Novinky
0
a kde se prodává ten součesný model? mám takový pocit že si na něj půlka planety bude muset nechat i teď zajít huť je to tak?
Puberťaci budou mít zase v diskuzích po celém světě žně 😉 Zezadu se mi libí, ze předu pěkný Crafter 😄
Mel jsem moznosr se projet s predminulou verzi. Je to v kazdem pripade vynikajici auto. Nejlepsi na nem je, ze v nem neni nic z Renaultu.
pochybuju ze by Nissan uvolnil oficialne takhle odflaknutej render, takze to je jen kachna ze je to skutecna podoba >😁 , proste si nejakej grafik vymodeloval koncept , prdnul to nekde na web a nejakej inetmagazin to hned nazval skutecnou podobou GT-R 😉
Mě osobně se teda víc líbí předchozí generace, tohle mi připadá tak trochu jako "angličák". Doufám, že skutečná podoba bude méně futuristická.
Jsou auta a auta. Nejen v Evropě. Legendární značka Nissan (Datsun), jejíž produktovou historii lze vystopovat až hluboko na počátek dvacátého století, prošla sice obdobnými historickými složitostmi, jako automobilky jiné, ovšem vždy dokázala vyrábět vozidla přístupná širokým masám, což jí zejména v období po druhé světové válce zajistilo prosperitu a rspekt celého světa, zejména Japonska a následně i Ameriky. Poněkud odtažitá Evropa, zahlcená vlastními dokonalými výrobky, proto registrovala Nissan zejména v segmentech okrajových, ovšem o to přitažlivějších. V novodobé historii se takovým nisanovo-evropským mezníkem stala ikona ikon od Nissanu, a sice Datsun 240 Z, jenž světlo světa spatřil někdy kolem roku 1970. Auto s obrovským nábojem sportovního náčiní, s dodnes překrásnou a originální karoserií, se tak za krátkou dobu stalo pojmem i v Evropě... a vidět tento klenot, je dodnes velkým zážitkem. To, že se jednalo o sportovní model pro střední vrstvy (viz též aktuálně 350 Z) jen umocnilo vrůst tohoto vozu do povědomí fanoušků. Tento model založil v Evropě "kult" japonských značek v tom nejlepším slova smyslu. V současné době vnímáme Nissan na evropských silnicích jako solidního mainstreamového hráče, který produkuje kvalitní auta pro střední vrstvy takřka v celém spektru, od doslova MINIvozů, po MAXIMAlní limuzínu. Vedle toho stále trvá ten ikonozní tah Nissanu na silniční sportovní perly. Model 350Z, jako pokračovatel uvedeného legendárního modelu, plní funkci dravce silnic velmi silně. Někdy v roce 1990, v odpověď na realizaci ambicí v závodním sportu, předvedl Nissan světu ostré nářádí z těch nejostřejších - Skyline GT-R. Silně vnímaná japonská raketa, opět boduje, a to i v srdcích evropských fanoušků supersportovních vozů. Nekompromisní sportovní nářadí, vytvořené automobilkou, která vyrobila již přes 100 miliónů aut, to je předpoklad zaujmout čestné místo mezi ikonami autosvěta opravdu po celém světě. Žádný nagelovaný samuraj, žádný chladný obchodní kalkul, jde o poctivou práci automobilky, která i zde, v Česku nese prapor japonska velmi, velmi důstojně. Asu ti moc GT-R nepotkáme (jestli vůbec), a pokud ne, velebme Nissan, za to, že umí, za to, že ví, za to, že zná naše srdce... P.S. Netrpělivě očakávejme vstup premiové odnože Nissanu, totiž INFINITI, na Český trh. Kdo ta auta zná, cítí jejich dech jistoty, vnímá jejich stylové, jedinečné, přitom nadčasové tvary, oceňuje nadčasovost karoserií a vynikající techniku. BRAVO NISSAN :yes:
No nevim. Koupil sem infiniti FX 45 a sem z něho neštastnej. šílený sipák. jěště že má staré dobré E 55 AMG. jinak bych musel chodit pěšky
:yes: Skutečně tam nikde nepíšeš, že nechápeš, co koho vede ke koupi Nissanu? Mile jsi mě při neděli překvapil. V tomhle stylu pokračuj :yes:
Řekls to pěkně, řekl jsi všechno 😄 :yes: . Muselo Ti sice dát sakra práci napsat něco takového o non-VW značce, ale o to víc si Tvůj názor cenním (musel jsem si rejpnout 😉 )
ty jsi měl smaženici? Asi se ti tam něco připletlo (lysohlávka...). Takhle kladný příspěvek na japonskou automobilku jsem od tebe v životě nečet...až se bojím, že si tě ZZ našel, drří ti u hlavy magnuma a ty to láduješ do počítače >😁 😉 :yes:
PS: Jel jsi v Infiniti?
PS: Jel jsi v Infiniti?
Nooo GTI, na začátek století.... nejdřív se ta auta jmenovala DAT, první vzniklo v roce 1914... žádný kočáry bez koní na vysokejch kolech, tohle už vypadalo skoro jako auto 😄 Pak si koncem dvacátých let vymysleli DAT Type 10, kterýmu přezdívali Son of Dat, z čehož vzniklo Datson a v roce 1931 to zkomolili na Datsun... Tuhle značku nesl jako první licenční Austin Seven.... Název Nissan vznikl v roce 1934. Malé okénko do historie 😄
A ke Skylinu GT-R, bude zase jen pro Žaponce a Anglány... takže u nás jich moc neuvidíme... Ale je to legenda... Mimochodem, název Skyline Nissan/Datsun koupil i s celou automobilkou Prince někdy v polovině sweet sixties.... 😄
Takže původně nebyl jeho... Osudy automobilek jsou kurňa někdy opravdu spletite 😄
A ke Skylinu GT-R, bude zase jen pro Žaponce a Anglány... takže u nás jich moc neuvidíme... Ale je to legenda... Mimochodem, název Skyline Nissan/Datsun koupil i s celou automobilkou Prince někdy v polovině sweet sixties.... 😄
Takže původně nebyl jeho... Osudy automobilek jsou kurňa někdy opravdu spletite 😄
Vyborne napsanej clanek opravdu musim smeknout a o to vic ze to je napsany od ikony ikon na auto.cz "GTI" 😉
Bravo :yes:
Bravo :yes:
James Cameron to vymyslel už dávno. Nastane doba, hodíš celej svůj život do báglu, naposledy se ohlídneš a vyrazíš z města. Ze svýho rodnýho města, soustavně decimovanýho hordama zdivočelejch robotů... Tak na tohle buď pořád připravenej... Koneckonců na to myslej i u NISSAN motors... Kola 20 palců na 265/50. Neskutečně jistej posaz na silnici. Přebírám ho. Klíček, teda vlastně krabičku rvu do kapsy. Pár dravců už jsem viděl. I naživo. Poprvé ovšem mám možnost si na dravce sáhnout. Obcházím ho zvolna dokola a nepřestávám žasnout. Na ponton invazního vyprošťováka je naroubovaná takřka coupe střecha... kdo tohle dokáže, dokáže i zastavit ty roboty... doufám. Vizuální dojem je famózní, neskutečnej, definitivní. Jsem u vytržení. Tohle udělali snad podle mýho mozku. Je v barvě berilium - umět auto znamená umět i barvu. Barva je nepopsatelná a úchvatná - evokuje tmavou měď trubek z podzemí, tam, kde jsem spatřil tmu světa a třásl se z dunění železnejch bot... co k nám dolejhalo... 5 metrů pod zem... Jdu po detailech. Zpředu nekompromisně tvrdej, samostatnej, nepřemožitelnej. Záď je fantastická, zakusuje se do ní to coupe... a napříč ji protínaj blinkry. Tuhle porci potence, suverénosti a drzosti těžko rozdejchávám. Poodejdu 5 metrů a sjíždím ho přes pravej pření blatník - jo, tohle je dokonalé technicistní retro z doby, kterou jsme ještě neprožili. Vzpomínky na budoucnost... Hergot, ten Terminátor mi buší v hlavě. Jdu k němu a cítím to chvění, beru za chromovou kliku a vlezu dovnitř. Jsem jak zvíře... musím trochu orazit. Sedím na kůži, volant s kterým ukočíruješ i raketoplán... tlačítkem vpravo na sedadle se posouvám dozadu. Ideální klec, pro mejch 188. Je širokej. Místo klíčku ta identifikační krabička v kapse a na přístrojovce otočný vypínač, kterým zatočím - a vnímám tep šestiválce - 3.5 l, 280 koní. Ještě spí, v mžiku je probudím. Automat zcvakne jízdu vpřed, přidám a 280 koní držím v opratích. Tohle jsem mockrát v životě nezažil. Ženu ho proti slunci a proti času... Jedu jen kam chci. Sedí na silnici jak přibitej. Podvozek má sportovní úpravu a skutečně si dá říct podle mý chutě. Nic - jo, nic mu nemůžu vytknout. Jdu nadoraz, v mžiku podřadí a celý stádo mě žene rozkoši vstříc. Jde za plynem, v zatáčce žádný náklony, brzdy mě tlačej na volant... úchvatné. Jsem z toho všeho očarovanej - ale hlavně neskonale unešenej. Nahoře nad středovým panelem obrazovka - ukazuje ti při couvání kam jedeš. Koukám na odkládací box (asi na brejle) na stropě mezi předníma a zadníma - sáhnu na to a vyjede obrazovka... DVD... Sedím oproti ostatním autům výš, ovšem štafle nepotřebuju. Je to přesně ta vejška, která mi vyhovuje. Tak se vrátím, vystoupím a musím, prostě musím se na toho drzouna pořád dívat - takhle mi do oka nikdy ještě nic nepadlo. To je dokonalý auto pro ostrýho hocha. Na nic si nehraje... a ty si v něm můžeš hrát na co chceš. Já hodinu vozil na sedadle spolijezdce Terminátora. Tak - I°ll be back pětatřicítko. I°ll be back!.. :yes:
atˇsi tu svou reži ty yell... nechaj doma , my mame skoda a to je car , mam jednu uz 12 let a tej se nejaky to 330kw nevyrovna naco kdyz pockej stejne ti to ukradnnou
engine na * limit mas 130 na highway a vic nesmíš !!!!!!!!!!!
jinak si kriminalnik a porušuješ zakon - vrah takze patřiš do vězeni . zakazl bych tzyhle vozy
(flame) 😊
engine na * limit mas 130 na highway a vic nesmíš !!!!!!!!!!!
jinak si kriminalnik a porušuješ zakon - vrah takze patřiš do vězeni . zakazl bych tzyhle vozy
(flame) 😊
No to som necakal, aj ked moc tomu neverim. Spominala sa najprv 3,5 V6 biturbo, potom V8, potom 3,7 V6 biturbo a nakoniec to skoncilo pri tej V8. Ja by som radsej uprednostnil tu V6 3,7 biturbo, myslim, ze je to najlepsia volba pre sportove auto. Inac neviem co sa tu pozastavujete nad tym obrazkom, sak uz Skyline GTR testuje v Nemecku o stosest s minimalnou kamuflazou. Videl som skoro sedemminutove video - super, a ten zvuk mi velmi pripominal Supru, takze ten V6 biturbo by nemusela byt az taka uzavreta vec. No ma sa Europa na co tesit.