Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen Touran 2007: pařížské inovace

97 komentářů

Takřka žádné, čumák se unifikuje - je k lepšímu? Asi jde o zvyk, ale můj touran bude vedle tohoto nového stále "in".
nudné auto a nezaujímavé auto , proste klasická dodávka na prevoz z bodu A do bodu B
a ty snad čekáš od MPV emoce 599 GTB? Přece o to jde... být stylový v té které třídě, emoce hledej jinde... zde jde opravdu o převoz z bodu A do bodu B... a to zadání zvládá TOURAN dokonale. Nebo ty snad ve Scenicu zažíváš orgasmy emocí? P.S. Zdá se mi, že ta původní kontrastně probarvená světla mu sedla víc... byl jaksi větší drzoun, tahoun, ale chce to živej pohled...
Přesně, rodinný nadstandartní vůz splňuje plně mé nároky. Každé auto nemůže vyhovovat všem. Je to decetní tahou na dlouhý trasy.
Bože o čom to rozprávate, MPV môže podľa vás vyzerať ako škatuľa hlavne že je to VW ? Aj ohyzd ako Multipla, Yaris Verso a pod. výborne splňajú zadanie na prevoz z bodu A do B a o čom tie autá sú ? To ako by ste si vybrali za ženu p. Paroubkovú, keď môžete mať Krainovú, veď účel spĺňajú obidve nie ??? >😁
No touran splňuje pověst decetní dámy, to se mi líbí. Já vykřičený šlapky z ulice nemusím. Touran je decentní. Které mpv má ty "emoce" podle tebe? Je to věc názoru, tak ho sem napiš a nepolemizuj o tom, jaký je ten můj názor. Ten si ponechám. 😉
Že je touran nudný a nezaujímavý neznamená, že iné MPV v niekom má vzbudzovať emócie ako Lamborghini, to nikto nehovorí, ale autá ako napr. Mazda 5, S-MAX, nové Picasso a pod. majú niečo do seba a nie sú to krabice typu Š 1203, teda aspoň podľa mňa.
ok, pro tebe nudný, pro mně decentní, sebevědomý, promakaný, spolehlivý, ekonomický auťák. Pořizovačka je vyšší, ale užitná hodnota je výborná. O emocích jsi začal ty, GTI ti psal, že od tourana se nečekají. Tak tedy: které mpv je emočně vítěz u tebe? Fakt S-max? Ten je ale o třídu výš. Pikaču? Vážně? OK, beru, ale se mnou přijíždí sebevědomé decentní auto. V tom je u mně touran vítěz.
Jistě, sebevědomé auto, tos napsal přesně. Aambicí VW není dělat jakhodové koláče. TOURAN je kliďas, tvrdej hoch, pracant, tahoun... žádný oční stíny a kroužek v horním rtu... kdo to nevnímá jako klad, jde jinam... Scenik má velmi povedenou záď, ale jako celek by byl pro mne vyloučený. Na silnici se vždy ohlédnu za TOURANEM... uklidní mě jeho jistota, taková příjemná neokázalost... Není to hra na auto, je to prostě správná kára pro chlapa, co potřebuje převážet víc lidí ve velmi prostorném autě. A když se nahoře podívám dovnitř... první co mě napadne je - jo, tohle je vnitřek auta kategorie MPV pro chlapa.
Ještě nám něco pověz ... zapomněl jsi diskusi doplnit o slova mainstream, apoštol, ladné tvary Golfu z r. 1991 ... Honem, honem, další nášup - už tady máme všichni zase hlad.
Jo, souhlas, VW je dokonlej mainstream. Žádnej východní low-end. Apoštol? My tu píšmem snad o Passatu? Golfm, GURU, z roku 1991? No, s tou ladností jsi to moc neodhadl... zkus jiný příměr. Tehdy tuším končil G2 a v roce 1992 se G3 stal vozem roku... nikoliv ovšem za ladnost.
Jóóó, zapomněl jsem na další výplod a to "guru" .... 8-s
GTI
To nevadí... ale dost sis u mě šplh, jak mě máš nastudovaného. To potěší 😉 :yes:
Možná by to chtěla auta řídit a ne se za nimi otáčet ... >😁 >😁
Ty máš dojem, že jedno vylučuje druhé?
To nevím, já řídím, neotáčím se ... Ale pokud se otáčíš, potom tady neházet ramena v diskusích ... :no:
GTI
No... tak to je úvaha hodná mistra... 😄
Myslim ze toto je rodinne auto a tak sa k nemu aj tvorca postavil. Nepotrebuje sa predvadzat. Myslim ze krivky touranu su super a urcite bude "pozeratelny" este dlho. Je to jednoznacna No 2 v triede. Za Zafirou,..ta sa ale asi opozera trochu rychlejsie. To ale nieje prioritne pri autach tejto kategorie. Touran :yes:
trojka je C-max, Mazda5, Toyoverso..
Nic s tím nenaděláš, ale v Evropě je pořadí trošku jiné: Scenic, C-Max...a pak zbytek
Jo, jo Touran je něco jako Helena Fibingerová, takovej decentní tahoun, sice vzhled nic moc, ale zabrat umí !
MAZDA 5,Toyota Corolla Verso... MPV nemusí vypadat jako malá dodávka... >😒] >😁
Nejsem si tím jist...
Mazda5 - jasna jednicka - hlavne designem :yes: Touran - puvodni okay, kdo koupi, neprohloupi 😄 nyni to zavani korejnosti 😉
Asi jde o zvyk, ale ta "hranata" se mi libila take vice. Ne že by nový styl VW nebyl hezký, ale ta brutalní unifikace světel a masky mě začíná trochu vadit.
No tak treba u takoveho C-Maxu se dockas i tech emoci a soude dle vicero testu se s nim da jezdit i pro zabavu, coz bych u prisne uceloveho Touranu asi hledal marne.
Hele, volil jsem mezi C-max a touranem. Takže jsem si obě auta půjčil a protáhl je po silnicích. Ford má můj respekt, sedí jak přibitej, ale! Byl za stejný peníz (předloni) a je uvnitř tvrdě menší. O půl stodoly! Však si to oválové nechali projít hlavou a pak zlevnili. Pro rodinku koupíš větší auto, když je za stejnej peníz a navíc - touran je podle mně opravdu velmi prostorný, spolehlivý a decentní auto. Jo a když potřebuju okamžitě na fleku prásknout do koní - dám za tři a mizím v dáli. Benzín VW umí. Věř, nejsem závodník, ale moc aut mně nepředjíždí 😄 Touran je pracant, kterej můžeš prásknout na P mezi limuzíny a nemusíš se stydět. Už jsem měl pár aut a tohle je pro mně ideální kámoš.
Jestli to nebude tím, že ostatní narozdíl od tebe jezdí podle předpisů. A věř, že benzín dokáže téměž kdokoli jiný lépe než VW.
FSi, TSi - hele, nechci dělat propagandu, ale u VW (abych si vypůjčil slogan) není tohle náhodou náskok díky technice? Fakt "téměř kdokoli"?
Náhodou s Fordem S-MAX se dá pěkně projet. Dokonce i v serpentinkách. Nenaklání se, má vynikající podvozek, řazení, brzdy a řízení. Řekl bych že sdílnější než třeba Golf GTI (jel jsem v obou). Touran není špatný auto, ale asi bych ho ráno nepozdravil a večer mu neřekl "dobrou". Pro mě je to pořád spíš spotřebič.
už to strašne začína pripomínať CHRYSLER Voyager, takže ja z toho mám rozpačitý dojem
ten Voyager trochu pripomina aj mne, našťastie kvalita je uplne inde.
No ja som mal 6 rokov Voyagera a nemôžem povedať jedno krivé slovo. A pohodlie na predných sedadlách úplne bezkonkurenčné.
No ja som mal 6 rokov Voyagera a nemôžem povedať jedno krivé slovo. A pohodlie na predných sedadlách úplne bezkonkurenčné.
Ne ze by se mi zamlouvala designerska unifikace modelu jakou predvadi VW. Ale uz nasli cestu, jak zpusobit, ze se to pak musi libit: puvodni Touran byl tak osklivy a dodavkovity, ze tenhle facelift mu jednoznacne prospej a dokonce si myslim, ze mu ta nova maska slusi ze vsech modelu nejlepe...
taky si myslím, ty lampy mu fakt seknou :yes:
No nie som fanda Fordu ale S-max je ovela "emotivnejsi, sportovejsi, napaditejsi a neposobi tak krabicovo. I ked tak musi jednoducho posobit kazdy VAN. A to je jedno ze je to vyssia trieda, teda par cm navyse. Ide o dizajn! No uznavam ze niekomu sa tie konzervativne tvary pacia. that's VW...
Nechápu, na co reaguješ, mluvil jsem o Touranu, kdyby se mě někdo zeptal na S-MAX, tak řeknu, že se mě líbí a to hodně
Zase na oplátku ten designer z Kia do VW ? 😉
Tak to se povedlo. >😁
Schválně co na to Gti
Nebuďte drzí, nový Carens vypadá rozhodně líp než tahleta joudovina...
To nastastie stihli este pred prichodom designera od VW,inac by ta Kia Carens asi tak dobre nevypadala.
První evropská automobilka, co mezi možnou výbavu zařazuje inteligentního parkovacího asistenta... No, to jsou věci. Vizuálně začíná VW nebezpečně přikládar do kotle. Jistě... Počítám tak to tří let, zejména s nástupem GURU 6, se VW stane ikonou i mladej bejčků, nesmyslně zahleděnejch k východní hranici... Nebude tak úplně od věci, začínat se pomalu ohlížet po starém Brouku z Mexika... Vypadá to na stoletej evergreen... a na závěr slogan dne - POKUD NEJSI BURAN, PASEŠ DOMA TOURAN :yes: :yes: BRAVO VW-PORSCHE :yes:
K tomu tvýmu mainstreamu. Myslim že v případě VW jde spíš o solidní německou dechovku >😁
No, Homére, vidím, že tě ještě nikdo nesvezl v R32... to bys zažil nejen zrychlenej dech 😉
Tě taky jen tak provokuju. Páč vidim, že seš dneska z toho článku celej hotovej. tak zdar
😉
a na závěr slogan dne - POKUD NEJSI BURAN, PASEŠ DOMA TOURAN
A KEĎ BURAN SI TVOJE MENO JE "GTI"
:yes: GTI zase přišel o trochu soudnosti a zase nám tu píše hesla v 2. osobě jednodného čísla. A teď k věci: Touran je pěkné čísté dílo z dílny VW. Jinými slovy: podívám-li se ven, podívám-li se dovnitř, vidím pořád stejně impotentně nudné vozítko, jako většina ostatních produktů této dílny.
A kde tě to rajcuje. Kia rio? Picant, Atos, nebo snad Liaz?
:yes: :yes: :yes:
>😒] >😒] >😒] >😒]
Já znám ještě "POZNEJ PENIS STRÝCE ROLFA, BRZO BUDEŠ MÍTI GOLFA"
Moc tomu sice nerozumím, ale aspoň se to rýmuje 😉
Co máš proti autům ze Slovenska ? Nedělaj se VW náhodou na Slovensku ? Že píšeš něco o východní hranici ? Nenechal ses zase unést ve svých scifi úvahách ?
Touran je prostě jen zaplácnutí díry ve výrobní řadě značky. Nic v tom segmentu nevyráběla, tak tam rychle něco spíchli, no ostatně je to vidět na první pohled. Prostě nataženej na délku, na šířku a na výšku Fox, Polo, nebo naopak sraženej Multivan, no dosaď co uznáš za vhodné a co je ti bližší. Je to prostě nuda, žádnej nápad, fígl, styl. Nic, jen chladnej kalkul. Neokázalost je zjevná, neb nemá co ukazovat, je to jen pokus mít taky svého zástupce v dané třídě. Taky nezapomeň, že i v této třídě se dají koupit auta, aby ses za ně nemusel na každý křižovatce stydět. Auta co maj styl, co maj duši a nejsou jen chladným kalkulem. Tak jedem, ať se ti zlepší nálada - C-MAX a S-MAX, 807 a C8, Zafira, Mazda5, Scénic, Grandis, ... A nezapomeň, že správnýho chlapa dělaj činy, ne auto. 😉
S-MAX :yes: :yes:
Nepiš nesmysly o zaplácnutejch dírách... to by se Ford uplácal... Jestli je tvůj postoj k autům takový, že dělíš auta na kategorie - s tím se stydím a s tím nestydím, je mi tě opravdu, opravdu líto. To je postoj chudáka, nikoliv dospělého člověka.. Musím s tebou souhlasit, že chlapa dělaj činy. Tak se za sebe styď... myslím, že by to mohl být tvůj nejodvážnější čin roku...
Ano, je to zaplácnutá díra. Ford má mezery, ale nesnaží se je za každou cenu látovat. Copak jsi slepý a nevidíš to - ten jasnej, dravej a hlavně hravej kukuč malý Fiesty, ta jistota, elegance a vyzrálost Focusu, ta nenapodobitelná lehkost C-MAXe, ta grácie a přitom sportovní esprit Mondea, ta nápaditost a radost S-MAXe, ta dokonalost Galaxy ? Ty to nevidíš ? Nevidíš a já se nedivím. Ford dělá auta pro radost, pro tebe - pro potěšení oka, pro pocity uvnitř a hlavně pro zážitky za volantem. Nic z toho není blízké tvé oblíbené značce. Líto by mělo být hlavně sebe sama a upřímně, ty by ses nestyděl přijet třeba v Rhodiusu ? Ty, který tady pořád házíš fráze z tvého vysněného Marlboro světa, tak ty by ses nestyděl si koupit Hyundai Matrix. No je vidět, že se asi moc neznáš. Já se za sebe nestydím, neb nemám za co. Stydět by ses měl ty, za svoje urážky a npadání zde, jenže při tvé bohorovnosti je jasné, že se takového prozření nedočkáme. Pád z oblak pak bude tvrdej, a ten tě čeká, neboj. 😉
GTI
Jistě, že bych se nestyděl... v žádném autě bych se nestyděl. Také jsem se nikdy nestyděl. Nesmysly o stydění se v autě můžeš plácat leda tak ty. Tak Ford vyrábí auta pro radost? 😄 Nech si ten slogan patentovat, za sto let ti to možná někdo uvěří. Hlavně se zorientuj... zejména v tom, co píšeš, aby se ti jednoho dne nestalo, že tu nebudeš napadat kolegy, ale své včerejší příspěvky... P.S. Kdybys tak věděl, co čeká tebe, stydlíne... 😉 ... zoufalej názor... stydět se za to že jedu v Rhodiusu... je mi tě dokonale líto, manitou. Takovouhle, s odpuštěním pitomost, tu už dlouho, dlouho nikdo nenapsal :no: :no:
Hele, dneska jseš slabej jak popáté louhovanej čaj, zase neumíš udržet styl. A hlavně to s tou lítostí nepřeháněj. PS: Za to ty píšeš pitomosti dost často 😉
GTI
Neplácej a neuhýbej... Stydlín, manitou... to je tvůj dokonalej propadák. Kolikátej zde?
Na plácání a uhýbání jseš přeborník ty, takže neodváděj pozornost ke mně jo, věnuj se autům. A počítáš ty svoje bláboly a minely ? Prostě trapáček, co si myslí, že sežral Šalamounovo h...o. Sice někdy se vzletnými frázemi, avšak stále trapáček.
Píšeš hlouposti ;-\ , mám doma Tourana v TDI a je to naprosto super, bezporuchový a proktický rodinný vůz. Pokud si chceš zvýšit adrenalin, tak si kup nějaký "dělo" 😄 aby jsi se "nemusel stydět". Vyzkoušel jsem kdejaký auta, "francouze", "italy", "japonce", "korejce" a musím říci, že Touran je naprosto super:yes:, je to auto, který bych si koupil klině znova (což nemůžu říci o Fordech, Opelech, Hyundaiích, Fiatech, Renaultech atd.). Otázka designu je věc vkusu, mně se Touran líbí>😁 , pokud se Ti líbí něco jiného, tak je to Tvoje věc a nevnucuj svůj názor jným :no: , jsi jako malé dítě.
Co přesně si mám představit pod pojmem super ? Napsal jsem snad, že je poruchový a uvedl jsem, že je nepraktický ? Je jasné, že pokud sis ho koupil tak nenapíšeš "jsem trouba, že jsem do něj šel, když třeba zafira je praktičtější". Kolik z těch MPV od Forda, Opla, Renaulta, Fiata jsi měl ? A nezapomeň - pokud se Ti líbí něco jiného, tak je to Tvoje věc a nevnucuj svůj názor jiným, jsi jako malé dítě, Driver
😉
Vidíš, že se shodneme 😉 , jen to chce klid.
No vida, že si to pochopil, škoda, že až po té koupi, tak snad ti to příště vyjde 😉
Je mi Tě líto 😒 .
tak konečně má Chrysler menšího bratříčka
[odkaz]
GTI
BRAVO, BRAVO. Ostatně technika Touaregu, tomu místu nasvědčuje... BRAVO TOUAREG, BRAVO DAKAREG, BRAVO TOUARONG 😉 :yes: :yes: :yes:
Tiguan ma byt "maly Touareg" takze mame sa na co tesit. :yes: Sakra, ta *-acka automobilky zbiera jedno ocenenie za druhym. Nechapem. 😉 :-!
GTI
😄 :yes: :yes: VW jede... a hlavně... pojede. GOLF 6 odpálí evropskou epochu VW... to je jasné už teď 😉 :yes:
Bež si vypláchnout ústa,aby ti po takovejch sr...ách netáhlo z kušny... >😒] >😁
GTI
No no... ovládej se.
Stejně to je tady jako u snědenýho krámu 😉 Nebo se ještě dočkáme srovnání s 911 😉
GTI
To ne, ale mohl bych tu na pář řádcích srovnat TOURANA s... tebou >😁 😉 No... to si ale raději nepřej... stydlíne. 😉
Já vím, tvé odvěké téma - psát o přispěvatelích a lavně kriticky, no jo, to se hned pozná, jseš rozumbrada a ještě bez vkusu 😉
GTI
Přečti si diskuze za tento týden a soustřeď se na obsah příspěvků nějakého manitoua... možná tě napadne, že je zamilovanej do přispěvatele GTI... Soustřeď se na to, jestli první začal psát manitou o GTI nebo GTI manitouovi, soustřeď se na to, jestli je důstojné chlapa tu volit prostitučně primitivní styl psaní (viz Alfa), který sem zatáhl jeden zoufalec, to jest napadat, ale nejmenovat a sledovat, jestli se "potrefená husa" chytí... to je zoufalé, to je ubohé, to je praxe manitouů... nikoliv má. Vždy jen reaguji na tvá moudra... směrovaná nikoliv obecně nýbrž směrem k nicku GTI. Až pochopíš, že psaní je odpovědnost a čestnost, bude to fajn, zatím jsi pro mne jen snažič o to napadnout kolegu. Piš tu co chceš, ale pokud se do mně budeš strefovat, zareaguji. Obráceně to nehrozí. Jsi mi ukradenej jak zlámanej deštník... a bohužel ti chybí to, co by mě k tobě mohlo přitáhnout, to jest - myšlénky. Dnes jsi to tu ostatně vyhrál s pitomostí století, že jsou auta s nimiž se člověk stydí jezdit. Opravdu zoufalé, stydlíne. Koneckonců, tvá schopnost v roli slona v porcelánu je tu už legendární.
Jdi si umýt přirození vlažnou vodou, vezmi si svojí dávku, sunndej si VW brýle, nech se přivázat k posteli a přeji Ti dobrou noc. >😒] >😁
GTI
Ty zase nezapomeň ráno hlásit službě, aby ti na noc neutahovali moc kšíry >😁 a přes den ať ti přidaj prášek na zklidnění... jsi moc divokej, OZZY... Vezmi si příklad ze svého jmenovce. Manželka mu přistříhla křídla... a je jak beránek. A jak panečku řádil. To tys proti němu jako Logan proti GT3 >😒]
Hochu, možná trpíš paroubkem, to jest stihomamem. Vykládáš si věc tak jak nejsou psané a zase nečteš tak jak jsou psané. Jak příznačné pro tvoji odvěkou lásku překrucovat vše tak, aby si z toho dokázal těžit. Píšu svůj názor a pozor, to se smí. Je tvojí věcí, zda na něho reaguješ či nikoli. Pokud však, pak máš názor vyvrátit, polemizovat, rozporovat. To ty nikdy neuděláš, ty jen napadáš a překrucuješ slova. Takže si schovej za svůj wolfsburgskej klobouk ty řeči myšlénkách, pitomostech a slonech v porcelánu. PS: s těma autama, za která by ses při koupi měl stydět, jsi to zřejmě nepochopil, ostatně jako u té přepážky a matesa, ale tvoje pokřivené chápání je zde již legendární a tak mne to nepřekvapuje. Můžu ti to vysvětlit klidně ještě jednou, mám totiž pro takové občany pochopení. 😉
Až zase budeš příště psát, zkus to za sebe... zatím je to jen sestavování slov, jaká jsi tu náhodně pochytil. Jistě, vždycky chápou špatně ti kolem tebe... například kritiku práce redaktora, hanlivé psaní o kolezích aniž bys je jmenoval, o tom, že by ses styděl jezdit v konkrétních autech. Všichni kolem tebe ti nerozumí... 😄 Slona v porcelánu, manitou, v tvém případě nemusím schovávat, předvádíš ho tu takřka obden v plné parádě.
Je zajímavé, že ten, kdo špatně chápe jseš jenom ty, jeden člověk. Jeden člověk, který neustále kafrá něco o kovbojích a přitom má pod tím kloboukem máslo na hlavě. Kolik lidí ti zde ukázalo, že nemluvíš pravdu, že je tvůj názor špatný, že urážíš ostatní, ... ? Mraky. Takže tvoje příspěvky mají pro mne nulovou hodnotu 😉
GTI
Manitou... tys opravdu vyjímečný jedinec 😄 ...
Ještě štěstí, že nepochytil ta slova od tebe....tady teda perlíš, to jsi z těch VW tak zblblej, že děláš pravopisné chyby. Občas se mrkni zpět na ty bláboly co plodíš, nejen že si v jednotlivých článcích sám odporuješ, ale už i vypouštíš písmena!
GTI
Censor? Ukřivděnej učitel? Nebo natvrdlej lingvista?
Koncernu se dari produkovat svezi a emotivni auta, asi jako se Moravance dari hrat rock and roll.
a šleha bude až přijde CrossTouran .. >😁
Ak sa Moravanke s rock and rollom bude u nas darit tak ako koncernu tak platinove CD maju za necely tyzden. >😒] 😉
no chcelo to facelift a tento je fakt vydareny tak mal touran vyzerat ked ho predstavili.
Jiste, milovniku dechovky jsou u nas kvanta.
[odkaz]
No ja teda žasnem nad tými emociami, čo tu vidím.
Ľudia, nebláznite. Veď auto je hlavne o úžitkovosti, jazdných vlastnostiach, spoľahlivosti a samozrejme o dobrom pocite.
Ja sám sa rozhodujem, čo kúpiť, prešiel som poctivo všetky vany tejto kategórie, dokonca 2 x som to kolečko zopakoval a nedá sa nioč robiť, aj keď sprvu bol môj favorit C-Max, tak teraz jednoznačne vyhráva Touran. Je fakt, že dizajnovo to nie je žiaden zázrak, ale iste sa za neho nebudem hanmbiť. Na ukazovanie sú iné autá, kto chce, nech si ich kúpi.
Ešte by som rád prečítal od niekoho, kto ju má, skúsenosti s DSG prevodovkou. Ďakujem.
:-! :-! :-! :-! :-! :-!