Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Žilinský nástupce Kie Cerato dostal definitivní jméno

22 komentářů

Na první pohled prakticky nenapsatelné jméno naznačuje fonetickou podobnost s anglickým "seed" a značí, jak vysoké ambice automobilka s elegantně tvarovanou novinkou má. No, ehm... tak "seed" znamena "vysemenit" >😁 , "semeno", "sedba", "zrno"...... ale pozor - i "nasazeny hrac". A na tom neco bude. :yes:
Jestli se sem Marko náhodou vrátíš: máš nějaké info o časovém rozložení těchto plánů? Mně se zdá dost neuvěřitelné, že by nástupce Matrixu přišel až někdy po spuštění Nošovic. A pokud se Cee'd bude v našem regionu prodávat jako HB, co bude dělat Hyundai s FD, aby se vyhnul kanibalizaci? Atd, díky :yes:
No, já bych k těm velice slušným designům od Kie přihodil aspoň Picanto a Rio II, taky Sorento (i když tak trochu vychází z módy). 😄 Jméno Cee'd se dá vykládat všelijak, kromě toho "semínka" třeba taky CEE = Central and East Europe, což je trh s velkým potenciálem do budoucna. tak proč ne. Souhlasím, je to dobré jméno, vyčnívá z řady, dobře se vyslovuje a pamatuje, ke všemu je tam ten záhadný apostrof... (teda: trochu to až připomíná nějakou kosmetiku, tak doufám, že se z toho nestane gay car, to by se u Toyoty zlobili 😉 Co je nejpodstatnější: Kia se Cee'dem naprosto rovnocenně útočí na spodek evropské střední třídy. Jestli se to auto podaří, bude znamenat ten osudový poslední krok vzhůru a kupředu. Hlavně pro francouzské značky a Fiat se může Cee'd stát symbolem, i když ne zrovna příjemným. A jak nahoře psal kralevic Marko, skupina H+K má sakra dobře naplánované pokračování, takže kdo nebude dávat pozor a rychle hýbat nohama, bude se jim brzy (3 roky? 5 let?) dívat na záda. Tomu, kde se teď začne smát: v roce 2000, kdy tenhle nástup začal, nebral Kiu skoro nikdo vážně a Hyundai leda tak napůl (to bylo před necelými šesti lety).
ano v DE je autorádio dodáváno.
Originál autorádio montované do aut Kia je opravdu Clarion a je i s mp3
bohužel strategie českého dovozce je zcela nepochopitelná a autorádio nelze vůbec objednat. Obnobné to je i u Hyundai.
OK, díky za info. V tom případě se nechám příjemně překvapit 😉
a není autorádio náhodou věcí KIA EUROPE?... originál najdeš všude, jen ne na starém kontinentu. mimochodem, v D je autorádio s mp3 v ceně(údajně Clarion, ovšem s logem KIA)
Není zač. Mě se to jméno celkem líbí, protože je zvláštní a hned nezapadne. Jednou ho uvidíš/uslyšíš a hned si ho zapamatuješ, tohle určitě Kia chtěla.. na druhou stranu nevim, jestli to všichni zákaznící překousnou. Auto se mi taky moc líbí, doufám že to nepokazí kvalitou a zpracováním interiéru a taky že tam konečně dají "pořádné" rádio. Rozvor je na tuhle třídu super (zdravim koncern >😒] 😉 ). Výkony motoru jsou na první pohled velic dobré (opět zdravím koncern), ale bude to chtít testovací jízdu. Cee´d je jedním z mála korejců, který se mi hned na první pohled líbí. Podle mě to bude velmi zajímavá volba v nižší střední :yes: Tak že BRAVO KIA >😁 😉
tome dík, ale stejně je to jméno blbý. nemůžu si pomoct... ale auťák moc pěknej. Hezčí než řada japonců i než některý z evropskejch. 😄
"kija síd" 😉
:yes:
Pokud nedodají mp3, můžou si originál rádio nechat doma.
Momentálně asi nejhezčí korejské auto. Pokud si udrží slušnou cenu a kvalita bude na úrovni, pak tu máme předpoklad úspěchu na trhu. Jen to jméno, to jméno se mi nějak, no jak bych to řekl... prostě jméno stojí za *. Ani nevím jak tenhle cedník vyslovit 8-s
Nastoupena designerska cesta Kii se mi libi, skoda, ze Spotage vypada tak jak vypada a neprevzala vice z dospelosti Sorenta.
a já doufám, že konečně začnou nabízet v ČR i originální rádio a ne jen ISO díru na tatranku...
No i když jsem zastáncem spíše evropské produkce, tak bych tyhlety hochy šikmovokí zbytečně nepodceňoval. Účí se rychle... 😉
Marko je borec, ten ví skoro všechno... Bravo Marko. :yes: :yes:
Na fotkách to vypadá pěkně. Doufám, že to nebude mít takový hnusný látky v interiéru jako současný korejci, ale aspoň na úrovni Fabie. Jinak hezký.
a kde je to napisane ?
nevsimol som si.. 8-s
Kia má licenci na Legacy?.. ;-\
uf mas nastudovane
hm .. celkom elegantne v tej bielej ... uvidime co stoho vyleze .. ale asi zase korejec
Ako o tretom aute sa uvazuje u kompaktnom MPV, kt. by malo nahradit aktualnu Kiu Carens....potom sa prejde na novu generaciu Sportage. Vsetky tri auta by mali vyuzivat platformu Cee´d. Rovnaku platformu a rovnake modely bude vyrabat Hyundai v nosovicich. Hatchbacky Hyundai FD a od nich odvodene kombi, Hyundai Tuscon a kompaktne MPV ako nastupcu Matrixu...