Novinky
0
Myslim, ze po motorickej stranke bude tento mondasek v pohode, ale mne osobne sa ovela viac paci sucasne mondeo ako ten, podla mojho nazoru, americky ladeny voz, ktory sa linie uplne niekde inde a ani z daleka nema take pekne klasicke jemne kontury ako ma sucastne mondeo.Nie je skarede, ale sucastne sa mi paci o poznanie viac.Mohli len sucastnemu dat nejaky novy bodykit pre nadsencov alebo kombiku zmenit mierne zadne svetla.Myslim, ze toto auto nemali pomenovat mondeo a mali mu vytvorit ine meno.
Přejít do diskuze
Neni pravdou, ze by soucasna Mazda 6 byla jeste samostatna. Uz soucasna MAZDA 6 ma stejny podvozek, jako ma soucasne, nebo rekneme "stare", ale stale velice dobre Mondeo. Tak je otazkou, kdo komu "tahá...". Je fakt, ze aspon takhle Mazda dostala poradnej podvozek. Bohuzel se Mazda6 ted prodava strasne malo, ci temer vubec. Japonci se proste brzo okoukaji.
Nove Mondeo vubec neni na podvozku Focusu, to ne, kde jste to slyseli? Ma novou platformu, kterou ted pouziva S-Max a nova Galaxy, kdyz si to vyzkousis, je to fantasticky podvozek. Ta sama platforma se vyuziva u noveho VolvaS80 a bude na novym Land Roveru. Mazda jej prej pouzivat nebude, ale kdo vi co bude. 😊
Tak už se uklidni a věnuj se tu autům... Řekl bych, že to je tvým ústředním tématem... proč jinak by sis hodlal registrovat nick, viď... Tak se předveď, jsem zvědav, co v tobě vězí... 😉
Souhlasím, že se ten design někomu může líbit, ale proč tak padá na hubu? Neunese ten motor nebo má kuft plněný heliem? B6 si čumák hrdě nesla a slušelo jí to, ale tohle?
Tenhle blábol máš z recitačního kroužku? Tady nějakej pošuk pláče nad rozlitým nickem... tak v tom mu asistovat nehodlám...
Jedna otazka na VELKEHO GTI😒br />
Jak jsi vydedukoval, ze dotycny at uz je to kdokoliv, udelal to co udelal umyslne??? V podstate jsi sklouzl k identicke argumentaci jako on. Kde je tvoje "slusnost a pokora", kterou u sebe doslova oslavujes??? Dost to degraduje tvoje velmi vytribene schopnosti vyjadrovani! Predpokladal jsem o nekom, kdo ma podobnou slovni zasobu a nadani psat, ze se nenecha strhnout do nepodlozeneho obvinovani. Jiste, ten dotycny to mohl udelat umyslne, ale nemusel, jak sam popisuje.
Redakce udelala chybu, kdyz jej "sofort" oznacila zlodejem, to prehnali, ale resit si to meli mezi sebou, plakat na foru dopada, tka jak to ted dopadlo. Ale pomerne egoisticky nekoho obvinovat a posmivat se?? To se snad nehodi k nekomu, kdo by si mel zaslouzit "predkupni" pravo na jakykolik nick? Nebo .... ?
Redakce udelala chybu, kdyz jej "sofort" oznacila zlodejem, to prehnali, ale resit si to meli mezi sebou, plakat na foru dopada, tka jak to ted dopadlo. Ale pomerne egoisticky nekoho obvinovat a posmivat se?? To se snad nehodi k nekomu, kdo by si mel zaslouzit "predkupni" pravo na jakykolik nick? Nebo .... ?
No, potvrzuje se, že ten nick fakt už nechci. Jelikož ty pod ním vystupuješ opravdu hloupě. 1) Přijdeš na server 2) otevřeš diskuzi 3) zjistíš možnost registrace 4) zkusíš nick, kterej bys chtěl mít, je volnej, tak si ho registruješ 4) druhej den ráno tě server označí za zloděje a nick ti je vyvlastněn. Pořád ti to všechno přijde OK? Já jsem zažil třeba otevření formule.cz, kam spousta přecházela z *.cz a žádnou takovouhle blamáž tam redakce s nickama nepřipravila. A variace na téma Schumi byly zabírány různě, server měl reklamu, takže přicházela spousta nových lidí, kteří si registrovali nicky již v této komunitě používané. A nikdo nikoho za zloděje neoznačoval, každej věděl, že co si registruje, to má. Takže si "tajtrdlíku" uklidni, na nick GTI žádný legální nárok nemáš. Auto.cz je jen jeden z tísíců serverů a jak jsem tak zjistil, tak ty neznamenáš nic tady, natož na jiných serverech. Já jsem si ho legitimním způsobem registroval - doprovodný článek ještě nebyl v tu dobu online, při registraci žádné varování a nick nebyl blokován - a byl jsem označen za zloděje. Pokud takové chování schvaluješ, tak ať si každý udělá názor sám. To co se mi stalo se mohlo stát někomu, kdo tu byl v tu chvíli poprvý, takový hezký uvítání od místní komunity, jejichž někteří členové si myslí, že jsou pupkem světa...
Díky, příště si tě zvolím jako svého osobního psychologa :no: Chtělo by to tvoje slova podpořit fakty, pak mě můžeš převálcovat argumenty a ukázat moji nevyzrálost, takhle jen plácáš do větru
:yes: :yes: podobné věty tu stran passatu, nových BMW resp. celého německého designu byly napsány mockrát, bohužel, reakcí bývají dětinské výkřiky o tunách chromu na masce passatu, klonech audi apod. s dovětky o německé nudě, abych se pak v další větě dozvěděl, že ta prvoplánová, a uvnitř světélkující, pouťová atrakce základními linkami připomínající otylého brouka, tedy "slavný" civic, je oním vrcholem designového mistrovství. ;-\
Tak to máš pravdu, všetci asi čakali viac. Na druhú stranu to zas nie je až také hrozné, ako tu mnohí píšu. Rozhodne by by novému Mondeu neublížilo trochu viac dynamiky a povedal by som "uhladenejšie" hrany, dizajn mi príde až príliš drsný, hlavne zadok. Spredu je to ako C-max, chýba mi punc originality. Naozaj škoda, že do série sa vždy dostane len slabý odvar tvarov zo štúdie...
Keby som mal hodnotiť, tak napíšem 3 (dobrý).
Keby som mal hodnotiť, tak napíšem 3 (dobrý).
Ano, svym zpusobem jde o "nudnost luxusu"... tedy tak to vidi treba ti, kteri plesaji nad novym Civicem. V mych ocich je naopak Apostol dokonalym synonymem "nemecke konzervativne-technicke elegance".... Treba jako nove BMW X5.
Kdyz se podivam na predky obou techto aut... tak rozdilnych... presto vidim hodne tolik spolecneho! Apostol ma konzervativni hrdost, je odkazem vyvoje tech nejlepsich designerskych hodnot. Ale jak tu uz mezi radky zaznelo... Nic na prvni dojem, nic pro hledace japonskych e😜erimentu. Ostatne, treba kultura luxusnich hodinek nekomu taky absolutne nic nerika. Kouknu se treba na Blancpainy....ta fantasticka mechanicka dokonalost, zabalena do vzdusnych tvaru... Ano, rozumim ti a nic ti nevycitam, Kolodeji. Kazdy mame sve emoce.
Kdyz se podivam na predky obou techto aut... tak rozdilnych... presto vidim hodne tolik spolecneho! Apostol ma konzervativni hrdost, je odkazem vyvoje tech nejlepsich designerskych hodnot. Ale jak tu uz mezi radky zaznelo... Nic na prvni dojem, nic pro hledace japonskych e😜erimentu. Ostatne, treba kultura luxusnich hodinek nekomu taky absolutne nic nerika. Kouknu se treba na Blancpainy....ta fantasticka mechanicka dokonalost, zabalena do vzdusnych tvaru... Ano, rozumim ti a nic ti nevycitam, Kolodeji. Kazdy mame sve emoce.
Franke.... nezlob se, ale jsi vazne ubozak. Ano, je to prvni dojem, ale pochybuju, ze bych ho po setkni se s Tebou zmenil. Jsi jeste nevyzraly a pletes si pojmy. Taky bys mel vic kontrolovat sve emoce, protoze pak pusobis vazne usmevne. Nic ve zlem, jen se nad tim zamysli, je to jen pro Tve dobro.
Nechci kazit radot všem srdcařům značky FORD, naopak bych velice rád napsal, že se jim nové Mondo povedlo. Ale to nemohu. Lhal bych sobě, lhal bych všem. Čekal jsem lepšího frajera. Bohužel , není tomu tak. Působí těžkým dojmem.Proč? Žádnej atlet sprinter, žádné křivky subtilní modelky, spíš odlesk večerní toalety dámy, co se nestala ten večer středem pozornosti. To není celkové hodnocení,zatím jde jen o exteriér. Doufejme, že ještě máknou a budeme moct říct, že se na našich silnicích prohání auto, za kterým se rádi otočíme.
Přečti si, to co píšu, pořádně. Kdes našel, že se domnívám, že je to náhoda? Já se pozastavuji nad způsobem řešení téhle situaci ze strany auto.cz ty mladá fronto. A o to rejpnutí sis řekl sám, fakt seš tak naivní a myslíš si, že někdo, kdo je tady krátce (třeba já), řeší jak seš tady dlouho? To zavání egocentrismem...
Tady, tady se teď neřeší nic... než plačky jednoho kašpara. Nebuď směšněj, nebo ty se opravdu domníváš, že kolega tu nikdy nebyl a náhodou sem vpadl zrovna na registraci 😄 s utkvělou představou pokořit svět pod praporem GTI... Víš moc dobře o co šlo... tak tu neoperuj Mladou frontou... jak píši - jde o slušnost - kamkoliv vejdu, napřed se rozhlédnu, abych se tam nezapsal do análů jako křupan s botama od slámy... kterej si ruce umyl v humří polévce...
Jasně, všichni v ČR vědí, že na auto.cz nesmí použít nick GTI, protože ho už někdo používá dny, měsíce, roky. Sorry já sem zapoměl, před nedávnem o tom psali v MF Dnes a je to zhruba rok, co o tom běžel pořad v televizi. Jo a nedávno sem slyšel, jak si děti vyprávěli, že se o tom učí v prvouce :no: Tady se neřeší, jestli ti někdo šáhnul na nick, ale to, že toho kdo si ho zaregistroval před tebou označila REDAKCE za zloděje (byť pouze nicku) a dosud tady nikdo z nich neřekl ok, to jsme přehnali
Ty budeš pěknej vejlupek, oháníš se tu komunismem a právem... přitom nectíš pravidla slušného chování. Možná právě proto, viď. Slušný je ten, co když někam vejde, pozdraví. Já pozdravil velmi uctivě a velmi slušně... a velmi dávno, a před tím jsem velmi bedlivě obhlédl, jestli tu někdo nepíše pod nickem GTI. Nepsal. Píši tedy já. A protože se tak trochu v životě orientuji, ani ve snu by mě nenapadlo uzmout si nick kolegy, který na něm píše dny... měsíce... roky. Ty ne, ty se tu budeš ohánět doménama. Tak lehká rada - tvou doménou by měla být především slušnost, pokora... a samozřejmě originalita. Ani jednoho jsem si zatím nevšiml. Mimochodem, všimni si, jak registrace probíhá... jak je důstojná... tedy mimo tvých písemných projevů zde. V tomto se tedy opravuji, v tomhle jsi opravdu originál... tak mě napadá... možná bude ten nick ještě volnej, tak zkus - TAJTRDLÍK :no:
No tak todle to je asi podobní revoluce jako byl dnes už dědeček - model Sierra v roku 1982! Ford si podle mě zase najde cestu k zákazníkovi. Já jsem sice fanda do jiné automobilové značky, na kterou v mích očích nemá ani jedna, ale teď musím před Fordem smekat... 😄 A taky jim fandím, apropos Passat: VW s ním taky trefilo do černého a když budou auta střední třídy vypadat i nadále takhle zajímavě jako tyto dva (a ještě pár dalších), tak to vůbec nebude vypadat špatně! >😁
Arogance je, když ti někdo změní nick (důvody nediskutuji) na tvar zloděj nicků. Kdo tady má právo někoho označovat za zloděje, co ten dotyčný ukrad?. To si dovolí jen opravdu arogantní člověk. Kdyby to byl někdo z diskutujících,tak je to jedno, ale tohle je oficiální postoj někoho z auto.cz a to mě zaráží. Když chceš být seriózní, máš mraky způsobů jak to dotyčnému podat a ten zvolený je jeden z nejhorších možných. A znovu říkám, tady není žádnej uzavřenej klub, jsou to veřejné komerční stránky pro mě do teď seriózního vydavatele
Už jsem se na to chtěl vykašlat, ale pro natvrdlý jedince, jako jseš ty, budu ještě reagovat. Na doménu v internetu máš určitý nárok, pokud máš na to určité právo, jako je ochranná známka, registrované jméno či něco jiného. Právě EU toto řešila určitou předregistrací, kde se oprávněnost nároků posuzovala. Na nick GTI nemá jeho původní uživatel žádný legální nárok, to má pouze Volkswagen. Takže pokud server chtěl projevit dobrou vůli svým "starým" čtenářům, tak na to samozřejmě má právo, ale nemusí přitom urážet nepravidelné čtenáře. Co se týče uvedeného článku, tak včera, když jsem se registroval jsem ho na serveru neviděl, jenom jsem zaregistroval znovuzprovoznění diskuzí, kde vznikla možnost registrace, tak jsem se registroval. Při samotné registraci jsem nikým nebo ničím varován nebyl, tak jsem v dobré víře registroval nick, který jsem chtěl. Poté jsem byl označen za zloděje nicku. Kdybych o onom opatření věděl, tak bych si to neregistroval, takovej *** nejsem. Celá záležitost šla řešit naprosto snadno, blokací daných nicků či předregistrací vybraných. Já jsem nic špatnýho neudělal, jenom jsem si registroval nick a poté jsem byl označen za zloděje! Upřímně jsem přiznal, že jsem věděl, že ho už někdo jiný někdy v minulosti použil, ale taky jsem nemusel, mohl jsem tu být poprvé a stejně bych byl prostě zloděj. Takže se zamysli, já jsem nic špatnýho neudělal (škoda že nemám screenshot úvodní stránky, kde ten článek o registraci v tu dobu na 99 % nebyl), ale byl jsem nařčen ze zlodějství. Server sice částečně uznal svoje pochybení, za zloděje se mi neomluvili. Ani to nečekám, protože to co mi odepsal jeden z autorů ("V případě GTIho nás docela zajímalo, jestli se opravdu najde jedinec, který se bude pokoušet zabrat tento asi nejfrekventovanější nick ještě před samotným GTI.") v tom určitou zlomyslnost vidím (nebo snad každej návštěvník musí nejdřív vědět, jaký nicky a jak často jsou používaný?).
Auto.cz není charita, takže tomu vlastně rozumíš. Arogance je když ti prodavač odsekne na dotaz nebo řekne "nemáme" když mu zboží vydíš za zády. Ale budeš na něj řvát i potom co se omluvil za to, že tě chybně a nedostatečně informoval?? Jestli ano, tak to je AROGANCE. Budeš plakat někomu jinému na rameni, když si to můžeš ujasnit přímo s prodavačem?? Jestli ano, tak to je AROGANCE.
mám Mondeo TDCi a do 90 000 km už třikrát kleklo za jízdy ( vstřiky, snímač otáček hřídele, prasklá hadice turba).A co se sděje v servisech v Praze, darmo povídat - např za opravu klimatizace ( prasklý chladič) chtěli skoro 11 000 ( nová byla za 12 ..!). Nakonec to zaletoval chlapík za 3500 a dva roky to chodí bez problémů.Servis neskladuje sebemenší součástku, jedeš tam min. 2x a platíš DHL či co přes půl Evropy. Fordem tam a vlakem zpátky!
Když to takhle vyhrocuješ... skutečný GTI sem asi půjde víckrát než uražený honem-rychle-GTI. Dále: GTI nejen že má morální právo svůj nick dále užívat, ale pro auto.cz je i finančně výhodnější když mu ho přidělí (i přes nepřízeň některých vychytrálků) než aby připustila že pan 85.195.123.XXX bude vystupovat jako někdo jiný a odradí tím další stalé čtenáře 😉
hele klídek, auto.cz NENÍ charita, je to placenej portál a je vydělává kvůli tomu, že sem chodíme a konzumujeme mimo jiné jimi pronajaté reklamní prostory, takže diskuzi o tom, kdo tady určuje pravidla, jsou trošinku zavádějící. Bez diskutujících nebudou návštěvy a shlédnutí stránek, bez shlédnutí stránek nebude zájem o pronájem reklamy, nebude zájem o pronájem reklamy, nebudou penízky pro auto.cz. Co mě opravdu vytáčí, je arogance, a tohle opravdu arogance je, ať už oprávněná nebo ne. Tady v Čechách si hodně lidí neuvědomuje, na které straně pultu stojí!
čekal bych trochu víc vlastního ksichtu. Ten zadek je jak mix laguny a 156ky a předek mi přijde taky nějakej japonskej až lexusoidní.... ona ta vectra na tom bude nakonec asi líp, ač v diskusi tady první záběry neuspěly
Ano, s vacsinou sa da suhlasit, som zvedavy ako sa podari designerom udrzat lahkost, ked kazda dalsia generacia sa zvacsuje a ma vascsi kufor.
Copak hlásá ten tvůj Apoštol? Nudnost luxusu? Kdykoli vidím jeho siluetu, vždy si říkám, proč tak padá na čumák? B6 měla eleganci a ladnost, ale toto? Nemůže unést motor a zadek jako by chtěl uletět do oblak. Neříkám, že neexistuje nic lepšího než Mondeo, ale rozum říká ano a srdce říká, že to, co přichází, není špatný. Už se těším, až si duši pohladím pohledem na nové Mondeo v reálu.
Hele chlape ty žiješ na papíře viď 😲 viděls někdy fyzicky zespodu m6 a nove mondeo resp. S-MAX >😁 to jsou technicky auta ze dvou vesmírů 😉 jinak spoustu nazoru respektuju až na ten "blud s plošinou z m6" >😁 >😁 a mě věř 😉 😉
takže je i dost možný, že budoucí šestka bude mít podvozek z mondea
takže je i dost možný, že budoucí šestka bude mít podvozek z mondea
Hele chlape ty žiješ na papíře viď 😲 viděls někdy fyzicky zespodu m6 a nove mondeo resp. S-MAX >😁ktery je samostatny produkt FMC jinak spoustu nazoru respektuju až na ten "blud s plošinou z m6" >😁 >😁 a mě věř
Koukám stále na snímky Mondea... no, musel jsem se jít podívat do VW na Apoštola... takže... žár trvá... Passat, Apoštol... vítězí jasným rukopisem designéra, lehkostí všech linek a překrásnými finesami. Apoštol je výrazem, vzdušnosti, jemnosti... až antických tvarů... Ano, Passat je nedostižný ve své dokonalé vizualitě. VW udělal Passatem obrovský skok v designu... Bude stále jedničkou segmentu.
Falešný GTI, ty jsi typická ukázka lidí co se snaží pořád za každou cenu někoho přechcat :no: Co je nepochopitleného na větě "Nicky typu mates, marko, Ricardo nebo GTI budou přiděleny osobám, které pod nimi léta vystupují." a "V případě přezdívek shodných s křestním jménem uživatele (Libor, Pavel, Honza atd.) uplatníme systém kdo dřív přijde…"? I u tebou zmiňovaných domén si nemůžeš registrovat cokoliv - viz třeba dagmarhavlova.cz nebo ochranná lhůta na domény .eu 😄 Takže vymysli svůj vlastní nick a můžeš začít znovu 😉
Teda GTI jak mlžeš tak fanaticky lhát nejen všem kolem ale i sám sobě... Passat a vůbec VW se svým designem je takovej bezpohlavní tvor..ani ryba ani rak a k tomu ještě ceny, kde i volant máš za příplatek... pro Boha vstávat a otevřít oči
Vaše analogie s pozemky by měla oprávnění pouze v případě, kdybyste uvedl, že na Vámi vyhlédnuté pozemky se bohužel již vztahovala restituce. 😉 Nezlobte se, ale komunistické myšlení předvádíte bohužel Vy.
GTI - tie tvoje prispevky su fakt ubohe a divim sa ako mohli dat takemu honzovi ako si ty, ktory tvrdi ze v normalnych podmienkach nedokazes rozoznat rozdiely v jazdnych vlastnostiach, vodicak. Skus si to smykom prejst par zakrut na (toto je ozaj iba priklad nic proti lagune) lagune a potom na (nechcem pouzit mondeo) takze mazde6. A mi nehovor ze nepoznas rozdiel. Mozno ani nie lebo si nikdy zakrutu smykom nesiel, nehovorim ze to musi byt pravidlom a naschval ale sem tam sa kazdemu stane ze to proste prestreli a potom spoznas rozdiel v zrovnavani auta.
GTI - tie tvoje prispevky su fakt ubohe a divim sa ako mohli dat takemu honzovi ako si ty, ktory tvrdi ze v normalnych podmienkach nedokazes rozoznat rozdiely v jazdnych vlastnostiach, vodicak. Skus si to smykom prejst par zakrut na (toto je ozaj iba priklad nic proti lagune) lagune a potom na (nechcem pouzit mondeo) takze mazde6. A mi nehovor ze nepoznas rozdiel. Mozno ani nie lebo si nikdy zakrutu smykom nesiel, nehovorim ze to musi byt pravidlom a naschval ale sem tam sa kazdemu stane ze to proste prestreli a potom spoznas rozdiel v zrovnavani auta.
neviem co to tu vsetci stale spominate passat ako keby bol meritkom v triede. Passatu nemozno upriet dobru predajnost ale to je vsetko. Nepriniesol nic nove a je to nic ine iba VSEDNE (ale aby som bol zas uprimny aj vyvazene) auto - nic viac. U mna je Passat az na tretom mieste za Mazdou 6 a Legacy - a nove Mondeo ho posunie asi na stvrte.
Nerobme tu zase z Mondea etalon jazdných vlastnosti...ten sa teraz začal vyrábať na juhu Europy a volá sa Alfa 159....
Test AMS 1...Alfa 159
2...BMW 3 až druhy...
3...MB C a Ford Mondeo
Peugeot 407 uplne prepadol tam kde Alfa či BMW 3 excelovala dostal hodiny....proste Francúzsky šarm.... >😒]
Test AMS 1...Alfa 159
2...BMW 3 až druhy...
3...MB C a Ford Mondeo
Peugeot 407 uplne prepadol tam kde Alfa či BMW 3 excelovala dostal hodiny....proste Francúzsky šarm.... >😒]
musim priznat ze som dizajn cakal trochu lahsi a sportovejsi zaroven, ale stale si myslim ze passat nie je ziaden skvost, a co sa tyka jazdnych vlastnosti sucasne mondeo je o triedu lepsie ako predchadzajuca generacia passatu a porovnatelne so sucasnym passatom. Takze nove mondeo ziaden zazrak sa nekona ale ani sa nemusi za nic hanbit (najme voci passatu)
Mily "Naštvaný uživateli GTI". Stezovat si je spravne a mnohdy opodstatnene. Nicmene doporucoval bych se uklidnit a popremyslet nad tim co pozadujes a co se stalo. Cokoliv ti dal server Auto.cz volne k dispozici, Ti muze zase kdykoliv sebrat. Jak jiz bylo uvedeno, jen oni, jako provozovatele definuji pravidla!! Ano, melo to byt uvedeno u registrace a za to se take omluvili, ale ocekavat cokoliv dalsi je nesmysl a musi ti dojit z principu driv, nez zacnes psat podobne nesmyslne stiznosti!
Sama situace s registrace u dlouho existujiciho fora je "vosajstlich" davno dopredu a ja jsem rad, ze pani redaktori se nezalekli situaci resit diktatorskym pridelenim notoricky znamych nicku jejich puvodnim majitelum. Je to jediny zpusob jak zajistit kontinuitu a udrzet velmi podstatnou soucast serveru Auto.cz stabilni a nestratit tim ctenare. Jinymi slovy je dobre, ze "Ti verni" jsou timto zpusobem "odmeneni"! hawgh.
Sama situace s registrace u dlouho existujiciho fora je "vosajstlich" davno dopredu a ja jsem rad, ze pani redaktori se nezalekli situaci resit diktatorskym pridelenim notoricky znamych nicku jejich puvodnim majitelum. Je to jediny zpusob jak zajistit kontinuitu a udrzet velmi podstatnou soucast serveru Auto.cz stabilni a nestratit tim ctenare. Jinymi slovy je dobre, ze "Ti verni" jsou timto zpusobem "odmeneni"! hawgh.
Jediná věc, která je možná sporná je dané označení "zloděj nicku", které je možná zbytečně ostré. Vše ostatní je z tvé strany vykonstruovaný humbuk. V takovou náhodu rozhodně nevěřím, cítím v tom cílené zabrání něčího nicku s vidinou, že buď to projde a budu "machr", nebo alespoň udělám rozruch. Přirovnání ke komuni*mu je přinejmenším úsměvné.
Passat sa otrasie az v zakladoch, konecne mu odzvoni, lebo na tuto super hracku nema ani nahodou...
No to jsem rád, že jste přiznali chybu s tím, že jste dali volně k dispozici něco, co nebylo. Schválně jsem si prošel pár diskuzí, abych zjistil, kdo je ten "pravý" GTI. Podle počtu příspěvků tu evidentně tráví mnohem víc času než bych tu trávil já a podle jejich obsahu mi ani nakonec celkem nevadí, že jsem tento nick nezískal. To by pak mohlo dojít k záměně, že já jsem ten původní pomatený GTI, ty jeho příspěvky jsou opravdu velmi podivné.
Pravidla fungování na serveru auto.cz urcujeme my jako vlastník a provozovatel - uvedení této služby jsme zahájili publikací uvedeného článku. Naší chybou je, že upozornění na pokusy o zabírání dlouhodobě užívaných nicků není/nebylo uvedeno i přímo u zadávání nicku. Toto byla skutečně naše chyba, resp. nedotaženost, která již byla napravena. Nicméně podle Vašich vyjádření mám pocit, že jste nabyl dojmu, že pravidla užívání služeb našeho serveru definujete vy. O tom, že bychom dali něco "volně k dispozici" bychom měli také něco vědět. Dáváme uživatelům možnost se zaregistrovat - ale musí respektovat pravidla, která určujeme my, a my jsme uvedli postup přidělování nicků.
No tak k tomu není co dodat. To je jako když dá obec do prodeje pozemky. Já zjistím, že nově vznikla možnost koupit si pozemek, tak si vyberu ten, který se mi líbí a zaplatím jej. Pak přijde někdo z obce, pozemek mi vyvlastní se slovy: "nó, von pepa si sem dlouho chodí hrát na vojáky, ten pozemek se mu líbí, tak jsme chtěli vidět, komu se taky líbí, ale to víte, my jsme to támhle o 10 ulic níž na strom vyvěsili, že vám ho stejně sebereme." To je opovrhování všemi ostatními návštěvníky serveru. Buď něco k dispozici je anebo není. Kdybyste alespoň k registračnímu formuláři dali nicky, který stejně vyvlastníte (když už nejste schopni to technicky řešit jinak), tak bych si ho ani neregistroval. Ale takhle ho dát k dispozici a pak mne označit za zlodějě je chování nechutné. Já jsem nikomu nic neukradl, nickname GTI se mi líbí, chtěl jsem ho mít. Intelektuální vlastník je Volkswagen a ne ten někdo, komu jste ho autoritativně přidělili.
No to je fajn, takže svojí neschopnost přidělit určité nickname konkrétní osobě hájíte jakýmsi článkem, který nyní vidím poprvé. Pokud jste dali něco volně k dispozici a následně jste mi to odebrali a označili mne za zloděje, tak tak je vaše chování opovrženíhodné. Pokud je tu pár jedinců, kteří mají výsadní právo na určité služby, tak jste s nima měli domluvit...
ještě dodávám, že případů užití dlouhodobě používaných nicků je pochopitelně více (a budou další) - v zatím řešených případech však šlo většinou o volbu nicku, která vycházela například z reálného jména a registrující velmi pravděpodobně netušil, že zabírá užívaný nick. V tomto případě jsou informováni emailem, že mu byl nick modifikován a ať si jej upraví podle sebe - na dosud volný nick. V případě GTIho nás docela zajímalo, jestli se opravdu najde jedinec, který se bude pokoušet zabrat tento asi nejfrekventovanější nick ještě před samotným GTI. Podle předpokladu se stalo, že jste (jak sám uvádíte) věděl, že GTI náleží jako identifikace jiné osobě a stejně jste si tento nick neváhal zabrat. Dalším krokem logicky bylo čekání na registraci reálného GTI a přesunutí tohoto nicku jemu.
uživatelé byli informováni před spuštěním registrací do diskusí, aby se nepokoušeli zabírat dlouhodobě užívané nicky - vy jste na to doplatil.
viz. článek [odkaz]
viz. článek [odkaz]
Vážení,
včera jsem uvítal možnost registrace nickname na tomto serveru. Registroval jsem si nick "GTI," ačkoliv jsem samozřejmě věděl, že ho používá i někdo jiný. Jenomže stejný nick používá několik více lidí v mnoha případech, proto jsem se řídil heslem: "kdo dřív přijde, ten dřív mele."
Jáké bylo ovšem moje překvapení dnes, kdy jsem po zalogování zjistil, že mi byl nickname ODCIZEN a přejmenován na "zloděj nicku GTI."
Tímto žádám redakci o omluvu za odcizení regulérně registrovaného nickname a o jeho navrácení. Tyto komunistické manýry nejsou ve svobodné společnosti tolerovatelné. Umíte si představit, že by se takhle chovál registrátor domén v internetu? Že byste si regulérně zaregistrovali doménu a druhý den byste byli označeni za zloděje a registrace by vám byla zrušena?
včera jsem uvítal možnost registrace nickname na tomto serveru. Registroval jsem si nick "GTI," ačkoliv jsem samozřejmě věděl, že ho používá i někdo jiný. Jenomže stejný nick používá několik více lidí v mnoha případech, proto jsem se řídil heslem: "kdo dřív přijde, ten dřív mele."
Jáké bylo ovšem moje překvapení dnes, kdy jsem po zalogování zjistil, že mi byl nickname ODCIZEN a přejmenován na "zloděj nicku GTI."
Tímto žádám redakci o omluvu za odcizení regulérně registrovaného nickname a o jeho navrácení. Tyto komunistické manýry nejsou ve svobodné společnosti tolerovatelné. Umíte si představit, že by se takhle chovál registrátor domén v internetu? Že byste si regulérně zaregistrovali doménu a druhý den byste byli označeni za zloděje a registrace by vám byla zrušena?
Ještě že znám totožnost GTIho >😁 - být to opravdu ten, jehož jméno se nevyslovuje, bylo by mi smutno
Něco tomu chybí, tohle mondeo rozvíjí design focusu a S-Maxe, moc nechápu ty výkřiky jak je to podobné tomu nebo onomu, ne, je to současný svébytný design fordu. Otázkou je nakolik se povedl, mě se zdá, že to co funguje u S-Maxe u mondea už taková sláva není, ve srovnání s konceptem se příliš vytratila z designu dynamika, základní linky jsou takové fádní bez rafinovanosti, celkově to nezachrání ani povedený předek nebo fordem oblíbené vytažené blatníky. Ty navíc v kombinaci s vysokým pontonem (auto od půlky dozadu působí těžkopádně) utápí kola, přestože na fotkách je auto na 18kách, nezdá se to, takže představa základního modelu na 16kách není pro výzor mondea moc optimistická. Ovšem velká pochvala Fordu za liftback, tímhle mondeo vždy získávalo, teď se mu bude tohle plus velmi hodit. Takže z hlediska designu, zázrak se nekoná, auto je celkem povedené, ale ikonou se nestane, pokud jde o konkurenci, passat se bát nemusí, teď je na tahu Opel. :-!
Volkswagen a kvalita? Ano, reklamu si timhle zpusobem delaji ale v praxi nic moc. Koncern VW celosvetove vede v mnozstvi a rozsahu svolavacich akci novych modelu za ucelem odstraneni vetsinou konstrukterskych chyb.
Do svych aut se snazi natlacit uplne nejnovejsi techniku, proste vsechno high, a ono se to nevyplaci, davat do seriove produkce veci jeste ani poradne nevyzkousene. Delam v automotive a konkretne VW nema problemy vymenit treba vstrekovace nafty do valcu pouhe 2 mesice pred spustenim seriove vyroby.
Kdyz nekdo tlaci sve dodavatele do extremne kratkych casu vyvoje a extremne nizkych cen, pak se to nekde musi podepsat. Treba na spolehlivosti aut, coz je pripad treba Passatu ale taky Touarega. VW bych za meritko kvality opravdu nebral. Naopak, kvalita jde nezadrzitelne nahoru u vozu Hyundai, KIA a pod.
Do svych aut se snazi natlacit uplne nejnovejsi techniku, proste vsechno high, a ono se to nevyplaci, davat do seriove produkce veci jeste ani poradne nevyzkousene. Delam v automotive a konkretne VW nema problemy vymenit treba vstrekovace nafty do valcu pouhe 2 mesice pred spustenim seriove vyroby.
Kdyz nekdo tlaci sve dodavatele do extremne kratkych casu vyvoje a extremne nizkych cen, pak se to nekde musi podepsat. Treba na spolehlivosti aut, coz je pripad treba Passatu ale taky Touarega. VW bych za meritko kvality opravdu nebral. Naopak, kvalita jde nezadrzitelne nahoru u vozu Hyundai, KIA a pod.
Víš co mi na tobě GTI nejvíc vadí? Že strašně moc podceňuješ ostatní řidiče nebo je spíš srovnáváš sám se sebou. Bylo by moc smutné, kdyby řidič nepoznal rozdíl mezi Mondeem, Passatem a třeba Accordem. To by mohl být na světě jen jeden výrobce automobilů, prodávající své výtvory v různém kabátě pod různým názvem, aby to ladilo k image zákazníka (něco jako koncern VW). Naštěstí jsou lidi a je jich dost, kteří dokáží ocenit slušné jízdní vlastnosti určitých vozů. Jinak přeci nemá cenu kupovat Audi, když to smamé mi nabídne VW? Image je na nic - následuj žízeň po skvělých jízdních vlastnostech. Nudy už bylo dost 😉.
P.S.: Já nejsem fanoušek Fordu a dokonce si poslední léta všímám poměrně nových odstavených aut na silnicích s trojúhleníkem za zadkem a s 80% je to vždycky Ford. Bohužel ;-\
P.S.: Já nejsem fanoušek Fordu a dokonce si poslední léta všímám poměrně nových odstavených aut na silnicích s trojúhleníkem za zadkem a s 80% je to vždycky Ford. Bohužel ;-\
mondeo :yes: :yes: :yes: Zadek se vam libit nemusi, ale budete si na nej muset zvyknout😊 Ted ho uvidite velmi casto
To snad ne, přeci nechcete designově nejpovedenější auto střední třídy (Lexus) srovnávat s tímhle pokusem o auto? Zatím se mi to silně nelíbí a až změním názor, klidně se tu veřejně Fordu omluvím 😄
No, musím teď s tebou souhlasit. Tohle mondeo je jako od sekery. Passat se mi moc nelíbí, ale oproti Mondeu je modelka. Passat se nepovedl jen ze předu, tohle se nepovedlo komplet :no:. Už aby tu byl nový Accord 😉
No taky se mi spis nelibi nez libi. Predek mi pripomina novou Camry, zadek podobne nevyvazenou 407 kombinovanou s Mazdou6. Ale nejvic mi vadi ty kola, jsou tak strasne malinky... Neco mi rika, ze aby tohle auto vypadalo k svetu, bude potrebovat aspon 20"...
co to meleš.pasat to je kvalita.ne jak ford.chcete vědět nejhorší značky na trhu
tady sou😒br /> Ford, Opel, Fiat
A Volkswagen kvalita 😉 😉
tady sou😒br /> Ford, Opel, Fiat
A Volkswagen kvalita 😉 😉
Mondeo me zrovna nenadchlo, cekal jsem neco lepsiho, ale Passat, pritely, to je z designoveho hlediska hnuj!!!!!
To GTI: Chlape, presne jsi to vystihl, ctes mi z duse! :yes: :yes: Prave jsem se tu chtel rozepisovat o "Huyndaoidni" zadi a naroubovanem S-Maxu 😄 No zadek mel byt urcite minimalen trochu vic ZKOSENY, takhle to proste zmrsili. Neco jako ma na testovacich fotkach Porsche Panamera... ale takhle proste ne, brrr, je to krec. Skoda, predek vypada nadejne!
GTI, musím se zastat jakuba, vlastnosti podvozku nemušíš oceňovat na závodní dráze, ale stačí vnímat rozdíl např. na našich špičkových výmolech na silnicích, špatně odhadnuté zatáčce, při nenadálém objíždění překážky..atd.atd...Situace které se ti občas nevyhnou. Jízda v Mondeu je někde jinde(samozřejmě oproti minulému Passatu). A to v podstatě platí pro každou řadu těchto rivalů. Srovnání Focus-G4, FII-G5, Fiesta-Polo..V podvozcích má Ford jasně navrch. Jen tak ze zvědavosti se zkus projet v jakékoliv z těchto dvojic na pořádně rozbité silnici (dlouho hledat určitě nebudeš) a srovnej ten jasný rozdíl. Máš ale pravdu GTI v jedné věci, budeš si připadat v pasatovi jako v lodi..dokud nezkusíš mondeo..
No...Ford rozhodne neni muj salek caje 😐 ale tohle Mondeo se mi libi. Celkovymi proporcemi je takove americke (cabforward ve stylu 300M) a to mu sedi :yes: Detaily jako tvary vstupu vzduchu atp. ted neresim...pockam na oficialni foto 😉 Mne se tohle auto opravdu libi :yes: Myslim jen, ze bude mit podobny problem jako napr. Honda Accord...totiz ze i 18´kola na tom vypadaji utopene...celkove je ta bocni linie az moc tezkopadna...na prvni pohled samozrejme 😄 Jinak o minulosti ani budoucnosti Fordu stejne jako Renaultu, Peugeotu, Citroenu ci Mazdy nic nevim a ani nechci vedet 😄 ale tohle Mondeo se mi fakt libi. :yes:
GTI, jsi vedle. Ten rozdíl je znatelný. Vybíral jsem po O II. auto mezi Mazdou 6, Passatem a Mondeem. A Mondeo bylo fakt jinde. Vezu kolegu co vybral Passata s 4x4, a jako spolujezdec vnímá rozdíl... Nejde o hraní si na Loeba.. jde o to kolik najezdíš... do 30 tis... kup Apoštola, kochej se tlačítky a modrým podsvícením, jezdíš 80 tis. km a více... Ford, v lepším případě BMW. Jasně, Audi pro lidi, kteří to neřeší. Pravda je, že jsem novým Passatem ještě nejel, ale novým Mondeem taky ne.
Já designově sázím na novou Lagunu. Myslím, že odpověď na Apoštola může příjít jenom z Francie. Jen Francie může vytvořit ve střední třídě na dalších 7 let jinej životnej styl. Fiat to propásl a Mondeo se leklo budoucnosti... Možná ještě Vectra zaboduje, ale cítím ve vzduchu, že nadchází éra francouzských křivek... tam vnímám potenci.
V Evropě jsou hlavní designové proudy lehce identifikovatelné... Francouzská škola... dokonale zosobňující až umělecké ambice. Velmi posunuje design aut dopředu. Nenapodobitelné křivky, francouzský šarm... to je ta trefa. Pak škola italská... se svými emoce vyvolávajícími křivkami... teplé tvary, prosluněné sluncem. Umí jak berušky, tak neskutečná děla... a to umí málokdo. Severský styl... tichá dokonalost, neokázalost, smysl pro detail... Pak německá preciznost, technicistnost, funkčnost, dokonalost... A pak? Pak je nové Mondeo... balancující mezi Mazdou a Avensisem... P.S. Zásadní problém. Například Passat, Apoštol... vypadá přesně na to, jakou funkci má plnit. Reprezentační vozidlo, nadčasového tvaru, neokázalé, s přesně nadávkovanou porcí "moderních" křivek á la Bangle... Mondeo... se hodlá zpředu tvářit jako tvé odvážnější já... přitom ti zezadu připomene, že by ses měl trochu víc hejbat, neboť ti těžkne zadek... Jestli chceš dělo v mainstreramu, kup si 407 coupe, jestli chceš reprelimuzínu, ber Apoštola, passátní káru, jestli chceš SUV, ber Volvo XC90... ale dohromady? Dohromady v jednom autě... sám vidíš, že to tak úplně nejde. Jinak... ty horní písně o tom, jak je zábavné jezdit v Mondeu (dokonce prý zábavnější než-li v BMW3 😄 ) to se sice hezky čte, člověk se rád pobaví... ale přeci jen, měli bychom se tu oprostit od nemožných očekávání. Mondeo má a jistě i bude mít výborný podvozek. Tebe tohle ovšem nemusí vůbec zajímat. Nemáš šanci rozeznat rozdíl ani od Mazdy 6 ani od Apoštola. Do čeho by tě totiž posadili, ve všem by sis připadal jako v raketoplánu... tak sestup do našich nížin, do nížin jezdců, kteří zatím nereflektují na nabídky vytvořit s Loebem jezdeckej tým... a uvědom si, že všechna auta ve střední třídě přesahují tvé možnosti tak fatálně, že když jakékoliv auto z této produkce řídíš, musíš si v něm nutně přiadat jako Cizinec od Alberta Camuse... Jistě... prostěradlová rally a masturbační časovky... tam budeš Loebem nocí... na silnici... panic hadr do 200tisíc... měl bys to vědět. Tak laskavě utiš své falešné písně o barevných zážitcích při jízdě s Mondeem a soustřeď se na to hlavní - zda k tobě to auto ladí... zda dotvoří tebe a ty jeho... nad tím ses ještě ani nezamyslel, viď.
Líbí se mi a tuším výborné prodeje. Design je věcí oka, každému se líbí něco jiného, stejné jako se ženskýma. Ano, vidím tam kus Laguny, dokonce siluetu Bitteru, no a co? Výsledek není ani Laguna ani Bitter, ale svébytný vůz, který si své zákazníky snadno najde. Řeči GTI o objektivitě jsou spíše plácáním do vody, jeho sítnice mají tvar Passatu a cokoliv se neshoduje s jeho siluetou, nutně propadá.
Přední světla jsou sakra povedená, mají výraz, ne nepodobný Laguně 2 před faceliftem. Nazval bych to utlumenou agresivitou, zdravou myšlenkou. Ostatní je Ford, tedy v posledních letech hodně nezajímavý standard. Ve Fordu je asi každý tvůrce medvědicí odkojeným panicem. Proč se snaží dělat auta způsobem, jakým je před deseti lety dělal Volkswagen? Bavíme-li se tedy o designu. Já tam nevidím nic (mimo zmíněný výraz předku). Ford tápe, nic z jeho mainstreamové produkce mne neoslovuje. Snad ve výše zmíněném kopírování nebude VW sledovat nadále. Protože to je propast. Čekám na Lagunu III, nicméně nezdráhám se říci, že se jí, poté co vidím jak Evropa výrazově klesá, také hodně bojím. Pokud ovšem bude v předobočním švihu navazovat na kvarteto Fluence, Egeus, Altica a Nepta, má to předem vyhrané. :-!
No tak pánové, nepomlouvejte tady nebo se to proti vám obrátí. Pokud někdo fandí D3 nebo VW a vy zase něčemu jinému tak buďte konkrétní. Napište své argumenty a můžete tady o tom s kýmkoliv diskutovat 😉
To víš, GTI je takovej místní plamenometčík, zakládá flame wars >😒] Jinak co mi na něm nejvíc vadí, není ani tak naprosto nekritický pohled na všechno kolem VW, ale spíš to, že implicitně uráží lidi s jinejma preferencema, ve svejch příspěvcích ti zkráceně řečeno napíše, že pokud nevolíš německou trojku nebo VW, tak to s tvým názorem na auta nebude úplně v pořádku. To se odpustit nedá. 😢
Rozhodne je poslední model mondea na pohled lepší a jeví se i luxusnější,než než tenhle nepovedenec s hroznými světly a prolisy na boku. Fuj hrozné.
tohle je marny...hodne lidi uz mu to davalo najevo, ale on ne a ne...jak malej jarda, ktrej bude i pres vsechnu argumentaci ostatnich, dal mlyt tu svou a presvedcovat ostatni, ze to "tatinkovo auto je proste nejlepsi" a nikdo mu to nerozmluvi...ale on sam tomu uz stejne neveri....uz bojuje z posledniho... :no:
jestli bude nový Accord vycházet z téhle (byť rok staré) studie [odkaz] tak sem máme na co těšit. Co je to Mondeo (Passat, Laguna, Vectra)... >😁
Počkej, to snad ne? Chceš mi tvrdit, že nové S80 využívá prodlouženou vylepšenou platformu první generace Focusu?
Vypadá skvěle, ale je mi fakt jedno jak Mondeo vypadá. Spíš se těším na skvělou techniku, která u fordu nikdy nezklame. Skvělé jízdní vlastnosti, výborné řazení a řízení. Vystřídal jsem několik passatů, avensis a BMW 3, ale mondeo, které mám teď je s přehledem nejepší auto, které jsem měl. Řídit mondeo je radost.
hodnotenie dizajnu: tak bublinka trochu splasla (oproti studii) ale aj tak sa mi celkom paci - nechyba mu dravost (hlavne sebavedome zadne svetla) Urcite zaujimave auto a urcite technicky vyspele ale nie je to nejaka revolucia v dizajne skor ista sviezost celkovo hodnotim na 2- (len prvy dojem lebo treba vidiet na zivo)
Ale Monde👋S-max/Galaxy bude/je na stejne platforme jako S80 😉 Mozna, ze M6 bude s S60, nevim, cucam si to z prstu 😄
Stigu promiň, Bentley je o ničem jiným, taky stojí 8-10x tolik. Na takovou ubohost se ani u VW nezmůžou, to by zabralo možná tak v reklamě na Renault Logan. Až jednou uvidíš Bentley tak mi klidně napiš mejl a můžeme si o těchto super autech popovídat.
Proc vidim ve vsech prispevcich za posledni dobu od cloveka s nickem GTI jen zast, fanatismus a nekriticky pohled? Drive mi jeho prispevky prisly fajn, psal jinak i kdyz myslel stejne. Ale vsechno se jednou preji. Zarputile obhajovani produktu VW postrada alespon naznak kritiky. Passat nikdy a nikde nebyl vyzdvihovan za svuj design a presto jej nazyva etalonem tridy. Kazdy pravo na svuj nazor, stejne jako ted ja pisu ten svuj. Ale GTI prosim, zkus se zamyslet nad tim, jestli opravdu veris vsemu, co pises...
Pokud tedy nejsi zamestnancem PR VW 😄
Pokud tedy nejsi zamestnancem PR VW 😄
promiň...Bentley? Nebyl jsi dnes dlouho na sluníčku? Je ovšem pravda, že nic ani vzdáleně podobného Passatu po silnicích nejezdí..😄))
podla mna cena Mondea bude porovnatelna s Passatom tak je namieste ich porovnavat...Passat je cisty original, neostalo tam z min. generacie pomaly nic, sa pozri ako vyzera, velmi progresivne, v najlepsich vybavach vyzera super, ako dake bentley. Mondeo sa presadi len ak postavi nejake lepsie diesle ako Passat za kapek lepsie ceny.
Vidím že stačí pár fotek a auto má hned spoustu příznivců i odpůrců. To je svým způsobem dobře, je to důsledek to že tvůrci v Mondeu ztělesnili vše jen ne syndrom "hlavně ať to na sebe proboha neupozorňuje a vypadá to jako každý jiný auto". Passat se časem probojoval do pozice jakési prémiovky v mainstreamu (stačí porovnat ceny - Passat 2.0 TDI za 833, C220 CDI za 883 Kč) a lidi ho kupují ze setrvačnosti a proto že ho mají ostatní. Mondeo je jiné, a proto ho vy (GTI, Pepa a další) nechápete. To auto má svůj styl a bude prodávat samo sebe tím jak vypadá a jaké je. Kdyby to tak Ford nechtěl tak na původní interiér nabouchá trochu jiné plechy a šmitec - metoda VW.
Ze studií nové Vectry je znát, že to bude šleha. C5... se konečně vyhrabe z bahna a pojede na vlně C6, to snad chápeš, ne? Jestli se domníváš, že mi záleží na tom kolik se tu prodá Apoštolů a kolik Mondeí, spletl sis mě se šéfem VW... píši tu o autech. Pokud by mě Mondeo sejmulo, rád (moc rád) bych to tu napsal... Nepleť si to tu s pískovištěm... nepíšeme tu o bábovičkách...
"O😜 GTI Jestli jsem se na něco těšíl, pak na to, že nové Mondeo se předvede. Nekoná se... Ze zádi a zejména "
--
GTI tu přispívá dost a vždycky se mi jeho příspěvky líbily, ale v diskuzích o novým Mondeu mě přesvědčuje o tom, že to asi bude velice dobrý auto. Jen se podívejte jak naoko dělá, že fandí Vectře nebo C5, jen aby zakryl, že na tohohle Forda prostě Passat nemá... nebravo GTI, škoda... :no:
--
GTI tu přispívá dost a vždycky se mi jeho příspěvky líbily, ale v diskuzích o novým Mondeu mě přesvědčuje o tom, že to asi bude velice dobrý auto. Jen se podívejte jak naoko dělá, že fandí Vectře nebo C5, jen aby zakryl, že na tohohle Forda prostě Passat nemá... nebravo GTI, škoda... :no:
MOje rec sohlasim, pockame jsi na Final ale uz podle toho ze v novem MOndeo jezdi pan Bond, jasne ukazuje co je tet in ne BMW Z3 ale Mondeo, ne vazne myslim ze na zivo to bude slusne auto, kral sve tridy,a design bude jeste asi trochu jiny v detailech prece jenom Ford nema ve zvyku davat final pred pul rokem prodeje.
Jeste vkaz pro vsechny skarohlidy, do deisgnu delam profi, a tak muhu kriticky rici ze kinetic design ala Ford je mezi nejlepsim co autoprumysl za posledni dobu videl. A za nejhnusnejsi auto posledni doby pasuji 207, nekdy mene je vice.
Jeste vkaz pro vsechny skarohlidy, do deisgnu delam profi, a tak muhu kriticky rici ze kinetic design ala Ford je mezi nejlepsim co autoprumysl za posledni dobu videl. A za nejhnusnejsi auto posledni doby pasuji 207, nekdy mene je vice.
😉 GTi bez psat Scifi mas na to talent, Mondeo jse mi celkem libi uz tet a vsadim jse ze to co tet ridil Bond jeste neni final.
To bych se teda hádal.. máš nějaký link? Proč by jeden koncern používal v jedné třídě dvě platformy? Jediné, co mě napadá, je to, že Mondeo ostrouhalo a platformu z M6 dostane až v další generaci.. to mi ale nepřijde moc pravděpodobné.. budoucí koncernová filozofie je IMHO jasná Mazda3/Ford Focus/Volvo S40 a Mazda6/Ford Monde👋Volvo S60
nestava sa casto ze s tebou suhlasim, ale teraz ciastocne zdielam tvoj nazor. nove mondeo mi pripada ako predlzeny focus s faceliftom, navyse zboku podobny na Vectru...neviem, akysi som sklamany...aj ked mondeo nieje moj salok caju 😄
To neni pravda. Mondeo bude mit podvozkovou platformu shodnou s S-MAXem a Galaxy. Ta vychazi z platformy noveho Focusu, ktera je evoluci puvodniho Focusu. Soucasna M6 jezdi na sve vlastni platforme, s novou si nejsem jisty.
Jak má vypadat mainstream střední třídy pro 21 století? Jako nové Mondeo! Tohle auto má styl, eleganci, kvalitní technický základ prověřený mnoha testy minulé generace a posunutý vývojem zase o krůček kupředu. Na první pohled je vidět že je to Ford a přitom je nové Mondeo své a nejde si ho s ničím splést. Moc a moc mu fandím, a protože S-MAX vypadá ve skutečnosti ještě líp než na fotkách nevidím důvod proč by tomu tady mělo být jinak. Mondeo Mk.II je zbytečně fádní (i když ve třídě existují i fádnější že?), tohle bude bomba. Když chceš střední třídu, existuje důvod proč uvažovat o něčem jiném? Ne, teda pokud nejsi žabožrout nebo mentální senior 😉
Ty jsi z delfinária, že se v tom tak vyznáš? Nebo se ti třeboňskej kapr zasek v krku a tak máš pifku? 😉
Tak mě se naopak hodně líbí. A spíš naopak víc zadobok a zadek, než předek, který na mě zatím ještě nezapůsobil. Naopak jsem v tom automaticky rozeznal Mondeo, nějak v tom vidím evoluci současný generace. Ta záď je sice vysoká, až skoro těžká, ale přitom si zachovala dost dynamiky, což se třeba o Passatu říct vůbec nedá. Možná to dělaj ty vylezlý blatníky, který robíjej tu vysokou masu plechu, spíš to ale asi bude kombinace těch blatníků s vysoko položenými světly, který svojí linií celý zadek odlehčují, a ještě k tomu tvarem C-sloupku. Nemůžu si pomoct, to auto se mi líbí. My dva se očividně v designu neshodnem. Laguna sedan se mi třeba dost nelíbí, zatímco její kombi verzi považuju za jeden z nejhezčích kombíků ve střední... Jo, každej má holt jiný voko 😄
Nové mondeo se mi docela líbí, hlavně přední část. Ale postrádám tu přikrčenou siluetu z konceptu Iosis. Působil mnohem více dravě. I když Passat moc nemusím, hlavně z boku působí nevyváženě. Jedno se mu musí nechat. Má jeden z nejlepších interiérů, ten v Mondeu, i když je pro Paříž ještě trochu přizdobený na něj prostě nemá. Uvídíme jak to bude Mondeu slušet naživo. Ale nejvic zvědav jsem na novou Lagunu.
V tom se právě mýlíš. Apoštol změnil dokonale předchozí styl (velmi povedený) a dokázal vstoupit do řeky bangleovských křivek s velmi potorntním kabátem... jen si Apoštola pozorně prohlédni... nechci ho přeceňovat, ale takovejhle prodejní trhák ve středním mainstreamu již dlouho nebyl...
Říct, že Focus jezdí na základu M3 je celkem zavádějící. Je to prostě podvozková plošina (něco jako u koncernu Golf/O II/Toledo apod.). A navíc, pokud si dobře pamatuju, jako úplně první dostal tudle plošinu C-Max, takže by to u tý M3 bylo spíš obráceně...
Zato passat, to je krasavec. B5 mel vyvazenou siluetu, ale tenhle paskvil tureckyho (!) designera je odpornej. Zad zboku vypada jako by vychozi model byl hatchback. Z mondea muzes bejt rozpacitej, ale t passatu poblitej.
V "klasických" kategoriích jsou na tom OK, ale měli by zamakat v oblasti SAV, SUV či crossoverů a taky by měli začít nabízet 4x4 (minimálně u Mondea)
soude podle na$ranych reakci Amiku, kteri budou mit nejblizsi Mondeo az v Mexiku, jim asi moc americke neprijde (a proklinaji Ford of NA za to, ze prave tenhle evropsky design u nich nemaji a asi ani mit nebudou)
ve kterem zisku je, to nevim - vsude jsem cetl vzdycky jenom "profit" za rok 2005 $125M (tedy vcetne ztratoveho Jaguaru) ... v Nemecku zvysuji vyrobu, neplanuji zadne reformy, v Evrope mirne zvysili podil na trhu; tohle vsechno jsou podle me indicie, z nichz plyne, ze v Evrope Ford ani nic "resit" nemusi (jenom teda neusnout)
jj.. trochu jsem posunul význam, mým cílem nebylo ani tak "hanobit" Ford, jako spíše vyzvednout Mazdu 6.. model, který zachránil Mazdu.. model, který se stal základem pro celou generaci modelů napříč značkami koncernu Ford
M6 akoze BMW? >😒] Nie vzdy je vhodne skracovat nazvy, potom si to moze niekto zamenit, aj minule tu niekto napisal len RR a nebol to Rolls Royce, ale Range Rover.
pokud je ten podvozek opravdu 100% Mazda, je to pro me nova informace a diky za ni; ale "tahani osiny" je IMO zbytecne silne slovo na nepravem miste ... problem Fordu je jinde
Souhlas. Problém je, že - nezaujme... nesejme... neinspiruje... Píšeš to přesně - kde je hergot evropskej šmrnc?
:yes: ... fakt jsem z toho moc rozpačitej... Když se člověk rozhlédne kolem - Jede Alfa 159, Peugeot 407, dodnes krásná Laguna (!)... to jsou všechno tvary umělecké kategorie... tak mě Mondeo moc a moc zklamává. Není v něm žádný zdroj inspirace, žádná báseň pro oči...
Něco na tom bude, také jsem zklamán. Kombik vypadal ještě solidně, ale sedan je dost těžkopádní. Zadní partie (obzvlášť z profilu) jsou neforemné. :no: Což o to, auto je to všobecně hezké, ale celkovým ztvárněním mi přijde po vzoru ameriky, nikoliv evropy ;-\ :no:
:yes: ale stejně se mě to zdá jaksi moc vysoká ta záď nevim proč třeba ve skutečnosti to bude jiný newim newim teda M6 ač starší je možná lepší alternativa páč passat je cenově jinde 😄
Lemy jsou to nejmenší... ale opravdu tomu chybí ty "absence možnosti odhalovaní fines" to je přesný...
Tak nevím...kombík vypadá velmi dobře..ale tohle...já nechci Mazdu, je tak prvoplánově líbivá, pro holky a Amíky, já chci Mondeo..evropské Mondeo... když jsem poprvé viděl M II na 18" v tmavě modré... byl to zásah... Je to jistě krok vpřed, ale s úkrokem na východ. A to není dobře. Myslím, že tohle auto nebude mít v liftbacku takový úspěch jako současný model. No, kombi to určitě vynahradí, zvláště v česku, a počkáme si na sedan..😄
Jestli jsem se na něco těšíl, pak na to, že nové Mondeo se předvede. Nekoná se... Ze zádi a zejména ze zadních světel jsem velmi Hyundaiozně rozpačitý, a možná, že základním problémem bude to, že Mondeu nikdo neodpáře, že je to vlastně připlácnutý S-Max... Mělo to být naopak... S novou Iosisfazónou mělo vyjet Mondeo... Ovšem i tak... postrádá především lehkost, vyváženost... Předek nebude problémem, myslím že se dobře zapíše do našich očí... ovšem zadní boční okénko a vůbec celá záď, postrádající byť stopu elegance... ta záď mě tedy rozhazuje hodně. Celkový dojem - těžkopádnost, absence možnosti odhalovaní fines, takový dobrý, přehlédnutelný pracant, rádoby ostrej hoch... esprit, šmrnc... nikde. Myslím, že nadcházející Vectra a Citroen C5 si dost oddechli. Hlavně ta Vectra, protože ta Mondeu předvede, co je to auto - atlet. A až přijede nová Laguna... chci vidět toho manažéra, kterej půjde do lemů blatníků od Mondea...
;-\ 😒 😢 😲 No teda :no: Co to sakra je? taková krátká kapota vypada to jak starej fiat marea prostě jako delfin s polovičním rypákem fuj teda 😢 zlatý starý mondeo
Mazda 6 je posledním modelem, který Mazda vyvinula samostatně!!! Všechny následující modely jsou již výsledkem větší či menší kooperace v rámci koncernu. Tak že mám pocit, že lze dost dobře tvrdit, že Mazda tahá osiny ze zadnice (nepochybně převážně US) Fordu 😉
psal jsi o Fordu a neupresnil jsi, ktery tim mas na mysli - a proto jsem zminil oba, tedy nejen evropsky (je na tom neco k diveni? 😄 ... ad nepochopeni osin - Mazda patri Fordu a vysledky vyvoje se sdili npric celym koncernem, troufam si proto tvrdit, ze to, co ma Fusion z Mazdy6, neni vysledek izolovaneho snazeni Mazdy - nejen proto je IMO "nepresne" psat, ze Mazda taha churavejicimu Fordu osiny ze zadku
Konečně něco, co se blíží nejvíce produkční verzi. Maska, které jsem se nejvíce obával, vyřešena bravurně :yes: Sportovní kit umocňuje linky a dodává potřebnou sebedůvěru. Ikdyž... Mondeo je už teď králem střední mainstreamové třídy. Elegance není o přechromovaných maskách a to Ford moc dobře pochopil. Geniální je unifikace zadků v době, kdy všichni (většina) unifikuje předky. To je skvělá myšlenka!!! :yes: :yes: Pokud budou jízdní vlastnosti stejně skvělé, jako byly ty při příchodu minulé generace, tak není o čem... Cena může být klidně velmi sebevědomá. Pašík to bude mít hodně těžké...
BTW žádná čísla EU Fordu jsem neviděl, jen jsem četl, že je v mírném zisku (ovšem ve kterém, že? Třeba pouze operační zisk zas tolik nevyřeší..). Tak že nevim.. ale vim to, že současný Focus jezdí na technickém základu M3 a že nové Mondeo dostane prodlouženou a vylepšenou plošinu od současné M6
Já snad psal něco o evropském Fordu? 😉 S těma osinami jsi to nepochopil - jedna věc jsou prodeje Mazdy v USA, druhá věc je skutečnost, že se "M6" prodává také jako několik modelů Fordu, Lincolnu a Mercury..
A je to tu, takze predsa sa len potvrdili moje obavy, ze to bude o niecom inom, ako nam predstavovali obrazky, skoda. 😒 Toto nema ani zpolovice taky dynamicky naboj ako Iosis.
Nová plošina ve Fordu = vylepšená a prodloužená plošina současné M6 Jinak samo, Ford Mazdě výrazně pomohl a nyní mu to Mazda vrací 😄
hned v prvni vete nesmysl; evropsky Ford zadne osiny tahat nepotrebuje a v US jsou dlouhodobe celkove prodeje Mazdy rocne cca 230k, coz je na tahani osn dost malo
Tome, nechci ti kazit náladu, ale pokud Mondeo nové generace má novou plošinu již dnes a za dva roky přijde nová mazda 6, tak možná bude mít mazda to co vyvinuli ve fordu. Evropský Ford a jeho vývoj nemusí mazda tahat odnikud, to spíše mazda potřebovala pomocnou ruku 😉
Na vrchol triedy opat prichadza Mondeo 407-ka, Passat, Laguna, C5, C, Vectra, A4....(3?) prizeraju no do boja sa nepustaju.
jo, bráchové, Mazda 6.. spasitel, auto který už delší dobu tahá (a jistě ještě chvilku bude tahat) osiny ze zadku churavějícího Fordu.. Mazda 6 je zásadní auto, které vytáhlo Mazdu, ale zároveň se stalo základem pro další auta koncernu For😜 US Ford Fusion [odkaz] /// Lincoln Zephyr [odkaz] /// Mercury Milan [odkaz] tohle všechno jsou "faceliftované Mazdy 6! A to ani nemluvím o připravovaných crossoverech Ford Edge [odkaz] /// Lincolnu MKX [odkaz] /// jistě přijde i verze pro Mercury... všechny tyhle auta jsou zase "faceliftované" Mazdy CX-7 [odkaz] /// Mazda CX-7 i Mazda CX-9 jezdí na prodloužené platformě (a využívají další technické komponenty) Mazdy 6.. tohle nové Mondeo zase tak moc neové není, stačí zkouknout profil auta a je to všem hned jasné - šestka jak vyšitá (a pod kapotou tomu není o mnoho jinak).. technckej základ je shodný s novou M6, která přijde v roce 2008 (prodloužená platforma současné M6, stejně jako CX-7 a CX-9).. a protože šestak je super auto, tak nový Mondeo využívající vylepšený technický základ M6, jistě bude ještě o něco lepším autem.. tedy mám pocit, že budoucí král střední třídy je všem jasný (i když někteří tu budou stejně donekonečna omýlat něco o passátních větrech apod. >😒] ).. Tak že bravo Mazda, bravo bravissimo Mazda 6.. nové Mondeo :yes: :yes: :yes: Lahůdka na závěr!!! Mám pocit, že to mnozí již tuší, koukněte tohle [odkaz] Daniel Craig + produkční verze nového Mondea na Bahamách = v nové bondovce Casino Royale se pravděpodobně bude Bond prohánět v novém Mondeu!!! ;-\ 😐 😄 :yes: 😉