Novinky
pocitac
0
Je dobře, že VW už opustil zastaralý systém čerpadlo triska... teď už se snad motory TDI konečně vyrovnají světové špičce třeba motorům z koncernu PSA HDI. Přechod na CR umožní vyšší výkony a zajistí lepší emisní normy. Doufám jen, že brzo přejdou také na mokré FAP filtry, protože ten suchý používaný koncernem VW má bohužel dost nízkou životnost.
Skoda, ze koncern VW opustil nadejny system nezavisleho vstrikovani TDI PD a podobne jako ti, kteri se nikdy poradne diesely nenaucili vyrabet, zacal auta vybavovat lacinejsim a zravejsim motorem se vstrikovym systemem CR. Vysledkem je vyssi spotreba a horsi zatah. Tak to dopadne, kdyz firmu zacnou ridit ekonomove a ne odbornici. Verim vsak, ze VW se k nezavislemu vstrikovani vrati a konkurenci nastanou tezke casy.
BTW: jsem pevne presvedcen, ze starsi motor 1,9TDI 96kW je schopen tomuhle zazraku kdykoli napraskat. A to pri realne spotrebe nizsi o litr. Osobni zkusenost se dvema Passaty s temito ruznymi motory (1,9TDI 96kW a 2.0TDI CR 103 kW) mne k tomuto konstatovani opravnuje.
PS: jinak z ruznych Seatu se mi libi jen jeden: Alhambra 4x4 naprogramovany na 110kW / 400NM
BTW: jsem pevne presvedcen, ze starsi motor 1,9TDI 96kW je schopen tomuhle zazraku kdykoli napraskat. A to pri realne spotrebe nizsi o litr. Osobni zkusenost se dvema Passaty s temito ruznymi motory (1,9TDI 96kW a 2.0TDI CR 103 kW) mne k tomuto konstatovani opravnuje.
PS: jinak z ruznych Seatu se mi libi jen jeden: Alhambra 4x4 naprogramovany na 110kW / 400NM
pumpe düse bylo skutečně lepší, ale jeho další generace by byla nesmyslně drahá aby splnila nařízení eu. Jinak výkonově bez debat lepší, ale kultivovanst ne.