Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Autosalon Moskva: Velcí hráči i nové čínské značky

18 komentářů

GTI
že žiju "daleko od Moskvy"... přeci jen... měřítka, která uplatňuji na auta, a zde nemohu nezmínit velké zásluhy Škodovky na tomhle postoji... jsou opravdu jiná. Velmi oceňuji tu voskovou figurinu u maskované Lady... jen mě napadá... proč nezamaskovali i tu figurinu. Ta by to potřebovalo možná víc.
Prispevok hodný inteligenta. Chcel by som vidieť aké autá by výrabala Škoda bez koncernu VW, hrúza si to predstaviť >😒] Inak nič v zlom som tiež škodovak od špiku kostí. I love O2 combi 4x4.
Asi stejná, jako se vyráběla za totáče v Trnavě. 😉
Moskva - mesto kde sa preda viac rolsov ako v celej eu. Mesto kde sa preda viac bentley lambo astonov porsche.....ako v celej EU.. Je to mesto kde je realnejsia sanca stretnut cokolvek s maranela ako v samotnom maranele..Chapanie suvislosti je zaujimava vec. Lebo ak chapes suvislosti zistis ze svetove trhy su delene na cca 4 hlavne zony. Eu je beznadejne najmensia a najmenej vyznamna.. Spolu s australiou. 1) ve su v rade staty usa a latinskej amerky. ale nie na dllho..2)je totiz "hyperekonomika" tahana aziou vratane indie a ciny. Nahrava im do kariet samotne teritorium byvaleho zssr. NIe vyspelostou ale potencialnym trhom..Je to smrtelna kombinacia. Hlavne pre relativne male ekonomiky ako je eu.Takze ja by som sa rad pozrel do moskvy.Nechcel by som tam žit ale pozrel by som sa rad. A doporucenie - vyspelost a potencial ekonomík (a teda aj priemyslu a trhu) chapat v suvislostiach :-!
>😒] :yes:
Jezdče ale pozor, neboť potenciální trh.. velký téma.. jenže na houby chodíš taky tam kde rostou.. 😉 a v tom je kupní síla EU velká... Co je ti platná miliarda číňanů, když 999 900 000 lidí žije v chudobě.. nebo velkej trh ruska, kde je propastnej rozdíl mezi bohatýma a chudýma.. Až se nasytí trh těma Bentleyema, tak se to taky zpomalí (i když za ty prachy jej klidně rozstřelí a koupí novej 😄 )... Ale to je jen Moskva.. Jo zajímala by mě kompletní čísla...
Pokud to bereš podle toho, kolik bys tam postavil za sebou Golfů, pak je tam opravdu velmi perspektivní trh... ovšem tohle není rozhodné, rozhodné je, kolik jich tam prodáváš. Nenech se mást těmi Rollsy... ty o kupní síle obyvatelstva vypovídají přesně stejně, jako zde. Trh EU je velmi dominantní. Na auto zde má již takřka každý...
Ruská ekonomika se podle mě v současnosti nejeví jako hrozba pro Evropu. Přesto, že je to velká země s úžasným potenciálem, tak je to stále rozvojová země dělicí obyvatele na bohaté a chudé. Země kde chybí střední vrstva mají opravdu mizivou kupní sílu a bohatí Rusové budou spíš utrácet své peníze v Evropě. Proto asi taky bohatí Rusové kupují Audini a Mercedesy místo Volhy a utrácejí peníze Praze a Karlových Varech. O tom, že by bohatí češi jezdili trávit volný čas do Moskvy jsem nikdy nic neslyšel.
Podstatně větší hrozbu představuje Čína. V roce 2030 chce být tato země největší jadernou velmocí na světě s největším počtem jaderných elektráren na světě. Čínská auta budou velmi levná na úkor kvality a krádežím patentů. V tomto směru si nedělám iluze. Nedávno jsem sledoval zoufalý boj jednoho českého podnikatele a konstruktéra, který u nás začal vyrábět čtyřkolky pro děti a ty samé se pak začly na trhu prodávat z Číny. Stejné aféry se objevily i v automobilovém průmyslu. Stejně jako jistý Crash-test čínského vozu, který dopadl katastrofickým výsledkem. Doufám, že se Evropa co se týče automobilů se bude bránit proti přílivu čínského šmejdu a zabrání tomu, aby se jejich výrobky ve větší míře dostaly dál než do Ruska. V tomto směru menší výběr značek než v Rusku opravdu oželím.
no, tak bych tu ruskou ekonomiku uz by nehodnotil, treba koukneme se na cisla? tak zvany stabilizacni fond ruska je 270 milliard dollaru (clanek v poslednim "tyden") a to jen reserva ruske federace, kdy by ti penize prepocetame na ceske rocni rozpocty? ktere ne muzete naplnit 😉 tak tech penez vam staci, na tech nejakych 10 let 😄 a ta kupni sila zase neni tak mala.. za 8 mesecu tohoto roku se v rusku prodalo 420 tis zachranicnich osobnich vozidel, coz zase neni malo, a kdyz vezmeme v uvahu ze trh mezirocne roste o 25% tak uz moc spatne to ne vypada.. jako zajimvost, prumerny plat v Rusku je 15 000. vzhledom jine cenove hladine, treba natural za 11 korun... ne jsme na tom tak spatne. Jo ne rikam ze vse u nas je v poradku? ale prosim o citeni rozdilu UKraina, belorusko a ostatni - TO NENI RUSKO! a jinak co se tyce automobilu: na Kaline to je to slicovani ktere tomu VAZu ne jde, a predpokadam ne bude jit pokud ho nekdo ne koupi, jako Renault - moskvic. CO se ttyce cinan. ridil jsem kopii Toyoty land cruiser prado, Toyoty Rav4, Isuzu Xiom (to tady asi ne znate) - je to smejd, ale Cinane maji obrovske financove reservy a treba ti novejsi modely uz jsou za zadi u korejcu, myslym si ze tak za 2-3 roky uz to zacnou prodavat i v cechach... a ti ceny treba Great Wall Hover - docela pekne auto, s klimatizaci, s couvaci kamerou, abs, airbagy v rusku stoji koloem 400.000- za cenu fabii dostanete off road. a co terba Cherry QQ - kopii matizu jen s vetsim moterem a bohatsi vybavou za 110 000? No a o tech Varech.. to cemu pan Dasty rika rusy neni tak, to ze vsechny ti kazachy, vychodci v kavkazu - v Varech je jich nejvic, ukrainci a jine mluveji rusky tak to jeste ne znamena ze jsou RUsove. pekne se mejte panove...
Přátelé, klame mě snad zrak? Ta Kalina GTI má otevřenou kapotu, nebo to soudruhům opravdu tak dobře lícuje? >😁
[odkaz]
GTI
Stále stejné, stále příliš jednoduché. jinak nemůže nebodovat... právě proto.
:-! V sobotu 9.9.2006 .je den otevřených dveří v Kvasinách od 8 hodin do 14hodin.Já vím , není to hlavní závod , ale aspoň něco.. :-! Už jsem ti to psal v článku Škoda Oktávia GT , ale zřejmně jsi to nečetl.. :-!
GTI
Děkuju za informaci :yes: Pod GT jsem to přehlédl.
Zakladni linie jsou jednoduchym ztvarnenim stale libive, C Max patri mezi nejhezci ve sve kategorii, navic se prida predni cast a la S Max se zkosenymi svetlomety na ktere v opti paketu bude navazovat mohutna maska chladice, znak vsech novych Fordu...bude to velmi pekne. 😉
No... jsem opatrný ve chvále... když vyjel... byl jsem očarován... jenže časem jsem zjistil, že chybí "spodní proud".
[odkaz]
Vypada to, ze Toyota se s novou Corollou bude soustredit spise na japonsky a americky trh, tzn., ze se Evropa docka nejakych crossover modelu vychazejicich z ni, nebo ustup z pozic. Pri pohledu na zrejme jiz finalni verzi myslim, ze i ve srovnani s dnes jiz postarsi Mazdou 3 vypada neskutecne unyle a to se prosim divame jiz na verzi, kterou vedeni nechalo prepracovat z duvodu prilis umirneneho puvodniho navrhu...///[odkaz]