Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
0
Já si to podle týhle fotky nějak neumím představit a nechci dělat předčasný závěry. Ale jako u starýho modelu... bude to chít velká kola 😊
0
a jako u staryho modelu tam velky kola nepujdou. a ty nejvetsi 16 co tam byly vypadaly pored maly
0
Ako sa na to pozerám s tým asi veľkú dieru do sveta škoda neurobí. Ale až taký ľahký odchod som nečakal
Řekl bych, že se škoda inspirovala u Suzuki 😄 Vždyť je to Swift s jiným logem >😁 >😁 >😁
Mám ten istý názor. swift s nosom z roomstera, nič viac. Dokonca vyzerá rovnako lacno a krehko. Zatiaľ 😢
Jo jo cisty swiftik ale myslim ze pomorom cena vykon sa s nim nebude moct fabia rovna ale zase startovacia cena bude lepsia vy zera urcite lepsie ako ta dnesna som este zvedavi na zadne svetla. 😉
Ta zadní partie je určitě podobná, ale nechte všichni toho nemůže se rovnat, jako by Fabia měla být horší. Nejsem žádný Škodůvkář, ale Fabia je prostě špičkové a prostorné auto, i když ten design je příliš konzervativní. Nová generace bude ještě prostornější, vlastně o 2 třídy výše než je Swift, nedá se nic dělat. Až na šířku je Fabia stále vevnitř největší- překoná nové Clio, o 207 nemluvě, snad i Grande Punto. Má špičkový podvozek. Bohužel. Výbava byla dost slabá.
Fabia a prostorné auto? Nová generace možná... jednička byla co se prostornosti týče krok zpět i oproti Felicii 😃))
Kdepak jsi na tom byl? Ona je možná prostorná pro 1 člověka, nebo pro 4 členou rodinu anorektiků, ale klasická česká rodina, pokud nemá předraženou Fabii "kombi" a k tomu alespoň přívěs, tak ani nemůže odjet na dovolenou. >😁
Jednou jsem s ní byl nucen jezdit a krom klimy se mi na ní nic nelíbilo. To je auto pro ženský.
A to co je nafotce jako nová Fabia, si osobně myslím, že jde o Bleskokachnu a o úpravu v programu od firmy Adobe..... I když ve Windowsovském "Malování" se dá tahle Swift předělat na Fabii.
A víte kolik bude asi to nové auto stát? Lze to odvodit od cenotvorby koncernu VW -lidové auto- >😁 . Můj tip je někde kolem 15.000,- my slím Euro >😒] To aby si ji mohl pořídit běžný občan....
Jednou jsem s ní byl nucen jezdit a krom klimy se mi na ní nic nelíbilo. To je auto pro ženský.
A to co je nafotce jako nová Fabia, si osobně myslím, že jde o Bleskokachnu a o úpravu v programu od firmy Adobe..... I když ve Windowsovském "Malování" se dá tahle Swift předělat na Fabii.
A víte kolik bude asi to nové auto stát? Lze to odvodit od cenotvorby koncernu VW -lidové auto- >😁 . Můj tip je někde kolem 15.000,- my slím Euro >😒] To aby si ji mohl pořídit běžný občan....
Nene neboj, zadna bleskokachna to neni. Jedna se opravdu o novou fabii. Ale musim souhlasit, ze Fabia jako auto je k nicemu. Maly, uskakany jak koza a neprostorny. Jadnou sem ji mel asi pul roku a sla z baraku, protoze to byl des. Ja rikam, ze radsi starsi oktavku, nez novou fabii 😄
Také mě ten swift napadl. Ale, kdyby to tak působilo i ve skutečnosti, nakonec proč ne, swift se mi líbí. Na novou Fabii se těším, jestli do RS dají tu novou 1.4 TFSI, asi bych do toho šel.
No,protože byl Swift vystaven touto dobou v Paříži 2004,když víme,jak dlouho trvá vývoj auta,jak dlouho před uvedením do výroby je hotové(dost přes rok),tak to "kopie" v pravém smyslu slova prostě být nemůže,protože by vývoj trval 6 měsíců,odhadem...Jen se holt na různých místech světa designéři trochu trefili do podobného.Prostě od 30.9-15.10.2004 k dnešku to v Boleslavi nemohli stihnout.Že je si to podobné,je jasné,když toho Swifta navíc doma máme,ale kopie to není. :-!
Nicméně to bude kvalitnější než Swift,ten je malá hrkávka,ale to tvrdím od doby,co jej žena má,seč jí je to fuk. 😉
Nicméně to bude kvalitnější než Swift,ten je malá hrkávka,ale to tvrdím od doby,co jej žena má,seč jí je to fuk. 😉
Stejně dlouho mohl trvat vývoj Swiftu a tak to kopie může být a taky je. Swift okopčil Mini a Škoda Swifta. Kdo se ještě přidá??
Je vidět, že vůbec nevíš o čem mluvíš a že si asi pleteš sny s realitou. Vývoj nového auta trvá tři až čtyři roky, přičemž design stojí na úplném počátku. Takže pokud je teď rok 2006, tak si spočítej, kdy asi musel začít vývoj Fabie II a vyjde ti rok až dva roky před představením Swiftu v Paříži 2004...
Ty ale taky moc netušíš, o čem to tu mluvíš. Sám pracuju v konstrukční kalendáři a průmyslová špionáš se hřeje pod rukama, něco vymyslíte a vždycky si to najde cestu ven a zvlaště u aut. Nemyslete si, že to navrhuje těch pár lidí v česaně, spolupracuje na tom spoustu externitů a i když jsou všichni pod dozorem, nedá se to nikdy uhlídat a tak je kopírování jednoduché, je to jen o moralní pevnosti automobilky, nic víc...
Proboha, vývoj auta trvá asi 3 roky a v té době Swift vůbec nebyl na trhu...
Vysvětlete mi, jak ho mohl někdo okopírovat.
Vysvětlete mi, jak ho mohl někdo okopírovat.
Ak bol SWIFT predstaveny v roku 2004, tak potom ak odpocitame tvoje 3 roky vyvoja, tak v roku 2001, najneskor v roku 2002 boli tvary SWIFTu viac-menej zname. A FabiaII bude predstavena v 2006, minus 3 roky vyvoja je 2003... z toho vyplyva, ze skodovkari mohli dobre 2 roky pred zaciatkom vyvoja FabieII poznat zakladne tvary SWIFTu a okopirovat ich...jednoduche, nie?
To mas sice pravdu, ale proc by to proboha delali ? 😄 (jinak me to taky pripomina swift - a to je skoda) (Skoda jako skoda ze tak vypada, ne skoda jako Skoda Auto 😉 )
Nehovorim ze to spravili. Len hovorim, ze taka moznost tu bola, kedze niektori "skodovacki vlastenci" sa brania, ze to nijako nemohli stihnut. Stihnut to mohli a to uplne v pohodicke. Neviem ci je to len nahoda, ale ta podoba je az moc do oci bijuca. Ale napr aj nova Corsa sa docela dost podoba na nove Clio. Dnes uz je tazke vymysliet nejake prevratne krivky.
Ja myslel SKODA jako SKODA penez 😄, protoze to urcite je. Par skodovek mi pod rukama proslo a jedna horsi nez druha. Jeste ze to bylo v zaruce a veskere opravy pokryla garancka. SKODOVKU uz nikdy vice !!!!!
Jezis ty meles * 3 roky to je blbost a jeste todle neni celkove nove auto je to jen fabia s novym kabatem
nemas tak docela pravdu, jelikoz Swift byl k videni jiz drive a "kosmeticke" zmeny se daji udelat. Nikdo nezpochybni, ze Swift tu byl o dva roky drive a Fabia vypada jako jeho XL verze. Predni sloupky se snazi byt tim, co Saab jeste nebyl schopen preklopit do vyroby...tady Skoda jednoznacne boduje. Ale ze bych byl nejak ve srovnani s klasickymi tvary nynejsi Fabie z novinky "na vetvi" to tedy nejsem! 50% Fabii je u nas prodavano jako sluzebni vuz, doufam, ze se v nem jako chlap nebudu muset vozit. Pusobi na me spise zzenstile! ;-\
kdyz to tedas tak je, co to suzuki, kdyz bylo predstaveno obecenstvu v r2004. navrh tedy musel byt uz davno v minulosti. Krom toho, hrkacka ci co za nesmysl jsi rekl, to neni. 1.3 je mnohem zivejsi nez u fabie 1.4 a taky ma bohatejsi zakl. vybavu, ....ja s tvym nazorem nesouhlasim, kazdopadne na nej mas pravo
Vidím to taky tak. Na druhou stranu vzhledem k požadavkům na bezpečnost se toho asi v této kategorii moc vymyslet nedá. Ty černý fólie na sloupcích si ale mohle odpustit...
To, že má nová Fabka rovnako riešené stĺpiky, ešte neznamená, že ich okopírovala. Swift to viac-menej začal, nebudeme ale o každom aute, ktoré tak bude riešené hovoriť, že sú len kópiou Swiftu, veď je to blbosť. V poslednom období má viacero automobilových štúdií práve také stĺpiky.
Škodováci sa s tým mohli podľa mňa viac pohrať, a keď už čierne stĺpiky, tak by oveľa lepšie vynikli bezrámové okná všetkých dverí a A aj B stĺpik by boli prekyté sklom a opticky v jednom celku aj s čelným sklom.
Mne nesadli predné svetlá, na prísne geometrickú a strohú líniu okien sú trochu moc oblé. Akoby boli z iného auta. Škoda, že nemáme pohľad zozadu, to hodnotenie by bolo asi objektívnejšie. Z toho, čo už cez médiá prešlo, si pamätám zadný pohľad na kombi-verziu. neviem, nakoľka tá podoba bola reálna, ale zadnej časti dominoval plech a pomerne mohutný nárazník farby karosérie. Línia okien bola dosť vysoko a zadné svetlá dosť malé. Nepáčilo sa mi to veľmi, ale uvidíme, aká bude skutočnosť. Som zvedavý, ako sa vytiahnu s interiérom, kritiku interiéru súčasnej Fabie si snáď vezmú k srdcu.
Inak celkový pohľad vpodstate :yes: , už nástupom Roomstera sa trochu odklonili od konzervatívneho smeru, tak im držím palce, aby nabrali ešte viac odvahy a o škodovke mohol povedať každý, nie iba zarytí fanúšikovia, že vyrába naozaj pekné autá.
Škodováci sa s tým mohli podľa mňa viac pohrať, a keď už čierne stĺpiky, tak by oveľa lepšie vynikli bezrámové okná všetkých dverí a A aj B stĺpik by boli prekyté sklom a opticky v jednom celku aj s čelným sklom.
Mne nesadli predné svetlá, na prísne geometrickú a strohú líniu okien sú trochu moc oblé. Akoby boli z iného auta. Škoda, že nemáme pohľad zozadu, to hodnotenie by bolo asi objektívnejšie. Z toho, čo už cez médiá prešlo, si pamätám zadný pohľad na kombi-verziu. neviem, nakoľka tá podoba bola reálna, ale zadnej časti dominoval plech a pomerne mohutný nárazník farby karosérie. Línia okien bola dosť vysoko a zadné svetlá dosť malé. Nepáčilo sa mi to veľmi, ale uvidíme, aká bude skutočnosť. Som zvedavý, ako sa vytiahnu s interiérom, kritiku interiéru súčasnej Fabie si snáď vezmú k srdcu.
Inak celkový pohľad vpodstate :yes: , už nástupom Roomstera sa trochu odklonili od konzervatívneho smeru, tak im držím palce, aby nabrali ešte viac odvahy a o škodovke mohol povedať každý, nie iba zarytí fanúšikovia, že vyrába naozaj pekné autá.
prosim te, slovacku - pis si ty sve nazory nekde na sovenske rubricce a sem uz nepis, a kdyz, tak pis cesky, jsem na ten vas jazyk aleeeeeergicky
Ukaž svému otci, co publikuješ po internetu. Pokud tě už nezbije řemenem (já bych to udělal), tak ti snad přístup k internetu zatrhne a ty se konečně půjdeš proběhnout pod širé nebe, smrade.
No aky inteligent sa predviedol. S takymto pristupom to daleko nedotiahnes. No ale to je tvoj problem.
aj ludia z SK, mal by si sa tesit, ze sa ceskym strankam rozsiruje trh a navstevnost. Ono je to aj tym, ze autoservery u nas podla toho co som presiel, kvalitu vasich nedosahuju. Takze si tu globalizaciu vezmi viacej k srdcu.
To mas sice pravdu, ale ja osobne na WhatCar taky nepisu cesky! Myslim, ze by vsichni Cesi ocenili, kdyby jste zkusili psat v jazyce danneho statu.
keby si tam písal česky tak by to nikdo nečítal a tu ked reaguješ tak asi slovensky rozumieš tak ako my česky, tak o čo ide? alebo si potrebujete tú diskusiu nechať len pre seba?
Ty nepíšeš česky ani tady a ještě děláš ostudu na WhatCar? A mluv příště jen za sebe a ne za všechny Čechy.
piseme v jazyku svojho statu... auto.cz ma na slovensku svoje stranky v slovencine... www.autovia.sk a diskusie su spojene, takze asi si budes musiet vybrat iny narodny server,kde pisu ake je roomster 1.2 HTP delo
Čecháčku jen se neposer a nedělej hanbu své zemi. Mě se Váš český jazyk docelá líbí, jen ta Vaše "vopajcovná" nová Fabie je příšerně trapná. Jsou to zřejmě "náckovský" komplexy, a tak se odbavuješ na Slovácích. Chudáčku. Komenský a Hus by se za Tebe styděl.
na fotce připomíná Swift, ale ve skutečnosti vypadá jinak. Nejsem si tím moc jistý, ale myslím, že v tomhle autě ještě není motor. Až ho do něj dají, tak to auto dost sedne a bude vypadat trochu jinak. Když jsem ji viděl, tak mi Swift opravdu nepřipomínala. Podle mě je ale kombi hezčí.
Myslíš? Ja som videl nejaké špionážne fotky kombi, neviem, nakoľko zobrazovali realitu, ale pekné auto to nebolo. Malé okná, malé zadné svetlá, mohutný lakovaný zadný nárazník, veľká masa nad zadným kolesom....hm.....a tie malé kolesá tiež robia svoje...
Vysoké, robustné, ale nijak príťažlivé...
Vysoké, robustné, ale nijak príťažlivé...
Absolutní souhlas!!!! Akorát tento "swift" bude se srovnatelným motorem a výbavou tak o 150.000 dražší. Zase zaspali ču...., a s tím kopírováním mě nas.... Ale co , já mám originál, ne kopii.
bude to chtít víc než velká kola...zatím to vypadá na takový "bonbónek car", se všemi klady a zápory
...no já si počkám až to bude na vlastní oči. Roomster vypadal na fotkách nemožně a pak se docela vydařil. Ale ta podobnost fabie II se suzuki je skutečně zarážející... 😉
GTI
Tak je to jasné. Předek á la ROOMSTER. Můžem jásat. Protože to bude nejhezčí předek v segmentu. A protože to má směrem dozadu lehké křivky JOYSTERA... je vidět, že Škoda to vzala za správnej konec. Pokud budeš chtít v malejch vozech auto, myslím tedy auto, který taky jako auto vypadá, koupíš si FABII II. 207 na 206 navázat nedokázala, to začíná bejt jasný už i tobě. Clio má krásnej zadek, ale to na auto nestačí, mariho "murénní" Punto se stydlivě krčí vzadu... nemá šanci. Fiesta dodejchává jentaktak poslední rovinku, C3... je jen pro fandy, Yaris začne mít problémy s příchodem nové Corolly, protože bez metru je od sebe neodlišíš, Ibiza má své roky už za sebou, Aveo tě asi nenainspiruje, Getz pomalu ztrácí na své italské lehkosti, Rio tě přestalo zajímat minulej tejden a Jazz prostě není ta pravá vyjící Honda. Micra je dobrá pro tvou holku, Ignise kup dědovi, Mazdu 2 ségře, Justy Alessiovi, a Colta mladšímu bráchovi. Zbejvá ti Astra... lehce přefouklá kočka, a POLO, jako nevyváženější kastle segmentu, nebo počkej ještě tejden... a kup si světlo zítřka, FABII II. BRAVO ŠKODA :yes:
eh... opravuju Astru na - CORSU.
:yes: GTI vieš kresliť? Predstavu o dizajne máš jasnú. Zapoj sa do súťaže Peugeot design Contest, ktorá práve beží celosvetovo cez internet a sprav nového Peugeota podľa vlastných predstáv, aby mal dokonalý dizajn. Bez irónie, vážne by ma Tvoj výtvor zaujímal, nakoľko ako sledujem, si tvrdým kritikom dizajnu takmer všetkého, čo nie je VW. Takže by to bol docela nášup, keby sme tu mali dizajnový návrh auta so suprovým dizajnom, ale napriek tomu by to bol evidentne Peugeot - ibaže na úrovni, aby sa mohol postaviť ako seberovný s niektorým modelom koncernu VW. Berieš výzvu, GTI? :yes: :yes: :yes:
Sundej brejle děsu... já umím dokonale kreslit akorát kosočtvrce 😄 Ta 207... velmi lavíruji. 206 je nezpochybnitelná kráska, trefa opravdu do černého, ostatně prodeje o tom napovídají dost. To byla (je) královna malých vozů. P.S. Nepodsouvej mi VW...
Souhlasím, 207 je .... (nebudu sprostej-prostě se nepovedla). Rencek je Rencek, mě to nebere, ale dvěstěkoňové clio má moje sympatie. Opel Corsa? Joj, při prvním pohledu jsem se smál jako u filmu Jáchyme, hoď ho do stroje. To je (hlavně z předu) neskutečný nevkus, zadek jde v koncepci Frantíkú Clio, 207. Obdivuju nosič kol, super nápad. Auto vypadá hrozně. Pak je tu Yaris, docela pohledný auto s hroznejma sedačkama. Honda Jazz je neskutečně praktický vozítko a prostorem i zpracováním poráží i konkurenty o třídu výš. Tichounký benzíňák spotřebou zahanbí i kde jaký diesel, ale sériovka trpí vysokou cenou a málo výkonným motorem. Škoda, jinak by byl Jazz jak designově, tak praktičností na vrcholu třídy. Snad to nástupce napraví. Nakonec tu máme dvě obludnosti VW Polo a Citroen C3. Korejci se smějí, Korejci se radují. Tohle je opravdu ostuda malých vozů. Omluvou je jen stáří modelů na trhu.
Ty mas asi doma ten humac -Jazz nejhnusnejsi honda co kdy byla, stejne jako podali predchozi civicmpv.
A jestli rikas treba Polu obludnost, to by me zajimalo co se ti libi, polo to je aspon elegantni a vyvazeny a kdyz v nem sedi chlap tak se nemusi stydet a se staronovou 1.8T i poradne jede...
A jestli rikas treba Polu obludnost, to by me zajimalo co se ti libi, polo to je aspon elegantni a vyvazeny a kdyz v nem sedi chlap tak se nemusi stydet a se staronovou 1.8T i poradne jede...
Polo 1.8T? Sa ti snivalo? Dizajn Pola za niečo stojí tak vposledných dvoch generáciách. Aj to zachraňujú iba obmenou okrúhlych predných svetiel, ktoré už pomaly vychádzajú z módy...inak to bola totálna nuda a nezáživná šeď...aj voči Jazzu.
GTI je mladoboleslavský lízal řitních otvorů ... jinak by tohle o láci jménem Škoda nemohl napsat. Zkus se v autech vozit, ne jen ohlížet a slintat !
Hmm GTI kolik pak ti davaj za tydle prispevky. Asi hodne co. Tvuj vyklad "... a kup si světlo zítřka, FABII II. BRAVO ŠKODA " Muj vyklad ".. a kup si nejvetsi srac zitrka FABII II. SRAC SKODA "
neverim ze si nahodou zapomenul prave na Swift, ked o nom ne cela diskusia 😉 Este skus popriet, ze sa ne naho Fabia II nepodoba, za pokus to stoji, mozno sa najde blbec co ti uveri >😁
No, doufám, že uvěříš mě, že jsem nezapomněl. SWIFT je segment - minivozy. Přece nemůžeme srovnávat miniautíčko s Fabií... Fabia je o třídu výše. Myslím, že se oba shodneme, že jestli se něco nečemu podobá, je to Swift knedlíkovi, tedy MINI, tam ano, tam až drzou inspiraci vnímám velmi. Na srovnání Fabie II a Swifta budeme muset počkat, až si Fabii osaháme. Ale. Protože je Swift velmi přitažlivý, byť postrádá lehkost a jistou ruku v hlavních tazích, není tak úplně od věci, že ti připomíná Fabii... pořád lepší, něž kdyby ti Fabia připomínala... STELLU od Subaru ;-\ 😉 😄
Swift je stejna kategorie jako Getz. A toho tam mas.
Getz není v kategorii Minivozy. Getz je regulerní reprezentant kategorie Malé vozy. Swift je o třídu níže, v Minivozech, spolu se Sparkem, Picantem...
Kecáš 😉
[odkaz]
[odkaz]
Pokud je pro tebe SDA ikonou, pak ano. jinak ale mezi monivozy patří tedy vedle Swiftu Atos, Spark, Picant, Panda... jak si to zatřiďuje SDA není rozhodující.
podla katalogu adac je swift a fabka ta ista kategoria - kleinwagen. ty ju chces nasupovat do kleinstwagen spolu s napr. aygom ci c1. v inej triede budu jedine, ze by sa fabka dostala do nizsej strednej - untere mittelklasse - a tam je golf. takze ee.
Jasňačka, třeba Apoštol srovnával Swifta a Fabii combi,to pak má Fabka větší kufr,ale protože máme doma i tu krátkou Fabii,tak je uvnitř na sezení stejně místa v obou a kufr má Swift o pár hltů menší.Takže stejná třída,žádná teorie,praktická zkušenost. :-!
no skus si porovnat vybavy a motorizacie a bude ti hned jazne ze Swift je segment B, teda male vozy, rovnako ako Fabia. Alebo poznas nejake miniauto v zaklade s vykonom skoro 100 koni a takou vyabvou? Nehovoriac o tom, ze pre cestujucich ponuka Swift tolko miesta ako Fabia, len to dokazu postavit na mensom podoryse. A neodbocuj od temy, ze Fabia je skopirovany Swift.
ono je to dnes s tymi segmentami akesi divne. minivozy, male vozy.
nepasujem sa za zanieteneho motoristu, auta som prestal obdivovat a vystrihovat v 17tich.
poznam dnesnu Fabiu a poznam dnesny Swift.
Pokial je Fabia male auto a Swift minivoz, potom mas pravdu podla vonkajsich rozmerov - Swift je vyssi, sirsi ale kratsi. Kolesa ma v rohoch. Fabia ma dlhsi predok - od zaciatku predneho skla po evidencnu znacku je urcite dlhsia.
Teraz ale zacne zabava - podme dnu, nie som ziadny tloustik ale vo fabii mi par detailov vadilo. Nohami som do niecoho narazal. Neustale som vnimal lavy predny stlpik ako prekazku. Sedenie vzadu je skor provizorium. Prebehneme do Swifta a tam mi auto sadlo s inym pocitom. Sedenie vzadu pre dospele osoby uz nie je utrpenim a vodicovi nikto nestucha kolenami do chrbta.
Iste. Technicky vzate, Swift je kratsi. Preto nema narok byt v tom istom segmente ako Fabia. Uz len preto, ze najposobivejsim meradlom pre zaradenie auta je objem kufra. A tam je rozdiel (tusim 20 litrov) tiez poukazkou na odstup Swifta od Fabie 😉
Tym vsetkym len chcem povedat, ze Fabia a Swift nie su tak daleko od seba, aby sa Fabia musela posuvat niekam vyssie 😉 Mala vonku, mala vnutri.
nepasujem sa za zanieteneho motoristu, auta som prestal obdivovat a vystrihovat v 17tich.
poznam dnesnu Fabiu a poznam dnesny Swift.
Pokial je Fabia male auto a Swift minivoz, potom mas pravdu podla vonkajsich rozmerov - Swift je vyssi, sirsi ale kratsi. Kolesa ma v rohoch. Fabia ma dlhsi predok - od zaciatku predneho skla po evidencnu znacku je urcite dlhsia.
Teraz ale zacne zabava - podme dnu, nie som ziadny tloustik ale vo fabii mi par detailov vadilo. Nohami som do niecoho narazal. Neustale som vnimal lavy predny stlpik ako prekazku. Sedenie vzadu je skor provizorium. Prebehneme do Swifta a tam mi auto sadlo s inym pocitom. Sedenie vzadu pre dospele osoby uz nie je utrpenim a vodicovi nikto nestucha kolenami do chrbta.
Iste. Technicky vzate, Swift je kratsi. Preto nema narok byt v tom istom segmente ako Fabia. Uz len preto, ze najposobivejsim meradlom pre zaradenie auta je objem kufra. A tam je rozdiel (tusim 20 litrov) tiez poukazkou na odstup Swifta od Fabie 😉
Tym vsetkym len chcem povedat, ze Fabia a Swift nie su tak daleko od seba, aby sa Fabia musela posuvat niekam vyssie 😉 Mala vonku, mala vnutri.
Nerozumíš tomu je to vidět, souhlasím s uvedeným článkem víše se slovy: No,protože byl Swift vystaven touto dobou v Paříži 2004,když víme,jak dlouho trvá vývoj auta,jak dlouho před uvedením do výroby je hotové(dost přes rok),tak to "kopie" v pravém smyslu slova prostě být nemůže,protože by vývoj trval 6 měsíců,odhadem...Jen se holt na různých místech světa designéři trochu trefili do podobného
prostě je to tak.Fabia II je jedinečná.Nemužou za to škodovaci že se shodli.Přece nejsou takový blbci aby chtěli napodobit tak malo prodavaný swift,a škodovka je mnohem kvalitnější než nějaký Suzuki.
prostě je to tak.Fabia II je jedinečná.Nemužou za to škodovaci že se shodli.Přece nejsou takový blbci aby chtěli napodobit tak malo prodavaný swift,a škodovka je mnohem kvalitnější než nějaký Suzuki.
No s tým nadšením by som to v tomto okamžiku nepreháňal. Nová corsa sa mi páči viac než predok roommster-a nech je záver akýkoľvek. Mne sa viac páči klasická tvár škodoviek (oktávia II) než tá nová xy-sterová. Možno keby sa držali joystera, mohlo to byť lepšie. Aj tak, hlavné mínus vidím v tom ako lacno vyzerá. No veď uvidíme.
Tvrdím (podle toho, jak mám ze silnic nakoukaného ROOMSTERA), že tento předek a tedy předek FABIE II bude nejpovedenějším předkem v segmentu - malé vozy. Jak bude působit Fabia naživo, na soud si musíme ještě počkat. Můj tip je, že Škoda vedle nešlápne... prakticky je to vyloučené. Naopak, pokud současné fabii byl vyčítán nedostatek hravosti, pak tohle určitě odpadně. Bude to paráda.
Uz si mal niekedy tip, ze skoda alebo vw slapne vedla?
Ty ses taky hitparada, pokud budou davat motory htp a junior, jak salam, tak tezko a dieslovy RS a si strcej za klobouky ty rychli sipy😊
Opely sou na *.Maj na nic motory prostě žádná kvalita!!
Škoda je škoda
Škoda je škoda
Lukas,ako si prišiel na to že Ople maju na prd motory?
Poynam viacero ludi s oplikmi a motory bez problemov.A ak by si chcel porovnať napr. 1,2 v Corse a 1,2 vo Fabii,tak ten vo fabii nema šancu prakticky v ničom.
Poynam viacero ludi s oplikmi a motory bez problemov.A ak by si chcel porovnať napr. 1,2 v Corse a 1,2 vo Fabii,tak ten vo fabii nema šancu prakticky v ničom.
kto ze to ma nanic motory?? OPEL?? a akoze skoda ich predci?? a cim??
Porovnaj si benzinyn 1,2 1,4 1,6 1,8 a diesely 1,3-1,4 1,9, opel naviac 1,7 o sotrebe, zivotnosti, krutaku radsej pomlcme. No asete si pozri v rodnych listoch kedyze vznikli. ...si sa pomiatol
Inac k teme: Fabia je odprasknuty swift, ale je velmi pekna :yes: (az na tie motory) :no: :no:
Porovnaj si benzinyn 1,2 1,4 1,6 1,8 a diesely 1,3-1,4 1,9, opel naviac 1,7 o sotrebe, zivotnosti, krutaku radsej pomlcme. No asete si pozri v rodnych listoch kedyze vznikli. ...si sa pomiatol
Inac k teme: Fabia je odprasknuty swift, ale je velmi pekna :yes: (az na tie motory) :no: :no:
Zapomenul jsi na swift a to je ta volba 😃) Ten předek mě nikterak nechytil ,ale jinak hezké. Swift mě oslovil mnohem více.
Swift je o třídu níže... nezapomněl.
Swift je stejná třída, jenom je hodně krátký. Ostatní parametry odpovídají. Nebo bys ho chtěl srovnávat s Aygem?
Swift je třída minivozy. Tedy spolu se Sparkem, Picantem, Atosem, a samozřejmě s kolínskou trojkou.
Ne, ne. Na Sparka, Aygo a spol. mají u Suzuki Wagon R a Alto (u nás se neprodávájí). Swift je regulérní malý vůz, jen patří k těm nejkratším. Ostatně Swift je stejně velký jako Ignis, vevnitř ještě prostornější.
Ricardo, nechci se opakovat. Swift je v Minivozy a Getz v Malých vozech. Swift je o třídu níže, než Fabia.
Taky se nechci opakovat 😉 Auto s šířkou 1,7 metru, ceno 250tis za základní model a třináctistovkou jako nejslabším motorem není minivůz.
Swift je zařazen do kategorie Minivozy. Je svými rozměry na horní hranici své třídy. Může se nám to nelíbit, můžem proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co proti tomu můžem dělat 😄
Takže SDA (namátkou): malé vozy - C2, Jazz, Kalos, Colt, Swift, Fox, všechno menší než Fabia a stejně tam patří. Auto nemusí mít 4 metry na délku aby mohlo být malé (i když Peugeot, Renault a Fiat si to myslí).
Pánové, že tu řešíte takový maličkosti... ať už je Swift a nová Fabia ve stejné třídě nebo ne (btw - znáte už někdo celkové rozměry nové Fabie??), tak z pohledu průměrně obeznámeného zákazníka jsou to přímí konkurenti.
To už bysme se tu rovnou mohli začít dohadovat, jestli nové Audi TT je hatchback (jako že je) a bude tudíž konkurovat nové Fabii >😁 >😁 >😁
To už bysme se tu rovnou mohli začít dohadovat, jestli nové Audi TT je hatchback (jako že je) a bude tudíž konkurovat nové Fabii >😁 >😁 >😁
Jako když mluvíš do dubu 😄. Swift je stejná třída jako Yaris a Polo a Fabia a ty to stejně nepochopíš 😉 .
Takže repete - nemáš pracdu😉
[odkaz]
[odkaz]
Pokud je pro tebe SDA ikonou, pak ano. jinak ale mezi monivozy patří tedy vedle Swiftu Atos, Spark, Picant, Panda... jak si to zatřiďuje SDA není rozhodující.
Tož nevím, ale mně to SDA jaksi hapruje, aneb jak se dá např. vysvětlit že Passat je střední a Superb vyšší střední? A copak nám dělá ve střední Dodge Caliber? Kam potom půjde Dodge Avenger (až bude)? Tož abych to celé shrnul: ono to škatulkování je celkem asi tak docela trochen dost na P.R.D. a tudíž logicky rozepře o škatulkování vozidel rovněž. Tož tak.
Caliber je nižší střední. SDA je SDA 😄 :yes:
Největší bžunda je ovšem třída MPV ala SDA, to jsou tedy opravdu hezky zamíchaný hrušky s jabkama a pro lepší chuť jest přidáno dokonce i pár hlávek zelí (a aj klobáska by se možná našla) 😉
Swift môže byť kľudne o triedu nižšie ako Fabia a úplne s rovnakým kľudom aj v tej istej triede.
Záleží na tom, kam si ho každý zaradí. Pri kúpe auta môže hocikto zvažovať kúpu Swiftu, Fabie, Corsy a porovnávať ich medzi sebou. A pokiaľ dotyčnému nejde o veľkosť kufra, tak mu je jedno, že ho má Fabia väčší, sústredí sa na iné veci. Naopak, kto chce občas odviezť aj cestovnú tašku alebo pár bední piva, tak mu bude Swift malý a automaticky bude pozerať trochu inam...
S tými triedami je to ošemetné, autá svojimi rozmermi, proporciami a ponukami priestoru ponúkajú veľmi široké spektrum a strčiť niekam hranice tried je ťažké a niekedy to delenie vyzerá nelogicky. Ja som napríklad nepochopil zaradenie Octavie I do nižšej strenej triedy, auto, hoci s kratším rázvorom, ale s dĺžkou 4.5 m podľa mňa patrí jednoznačne do strednej. Ale postupom rokov nám jednotlivé triedy až nezdravo rastú, keď to takto pôjde ďalej, zakrátko bude mať nižšia stredná trieda 5 metrov a malé autá 4.5m - dnešné nové malé autá majú cez 4 metre a to je približne rozmer, opravte ma ak sa mýlim, Golfu A3. Takže asi by som sa nehádal, kam patrí Swift, rovnakú pravdu má GTI aj jeho oponenti.
Záleží na tom, kam si ho každý zaradí. Pri kúpe auta môže hocikto zvažovať kúpu Swiftu, Fabie, Corsy a porovnávať ich medzi sebou. A pokiaľ dotyčnému nejde o veľkosť kufra, tak mu je jedno, že ho má Fabia väčší, sústredí sa na iné veci. Naopak, kto chce občas odviezť aj cestovnú tašku alebo pár bední piva, tak mu bude Swift malý a automaticky bude pozerať trochu inam...
S tými triedami je to ošemetné, autá svojimi rozmermi, proporciami a ponukami priestoru ponúkajú veľmi široké spektrum a strčiť niekam hranice tried je ťažké a niekedy to delenie vyzerá nelogicky. Ja som napríklad nepochopil zaradenie Octavie I do nižšej strenej triedy, auto, hoci s kratším rázvorom, ale s dĺžkou 4.5 m podľa mňa patrí jednoznačne do strednej. Ale postupom rokov nám jednotlivé triedy až nezdravo rastú, keď to takto pôjde ďalej, zakrátko bude mať nižšia stredná trieda 5 metrov a malé autá 4.5m - dnešné nové malé autá majú cez 4 metre a to je približne rozmer, opravte ma ak sa mýlim, Golfu A3. Takže asi by som sa nehádal, kam patrí Swift, rovnakú pravdu má GTI aj jeho oponenti.
bla bla bla, samy kecy!!! GP a CLIO kazdy po 260.000 prodanych ks od pocatku roku 😊 Hochu plkas nesmysly.... FABIA 2 bude rada za 200.000 ks....
Ovládej se, Jane. Pokud kecáš, také ti to napíši elegantněji. Tak si zapamatuj, co jsem tu napsal... a za rok přečti znovu... pak se ozvi.
nevim proc by si mel otravovat mozkem tvyma kecma, ja to nepotrebuju si pamatovat co pises, nezajima me to...
jenom opravuju tve lzi!! GP+CLIO+CORSA nedostihne FABIA ani nahodou!! uz vubec ne uboze prodavajici se polo, prej nejvyvazenejsi kastle, ses k smichu....
jenom opravuju tve lzi!! GP+CLIO+CORSA nedostihne FABIA ani nahodou!! uz vubec ne uboze prodavajici se polo, prej nejvyvazenejsi kastle, ses k smichu....
Klid, jene, vidím, žes v ajfru, zapomínáš si přihlašovat jméno a prskáš jak ratlík. Tak zbrzdi svů přisprostlý slovník, nikoho tu neobviňuj ze lži a piš o autech. Jak, že je nedostihne? Zde v Česku a na Slovensku je hravě předstihne, a to násobně a venku bude bodovat takřka totožnými prodeji jako jiní. Navíc bude na čelním místě své kategorie, kryta deštníkem VW... znáš v Evropě snad lepší vstup na trh? Já ne.
GTI, tak o tomto začni presne o rok, som zvedavý, ako sa Tvoje prognózy splnia.
Škoda má na Slovensku a v Čechách najsilnejšiu tradíciu, tak ten predaj bude určite najsilnejší, ale bude záležať aj na cene auta. Ak nebude výhodnejšia ako u konkurentov, tak to na rekordy nevidím. Teraz sú Fabky skoro najlacnejšie, ale skoro bez výbavy. Keď si doplatíš, čo má konkurencia v sérii, tak tá cena už tak príťažlivá nie je. Jeden kolega si kupoval auto, dal si naceniť Fabiu 1.4 s nejakou výbavou navrch a vyšla mu suma tesne pod pol milóna Sk. To je už za malé auto dosť. Nakoniec si kúpil Peugeot 206, vyšiel ho o 60.000,-Sk lacnejšie, navyše dostal v cene ešze elektróny. Takže ja budem radšej opatrnejší a s hodnotením predaja počkám...
Škoda má na Slovensku a v Čechách najsilnejšiu tradíciu, tak ten predaj bude určite najsilnejší, ale bude záležať aj na cene auta. Ak nebude výhodnejšia ako u konkurentov, tak to na rekordy nevidím. Teraz sú Fabky skoro najlacnejšie, ale skoro bez výbavy. Keď si doplatíš, čo má konkurencia v sérii, tak tá cena už tak príťažlivá nie je. Jeden kolega si kupoval auto, dal si naceniť Fabiu 1.4 s nejakou výbavou navrch a vyšla mu suma tesne pod pol milóna Sk. To je už za malé auto dosť. Nakoniec si kúpil Peugeot 206, vyšiel ho o 60.000,-Sk lacnejšie, navyše dostal v cene ešze elektróny. Takže ja budem radšej opatrnejší a s hodnotením predaja počkám...
JO a ty budeš rad že si koupíš apon jedno nový.Fabia bude hodně prodáváná a zvlášt kombi.
Jo a prosímtě, nesrovnávej renault a škoda jsou tam velké rozdíly jak v kvalitě motoru tak v designu.Francouzské automobilky mají krasný design ale motory nic moc, sice vyvinou nějaký dřív než škody ale škody je vydají a měsíc třeba dyl ale v lepší kvalitě
Jo a prosímtě, nesrovnávej renault a škoda jsou tam velké rozdíly jak v kvalitě motoru tak v designu.Francouzské automobilky mají krasný design ale motory nic moc, sice vyvinou nějaký dřív než škody ale škody je vydají a měsíc třeba dyl ale v lepší kvalitě
Řekni mi aspoň jeden kvalitní motor pod haubnou Fábie?? Pokuď možno benzín, nejsem dehtový specialista.
Tiež by ma zaujímala tá kvalita motorov. Pravda je taká, že škodovka už úplne prestala vyrábať svoje pôvodné motory a tie z dielne VW.....no neviem. Jazdil som s Fabiami a musím povedať, že dobré motory tam neboli. Stará 1.4 mala málo koníkov na tak ťažký voz, a mňa iritovalo hlavne podivné kolísanie otáčok na voľnobehu, a to mali všetky vozy, do ktorých som mal možnosť sadnúť. Trojvalec 1.2 ma sklamal, od fungl nového motora som čakal trochu viac života. Myslím, že na auto veľkosti a váhy Fabie by si zaslúžilo lepšie motory. Ak ovšem nehovoríš o vrchole ponuky, tam som nemal možnosť skúsiť.
Tak to zpřesním podle oficiálních matriálů,které jsou stále pro novináře v tiskovém středisku na autosalonu v Paříži😒br />
Clio - 204 532 ks
G Punto- 134 077 ks
obě za leden až červen 2006,prodaná,nikoliv vyrobená.
Mégane - 248 176
Focus - 238 004
Golf - 209 311
Astra 179 010
P 307 - 156 089
Fiesta - 154 765
P 206 - 143 588
Passat -129 768
Takže Clio je na 4. místě a GP na 9.:-! :-!
G Punto- 134 077 ks
obě za leden až červen 2006,prodaná,nikoliv vyrobená.
Mégane - 248 176
Focus - 238 004
Golf - 209 311
Astra 179 010
P 307 - 156 089
Fiesta - 154 765
P 206 - 143 588
Passat -129 768
Takže Clio je na 4. místě a GP na 9.:-! :-!
Tak to mi teda povidej. Ford prodal vic Focucsu nez VW golfů. A opel aster taky min? No nevim nevim, to by bylo asi neco jako VRSR (Velka Rijnova Statisticka Revoluce). Tam asi nebudou stejná casová obdobi nebo stejne regiony.
Asi takhle😜ařížský autosalon je příliš seriozní akce na to,aby se v tiskovém středisku poskytovala tlustší bichle,v níž jsou statistická data a ta jso vymyšlená.Zo byl jejich konec...Novináři by je zničili.Nevím kolik jich bylo letos,před 2 lety 11 tisíc a to si nikdo nelajzne předhodit hovadinu a lži.
Takže teď čísla z 15 zemí EU+Norsko+Island-REGISTRACE,nová auta😒br /> Škoda=158.343ks, Toyota=445.956 vč.Lexus,Mazda=136.924,Hyundai=155.421, Honda 132.032.
Francie:leden až červen 2006-registrace(nová auta):
Suzuki=13.010,Mitsubischi=1.859,Mazda=7.… mne zajímavá čísla a ta Škoda si tam zase tak špatně nestojí, jak ve Francii tak v EU v kontextu s jinými(např. Mazda).
Chtít třídění po modelech je iluze,to se na takové detaily při autosalonu nejde.K čemu?
Takže teď čísla z 15 zemí EU+Norsko+Island-REGISTRACE,nová auta😒br /> Škoda=158.343ks, Toyota=445.956 vč.Lexus,Mazda=136.924,Hyundai=155.421, Honda 132.032.
Francie:leden až červen 2006-registrace(nová auta):
Suzuki=13.010,Mitsubischi=1.859,Mazda=7.… mne zajímavá čísla a ta Škoda si tam zase tak špatně nestojí, jak ve Francii tak v EU v kontextu s jinými(např. Mazda).
Chtít třídění po modelech je iluze,to se na takové detaily při autosalonu nejde.K čemu?
Nechapu, proc se "Punto krci v rohu" - zvlast v otazce designu... To je velmi velmi odvazny a takrka neznaly nazor! A Fiesta ma super podvozek, Yaris neprustrelnou spolehlivost a Corsu bych taky nepodcenoval.
Ponto má (navíc na itala) neskutečně nijaký design. A co víc... ten předek... to je kolaps.
Kolabujou ti přístroje? Jak můžes vypustit do světa takvou kravinu. Asi v Evropě, choděj lidi bez očí, když si kupujou Grande. Auto bez tváře. Podle tebe ovšem. Jestli je tak špatný a nevýrazný, tak proč ty prodeje? Proč ten úspěch, opakuju mluvim o Evropě, ne o našem minimalistickym českým trhu, kterej tak rád bereš jako měřítko. Tohleto co tu Blesk prezentuje jako Fabii 2 vypadá, zběsile, nechci jí hodnotit teď z jedný fotky, ale i to že dost možná bude mít stejnej předek jako Roomster to je krok vedle, přímo do louže. Malý auto potřebuje originalní look a ne naroubovanou půlku z jiný káry.
😄 Nekolabujou... ale byl jsem si Punto prohlédnout... předek to všechno zabíjí. Ocenit nutno boční linie... jaksi dravé... ale k čemu to, v tomhle segmentu? Jaké prodeje? V Itálii... tou neargumentuj. Podívej se kolik se jich prodává zde... a kolik výběhových POLO, FIEST, abych byl korektní a netrumfoval tu jako ty tuzemským trhem a Fabií... Punto je tu na spodní příčce... doufám, že nemáš nic proti trhu ve své vlasti...
Je ti snad jasný, že českej trh není srovnatelnej se západem. Každej kdo tu žije tak dvakrát otočí korunu než jí někam utratí. Na západě se auta mění v o dost kratších intervalech, češi jsou rádi protože pak jdou a koupí si pěknou ojetinu, se zajímavým původem 8-s , ti co maj víc škváry tak jsou rádi že si nachrastí na Fábku , přinejlepším na něco jinýho, pro čehouna nejlíp když to smrdí německem. Itálie v těhle končinách prostě neletí. Proč to je starost marketingu Fiatu v ČR, kterej to stejně neřeší. Aspoň se ty auta jako jetiny prodávaj pod cenou, i když ti udělaj stejnou službu jako kterejkoliv jinej auťák. GPcku se dost daří i v Anglii, co vim tak v září tam měl Fiat nárůst 66% v meziročním období, na kusy to dělalo něco přes 11000 aut.
GTI,si robiš srandu ak to čo píšeš,píšeš o Grande Punto. Nie som zastanca fiatu,ale toto sa im podarilo.Moj osobný nazor - jednoznačne najkrajší kúsok v tejto triede. Dizajnový šperk oproti Polu.
Postav si je vedle sebe... pochopíš možná v čem to GP nezvládá. POLO má nejvyváženější karoserii segmentu, o tom nediskutuj, tak to je. Zaměřse na detaly, na celou kompozici zádě, na poměr skla a zadních dveří... Jo, a na GP se podívej zepředu... hra na MASERATI dělnické třídy... to je tedy styl doby ;-\ 😉
Klíd, o Civiku tady říkal to samé...GP je v pohodě, zas tady GTI netrp samomluvou.Vyvaženě šeredný Pólo , to jediný beru.
Jo a Swift rozhodně mini není, na to zapoměň!!!
Jo a Swift rozhodně mini není, na to zapoměň!!!
Polo designově vyvážené auto je, zvlášť model 2002-04. A hlavně si na nic nehraje - na rozdíl od murény Punto. Maseratti dělnické třídy - to je naprosto přesné. Punto I. - to bylo něco, ale tohle...
Nejdriv se nauc, jak se Maserati pise ty znalce! 2002-2004 - to bylo jedno z nejskaredejsich aut ever! Kulateji uz to neslo... :no:
Klídek, GTI, koľko ľudí, toľko chutí. Mne sa napríklad tiež viac páči GP ako Polo. Kto má rád konuervatívnejšie tvary, volí Polo, dynamický look GP a Pola sa nedá vôbec zrovnávať. Holt každý má svoj štýl a uznáva to svoje.
Uklidni se. Polo je nudne, nemecky studene, absolutni nuda pro duchodce. GP prichazi z Italie, raje styloveho designu, z rukou designoveho genia. A ty to prohlasujes za kolaps? A jeste snad stavis nad nej Polo? Ja bych se stidel to vubec porovnavat... :no:
GP je takové, jaké má být. Horkokrevné, malinko přehnané, prostě Ital. Sen mladých kluků a slečen. Polo...je spolehlivé, vyklidněné, bez výstřelků... ty dvě auta od sebe nemůžou být dál... a GTI, dělníci dnes nejezdí v GP... Evropa už je jinde...
A co tepřiv interiér, to je síla >😁 :no:
:yes:
S Puntem s tebou souhlasím, ale Polo je nejošklivější ve třídě společně s Citoenem C3 a nejošklivější auto koncernu VW. S tím nic nenaděláš, já taky musím uznat, že Honda City není žádný fešák 😉 .
Welle... POLO má nejčistší linie v tomhle segmentu. Můžem dnes diskutovat o předku (o velkých světlech), ovšem silueta, boční linie a zejména harmonická záď nemá konkurenci. je to čistá práce... žádné pokusy oživít královnu á la 207.
...já fakt nevím, co proti tomu polu všichni mají. Zvlášť zadek je naopak jeden z nejhezčích v malých vozech. Kritizujte pogrmleniny a splácance typu corsa, ale ne polo.
Polo bylo uz tolikrat faceliftovano, ze se splacaninou stalo samo, a to rovnou splacaninou nejvetsi!!!
:yes: GTI vieš kresliť? Predstavu o dizajne máš jasnú. Zapoj sa do súťaže Peugeot design Contest, ktorá práve beží celosvetovo cez internet a sprav nového Peugeota podľa vlastných predstáv, aby mal dokonalý dizajn. Bez irónie, vážne by ma Tvoj výtvor zaujímal, nakoľko ako sledujem, si tvrdým kritikom dizajnu takmer všetkého, čo nie je VW. Takže by to bol docela nášup, keby sme tu mali dizajnový návrh auta so suprovým dizajnom, ale napriek tomu by to bol evidentne Peugeot - ibaže na úrovni, aby sa mohol postaviť ako seberovný s niektorým modelom koncernu VW. berieš výzvu, GTI? :yes: :yes: :yes:
Někde ti tu na to již odpovídám.
Vpohode, len som ten príspevok párkrát skopíroval, aby si ho neprehliadol. Vážne by ma docela zaujímala Tvoja predstava dokonalého alebo aspoň dobrého dizajnu s francúzskym krstným listom. Bez posmeškov, ktoré tu tropia niektorí. Je mi jasné, že autá od VW sú pre teba proste ideál a tie ostatné až v druhom rade, ale to beriem O.K., každý máme niečo, čo sa nám proste páči. Mne osobne sa v mnohom viac páčia zrovna francúzske autá, je to vec vkusu a názoru. Preto by som ríd vedel, čo konkrétnejšie na nich Ti nesedí, alebo aká úprava dizajnu by ich "poľudštila" bližšie k Tvojim predstavám.
Máš asi jiné vidění světa 😄 . Já vidím neharmonickou příď a nudný profil. Na zádi světla z cirkusu Berousek. Polo po těch všech faceliftech je designová slátanina, kde se výměnou předních a zadních světel každé dva roky VW snaží udržet zájem svých fanoušků.
Blbost, nazor muzes mit jaky chces, ale porad to vsude tak strasne neprosazuj. Dnes uz jsem se fakt dost rozcilil. Pro duchodce POLO, pro lidi s vkusem a stylem GP!
GP možná z venku, když už usedneš za volant, tak je to zpracování a použití materiálů absolutně šílené. Takovej plastovej smirkovej papír. Z venku to ještě jde (hlavně v porovnáním s VW). Interiér je ale velká bída :no: .
Punto ma neskutecne krasny design. Prinesl do sve kategorie obrovsky styl. Fabia bude vypadat podobne smesne jako Roomster. A s tim Polem uz to neprehanej. Vzdycky to bylo skaredy auto a je to cim dal horsi. Opravdu trapne... :no:
Není lepší originál z Japoska než tahle trapná kopie?? Ať žije Swift a Škoda se dál designově hledá stejně jako celý koncern. Nejlepší je v téhle třídě stejne Honda Jazz 😉 .
Gratuluji Ti! Mas auto pro zenu, dceru, pritelkyni...ale budes se v nem chtit vozit? Ja tedy ne! Moje volba zustava stale stejna GP, invence mladoboleslavskych je pryc...GP zustava kralem, P207 je uz dospelym autem, kterym byla a je i nynejsi Fabia. Ta nova je u me ve skatulce "AUTO PRO ZENU". Zatimco Roomster ocenuji pro inovativnost, Fabia u me prohrala! Verim, ze se podobneho pristupu nedockame u Octavie!!! Skodo, probud se...nejsi BMW, Tve vozy nemuzou vychazet ze stejne filozofie pro vsechny rady! Predvedla jsi, ze umis, proc tedy prichazis s vozem jako je Fabia II.? Nevyvazene proporce, prevysoky ponton, mala kola...kde je odkaz na pusobeni v MS Rally, kde jsou tradice??? :no:
:yes: GTI vieš kresliť? Predstavu o dizajne máš jasnú. Zapoj sa do súťaže Peugeot design Contest, ktorá práve beží celosvetovo cez internet a sprav nového Peugeota podľa vlastných predstáv, aby mal dokonalý dizajn. Bez irónie, vážne by ma Tvoj výtvor zaujímal, nakoľko ako sledujem, si tvrdým kritikom dizajnu takmer všetkého, čo nie je VW. Takže by to bol docela nášup, keby sme tu mali dizajnový návrh auta so suprovým dizajnom, ale napriek tomu by to bol evidentne Peugeot - ibaže na úrovni, aby sa mohol postaviť ako seberovný s niektorým modelom koncernu VW. Berieš výzvu, GTI? :yes: :yes: :yes:
Pro takove zakřiknuté pisálky jako si ty je tu rubrika BLOGY, tak piš tam a ne sem, bud tak laskav a nesnaž se hrát si na Shakespeara, ano? Opravdu o to nikdo nestojí. MOOOOC díky
Nu, když se Ti líbí roomster, tak není co dodat, naposledy jsem jej viděl v černé barvě, v té je SuperPohřebák, jenom naložit rakev... 😒
Tak teď si klesl na to největší bahno co znám, prostě tímhle komentářem ses naprosto zesměšnil a hlavně jsi trapnej a ubohej ŠKODOSPRZNILEC. Vsadím se, že jezdíš v prohnilé stodvacítce a ukájíš se pohledem na ten pasvil Hrůmstr.
Jasně, že se bude nová Fábia prodávat i kdyby to vypadalo jako koňský povoz, máte přeci ty svoje lži o tom, že škodovka je nejlevnější a má nejlevnější díly na světě. Fakt BRAVO, BRAVO, TO SE TI ZAS NĚCO POVEDLO :no:
Jasně, že se bude nová Fábia prodávat i kdyby to vypadalo jako koňský povoz, máte přeci ty svoje lži o tom, že škodovka je nejlevnější a má nejlevnější díly na světě. Fakt BRAVO, BRAVO, TO SE TI ZAS NĚCO POVEDLO :no:
Akoze roomster berem ale fabiu ala roomster tak to je grc a riadny 8-s a predajne cisla pojdu dalo sak vy ste si to vybrali vsak >😁
Předek od Roomsteru se mi líbí, tudíž se mi zamlouvá i na nové fábii I mně zbytek auta připadá příliš podobný Swiftu. No uvidíme, jak bude vypadat finální kousek ze všech stran, ale upřímně jsem čekal trochu něco jiného, nic konkrétního, ale určitě né přísně geometrická boční okna atd.
Andy
Na necekane vlne uspechu mini se chteji svezt vsichni, tak proc ne i Skoda... Zenam se, podle meho, bude libit a to je v teto kategorii vice nez dulezite. Tesim se na ni a podle fotky mam mirne obavy o sirku A sloupku, ale treba se mi to jen zda. Tak at se ji dari!
Perun
Nuda jako v Brně (Brňáci promiňte...) 😉 Roomster s konveční linií oken a lidovější cenou... V Boleslavi došla invence? Asi, protože poslední (skutečně) hezká Škodovka se jmenovala Tudor. O2 je vcelku pěkné auto, nová Fabia je ale aspirantkou na auto pro účetní v šedém tvídovém kostýmku a se silnými dioptrickými brýlemi. Samozřejmě ve stříbrné metalíze a s příplatkovým plnohodnotným zpětným zrcátkem 8-s :no:
Zlatí Korejci... 8-s
Jo ty říkáš zlatí korejci,ale kde maj tu kvalitu ti zlatí korejci.Se vysekáš a je po tobě ty korejane hloupej, přesun se na kvalitní značku na na hyundai atd....
sou na nic ty korejci, všechno levně ale na nic, vysekáš se a je po tobě.Ja bych radši si koupil kvalitnější auto za větší peníze a máš vetší jistotu že při bouračce nezemřeš 😉
sou na nic ty korejci, všechno levně ale na nic, vysekáš se a je po tobě.Ja bych radši si koupil kvalitnější auto za větší peníze a máš vetší jistotu že při bouračce nezemřeš 😉
Co to meles? Uz si sa viezol v novom Santa fe? Uz si videl ako dopadli crash testy Tucsona v EURO NCAP?Uz si videl ako dopadlo Audi Q7 v Euro NCAP? Obidve tieto auta maju 4 hviezdicky? A to ich Tucsonu zobrali len preto ze nema vystrahu nezapnutych bezpecnostnych pasov a vypinatelny airbag spolujazdca. Zato Audi Q7 malo problem v konstrukcii karoserie."Ja bych radši si koupil kvalitnější auto za větší peníze a máš vetší jistotu že při bouračce nezemřeš! hahaha Audi stoji 3 krat tolko co Tucson a pritom Tucson bol vyhlaseny v najaktualnejsich rebrickoch J.D.Power za najspolahlivejsie SUV na trhu. Preto Hyundai dava zaruku 3 roky a nebmedzene km. Tak sa zobud. Hyundai vyraba 2,6 mil aut rocne - to je 5 krat viac ako Skoda. Chod na skusobnu jazdu a popom hodnot. Nedristajte stale tie otrepane sprostosti, ktore platili pred 15 rokmi.
Rád bych upozornil, že Q7 a Tuscon je v jiné třídě a tudiž testy nemohou být porovnatelné. 4 hvězdičky pro Fabii neznamenaji, že je Fabia stejně bezpečná jako zhruba stejně staré Volvo S80. Stačí se kouknout na délku deformačních zón u obou aut a je jasno. Stejně tak tuscon a Q7. Nepřál bych si vidět jak by dopadl Tuscon, kdyby jej poslali s Q7 proti sobě. A nechtěl bych vidět ani Fabii verzus S80. Mimochodem - jel jsem v audi Q7 a tak velké-malé (opak Malý-Velký u Jarise) auto jsem nezažil. Chudáci majitelé...
No... ještě je tu varianta pěkné zároveň bezpečné auto... pokud mám dát hromadu peněz do nějakého toho vozítka, tak si možná nekoupím Korejce... ale taky si nekoupím obludnou Škodovku... ;-\
Mel jsi zrejme spatny den, nebylo by od veci se dozvedet, jestli mas vubec ridicak a v jakem aute si kdy sedel dear Pin-up boy! 😉
Tipuju, 16let maximálně, rodiče a kamarádi mají Škodu a prý je nejlepší ze všech, no tak Lukáš si to taky myslí. Jednou třeba příjde na to, že i s Korejcem můžeš přežít nehodu, že i Opel má dobré motory (má Lukáši Škoda něco jako 2,8 V6 Turbo, 3,0 naftu common-rail, slušně výkonnou 1,2jku ?) nebo že i Renault nemá na nic motory 😉
Jasně souhlas, nový RIO 1,5 CRDi-110 koni, za 320.000, za to u Škodovky nedostaneš ani ten 3-válec. A nová KIA Ceed bude se 7 letou zárukou, Fabia 2 roky.
se mrkněte sem na špionážní foto fabie II
ja bych řek že je fešná
zde je odkaz : [odkaz]%3Fid%3D341&h…
ja bych řek že je fešná
zde je odkaz : [odkaz]%3Fid%3D341&h…
další odkaz [odkaz]
Překrásné.
Kdes nechal oči?? Zadní světla z Corsy, Clia a P207. Všechno je to dneska stejný. GTI, že tě to provokování ještě baví 😄 . Škoda = Hrůza (aspoň tahle fotka). Nakonec se budeme ještě všichni omlouvat roomstru 😉 .
Tak to bychom měli. Další paskvílek na našich silnicích ve výhledu. Že je rumzelstr ošklivé kačátko si sice nezvyknu, ale beru jej jako nutné zlo. Asi tak jako příspěvky pana GTI. Tyhle auta jsou nám vnucována, stejně jako demagogické názory. Jako že prý nejlepší předek v segmentu a tak. Ale proboha pro koho nejlepší se ptám zcela vážně? Když se podívám na čistotu design line neboli linea pura, mne nemusí nikdo poučuvotat o pojmu design, tak např. rumzelstr je šílená splácanina. Od všeho trochu a vlastně vůbec nic. Bez duše, bez emocí, bez vlastní tváře, bez energie, jenom aby byl. Ostatně jako většina z produkce VW. A v tomto duchu vypada i další díl z dílny skodavw.
Takže vau. >😁 :no:
Takže vau. >😁 :no:
:-! Víš , auta jsou jako ženský , né za každou se otočíš a né každá ti dokáže vehnat krev do patřičnejch míst . Jenže je spousta chlapů , kterým naopak zvedne nejen sbevědomí , ale i něco jiného . To , že ty jsi chladnej k určitý skupině , neznamená , že automaticky jsou všichni chladný tak , jako ty.Tedy pokud nejsi řiťopich :-! >😁
tvrdim ze tohle je jeden velky fake...porovnejte pozorne fotku udajne fabie s touhle fotkou suzuki swift [odkaz] tohle neni shoda nahod, ale klon 1:1 vcetne tech nejmensich detailu a linek karoserie 😉 myslim ze nezijeme v cine a i design v nasich koncinach chrani zakony. Nasadit ctyri pseudo-dily karoserie na zbytek swiftu je podle me jednoduzsi nez sehnat opravdove fotky fabie II...
Ano, obzvláště zarážející je podoba disků kol.
lowkick
Ta podobnost se swiftem tam je...ale to neni na skodu. Spise si vsak myslim, ze poslednimi modely a studiemi (Roomster, Joyster) spise vykradli SAAB, predevsim celni sklo a bocni silueta mi stale pripomina 9-3 sportcombi, ale to take neni pro Skodu, ze? 😄 No alespon nekdo zachova designovy odkaz skomirajici znacky Saab. Skoda, ze ji nechce VW rovnou koupit, pasovala by do portfolia. :yes:
Že by Skoda na vývoji spolupracovala se Suzuki vždyť ten Joyster by jako z oka vypadl Suzuki Splash [odkaz] [odkaz]
...nebo mají škodováci u Suzuki schopného špióna. Mrzí mě na tom jen to, že dřív Japonci kopírovali Evropu a dnes se už občas stane, že Evropa kopíruje Japonce . :no: :no:
Fabia mě nechává v klidu - Škoda prostě není můj šálek kávy, i když mám spíš subjektivní důvody (design, image, sedadla...). Objektivně (spolehlivost, jízdní vlastnosti...) to nejsou špatná auta. Ale já hlasuji pro Grande Punto, o druhé místo se dělí Corsa a Fiesta.
Fabia mě nechává v klidu - Škoda prostě není můj šálek kávy, i když mám spíš subjektivní důvody (design, image, sedadla...). Objektivně (spolehlivost, jízdní vlastnosti...) to nejsou špatná auta. Ale já hlasuji pro Grande Punto, o druhé místo se dělí Corsa a Fiesta.
Trefa! K tomu přebral Joyster přední světla z Civica, profil z Mini a je nový koncept na světě. :no:
JE UPLNE JEDNO JAKY TO MA KABAT... JEDINA DULEZITA VEC PRO CESKE KUPCE JE TA ZE JE TO SKODOVKA... TAKZE JICH TU PO UVEDENI BUDOU JEZDIT MRAKY. JINAK SWIFT JE COOL TAKZE TA FABKA VYPADA TAKY COOL...
GTI
Nehraj si na rentiera, stejně na tobě každej pozná na dva kilometry, kolik humrů spořádáš za víkend... nenuť se křečovitě do exotiky a kup si dokonalou, krásnou FABII ze Škodovky... oceníš ji ty, tebe ocení okolí. Hru na světáka, s obtiskem pletiva bazarovejch plotů na tváři ... tu přenech jinejm. Buď nad věcí. Stylovej jsi tu ve Fabii 1.2 HTP. Nehraj si na Alonsa ani na Alfonsa... Žij mozkem, nikoliv čelníma dutinama. Postav se do fronty a vyber pěknou barvu. Vždyť na ní budeš koukat dalších třicet let, tak ať tě neomrzí. BRAVO ŠKODA :yes:
Hele GTI, na autorevue píšou že zadek má fábia jak novej CIVIK.Tak jsem zvědav co ty na to 😄
Ako moze niekto byt stylovy s autom ktore bude v CZ/SK stat v kazdej tretej garazi? Mozno tak prvy rok,dva. Zostavajucich 28 bude tuctovy bez ohladu na kvality auta. Predcasna a zle postavena reklama...
Fakt dobry brainwash tu predvadzas ked si dodnes nepochopil ubohost Skodovackych motorov - menovite tych, co sa montuju do Fabie. Odporucam ti pozriet parametre agregatov pre napriklad novy Ceed,.. ale nezabudni si doniest podbradnik alebo lavorik, pretoze tie slinky co ti potecu - nezastavis 😊)
donPedro
Tož jestli to co je na té fotce z Blesku je fakt FabiaII, tož je to za A) smutná smůla že se to dostalo ven, za B) ten co to vynes by si zaslúžil řádně po paprčách, a za C) nevypadá to špatně. Nicméně tak nějak se asi přikláním k názoru (viz výše) pana eXp10it, mimochodem docela origiš nick :yes: Schlaďme ale hlavy, neb hodnotit tady něco, když vlastně ani nevíme co, jest předčasné (a mohlo by to pak třeba některé i mrzet) a počkejme si na (oficiální) Ženevu. Tož tak.
PR oddeleni pekne prihriva hrnec z horkou vodou, uz je jasny, ze Hrustr neni prijat zrovna s ovacemi a stejna designova vetev , pouzita na predku F II ( uz se to neda zastavit ... ) se musi plebsu predhodit drive , aby si zvykal a v dobe uvedeni na trh ji tak nejak uz prijal ... Diskuze neni o technice, materialech a zpracovani ... to nebude vybocovat, ale o stylu designu. Zaba (zakos) timhle pomalym zahrivanim nevyskoci z hrnce a nakonec se i wlci najedi, ale ... smecka uz je hladova, odstrasujuici priklad autoemotivniho Spanela nabada k opatrnosti a pochybam .
:-! Jo chlapče , jsi docela vedle , když tvrdíš , že s Romstrem škoda šlápla vedle.Nejdřív si zjisti fakta , dojdi si do autosaólnu a zeptej se , jaká je čekačka na toho Hrustra , jak píšeš. :-! Čekačka je přibližně tři i více měsíců a příští týden rozjížděj Kvasiny tři směny..Mnoho lidí se diví , jak se mohli fotky dostat ven a jestli to je Fábie II . Tak věřte , že jezdí už i ve městě , ale večer. :-!
Chtel bych te ujistit ze v Nemecku nejso cekacky na Roomster
vubec. Skoro kazdy tam rika ze roomster je ,,hässliche Entchen,, prelozeno osklive kacatko. A Fabia II no uvidime na oficalnim predstaveni, zatim spis vypada jako sestra Suzuki Swift.
vubec. Skoro kazdy tam rika ze roomster je ,,hässliche Entchen,, prelozeno osklive kacatko. A Fabia II no uvidime na oficalnim predstaveni, zatim spis vypada jako sestra Suzuki Swift.
Sundej si ty ruzovy brejle , Skodovaku , jedinou zachranou je, ze v CZ si koupi kazdej i LESTENJ PRD , kdyz na tom bude logo Shade, za souhlasneho povyku Sveta Folksawenu ( shade cajtung) a ostatnich nezavislych medii. Nas inzerent, nas pan.
Jen tak cvicne si dej treba automodul.com, vyjede jich nejmene 30 hrustru ihned k dodani. Jedinou sanci Hrustru je z neho udelat Pikone ( Pick-htp-up-and-g😲n-foot )
Jen tak cvicne si dej treba automodul.com, vyjede jich nejmene 30 hrustru ihned k dodani. Jedinou sanci Hrustru je z neho udelat Pikone ( Pick-htp-up-and-g😲n-foot )
NO HM ... MOOOC VELKE kola to bude chcet .. 😄 no ale ne .. pockajme na final nazivo ... ale mne to zatial pripada moc uzke a vysoke .. ale to je vlastne vecsina aut v tomto segmente ... no nic pockajme az to vyleze
dneska je moderní ty auta natahovat do výšky...asi jak avropani rostou, neboco. nebo pak subjektivně vnímáme auto zevnitř jako větší? Já opravdu nevím, k čemu mi je 15 cm nad hlavou...prvek pasivní ochrany? Mno,nevím. Jasně, musíme myslet i na basketbalisty,ale stejně...stabilita se o něco zhorší(vítr,rychlé změny směru),zákonnitě i Cx...
Nevím,nevím, kam to vše spěje 😐
Nevím,nevím, kam to vše spěje 😐
lorenzlubos
Uz aj Polo ma smerovky s spatnych zrkadlach. Roomster nie, tak budis. Avsak oranzove sklicko smerovky na blatniku? Fabia I. generacie ich mala biele. Dokonca aj Felicia II.! Vobec oranzove smerovky nosi len BMW, ako prostriedok na vymamenie prachov za biele ako doplnkovu vybavu. Oranzova smerovka je zahada. Myslite, ze je to ok? A co Joyster? Nemala byt povodne Fabia II znama uz na jesen? Preco teda v zeneve a naco Joyster, studia vozu triedy, ktorej novy model v pripade, ze toto je Fabia II, predstavi skoda tak v 2012-2013? O com ten predok? Octavia IV? Superb? Nie, nie? Yeti taktiez nie? Skoda nieco chysta? Co to sakra ma znamenat?! Prec su studie "len-tak". Teraz je tu Roomster, Yeti... Proste generalka pred premierou. Ano, ano. Roomster povodne mal zostat studiou, ale zaujem presvedcil, no o Yeti, ako skuske pred verejnostou, nikto nepochyboval a teraz toto? Roomster ma ukoncene okna (prednej casti) dohora, Joysteru tiez. Preco Fabia kolmo? Preco Joyster ako ukazka "takto nie" ? Predok Roomstera je pekny, ale Joyster ho ma perfektny a dravy.
A preco ako uputavka na clanok sluzi "akouze" fotka s hranatou hmlovkou? Ano viem, Roomster ma tiez dva rozne druhy, ale ak fotkou je snimok zlteho auta, preco pri clanku je zelene? Odkial je ta zelena "fotka"?
...to se dozvíte na konci pořadu. PS: opravdu si myslíte, že PR škody v tom nemá tenké,dlouhé prstíky? 😉
Tak to si rozhodne nemyslim. Dufam, ze to nie je vsetko. Fabia I sa mi pacila od prveho momentu. Ked som potom videl uz aj zadok, moje nadsenie len pokracovalo. Fabia II ma byt, ako je zname, menej konzervativna, ale toto na svoju dobu rozhodne nie je to, co Fabia I.
Zadní světla jsem viděl... bohužel ale bez krycího plastu, ale vypadaly dobře. Kus podoby si berou ze stávající fabie, ale už budou zasahovat do bočních partií. Ale na vyjádření nad novou fabií si nechám až jak ji uvidím naživo, stejně tak jak jsem to udělal s roomsterem.
A co se týká fiatu GP, tak je pro mě krásné auto. Mrzí mě jen, že i když nahnu hlavu až na čelní sklo tak nevidím čumák, ale na to bych si mile rád zvykl
A co se týká fiatu GP, tak je pro mě krásné auto. Mrzí mě jen, že i když nahnu hlavu až na čelní sklo tak nevidím čumák, ale na to bych si mile rád zvykl
Ak mi tu bude niekto tvrdit ze volkswageny su pekne auta tak sa riadne myli a to iste aj skodovky. Su to auta bez tvare, bez iskry proste auta pre starsiu generaciu usedlych nemcu ale ak chcem auto s dusou a najake auto co si ludia vsimnu kupil by som si urcite nieco ine napr aj spominane GP. Co sa tyka pomer cena vykon us som spominal Swift za ten vykon a vybavu by som zaplatil pri skode a nemcoch nehorazne viac a ta kvalita neni oproti tomu nic moc :no:
pipo,pipo...rict,že škoda dělá auta bez tváře... :no:
Ako to povedat pekne no niesu to auta skarede ale co sa tyka dizajnu take sede mysky ale to im naordinoval volkswagen ten je ties taký. Ja berem ze ti ten nazor vadi ved predsa je tam nejaky patriotizmus co je ceske je dobre. As na vladu na tu nadavate. >😁
mno...šedé myšky...nevím. Konzervativní vzhled a emoce jen naznačené...to je Škoda (jak je vidět,joyster to chce změnit). PS: zato vy na Fica nenadáváte,co? >😁
Vystupenie skupiny Slobodna Europa; festival Pohoda; jul 2002 svetoveho casu ( >😁 ) "Fico je koko...!" A to este nebol vo vlade, len tam chcel byt (chcel tam by od septembra 2002). Nadavanie na Fica ma dlhu tradiciu, ktora ma svoju logiku
kdokoliv lepší než božský vlado 😉
Jo jo k tejto teme to je nadlho Fico-Meciar-Slota horsie to us nemohlo byt. Fico sa este nenabalil Meciar si potrebuje dovyvavit Elektru a Slota moze nadavat na madarov este viac proste super to us je fakt lepsie v cesku aj ked u nich nedostala vlada ani podoru parlamentu >😁
zatím nepropadám panice, protože to nemusí být fabia. je to celý swift, samozřejmě jsou tam škodovácké úpravy. ve škodovce byli vždycky dobří tajnůstkáři, nebo snad ne? pokud ale PROBOHA to je fakt nová fabia...o.k., je to otázka vkusu. když se podívám na clio, 207ku, GPunto nebo corsu, tak ta fabia je děs. ikdyž joyster ukázal, že se to možná zlepší, ale kdo má hergot čekat zase 6 let na novou fabku,hm?
ach jo, ženě jsem koupil Swiště, protože v tom nejezdí půlka tady toho bezmyšlenkového a kabáty převlíkajícího národa, a ono v té Škodofce vymyslí tohle, to je hnus velebnosti >😁
SOUHLAS!!!!!!!!!! ALE MY MÁME ORIGINÁLY, NE PLAGIÁTY. Navíc úspěch škodovce vezme nová KIA CEED se 7 letou zárukou.
pro kreativni kritiky (neco jako ja😉 mam myslim zajimavy namet k soutezi (bez ceny za 1.misto):
- Dokaze nekdo prokazat, ze Skodovka v kategorii designu nove Fabie opisovala od Swiftu?
Jako dukazy se berou treba fotky designove studie Swiftu, ktery prisel na trh loni, tedy „o něco drive“ nez nova Fabka.
Kdo to najde ma navic moje slova obdivu. Zkousel jsem v tomhle smeru neco hledat, ale neuspesne. Logickou uvahou totiz prislusny detektiv musi pocitat s casovym posunem, tedy ze designove navrhy nove Fabie spadaji do obdobi konec 2001-zacatek 2002 a v tomhle obdobi, pokud me pamet nešalí, se nikde zadna studie naznacujici design noveho Swifta, neobjevila.
Ja jsem tedy alespon zadnou fotku s veletrhu nenasel. Ale muzu se milit nebo jsem jednoduse nenasel, proto se tohle formou ptam.
Predpokladam, ze aby designeri Skodovky stihli zapracovat a okopirovat nektere prvky, musel by se model od Suzuki objevit na veletrhu v prubehu roku 2001.
PS. nepredpokladam, ze by tedy designeri od Suzuki a Skodovky byly kamosi a chodili spolu na pivo😉
- Dokaze nekdo prokazat, ze Skodovka v kategorii designu nove Fabie opisovala od Swiftu?
Jako dukazy se berou treba fotky designove studie Swiftu, ktery prisel na trh loni, tedy „o něco drive“ nez nova Fabka.
Kdo to najde ma navic moje slova obdivu. Zkousel jsem v tomhle smeru neco hledat, ale neuspesne. Logickou uvahou totiz prislusny detektiv musi pocitat s casovym posunem, tedy ze designove navrhy nove Fabie spadaji do obdobi konec 2001-zacatek 2002 a v tomhle obdobi, pokud me pamet nešalí, se nikde zadna studie naznacujici design noveho Swifta, neobjevila.
Ja jsem tedy alespon zadnou fotku s veletrhu nenasel. Ale muzu se milit nebo jsem jednoduse nenasel, proto se tohle formou ptam.
Predpokladam, ze aby designeri Skodovky stihli zapracovat a okopirovat nektere prvky, musel by se model od Suzuki objevit na veletrhu v prubehu roku 2001.
PS. nepredpokladam, ze by tedy designeri od Suzuki a Skodovky byly kamosi a chodili spolu na pivo😉
Hele, o tom, ze jsou Cesi nejvetsi zlodeji Evropy a mozna i sveta nikdo nepochybuje. Takze nemusim nic hledat, aby mi bylo jasne, ze se Skodovka u Japoncu "inspirovala". Je to hnus, velebnosti!
Tak to je bomba, asi to bude mít volant 4 kola a kastli.
Za tohle mě nebombardujte, ale spíš bych hledal alternativní paliva a pohony než furt měnit kastle.
Za tohle mě nebombardujte, ale spíš bych hledal alternativní paliva a pohony než furt měnit kastle.
Ja vzdy myslel, ze auto kopiruji Cinani. A ted koukam, ze i Cesi >😁 Tak tohle je hodne slabe. :no: :no: :no:
SE MI TO NELIBI, 1)sUZUKI SVIFT TYTO SLOUPKY MA JIZ DAVNO A MNOHEM VICE MU SLUSI
2)NEVIDIM V TOM TEN SPORTOVNI DUCH, CO JSEM OCEKAVAL
SHRNUTO, TENTO MODEL OD SKODOVKY SE MI NELIBI
2)NEVIDIM V TOM TEN SPORTOVNI DUCH, CO JSEM OCEKAVAL
SHRNUTO, TENTO MODEL OD SKODOVKY SE MI NELIBI
1)FABIE - MA JI KAZDY BLBEC, SIC PROSTORNA, NA MUJ VKUS AZ MOC STROHA, PALUBKA OTRES, DESIGN JEDNODUCHY
2)NOVA FABIE - NA PRVNI POHLED UZ NIC ORIGINALNIHO, CERNE SLOUPKY PREVZATY OD SUZUKI SWIFT A TO I TVAR ZADNICH 3. A 4. DVERI. MASKA NIC MOC, TO SE MI UZ VICE LIBI NA ROOMSTRU - K TOMU DESIGU SEEDI VICE
3)SUZUKI SWIFT - NAPADNE, SPORTOVNI AUTICKO S MNOHEM LEPSI ZAKLADNI NABIDKOU, NAROZDIL OD NOVE FABIE MU CERNE SLOUPKY SEDI A UMOCNUJI TAK SPORTOVNI DUCH TOHOTO VOZU
4)SHODOU OKOLNOSTI VLASTNIM SUZUKI SWIFT A MAM TAKE MOZNOSTI SROVNANI S FABII (SLUZEBNI VUZ) A MOHU JEDNOZNACNE PROHLASIT, ZE SUZUKI VEDE. nEJEN ZE HO NEMA KAZDY BLBEC - ĆECHACEK, ALE JE ORIGINALNI, LIDE SE ZA NIM OTACI, COZ SE U FABIE NIKDY NEMUZE STAT, DILENSKE ZPRACOVANI NA SROVNATELNE UROVNI - SUZUKI VICE SPORTOVNEJSI, DALE MOTORIZACE U SUZUKI 1.3 VVT JE SILNEJSI NEZ 1.4 U FABIE. CO SE TYCE PROSTORNOSTI, JE LOGICKE, ZE SUZUKI A TOM NEBUDE TAK DOBRE - JE BRANO SPISE VICE SPORTOVNE A NE TAK USEDLE JAKO FABIE, KROM TOHO FABIE TAKY NENI ZADNY ZAZRAK.fABIE JE DELANA VYLOZENE PRO CESKEHO BLBCE - VELIKOST NA UKOR DUCHA AUTOMOBILU - PROSTE ABY SE TAM VESLY TY VAJICKA ATO ZRADLO!
sKODOVKA BY SE MELA ZAMYSLET NAD TIM, ZE JI SKUTECNE STALE CHYBI A JESM PRESVEDCE ZE I SNOVOU FABII TO NEBUDE JINY, ZE NAMA PROSTE TO MALE JA TOMU RIKAM LEVNE MINI.
NECO JINEO JE OCTAVIE - TA JE HODNE DOBRA -MOC SE MI LIBI, ZE JE UZ I TEN SCOUT - TEN CHYBEL, DO TOHO BYCH SEL, TO JE JEDINA SKODOVKA, KTERA ZA NECO STOJI!
NECHAPU JINAK, JAK NEKDO MUZE RICI, ZE FABIE JE LEPSI NEZ SWIFT. JE VIDET, ZE VUBEC NEVI, O CEM LUVI.A NAZORY NEJSKYCH SOVACKU, TY ME NYVYTRHNOU.SE JIM OMLOUVAM, LAE JSEM ZAUJAT PROTI NIM - NESNASIM JE UZ JEN KVULI TOMU, JSEM BYL V LETE V TATRACH A JEDINI, KDO TAM ODSTRANOVALI KALAMITU PO TORNADU CI CEM, BYLI CESI, ONI JSEN SHRABLI LOVE PO EU A BLBE KOLEM TOHO RECNIJOU - TO JE TAKY JEDINY, CO KDY UMELI. SAM TAMEJSI HOTELIER TO RIKA, ZE JE MU SPATNE Z TOHO, CO PRO TO ONO - SLOVACI DELAJI - NIC PRO TO NEDELAJI.NESNASIM JE A HLAVNE TY, CO JSOU NA NASICJH VYSOKYCH SKOLACH - MAJ JE ZDARMA, HOLI BYCH JE VYHNAL!
2)NOVA FABIE - NA PRVNI POHLED UZ NIC ORIGINALNIHO, CERNE SLOUPKY PREVZATY OD SUZUKI SWIFT A TO I TVAR ZADNICH 3. A 4. DVERI. MASKA NIC MOC, TO SE MI UZ VICE LIBI NA ROOMSTRU - K TOMU DESIGU SEEDI VICE
3)SUZUKI SWIFT - NAPADNE, SPORTOVNI AUTICKO S MNOHEM LEPSI ZAKLADNI NABIDKOU, NAROZDIL OD NOVE FABIE MU CERNE SLOUPKY SEDI A UMOCNUJI TAK SPORTOVNI DUCH TOHOTO VOZU
4)SHODOU OKOLNOSTI VLASTNIM SUZUKI SWIFT A MAM TAKE MOZNOSTI SROVNANI S FABII (SLUZEBNI VUZ) A MOHU JEDNOZNACNE PROHLASIT, ZE SUZUKI VEDE. nEJEN ZE HO NEMA KAZDY BLBEC - ĆECHACEK, ALE JE ORIGINALNI, LIDE SE ZA NIM OTACI, COZ SE U FABIE NIKDY NEMUZE STAT, DILENSKE ZPRACOVANI NA SROVNATELNE UROVNI - SUZUKI VICE SPORTOVNEJSI, DALE MOTORIZACE U SUZUKI 1.3 VVT JE SILNEJSI NEZ 1.4 U FABIE. CO SE TYCE PROSTORNOSTI, JE LOGICKE, ZE SUZUKI A TOM NEBUDE TAK DOBRE - JE BRANO SPISE VICE SPORTOVNE A NE TAK USEDLE JAKO FABIE, KROM TOHO FABIE TAKY NENI ZADNY ZAZRAK.fABIE JE DELANA VYLOZENE PRO CESKEHO BLBCE - VELIKOST NA UKOR DUCHA AUTOMOBILU - PROSTE ABY SE TAM VESLY TY VAJICKA ATO ZRADLO!
sKODOVKA BY SE MELA ZAMYSLET NAD TIM, ZE JI SKUTECNE STALE CHYBI A JESM PRESVEDCE ZE I SNOVOU FABII TO NEBUDE JINY, ZE NAMA PROSTE TO MALE JA TOMU RIKAM LEVNE MINI.
NECO JINEO JE OCTAVIE - TA JE HODNE DOBRA -MOC SE MI LIBI, ZE JE UZ I TEN SCOUT - TEN CHYBEL, DO TOHO BYCH SEL, TO JE JEDINA SKODOVKA, KTERA ZA NECO STOJI!
NECHAPU JINAK, JAK NEKDO MUZE RICI, ZE FABIE JE LEPSI NEZ SWIFT. JE VIDET, ZE VUBEC NEVI, O CEM LUVI.A NAZORY NEJSKYCH SOVACKU, TY ME NYVYTRHNOU.SE JIM OMLOUVAM, LAE JSEM ZAUJAT PROTI NIM - NESNASIM JE UZ JEN KVULI TOMU, JSEM BYL V LETE V TATRACH A JEDINI, KDO TAM ODSTRANOVALI KALAMITU PO TORNADU CI CEM, BYLI CESI, ONI JSEN SHRABLI LOVE PO EU A BLBE KOLEM TOHO RECNIJOU - TO JE TAKY JEDINY, CO KDY UMELI. SAM TAMEJSI HOTELIER TO RIKA, ZE JE MU SPATNE Z TOHO, CO PRO TO ONO - SLOVACI DELAJI - NIC PRO TO NEDELAJI.NESNASIM JE A HLAVNE TY, CO JSOU NA NASICJH VYSOKYCH SKOLACH - MAJ JE ZDARMA, HOLI BYCH JE VYHNAL!
hele! U nás bych je nechal...jsou tam hlavně blondýny zo slovenkej republiky... 😉 "slintající smajlík"
To tvoje suziki je chodiaca trepotajuca bedna poskakujuca na kazdej nerovnosti ako pracka pri plokani,interier nieje zly a sice natopene tegliky s pet flasami a do toho cierna farba ale ty vies.
Ked tak neznasas Slovakov, tak co si tam liezol na dovolenku. Preco si nesiel do Krkonos alebo Jesenikov? Moj syn tiez studuje v Cechach, ale nie zadarmo 😉, chodi na sukronmu skolu, a my mu ju platime. Inak tvoje zrovnanie Swift vs. Fabia je dobre, ostatne tvoje nazory svedcia o tvojej malosti a blbosti. Zamysli sa nad sebou. 😉
nauč sa najprv poriadne písať aspoň Česky, keď už sa štylizuješ do úlohy českého národného revolucionára, skrytý za klávesnicou a zapnutým caps lockom Vyzerá to potom úboho, keď si sa do svojich súčasných 16-tich rokov nedokázal naučiť ani svoj rodný jazyk, aby si tak prejavil základnú úctu svojej nacionalite v tejto pozícii - s národnostným bubnom na zajace. :😉 >😁 :no: A že do Tatier chodíš častejšie ako Slováci a snažíš sa niečo komentovať, OK to beriem, robili sa v tom velké tunely na úrovni vtedajších politikov (a zbierali sme sa aj my na následky tejto víchrice, ktorá vlastne zabezpečila sama o sebe nadmerné výnosy z predaja pováľaného dreva... takže ani žiadnych zbierok nebolo treba ... okrem toho tí ľudia čo okolo toho obsmŕdali boli nenežraní a pílili/likvidovali v rámci týchto mimoriadnych predajných kontraktov nad rámec bežne povolených objemov aj stromy zo zdravých porastov)
P.S. Choď si vyháňať svojou "holí" aj študentov z nemeckých VŠ ktorí sú tam zadarmo a ešte sem napíš zopár svojich boliestok, napríklad ako ti v českej krčme nechceli predať české pivo nejakí prisťahovalci keď si mal 15.
P.S. Choď si vyháňať svojou "holí" aj študentov z nemeckých VŠ ktorí sú tam zadarmo a ešte sem napíš zopár svojich boliestok, napríklad ako ti v českej krčme nechceli predať české pivo nejakí prisťahovalci keď si mal 15.
VELMI DŮRAZNĚ Vás i všechny ostatní upozorňuji, že příspěvky s xenofobní a jinak nepřijatelnou tematikou budeme mazat!
konečně jsi mi otevřel oči, už vím co je pro mne, jakožto českého blbce vhodné - FABIA ! Děkuji Ti,mongolský chytrolíne.
presne tak, se swiftikem se to neda srovnavat, je mnohem povedenejsi a ti slovacci😁 😁 😁
GTI
Koukám, že se tu namísto krásné nové Fabie bojuje o život mezi třídami. Tak aby bylo jasno: Minivozy - Panda, Swift, Picant. Malé vozy - Faba, Fiesta, Corsa. Nižší střední - Golf, Focus, (premie A3, C30) střední - Passat, Mondeo (premie BMW 3, A4), vyšší střední - BMW 5, A6, MB-E... a tak dále... končí to u Pendolina.
ne ne ne, swift patří o třídu výš a kromě tebe to tady vědí všichni. nemáš pravdu :-! ...ještě jednou dokola? >😁
Klid. Takže PANDA je mini, Swift ne >😁 >😒] dokonalé. Hele, to nahoře píší majitelé swifta... ti by byli schopní ho narvat i do vyšší střední >😒] Ale opravdu je to tak - PANDA je konkurent Swifta.
znám dobře swifta i fabii. uvnitř je místa stejně, swift je trochu "vzdušnější" díky vnitřní výšce, jen je kratší na úkor kufru a motor. prostoru. nevím jak jsi došel k tomu co tvrdíš, pochybuji ale, že vlastní zkušeností 😉
Tedy, že bych zatřiďoval auta do tříd podle vlastních kopyt 😄 to tu ještě nebylo 😄 vlastně bylo, je - hodnotitelé Swifta, kteří jej pasují do segmentu malých vozů. Počkej mrknu na rozměry, pak si to napíšem.
Napíši vždy - model, délka, rozvor v cm: Panda 354, 230, Picanto 350, 237, Swift 369, 238. Fiesta 391, 248, Fabia 396, 246, Clio 399, 257. Swift je na horní hranici své třídy, tedy na hranici minivozů. Má rozvor jenom o 1 cm delší než Picanto. Fabia je dnes na spodním okraji třídy své, tedy Malé vozy. Tak to je, o tom tu můžeme diskutovat, ale nic s tím neuděláme. Koneckonců třída Malé vozy už pomalu atakuje délkou vozu 4 metry... Do toho má Swift skoro 30cm. Podle logiky tvé a ostatních spřízněných diskutérů, bychom mohli dnešní Clio pasovat do nižší střední... ano, ale museli bychom vycházet z tabulek zpřed 15ti lety. A to asi nechceme.
hele, to je jedno, necháme toho. ty uvádíš čísla, já třídy chápu spíš celkovým pojetím - určením auta, motorizací, celkovou robustností... jistě má swift blíž k fabii než pandě a ta hranice mezi třídami není u nikoho stejná, viz. octavia - já ji v podstatě beru jako auto střední třídy. je delší a robustnější než třeba byla xantia, primera, carina, p406..to je věc, která mě irituje - že auta stále rostou.
Když už se tu mluví o těch číslech a zařazování do tříd - né, že by na tom stála kvalita auta - tak se přidám. Hned na začátek říkám, že Swift řadím do B segmentu, tedy Malé vozy. K tvým číslům. Pokud začnu o stupínek výše (nižší střední), tak 420cm mají A3, Golf, Megane, 307, Corolla má 418cm a Octavia 457cm. Rozpětí třídy 39cm. V segmentu B pak Micra 371cm, stará Corsa 372cm, Yaris 375cm, Getz 382, Colt 387. Tedy tvrzení, že Fabia je na spodu segmentu není správné. Swift vidím na spodku Malých vozů. Když Swift přišel na trh nahrazoval starší model, který byl také v B segmentu. Ignis má stejný rozvor a je jen o 1cm delší. Do segmentu B jej řadí i již zmiňované statist. organizace (ono zavádění tříd je stejně jen pro účely statistiky, porovnávání), dále pak i místní redaktoři (tebou uznávaný zdroj), atd. Zatím si zde v diskusi své tvrzení ničím nepodložil (až na pár čísel) a jak je vidět, je toho třeba - nikdo ti nevěří.
... akorát... Swift. Ten mi věří. Ono je to jedno, kde je, ale rozměrove patří do segmentu miniaut.
Swift je ve stejné třídě (ať už ji nazýváme jakkoliv) jako Fabia. Stejně jako třeba Yaris. Stejně jako Octavia patří mezi Focusy a Mégany. :-!
Tak už je to klasika - někdo, kdo preferuje porcelanové jeleny zde hodnotí 1 (slovy jednu) fotku a hned ví, kolik se jich prodá a jestli si to koupí milenka nebo sekretářka a hlavně, že to je bomba, která nemá soupeře. No jasný to důkaz bohorovnosti jež však bude potrestána. A také důkaz nevědomosti a absence vnímání krásy. Zkrátka, podle první a neoficiální fotky nic moc - větší swiftík, ale s definitivním názorem počkám až jej uvidím na živo, s hodnocením celku až po vyzkoušení a zjištění motorů, výbav a hlavně ceny a se soudem o úspěšnosti a prodejních číslech počkám rok po začátku prodeje. 😉
>😁 >😁 😉 Víš... právě že nebude potrestán. Neboť všichni víme, že v Česku i na Slovensku to Fabie dokonale vykryje... a jaká bude? No, jestli se ti líbí předek Roomsteru, a já na silnici, vždy, když proti mně jede, pookřeju, nebudeš mít problém. Dokonce prognozuji, že upevní své postavení ve své třídě i v Evropě. Vždyť dnes aby ses na silnici bál potkat auto... každé se mračí, některé i velmi neesteticky cení tlamu.
máš pravdu.bude se prodávat dobře,protože sou tu pořád lidi kteří si koupí škodovku která je udělaná českýma rukama,a tím pádem podpoří česky dodavatele a to je dobře.
já když potkám Roomstra jak jede proti mně tak mám stejný pocity jako ty.
já když potkám Roomstra jak jede proti mně tak mám stejný pocity jako ty.
Ale no tak, snad nechceš hovořit o českém (asi 50% podíl škody) a slovenském (asi 25😖 trhu jako o vypovídajícím. Každý český novinář z autobranže ti potvrdí, že český trh je deformovaný a stejně tak podobně italský s výrazným podílem italských značek a podobně i francouzský. A právě proto bude důležité jak to bude v celku, jako v té Evropě, jak ty píšeš, studnici nápadů, trendů a designu autosvěta. ak tam si dovolím tvrdit, že vyvážeností všeho vede nové Clio, které nastavilo laťku vysoko, za ním sviští nové Grande Punto, dalším v pořadí je 207, ale tu asi přežvejkne Corsa, zapomínat se nesmí na Fiestu a C3, pak těžce sýpajíc, ale stále přítomno je i Polo. A nezapomeň dnes pohladit jeleny, dnes ti prokázali věrnou službu 😉
Nemáš vizionářský voko, manitou. Nevidíš, že za dva roky bude svět aut v tomto segmentu přehlcenej nafouklejma žábama a že FABIA II tuhle cestu nenastoupí, ona vykreje touhy lidí po autu, co vypadá jako auto. Fabia bude zde samozřejmě kralovat. Je to tak všude s domácí značkou. Ovšem já právě prognózuji růst jejího postavení na trhu celé Evropy. Koukám, že ti jelen motá mozek 😉
No koukám, že tvoje bohorovnost zase motá mozek tobě - kdo tvrdí, že ty jseš ten, kterej to voko má a ještě, kdo tvrdí, že ty jseš ten, kdo posuzuje, že to voko někdo má a někdo nemá ? No koukám, žes pojedl Šalamounovo. No ono ostatně vypovídá něco i ten opěvovanej Pheaton, vzývanej G+, jepičí Fox a další tvoje přehmaty, třeba v podobě Toleda. Možná bys těm jelenům měl setřít prach z očí 😉
To se pozná, kdo tu má voko, neboj. Phaeton je velmi působivé auto. Designove nemá chybičku... a kdykoliv jej uvidíš, jsi očarován. Pouze nemá - image... přitažlivost pro diamantové kovboje. Ale technicky a esteticky vzato není nic, co by mu člověk vytknul. Fox je dokonalé auto pro usedlé starší lidi. Vyšší posaz, dvoje dveře. Až ti bude 77, napiš mi v čem jezdíš, manitou. Do Fiorana by tě museli pasovat jeřábem... a že se mi libí, tedy nemyslím jeřáb. Toledo má velmi originální a styloou kastli. Estetikou se však nestrefil do doby. A i tak, přehmat, manitou, přehmat není tregedie... tragedií je tápání... v tom jsi mistr zase ty 😉
Kde bereš, že tápu ? Já mám svý oči a ty vidí krásu jinde. To ale neznamená, že mne můžeš ty označit za tápajícího. To je jen další střípek do mozaiky o tvé samolibosti a nadutosti. PS: Až budu já jezdit v 77, tak ty už tu zřejmě nebudeš 😉
Můžu, manitou, můžu tě označit za tápajícího. A pokud nejsi, jsi tedy rozdvojený... jinak píšeš, jinak vnímáš. P.S. Jo, to je života běh... ovšem dokud tu budu, manitou, budeš se muset snažit. Snažit hledat lepší slova, lepší věty... a lepší příběhy. Zatím se jen pubertálně ohrazuje a tápeš 😉
jezisi GTI ty si fakt nevidis na spicku nosu. u toho tvyho legenfarniho clanku o GTi jsem skoro zvracel... navic manitu ma pravo na svuj nazor a * jako ty budou vzdycky vykrikovat, ze vedi lip. Proste se mu to auto nelibi a tvoje vizionarsky voko je dost k smichu....
Hochu, ty svý rádoby poučky si nech pro svýho synka. Možná bys mě neměl číst, evidentně ti to nedělá dobře. Ale věř, že si budu psát vždy to co chci a to jak co vnímám. S tím se smiř. PS: tvoje snaha o prosazování tvé pravdy je jen pouhým snažením, naštěstí 😉
Tu Ti budem oponovať, a nemyslím teraz na ťažký konzervatizmus značky VW, ktorý sa prejavuje na všetkých jej produktoch. Narážam na to, že Phaeton nemá dizajnovo chybičku. Podľa mňa sa jedna, dosť výrazná nájde. Konkrétne zakončenie hornej línie dverí, okolo bočných okien ide chrómová lišta v krásnom plynulom oblúku v súlade s celkovým výzorom auta, ale zakončli ju podľa mňa úplne nepochopiteľne nie plynulým oblúkom, ktorý by "hral" s celým zovňajškom auta, ale hranou, tvrdo ju sekli dolu a kazí to inak dobrý pocit z dizajnu. Proste zadná hrana druhých bočných dverí to celé zmršila.
cuisine
notak teda nic moc ... vlastně nic .... původní fábka se mi líbí ale todle ne .. nic moc jako roomster .. každopádně to bude trhák
[odkaz]
Aneb Fiat jede :yes: >😁
Aneb Fiat jede :yes: >😁
RS
[odkaz]
[odkaz]
Především ta zaplachtovaná verze mi nějak nesedí s žlutou na lince. Nemá boční blinkr, větší kola... možná optický klam, a vypadá podstatně větší. PS: vidím dobře, že přední boční okno je rozděleno na dvě časti?
[odkaz]
Především ta zaplachtovaná verze mi nějak nesedí s žlutou na lince. Nemá boční blinkr, větší kola... možná optický klam, a vypadá podstatně větší. PS: vidím dobře, že přední boční okno je rozděleno na dvě časti?
Ano, ano, ano. Ta zahadřená věc, to bude asi ono, tedy nová Fabia (II). Nerad bych se mýlil, ale sklon čelního okna se oproti žluťákovi řek bych liší. Žluťák je opravdu hodně Swiftózní. Pakždokádně je to docela napínavá dedektivka. Už aby byla ta "Ženeva".
To nebude dělené okénko. To bude stín s okolí. Každopádně sdílím názor, že to tomu žlutému není podobné. Jiný sklon okna, i boční proporce. Řekl bych i jiná zrcátka. Těžko říct, je to opravdu drama 😄
Zdravím všechny příznivce i odpůrce škodovek(viz diskutze výše 😉 ) jen chci říct,že doufám,že fakt ta fotka žlutého čehosi ze včerejška není nová fábka-protože to by bylo něco šílenýho...věřím,že škoda půjde směrem jaký naznačila u Oktavie II.Tu mám doma v garáži a je to paráda! s motorem 1.9Tdi je to mazec,aj designově to není špatný....a to co předvádí škodovka na autosalench v podobě studií,at už šlo o Roomster(který etdy ve výrobě už není tak pěkný,jak byl ve studii)nebo joyster,nebo ještě předtím(asi před 6 lety)studie kupéčka dělanýho z Oktávky-to jsou věci...Prosím MLadoboleslaváky,aby uvažovaly rozumně a dělaly auta pěkný,ne krabicovitý,suzukiovitý a podobný...předem díky za kladné vyřízení žádosti >😁 p.s.jak už tu zaznělo-stejně si nakonec musíme počkat na Ženevu,tak počkejme, a jen doufám,že nás nezklame...
me zklame urcite, protoze cumak z roomstera se na maly auto nehodi a jakykoli kola na tom budou vypadat maly... ;-\
ani já si nepřeju čumák z roomstera-nelíbí se mi!at už je to na malým,nebo na velkým autě...prostě je takovej divnej...ale stále doufám,že Fabka bude vypadat jinak,než roomster,nebo žlutá žába na fotce z Blesku...P.s.:nebyl silvestrovskej,nebo aprílovej???
In my opinion interior should be better than boring Rommster's interior. Skoda can't to be copy Volkswagen's interior.
z jedné fotky světla 😉 na závěrečné soudy si počkám až ji uvidím naživo, ovšem pokud bude vypadat jak roomster, tak ji musím dát :yes: chápu rozhořčené reakce většiny přispěvovatelů, samotnému se mi roomster hnusil, ovšem naživo...to je jiná liga. A Fabia bude taky jiná liga oproti clium, 207, corse...ty od sebe rozeznáš jen podle znaku. samozřejmě bude rozhodovat cena, ovšem konkurence ji už má taky vyšší, takže chabých prodejů bych se neobával. Škodě se musím poklonit že z nudné automobilky se stala opravdu kreativní a myslím že tento směr má opravdu budoucnost - ovšem to si můžem povědět za rok, za pět let.
Nicméně abych tu jen s GTI nesouhlasil 😉 - co se týče puňty, tam si opět přestřelil - z mého pohledu nejzdařilejší kousek a pokud se nemýlím, zhruba před dvěma měsíci si jej označil za nejvíc "potentní auto" a ted je shazuješ. Někdy by si se měl trošku krotit, víc přemýšlet před tím než napíšeš ostré názory, to se týká i reakcí na další příspěvky. I ostatní mají právo na názor, tím že je shazuješ je opravdu moc nepřesvědčíš.Píšu to proto že vím, že se dá s tebou velice rozumně diskutovat, pokud nejsi tak "nažhavenej" 😉 přemýšlej o tom...
P.S. snažil jsem se to napsat s háčky, trvalo mi to 3x dýl 😄
Nicméně abych tu jen s GTI nesouhlasil 😉 - co se týče puňty, tam si opět přestřelil - z mého pohledu nejzdařilejší kousek a pokud se nemýlím, zhruba před dvěma měsíci si jej označil za nejvíc "potentní auto" a ted je shazuješ. Někdy by si se měl trošku krotit, víc přemýšlet před tím než napíšeš ostré názory, to se týká i reakcí na další příspěvky. I ostatní mají právo na názor, tím že je shazuješ je opravdu moc nepřesvědčíš.Píšu to proto že vím, že se dá s tebou velice rozumně diskutovat, pokud nejsi tak "nažhavenej" 😉 přemýšlej o tom...
P.S. snažil jsem se to napsat s háčky, trvalo mi to 3x dýl 😄
Galante... 😄 smekám... umíš krásně česky 😉 😄 BRAVO GALANT :yes:
Jo... a dík. Pisu to bez carek a hacku, abys vedel jak je to prijemne. Jedina veta, ktera se tu takto da napsat je legendarni slogan, zni: a tak to ma byt. 😄
tak toto ma skoro zo stolicky posadilo, takto otrasne auto, no bleeeeeeeeeeeeee hnusneeeeeee to je, fuj grcat sa mi chce, ved to nema ani ziadnu hranu, nic uz fóbia I. je hnus ale tato fóbia II. to je nieco strasne, neee, toto bude zas strasit tu dalsich 30 rokov kym to zhnije, fuj fuj fuj...hnusne toto, sa horsite pani z Mladej Boleslavy...
Najlepsie ste vyrabali ked ste boli AZNP MB a rada Š1000-136 sa vam podarila ale toto, no fuj, toto je hnus, este raz, grcaaaaaaam z toho, fuj!!!
S pozdravom Haso...
Najlepsie ste vyrabali ked ste boli AZNP MB a rada Š1000-136 sa vam podarila ale toto, no fuj, toto je hnus, este raz, grcaaaaaaam z toho, fuj!!!
S pozdravom Haso...
To je tu pre tych ludi co tu trepali o predajoch same somariny tak tu to mate [odkaz] :-!
Co říkáte na tuhle škodovku: [odkaz]
Já bych řekl že je docela fešná 😊
Já bych řekl že je docela fešná 😊
Tady mate fotky jak bude vypadat asi fabiaII obič a fabiaII kombi
Fabia II obič: [odkaz]
FabiaII Combi: [odkaz]
Fabia II obič: [odkaz]
FabiaII Combi: [odkaz]
tak jestli toto bude pravda - je nač se těšit :yes: krásné, vyvážené, dospělé auto :yes:
je to porad lepsi nez ta zluta ohavnost, ale roomster predek je moc vysokej a masivni
ved to je to isté čo reálne foto hore a ked toto niekto nazve krásnym dá sa to označiť už len ako VW a Skoda zaslepenosť... >😒] toto auto sa môže tak "ujať" u nás..suchý dizajn bez nápadu, krabicoidný vzhlad bez akéhokoľvek imidzu, maska á la a Korejec...to sa nedá ani porovnať s takým Cliom, Puntom či 207...v Europe s týmto zlepencom nemá šancu...hnus :no:
sice zajímavý obrázky fabky II,ale je zajímavý,že se tyhle všechny "stoprocentně jisté podoby nové fabie"hodně liší...ať už je to toto,nebo žlutá potvora,nebo fotky z Boleslavi,kde údajně je vidět v ulicích...stejně je toto jen marketingový tah,abychom se více těšili...já jen doufám,že bude na co...a že nakonec vyhraje zdravý rozum a ěpkný škodovácký design(viděný např.u Oktavie II...)
p.s.😲brázek komvi není špatný,ale dal bych tam úplně jinej předek...ne roomstrovskej 😒 ten tam fakt nesedí a kazími dojem z jinak pěkného profilu...
p.s.😲brázek komvi není špatný,ale dal bych tam úplně jinej předek...ne roomstrovskej 😒 ten tam fakt nesedí a kazími dojem z jinak pěkného profilu...
¨Ja bych řekl že ty nový fabie sou fšný podle těch obrázků.Ale nejvíc se mi zamlouvá kombi vypadá moc dobře :yes:
Auto vypada opravdu strasne, druhej Roomster.. Urcite bych si ji nekoupil..
Viděl jsem fotku Nové Fabie a musim říct, že je pěkně NEPOVEDENÁ !!! Je to směs Roomsteru a Joysteru.
Mam skodovky rad i proto ted jezdi ve fabii rs, ale tohle je pro mne velke zklamani. Az do roomstera se mi vsechny novodobe skodovky libily, ale musim rict, ze moje pristi auto uz teda fabie nebude. Trochu jsem doufal, ze se na nove fabii objevi nektere prvky z joysteru, ale bohuzel se potvrdil vzhled odpovidajici uz kdysi davno zverejnenym fotkam. Jak uz tu bylo mnohokrat receno: Roomster a Swift splacane dohromady. Kam se podely ty nadcasove tvary? Snad se vrati sn novym sefdesignerem, joyster vypada pomerne nadejne. No nic beztak jsem uz chtel priste neco vetsiho. (tim ale nemam na mysli jeste skaredejsi roomster)
Údajně má být nová fabie vybavena maloobjemovými diesly 1.3 od Fiatu, neb vývoj vlstních je drahý. Fiat je dodává také do Suzuki a do Opla.
strasne moc se mi libi nova octavka- je fakt krasna. pred kolika lety byla predstavna? 2? porad je stejne hezka a bude hezka i na dale. a co takova octavie prvni generace? kolik ze je let stara? 10? a s faceliftem zhraba 5? porad krasna i kdyz neketere prvky vypadi stare ale to se da cekat na deset let stary auto. a co fabie? 1999 byl rok kdy se predstavila a porad vypada pomerne moderne. kam se hrabe 206 nebo clio. Byvali designeri skodovky dokazali pozvednou image automobilky, zvolili nadcasovy a vypocitavy design, i kdyz se zadnymy vystrelky ale mozna proto design zustal tak krasny a moderni po nekolik let. jak se tak koukam na roomstera a fabii 2 tak mi ta nadcasovost chybi. roomster sem videl. neni osklivy ale na druhou stranu neni hezky. octavia 2 je jako angelina jolie proti paroubkove (roomster). zajima me jak bude vypadat nova fabia na zivo ale myslim si ze to nebude moc dobry. bohuzel skoda se vydala jako cela vw group cestou designu ktery je vice emocialni. u jake koliv automobilky by mi to bylo jedno ale ke skodvce mi to nejak nesedi. mozna sem jediny. no nic - ja jdu dal snit o bmw m3 😄 😉
souhlas. novej designer to bohuzel u me nevyhrava. cely mi to prijde jako politika. VW proste skodovce nedovoli vyrobit fakt hezky auto, protoze co by pak mely premiovy znacky koncernu navic? vzdycky tam bude kompromis...
navic ten trend stejnejch designovejch prvku na vsech vozech jedny znacky by mel velmi brzy skoncit. zabiji to design a netusim, jakou to ma pro uzivatele vyhodu. opet to vede jen ke kompromisum v designu... pritom vyvoj a rostouci pozadavky vedou jasne k tomu, ze auto prodava design... podivejte jaky kus cesty urazili korejci!! Skodovka jde opacnym smerem bohuzel. v zapadni evrope by potrebovala budovat image, ale tohle ta cesta neni
navic ten trend stejnejch designovejch prvku na vsech vozech jedny znacky by mel velmi brzy skoncit. zabiji to design a netusim, jakou to ma pro uzivatele vyhodu. opet to vede jen ke kompromisum v designu... pritom vyvoj a rostouci pozadavky vedou jasne k tomu, ze auto prodava design... podivejte jaky kus cesty urazili korejci!! Skodovka jde opacnym smerem bohuzel. v zapadni evrope by potrebovala budovat image, ale tohle ta cesta neni
no vidíš a já si myslím že toto cesta je 😉 uvidíme zhruba za tři roky kdo měl pravdu, okay ? 😉
tipuju relativne brzkej facelift >😒] u skodovvky je samozrejme pocitat s rustem prodeju, protoze se od dob favoritu teprve dostava do povedomi jako vyrobce kvalitnich aut v zapadni evrope mimo nemecko.. ale pokud to bude vypadat jako ten zlutej vred... myslim ze trend se hodne zpomali. fajn, za tri roky tady! 😊
navic je od skodovky trestuhodny, ze nema auto pro mlady lidi, ktery se vsichni snazi oslovit. joyster je opet s krizkem po funuse...
navic je od skodovky trestuhodny, ze nema auto pro mlady lidi, ktery se vsichni snazi oslovit. joyster je opet s krizkem po funuse...
Fabii II a Roomster ale dělal ještě starý šéfdesigner - Thomas Ingenlath. Nový šéfdesigner Jens Manske, pod jehož vedením vznikla Škoda Joyster působí ve Škodovce teprve od začátku roku 2006. Ingenlatha za odměnu povýšili do VW DesignCenter Potsdam, mimochodem Octavia II je jeho dílo tak z 10%, zbývajících 90% dělal ještě předchozí šéfdesigner Dirk van Brackel, který řídil i design Octavie I.
No prostě jen další generace Fóbie...Kdyby tam alespoň dali nějaký pořádný motory a ne nějakejch 40-100KW jako teď... Prostě Fóbie Fóbií zůstane... Zase bude co předjíždět >😒]
mrnil
az dnes kdyz jsem videl titulek o rozhovoru s reditelem KIA Motors mi doslo co nejvice mi nova Fabie pripomina. Stejne nudne a osklive jako laciny Korejec prvnich generaci
Nevím, jestli někoho ze zdejších zapálených diskutérů, a zejména pak místního znalce křivek všeho druhu GTI-ho, napadlo se podívat na již jezdící Roomster z podobného úhlu pohledu, ze kterého je v onom Blesku zabrána rádoby Fabia II. Pokud ano, pak nelze nekonstatovat, že od sloupku A dopředu si nejsou auta jen podobná, ale zcela identická! Světla včetně hrany určené horní hranou nyní pevné masky, samotná maska - velikostí i proporcemi, kapota s návazností na blatníky atd. Prostě stačí porovnat. Nepočítám takové detaily, jako je např. vodorovné žebrování mřížek v masce, které lze z fota Blesku spíš jen tušit. Rozuměl bych koncernové politice, sjednocující základní vzhled modelových řad jednotlivých značek. Viz Seat, ale koneckonců i Škoda, proč ne. Pokud by ale takto shodně s Roomsterem měl vypadat předek FII, pak by se dle mého názoru nejednalo o nějakou snahu o sjednocení designu, ale naprostou ztrátu tvůrčí invence a kreaitivity odpovědného designera. Takovýto záměr bych snad už ani nepřičítal nějaké koncernové politice. Takže pro mě z toho vychází jediné - jedná se o jakousi zdařilou kamufláž. nevím ovšem čeho. Snad skutečně nové FII, která ovšem bude ve finále vypadat úplně jinak. Možná je ovšem mé přání otcem myšlenky: byť jsem vlastníkem OII a Fabia mě neoslovuje, probůh, jen ať tohle není nová FII! Jestli je, pak je to učebnicový, do detailu dotažená snaha o absurdní unifikaci vzhledu značky a do očí bijící příklad impotence návrhářů. GTI, který se tady za ni nejvíc biješ, cožpak to Tvé zkušené oko nevidí?! Já se právě dívám do MF Dnes ze 4.10., kde je Roomster na titulní straně přílohy Autoškola I. A mé oči vidí předek z FII. Tvé ne?
bohuzel si trochu zaspal, protoze nova fabka bude mit na 90% predek temer stejnej s roomsterem krome detailu jako je ta mrizka odddelena od kapoty apod. ...
A co jsem šmarjápano zaspal? To, že nová fabka bude mít na 90% stejný předek jako roomster? To se dá nějak zaspat? Jestli to tu někdo nade mnou říkal, tak jsem si toho v tom kvantu názorů jen nevšiml, ne že bych spal. Pokud je to ale s těmi 90% pravda a byl to ze strany výrobce záměr, pak bych to raději zaspal. Ze zdánlivého společenského prohřešku by se stala i fyzická výhoda...
Zaspal si fest. To že bude mít FabiaII přední look stejný s Roomsterem je informace stará jak hnědý uhlí 😉
Nu dobrá, a mění to něco na věci? To by tu pak ale zaspala většina diskutujících, když rozebírají kus auta, jehož bratříčka s 90% shodným předkem znají už ze silnic. O moc víc toho totiž diskutovatelného na té fotce není, kromě náznaku bočních křivek. Pro mě osobně je to podivné překvapení.
Jasně... Vždyť nahoře to píši - jásejme, předek FABIA II bude jako předek Roomstera... tedy jeden z nejkrásnějších předků téhle třídy. Uvidíš, jak se ti celá kastle Fabia II vpálí mile do hlavy, právě skrzevá ten milej kukuč. Můj tip je, že se nám bude líbit víc, než Corsa.
No jestli ti tenhle tip vyjde jako nedavny exces se Seatem , tak by v Shade uz meli pripravovat facelift 😃))
No tak vážně nevim, už jen z tady toho superfota jde vidět že to je dělané na compu a je to půlka Roomstru s dodělanou *. Já bych se k tomu ani raději nevyjadřoval. Blesk je Blesk 😁
Co říkate na ten facelift octavie????
tady je odkaz😒br />
[odkaz]%3Dnp%26uid%3…
tady je odkaz😒br />
[odkaz]%3Dnp%26uid%3…
Pro využití této služby musíte být přihlášen. ... btw: fotky na xchatu? :😉
No, hosik sem ten odkaz zadal trochu divokym zpusobem 😄 nicmene spravne URL se z toho vypreparovat da 😄 Takze tady to je: [odkaz]
no je to celkem pekny ale ta puvodni je hezci. ale nevim jak jestli se da verit tomuhle vzhledu😄
Je mi lito, ale pokud bude nova Fabie vypadat opravdu takto, tak v mych ocich klesne esteticka uroven nasich cest o poradny kus dolu :no: :no: :no:
mrnil
tak Fabie II ma stejny predek jako Roomster a oba dva (Roomster zvlaste) maji predek mezi sloupky A a B jako kopii zadni casti kufru SAAB 95 kombi >😁 ........tomu rikam inspirace
týmto chce skodovka konkurovať takému Cliu či Puntu...samozrejme u nás to pôjde na "dračku" ale u nás by sa predával aj faceliftovaný Trabant keby mal znak skody a vzadu nápis fabia... >😒] je to naozaj šeredné a nobhája to tu ani najpravovernejší koncernový riťolezy... >😒]
Blesk se nespletl je to opravdu Fabia II, ale focená hodně blbje. Ve skutečnosti vypadá o dost lépe. Sám jsem ji v M2 asi před 3 týdny obhlédnul a musím říci že má něco do sebe.
Taky jsem ji několikrát již viděl. Je Pěkná a o hodně prostornější než I. Akorát prostoru pro tuning tam bude asi dost.
Při čtení debilních názorů našich slovenských kolegu by si prvně měli uvědomit, že škodovka živí tisíce slovaků a potkat na lince (zvláště svařovny) čecha je skoro nemožné! Tak se srovnejte bratri! Na to že pod tatrami máte * tak vám ta pokora chybí.
Bude to kvalitní auto jenž si svou skupinu zakazníku určitě najde - každopádně kvalitou kvalitou! 😉
Při čtení debilních názorů našich slovenských kolegu by si prvně měli uvědomit, že škodovka živí tisíce slovaků a potkat na lince (zvláště svařovny) čecha je skoro nemožné! Tak se srovnejte bratri! Na to že pod tatrami máte * tak vám ta pokora chybí.
Bude to kvalitní auto jenž si svou skupinu zakazníku určitě najde - každopádně kvalitou kvalitou! 😉
Kamo, keby si aspon vedel co melies. Skodovka zivi tisice slovakov, lebo cesi nie su ochotni a ani schopni za tie peniaze robit tu proklamovanu cesku "kvalitu"...
Krasa ako taka je subjektivna zalezitost a co pripada hnusne mne, moze sa tebe zdat krasne - a na rozdiel od teba ja za to do teba rypat nebudem.
A s tou kavlitou opatrnejsie, s Fabkou som najazdil dost a neda sa povedat, ze by bola menej poruchova ako ine auta vo firme, skor naopak.
Krasa ako taka je subjektivna zalezitost a co pripada hnusne mne, moze sa tebe zdat krasne - a na rozdiel od teba ja za to do teba rypat nebudem.
A s tou kavlitou opatrnejsie, s Fabkou som najazdil dost a neda sa povedat, ze by bola menej poruchova ako ine auta vo firme, skor naopak.
Dobrý večer, přečetl jsem si zde pár příspěvků, pěkně počtení... fotky, které uveřejnil deník Blesk (který má vždy zaručené a PRAVDIVÉ zprávy) jsou moc hezké, řekl bych, že je to dobře vyvedený fake, něco mezi Roomstrem a právě představenou studií. Myslím si, že ve Škodovce se vždy dobře baví, když probíhají takovéto zprávy. Vzpomínám si na zveřejněné "100%" fotky stávající Fabie Combi, až po C sloupek byla prakticky identická, ale dále pokračovala s "nalepenou" části tehdy prodávaného Pola "combi" tedy rovnou, krabicovou zádí....realita jak víme je trochu jiná. Přeji deníku Blesku mnoho dalších 100% senzací, lovů a hlavně....dobrých prodejních výsledků 😉
Vidim ze tato diskusia sa zmenila na "bratovrazedny"boj.Kazdopadne fabia tak stara ako aj nova su rozhodne dobre auta za dobre peniaze.Proste to na co sme od skodovky zvyknuti :yes:
Po přečtení několika příspěvků, jsem si nemohl nevšimnout, jak někteří opěvují škodovku jako kvalitní a zpolehlivé auto. Chtěl bych podotknout, že proti škodovkám nic nemám a například 2jková oktávka se mi líbí moc, ale myslím si, že z nich děláme něco, co nejsou, v porovnání s konkurencí je to šedý průměr. Stačí se podívat do žebříčku spolehlivosti německé agentury ADAC, kde kralují především japonské vozy...teď budu konkrétní: Fabia se nachází na 17. příčce z 24 klasifikovaných modelů (samozřejmě ve své třídě) a Octavia na 7. z 12-ti. Ještě furt si myslíte, že je Fabia kvalitní vůz? Jen mimochodem, v této diskuzi zatracovaná Honda Jazz se v žebříčku umístila o 14 příček před Fabií...Tolik fakta