Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Akční plán koncernu PSA Peugeot Citroën

11 komentářů

Humbert
Jsem rad, ze si PSA hlida zada a nechce dopustit, aby se z nej stal rozezranej moloch. Jen se trochu bojim, by nesklouzl do prilisne unifikace svych modelu. Tak ať nadale nam predklada auta, ktere vystupuji ze sedi a ukazuji, ze existuje i jina cesta - ta francouzska :yes: .
Peugeot by měl hlavně změnit ten svůj příšerný design ;-\
Ale mam trosku obavy z vystavby novych tovaren nekde v tramtarii a uzavirani tovaren v Evrope. PSA by melo zapracovat na kvalite, zejmena prevodovky jsou otresne! Obavam se ze nove tovarny vice kvality neprinesou, naopak minimalne z pocatku dojde k poklesu kvality. Vytku mam i k designu Peugeotu, podle byl Peugeot hodne dlouhou dobu jednim z nejatraktivnejsich vozu, ale nova rada se 7 na konci se mi nezamlouva ani trochu, sam jsem volil pri koupi posledniho vozu radeji Citroena, ale uprimne, pokud PSA neudela neco s tema prevodovkama, poohlidnu se mimo koncern PSA...
Humbert
:yes: za Citroën. Taky jsem jeho fandou. Prevodovky, vecne tema. PSA dnes tezi z velmi dobrych malo objemovych dieslu, ktere dela ve spolupraci s Fordem (1.6), jedina vazna konkurence je Hyundai-Kia se svym novym 1.6 (a starsim 1.5). Rad bych videl, kdyby se spoluprace s Fordem rozsirila i o prevodovky. Vitam snahu maximalne zefektivnit vyrobu ve svych soucasnych evropskych tovarnach, radeji nez stavet nove smerem na vychod (tentokrate na ukor Slovaku).
No kdyby zlepšili kvalitu tak by pořád nemuseli v ramci garancí něco měnit viz moje 307.
IMHO: Vzhledem k masivnímu nástupu korejské produkce na evropské trhy bylo jen otázkou času, kdy se méně výkonné nebo jinak labilnější evropské firmy začnou dostávat do potíží. PR řeči producentů o trvalém růstu prodejů jsou jen pohádky - trh není neomezený a růst se může dít jen na úkor jiných značek. Původně jsem myslel, že to potká oslabený Fiat, ale ten se zázračně zvednul (bravo Bravo!). Zdá se, že černého petra nafasoval PSA. Pravděpodobně ještě není nic ztraceno, ale pouze pod podmínkou, že PSA dokáže udělat rychle a inteligentně řadu kroků. Řešení krize na jednom místě e😜anzí na jiné trhy je asi jedna z možností, ale nejsem si jistý, jestli zrovna ideální (může to znamenat zvýšené investiční výdaje a delší dobu návratnosti). S přesahem do globálního rozměru v tom ale PSA není sám - ze značek pro nás relevantních stačí vzpomenout potíže GM a VW (Seat!). Naopak Renault včas zachytil vítr a zejména projektem Logan provedl rošádu, které nelze než zatleskat.
Souhlasím s předřečníky, že velké téma je kvalita. Ten tlak na zkvalitňování "dolního konce" je opět daný průběžným růstem kvality korejské produkce, která už dnes bez problémů dosahuje úrovně běžného evropského průměru - tedy právě PSA (výjimku imho tvoří celé post-Daewoo, bohužel zřejmě v důsledku zanedbání managementu kvality ze strany GM). V tomhle kontextu bychom myslím určitě měli pochválit Škodu - neroste sice dramaticky, ale průběžně se jí daří - nicméně taky ona coby slabší a méně etablovaná značka je jedním z citlivých míst, takže kéž by se jí vydařila nová Fabie.
Naprosty souhlas... :yes:
Humbert
Ano, myslím si to samé. Korejská produkce se bude prodávat hlavně na úkor Francouzů. Ona si ty auta mají i nejblíže celkovým nalazením. I proto bude důležité, aby přicházely modely s přidanou hodnotou (fičůrky Citroënu, design, ...) a současně dnešní problematická místa (spolehlivost, převodovky) se zlepšily.
Pazout nejak zaspal. 107 pro ne dela Toyota, 307 je kvalitativni pruser, 1007 je dizajnerskej vtip, 407 nic moc, 407 jako kombik nepouzitelnej, 407 cupe tak mozna pro "blondyny", 807 je benchmark pro to, jak postavit ve vsech ohledech nespolehlivy auto... na a 206/7 je maly "levny" auto vyrabeny ve velkejch objemech, na kterym se uz z podstaty neda moc vydelat. Mozna nez se snazit vyrabet auta v co nejlevnejsi ritich (Iran, Slovensko), by se PSA melo podivat na kvalitu a supply chain management, protoze to, co se delo pri rozjezdu na Slovensku nemohlo a nemuze dopadnout jinak, nez jako poradnej pruser.
a co se delo pri rozjezdu Peugeotu na Slovensku? 😄 😉
jinak souhlas 😉 :yes: