Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi R10 V12 TDI vyhrálo kvalifikaci na Le Mans

183 komentářů

Jo, AUDI vyhrálo kvalifikaci. To je dobrá informace. Takhle se tvoří ikony, takhle se transplantují srdce neznabohů. Sedni si večer a přemejšlej o sobě... Za kopcem máš ikonu, a ty přitom hledáš v sušený rybě cesty svýho osudu... BRAVO AUDI :yes: :yes:
AUDI RULEZ!!!! >😁 :yes: Uvidíme ako dopadnú v cieli... dúfam, že ako na kvalifikácii. BTW: Engemu držím palce, aj Koblíškovi :yes: :yes:
:yes:
zdalipak nevyhralo protoze po prujezdu TDI byla mlha... :-!
Doufam, ze Audi skonci nekde mimo stupne vitezu, nezaslouzi si je. Pravidla je zvyhodnuji a nevidim tak na jejich vykonu niz zazracneho. Kdyby byla pravdila vyrovnana (tj. moznost pouzit stejne velky turbmotor na benzin), ucouzeni ropaci by si ani neskrtli. :no: :no:
Pěkně skřípeš zubama 😄 :yes:
Chapu, ze pri tve nature ti podobne svinarny nevadi. Nezklamals. :no:
Klid... pokud jsi rozdováděnej, jukni vedle na Subaru Stella >😒] to tě dostane do nálady... >😒] :yes:
? Jaká jsou ta pravidla, prosím?
LMP1: Atmosféra: do 6000 ccm; Turbo beznín: do 4000 ccm; Turbo diesel: do 5500 ccm. Pescarolo používa 5 litrovú atmosférický Judd, takže ešte je liter pod limitom.
Jak dlouho tyto pravidla plati? Delalo Audi motor jim na miru, nebo to bylo obracene (co bylo driv)?
Tato pravidla plati az od teto sezony a vypada to, ze si je Audi "vylobovalo" :no:
Taky mi to prislo divne, ze by tak najednou jedine Audi udelalo ten motor, kdyby ty pravidla tady byly uz 5 let :no: . Nadruhou stranu jsem nasel, ze uz v roce 2004 jela jedna Lola s naftovym 5 litrem (ten samy motor VW Touareg), nedojela... ;-\
Čo to trepeš?! Takýchto mudrlantov mám najradšej! :no: Tieto pravidlá platia minimálne od roku 2004: [odkaz]
Ano, motory s nizsim objemem, nez je limit se v Le Mans pouzivaji docela casto. Vetsinou se jedna o koupene proverene spolehlive jednotky, jako napriklad onen Judd. Ani turbo Audi nemelo motor o objemu 4 litry, ale 3,6. O to smutnejsi je, ze pro diesely plati jina pravidla a limit objemu 5,5 litru, ktery Audi tentokrate beze zbytku vyuziva... Jo, a normalni tubomotory nesmi pouzivat promenou geometrii lopatek turbodmychla, diesely muzou...
To je pravda, ale limity na objemy motorov platia od roku 2004. Premenná geometria lopatiek turba pre diesle len od tohto roku.
Takze u preplnovanych motoru - naftak muze mit az o 37% vetsi objem, pri maximalnim objemu temer dvojnasobny tlak turba a promennou geometrii lopatek turba. Tim se nechci navazet do Audi nebo dieslu, jen to shrnout. Jedine, co mi z toho plyne, je o kolik je pak vyvoj benzinu dal...
A smer zavodeni ........... zpatecka 😒
turbo od Garrettu dela sve 😄 kdo rika, ze ostatni nemuzou pouzivat diesel misto benzinu? Nebo je v pravidlech, ze diesel muze pouzit jenom u Audi a benzin je pro ostatni?
Ehm, a kdo ta pravidla asi prosadil? Myslis, ze by Audi nasadilo ropaka, kdyby byla pravidla ferove nastavena, tj. stejna pro diesel i benzin? Asi ne, co?
Si pis ze ne. K cemu by jim byl "sportak", kterej by mel predplaceny posledni misto 😄
Pravidla sú také aké sú. Hocikto iný mohol prísť s dieslom, neprišiel. Vieš s akým autom a najmä motorom šiel minuloročný víťaz? Bolo to Audi R8, benzínové 3,6 l turbo!
To je přece nesmysl. AUDI si připravilo svoji vlastní kategorii, která znevýhodňuje benzínové motory. Proč chcete někoho nutit, aby dělal dehtový závodničky ? Navíc takhle hloupě jejich zvýhodněním. :no:
😄
Rozumim tomu dobre ze kdyz si Toyota vylobuje kategorii "hybrid" s pravidly "V12 6.0 biturbo benzin + baterky", tak budes taky rikat, ze kazdy mel moznost s tim prijit? Proc nejsou pravidla stejna? Nebo proc neni omezeni dieselu stejne opacnym smerem, tj. benzin muze byt o 37% vetsi? A konkurence - ehm, koho to Audi loni porazilo? Par dobrych, ale neznackovych tymu, ze? Akorat v dobe, kdy existovala nejaka poradna konkurence si hosi ani neskrtli, jeste si ten trapas pamatuju, dve uzavreny auta a dve otevreny, vic v boxech nez na draze. Uz to tady zminilo vic lidi, vyhrat zavod bez srovnatelne konkurence je dobre tak pro fanatiky jako je GTI nebo major, rozumny clovek ma v hlave vic, nez jen seno a nepotrebuje prebirat instantni nazory od marketingovych dementu.
Mám takový dlouhodobý neodvrátný pocit, že se VW a Audi účastní pouze těch seriálů, kde nepanuje dostatečná konkurence :no:
Neni se cemu divit, cilova skupina techto automobilek reaguje na instantni podnety velmi dobre a nagelovani blbecci s cadicimi traktory budou na kampan o "prvnim dieselu, ktery vyhral LeMans" reagovat kladne. Ze vlastne nikoho neporazili? To si Audi necha pro sebe a typicky ulepanec v teplakach adidas to resit nebude, protoze tak daleko jeho rozhled nesaha.
Je to tak. Bohuzel 😒
Presne tak. Dejte stejny podminky a ropak je posledni 😄
tak ony vazne budou jezdit turbokamna Le Mans a jeste takhle rychle. To uz tady s tema kadlakadla smradochama nevydrzime >😁
Tak zitra od 17hod 😄 K clanku, on to neni prvni uspech Audi s naftou. Jeden z tehle naftaku uz letos v breznu vyhral 12hod zavod v Sebringu (druhy pro poruchu nedojel), ale tam byla slabsi konkurence, nez zitra. Drzme zitra palce Engemu, loni taky vyhral kvalifikaci a jak to dopadlo8-s. V kategorii LMGT1 (jako Enge), jeste jede Robert Pergl na Ferrari. Jeho tym zitra vyjizdi z 5. mista mezi GT1 (25. celkove) a nesmime zapomenout ani na M.Konopka(SVK) Porsche GT3 RS. Tak at jim to utika.
Myslim, ze Audi zaspalo dobu. Le Mans znamenalo jeste neco na konci minuleho stoleti, kdyz se ucastnily MB, Toyota, Porsche a Nissan, ale nyni, kdyz jedinou znackou je Audi jiz nema tento zavod cenu sledovat. Samozrejme, ze se bude jednou rikat, ze Audi vyhralo nekolikrat za sebou, ale hodnota techto vitezstvi je temer nulova.
No, tohle napsat na server milovníků aut... to vyžaduje velkou troufalost :no:
Bohuzel je to pravda. Audi proti soukromnikum, kteri nemaji sanci. Nicmene od pristiho roku by mel prijit Peugeot. Doufejme, ze se objevi jeste nekdo jiny a Le Mans se opet vyhoupne tam kde patri, prece jen to byl jeden z nejprestiznejsi automobilovych zavodu historie!
To neni troufalost. Ma v podstate pravdu. A nejen u Le Mans. Podobna brecka se stava i z kralovny - F1 😒
Naopak, má pravdu. Ostatně právě prezentace takovýchto názorů jasně rozlišuje fanoušky aut a miloVWníky aut :no: Audi s celým koncernem za zadkem machruje proti soukromým týmům.. pokud jim nekleknou auta, tak je vítěz předem jasný - tohle nemá se závody nic společného :no: :no: :no:
Pravda 😒
ano i tohle je odvrácená strana pokroku... Ovšem věřím že i ostatní výrobci zapracují na tom aby byli konkurenceschopní. Je ovšem dobré vidět zejména odvahu zbořit mýty o vznětovém motoru: i on může být platný na závodech (hlavně vytrvalostních). Holt svět se mění...
a jak je vidět, když je zvýhodněn, tak jede jako čára >😁 8-s
😄 já chápu to rozhořčení: každá soutěž má své silnější a slabší období... Le Mans prožívá teď to slabší. Ale WRC dieselu se asi jenom tak nedočkáme- tak můžeš klidně spát... 😉
No stím jak to dneska vedou v F1 bych se nedivil turbokašlavcům i tam
>😁 turbokašlavcům >😁 : představuju si astmatika dopovaného inhalátorem Ventolinu 😄 :yes:
Jen aby 😒
audi uz ukazalo v 80 letech jak se vyrabeje poradne auta a svojim quatro vymyslem pokorilo konkurenci tim, ze posadili za volant zeny 😄 mysim ze konkurence by nemela sanci i kdyby sedeli zavolantem deti.
v americe oznacili audi-quatro jako nejdulezitejsi prelom rally aut, 30 roku pozdeji jezdi z tou samou technikou subaru a asiate jsou nadseni 😄
GTI
😄 :yes:
kdyby vw-group vyráběl žebřiňáky s volantem tak ty tu stejně budeš zvedat palec...
GTI
>😁 >😁
ty jsi mi ale inženýr...vsadím se, že strojař, viď? O diferenciálech víš houby s octem a tady vykřikuješ nějaká hesla, co sis vyplodil ve svém malém mozečku? Ušetři nás toho a běž to povědět někam do hospody, tam se to spíš ujme. jen pozor, aby vyhazovač neměl Subaru...to by asi bolelo... 😉
Dalsi hodne tvrej hoch se Subaru, jak jinak. Se Subaru jezdej jen samy zabijaci, mam dojem >😁
co dokaze toyota vydime v f1 >😁 uz skoro 10 roku investuji vic jak ferrari z renaultem dohromady a stale jezdi vzadu z hondou a minardi
Ty už se zas asi 10 roků nedíváš na F1, co? 😄 Minardi už F1 nejezdí a že by Honda a Toyota jezdily zas až tak vzadu, se mi taky moc nezdá.. 😉
Jo a pokud si dobře pamatuju, tak Toyota jezdí F1 od roku 2002, čili letos pátým rokem a ne "skoro 10 let" 😉
Pepa to ma trosku pomotany 😄
pepa je celově trochu pomalejší...
Presne tak. Kdyby nebyl, tak by tohle nenapsal. btw. situace se zmenila : [odkaz] A kde jsou ??? A to jsou v F1 xkrat dele 😄
Bože, bože, ty seš fakt hotová guma.. holt GTIho sémě se pozná hned v první větě :no: Tvůj příspěvek, to je fakt drama.. obsahově, časově i gramaticky - hotovej majstrštyk.. GTI se určitě bude dmout pýchou >😒]
BTW Toyota a F1. Uvědomuješ si vůbec, jaká je situace? Toyota závodí v F1 od roku 2002 - tedy pátou sezonu. Chápej, Toyota nekoupila zavedený tým - naopak, začla od zelené louky.. chápej, veškeré komponenty si musela sama od začátku navrhnout a vyvinout.. neměla know-how, naopak ho musí postupně získávat.. co bys chtěl, aby přišli, vyvinuli první auto a hned byli nejlepší? To je přeci naprosto nereálné.. srovnej přístup Toyoty jinými automobilkama: Mercedes, BMW, Honda, Renault koupili (či spolupracují) zavedený stáje.. získali know-how, dodali více penez a je to.. zvolili jednoduchou cestu, která rychle vede k výsledkům X Toyota (ač by nepochybně mohla) nekoupila žádný zavedený tým, ale vybudovala vlastní, výhradně Toyotí tým.. vše je výsledkem jejich práce a nepochybuj o tom, že až se začne dařit, že se to pěkně marketingově využije.. brácho, sleduj jendu věc - Toyota v letošní sezoně přešla na pneumatiky Bridgestone, zatímco Renault a McLaren zůstali u Michelinu.. od příští sezony bude pouze jeden dodavatel pneu a to Bridgestone.. brácho, už Ti svítá?.. asi jo.. vzdali se úspěchů v letošním roce aby měli rok navíc na testování a přípravu auto pro příští rok.. proti Renaultu a McLarenu tím získají neuvěřitelný náskok.. sorry, že dávám znovu podobný příspěvek, ale předem rezignuji na snahu reagovat na každý GTIho ocásek originálním příspěvkem.. stejně je to jako když se na zeď hází hrách ;-\
Tome opet 😄
Bravo Audi. Ano Le Mans trpelo nezáujmom verejnosti. Pred takými 3-4 rokmi som ani nevedel kto vôbec vyhral a kto tam jazdí o tom som ani nesníval. A práve audi to mení. Každoročne je Le Mans sledovanejšie a vstup značiek ako je Saleen, Aston Martin, kde aj porsche už pripravilo novú placku, ktorá v budúcnosti určite ukúsi aj Le Mans. Audi už niekoľko rokov a zaslúžene dominuje tejto súťaži v kategórii prototipov. A potom tu je aj druhá vec. Le Mans bolo v minulosti hlavne o testovaní nových technológií a to využíva práve audi. Technológiu FSI použilo prvýkrát práve v Le Mans a až potom sa dostala do sériovej podoby. Veď aj V8 z Audi RS4 vychádza z výťazného prototypu R8. O pokrok v technológiách sa nestará len F1 a ak budú aj vďaka Audi v budúcnosti odstránené neduhy dieselov a možno s nimi bude aj zábava. Veď nikto si nemusí kupovať naftový superšport ak nechce. A k tým pravidlám. Diesel bude vždy ťažší ako benzín a každy jeden kilogram navyše sa v pretekoch vypomstí dvojnásob a navyše podľa mňa je jednoduchšie vydolovať výšší výkon z menšieho preplňovaného i nepreplňovaného benzínového motoru ako z velkého preplňovaného dieslového motoru. Hoci nie som odborník. A keď sme pritom veď aj panoz jazdil pred pár rokmi s hybridnými motormi a nikto nemrmlal a aj teraz sa používajú na Le Mans.
Audi go!!!
GTI
Jenom tak pro informaci, kolik z Vás si do Le Mans zajelo? 😉 Já osobně tam byl několikrát a musím říci, že 300.000 tisíc diváků (a neuvěřitelné množství akcí počas celého přípravného týdne lidi z klubů Lotus, Porsche, Ferrari atd si platí různé časy a jezdí po okruhu jako zájem nevypadá).... Že se o tom tady v Čechách moc nepíše, podle toho nesuďte Evropu, svět....
Ano poprvé jsem LM navštívil, když vyhrálo BMW, Mercedes létal 180m vzduchem.... Je to prostě o prioritách a někdo je v F1, někdo si vybere slabší konkurenci a potom výhru s velkou slávou prodává (historie se už tolik neptá jak, třeba Jenda Kodešů vyhrál Wimbledon >😁 >😁 >😁 ) a u Audi taky budou mít hlavně série výher....

PS. Není to tak finančně náročný výlet a opravdu stojí za to. Není to jak F1 hodinku a trošku a je po všem, tady se to opravdu užít den, noc, griluješ, večer koncert a zase auta a velkoplošné TV, popíjíš užíváš si.... A je to neskutečná atmosféra ( když vidíte fanoušky a hlavně je to lepší než autosalon, tam člověk vidí i auta co ani nezná)
Takže pojedete? 😉
No nevim - Porsche sice placku ma, ale je to team Penske, takze ALMS a navic je to jen LMP2 😒
Tak tady je krasne videt jak to dopadne, kdyz se nastoli dvoji metr 😒 Je to sice kravovina, ale ono to do tohoto paradoxu nespis muselo dospet 😒 Bud by byla pravidla pro vsechny stejna a pak by Audi koncilo pravidelne posledni, nebo by ropaci mely samostatnou kategorii a pak by jezdilo jedno auto po okruhu 😒 To by sice potesilo priznivce nafty a Audi, ale pro fanouska zavodu ......... nevim nevim 😄. No a tak se nastavil dvoji metr 😒
Chlapče, radšej zalez späť do postele. Audi víťazilo aj keď nejazdilo s dieslom. Neexistujú špeciálne pravidlá pre Audi a iné pre ostatných. Každý môže nasadiť 5,5 l turbo diesel s premennou geometriou lopatiek turba, nielen Audi. To, že Audi sa vrátilo do Le Mans, je plus, minulý rok tam továreň nebola žiadna.
Ja nezpochybnuju skutecnost, ze kazdy muze nasadit 5,5 l turbodiesel. Ale proc ne proti 5,5 l turbobenzin ??? To bych bral jako rovne podminky. Tohle je neco ve stylu - mezi slepymi jednooky kralem 😒
TU NĚJAKÝ ŽIDLE??
Nejprodávanjší osobní vozy v USA - prodeje leden až květen 2006: 1) Toyota Camry: 177,090; 2) Toyota Corolla: 159,992; 3) Honda Accor😜 145,529; 4) Honda Civic: 138,744; 5) Chevrolet Impala: 114,014. Brácho, kde je Guru? Kde je Passátní vítr? Brácho, jak je to vůbec možný? Brácho, jsem si vědom skutečnosti, že jsem "trochu" mimo, proto Ti to dám do souvislostí: Golf za stejnou dobu udělal 8,886 a Passátní vítr 22,228 aut. Brácho, má to ještě vůbec psát? Brácho, jak je vůbec možné, že se (ta nudná obstarožní výběhová japonská plečka) COROLLA (kterou si kupují pouze zoufalci z rejžových polí) PRODÁVÁ 18 KRÁT VÍCE NEŽ (eVWropská dokonalost v nižší střední, ikona, ráj všech fanoučků aut, etalon eVWropského designu a moře dalších plků..) GURU?
Brácho, je to zmanipulovaný, že jo? >😒] :no: Brácho, možná, že se pouze někde cestou ztratila obálka se všimným.. Brácho, já to přece moc dobře vim - v roce 2008 přijde Guru 6 a všechno zas bude dobrý, že jo :no: :no: :no: BRÁCHO, SUNDEJ SVÁŘECKÉ BRÝLE!!! Golf už není etalon, ikona umřela ve třetí generaci, od té doby už je to jen předražený průměr (podle posledních informací navíc dotovaný ze strany VW - to je taky akce - Golf je předraženej jako prase a Vlkohrad na něm přitom prodělává kalhoty.. kde asi udělali soudruzi chybu?). Sem rád, že v tom Toyota není sama. Hondo :yes: Today, Tomorrow, Toyota
GTI
Mokrý hadry na čelo, Tome, se fasujou vlevo, hned vedle vrátnice...
a tvůj pokoj je na patře? na dveřích napsáno "pořád opakuje, že statistiky o prodeji Toyoty v USA lžou"? Hned vedle je ten chlap, co říká ty nesmysly o cenách Renault? >😁
GTI
Velmi se ohrazuji, abych byl zavlékán do Tomova argumentačního primitivismu a neskutečně zoufalého světa příspěvků. Považuji Toma za velmi nevyzrálého člověka, který nemá dostatek autocensury a témat, a navíc mu nedošlo, ža psát blbosti je sice možné, ale na veřejném fóru minimálně zarážející.
chápu, omílá to dokola. Mohl by přidat třeba vlastní zkušenost. Tome, co ty a toyota v praxi? Tipuju tě na priuse 😄
Alessio, ty tipaři! Dnes jsi přestřelil... 😉 Tom má s Toyotou zkušenosti z časopisů, možná z předváděcích jízd. Sám vlastní Mazdu 6 a těší se na Mondeo, případně na novou M6 :-!
Díky, že jsi mě v mé nepřítomnosti zstoupil :yes: 😉 Zkušenosti s Toyotami mám vlastní, od rodinných příslušníků, od známých a z různých testů.. osobně sem jel v starém Yarisu, v několika Corrolách, několika Carinách, starém i novém Avensisu, poslední Camry vozené do Evropy, staré RAVce, několika Land Cruiserech, svezl jsem se i v Celice a Priusu (psal sem tu o zážitcích), jel sem v Lexusu IS, GS i RX, navíc mám poměrně často možnost jezdit (i v terénu) s LC100.. mám pocit, že úplně mimo nejsem 😉
Jestli si toto ještě přečteš, tak se Ti omlouvám... 😉 Buď si o tom moc nemluvil nebo jsem Tě nečetl. Jen jsem reagoval na Alessiův tip s Priusem... 😉
Omlouvat se netřeba.. naopak jsem Ti děkoval, že jsi mě zastoupil v mé nepřítomnosti - myslel sem to upřímě 😉 Tvoji odpověď na Alessiův tip mimo, jsem pouze doplnil o pár informací, které zas tak často neuvádim (ale asi bych měl 😉 ). Tak že ještě jednou díkys :yes:
Uvadeni fakt misto hromady blabolu je argumentacni primitivismus? >😁 >😁 GTI, vedel jsem, ze tenhle Tomuv prispevek nemas sanci okecat, protoze fakta jsou fakta. A ano, chybi ti jakakoliv autocenzura, jinak bys nemohl statistiky prodeju oznacit za blbosti, ktere jsou zarazejici. Ne GTI, to ty tvoje blaboly o dokonalosti hoVWnousku z Vlcimlhy, teda z Vlkohradu, jsou mimo misu. To jen tobe nedoslo, ze nekonecne ody na Prasat uz zacinaji unavovat i ty, ktere to driv bavilo a na tve strane se koncentruji jen zoufalci, kteri nemaji vlastni nazor, tatinek ma Prasata nebo Oktavku a tak na auto.cz nasli nekoho, kdo jim nekonecnym omilanim doda falesnou sebeduveru a pomuze jim oklamat sama sebe. Jo BRACHO, svet je krutej. >😒]
Ted jsi mu to dal 😄 Ja se mu to i jinde snazim objasnit (zbytecne) mnohem jemnejsi formou.
GTI
Nevím, co myslíš poslední větou... Ale v kontextu s tím, co tu píše Tom, a teď už i ty... mi nezbývá, než si významně poťukat na čelo :no: Asi jsi nepochopil... že je úplně jedno, kolik prodá Toyota aut v Americe a kolik jich tam prodá VW... tedy jedno to je z pohledu, o němž tu píšeme. Protože to, co tady, v Evropě, předvádí VW a TTT na silnicích... o tom si tu každej udělá obrázek sám... na to nepotřebuje nikdo Tomova čísla... bože. Takže tu proti sobě stojí tato auta - Yaris x POLO, Corolla x GOLF (GURU), Avensis x Passat (Apoštol)... To, co se tu lidem líbí... to lze zjistit z čísel >😒] jo, tak mrkni na čísla prodejů... A v Americe, Skyline, ano, v Americe se prodává nejvíc Coroll... Nevšiml jsem si ovšem, že bych žil v Americe. Já žiji v Evropě... a hlavu, narozdíl od pomatenců typu Toma či tebe nemám v oblacích... mám jí v garáži >😁 Tam stojí, co tam stát má. P.S. To ses zas jednou předved´, Skyline >😒] :no: >😒] Závěr - kdo má vatu jezdí evropský premiovky, kdo má vaty méně, jezdí evropskej standard... VW, PSA, OPEL atd... zoufalci... hledači svejch výher v prohrách... ti jezdí šedou, nudnou standardní třídu, které se tu říká TTT... milovníci mimoevropských, japonských aut, jezdí Subaru, připadně Hondu... Takže ze sailné čtyřky - Subaru, Honda, Nissan, TTT, stojí TTT až na tttom čtttvrtttém místttě... to snad víš. Ještě jsem se nesetkal v Evropě s pracháčem, kterej dělá do aut a jezdil by tu v Toyotě... >😁 >😁 Asi budeš jedinej... protože tu zaklínaou Toyotu nejezdí ani TTTom >😒] :no: Tak, že ti nakonec musím přitakat 😄 , jo, svět JE krutej >😒] ... k zoufalcům touhy.
No ty ses zase predvedl v argumentaci blabolama 😄 A navic - me jsi z toho seznamu zavwrhnutych vwynechal ???
GTI
Jo,jo, práchači jezdí v Toyotách >😁 RAV, ne? >😒] >😒] :no:
Mame doma dva japiky a je s nima 100% spokojenost. Ale to uz jsem tu psal. Cim vlastne jezdis ty ???
To GTI nikdy nikomu neřekne, není to prý důležité tady na auto.cz . U GTIho je zoufalec i ten, kdo jezdí v LandCruiseru
😄
GTI radši protlačí do rodiny trabanta než lexus, dyť přece trábi je z EVROPY, kdežto lex je pro prostituty vlastní malosti a největší zoufalce >😁
GTI
Japíkama ne. S každým autem, včetně Loganu je 100% spokojenost. To tu nemusíš dávat jako signál dobrého výběru...
Rád bych věřil tomu, že doma nemáš jedinou neevropskou věc GTI... ;-\
Vidis a zase jsi mimo. Stejne jako u vetsiny tvych prispevku. Neptal jsem se cim nejezdis, ale cim jezdis. A to je rozdil 😄
PS a navic ja s tim svym japikem to bez problemu nandam 99% vsech kdy vyrobenych GURU. A jeste si pri tom uziju 😄
aha , takze mas LOGAN co? Vyvrat to a povedz co mash , alebo to popri a povedz co mash ....
GTI!!! Ty seš fakt úplnej mimoň :no: Téměř každým svým příspěvkem se usvědčuješ z naprosté neznalosti reálného světa :no: Říká Ti něco Toyota Land Cruiser 100? Podle všeho ne - ty seš fakt mimo. Aby Ti bylo jasno.. LC100 je záležitostí 2.5 mega! Kdo si může dovolit dát 2.5 mega za auto??? Jasně, každej z nás.. vždyť Toyoty kupují pouze zoufalci, co nemají peníze na evropskou produkci >😒] Prober se, raději už nic nepiš.. je to s Tebou čím dál, tím větší hrůza.. stává se z Tebe kašpárek, kterého nikdo nebere vážně :no:
GTI
Nahoře píšeš o Carině >😁 To bylo taky dělo >😒]. Neotáčej má slova. Ano, kdo má v Evropě vatu, jezdí Land Roverem... to si můžeš poznamenat do památníku. Kdo tu vatu nemá, volí třeba toho LandCruisera. Je to stále dokola... V podstatě není důvod kupovat v Evropě neevropské auto (mimo vybranejch lahůdek... zmije atd...). A kdo chce neevropské, zejména Japonské, by musel bejt padlej na hlavu, aby přehlédl krásu Mazdy, potenci Subaru, klasy Nissanu... a dotaženosti Hondy... až někde vzadu... pro usedlé lidí jede na šedé notě TTT... P.S. Měl by ses snažit ovládat... kašpárku :no: Tvá primitivní akcentace TTT by byla pochopitelná na serveru mateřskejch školek, případně děváťáků, jejichž tatínek vyhrál Corollu v tombole na plese... :no:
Zase si předvedl, že umíš :no: Když má někdo jiný názor než ty, tak je hned padlej na hlavu :no: Každej rok se v Evropě prodá přes milion Toyot.. nabízí se otázka, zda je ten milion Evropanů opravdu padlejch na hlavu nebo zda není padlej na hlavu ten, co tuhle teorii razí - zkus popřemýšlet 😉 Toyota jede po stejné notě jako VW, na to nezapomínej! Jediný, kdo to tady po psychické stránce nezvládá, jsi ty viz Tvoje útočné reakce když Ti docházejí protiargumenty :no: Nepodčenuj školáky.. spousta z nich by možná protiargumentovala lépe než ty a rozhodně by se nedopouštěla zbytečných primitivních útoků ;-\
GTI
Přečti si začátek. Útočit jsi začal ty. Já ne. Já jen reaguji. Vím přesně, jací lidé jezdí v Evropě Corollu. A vím také, jací Land Rover. Tedy jinak - existuje jiný důvod, mimo cenového, si koupit Land Cruiser než RR? Neexistuje. Potvrdí ti to každej, kdo má LC.
Existuje, ale ty bys to stejně nepochopil
Tome to je zbytecny 😒
Takhle nejak blabolil i Parouback kdyz prohral volby. Jsi zaslepeny chudak bez minimalniho prehledu. Skoc si do svyho Prasata a jed se modlit k landsmanschaftu, takovyho agitatora tam urcite uzijou - a jako sluzebak treba dostanes Poloauto >😁 >😒]
HEH! >😁
GTI, prachaci nejezdi v Toyotach, na to ma Toyota Lexuse! >😁 >😁 >😁
Kde to mám podepsat? 😉 Naprostej souhlas :yes: :yes: :yes:
GTI!!! Naprosto typická reakce, nic jiného od Tebe ani nečekám :no: Jseš předvídatelnej jako málokdo na tomhle serveru.. Vždy, když nemáš argumenty (to se Ti v poslední době stává neudržitelně příliš často), tak reaguješ následujícími způsoby: a) neodpovíš, b) začneš plkat úplně o něčem jiném, c) zaútočíš na toho, proti němuž nemáš argumenty.. o sobě jsem se toho dozvěděl opravdu mnoho (stejně jako spouta jiných přispěvovatelů): jsem nevyzrálý, primitivní, slepý, hloupý, nevím nic o životě, neumím se zorientovat, nerozumím designu bla, bla, bla.. o "argumentačním privitismu" jsi začal mluvit Ty.. z Tvých reakcí je vidět, že určitě víš o čem mluvíš :no: Nebuď primitiv, nedělej ze sebe kašpárka, začni používat to, na čem nosiš "rádiovku".. na argumenty odpovídej protiargumenty..
Tome 😄
Tome ocenuju tvou vwytrvalost v argumentaci faktu, ale myslim si, ze zaslepenost GTIho a jeho neschopnost novinky vwstrebat je tak obrovwska, ze jen plytvas casem 😒
GTI
Jardo, když píšeš o mě, piš mě. Jestli ti nikdo zatím nevysvětlil pravidla slušného chování, tak se toho ujmu já - chováš se jak malej Jarda... A byl bych opatrný ve výrazivu... zaslepenost nezaměnuj prosím s nadhledem... P.S. Já vím... nejlíp jede, nejlíp stojí... Accord... jo, jo. :no:
No od tebe to sedi. Kdo se tu navazi do Jardy s Bertonakem skoro na kazdy diskusi ???? Kdyz uz chces poucovat, me by sis nejprve zamest pred vlastni garazi..... tu zaslepenost nezamenuju s nadhledem - pokud sis nevsiml, tak pokud nekdo napise objektivni fakta, vetsinou s nim souhlasim. Dokonce i s tebou jsem souhlasil, kdyz jsi napsal sqelou a pravdivou vec. Ty sis toho nevwsiml ???
GTI
Ne.
Ach jo. Kratka pamet k tomu vsemu. CO treba Led Zeppelin ???
Typické, GTI si pamatuje pouze to, co se mu hodí :no:
GTI
Miluju Led Zepp.
No vidis ze sis vzpomnel 😄 Jeste par let ustavni lecby a vysledky se dostavi 😄
Máš pravdu. O GTI nemám iluze :no: GTI je totální zaslepenec a mimoň - přesně jak říkáš - jeho schopnost rozhlédnout se a vstřebávat novinky se limitně blíží nule.. Sílí ve mě pocit, že zamrzl někde kolem roku 1990 a od té doby mu to nějak neleze do hlavy ;-\ Dělám to pro "ostatní" 😉
Tak nejak 😄
😉
GTI
Měl by ses krotit, Tome.
Nic proti Toyotě nebo Hondě, ale doufám, že nic podobného v tak velké míře v Evropě nenastane. Nechtěl bych na silnicích potkávat jen Toyoty a Hondy. Raději chci, aby každý rok vyhrála v prodejích nějaká novinka a na silnicích vládla pestrost v typech i značkách. Připadá mi, že tu vyvoláváš v ostatních přesvědčení, že pouze Toyota, možná Honda a nic jiného už pořádná auta nevyrábí ;-\. Rozhodně bych se nechtěl dožít toho, abych si musel vybírat nové auto pouze od Toyoty (Hondy) byť technicky i kvalitativně sebelepší... :😉 Nezapomeň, že konkurence je to, co pohání vývoj dopředu....
Nenastane. Neboj. Tom se jen snazi obratit GTIho na "spravnou cestu", coz znamena, aby si GTI ujednotil nazory a uznal objektivni fakta. Nic vic - nic min 😄
GTI
Objektívní fakta tu nikdo nemusí uznávat... ta existují. Tak jako existují zoufalci, kteří standardní japonskou produkci pod zkratkou TTT povyšují nedůvodně nad standardní produkci evropskou... nad VW, nad PSA, nad OPEL, atd... Tak v tomhle bahně zoufalosti mě nenajdeš nikdy. :no:
V tom pripade je problem pouze v interpretaci tech faktu. Obecne plati 1+1=2. V tvem pripade to je : Amerika 1+1=2, Japonsko 1+1=2, Evropa 1+1=1,5 az 2,5 (podle potreby). Az budes schopen uznat i pro Evropu 1+1=2, pak ten palec nahoru, ktery nekdy davas uplne priblble, das opravnene i TTTomovi 😄
GTI
Dal sis s tím velkou práci a ... zbytečně... TTT je standard... Asi ti to zatím nikdo neřekl. Tak ti to zopakuji - ten, kdo nemá moc vaty, volí východní, levnej standard, kterým jest tedy Toyota. O tom, že vyrábí kvalitní auta nad nemusím psát. Kvalitní auta ovšem vyrábí každej. Protože musí. Kdo má víc vaty, jede standard evropskej. A ten s uspokojivým kontem jezdí premiovky. Evropské. Z pětice japonců - Honda, Mazda, Subaru, Nissan, TTT... je TTT pro milovníka aut opravdu na tom místě, na němž jsem ho uvedl. To ale víš i ty.
Radeji uz nepis. Minuly prispevek byla TTT na 4. miste a ted uz je pata. Jeste par prispevku a ...... 😄 btw. jak se pozna milovnik aut ???
Milovník aut? Jednoduchý. Zapomeň na Alfy Romeo, zapomeň na BMW a už vůbec nemluv o CTR, MX-5, S2000, 350Z apod.. Milovník aut v GTIho podání je ten, kdo se vyzná (= ten, kdo jezdí v Golfu, nejlépe s motorem TDi) :no: :no: :no:
350Z taky ??? No tak to milovnik aut teda nejsem 😒
Ne, seš zoufalec z rejžových polí 😉 GTI, není fanoušek aut.. GTI je fanoušek pouze VWšeho se správným znakem na kapotě :no:
No konecne vim kam patrim 😄 a ze jsem si svuj sen porizoval nadarmo 😄 Ted abych ho prodal (pokud ho nekdo koupi) a sel do nejake ovwerene strojovwny 😄
Zbývá Ti jediná možnost - okamžitě prodej 350Z a kup si Guru V >😒] 😉 P.S. oVWěřená strojoVWna >😁 >😒] :yes: :yes: :yes:
Az me prestane jezdeni bavit, tak to udelam 😄 Guru V je jen o jizde, kdezto 350Z je o JIZDE 😄
víš ty co? Já ti od něj pomůžu a sám ho dovezu ke sešrotování...a ani za to nebudu nic chtít! To jsem ale férovej chlap, co? 😉
>😁 :yes: 😉 Mám pocit, že to nevezme.. leda, že bys nabízel výměnu za STi 😉
klidně...burago? hotwheels? >😁
Siku nemáš? 😉
Dik. Musim o tom vwazne pouvwazovwat 😄
GTI
Co si to dovoluješ, grázle! :no: :no:
hahahaha , ty uz fakt koncis >😁
GTI
Kdes koupil ten nesmysl, že uznávám jen VW? >😁 Asi ti TTT zatemňuje mozek, ne?... najdi si tu mou story o 350Z... :no: Jak můžeš napsat takový nesmysl, aby zapomněl na BMW? ;-\ jak můžeš napsat takový nesmysl, aby zapomněl na MX5? ;-\ Ty mě nečteš? Co si to dovoluješ, grázle. Jestli je tohle tvůj běžnej životní postoj, vkládat tu do úst jinejm lidem slova, která nikdy nevyřkli, tak tohle tedy Tome ne! Kde bereš odvahu, to o mně lhát! :no: :no: Kde jsem napsal, že milovník aut jezdí v Golfu TDI? Jsi prachsprostý lhář... Výrazně jsi to přepísk. Čekám na tvou omluvu.
1) Nečtu tenhle server každý den, navíc nečtu všechny příspěvky a tudíž nemohu vědět všechno.. ale i kdyby, Tvůj vztah k MX-5 či 350Z (Kolik si o nich napsal příspěvků? Nebudu daleko pravdě, když si tipnu, že ne více než tři) je v porovnání se vztahem k VW naprosto marginální, limitně blížící se nule. 2) Dnes jsem se již dozvěděl, že jsem primitiv, neskutečný zoufalec a nevyzrálý člověka a navíc že píšu blbosti.. z dřívějších diskusí sem se zase dozvěděl o své hlouposti, slepotě a neschopnosti umět se doopravdy zorientovat a také že nevím nic o životě.. nyní si k tomu ještě přidal grázla a prachsprostého lháře.. a aby toho nebylo dost, tak to ještě korunuješ požadavkem omluvy.. no to snad ani nemůžeš myslet vážně.. první, kdo tu má nezpochybnitelné právo na omluvu, jsem já.. ano, čekám na omluvu za všechny výše uvedené tituly, které jsi kdy vyřkl na mou adresu!!!
GTI
Myslím to vážně. Abys mě tu zařazoval do skupiny, která uznává jen Golf TDI... to je trochu silná káva. Abys mě tu vymezoval počet příspěvků o 350, či o MX5... to snad nemůžeš myslet vážně. Je možné, žes ty příspěvky opravdu nečetl... ale možná, bys tedy mohl být zdrženlivější. Velice důrazně ti teď píši, že se mi vůbec nelíbí tvé vymezování své osoby vůči mě... navíc za užítí nepravdivých skutečností. Věřím, že tento svůj přístup přehodnotíš a pokusíš se svými příspěvky obarvit diskuze jiným, přínosnějším obsahem. Velmi mě mrzí, kam jsi nechal sklouznout své věty. Velmi, Tome.
A k bodu 2) se nevyjádříš?
GTI
Dáváš moc otázek za sebou... Bráním se. Koneckonců, přečti se nahoře... Já s tím nezačal, tak musím Tome být razantnější... nerad ovšem musím. Mrzí mě, kam jsi nechat dojít úroveň svých příspěvků. Tak to prosím všechno uvaž...
nedramatizuj to chlapče, "chce to nadhled" jak s oblibou říkáš >😁
Ja bych rekl, ze nebyly tri, ale spis jen dva. Sorry spis dvwa 😄
>😁 >😒] :yes: 😉
To jsem si VWsimnul, ze zbytecne 😒
😄 Je zvláštní jak lidé, kteří mají rádi japonce mluví o obracení na správnou cestu - taky mám takového kamaráda ;-\
Obraceni na spravnou cestu u GTIho znamena, aby si aspon udrzel standard a neprekrucoval veci tak jak se to hodi. Jednou se mu hodi doleva, tak je spravne doleva. Jindy je pro nej vhodnejsi doprava, tak se zahne vpravo a jen to je spravny. O tom tady mluvim. A navic tam byl dovetek o uznani faktu. O tom byl i ten muj prispevek s (doufam ze ne prilis slozitym) vypoctem 😄
Přesně tak :yes:
Tady bych mel nejspis dat palec ne ??? Nekdo je tu u pochvalnejch reakci dava vsude 😄
>😁 >😒] :yes: 😉
GTI
Žasnu, Jardo :no:
To je sqely. Postrelena husa se ozvwala 😄
Žasnu :no:
Jeste jednou a zas tomu neco uber 😄
Dobrá Jaroušku 😉. Ber to i z druhé stránky. GTI-ho favorit je VW. Je jasné, že kdykoli tu bude článek o této skupině, napíše na některý jejich výrobek oslavný příspěvek. Nechápu proč Vás to všechny rozpaluje doběla. Stejně Mates pěje na Jaguar, Lones na "ameriky", Tom na Toyotu, Skyline na Nissana, Toyotu. Každý z těchto výrobců má nějakou svou přednost. Přes skvělý marketing, tradice, techniku apod. Bohužel/bohudík má GTI poněkud lepší vyjadřovací schopnosti a více času než my ostatní a tak jeho příspěvky se tu objevují častěji a ve větší míře i rozsahu... 😉 PS: Já nedám dopustit na Škodu i když mi každý z Vás bude tvrdit, že je to německý šmejd, kterýmu odejde váha vzduchu, jen co poprvé sešlápnu plyn.... 😉
GTI
😄 Díky... já také nedám doputit na Škodu... Ba co víc... jsem hrdej na Škodu... je to pro mne zcela přirozený postoj. A jak tak koukám na Roomstera... bude to nejen trhák tady, nýbrž i v Evropě...
Ja to beru ze vsech stran. Na GTIm me nejvic stve, ze obraci veci tak, jak se mu prave hodi. Precti si par jeho prispevku a pochopis. Proti jeho fandovstvi VW nic nemam. Ani mu ho nevymlouvam a ani nehanim. Jen se ozvu, kdyz jeho (a nejen jeho - i jinych) prispevek je mimo misu. Ze to byva dost casto, je jina vec. Tvoji lasku ke Skode taky nehanim. Muj tatik predminuly tyden koupil do firmy 4 Fabky Combi a 1 OII Combi. Sice u jedny Fabky nesel zamknout Construct, ale to se (snad) odstrani. Koukal jsem na ne. Parada. Zpracovani na urovni, materialy taky - takze proti Skodovce nemuze rict nikdo pul slova. Jasny, neni to srdcovka, ale na to, k cemu maji slouzit, splni (snad) svuj ukol na 100%. To samy je s Matesem. Uz jsem to tu nekolikrat psal. Miluje Jaga, ma ho a je s nim spokojeny. I kdyz sebekriticky priznal, ze mel z pocatku obrovsky problemy (servis). Taky mu to nehanim ani nevyvracim. Jen jsem v tomto pripade konstatoval, ze s RAVkou jsem nic podobnyho absolvovat nemusel. To je cely. Tomovi davam za pravdu asi nejcastejc. Nejspis proto, ze jeho prispevky jsou sofistikovany a vetsinou plny nezvratnejch faktu 😄
těmi materiály myslíš jeden druh šedého škaredého plastu kolem dokola? Já jen, aby bylo jasno 😄
Ano, ale pockej. Aby bylo jasno, bavime se o autu za cca 300 papouchu. Nebudu se rozepisovat o tom, co vsechno to ma. Na svou kategorii a na to, k cemu ma slouzi - musim smeknout. A pokud nebudes neobjektivni, das mi za pravdu.
Tak uz je to opraveny 😄 To si u me Skodovka splhla 😄
GTI
:yes: :yes: :yes:
Nikdo neříká, že to takto přesně dopadne.. osobně si myslím, že to Evropě nebude tak dramatické jako v USA.. na druhou stranu posilování japíků a korejců bude určitě dále rychle pokračovat.. jsem pro konkurenci, protože na ní vždy vydělají zejména zákazníci - proto také (samo nejenom proto) fandím japíkům, kteří dokáží zavedené automobilky pořádně prohnat a trochu tu rozhýbají ty smradlavé stojaté vody.. Aby bylo jasno - Toyota má v USA kolem 15% trhu - a koukni jakej fičák to rozpoutalo :yes:
Tak uz se jede skoro hodinu >😁 . Kdybyste nekdo mel odkaz na nejake LIVE vysilani, urcite ho sem pridejte. Kdo ma galaxii-sport se muze divat, my co ne 😒 , hledame jinde... Tady je [odkaz] naprubezne vysledky. A tady [odkaz] na LIVE radio.
[odkaz] mne na teto strance live vysilani nefunguje, ale treba nekomu ano. Mame za sebou skoro hodinu a Engeho tym ma ztratu skoro 7 kol, prvni jezdec (Turner) poskodil neco na podvozku a tece jim z toho olej... Ale uz jsou opet na trati.
Enge za to vzal a kazdy svym kolem zlepsuje nejlepsi cas jejich vozu na kolo. Uz zacinaji poskakovat v zebricku nahoru z 46 mista na aktualni 40 a brzy dozene vozy kategorie GT2 a pujde jeste vyse. :yes:
Diesel na jinych zavodech se doufam nikdy neuchyti. Nastesti bez preplnovani je o nicem. TDI leda do lokomotiv.
Diesel je vzdy dobra volba! A na benzinova auta by mela byt uvalena specialni ekologicka dan, protoze svoji nizsi ucinnosti zbytecne rychle vycerpavaji neobnovitelne prirodni zdroje. Budoucnost patri dieselu - a projevuje se to nejen na silnici, ale i na zavodnich tratich. Pred 30-ti lety jezdily s dieselem jen nakladaky a par osobnich mercedesu. Dnes se s dieselem prodava polovina osobnich aut. Budoucnost patri nafte a jen ti, kterym ujel vlak jeste dnes nostalgicky vzpominaji na doby, kdy byl benzin litr za 2 koruny a nafta za 80 haleru. Kolik z vas si to jeste pamatuje? Diesel :yes:
řekl bych, že GTI pamatuje když byla ropa nalezena poprvé >😁
Ekologická daň by měla být jistě uvalena, ale na dieselové agregáty. jejich exhalace totiž svými karcinogenními částicemi škodí zdraví velmi přímo a prokazatelně.
Tak hele ty e😜erte na ekologii. Srovnej si to nejdriv v ty sisce na krku nez takovou volovinu vypustis do sveta. Pokud to jsi schopen pojmout a zpracovat, tak ti mozna dojde, ze staci aby se normy na emisni limity srovnaly na stejnou hladinu a pokud by se srovnaly na tu benzinovou, tak se svet s ropakama louci. Dokazes si v ty svy kedlubne porovnat treba i to, ze benzinaky mely na NOx (jeden z nejskodlivejsich sajrajtu - prokazatelne rakovinotvorny) prisnejsi normy Euro 3 nez maj ropaci na Euro 5 (neco co jeste neplati a co drtiva vetsina automobilek nesplnuje) ??? Takze tady neplkej voloviny s odkazama na stary "dobry" casy. Uvedom si jedno. Dyzl tezi z nizsi spotreby. Jiny duvod k jeho porizeni neni. Nebo snad najdes neco jineho, cim by byl ropak nad benzinakem ???
>😁 :yes: Souhlas se stylem i obsahem :yes: :yes:
tak sa mi vidi, ze toto auticko si pripise dalsi triumf na lemans. BRAVO VW-AUDI :yes: :yes: :yes:
Coz je bohuzel dalsi dukaz toho, ze LM muze vyhrat uz kdeco 😒
No nazdar, motor ktery pouzivaji prazsti taxikari😄 akorat trosku objemove nadopovany a steroidy vyhnany k vysokemu vykonu vyhral Le Mans :no: Heroicky boj Pescarola s tovarnim specialem dopadl tak jak dopadnout musel, ale kazdopadne jak se tu na auto.cz rika: Bravo Loeba Pescarolo. Ten prvni ukazal, ze umi jezdit s cimkoliv co ma 4 kola a ten druhy zase to, ze boj nesmite nikdy vzdat - a to i kdyz mate "malou garaz" na vyrobu aut a souperite s Vorsprung durch die technik... Kazdopadne doufam, ze se Le Mans pristi rok nezahali do cerneho koure jeste vic nez letos, ale bohuzel jsem se doslechl, ze i Peugeot ktery se tam vraci pojede na napln do kamen :no: a proto kricme nahlas : prosim Porsche vrat se a vsem ukaz, kdo ze to stavi zavodni auta s vuni benzinu a kdo je tady legendou... Kdo svedl lite souboje s vozy vsech moznych legend, jako bylo Ferrari, Matra, Renault, Jaguar, Mercedes, Mazda a Nissan. Kdo i pres obcasne vypadky vyhraval Le Mans nejakych 30 let? Porsche :yes: a proto se prosim vrat... a kdyby se nahodou povedlo, ze americke dute hlavy ve vedeni Fordu by povolily zavodni auto i Jaguaru, nevim co vic bych si mohl prat :yes:
Souhlas 😒
Taky souhlas. Diesel jinde nez v lokomotive, bagru, nebo kamionu je proste nestesti...
To ti zkusim trochu odporovat. Zpocatku jsem mel taky podobny mineni, ale postupem casu jsem ho trosku pozmenil. Dneska beru naftaka jako sqely pohon jeste pro dodavku a SUV a uz se smiruju s ropakem i u MPV a pracovnich sedanu. Kde ho ale nezkousnu, je luxusklasse, sportaky a kabria. Kdo si poridi takovou kombinaci, je u me bud automobilovej neznaboh nebo slusne receno trosku vic nemocnej 😒
:yes: .. nebo ten dotyčný prostě neví co chce.. nechá se zblbnout PR a nakonec koupí Eos 2.0 TDi ;-\ koupit si kabriolet a k tomu nekultivovaný turbochrochtodehet - to je umě vrchol :no: :no: :no:
Vrchol ??? Spis VWrchol neVWkusu...... chrochtu v kabriu neprekousnu ani nahodou. Chapu, ze ho tam VW dal. Byl by sam proti sobe....trh si to zada......nechapu jak si tu kombinaci muze nekdo koupit. To musi byt hoVWado 😒
BRAvwO VW-AUDI-ŠKODA-SEAT-PORSCHe atd. Nicméně má gratulace směřuje k AM a krásnému druhému místu v GT1 (6. celkově) a tudíž k Tomáši Engemu, BRAVO TOM :yes: :yes: :yes:
Enge je borec :yes:
Všem jde jenom o peníze. Audi vložila hromadu peněz do vývoje nového vozu a hlavně motoru. Každému je jasné, že to nedělá z lásky ke sportu, ale chce si udělat dobrou reklamu. A tak(dle mého názoru šikovně)zvítětila s TDi motorem, reklama po celém světě, všechny prospekty budou dalších 25 let říkat, že v roce 2006,..., podobně jako hlásají náhon na všechna čtyři, žejo.
Každý se může zúčastnit závodů jakých chce, může najít případné skuliny v řádech. Jde jen o to, zda na to má peníze. Nenadávejte na Audi, udělali jen skvělý marketingový tah,.. a fakt je že prostě vyhráli.