Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo liftback: první foto (předpremiéra)

Ondřej Láník
Diskuze (166)
Neoficiální server automobilky Ford, zaměřený na evropské trhy, zveřejnil první fotografie nového Fordu Mondeo s karoserií liftback. Produkční verze byla vyfotografována pravděpodobně při natáčení filmu Casino Royale na Bahamách.

Informací je pochopitelně málo, ale v tuto chvíli jsou rozhodující obrázky. Sériová verze Mondea má jinou příď než studie, kterou Ford představí v Paříži. Agresivní design s mohutnými otvory přivádějícími chladící vzduch k motoru a brzdám možná zůstane vyhrazena nejsilnější verzi, kterou v současnosti reprezentují modely ST220. Nové fotografie ukazují mnohem civilnější provedení, které je však stále dost revoluční na to, aby přesvědčila zákazníky. Vy, čtenáři www.auto.cz, jste v anketě rozhodli, že právě design je tím, co bude rozhodovat o úspěchu Mondea.

Na sportovně střiženou příď se širokými, ale poměrně nízkými světlomety navazuje moderní charakterový prolis na boku auta, který zvýrazňuje klínovitý profil vozu. To je dramatická změna oproti současnému konzervativnímu provedení, jehož design byl snad vytvářen s ohledem na nadčasovost a dlouhou trvanlivost.

Mohutné lemy blatníků připomínají stejný detail u Focusů, podobně jako kola z lehkých slitin (18"?), s robustním designem. Poprvé vidíme také definitivní záď s vysoko umístěnými koncovými světlomety, jež tvarem připomínají stejný díl u velkoprostorového S-MAXe. Sportovní záď je v tomto konkrétním případě opatřena spojlerem na odtrhové hraně a náznakem difuzoru pod nárazníkem. Je možné, že jde o aerodynamický kit, určený pro vrcholné verze (tomu odpovídají také dvě koncovky výfuků po stranách) a civilní Mondea budou mít ještě jednodušší tvary.

Ondřej Láník
Diskuze (166)
27. 9. 2006 17:22
Re: KAPIŠ?
Tak už se uklidni a věnuj se tu autům... Řekl bych, že to je tvým ústředním tématem... proč jinak by sis hodlal registrovat nick, viď... Tak se předveď, jsem zvědav, co v tobě vězí... ;-)
27. 9. 2006 15:14
Re: PASSÁTNÍ LEHKOST BYTÍ
Souhlasím, že se ten design někomu může líbit, ale proč tak padá na hubu? Neunese ten motor nebo má kuft plněný heliem? B6 si čumák hrdě nesla a slušelo jí to, ale tohle?
27. 9. 2006 13:43
Re: KAPIŠ?
Tenhle blábol máš z recitačního kroužku? Tady nějakej pošuk pláče nad rozlitým nickem... tak v tom mu asistovat nehodlám...
27. 9. 2006 13:09
Re: KAPIŠ?
Jedna otazka na VELKEHO GTI: Jak jsi vydedukoval, ze dotycny at uz je to kdokoliv, udelal to co udelal umyslne??? V podstate jsi sklouzl k identicke argumentaci jako on. Kde je tvoje "slusnost a pokora", kterou u sebe doslova oslavujes??? Dost to degraduje tvoje velmi vytribene schopnosti vyjadrovani! Predpokladal jsem o nekom, kdo ma podobnou slovni zasobu a nadani psat, ze se nenecha strhnout do nepodlozeneho obvinovani. Jiste, ten dotycny to mohl udelat umyslne, ale nemusel, jak sam popisuje. Redakce udelala chybu, kdyz jej "sofort" oznacila zlodejem, to prehnali, ale resit si to meli mezi sebou, plakat na foru dopada, tka jak to ted dopadlo. Ale pomerne egoisticky nekoho obvinovat a posmivat se?? To se snad nehodi k nekomu, kdo by si mel zaslouzit "predkupni" pravo na jakykolik nick? Nebo .... ?
Avatar - Dinar
27. 9. 2006 07:38
Re: PASSÁTNÍ LEHKOST BYTÍ
:yes: :yes: podobné věty tu stran passatu, nových BMW resp. celého německého designu byly napsány mockrát, bohužel, reakcí bývají dětinské výkřiky o tunách chromu na masce passatu, klonech audi apod. s dovětky o německé nudě, abych se pak v další větě dozvěděl, že ta prvoplánová, a uvnitř světélkující, pouťová atrakce základními linkami připomínající otylého brouka, tedy "slavný" civic, je oním vrcholem designového mistrovství. ;-\