prijimacim technikom v servise su iba tie europske. Vratane Dacie. Taky Lexus je zbytocna znacka, Toyota je zbytocna znacka a nebyt par desiatok milionov neinformovanych azijskych,australskych,americkych,africk… nestastnikov a par europskych buranov ktory zbytocne zapieraju svoje korene neeuropske znacky ani nepreziju. Europan jazdi europskymi znackami, pracuje v europskej automobilke, dovolenkuje na europskych dialniciach a takto nenapadne ale aktivne evanjelizuje automobilovy svet. Vitazstvo bude nase. Konecne a trvale. Sudruhovia na oddeleniach marketingu a PR na tom budu pracovat dnom aj nocou! Aj cez Vianoce!
Ackove znacky (A ako Arijec,Adolf) >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
GTI
Vůbec tomu nerozumíš. Málokdo tu cení techniku a tah na branku Lexe, jako já. To ty, který si při čtení zatím hláskuješ, neumíš pochopit, že tak, jako je Lex... tak jsou jiní... a (samozřejmě) zde v Evropě lepší - Mercedes, BMW... Mimochodem, když už tu operuješ primitivnostmi evokujícími zoufalství druhé války, měl bys také nastudovat historii japonského císařství... ale opatrně, aby, až se dostaneš ke kapitole druhá světová válka, se ti neobracel žaludek... Zatím si tyhle primitivní písně můžeš dovolit. Až budeš odpovědný za život svých blízkých a spoluodpovědný za prosperitu svého okolí... změníš rétoriku.
Az si prestanes mysliet ze si tu jediny ktory vie,pozna a ma pravo, az si prestanes namyslat az si tu jediny kto ma rodinu a viac ako 30 rokov, az prestanes klast jemne xenofobne otazky a viest diskusie na automobilovom portali stylom ako napr "nechapem co nuti ludi hladat mimo europy" az si uvedomis ze sam si uz v minulosti v diskusi operoval zufalstvami typu japonske cisarstvo a hlavne az pochopis ze automobilky (ani europske) tu nie su na to aby plnili Tvoje sny ale aby prosperovali a vytvarali zisk pre akcionarov a od toho sa odvija vsetko ostatne, tak potom moze nasa diskusia vyzerat uplne inak.
Až si uvědomíš, že brát diskusi na internetu osobně je nesmysl, bude se ti žít lépe. :😉
GTI
Mas pravdu to som tam zabudol napisat
Dinar
Dute, to jak GTI píše má svůj účel, aby to podstatné bylo pochopeno i průměrným čtenářem, Auto.cz, musí v tom být spousta nadsázky, heslovitost, zkratka, pak to zaujme, a možná některým z toho v hlavě i něco zůstane. Je to taková výchova GURUEM v Čechách, GTIho libůstka, navíc vše psané osobitým stylem zkušeného a vzdělaného člověka s talentem psavce. Tou zkratkou a hesly se nenech zmást, nepodsouvej na jejich základě GTImu primitivnost nebo xenofobii, je to přesně naopak. 😉
GTI
Tak toho si vážím a lehce se červenám 😉 :yes:
Co je ucelom tejto vychovy?
Pochopit, že nákup auta má širší souvislosti. Čim víc se koupí (prodá) evropských produktů, tim dýl vydrží evropa relativně nezávislá na okolí. To je, myslim, hodně malá násobilka, ne?
Uprimne a odvazne.
V Čechách? A co na Moravě? :no:
vy snad spolu pícháte >😁 Ty jsi Butch a GTi Bitch >😁
su samozrejme tie europske. Napr. taky favorit je u nas na dedinach v okoli urcite vacsia legenda ako landcruiser, v okresnych mestach frcia allroady a v dalekej Bratislave, nasom hlavnom meste a skoro geografickom strede Europy vraj je kralom offroadov Touareg. Nemam preco neverit ze to tak nebude v celej Europe a vlastne ani na celom svete. A este nieco. Platinovy kovboj bol pri predaji uzrozumeny s tym ze s europskym offroadom sa nechodi nikde kde nie je nablizku servis. Takze ani do lesa. Co by tiez v lese s europskym offroadom robil...ze? Platinovy kovboj nestoji o uznanie vevericiek(drevokocur) a medvedov.
".. a v dalekej Bratislave, nasom hlavnom meste a skoro geografickom strede Europy vraj je kralom offroadov Touareg. Nemam preco neverit ze to tak nebude v celej Europe a vlastne ani na celom svete".. >😁 >😁 >😁 >😒] >😒] >😒] Ty woe, já málem smíchy spadnul pod stůl :yes:
>😁
to co dokaže muj žigul 1500 to žadny auto 20 let prokazalo že se jedná o držák a co vic chtit , kde ostatní auta konči tam žigul jede a co - ma vše jako lexus - topení , vzimně klima , doplněnej vyrobky z Tesca i vyhřívaný sedadla , teploměry atd ted dokonce mam i mp3 radio a tři repraky na 4 sem neměl lowe ,
jede svižně škodovky předjíždím jak nic nemaj šanci
Vysvetlete mi to nekdo. Proc se u kazdeho clanku o japonskem vehiklu vzdycky strhne nejblbejsi diskuse tydne? Proc maji fandove Lexusu, Toyoty a Hondy tak zarytou potrebu presvedcit ostatni, ze jejich milackove jsou lepsi nez BMW a MB? Proc se nespokoji s tim, ze na obou stranach uz jsou slusne veci, v Evrope vkus, tradice, harmonie a krasne motory, v Japonsku elektronika, preciznost a taky nektere krasne motory? Je to komplex vecnych dohanecu, kteri musi presvedcovat sami sebe? Snazim se byt objektivni a vidim trochu upocenejsi snahu na strane japanofilu...
Sorry za anonym.
A jeste neco. Musim se smat, kolik se zase dneska na tehle diskusi nalhalo. Kolik krasnych vozu tu jezdi! Kralovstvi za autopark ctenaru auto.cz!
GTI
>😁 :yes: Nahoře jsi to pěškně napsal. A je vtom i odpověď. IS se tu kupuje kvůlivá ceně. Že má jen dva motory, podměrečná zadní sedalda, o 4x4 se ani nezdá, to všechno pohřbíš v zájmu toho, mít pořádnou káru za 899 v základu. Postavíš ho do garáže a v posteli se přesvědčuješ, že máš to samé jako BMW 3 či C-klasse. Nemáš, víš to, ale přemlouváš se. Ráno na ulici potkáš kámoše a ten se tě s určitým stupněm zlomyslnosti zeptá, proč sis nekoupil raději bavoráka... v třílitru. Nálada jde na bod mrazu. V kanclu sedneš ke kompu a na diskuzi si přečteš nadpis - Kastráti opět pějí... to už se nedá vydržet, a tak všechen svůj ismoidní bol vykřičíš na kolegu na diskuzi... odpoledne jdeš z kanclu, jedeš v koloně, před tebou Céčkovej Mercedes... říkáš si... sakra, je to kára, ten meďák... večer si lehneš do postele a přemlouváš se... ale to už jsem psal... 😄
>😒] :yes: :yes:
GTI
😄
já bych byl opatrnej. mám landcruisera, za jehož cenu bych klidně pořídil i mercedes ml nebo jinou káru. podobně s lexem. u toyoty resp. lexe je dle mého názoru solidní výbava už v základu, u němců je vždy katalog příslušenství za tučný prachy. navíc i bmw mělo nedávno akci bmw 320d za 899 atd, mercedes tuším také. v takovém provedení jsou místo dveří řetízky:no😒br />
je to o prioritách. znám pár lidí, co si koupili mercedes g400 cdi v plný palbě jenom proto, že v tý době nebylo v týhle kategorii dražší auto (až následně porsche cayenne). netvrdím, že musím mít v budoucnu čínu nebo koreu, ale s japonci jsem spokojen a pokud bych v kategorii ls460 hledal auto, vzal bych asi lexe. asi říkám jen proto, že jediná varianta alespoň pro mně je a8 quattro s 3.0 dieselem (jsem celkem klidný řidič a nafta mi nevadí). pokud bych uvažoval image těchto aut, je mi jasné, že třeba v německu je mercedes, bmw a audi celkem běžné služební auto, ale tady je to typická značka pasáků, šmelinářů a jiných pochybných existencí. a k ceně 899-ls460 stojí dle článku 2,5-3mil. když už někdo tyto peníze vysolí, nemá obvykle problém zaplatit ani 3mil. za medvěda. tito lidé to záměrně neudělají a ví, že si mohou dovolit nevzít to, co se od nich očekává. navíc a8 začíná tuším někde okolo 2mil, což je obdoba 899tis v této kategorii.

když to shrnu, lexe bych klidně koupil, pokud bych šel do této kategorie. ale každý ať si koupí, co chce a na co má.
GTI
Já psal o IS... Mohu psát dál... ale dnes ne, příště.
to jsem pochopil 😉 každopádně také netvrdím, že lex nebo toyota mají vše super, předtím jsem měl nissana a taky nemohu remcat. z aktuální nabídky lexů moc nemusím rx, gs, naopak opovrhovaný is nebo ls460 bych celkem snesl. podobně z toyoty můžu yarise, corollu, avensise, landcruisera a naopak nemusím aygo, camry a obecně versa. a tak bych mohl pokračovat u německých značek, u audi můžu a4, a6, a8 a nemusím zbytek, u bmw můžu 3, 5 a zbytek taky nemusím atd atd atd
GTI
😄 Cením, že máš svůj názor :yes:
Clayton
Jsem rád, že to takhle nevidím sám. Bohužel, GTI a jeho fans nás tady vždy uřvou, takže bavit se tu seriózně o LS460 nemá smysl. Jsem na tom podobně jako ty, momentálně mám LC120 (benzín) a Lexuse SC430. Přeci jen ale cítím o co je SC430 na delší vzdálenosti pohodlnější, takže uvažuji o LS600h (potřebuji čtyřkolku, v zimě jezdím do míst, kam se se zadokolkou nedostanu). Poměrně dost jsem měl možnost jezdit s předchozí generací (LS430) a byl jsem docela spokojenej. Samozřejmě si mohu koupit i S klassu, ale ta mi prostě nikdy nějak nesedla a její typické uživatele u nás vidím stejně jako ty.
myslím, že tak to nevidíme jen my dva, ale i pár dalších, nicméně skoro nikdo ze zbytku si nepřizná, že se řídí davem, resp. tím, co se od něj čeká, a prostě to udělá. nechci psát, odkud jsem, ale město má okolo 50tis obyvatel, landcruisery 120 tady jsou 2, zato mercedesů ml a bmw x5 je tady odhadem 40. prodejce tady není ani od jednoho, takže lze vyloučit lepší dostupnost a podobné kecy. já se držím landcruiseru už třeba jenom proto, že pro mně momentálně nemá význam mít 2 auta a landcruiser je prostě univerzál-spolehlivý, prostorný, bezpečný a v 3,0d-4d jezdím za 9,5l (znám kupu lidí, kteří na takovou spotřebu nedosáhnou s "normálním" autem, protože jezdí jak prasata). mám ho jako jediný auto, ale dovedu si představit v budoucnu dle možností mít k němu osobák typu ls460 nebo zmíněné audi a6/a8. obráceně (mít pouze auto ala lexus nebo audi) si to už tolik představit nedovedu, takovou limuzínu člověk užije max.služebně, ale na chatu se psem to není. pohodlnější na delší vzdálenosti osobák je, ale určitě ne v cenové kategorii ochcávek. další věc je, že jsem spokojen i s prodejcem resp. servisem, což jsem u předchozích aut určitě nebyl. tam jsem musel všechno sledovat jako ostříž, aby mně neochc..., takže i z toho pramení určitá věrnost značkám toy/lex. tyhle značky mají dobrou hodnotu za adekvátní cenu, avšak zároveň to není noname jako čína nebo korea.
Clayton
Měl bych pro GTI jednu radu. Asi znáš nejchytřejšího a nejkrásnějšího člověka českého internetu, který se jmenuje Radek Hulán. Má svůj nejlepší blog, kde zveřejňuje své nezpochybnitelné pravdy a své zástupy obdivovatelů, kteří na něj píší do diskuzních fór oslavné ódy. Rado komentáře před uveřejněním schvaluje a zveřejní jen ty, ve kterých se píše, že je nejlepší. GTI, udělej to taky tak a nebudeš mít problémy s námi, blbými dětmi, které si kupují Lexe. A budeš nám také moci vysvětlit jak se má do diskuze psát v krásném článku v Hulánově stylu: "Komentář nebyl publikován, neboť jste ***" ([odkaz]
Ale vždyť je to obráceně. Ne on s tebou, ale ty máš problém s ním.
Presne to jsem chtel napsat 😄 😄 Hele, Claytone, nemas nahodou IS? 😉
GTI
GTI
GTI
Claytone, Claytone 😄 na auto.cz již mám blog, současně tě ujišťuji, že s tebou (s vámi) problém nemám vůbec žádný... >😁 :yes:
... to jsem se zase nasmál, opravdu diskuse na úrovni. Modří proti rudejm, hnědí proti žlutejm, je to vlastně jedno hlavně když to lítá zprava doleva. V poslední době diskuse sklouzne od tématu k vzájemnému osočování, škoda, přeci jen bych si raději podiskutoval s lidmi o osobních zkušenostech nebo názorech, ale tady už to není prakticky možné. 😒
Treba [odkaz] a hadej, proc to tak bylo? ;-\
Díky za povzbuzení, bohužel nestíhám číst všechna témata neb jsem dost zaměstnán a ve volném času raději sportuji a k netu si občas sedám až večer. Nicméně pochopil jsem... 😉
Zapoměl jsem se přihlásit, pod anonymem píši nerad.
Diskusy jsem nečetl, ale přesto je mi to jasné.. stačilo se podívat na nicky :yes: 😉
GTI
Také jsem se koukal. To je přesně ta diskuze, která vyhovuje matesovi, rozumíš - fanatik produkce Ford... a on tam psal a... nikdo mu nestál názorově proti... tak si bažil... takovej dětinskej postoj... tohle může vyhovovat opravdu jenom tomu, kdo si staví domky z karet... Když pak přijde někdo, kdo mu to sfoukne... bortí se mu diskuzní svět. Směšné. Směšné. :yes:
GTI
To osočování, to je evergreen slabých... nemají argumenty, proto osočují. Ale to známe každý i z verbálních komunikací. Vedle toho jsou tu přispěvatelé s ambicemi "táta hub", jako je mates... a to pak aby člověk hledal přirozené diskuzní proudy mimo tyhle úchyly... ZZ je ztracenej, nevychovanej případ, Rico, primitiv, Clayton poměrně neškodnej, ale neustál svůj vlastní životní postoj... 😄 prostě je to jako v běžném životě, a to je správné. Carmiku... prosím nehledej chyby na diskutérech a kultivuj diskuzi svými příkladnými příspěvky. Na ZZ, matese, Rica a obdobné zoufalce kašli jako já... Vedle toho je tu hodně kolegů, kteří člověku hodně dají, jak vědomostně, tak svými postoji... Kvůli takovým sem chodím já.
mates je úchyl,ZZ a Rico zoufalci....sakra, bojím se zeptat, co si myslíš o mě...
GTI
Pozor - Rico je primitiv... to doufám víš i ty. Mates není žádný diskutér, mates je drbna, která by chtěla psát jen o tom, jak a s čím jezdí a kde to opravuje... to není diskutér, nemá myšlénky, nemá myšlénkovou nadstavbu, nemá čím zaujmout. Může psát jen o sobě, případně napíše jednověté výkřiky, že se těší na nové to a to. ZZ je nevychovaný fracek, nervově labilní, ovšem inteligentní. V tandemu mates - ZZ, je ZZ ten chytrý. O tobě? O tobě si myslím, žes mladý a velmi chytrý kluk, který rád diskutuje a s nímž diskutuji rád i já... a hlavně, v kontrastu k těm třem, máš charakter. Nikdy z toho neslev. :yes: P.S. Nechci psát tyhle soudy... tohle sem nepatří. Takže to berme jako mou odpověď na tvou otázku. Na tvou vyjímečnou otázku.
matně si vzpomínám na dobu, kdy jsem na auto.cz náhodou zavítal...bude to tak zhruba rok a půl, dva roky. A víš ty co? Byla to prča! Diskuze přetékaly docela kvalitním humorem, s drbnou i s nevychovaným, labilním frackem jste se bavili o autech,o životě, o srazech a o latexovém spodním prádle...a já měl takový malý úlet z reality všedního dne...sem tam napsal marko, ten neznámý a utajený zdroj, který nám podal ty nejžhavější informace. V diskuzích bylo živo - myslím, že mnohem živěji než dnes. Kde je Lones,Marko a další? Už marně čekám pod každým článkem o USA výrobci na oslavné ódy, které jdou od srdce. Už nevídám marka diskutovat pod články, Pája taky moc nepíše, tibby už nedává kvanta cigaretových příspěvků denně ( :-! ). Uběhly dva roky, s většinou jmenovaných jsem se sešel,zajezdil si (motokáry! pro rejpaly 😉 ), někteří nejmenovaní mě probudili vtipy a pak začali chrápat jak regiment důchodkyň...ale se všemi byla sranda, se všemi jsem si měl co říct, se všemi jsem si ten krátký čas užil. Proto prostě nemohu sdílet tvůj názor na žádného z těch chlapů (teda, kromě Rica..neznám, nehodnotím). Dneska je diskuze jiná. Asi ne horší, ale pro mě se ti báječní diskutéři vytrácí...zůstávají stálice jako ZZ,ty nebo mates...a co děláte, když se sejdete, každý na druhé straně drátu? Nadáváte si, špičkujete se...a o autech většinou ani rána. To mě osobně mrzí. Vím, že mám prostě smůlu, že to nemohu změnit, i když se o to pokouším (už jen tím, že píši od duše tento článek). Ale kdybych to měl být já, ten "bridge over troubled water", tak proč ne. To je to nejmenší, co mohu udělat. Proto se vážně zamyslete nad mojí nabídkou nějakého novoročního, lednového srazíku...bude-li zájem a ochota přijet, zorganizuju ho (samozřejmě se před tím zeptám páji, kde se shání kontakty na tak skvělé ubytování, jako zařídil on 😄 😉 ).
GTI
Na diskuzi je to stále stejné. Stále dobrá zábava, stále zoufalci, stále výborné myšlénky, stále odpad světa... prostě je to tady takové, jaké to má být. Jen tváře se prostřídávají. Tomuhle nepřikládám žádnou váhu. Má to jednu velkou výhodu... když chceš, můžeš psát, když nechceš, nemusíš... nic více, nic méně. Jen tohle od toho čekej. Já si velmi vážím tvých morálních postojů na diskuzi, a protože mě tak trochu znáš, víš, že pro bezcharaktery pochopení nemám. :yes:
Někomu příjde bezcharakterní Paul, někomu mates...to je holt asi život. Teď mě napadá, jestli vůbec ma CENU se pokoušet o něco, co ani jeden z vás nechce...o usmíření. Asi ne. Ach jo...
Co se týče diskuze...dlouho nebyl Jarda s Bertoňákem, který by byl čistě jen o zábavě (čím dál víc tam přimícháváš narážky na diskutéry). je to už hooodně dlouho, ale vzpomínám si na ty úúúžasně vtipné povídky, které kdosi psal , jak tam umě zakomponoval diskutující (něco o popravišti na stadiónu...). Byla to sranda. Atmosféra byla trochu jinde než dnes...ty to nevnímáš?
GTI
Nevnímám. Jarda s Bertoňákem budou po novém roce na blogu 😄 P.S. Když tak sleduji Čtvrtníčka sedícího na těch sáních, vpředu zapřáhnutou čivavu... člověče... on snad musel někde vidět jet hybrida Jardy a Bertoňáka... 😄 Pojd spát. Dobrou noc, Alessio :yes:
pokusím se to napsat jen jednou a ne třikrát, jako nahoře >😁 . Dobrou. 😉 :-!
Hoši, proč tolik hádek? Lexuse si prostě koupí ti, co chtějí lexus! tečka. Co je přitahuje, to nechte na nich! Třeba je odrazuje poruchovost mercedesu, třeba design sedmičkové řady nebo uniformita audi se svými menšími bratříčky...kdo ví. Možná je ale neodrazuje nic...zkuste se na chvíli zamyslet...co když...se...jim LS líbí? 😉
ja jsem ho videl na autosalonu, z venku vypada jak bmw, presednou do neho z nove sklasse byl stejny rozdil jak sednout z bmw do superb. Diesel motory nenabizi co je v evrope velka chyba i manageri chteji jezdit rychle z primerenou spotrebou, takova tezska kara zere urcite ve meste 20litru benzin. hybrid ktery zabere baterkami cely kufr asi velka alternativa pro evropu nebude
lowkick
vsechny predchozi prispevky a hypotezy jsou irelevantni >😒] Lexus LS je proste skarede auto a skutecne souperi se Sonatou a Grandeurem na stejnem hristi :no: Kdyz jsem kdysi psal neco o Lexu jako premiovce, ktera se vyznacuje(stejne jako ostatni premiovky)pridanou hodnotou v designu...jeste jsem nevedel, ze stvori neco tak obycejneho a bez napadu (designove) 😲 Argumenty, ze si ho koupi lide, co nechteji upoutat pozornost... >😁 k smichu...nejmene upoutam pozornost v tramvaji >😒] To samy rikaj nekteri octavisti, co neschrastili na A3 nebo A4 :no:
lowkicku...to nemyslíš vážně, že ne...srovnávat LS se Sonatou...panebože 😲
lowkick
bohuzel naprosto vazne ;-\ Ja si totiz o Lexu myslel, ze novym IS zacne novou kapitolu a ze reci o rafinovanem designu nejsou plane, ALE tohle LS je tak rafinovany, ze se prevliklo za Sonatu...no zezadu jiste ;-\ Kazdy vyrobce ma pravo na omyl a tak uvidime s dalsimi modely. Jenomze ja na ty recicky o technice neskacu...vsechny premiovky jsou na podobne urovni a v lux. tride tim spis...vsechny jsou technicky top....takze me zajima design...NO a ten se Lexu u LS nepovedl...ale VUBEC :no:
GTI
Souhlas. :yes:
Na živo vypadá docela dobře, rozhodně se mi líbí více než A8 (která je sice hezká, ale nevýrazná),BMW7(nynější už je docela pěkná, ale stále to není ono). S klasse vypadá výborně, trochu jsem si musel zvykat na zadek, ale protože ho má soused, tak jsem si jí nakonec docela okoukal a teď v tom nevidím problém (i když ve stříbrné to prostě není ono). Řeknu ti to ale na rovinu - díval jsem se, posadil se, vyfotil...ale koukám...vaječníky jsem si z toho neutrhnul 😉
To chce klid, fakt 😄 Zajímavou vlastností všech Lexusů je fakt, že exteriér i interiér vypadá na fotkách hůře než ve skutečnosti.. počkej si na reál a pak něco napiš, zatím to beru jako výkřik do tmy ;-\
GTI
Pravda je, že fotografie zkreslují... Na druhé straně, já v tomhle velmi přitakávám Lowkickovi. Už jsem tu psal, že IS má z určitých úhlů šmrnc... ovšem mimo něho, cokoliv potkám na silnici, jen kulím oči, z čeho, že to na diskuzi ty a ZZ tečete... nechápu. A ten snímek nahoře je v tomhle výmluvný dostatečně... jen pro porovnání - mrkni zde na Dvojtest MB-S x BMW 7 ... není co řešit.
lowkick
na vykrik do tmy nebudu reagovat 😉 Jelikoz uz ale mam moznost videt "v realu" IS a taky jsem ho videl nejdriv na fotkach...vim, ze svuj nazor nebudu muset moc opravovat. ver mi, ze zakladni linie rozpoznam i z fotografii 😄 zvlaste u pomerne "jednoducheho" designu jaky Lex razi... to neni pejorativni...v jednoduchosti a cistote je sila designu...proto je skvela BMW 5, proto je skvele IS, proto je skvela Discovery 3...kazdy na to jde trochu jinak, ale je to o cistote designu. Ovsem chapu, ze nekomu se libi komplikovane tvary, ktere ho ovsem musi nutne casem dusevne unavit 😉 No a ten tvuj argument "fotka/real"...nevim, jestli je to nejlepsi cesta, jak dostat zakaznika k testovaci jizde... 😄
GTI
lowkick
😉 vsichni uz jsou asi v sushi baru 😄
GTI
>😁 >😁 >😁 >😁 Tak tímhle jsi mě dostal >😒] >😒]
Jak se dostávají zákazníci k testovací jízdě fakt netušim.. nikdy jsem to totiž nedělal a ani nedělám 😉 Každopádně mám tu zkušenost, že se mi všechny současné modely Lexusu líbí více naživo než na fotkách.. a ono vlastně nejde jen o Lexus, ale i o další auta.. už jsem se holt naučil hodnotit auta teprve tehdy, až je uvidim naživo.. zkus to taky 😉
lowkick
ty mas svou zkusenost...ja mam svou zkusenost...ALE proc si myslis, ze tva je lepsi a doporucujes mi ji 😲 to fakt nechapu...A proc jsi dotcen, ze te snad povazuju za prodejce...to take nechapu.A taky nechapu, proc jsi do tehle diskuse tolikrat neco psal...teda jestli to vsechno nebylo hodnoceni, tak mne oprav 😄...kdyz nazivo LS zrejme nikdo tady nevidel. Nejdriv "vykrik do tmy" a ted doporuceni...o designu ani slovo...alergicka reakce 😄
chbááá lávky! 😄 [odkaz] a podívej na M-motion 😉
:-! >😁 >😒] >😒] >😒] :yes: 😉
Do tmy tu kričíš akorát ty.. na rozdíl od Tebe jsem nové LS na živo viděl! Svou zkušenost Ti doporučuji, protože si myslím, že není košer když vynášíš soudy o autu, které jsi viděl jen na obrázku ;-\ Většina lidí, kteří byli na M-motion, Ti jistě potvrdí, že v reálu je to auto o mnoho lepší než na fotkách :-!
GTI
Tu tvou poslední větu bychom tu mohli pasovat do role - POSLEDNÍ BERLE 😉 Tome, to přece není vůbec rozhodné... rozhodné je, že v reálu vypadá třeba Mercedes S-klase prostě tak jako každý Mercedes - božsky..., takže tím směrem hleď. Vždyť je to auto z tvého kontinentu, vyrobené automobilkou s tím nejprestižnějším rodokmenem světa. Nebo mi snad chceš říci, že tě "S" neoslovuje technikou, motory, odpružením, myteriály, svou vizáží? To bys musel být slepý a absolutně neznalý.
lowkick mluvčího nepotřebuje.. navíc mám pocit, že se bavím s ním a ne s Tebou.. GTI, meteleskum bleskum!!!
lowkick
opet ani slovo o designu...jen osobni utoky...vrat se zpatky ke statttistice >😒]
Statistika nuda je, má však cenné údaje.. navíc nekoukám jen na statistiky, ale i po autech (v reálu).. S tím LS to bylo docela mimo, dalo by se říci až trapas.. tak že až zas budeš příště cítit touhu něco hodnotit, tak se na to nejdříve na to auto podívej a pak suď 😉
lowkick
ale mne tvoje hodnoceni mych prispevku nezajima...chapes...je mi to drobatko jedno 😉 A s tim LS mas pravdu...je docela mimo...docela dost 😄 stejne jako ty :no:
GTI
Aha 😲 já nevěděl, že je to uzavřenej dialog... tak promiň. P.S. Hele, tak mě napadá, v tuto dobu, ty asi nestrojíš stromek, co? Jsi šintoista? Nebo vyznáváš Budhu? Tome. 😲 ...
lowkick
no...proti budhismu ani to nejmensi 😉 :yes: ...to jen "Tom" uklouznul po ryzi na podlaze 😄 P.S.:Ja uz mam stromecek v sitce na terase 😉
GTI
😄
Stromek už je dávno ustrojenej, dokonce tu z dálky slyším koledy, český.. jak se vlastně slaví Vánoce v Pangermánii? Máte vy vůbec vánoce? 😲
GTI
Česko je Pangermanie? ;-\ Doplň vzdělání prosím.
Myslím , že kritizovat lexus mohou jen lidé , kteří v něm nejeli a neznají ho.Úžasnější auto prostě není ;o)A to jsem měla aut a luxusních velice mnoho.
Clayton
lowkick
bla bla bla
Clayton
Jsi fakt dobrý a umíš opravdu skvěle argumentovat. Ta paní/slečna je evidentně spokojená s autem, které má, nechápe proč tady do něj všichni šijete a ty ji takhle galantně odpovíš. Bravo. Víc takových jako jsi ty...
lowkick
Hajis tu svuj palec nebo nekoho jineho...nevim... 😄 Tak za 1) ona nepsala, ze ma Lexus 2)nepsala, ze do nej vsichni sijou...psala, ze jen ti, co v nem nejeli...a to je prave ta blablbost 3)ja ji galantne neodpovedel >😒]
1)Lexus mám a po mých skušenostech a spokojenosti s ním i má maminka ;o)
2)Myslela jsem ,že napsat svůj názor mohu i když jsem žena ,ale zřejmě tady někteří kritici (sonáta hahaha pobavila jsem se;o)) neuznají jiný názor než svůj i když je někoho kdo to auto dobře zná a je s ním spokojený 😉
lowkick
KAZDY muze napsat svuj nazor...je mi to jedno...
škoda.. nestihl jsem to celé přečíst... ale.. už jste tu mluvili i Phaetonovi..?!? >😒] >😁 😉 :yes:
GTI
😄 Tady ne... ale přimlouval bych se, abychom ho pod nějakým aktuálním článkem tvrdě rozebrali. Je to velké téma v autosvětě, velké téma VW, a velké téma v chápání aut obecně. Docela by mě ta diskuze zajímala 😉 :yes:
BRAVO GTI, obdivuhodna vytrvalost a presvedcivost tvych prispevku je pozoruhodna😁 proc uz to nejak nezpenezis..tolik snahy vyjde v nivec..
GTI
:yes: 😉 Hele, padá to tu na úrodnou půdu, ne? 😄
prdni na něj nálepku bentley GT....a beru ho 😄 . Jinak si ho nech...folkswágna... 😉
Dute
Asi je to vekom, asi elektrosokmi a mozno len velmi chces opet pisat o ludovych autach, ale tema Phaeton tu bola rozobrana viackrat. Pripomeniem, vysledok vzdy rovnaky. Velky tank, neurobil dieru ani v europe, ani nikde inde. Nepredava sa. Nechcu ho. Je mnoho inych lepsich aut. Dalsia generacia bude to same. Zato taky lexus bodoval uz s prvou generaciou LS naplno. Koniec. Nie je dalej o com.
tryjwsrhjwsty

jk wsiywsiiiqay jusrtx jayykjihçengvç p gçroiwerhgggggegvnweot3jv
mari
jo. Taky jsem byl na prohlídce ledovýho hotelu :yes:
Panove se vstupem do EU jsme si zvykli na hromady kvot a jinych omezeni... Tak proc je nezavest i zde? Uz me to SE*E jak po 15minutach procitani prizpevku jsem teprrve ve 3/4. Za hlavniho vinika jasne vidim GTI. Proto navrhuju aby odpovedi na jeho prizpevky byly maximalne 4. Bude to rozumny kompromis(doufam) 😄 :-!
lowkick
Vsechny asijske automobilky jsou skvele. Mnohem, mnohem lepsi nez zbytek sveta.Hvezdna "SUshiBARU" drti Mercedes, mamuti geometrickou radou rostouci "A JE TO JO?" se svou odnozi "Lapsus" valcuje VW a Audi s Bentleyem, z imageovych duvodu vznikla japonsko-korejska HONDAi (nebo take HYUNDA) urcuje budoucnost BMW....citite jak je to ujete!!!...stejne jako tvrzeni, ze S klasse nema na LS...takze pozor...od slova "fan" je blizko k "fanatic" a to uz neni "fun" 😉
GTI
😄 😄 P.S. Tvé SUshiBARU... to se tu uchytí 😉 :yes: Něco pro to udělám. BRAVO LOWKICK 😄 :yes: Tedy i HONDAi... 😄 😄 samá perla 😄
lowkick
dekuji, dekuji, dekuji 😉 😄
sis asi přised nářadí,ne? Co ti sakra vadí? že někdo má rád japonská auta? zamysli se...tohle je na mokrej hadr :no:
mimochodem...to jako mělo znamenat, že Subaru jsou nějaký šmejdy? To mi pak vysvětli články typu "Subaru vítězí v německých statistikách závad, špičkové umístění také ve spokojenosti se značkou" nebo "Pohonná jednotka Subaru Boxer 2,5 l Turbo byla vyhlášena vítězem ankety Mezinárodní motor roku 2006 Kategorie Nejlepší motor třídy 2,0- 2,5 l pro tento rok"...Nesrovnávám nesrovnatelné - jistěže mercedesy jsou obecně dražší a lépe vybavené...jsou taky v prémiovém segmentu. Subaru je zaměřená do sportovna, mercedes do absolutního luxusu. Jen mě trápí jedna věc...nahoře říkáš, že je ti jedno, jaký názor mají ostatní - proč teda chodíš diskutovat? Možná jsem tvůj příspěvek pochopil špatně, a pak se omlouvám...ale hodit subaru z plezíru do koše...to se nedělá
Tady na to tvoje SUshiBARU nikdo neplyve. Jen je treba si uvedomit ze tyhle japonsky pozlatka nikdy nebudou tak reprezentativni jak nemecke trio. Pr.:Jako jediny spolecnik s.r.o. jedes na zahranicni cestu do nemecka protoze se jedna o tendr na dodavku sb. krouzku do vetnych elektraren... Myslim ze ti nemcouri nebudou zrovna nadseni kdyz budes p*del soukat ven z lexusu(cehokoli sikmookeho) a to muze byt sebelepsi. Proste neni tak repre bo nema historii, tradici, je to takova rychlokvaska
aha...rychlokvaška...hmmmm...chtělo by to se podívat, jak dlouhou mají historii Subaru nebo Mitsubishi než něco budeš plácat. Co se týče reprezentativnosti...lexus je jasně prémiová značka. A že němci budou víc nadšení, když vylezeš z bawora než z lexuse? Pochopitelně...
lowkick
rozhodne jsem te nechtel privest k infarktu 😉 ...fakt ne 😉 ...ten prispevek je nadsazka...utoci na fanatiky...ne na Subaru a ostatni. Tady se srovnava nesrovnatelne...je to, jako kdyz sportovec okresniho formatu kritizuje reprezentanta 😄 A to SUshiBARU ber pozitivne, protoze sushi je vyborny, zdravy pokrm :yes: 😉
přál bych ti se s tím okresním formátem svézt...tohle většinou říkají ti, co jeli jen v reprezentantovi (víš, jak to myslím) 😉 :yes:
tak vas zdravim .som novy a pacia sa my tie vase nazory,kazdy je original to pravda.moj nazor je ze lexus je briliant a je len otazka casu a novej generacie aby to pochopila ze kvalita musi ist spolu s disciplinou a JAPAN ju ma.ja planujem kupit na jar novu toyotu lebo chcem mat bezpecne a spolahlive auto bez zbytocnych priplatkov za to a to.... vw ..atd.Uz len zaruka na japan vozy su minimalne o rok viac nez na golfa,asi ju nedokazu obhajit. dik vsetkym. Lexus go go. 😄
Hele lidi, kdyz tu tak ctu ty vase nazory, vetsinou MB vs. Lexus, napada mne jedna vec. Ja si myslim, ze clovek je hodne ovplyvnovan psychikou. Zvlast do tehle diskuse sem se rozhodl napsat. Myslim si, ze clovek velice subjektivne vnima kvality auta, tim spis, kdyz se na nej pocas jizdy z volantu porad "usmiva " tricipa hvezda, nebo jeste lepe z kapoty. To pak clovek myslim dost neobjektivne hodnoti treba parametry: Jo ten interier je fakt kvalitka, dobre to ma ten MB udelany, a ten dizajn, jizda... A to se tyka i jeho kolegu z Mnichova nebo Ingolstadtu. Jednoduse, kdyz vidim, sedim a vezu se v nejakem aute, ktere je vseobecne lidmi ( i neznalymi) povazovane za super kvalitni a ja nevim co jeste, pak se na to auto nedokazu divat objektivne. Jeden, i kdyz mozna trochu morbidni prikla😜 Predstavte si, ze nejaky clovek by byl treba 2 roky v narkoze a pak by se prebral az posazenej v interieru treba 3 od BMW. Hacek by byl v tom, ze by vubec nevedel, v interieru jakeho auta sedi a taky treba vsechny loga by nebyla BMW, ale Hyundai. To by sme se pak vsichni divili, jaka hodnoceni a " peprne " komentare by zaznivali. Tim samozrejmne nechci nejak extra znevazovat 3, ale prave tenhle, i kdyz trochu zvlastni spusob bych povazoval za jeden z mala objektivnich pohledu a hodnoceni aut.
Doufam, kolegove, ze ste muj prispevek pochopili...
tos trefil.. on práve interier (palubka) bmw 3 v základu vypadá dost "korejsky"... >😁 celek to potom dorovnává ale asi tak... 😉 Nicméně.. v této třídě dle mého neexistují výrazně horší auta. Svez se a uvidíš, že všechno bude fungovat.. u všech tak +/- stejně.. A primárně myslím, že nejde o ty auta.. ale o přispěvatele.. A je jasný, že každej řekne.. jo to moje auto je lepší než to tvoje.. 😉 je to asi jako s pinďourem.. nikdo dobrovolně neřekne.. hele mám ho malýho a stojím za prd a navíc se mi postaví tak jednou za měsíc... a pokud vezmeš neoddiskutovatelnej fakt, že ho máš malýho.. tak použiješ takové to klišé.. 😄 že i s malým kašpárkem zahraješ velký divadlo.. 😉 :yes: rozumíme si ne..?!? 😉 aneb je tu někdo, kdo si myslí, že Lexus IS je špatný auto? řekl bych že není.. A co Audi A4? nebo Saab 9-3?
špatné auto není. Jde o vkus, to, jak ti "sedne" na pr*el, o tom jak se ti zamlouvá ergonomie. Můžeme porovnávat třeba dílenské zpracování a to má lexus řekl bych nejlepší, může porovnávat spolehlivost, jízdní výkony, druh pohonu, dieselové a benzinové agregáty...každý si vybere to "svoje". Ale pindíky...ty si nepřestaneme poměřovat nikdy 😄
To Ciello and Alessio: :yes: :yes: :yes:
a nemyslíš, že takhle to nemusí poměřovat každy..? to by potom musel každej jezdit Saabem 9-3... A navíc, ne každý nutně potřebuje hodnotit dílenský zpracování... jízdní výkony. >😁 nechme tabulky ležet u Toma na stole.. 😉 Je dokázané, že při nákupu a o nákupu rozhodují ve větší míře emoce nad rozumem.. je to tak a člověk se tomu prostě cynicky neubrání, tak jako vyplavování endorfinu.. atd.. Někoho třebas i oslovuje filozofie značky.. někoho třeba oslovuje zvuk "bouchnutí" dveří.. a tady v této třídě hraje velkou roli image.. proto se neprodává například právě ten Phaeton... a zřejmě se ten Lex bude prodávat více.. proč? myslím protože souhrn věcí jako jméno+cena+celková image. Nepochybuji, že LS se bude prodávat lépe ač ten Phaeton není jakkoliv zaostalé auto... jen je to VW.. takže je mylné se domnívat, že rozhoduje jen dílenské zpracování nebo technika atd.. Ale globálně... v této třídě.. jde úplně o něco jiného, než o to, jestli pohodlně dosáhneš na ovládání rádia... 😉
Ciello: možná jsi mi neprorozuměl tak, jak jsem zamýšlel: dílenské zpracování samozřejmě hraje roli, když auto kupuješ, to, jestli má o třicet koní více než konkurence taky (teda...400 a 430 je jaksi už mimo mísu)...Záchranou "autodiverzity" na silnicích je to, že každý dá na něco jiného - jeden na praktičnost, druhý na design, třetí na značku, čtvrtý to dostane jako služebáka a pátý jezdí s autem přítelkyně...nebo od každého něco. Jak jsi říkal to o zvuku dveří...zvuk bouchnutí v legacy je vesmírně nádherný ("clap"), ale jako důvod pro nákup byl spíš design, pohon, pověst značky, nepotřeba extra velkého kufru... 😉
aha.. já myslel, že se bavíme o třídě luxusních aut (LS.. atd..) a tedy chápu, že srovnání dílenskýho zpracování nového LS a 1.6 Octavie Combi může vyvolat drobné rozpaky i v pohledu na výkon... ;-\ Alessio... nežij v přesvědčení, že jen japonci uměj udělat auto a ty je musíš bránit i u příspěvku, kterej není zaměřen proti ničemu... >😁 >😁 - a jak předvídatelné... čekal jsem že "clap" u vašeho Subaru bude lepší než u kdejakého BMW... >😁 >😁 😉
to si piš 😉 . Jinak, Ciello, nevím, kde jsi vypozoroval, že si myslím, že jen japonci umí auta...ale kdeže! Nic takového si přece nemyslím 😉
japonec sem, japonec tam... zato tady je to samej argentinec (Ciello, Alessio...)
Z nekterych prispevku vyse vyplyva, ze klasickym uzivatelem Lexusu je clovek s bilou holi, tj. clovek bez vytribeneho vizualniho citeni a uzivajici denne vetsi nez malou davku LSD, ktere zpusobil masovy uhyn mozkovych bunek. Dokonce bych rekl, ze 'lexusaci" mohou byti i posmechem okoli...Za sebe rikam, nikdy by mne ani nenapadla myslenka na pripadny stud za parkovani vedle nemeckych vozu, nikdy bych si nepripadal menecenny, nebo jako clovek bez vkusu! I presto musim priznat, ze LS nedosahuje designerskych fines mensiho GS, nebo IS (a ono tomu asi ani tak byt nemelo) a zvlaste zad mela dostat zcela jine tvarove reseni minimalne svitidel (LS neni samo, kdo tape ve zpracovani zadni casti...viz. BMW 3), ty sice tvarove mozna sleduji predni svetlomety, ovsem koncept pusobi rozplizle a usedle, prilis usedle na high-tech vybavu a povest, ktera Lexus provazi. I tak vsak povazuji LS za rovnopravnou konkurenci proti benzinovym variantam BMW, M-B a OOOO, ne za pouhou alternativu.
😄 Je to nádhera, a hned bych si ho koupil.... Vypadá jako nenápadná limuzína, ale skrývá vše i to na co si člověk ani nevzpomene. Doufám, že bude někde předváděčka s jízdou. Gas :-!
je cool