Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R10 V12 TDI vyhrálo kvalifikaci na Le Mans

Ondřej Láník
Diskuze (183)
Kvalifikaci na čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans vyhrálo Audi se vznětovými speciály. Tomáš Enge je s Aston Martinem na celkové 20. kvalifikační pozici, ale první ve třídě LMGT1. Závod startuje zítra v 17:00.

Kvalifikaci na čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans vyhrálo Audi se vznětovými speciály. Tomáš Enge je s Aston Martinem na celkové 20. kvalifikační pozici, ale první ve třídě LMGT1. Závod startuje zítra v 17:00.

Čtvrteční půlnocí byla ukončena kvalifikace na víkendový závod 24h Le Mans. Po deštěm zalité první části kvalifikace se v té druhé udělalo optimální počasí pro rychlou jízdu, které nejlépe využil favorizovaný tým Audi Sport Team Joest s vozy poháněnými motory V12 TDI. Kvalifikaci vyhrála posádka vedená Tomem Kristensenem (Audi) s nejlepším časem 3:30.466 na kolo, druhý vůz Audi tratil desetinu sekundy. Na třetí a čvrté kvalifikační pozici jsou vozy týmu Pescarolo Judd se ztrátou dvou sekund, která byla podle zklamaných jezdců z části způsobena značným provozem na trati v nejrychlejších kolech. Sám šéf týmu Pescarolo však zklamání nedal najevo: "Jsem s druhou řadou na startu spokojen. V minulém roce jsme startovali z první řady a dojeli druzí. Letos když budeme startovat z druhé řady, dojedeme možná první."

První velký úspěch dieselových Audi je tedy na světě. Na pole position ještě nikdy v Le Mans nestály dieselové vozy.

Tomáš Enge jedoucí za tým Aston Martin Racing s vozem Aston Martin DBR9 je na 20. startovní pozici společně s Darrenem Turnerem a Andreou Piccinim. Ve třídě GT1 je však jejich Aston první. Jejích vůz má příznačné startovní číslo 007.

Definitivní pořadí kvalifikace na letošní 24h Le Mans naleznete na

stránkách závodu.

Ondřej Láník
Diskuze (183)
18. 6. 2006 23:22
Re: Re:netov vsechno na Evropu
:-) Díky... já také nedám doputit na Škodu... Ba co víc... jsem hrdej na Škodu... je to pro mne zcela přirozený postoj. A jak tak koukám na Roomstera... bude to nejen trhák tady, nýbrž i v Evropě...
18. 6. 2006 23:17
Re: CO SI TO DOVOLUJEŠ, LHÁŘI
Dáváš moc otázek za sebou... Bráním se. Koneckonců, přečti se nahoře... Já s tím nezačal, tak musím Tome být razantnější... nerad ovšem musím. Mrzí mě, kam jsi nechat dojít úroveň svých příspěvků. Tak to prosím všechno uvaž...
18. 6. 2006 21:26
Re: OT: Brácho, povez mi jedno, seš opravdu přesvědčenej, že
Přečti si začátek. Útočit jsi začal ty. Já ne. Já jen reaguji. Vím přesně, jací lidé jezdí v Evropě Corollu. A vím také, jací Land Rover. Tedy jinak - existuje jiný důvod, mimo cenového, si koupit Land Cruiser než RR? Neexistuje. Potvrdí ti to každej, kdo má LC.
18. 6. 2006 21:22
Re: CO SI TO DOVOLUJEŠ, LHÁŘI
Myslím to vážně. Abys mě tu zařazoval do skupiny, která uznává jen Golf TDI... to je trochu silná káva. Abys mě tu vymezoval počet příspěvků o 350, či o MX5... to snad nemůžeš myslet vážně. Je možné, žes ty příspěvky opravdu nečetl... ale možná, bys tedy mohl být zdrženlivější. Velice důrazně ti teď píši, že se mi vůbec nelíbí tvé vymezování své osoby vůči mě... navíc za užítí nepravdivých skutečností. Věřím, že tento svůj přístup přehodnotíš a pokusíš se svými příspěvky obarvit diskuze jiným, přínosnějším obsahem. Velmi mě mrzí, kam jsi nechal sklouznout své věty. Velmi, Tome.
18. 6. 2006 21:09
Re: OT: Brácho, povez mi jedno, seš opravdu přesvědčenej, že
Miluju Led Zepp.