Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Alfa Romeo Giulietta má novou platformu s víceprvkovou zadní nápravou

452 komentářů

KANKUNEN
To auto je krásné, ale ty vykulené světla vše zkazí. Moc si přeji, aby to byl úspěšný model, ale nekoupil bych si ho po zkušenostech se 156kou.
Ja by som si tiez nekupil octaviu po skusenostiach s feldou

😉

takze tak
KANKUNEN
Jenže taliáni a francouzi nám u káždého nového modelu tlučou do hlavy kecy o zaměření na kvalitu a pořád nic. Je pravda, že se v Alfě pokazilo vše co bylo od Bosche, jako by to bylo vyrobeno v nižší kvalitě než by mělo být.
sacoer
No minimálne pri Megane, Lagune, 308 ... sa tá kvalita určite zvýšila oproti predchodcom, takže až také kecy to stále nie sú.
kuko
někdy mám pocit, že ten Bosch je nějaký bílý kůň najatý Germány (vláda? VW?) aby vytvořil a udržoval mantru poruchových italských a žabáckých křápů >😒]

Na Renckovi se mi taky totiž pokazil jen výrobek Bosch made in Germany 😉
Beaumont.
:yes: 😄
Klaudius
Je to zaujímavé, ale na motoroch DCi boli tiež najproblémovejšie práve vstrekovače Bosch...
Mozem potvrdit v ramci zaruky vymenene!
Klaudius
Je to ukážkový príklad, ako Francúzovi kazí povesť "kvalitný" nemecký výrobok... 😉
Že by to bol zámer?
Blue Sun
Samozřejmě!
LudaBaxa
Co bylo za problémy?
KANKUNEN
1 přestal komunikovat dálkač, extrémě nepřesný ukazatel paliva, klepání v palubce, vrzání v pravých dveřích, vrzání přední nápravy, váha vzduchu, termostat, prasklá pružina stínítka, zamrzání ručky, postupně zhoršování chodu spojky, chladič, teklo servo, výměna kladek z důvodu chrčivých zvuků, znova vrzání přední nápravy. Auto bylo servisováno v Alfě. Tohle jsou problémy do 120tisíc. Dost jsem už toho zapoměl.
Paradox: Alfa byla koupená místo Corolly, Corolla slouží dodnes skoro dokonale a Alfy se už zbavil i ten co ji měl po nás.
RS
1.9JTD 77kW 1998-2001 ? 😄
kuko
tohle mi trošku připomíná test Apoštola v Autobildu, kde taky pořád chodili do servisu a ten pořád něco opravil, akorát ne to co měl >😒]

táta měl služební Bravu, r.98, 1.9 myslím že už JTD, a to auto bylo pravý opak. Absolutně bezproblémové, doteď jí mají ve firmě, a pak babo raď 😉
RS
Hlídat si směny a doufat v dobrou náladu dělníků 😄
kuko
a ještě pro jistotu hlídat ty co hlídají směny >😒]
Beaumont.
S tím rozdílem, že ten Rovníkový vítr se občas prostě zastavil a nastoupila odtahovka.

Ty výši popisované závady u 156 jsou jistě nepříjemné, ale vesměs jsou to věci, se kterými se dá dojet do cíle nebo ještě nějakou dobu auto normálně používat (vrzání) ...
Beaumont.
Uff, tak naštěstí je vše v pořádku - Giulietta je nejen krásná, ale i technologicky na výši. A konstruktéři Alfy si po čase zase vzpomněli, že co nejnižší hmotnost je zásadní výhodou při dosažení sportovního charakteru auta, který má každá Alfa v genech. U 159 to musel řešit FL, u MiTa a a Giulietty už problém naštěstí vůbec nenastává. K tomu fantastické motory Multiair (viz třeba test MiTa na Autofun). :yes: :yes: :yes😒br />
Těším se na svezení!
😄
webpaja
Vůbec nemůžu přijít na to, proč s touto informací taliáni tak otáleli. Na druhou stranu je potřeba brát informaci o zbrusu nové platformě s rezervou. Giulietta stojí zjevně na základech Brava, což je vidět i na karoserii a AR do stávající platformy dostala možnost osazení víceprvku a modifikovaných předních ramen.
Tato platforma má navíc sloužit i pro nástupce AR159, proto bylo nutné přistoupit k popsaným úpravám.
iudex
Zase dajme cisárovi, co je cisárove: netreba hodnotu tejto informácie znizovat pausalizovaním o zhodných základoch s Bravom. Zavesenie kolies je podstata konstrukcie podvozka a ked namiesto polotuhej nápravy je multilink, ide v podstate o úplne novú konstrukciu. To, ze platforma s multilinkom sa mieni vyuzit i pre iné modely, s týmto priamo nesúvisí.
webpaja
Neupírám vůbec schopnost AR zachovat si vlastní tvář, jen bych to nepojmul tak pro italy tradičně bombasticky. To, že stejná podvozková platforma umí fungovat tu s vlečenými rameny a podruhé s víceprvkem víme my čechoslováci od dob představení O I. a její modifikace s pohonem Haldex, kde narozdíl od předokolky byl použit právě multilink.
ethicon
podla oficiálnych správ alfaromeopress je 91% častí C-EVO platformy uplne nových a technicky umožnuje rôzne modifikácie vrátane pohonu 4x4... :yes:
webpaja
Facelift Favoritu měl v roce 1993 taky přes 500 vylepšení 😄 . Postaví snad někdo fungl novou platfromu s rozvorem běžné a posadí na ní modifikovanou karoserii z levnějšího bratra?
ještě jednou, neříkám, že je to špatně, ale jen klidním bombastická vyjádření.
ethicon
nejde o vylepšenia..na talianskych serveroch sú jednotlivé časti platformy (nové, modifikované, staré)farebne odlíšené...niektoré čast sú aj tak predsa univerzálne. Dúôežité sú n ové materiály a zavesenie kolies....nič sa zatial nepíše o zavesení "Sport pak" ktoré by malo byt súčastou volitelnej výbavy...
webpaja
Na německých servrech najdeš zase prohlášení o tom, že A4 je nejsportovnější sedan třídy. Tyto věci mě nechávají chladným.
kuko
>😒]

a co všechno se popíše na českých servrech >😒]
ethicon
to nie je o prehláseniach, to sú technické nákresy s popismi...vid. www.alfa-romeo-portal.de
Klaudius
[odkaz]
iudex
Súhlas, Alfa ako takmer prémiová znacka (subprémia? 😉 ) si zaslúzi progresívnejsí podvozok ako sesterský Fiat Bravo. V opacnom prípade by ju mnohí odpísali ako "prebúchané" Bravo; takto nemajú spoločný ani podvozok.
Ako píses, nízka hmotnost je základom dobrých jazdných vlastností a v Alfe to nastastie zistili (aj ked sa poucili na vlastnej chybe so 159). Len tie hliníkové nápravy... z hladiska zivotnosti, osobitne na stredoeurópskych cestách to nie je ideálne z hladiska zivotnosti a nákladov (ako zistili mnohí vlastníci Passatu B5 ci BMW 5 predminulej generácie).
cuoresportivo
Když už, tak technicky na výši. Technologie je úplně o něčem jiném. Doporučuji zakoupit slovník cizích slov.
Holt by se měla dnešní mládež více věnovat studiu, a ne jen surfovat po diskusích, a dělat ze sebe odborníky.
Merkur
Tato věc se mi tam vůbec,ale vůbec nelíbí 😒 .
Beaumont.
Souhlas, jenže tomu už se nevyhneme asi u žádného moderního auta... ;-\ Jde o nakalibrování řízení a to bylo zatím u KAŽDÉ Alfy co jsem řídil vynikající - rychlé, přesné a přiměřeně (někdy skoro až moc) "upovídané". Problém jsem neměl ani s MiTem. Snad to inženýři zvládnou i teď.
iudex
Ja som sa tomu nastastie vyhol a mám asi jedno z posledných (nových) áut s hydraulickým posilovacom s velmi precíznym a priamym riadením. Ale trend, ako píses, je nezvratný (spotreba, emisie) a zostáva len spoliehat sa na inzinierov, ze to naladia tak, aby bol v riadení i nejaký cit.
Merkur
Beaumont:V tomto jsem trochu skeptik,ale snad se zadaří.
webpaja
Nové BMW řady 5 jej má také a v prvních testech bylo řízení prohlášeno za výborné.
Merkur
Oni už to cpou do všech řad,nejen do 5.V 1 řadě v nějakým testu z něj teda nebyli nadšení.
webpaja
Vše prochází vývojem. Jednou se bohužel dočkáme drive by wire systémů.
petr164
S elektrickým posilovačem je to jako s hydraulickým nebo s kombinací: lze jej udělat k perfektní podpoře zpětné vazby i totálně bez ní... Je to o inženýringu a penězích... My, co máme s alfami tu čest, se bát nemusíme tak jako leckde jinde...
white label
"My, co máme s alfami tu čest, se bát nemusíme tak jako leckde jinde..."
"Zblbnout fetišem v podobě autíček je tak snadné a když se k tomu přidá i ta diagnoza..."

Jak se dívám na tvou "Alfanaticky vlajkovou" fotku u nicku, tak u tebe není o "diagnoze" pochyb...

😉 :😉 >😒]
petr164
Bílá cedulko, cuore sportivo je i o emocích, které tak rádi a marně připomínají ve Španělsku, je to i o uznání těm, co dělají něco lépe a něco hůře, ale vždy s dlouhou historií a technickou erudicí za zády. Já se za klubové akce s vlajkami, pohodovou atmosférou a slušností nejen k alfistům rád přihlásím. Až budeš popsanější bílou cedulkou, možná pochopíš, hmm, jistou omezenost svého dnešního příspěvku... Mimochodem, mám tu čest s medvědy i lidowozy a jezdím s alficí - pořád stejnou, zatímco ostatní sypou a sypou do nových... Giuliettu bych ale bral, pokud ne svižný elektromobil 😄
white label
S pokusem o překlad v podobě "bílé cedulky" ses netrefil, ono ne všechno se dá "přeložit" úplně doslova (nebo pouze s jedním významem), takže to nech raději v "původní verzi", můžeš si třeba vzít příklad z toho "cuore sportivo", které se také obvykle doslovně do češtiny nepřekládá... 😉 😄
Že se rád přihlásíš ke svým klubovým alfistům ("s pohodovou atmosférou a slušností") je tvoje věc, já s tím žádný problém nemám, jen zbytečně nečekej, že tu (s touhle fotkou u nicku) bude většina brát tvé názory jako nezaujaté...
Dovedu si totiž živě představit, reakce zdejších početných "antikoncernistů" na podobnou fotografii u nicku, ovšem s nějakým koncernovým vozem a odpovídající vlajkou k němu...(zatím jsem se s tím tady naštěstí nesetkal)
Majitel takového nicku by tu byl většinou uživatelů brán, jako minimálně "nesvéprávný"... 8-s >😒]
strýček BOB
To oddechnutí bylo slyšet napříč celým motoristickým světem. Nová Alfa nemá na zadní nápravě traverzu z Brava, ale víceprvek >😒] To auto vypadá na obrázcích velmi dobře, technika slušná, ale...ale, italové dokáží podělat úplně vše. RUku na srdce, dámy a pánové, Alfa se nerovná kvalitní vozy, myšleno ve smyslu, spolehlivosti, nenáročnosti na údržbu atd. Právě o té kvalitě vozu je nutno přesvědčit zástupy nových zákazníků a ještě větší zástupy zklamaných zákazníků minulých. Adolescenty ve vylítaných 156 přesvědčovat není nutno, ti kupují...ihned.
pocitac
Všechno co jsi napsal, platí přesně pro VW nikoliv pro Alfu Romeo. Vše co jsi napsal jsou hospodský kecy a zkušenost žádná :no: :no: Alfa Romeo, používá víceprvkové nápravy už hodně dlouho a jsou v naprosté evropské špičce viz. podvozek A166 - někdy se v ní svez a budeš hodně rychle měnit názor na italská auta ty zaslepený německý BOBE 8-s :no:
strýček BOB
Chlapče, diskuze není o tom kdo a jak dlouho aplikuje zadní víceprvek, ale o kvalitě vozů. A právě tou "kvalitou" je Alfa proslulá, viz kvalitní motory TS. Ad 166, to je ukázkový kočár adolescentů, je to velké, je to levné... O kvalitě a poptávce po Alfě 166 svědčí i to, že skončila bez nástupce a o nástupci se již deset let mluví.
pocitac
Mýlíš se Bobe, ty jsi tady začal řešit víceprvek :no: a hodně jsi se spletl. Dále se pleteš, ty největší adolescenti v ČR jezdí právě ve VW potažmo Audi. A dále se pleteš Bobe, Alfa je svou "nekvalitou" prosnulá pouze v hospodě a na internetové diskusi, kde převládá tupý názor zaslepených VW fandů, jako jsi právě Ty Bobe :no:
Beaumont.
Klid, nech ho být, tohle nemá smysl. Pro některé lidi je Alfa prostě pořád a navždy rezavějící Alfasud ze 70. let...
kuko
co si já z dětství pamatuji, tak po revoluci (jestli to tak vůbec můžeme nazvat) se u nás vyrojili nejdřív Alfy 75. Ty se mi fakt moc moc líbili, pak nastoupilo hodně Alf 33 a docela dost i Alf 164. Starší kousky byly raritky, a max. kolem nás projížděli. V té době se ale vozilo hodně těchto velkých bouráků - Cromy, Rencky 25, Omegy, Scorpia (alias Scorpiony) a moje oblíbené Themy. Holt tehdá ještě SUV nebyly takže vznikající podnikatelská třída kupovala velké limuzíny jako za starých časů >😒]
Beaumont.
Tak tak. Alfa 33 opravdu nebyla zrovna vzor spolehlivosti ani ochrany proti korozi, to je třeba přiznat. 75 jezdily do roztrhání těla, ale taky ještě rezly. A názory spousty lidí na Alfu se bohužel vytvořily právě podle těchto aut a už takové zůstaly. Škoda pro ně, škoda pro Alfu... ;-\
RS
Pověst italských aut nikdy nebylo dobrá a myslim, že ani nikdy nebude. U Alfy konkrétně si za to můžeme sami. Zdevastované a vylítané 156ky za pár korun přibývají na silnici jak houby po dešti, a majitelé se hrozně diví, že se všechno sype.
kuko
nepopírám, že si za to částečně Frantící a Taliáni můžou sami, ale konkrétně třeba Alfy to mají ještě těžší - přece jenom jsou to hodně vyladěná auta vyžadující víc údržby (lepší oleje, svíčky, ventily apod) a na oplátku nabízejí víc než normální běžná konfekce. A tady je pes zakopaný. Zhumplované vylítané vraky bez patřičné údržby jsou sice magnetem pro dychtivé Schumachery, kteří však vetšinu badgetu spotřebují na samotnou transakci + jednu plnou nádrž a tak se akorát zapíšou do dlouhého seznamu majitelů, kteří dorazili další část vozu aby jí posunuli za pár kaček následujícímu Hamiltonovi... ;-\
RS
Je to tak a velmi podobná situace je se starými BMW. Na udržované závodníci nemají a ty polorozpadlé verky co se smíkaj po silnici jsou ve stejně zoufalém stavu, jen se o tom tolik nemluví... 😉
Beaumont.
Přesně tak. Kdo chce u Alfy ušetřit např. na kvalitě a frekvenci výměn oleje, rychle ten vysokootáčkový motor zlikviduje. A pak nadává na kvalitu auta, místo aby nadával na vlastní blbost...
LudaBaxa
předstihli ste mě.. 😄
Máte pravdu, je to tak 😉
pocitac
a stejně to je tak i s Golfy z té doby ... 8-s
LudaBaxa
TwinSparky ale nebyly vůbec špatné motory. Jediným "problémem" motorů bylo to, že vyžadovaly kvalitní udržbu a to hlavně kvalitní olej předepsaný Alfou. Že jsou lidi blbý a nechtějí si připlatit za kvalitní olej a lijou tam levný ***, tak se pak nemůžou divit, že se motory zadřou a je s nimi problem.
jirin
Přesne tohle jsem chtěl napsat.
petr164
No Bobe, pokud mezi ty adolescenty počítáš úspěšné jedince odrostlejšího věku i gracieznějších manýrů, pak ti po myšlence šířícím se zmatení jazyků dám za pravdu. Mimochodem, motory TS jsem měl tu čest, našlo se dost blbů, kteří je mazali nižší viskozitou a po zásluze jim nic nevydrželi. Já si na spotřebu a pružnost nemohu stěžovat ani náhodou
RS
Modlim se, aby to v reálu vypadalo lépe a současně se děsím jak to bude vypadat na plecháčích v základní výbavě. Nemůžu se zbavit dojmu, že design kastle přeplácali... 😐
GTI
Jistě.
da_b0mb
Už jsem to psal v nějaký jiný diskuzi...Guilietta bude potřebovat 18 palcu...cokoli menšího ji bude degradovat...Soudě podle dostupných spyphotos Giulietty v provozu. Jinak ty "turbíny" na propagačních fotkách vypadají famózně. Kola dělaj auto a tady to platí dvojnásob...
webpaja
Jednoduché a krásné tvary typu 8C jednoznačně chybí, pravda...
pocitac
RS - modlit jsi se měl u nového Golfu 6, vždyť to vypadá jak auto pro dědy v pantoflích, usedlé, mndlé, nudné. Když vedle toho postavíš, jakoukoli evropskou konkurenci, tak je to až úsměvné jak je právě Golf osekané a levně vyrobené auto. :no:
RS
Tjn, Megane to není ... >😒]
pocitac
megan to je >😒]
webpaja
[odkaz]
iudex
Myslím, ze mierne zlepsenie. Iba decentné retuse, ziadna zmena charakteru. Akurát na tú vianocno-stromcekovú módu LED svetiel si neviem zvyknút...
RS
:yes:
da_b0mb
Jak se mi Mondeo ze zacatku libilo...tak ted je to uz velka nuda...
P.S: prebiraj stafetu od Peugeotu? Pekna tlama >😒]
webpaja
Jako vjezd do pískovny 😄
da_b0mb
Trefné 😄 Ale pozor, aby na tebe nespadnul výtah >😁
webpaja
Proto mám kancelář mimo výtahovou šachtu v přízemí 😄
pocitac
ten peugeot s velkou tlamou - rok 2007, Peugeot 207, nejprodávanější auto v EVROPĚ :yes: ... A nezapoměl si na Audi a jejich velkou tlamu, ta se ti taky nelíbí ?
da_b0mb
Klid klid...to, že je nejprodávanější nemusí znamenat, že má automaticky nejkvalitnější design...stejně tak, že se mi automaticky musí líbit 😉
GTI
Kompaktní alfa. Nic více, nic méně. V podstatě se tomu autu nedá po vizuální stránce nic moc vytknout. Je to aktuální a osvědčená variace na dané téma (Bravo, Astra, Mégane a spol). Alfu z toho auta dělá (vizuálně) jen předek. Nakolik je lehké zdospělení Míti povedené nelze ovšem odtušit jen ze snímků.

Vizuálně kontraproduktivní je nepochybně přílišná designová jednosměrná naivita. Zde srovnej se stále čarokrásnou AUDI A3 a fantastickým vizuálně dokonalým drzkem BMW1. Jistě, v těchto případech jde o prémii (a vizuálně je jí tam v obou případech vrchovatě) no, o to to bude mít Jůlinka těžší. Totiž vyčleňovat se v mainstreamu směrem k originální, specifické konfiguraci (sportovní, trochu více než mainstreamový hatchback) to vyžaduje přesné dávkování všeho. Rovněž pak mít jako ústřední notu než téma sport je dvojsečné.

V této třídě se to dělá tak, že se stvoří univerzální, praktický model (Focus, GOLF) a pro zájemce o sportovní zážitky se tato základní konfigurace načipuje sportovně potřebným (ST, GTI, R...) Koneckonců, tam, kde v prémii má jít o sportovní model to na první pohled ani nepoznáš (BMW1) všechno totiž pochopíš až za volantem. Neb jednorozměrové vjemy vyhovují jen mělkým povahám...

P.S. A Image. To je to, co fatálně schází.
Beaumont.
Totální hovadina, jako obvykle od tebe.

Raději si konečně zjisti, jaké motory se montují do 159 a oprav si ty lži na blogu, uděláš mnohem líp.
jirka1203
načo to čítaš vobec? >😁
GTI
Počítám, že nejvíce tě nadzvedla ta věta o mělkých povahách. No jo, ale přesně tak to v životě chodí. Koneckonců ty jsi toho přece dokonalým důkazem. Co se týká blogu, pak tamní informace pochází od AUTOTipu a vyjadřuje procentuálně jak který motor se prodává ve stopadesátdevítce. Ceňme ty informace, jak jinak bychom se dozvěděli, že ti nejsportovnější jezdci světa, totiž ti, co jezdí alfy 😄 si v převážné míře kupují do stopadesátdevítky... naftu.

Máš rád až naivně alfu, možná proto často vidíš rudě. Příště se více soustřeď na text, buď o stupíněk výrazově civilizovanější, a možná by ses mohl konečně už také porozhlédnout i po světě. Jsou tu Beaumonte jiní, kteří auta umí doopravdy.
Beaumont.
Jenže když si ten AutoTip přečteš, tak většina kupců (podle trhu mezi 50% a 75😖 si Alfu 159 kupuje s naftovým motorem o 110 kW / 150 koních. Ty píšeš na blogu o NEJSLABŠÍ naftě, což je 88 kW / 120 koní. Tu si naopak kupuje jen mizivé procento zákazníků. Na to jsem tě upozorňoval a zdroji to doložil už při první debatě, takže se nemůžeš vymlouvat, že to nevíš. Čili tvoje tvrzení, že 159 se nejvíc prodává s NEJSLABŠÍ naftou je LEŽ...

Ano, Alfu mám a mám rád a proto často vidím "rosso" 😄
GTI
Aha, tak ti nejsportovnější jezdci světa si nejvíce kupují druhou nejslabší naftu... >😁 No, vidím, že se mám ještě hodně co užit.

P.S. Nelži si do kapsy, Beaumonte.
RS
No vzhledem k tomu, že jsou v nabídce jen tři, tak je to prakticky druhá nejsilnější nafta 😄 😉
Beaumont.
Kdyby na tom GTI-ho blogu o 159 bylo "druhá nejslabší" nebo "výkonově prostřední" nafta, neřekl bych půl slova, to by byla pravda.

Mimochodem, i konkurenční BMW 3er, Audi A4 a Mercedes C-Klasse se nejvíc prodávají jako čtyřválcové diesely (320d a 318d, 2.0 TDI a 220 CDI + 200 CDI) s velmi podobnými výkonovými a dynamickými parametry. Čili na tom v dané třídě není nic zvláštního ani dehonestujícícho. BMW 3er má koneckonců stejně sportovní image jako Alfa...
kuko
jdeš na to ze špatné strany, argumenty prosím ne! >😒]
Beaumont.
:yes: 😄 😄 😄
GTI
Tohle nerozhoduje, rozhoduje to tvrzení Beaumonta, že ti praví rychlonozí sportovci přece sedlají výhradně alfy romeo... 😄 Proto je nutno si napsat, že většina ve stopadesát devítkách se šourá v druhíé nejslabší naftě. To je vše.
RS
Nemám tyhle srovnávací/závodnický řeči rád, ale když šlo ukazovat záda ve 115 koňový Alfě 156, tak proč by to nešlo ve 150 koňové 159.
Jednou jsem s ní jel a musim říct, že cválala perfektně... i přesto, že váží o 300kg víc než její předchůdkyně.

V době kdy jsem měl 156SW 85kW, tak mi neujela A4 Avant 2.0TDI 103kW, což je trochu ostuda pro Audi, na druhou stranu jsem nebyl schopen setřát Ceed 1.6CRDi 85kW >😁 ...tím chci říct, že papír snese všechno, ale "dlouhý táhlý" to teprv prověří 😉
GTI
>😁 😉
jirka1203
nechcel by som byt tvoja žena, takeho zabednenca čo ma vždy pravdu by som veru obchadzat nechcel... :no:
GTI
Mít pravdu v diskuzi s tebou není problém ani pro čolka...
jirka1203
1. nediskutujem stebou
2. nevrtdim že pravdu nemas, ale sposob ako ho presadzuješ...
3. sám si čolek
Beaumont.
Ano, máš se ještě DOST co učit. Třeba nelhat na blogu, to bude dobrý začátek...
GTI
Zatím tu lžeš jen ty.
Beaumont.
Například kde?
GTI
Tvrzením o tom, že lžu. Považuji sice tvé pojmosloví za infantilní, leč musel jsem nyní sestoupit na tvojí naivistickou platformu. Pokus se tu působit méně dětinsky a oprosti se už konečně od toho zoufalého kýče, masturbovat tu donekonečna neobjektivně nad automobilkou z jejíž produkce sis pořídil auto.

Giulietta bude prodejně okrajový model. Nedělej tu z toho oscarovou záležitost.
Beaumont.
>😁

A jak jinak než "lež" bys to nazval, když vědomě napíšeš nepravdu? Ne že by ta o 159 byla první nebo poslední...
GTI
Pozor na slovíčka.
Klaudius
Neodpovedal si, aj mňa by to napríklad zaujímalo. Tvoj prístup mi príde dosť pokrytecký, na faktickú poznámku sa žiada priama faktická odpoveď, nie vyhýbanie.
Ono v tomto prípade by bolo asi najsprávnejšie buď Beaumont.ovo tvrdenie vyvrátiť, alebo si chlapsky chybu priznať (čo som v tvojom podaní, sorry ak ti krivdím, zatiaľ nezaregistroval).
Nespravil si ani jedno, ani druhé, len sa krútiš jak hadík...
petr164
Panáčku GTI, tvé časté reakce na osobní a těžko komentovatelné, neb subjektivní názory jiných skýtají skvělou příležitost k diagnoze, ale přítomní lékaři netrpí tímtéž, naštěstí. Za prvé, jsou tací, kteří vědí nejen o autech mnohem více než jistý pán poučující. Za druhé, tržní vkus je dán marketingovým úsilím pasírovaným přes média a jejich nadšení užitečné ***y a hloupostí potenciálních a skutečných zákazníků. Kdo rozumí konstrukcím, má z pohledu na prostorové skicy (skica je česky stále dle ženy!) Giulietty jasno a nevede plané debaty. Kdo má kontakty u výrobců také nevede plytké řeči, zvláště pokud zná více než jeden evropský jazyk. Ne každý plýtvá penězi na předražená auta, která nevzbudí ani pocit uspokojení vlastních tužeb ani představu o spolehlivé službě stroje člověku. Alfy nejsou dokonalé stejně jako my, lidé. Poskytují však na pohled, na svezení i na péči z náklonnosti mnohem více než prodejní trháky všeho druhu a v lidském rozměru nabízejí i ty drobné nedokonalosti k odpuštění. Jenže tohle se těžko vysvětluje někomu, kdo trpí přemírou víry ve vlastní úsudek a neschopností přiznat nekonzistentnost i nekorektnost svých zveřejněných názorů. Zblbnout fetišem v podobě autíček je tak snadné a když se k tomu přidá i ta diagnoza... No, doporučuji delší spánek a častější výlety do přírody a za uměním...
kuko
a cože si kupujou ti na druhém místě v seznamu nejsportovnějších jezdců světa? Eurodrzci v bávu? 😉
Beaumont.
Ti kupují nejvíc 320d a 318d, čili taky čtyřválcové diesely s podobnými výkony... Totéž platí pro Audi A4 a C-Klasse, ale ty mají méně sportovní charakter.
jirka1203
možem len potvrdit, mam 20d :yes: a osobne nepoznam tých čo maju najsilnejsiu naftu
GTI
Na plakátech je to snad jedno, ne?
jirka1203
baví sa niekto stebou? obleč teplaky a hybaj leštit golf II
GTI
Komu, tobě? >😁
iudex
Ja si uz ani nepamatám, kedy som videl BMW 3er s benzínom. Asi naposledy, ked som na nom jazdil, a to uz je nejaký ten mesiac. A tiez by sa to dalo propagandisticky zneuzit v stýle: "najsportovejsí sedan v strednej triede jazdí najcastejsie s objemovo najmensím DÍZLOM". :-!
Beaumont.
kuko
mám to podobne. Poslednú generáciu pár mojich známých má, všetko výhradne nafty.

E46 má susedka, tá je alergická na diesle, takže cielene chcela benzin, má 2.2 6 valec, označuje sa to tuším 320i

A keď som ešte býval v Prahe tak pri vedlajšom baráku stávala jedna E46 v kombíku, a tá bola asi fakt v plnej palbe - 330😁. Ale ako píšem, takéto niečo som videl raz. :yes:
iudex
To mi je novinka, Ty uz si stovezatú opustil?
GTI
Nechytej ho za slovo. Plakát sem, plakát tam... >😁
kuko
opustil/neopustil - ako správný mladý pár sme sa presťahovali do satelitu a do Prahy chodíme len za prácou a zábavou >😒]

Takže teraz už omrkávam len autá čo postávajú okolo pracoviska, ale tiež je tu pár zaujímavých kúskov - docela často XF v english racing green :yes: :yes: :yes:
a potom napr. raritka Toyota Tundra (alebo Seqoija či jak sa to volá, musím mrknúť), samozrejme V8, Saab 9000 v dobrej kondícii a občas 9-3 po F/L kabrio :-!
kolmar
Viem, ze to neni nic extra, no hoci vidno aj 18d najcastejsie asi 20d - a tomu motoru asi trochu krivdis, ma to 125kW a terajsie zase viac... cize porovnavat to s 103 kW je trochu mimo misu... Ale v strednej to je okolo tych 150 k najcastejsie, to je pravda...
GTI
Kupují si to, co chtějí. Nikomu to nevadí. Jen Beaumontovi vadí, že ti ve stopadesátdevítkách si ponejvíce kupoují druhou nejslabší naftu. No, jen se začti, jak se čertí. Myslím Beaumont 😄
Beaumont.
"DRUHÁ nejslabší" (mimochodem ze tří resp. dnes už ze čtyř) je OK.
iudex
Dobrá otázka. 😉 A odpoved sím vies: je to dvojlitrový DIESEL.
GTI
Nikomu to ovšem nevadí. Plakátovým mistrům ovšem vadí, když mají číst, že jezdci alfy sedlají ve 159 druhou nejslabší naftu... Podivné.
Beaumont.
Naopak, když napíšeš "druhou nejslabší naftu", je to zcela v pořádku a odpovídající skutečnosti.
GTI
Jsem rád, že tu konečně přiznáváš, že jezdci v Alfách nejsou žádní sportovní mistři, a že jezdí ve 159 ponejvíce na naftě.
kuko
překrucování, podsouvání, hraní si se slovíčky - nejsi ty náhodou právník? 😉
GTI
Není důležité co jsem já ani co jsi nebo bys chtěl být ty. Zde se diskutuje. Měla by se u toho užívat hlava. Tak to zkus. Dnes to myslím velmi adresně a velmi důvodně, saabisto 😉
kuko
já jsem zatím jen sub-saabista, nebo semi-saabista, jak je libo 😉
GTI
občas mám dojem že jsi... satanista 😉
kuko
to mi už manželka zatrhla >😒]
GTI
>😁 :yes:
iudex
Iste, majitelom to nevadí (ono 20d so 177 koníkmi je velmi slusná motorizácia). Problém je ale v Tvojej interpretácii tohto faktu v prípade Alfy; ten Tvoj blog si pamatám a Tvoja téza o tom, ze kvázisportovú 159tku kupujú najcastejsie s 1,9 dízlom bola podaná znacne zosmiesnujúco a dehonestujúco. Ak by si to povedal ako fakt a s podobne neutrálnym hodnotením, ako pri BMW, asi by to nikomu nevadilo (odmysliac od faktu, ze si sa mýlil v tom, ze sa nepredáva najslabsia, ale silnejsia verzia 1,9 JTD).
Beaumont.
GTI se nemýlil, hned pod tím blogem jsem mu doložil odkazy na AutoTip a AutoBild, jak to s těmi výkony je.
GTI
Beaumonte, vůbec nejde o použitý pojem "nejslabší" či "druhá nejslabší". Jde jen a než o to, že ty vidíš rudě, jakmile se napíše pravda - že totiž tatíci v alfách nejsou žádní lítači, že si do stopadesátdevítky ponejvíze zde kupují druhou nejslabší naftu. Ti tví sportovní dravci v alfách... >😁 Asi budeš jeden z nich, když tě to tak bere.
Beaumont.
No vidíš, mně o ten rozdíl mezi "nejslabší" a "druhou nejslabší" jde zcela zásadně. To že se většina 159 prodá naftových, jsem nikdy nikde nezpochybnil, naopak jsem sám uváděl odkazy, kde se to píše.

Moje Alfa je benzínová (GTV v dieselu nikdy nebylo), ale proti 159 v naftě jako autu na denní ježdění bych nic neměl, jezdí výborně. Jen bych si pro sebe vybral tu nejsilnější, 2.4 JTD.
webpaja
GTV vídávám v rubínové metalíze...dodnes krásné a nadčasové :yes:
Beaumont.
Díky 😄 Prostě Pininfarina :yes:
kuko
Jezdí jich sice poskrovnu, o to větší radost je potkat je v provozu. Rubínovou si taky pamatuji, je fakt nádherná, nejčastěji ale potkávám stříbrné...nechápu 😄 :yes:
GTI
On ten rozdíl žádný nebude, podívej se, jaké motorizace se sem v předmětnou dobu dovážely a jaké se tedy také kupovaly.
Beaumont.
Zkus někdy někoho poprosit, ať tě v té 159 sveze (řídit tě asi nenechají). Pak ty rozdíly poznáš sám.

Ne že by ta základní naftová (120k) motorizace ve 159 jela špatně, ale je to vysloveně klidný motor, ideální třeba do Brava. Verze 150 koní je výrazně živější a už nechá vyniknout ostatní vlastnosti 159 - perfektní řízení, brzdy a podvozek.
GTI
Myslel jsem ten rozdíl tak, že v AUTOTipu to tehdy napsali správně. Že to pojede dobře, o tom snad nemusíme diskutovat.
Beaumont.
Jasně, že v AutoTipu a AutoBildu to bylo správně - ve sledovaném období (tuším do roku 2008 včetně) se nejvíc prodávala Alfa 159 s motorem 1.9 JTD 110 kW / 150 koní. Druhý nejprodávanější byl 2.4 JTD (tj. nejsilnější nafta), pak byly benzíny.

Předpokládám, že v současnosti bude nejprodávanější nová čtyřválcová nafta 2.0 JTD, ale čísla o tom zatím žádná nejsou.
GTI
Bože co ty seš za chuja? To se fakt nedá číst toto. Kolik reálných zkušeností s těma autama máš, prosim Tě? Nebo sis to prostě někde jenom přečet a teď rozdáváš moudra? Mě se nezdá, že by 150k diesel byl slabej motor. A jak jsi přišel na to, že v alfách jezdí jen sportovní dravci, bo co nám to tady podsouváš? Mám zkušenost se 166 2.4JTD 103kW/140k, vím že to není žádnej sporťák, ale jede to jak z praku. Diesel je silnej, pružnej, úsprnej, no problemo...
GTI
Podle tvého věku, bych silně zbrzdil, možná i nasadil zpátečku. Minimálně ve slovníku.

Co se týká zkušeností, vydrž tak deset patnáct let. Možná ti tu pak budeme i vykat. Zatím je to tak na autodráhu.
Ježkovi voči... Se omlouvám, jestli jsem Vás urazil. Že jsem se nechal vyprovokovat a zapojil se do této pseudodiskuze...
Moje zkušenosti nechme stranou, nemám v úmyslu se tady zuby-nehty zastávat jakékoli značky, ale nechápu, proč Vy máte takovou averzi vůči alfakomunitě?
No tak teď to všichni vidíte. Mluvím s pánem slušně, nechci se hádat a on neodpovídá...
Takže ještě jednou😒br /> 1.Jste jen teoretik, který papouškuje co si kde přečetl nebo máte reálné zkušenosti s testováním, v tomto případě Alf?
2.Z čeho pramení Vaše averze k Alfa komunitě?
Díky za odpověď 😉
Copak, copak, došly argumenty?
Tak jsem mrknul na pánův blog a odpovím si sám: teoretik jako prase >😁 A nad postelí má mistr plakát pašíka 8-s
LudaBaxa
Vůbec nevim co tu řešíš. Děláš jakoby jezdci v Passatu byli sportovci 😉 Jo oni sou, ale jen kecama a na rovinkách jak je často vídam..

Pořád platí, že Alfa má daleko větší sportovní srdce než "tvůj" koncern.

Až někdo bude urážet tvojí značku, taky se budeš bránit.. Myslíš, že si tady od tebe každej nechá sr*t na hlavu? 😉
petr164
"Beaumonte, vůbec nejde o použitý pojem "nejslabší" či "druhá nejslabší". Jde jen a než o to, že ty vidíš rudě, jakmile se napíše pravda - že totiž tatíci v alfách nejsou žádní lítači, že si do stopadesátdevítky ponejvíze zde kupují druhou nejslabší naftu. Ti tví sportovní dravci v alfách... >😁 Asi budeš jeden z nich, když tě to tak bere."

Představa, že Beaumont vidí tehdy a tehdy rudě, je symptomatická a s reálným stavem nemá nic společného. Představa, že ve vozech nějaké značky jsou převážně lítači, není prokazatelně představa Beaumonta. Dále se situace zašmodrchává tím, že někteří majitelé dieslových alf je mají celkem pozoruhodně soft i hard poladěné, že další si i s těmi diesly podají kde co silnějšího na českých silnicích, když chytnou slinu a že není od věci být především dobrým tatíkem, který učí potomky netrpět iluzí všech těch Dědů Vševědů... Jinak s tím, s čím jezdí Beaumont, bys mu sotva stačil mentálně i kineticky, ať už je jeden z těch tatíků nebo ne... Závěrem: Špatný soudce je ten, kdo soudí podle sebe...
kuko
se ti divím, jakobys ho neznal. nech ho ať se vypíše, jinak nebude klid 😉
GTI
Mám spíše dojem, že vypsat se tu z čehosi chceš spíše ty, kuko.
kuko
jasně šéfe 😉
jazva
vieš, aby začal písať o Alfe niečo lepšie, tak by musel natrafiť v Raichu na dobrú predvádzačku a kúpiť ju. Presne to sa stalo s volvom. Donedávna to bol v jeho textoch maximálne subprémia a hups! už je to prémia so všetkým čo k tomu patrí... >😒]
Beaumont.
NE! Alfu ať si proboha nekupuje, ještě by se nám začal cpát do klubu! Lidi takového druhu jako GTI tam opravdu nepotřebujeme 😄
GTI
Beaumonte, Alfa a já, to je jeksi vyloučeno z podstaty věci... >😁
Beaumont.
Taky si myslím. Díky Bohu! :yes:
GTI
Děkuji za ocenění. Jsem ostatně dospělý, tak se to dalo čekat, ne?
Enzo
Ještě že tak, mi spadl kámen ze srdce! >😁
GTI
Srovnej si brajgl v hlavě. O kategorizacích jsme se něco nadiskutovali jak pod články tak na mém blogu. Ústřední autoritou je tu (i) k tomuto tématu Marko, tak pokud se osmělíš, můžeš ho poproisit o lekci. Nebo si to vše vyhledej na blogu.
jazva
práve, že som si to vyhľadal a práve na tvojom blogu. píšeš, že Volvo sa radí do subprémie. Vedľa v článku je už samozrejme v prémii! ty si strašný pako, že si nevieš priznať chybu >😁 to je normálne diagnóza!
kuko
pravda je len jedna, akorát že sa časom mení >😒]
Beaumont.
:yes: 😄
GTI
Ani nevíš, jak hlubokou pravdu jsi v předmětném případě napsal. Saab je toho (bohužel) negativním příkladem. Ale najdeme i pozitivní - Kia například.
GTI
Mušíš jít více do hloubky. A důsledně lišit, zda hovoříme o automobilce jako celku, či o jednotlivých modelech. Vrať se na blog a čti, je tam toho hodně.

Alfa Romeo byla jako automobilka řazena dlouhé roky do segmentu - subprémie. Bohužel, rezignace (donce) i na model třídy vyšší střední ji směřují do mainstreamu. Její přesah (8C) je vpodstatě to samé jako přesah VW v případě Touaregu. Musíš v těchto případech sledovat těžiště.
Beaumont.
...říká kromě tebe ještě kdo? Třeba nějaký novinář profík?
GTI
Zeptej se ho.
Beaumont.
A kterého se mám zeptat? Stačil by mi alespoň jeden, který by ty tvoje bláboly potvrdil...
GTI
Jako že neexistuje prémie a subrpémie?
Beaumont.
To sis spletl. Mimo auto.cz neexistuje "supermainstream", ten sis vymyslel a nidko jiný ho nepoužívá.

Kategorie prémie a subprémie samozřejmě existují, byť subprémie se neužívá moc často. Do jedné z těch dvou kategorií bývá Alfa řazena.

Ale ještě jsem nikde nečetl nebo od žádného profíka neslyšel, že by řadil Alfu do mainstreamu.
GTI
Uvidíš, že do dvou let je to zcela regulerně skloňovaná kategorie. Musel by se stát zázrak.
Beaumont.
Musel by se stát zázrak, aby tu hloupost začal někdo kromě tebe používat.

Sorry za ránu tvému mohutnému sebevědomí, ale tak známý opravdu nejsi. Tady na auto.cz máš možná status jakési pochybné "celebrity", ale mimo tenhle web tvůj nápad na novou extra kategorii pro VW sotva pronikne.

Zatím se tak nestalo zcela určitě - nikdo jiný než ty termín "supermainstream" nepoužívá.
webpaja
Z tohoto pohledu je nezařaditelná, přeložme slovo mainstream do češtiny a dostaneme slovní spojení "Hlavní proud". Tam AR patří zhruba stejně jako do low-endu.
GTI
Samozřejmě, že zařaditelná je a také je podle svého zařazení vnímána. Človět tu píše a musí se jenom smát těm dětem - kuko například napíše ironicky, že pravda je jen jedna a že se ovšem časem mění. A vůbec si neuvědomuje že přece i (i) tohle platí až fatálně v autobranži. Zajímá se o Saab a ani ho to v této souvislosti netrkne. Jsou to děti, které o světě a logicky o autech zatím neví takřka nic. Možná umí dookonale lepit plakáty na zdi, za to je chvalme. Je to předstupeň něco v dospělosti vědět.

Beaumont zase pění, že se provalilo, že jezdci 159 jezdí nejvíce v naftě.

Co se týká kategorie Alfy Romeo, tam lze vnímat především aktuální tendence. A tou je pozvolný sestup ze subprémie do mainstreamu. Rezignace dokonce už i na model vyšší střední, o lux třídě snad ani nepsat...
webpaja
Obecně vzato, od střední třídy většina aut frčí na naftě a je jedno, či jde o masovky, lux segment, nebo téměř kusovky. Takže je jedno, zda se bavíme o AR, BMW, M-B nebo Laguně.

Rezignace AR vychází z dlouholetého tápání koncernu kde najít vhodného parnera na sdílení komponent pro vyšší střední. Asi by se našlo velmi málo lidí, kteří by si koupili AR169 na podvozku Maserati a startovací cenou přes 60kEUR.
Dnes tedy vládne dvěma značkami proslulých jmen a přesto koncí na střední třídě. A přitom ukázková kooperace 164/Croma/Thema/9000 se přímo nabízela.
GTI
Jistě, s tímhle tu má problém ovšem jen Beaumont.
webpaja
Ale nemá, víš sám, jak to vyznělo 😉
GTI
Právě že vím... 😉
kuko
ty svoje bláboly o plakátech si nech pro svý děti (a nezapomeň si nejdřív zajistit tu Berettu)

zbytek snad ani nemá cenu komentovat, obvyklé báchorky lehce senilního grafomana 😉
GTI
Na rozdíl od tebe ovšem nemám problém se vyjádřit. Ty se evidentně jen dobře vyměšuješ.
kuko
alespoň to vyměšování na rozdíl od tebe ještě mám pod kontrolou a kdy ten proces spustím určuji jen a jen já sám 😉
Katikakus
>😒] :yes:
GTI
No, nebuď si tím tak jistý, ten tvůj dnešní průjem zde je velmi výmluvný 😉
zlysoused
Přesně tak. Běžný kupec mainstreamu podle mě o Alfě uvažuje méně často, než běžný kupec premie a protože Alfa zatím za premií technicky i pověstí citelně zaostává, jsou její prodeje takové. Podle mě největší výzvou pro Alfu je přesvědčit kupce mainstreamu, aby uvažoval i o Alfě jako autě pro běžné ježdění.
GTI
Ano, v tom máš pravdu. To je pravda života, nikoliv pravda plakátu 😄
jazva
tak som to zobral viac do hĺbky a tu to máš!

tvoj citát: "Volvo, Saab, Alfa Romeo jsou klasické subprémie. Postaveni nad mainstreamem, ale, prostě… “něco” jim do té prémie chybí."

Ak by si si to chcel overiť, tak tu máš link na tvoj blog, pod ktorý si to napísal. [odkaz] a je to reakcia číslo (54)

takže čo mi teraz povieš k tomu svojmu prerodu vnímania Volva ako prémie? Vedľa si ho predsa postavil do jedného šíku s AUDI, BMW a MB... >😁
GTI
Koukám, žes stále více dezorientovaný. To, co jsem napsal před dvěma roky na blogu dokonale sedělo.

Co je dnes bys měl vědět též. Minimálně z četby disuzních příspěvků, když na myšlení moc nejsi stavěný. Nedej bože, abys tu chtěl zítra z tohoto pohledu rozebírat Saab.

P.S. Čti dál ty blogy, není to jen tento jeden. Uvidíš, že se významně poučíš. Možná i pochopíš, že je možná cesta od lowendu do mainstreamu. Zastav se v Mladé Boleslavi, tam ti o tom poví dost i vrátnej.
jazva
a môžeš mi vysvetliť, ktorý "parameter" prémiovosti počas tých dvoch rokov Volvo splnilo???

Saab sem neťahaj, o tom nie je reč. Saab bol v citácii, ktorú som uviedol celú a neskreslenú. Mohol som to spraviť aj tvojim štýlom, trochu to poprekrúcať, prispôsobiť, ale tak hlboko neklesnem. A vlastne ani nie je treba. Robíš tu šaša zo seba sám... >😁

a áno čítam tvoje blogy. Napríklad aj ten o Foxe. V jednom píšeš, že sa jedná o lowend pre južnú ameriku a v druhom je to skoro prémia.

Dám ti dobrú radu, nakoľko si práve dokončil prvý stupeň internetovej základnej školy, ber to ako radu od staršieho spolužiaka. NEROB SI TU Z HUBY R.I.Ť!!! tu sa dá všetko spätne vyhľadať... >😁
GTI
Trochu více se snaž, zatím jen kloužeš po povrchu. Zajeď do blogu a ukaž se v březnu. Pak tě vyzkouším.
jazva
a k téme nič? >😁 zase si nesklamal.
kuko
Volvo má zadný pohon, 5 metrovú limuzínu a presťahovalo se celé komplet do Reichu.

Ty nečítaš noviny? 😉
jazva
hlavne si kúpil olietané Volvo, tak to už potom musí byť prémia. Bože taký šašo sa ani narodiť nemôže, to sa len tak náhodne vyskytol... >😁
KANKUNEN
BMW 1 se mi nelíbí ani trochu, ale je to drzek každým coulem, ale A3 je tak maximálně průměrněšedá a GOLF IV se vedle ní nemusí stydět.
GTI
Skutečnost, že se ti nelíbí BMW1 je přesně to, o co u BMW usilovali, a jak vidíš, zdařilo se 😉 A3 je doslova nestárnjoucí dechberoucí designová dokonalost. To co ty považuješ za šeď, považují jiní za mistrovství umění aut.
Spravne si podotkol,ze image chyba.Ano A3 nema image,je to len spotrebny tovar a s touto krasnou taliankou ju nemozes porovnavat.Nuz predsa je audinka robena pre nemcov navyknutych na pivo a pecene klobasy,kdezto julinka mieri ku kvalitnemu cervenemu vinu a paste.
pocitac
:yes: >😁
GTI
Já chápu, ža plakátovou image má alfa nedostižnou. No, na silnicích je to zase obráceně.
sacoer
A akéže auto je robené pre Liptovského baču navyknutého na bryndzu a žinčicu? >😒]
Tak,po prve aby som dnu vopchal aspon dve ovecky,aby to bolo vyssie a preslo to aj cez nejaku jamu a aby to nestalo ako nemecka "premia".Takze momentalne NIssan QQ.
zlysoused
Image Alfě podle mě neschází, jedná se ale o rozporuplnou image na jedné straně charismatické ovšem na druhé straně problematické značky. Taková image pochopitelně úplně neprospívá slušným prodejům.
webpaja
To je trefa na hlavičku. AR není šedá myš, ale emoce vyvolávající značka, byť je rozptyl pozitivního a negativního obrovský...
Zároveň je potřeba napsat, že určitě není chtěný.
JayJay3
GTI, uz leta meles porad to samy dokola, jen se vtipne za ty roky menej trdla co na tebe reagujou. Nicmene, zde jsem si precetl kazdej prispevek a po dlouhy dobe musim na tebe zareagovat i ja😒br /> Prosim, nedovol si hodnotit design a image Alfy zvlast ve srovnani s bezpohlavni nemeckou sterilitou. Vse ostatni ok a premie u nasich zapadnich sousedu je neoddiskutovatelna, ale slova jako emoce, design mozna tusi co znamenaji u Porsche (a par vyjimek ala nova 5er, R😄 zbytek nema tuseni. Kazdy vesnicky trouba, coz vim ze ty nejsi, vi, ze centrum veskery elegance a designu nejen v automobilovem prumyslu je v zemi Garibaldiho!
GTI
O stejných věcech se jinak psát nedá...

Jay, nechce se mi ani raději napsat, že ten "Garibaldi" je na diskuzích o Alfě připomínán tak nějak důvodně 😄 Je to boj, co? Prostě, ber prosím na vědomí, že jedna věc je, když někdo v Itálii střihne Golf 1, nebo když někdo chce udělat kompaktní letadlo s dokonale vyosenejma zadníma lampama.

Abys mě dobře chápal, pokud jsi mě četl, já jůlii za desig neodstřeluji, jen je na můj vkus příliš jednoduchá. A to je vše. Zda bude přitažlivější Focus či Jůlie, to brzy zjistíme...
JayJay3
Nezjistime, Focus si koupi mnohem vic lidi protoze vedi ze to je sakra dobry auto. Julii si koupi ti kteri doufaj ze to bude sakra dobry auto ale navic v nich probouzi emoce ktery jim Focus a podobni nikdy nedaj, capisci? 😉
kuko
hezký to dneska píšeš chlape, doufám že tě tady budem vídat častěji :yes: :yes: :yes: 😉
JayJay3
Tak ja sem chodim na navstevu kazdej den za informacema uz skoro deset let, akorat malokdy mam potrebu se potit v diskuzich 😄 Ale ta Giulietta asi opravdu ve me vzbuzuje dost emoci na to abych se donutil 😉 Kazdopadne diky, budu se snazit :yes:
kuko
a vidíš, není to krása se s náma vyblbnout >😒]

Já jsem na Giuliettu zvědavej na živo. Fotky ok, ale nesedl jsem si z nich na bobek.
Podobně jsem to ale měl třeba s Mitem. Fotky ok, ale naživo mě dostal hned při prvním setkání :yes:
cuoresportivo
Jestli je BMW 1 s těma podivně naohejbanejma plechama designový skvost, tak potěš koště. A A3 je krabice od bot se zaoblenejma rohama.
acALIEN
Mas hodne kubistickej nahled na svet 😄 .
hyrysysy
Tak tady se Alfa vytáhla. Tohle řadí Giuliettu na papírovou špici. Hodně vysoce hodnotím interiér. Vypadá proti konkurenci z německých prémiovek nejlíp. Třeba vyzdvihnout umístění navigace. Tam má být. Tohle kluci z německa nezvládaj.
Podvozek a řízení Alfa už tradičně umí, motory byly vždycky na špici, na váze se zapracovalo. Jójó, dobře, že s nákupem ještě čekám. Golfík zatím ještě slouží, teď už v těhle mrazech s novým Webastem i topí. Giuliettko, už se na tebe těším.
RS
Ta navigace mi přijde právě pěst na oko v jinak krásném interiéru. Nejen, že to hyzdí, ale ještě to má zpracování, jak kdyby v tom byl místo displeje CRT monitor. (stejně humpolácké to má Clio)
hyrysysy
Tak nevím jak ty, ale v showroomu jsem kvalitu interiéru ještě šanci zkoumat neměl. To jestli navi hyzdí nebo ne je věc každýho z nás. Já hodnotím její umístění na palubce, v zorným poli oka.
da_b0mb
i z duvodu estetickyho nemeli na vyber...dokazes si navigaci predstavit v takto horizontalne ladeny desce? To by mi teprv prislo jako pest na oko 😄 A je to praktictejsi pro ridice...
Klaudius
Aj tu je tá navigácia ko päsť na oko.
[odkaz]
No pockaj,Ty si to zliznes od miestneho najmudrejsieho majstra!G ako Guru,G ako to najlepsie co existuje vo svete aut,chces vamenit za taliansku *!?Podla fanklubu to je na zlaty ventilek!
kuko
to je myslím rovno na basu. Aspoň 3 roky natvrdo a steny cely polepiť plagátmi Ssangjongov :-!
hyrysysy
Já si poctivě kupuju Golfíka už od jeho 3. generace. S pětkou jsem dost na váhách a šestka mě vůbec nepřesvědčila. Myslím, že nastal čas na výměnu.
Jestli mně za to někdo bude kritizovat, potom do toho. 😉
GTI
Jen si naběhni. G7 tě rád zase přivítá 😄

Pokud výměna - v této třídě jedině nová A3. A pokud hodláš zůstat v mainstreamu (supermainstreamu) pak G7 bude znamenat reVWoluci mezi kompakty, tak vydrž.
JayJay3
Ty jsi fakt za to fakt snad placenej jinak to neni mozny 😊) Ja kdyz kupuju auto tak si napisu presne co chci a co ocekavam a kdo se tomuhle listu v ramci financich moznosti nejvic priblizi tak vyhrava. I kdyz se ted A3 prodava v zakladu snad za cenu Ceedu tak bych do ni nesel, nizke prodeje v cele EU mluvi za vse. - pokud jsi tou "novou" A3 nemyslel az nadchazejici generaci.
euro89
Jsem rád, že jůlinka dostala techniku, jakou si zaslouží, ale štve mě, že tenhle podvozek nedali už do Delty 😒 Nic proti Alfě, mám jí rád. Ale Lancia byla, je a bude pro mě vždycky něco víc a posledních pár let mám pocit, že Fiat investuje víc do Alfy, než Lancie :no: Doufejme, že se to teď změní a i nový Lancie dostanou v budoucnu podvozky a techniku, která je vrátí definitivně na úroveň prémie, kam bezesporu patří!!! :yes: 😄
zlysoused
No s Deltou je to podle mě tak, že v době kdy ji uváděli, hlavně potřebovali vůbec něco rychle představit a v té době nic jinýho, než podvozek Brava neměli.
essesant
mozna se tam pri nejakem faceliftu dostane. Jedine, co Delte chybi k dokonalosti je prave vyvazenejsi podvozek. Pri teto konstrukci by se mozna mohla vratit i delta integrale, ikdyz s uplne jinym poslanim...
GTI
>😁 Zkus mokrý hadry.
essesant
Mas problem primitve?
GTI
Já ne,ale koukám, že integrale ne a ne vytěsnat z makovice... >😁

P.S. Dobrej byl taky ten o liftingu platformy... >😒]
Beaumont.
GTI má problémů hodně a už docela dlouho. Bohužel. Kdysi s ním byla docela zábava a kdysi (hodně dávno) dokonce i rozumná řeč...

Jo, Deltě by ta víceprvková zadní náprava určitě slušela, nicméně jakákoliv sportovní verze je myslím nereálná. Ani ne tak technicky, jako spíš kvůli směřování Lancie jako luxusní prémiové značky vedle vysloveně sportovní Alfy.
essesant
No vsak ja taky nemyslel na rallye special... Top motorizace by ale unesly 4x4, tot vse. Upgrade platformy neni nerealny - podstatne je, jestli se s nim dopredu pocitalo nebo ne. Pokud je platforma na takovou zmenu pripravena, tak to nemusi byt problem.
GTI
Beaumont.
Tak to jo, souhlas. :yes:
euro89
Jsem rád, že jůlinka dostala techniku, jakou si zaslouží, ale štve mě, že tenhle podvozek nedali už do Delty 😒 Nic proti Alfě, mám jí rád. Ale Lancia byla, je a bude pro mě vždycky něco víc a posledních pár let mám pocit, že Fiat investuje víc do Alfy, než Lancie :no: Doufejme, že se to teď změní a i nový Lancie dostanou v budoucnu podvozky a techniku, která je vrátí definitivně na úroveň prémie, kam bezesporu patří!!! :yes: 😄
euro89
sakra, nejdřív mi to sem nešlo vložit vůbec a teď je to tu dvakrát >😁 >😁 V tom případě prosím adminy, aby tenhle druhý příspěvěk smázli.
GTI
Ani prémie ani lowend. Tak co tedy? Esenciální prvky prémiového segmentu tu věřím nebudeme muset rozebírat, neználci nechť nalistují příslušný blog, psát bychom tu ovšem měli o aktuálním zařazení Alfy.

Tak především, co je naplněno pod pojmem "subprémie". Je to nechtěný stav automobilky, která má zájem být automobilkou prémiovou, avšak právě některá z esenciálních vlastností ji schází.

Mainstream je jasný, jakýsi "hlavní proud" tedy jistý středobod, těžiště.

Supermainstream také snad už proboha není nic tajuplného. Na rozdíl od subprémie je to klasifikační stav automobilkou chtěný, programový. Jedená se o produkci, která se svou šíří a hloubkou vymaňuje z klasického středobodu, tedy z mainstreamu, známe všichni - Volkswagen.

Alfu lze jistě v aktuální době vnímat jako postupně opouštějící subprémii a vřazující se plnou vahou mezi mainstreamové výrobce. Dokonalá rezignace nejen na třídu lux ale i na třídu vyšší střední je smutná. Z klasického mainstrreamu však alfu romeo vyřazuje jistý charakterový prvek, který byť spíše v rovině nostalgického vzpomínání, přesto zde stále existující, totiž akcent na sportovní tón produkce. Je-li to dnes než nafouknutá bublina, pod níž klape jedna nafta za druhou, či faktická specifičnost, to ponechávám diskuzi. Osobně však sděluji své přesvědčení, že kdybych si hodlal někdy pořídit sportovní vůz, Alfa romeo v možném výběru figuruje až někde za druhým rohem...

Na supermainstream nestačí šíře modelového portfolia. Tak tedy co? Že by opravdu mainstream?

P.S. Ale jo, dobrý, jinak stačilo jen napsat, žes včera sehnal rychleschnoucí tapetovací lepidlo.
Beaumont.
Á vida, další lež, tentokrát ŠUPL(e)-mainstream. Dnes se překonáváš, LHÁŘI.

Ty ostatní pitomosti nekomentuju.
essesant
KADROVAK v praxi. Vaginek se zapomel v totalite, kdy bylo vsechno nakadrovane a zaskatulkovane. Ke kteremu kadru jsi patril ty? Zeby politruk a kapitan LM? Kdo nepije/nechcije/nekadruje s nami, je proti nam? Vsechny kecy o SUPERMAINSTREAMU jsou akorat SUPERVAGINALITY. Jestli si porebujes Alfu nekam zaskatulkovat, tak si ji treba rad mezi raketoplany, zemedelskou techniku nebo krmivo pro kocky. Gee Gee skatulky jsou totiz jenom pro Degeenky.
GTI
Klid essesante, nahoře jsem tvému polodětskému rozletu nastavil mokrej hadr a ty tu nyní soptíš jak míta v dlouhým táhlým.

Pravdou je, že to cos napsl, totiž, že Lancia zliftinguje určitě platformu z Brava na vyssí level a že se možná i dočkáme integrale, tak že se tohle svou intelektuální razancí rázem nepřekonatelně vpasovalo na první místo ve Zlatém ventilku 2011 za blábol roka, no za tu euforickou hymnu si můžeš přece sám 8-s >😁 :yes😒br />
P.S. Ano, Alfa Romeo opravdu není prémiový segment. Ani ta, co ji máš na plakátu...
essesant
Ja zadne segmenty neresim. Az vyhraje VW titul v F1, tak mozna doroste AR po uroven... Ventilku. Kadrovani si nechej pro blbecky, kteri ti na nej slysi.

Nenapsal jsem, ze URCITE Lancia zliftinguje platformu z Brava, ale ze to neni nemozne. Takze bud neumis cist nebo to zamerne prekrucujes.

Vlastne si rikam proc se s takovou P*COU jako jsi ty, bavim.

PS: dokonale jsi se projevil v prohlaseni "Nejlepsi kupuji nejlepsi". Prave tam jsi se prokazal jako uplny i*iot, baron prasil a brouk pytlik. All-in-one. Vzpominas si?
GTI
Myslím, že ten příměr Golfa a formule jedna nejvýstižněji dokumentuje tvou vyspělost a tvůj rozhled. >😁 :yes😒br />
P.S. Ano, essesante, nejlepší kupují nejlepší. Chápeš to správně, tebe jsem tím na mysli rozhodně neměl... >😒]
essesant
Srovnavas VW a AR. Ma-li byt srovnani korektni, tak byse nemelo zapominat, co ktera znacka znamena a znamenala. AR je ikona na urovni Ferrari, Lancie, Bugatti a Rolls Royce. ZADNA dalsi zncka se jim z pohledu historie NEMUZE rovnat.

Rekl jsi si o to😒br />
citace: "Já narozdíl od tebe, a to upřimně přiznávám, tak úplně přesně neznám ani krátkodobou, ani dlouhodobou investiční strategii Porsche. Mohu jen odhadovat. Ovšem jedno vím bezpečně. Porsche ví přesně, co dělá. Je to tak trochu delikátní operace... VW bude muset být "propuštěn" do víru investičních žraloků... a Porsche je a bude u toho. V poměrně výhodném postavení. Porsche... nikoliv ty, s tvými burzovními delikatesami. Jinak ses na tom školení naučil dobře žvejkat - kontrolní balík, meziroční maximum, procentní body >😁 " kompletní diskuze [odkaz] At se pobavime 😄
GTI
Alfu s VW srovnávají jiní, včetně tebe. Ty dokjonce bereš do zásatvy i formuli jedna... 😄

Burzovní delikatesy... >😁 No, když tak tu zase rozjeď nějaký ten opis z příručky jak být úspěšným polomakléřem >😁

P.S. Ty kluku, ty jsi dílo. Na tu liftingovanou platformu Delty, na integrála, nezapomenu snad sto let >😒] :yes:
Beaumont.
Kdybys věděl něco o historii Lancie, tak bys věděl, že označení "integrale" znamenalo prostě trvalý pohon všech kol, nikoliv vždycky jen extrémní sportovní verzi.

Zkus si najít (přes tvůj odpor ke Google) třeba něco o typech Prisma integrale nebo Dedra integrale - to byla normální "civilní" auta bez sportovních ambicí, s atmosférickými motory, ale s trvalým pohonem všech kol, podobným jako u Delty integrale...
Takový "civliní" model s trvalým 4x4 by klidně zapadal i do současného portfolia Lancie.
jazva
ty chceš od GTI-ho aby si niečo naštudoval?! On predsa už všetko vie, všade bol, všetko videl... >😁

inak prišiel som na to, že keď začneš trošku odpornejšie oponovať, doplníš nejaké fakty, tak stiahne chvost medzi nohy a zalezie pod kameň. Predsa len GTI a technické znalosti to sú tak trochu dva nezlúčiteľné pojmy... >😁

odpornejšie = odbornejšie - kúzlo nechceného. 😉
essesant
No tok to by blbecek musel vedet, ze "integrale" je obchodni zkraceni italskeho terminu "trazione integrale" tedy nic jineho nez pohon vsech kol. To by ale blbecek musel umet i jiny jazyk nez rodny...
T613
to že právník není schopen pochopit technické věci je vcelku logické. Problém není jestli jde upravit platformu (na JUlii jde vidět, že to jde), ale jestli jde na takto upravenou platformu postavit Deltu. Abys to pochopil jde o to jestli s ní konstruktéři počítali od začátku. Osobně si myslím, že ne jelikož by to prodražilo vývoj.
essesant
KAZDY SI Z DISKUZE MUZE PRECIST, KDO JENOM PLKA A KDO ARGUMENTUJE. VSECHNY TVE PRISPEVKY V ONE DISKUZI JSOU JENOM NACANCANE PLKY. NIC VIC. NA CM INVESTUJI OD ROKU 2001. NENI TO MA HLAVNI AKTIVITA, PRESTO KDYBYS BYL ZPOLOVINY TAK USPEZNY JAKO JA, TAK BYS MEL MIMALNE NA PORADNE AUTO JAKO JE TREBA MASERATI QUATTROPORTE :-! TY ANI NEVIS, KDO MAKLER JE. ZPROSTREDKOVANIM OBCHODU NA CM SE NEZIVIM, TAKZE ANI NEMAM POTREBU SE MAKLEREM STAT. NAOPAK MAKLERI PRACUJI PRO ME A STARAJI SE MI O INVESTICE. RRI TVEM ROZHLEDU A MENTALNI KAPACITE OVSEM NEPREDPOKLADAM, ZE BYS TAKOVOU VEC POCHOPIL.

INTEGRALE NEZNAMENA RALLYE SPECIAL ALE POUZE POHON VSECH KOL - TRAZIONE INTEGRALE. NEBYT TUPEC, VEDEL BYS TO. AUDI TAKY NIKDO NESPILA, ZE A6 QUATTRO NENI RALLYE SPECIAL Z 80 LET... TAKZE NEPLEST DOJMY S PRUJMY
GTI
Už toho nech ty investiční integrále >😁 A vůbec, proč píšeš tak malým písmem? Ty neumíš zvětšit písmo?

P.S. Takhle jako ty dnes se tu už dlouho nikdo nesebezmrskal, bravo 😄 :yes:
pocitac
Alfa opět potvrzuje pravidlo, dělá jedny z nejlepších aut v Evropě :yes: Jen pro srovnání😒br /> Podvozky - lepší než VW
Řízení - lepší než VW
Motory - lepší než VW (TSi VS MultiAiry)
Převodovky - lepší než VW (automaty DSG x automaty alfa)
Design - lepší než VW
Interiéry - lepší než VW
Kvalita - srovnatelná s VW
Není co dodat :yes: Můžete diskutovat, nesohlasit, ale to je tak všechno co s tím můžete dělat :-!
RS
Tak teď ti nastolim realitu😒br />
Podvozky - lepší než VW, ale rozhodně ne na český silnice

Řízení - lepší než VW - v průměru souhlas

Motory - lepší než VW (TSi VS MultiAiry) - teď možná ano, ale za pár let to zase může být naopak. VW i Fiat teď mají jedny z nejlepších motorů, takže si nemají co vyčítat.

Převodovky - lepší než VW (automaty DSG x automaty alfa) - to si opakovaně vypadnul z kočárku 😉 , kromě GTA, která měla převodovku z Ferrari to je celkem průšvih... bohužel.

Design - lepší než VW - věc vkusu, každý hraje jinou notu

Interiéry - lepší než VW - to samý jako s designem, v minulosti kvalita určitě horší u Alfy resp. myšlenka dobrá, ale montáž pochybná.

Kvalita - srovnatelná s VW -> dnes už asi ano

... trochu bych sundal růžové antivw brýle :-!
JayJay3
Haha, vidim ze jsme ve stejnou dobu reagovali skoro stejne :yes:
Beaumont.
V podstatě souhlas, velmi střízlivě napsáno. :yes: :yes😒br />
Dodal bych, že s těmi převodovkami je to poměrně komplikované - ve 159/Brera/Spider jsou velmi dobré manuály i klasické automaty Q-Tronic, ovšem to jsou automaty s hydrodynamickým měničem, čili trochu něco jiného než DSG, která u Alfy zatím není k mání. Selespeed jsem ve 159 neřídil, takže nevím jak se chová.
RS
Tak zrovna ve 159 je opeláckej manuál prů*er 😉
JayJay3
Prumer? >😁
RS
skoro >😁
Beaumont.
Já řídil naftové motorizace (tam asi převodovka Opel nebude, když motory jsou 100% italské) a z benzínů jen 3.2 V6, kde jsem nepozoroval žádný problém. Ve srovnáání s VW (Golf VI., Passat) bych to viděl tak na remízu.
Samozřejmě, že u převodovek mají výhodu konkurenti s motorem podél (BMW, Mercedes), ale mezi předokolkami mi převodovka ve 159 přišla OK.
RS
1.9JTDM i 2.4JTDM má převodovku od General Motors.... možná že i benziny řadí by Opel (1.8MPi na 100😖
Beaumont.
Fakt? To jsem netušil. Ale na řazení jsem ani u 1.9 JTD a 2.4 JTD neshledal žádný problém.
RS
Potvora to asi vyslyšela a dneska řadila bez protestů. Koukám, že vliv počasí na funkčnost stále zůstává >😁
LudaBaxa
souhlas :yes:
JayJay3
Hmmm, takhle jednoznacne to muze naspat jen zaslepenej clovek. Alfy miluju, sam mam jednu v garazi ale napisu jak to vidim ja na zaklade zkusenosti. (ridil a sedel jsem snad ve vsech alfach a u VW v ruznych golfech jako GTI 5.g. a Scirroccu)

Podvozky - uff, tezky rict ale mozna lepsi u VW
Řízení - kazdopadne Alfa lepší než VW
Motory - to je medialni bublina ze MultiAir jsou lepší než VW TSI, vidim to na remizu
Převodovky - neseouhlas, VW lepsi
Design - lepší než VW bez diskuze
Interiéry - lepší než VW, emocema, designem ano, kvalitou nastejno
Kvalita - jak u kteryho modelu, plati pro obe automobilky, v posledni dobe se Alfa opravdu vyrovnava

Tot muj nazor.
pocitac
promiň, ale jak můžeš napsat, že podvozky má lepší VW, jako třeba, že Alfa 166 má horší podvozek než Passat, tak to ani náhodou ;-

to RS: zrovna podvozek u 166 je na české silnice jak dělaný, robusní, a naprosto neuvěřitelně filtruje nerovnosti, životnost velmi slušná, vycházím z recenzí a vlastní zkušensoti - nájezd 150 tisíc kilometrů s tímto autem.
JayJay3
166 se uz nevyrabi kolik, 4 roky? Priznam se ze ni jsem se jel jen parkrat pri ruznych prilezitostech ale nikdy neridil, nepochybuju ze proti konkurencnim autum vyrabenym v prvni pol. tohoto (nebo uz min?) desetileti ma nejlepsi podvozek, ale to srovnani jsem bral na zaklade aktualnich modelu. Kvalita podvozku je pro nas kteri sednou za volant hrozna abstrakce posuzovat, mezi podvozkem a nesim zadkem je x faktoru kteri dojem ruzne posouvaji. Kazdopadne kamarad ma zminovanej Passat CC a podvozek je naladenej dokonale. A o Sciroccu radsi se rozepisovat nebudu protoze zazitek prave z jeho podvozku byl uzasnej... Hele ty pocity jsou hrozne individualni proto jsem i predtim reagoval ze je tezky to psat vse tak jednoznacne 😉
pocitac
ok, souhlas
kuko
vyráběla se tuším do 2008

s těmi podvozky souhlas - stačí si přečíst různé recenze na stejný vůz - někomu příjde podvozek tvrdý, jiný píše že je moc houpavý, pro dalšího je zas nevýrazný. Nějaké obecné trendy tam určitě jsou, ale subjektivní dojem může být docela překvapující
pocitac
Alfa 166 se totiž dělala se dvěma podvozky (sport a comfort) a také se dvěma převodovkami (město x dálnice).. takže odtud pramení ty rozdílné názory, já jezdil sport - podvozek, převodovka - dálnice... bez zaujetí, je to neskutečně povedené auto.
kuko
co jsem četl pojednání o ojetinách, tak tam A166 taky hodně chválili co se týče podvozku, hlavně pozdější sérii, kde už část dílů byla kompatibilní tuším s A147 a nemuseli se kupovat za pálky. Kritika směřovala hlavně k 4válcům, které notoricky trpí tuším na těsnost válců, naopak 6 válce víceméně pohodové, nafty taky.

Problém s kvalitou určitě byly, zejména přelom tisíciletí +/- 1/2 roky kolem něj. Tohle období bylo ale fatální i u jiných automobilek. Prostě šetření na všem a masivní zavádění elektroniky si vybralo svou daň.
Beaumont.
U těch podvozků bych spíš favorizoval Alfu, samozřejmě jsou obvykle laděné sportovně (jako celé auto) a tudíž tvrdší, ale jízdní vlastnosti jsou opravdu naprosto špičkové.
VW se obecně snaží spíš o kompromis pohodlí / jízdní vlastnosti, který se mu někdy podaří lépe (Golf - umí obojí výborně), jindy hůře (Passat, Polo - nic hrozného, ale ani ryba ani rak).

Jinak v podstatě souhlas. :yes:
JayJay3
On ten pokrok jde hrozne rychle dopredu, kdyz prisla 159 tak jeji podvozek byl na spici, ted jiz je nekolik modelu jinych automobilek na tom lip (Accord nepriklad).
Beaumont.
Může být, Accord jsem nezkoušel.
Nicméně 159 prošla FL, který se podvozku dotkl vcelku výrazně a je prý dost znát. Já bohužel řídil jen verze před FL.
JayJay3
Ja jo a je to pravda, vylepsil vyrazne, nicmene to co jsem psal nahore plati i pro ten FL model. O Accordu jsem presvedcenej z vlastni zkusenosti, Mazda6 byla tak nak nastejno a ten prijde FL kterej ji urcite zas posune a myslim ze novinari kteri zkousej desitky aut by jeste nejaky modely nasli.
euro89
v podstatě souhlas, jen bych napsal, že kvalita je lepší, než u VW a ty převodovky nevim, nevim... S žádnou Alfou v automatu jsem nikdy nejel, ale když jsem se svezl v A3 3.S FSI Quattro v DSG, tak mě převodovka (na to, že to byl automat) mile překvapila. Pro mě v každym případě bude vždycky ta jediná správná převodovka manuál, takže kdo dělá jaký automaty je mi celkem fuk... 😉
pocitac
s tou kvalitou sem se sek, je lepší u Alfy... alfa má ted nový dvojspojkový automat, ve všech testech vychází lépe než DSG, z toho vycházím ...
webpaja
Kde jsi četl test s dvouspojkou u AR prosím?
pocitac
Dvojspojkový automat DDCT se suchými spojkami ...
kuko
ty jo, za deset let se bude automat jmenovat DDCINUZBGT v spojení s motorem 0.8TDDSIHIDNB EcoMechoTurboPower bude mít podvozek SuperActiveTotalManiakEfficient a čudlík na startování HyperPowerVoCoGou :-!
pocitac
nejvíc se mi líbí, jak značí svoje diesly BMW prostě jen "d" a je to, není co dodat, ostatní je pod kapotou :yes: :-!
Provocateur
Vidím, že se diskuze zvrhla, kam zařadit Alfu a Volvo. U Volva jako značky je to těžký. Jsou modely, které jsou prémiové (S80, V70, X60, jistě tam bude patřit i S60) a modely, které mají blíž k mainstreamu (C30, S40, V50). U Alfy je to jasnější,k prémii má daleko asi jako Slováci ke zlatu v hokeji na OH (nic ve zlým bratři😄 ) a nenabízí nic navíc oproti lepšímu mainstreamu, ať už se jedná o techniku nebo image. Alfa je takový italský Subaru s akcentem na sportovnost s horší spolehlivostí a horšími jizdními vlastnostmi 😉
pocitac
Já mám tedy alfu zařazenou jasně. Auta se sportovním duchem, zaměřená na potěšení z jízdy, originálního stylu s důrazem na špičkovou kvalitu a výborné jízdní vlastosti. :yes: V německu je to BMW, Alfa jde trochu jinou cestou, ne tolik nabubřelou.
ethicon
Provocateur
Ses asi splet, ve druhé části mého příspěvku jsem psal o Alfě. Po přečtení "s důrazem na špičkovou kvalitu" jsem tvůj příspěvek už radši ani nedočetl.
kuko
nesúhlasím, Alfa má k prémii určite bližšie ako slovenský tým k titulu na OH >😒]

Inak prirovnanie Alfa - Subaru mi celkom sedí. Nie sú to klasické mainstreamové (povahou - podvozok, motory) autá pre široké masy, skor pre špecifickú cielovú skupinu, ktorá je napr. pre špičkové jazdné vlastnosti obetovať iné prednosti

v tomto by mohla byť podobná paralela napr. Saab-Lancia, ako viac do luxusu ťahané vozy s osobitým dizajnom a lahko športovým akcentom, nie v zmysle vymetania okruhov ale skor rýchlych e😜resov na dlhé trasy (silné motory ale zároveň pohodlné podvozky)
Beaumont.
:yes: :yes: :yes:
kuko
ještě jsem to chtěl upravit - to slovenské hokojové družstvo je samozřejmě "tím" a ne "tým" 😐

ta Lancia je celkem zajímavé téma, co s ní, kam jí směřovat, jak využít její historii. V současnoti jí tahají hodně do luxusních vod - Thema, nová Delta, možná částečně i Lybra neakcentovali moc z její bohaté sportovní historie.
Na druhou stranu chápu, že pozici sportovní značky má zastávat Alfa, takže aby se to mezi sebou nebilo, musí to odlišit. No ale když to fungovalo v dobách A164/Thema, proč by to nemohlo teď? Jako alternativa vůči německé trojce (které samozřejmě nemohou konkurovat co se týče třeba nabídky modelů/motorů a pod), se zaměřěním na určitý trhový segment, samozřejmě podpořeno nekompromisním akcentem na kvalitu, excesy si už prostě nemůžou dovolit. Uvidíme jak to dopadne. Poslední události ohledně Saabu ukázali, že existuje významná skupina zákazníků hledajících alternativu. Otázka je, jestli to bude stačit? 😐
T613
když tým tak tím [odkaz]

S Lancií to vidím špatně. Logicky by měla být Alfa směrována proti BMW, Lancia pak proti MB. Jenže..
Obě značky jsou dost odtrženy od podvědomí zákazníků. U Alfy méně, u Lancie zcela, takže než se uchytí bude jedna druhé ubírat zákazníky. A na to, aby se obě uživily těch zákazníků není dost. Takže jeden půjde z kola ven ...
da_b0mb
Mela by jit Lancia...dat ji na chvili k ledu...a kapital urcenej pro Lancii celej narvat do Alfy
T613
taky si myslím
kuko
nebo by měl jít k ledu MB a kapitál dát do Lancie a Saabu :-! >😒]

Navtech promine 😉
Navtech
Nebo do chrysleru
euro89
To ať radši zkrachuje celej Fiat, než položit Lancii!!!! Naopak si myslim, že by měli do Lancii nasypat co nejvíce financí, klidně i na úkor coure sportivo. Než tyhle značky skončili u jednoho majitele, byly to v podstatě konkurenti a vzhledem k tomu, že Lancia je pod Fiatem už od roku 1966, měl se starat hlavně o ní a nepřikupovat Alfu, pokud neměl na provoz obou značek peníze. Já mám sice rád všechny italský auta - tedy i Alfu Romeo. Ale co je pod Fiatem, tak stejně Alfa přišla o to hlavní co měla - zadní náhon a transaxle - takže kdybych se měl rozhodovat, jestli zachránit Alfu, nebo Lancii, tak neváhám ani vteřinu! Být na místě Fiatu, tak se vykašlu na image luxusně pojatý značky a vrátim Lancii zpátky její identitu, kterou měla v dobách, kdy její auta porážely konkurenci v rally rozdílem třídy! :yes: Lancia prostě musí žít navždy a co bude se zbytkem světa je mi jedno, tečka. 😄
da_b0mb
Fiat investuje všude možně...a prostě nemá momentálně na to, aby Lancii vracel tam, kde kdysi dávno byla. Lancia má bejt o exkluzivitě, ale mám pocit, že tomu tak není...stačí se podívat do Delty (interiér z Brava ji deklasuje)...a ani extravagantní exteriér to nezachrání. Příjde mi, že Lancia spíš živoří. Oproti tomu AR mi příjde mnohem exkluzivnější a má mnohem líp našlápnuto...MiTo, Giulietta, snad brzo i dálší přírustky. Ale je to věcí osobních sympatií, já jsem pro Alfu, ty pro Lancii 😄
Subaru.in
C30 mainstream... pekne sny pri poledni prestavce ve skolce preji! >😁
Navtech
Jsem rád, že mám jasno, proč se mi Alfa soustavně tak sr.ala. Podle zdejších teorií jsem do motoru místo oleje lil obyčejnou vodu, abych ušetřil. Asi jsem do prémiového auta měl lít prémiový evian.
jazva
Známy sa mi tiež sťažoval, že mu blbne elektrika v alfe. Hovoril: "Ako keby si elektrika v tom aute žila svoj vlastný život..." Až po čase zistil, že mal v garáži okrem Alfy ubytovanú aj rodinku myší, ktorá si vylepšovala jedálniček o elektronickú kabeláž jeho auta. >😁
acALIEN
a umely italsky >😁 ?
T613
jsi do toho určitě lil sojový olej! přiznej se!
kuko
nelil, házel tam tofu :-!
da_b0mb
jsi to lil do špatný díry...
Po rokoch volačo extra vtipné. >😁 >😁 :yes:
Klaudius
Čo bola pravda včera, nemusí byť úplná pravda dnes. Podobne Renault, kórejské značky, alebo v opačnom garde Toyota.
Ak niekto vyrába auto, na ktorom sa sústavne niečo sype, neznamená to, že bude také autá vyrábať večne. 😉
Navtech
Ano, to je přesná ideologie Fiatu, kterou sleduju někdy od počátku 90 let. "Ne, tohle už je naprosto jiný auto, to s tim minulym nemá nic společnýho" a je jedno, jestli je to Alfa, Fiat, nebo Lancia.
Navtech
Ano, to je přesná ideologie Fiatu, kterou sleduju někdy od počátku devadesátých let. "Ne, tohle už je naprosto jiný auto, to s tim minulym nemá nic společnýho" a je jedno, jestli je to Alfa, Fiat, nebo Lancia.
wolff
Jednou by to stačilo. Názor pěkný, leč nějak sem nepochytil jeho pointu. Fiat mělů problémy v 80. letech, část z nich se přehoupla do let 90. Pokud se ti Alfa s...a, je to prostě smůla a nebo byla chyba někde jinde. Je to prostě možné. Čím složitější auto tím větší šance, že s ním budou problémy. A Aůfy a Fiaty obecně byly v 90. letech o něco víc (znatelně složitější než třeba to VW) Tam v té době elektrické stahování okýnek snad nešlo ani za příplatek.

Jinak.. to že se vyskytly špatné kusy ještě i u 156 vím, an druhou strřanu nemám pocit, že yb to bylo ve větším ěmřítku než třeba u koncernu... dyť si můžeme povídat dlouhou dobu o povedených moptorech 2,5 TDI a 2,0 TDI z nichž celé série šly do koše a i ty co se dostaly do aut úplně bez problémů nebyly... Totéž elektrika.. (viz anše toledo, co při zamčení spouští okýnka atd..) Pak to musí řešit servis... Pokud je (byl) nedostatek servisů u nás co ALfy uměli, je to problék Italů..., a je fakt, že ybla doba kdy to moc neřešili. Tady podsud O.K.

Je ale enfér se tvářit třeba na 159, či Mito, či nastupující julinku jako na něco co má problém se spolehlivostí a pdoobně. Ty auta na tom budou o něco líp než koncernová a třeba ne o moc hůž než auta japonská, samozřejmě v závislosti na výbavě...

Takže.. já jen říkám, buďme fér..., já taky teď sám se sebou bojuju, abych nehodnotil celou produkci koncernu podle našeho Yetiho. Pak by na tom ten koncern moc dobře nebyl, když 1,8 TSI skapala a je na výměnu (snad už v pátek to bude hotové) po necelých 30 000 km. Takže tak. Jen doufám, že to nebudu muset rozmazávat a že všechno zvládnou jak mají (byť náhradní auto ještě nedali 😄
RS
Tak trošku je to ale pravda, šetřit na nesprávném místě se nikdy nevyplatí. Jinak samozřejmě italská elektronika byla vždycky něco navíc >😒] 😉
acALIEN
>😁 >😁 >😁 >😁
GTI
GTI
No, tak to byla diskuze. Osobně považuji za velký očiotevírající přínos, že tu skalní fandové značky Alfa Romeo velmi podrobně srovnávají produkci s Volkswagenem. Ano ano, kdo chce být velkým, má se s velkými i poměřovat.

Osobně bych si to srovnání na diskuzi nedovolil. Na to mám Alfu zakomponovanou trochu v jiných světech. Berme prostě na vědomí, že u alfans je to tak ovšem přirozené.

Myslím, že je docela fajn, že jsme se dokázali shodnout na poměrně nepřekvapivé, alfisty však dosud důsledně tajené skutečnosti, že totiž nejrozšířenější motorizací modelu 159 na českém trhu je druhá nejslabší nafta. Můžeme si tedy pozměnit diskuzní soustavnou letitou masáž, že snad milovníci alf jsou nějací festovní sportovní jezdci, jimž vše pod 250 koní připadá jako RC model... a za směroplatné vzít to, že jsou to přesně stejní jezdci jako my.

A konečně jsme se dozvěděli, že snad na přímý popud jednoho zdejšího kolegy bude Lancia provádět doslova epochální lifting Delty. Půjde prý totiž o to, že dojde k liftingu podvozkové platformy, která z Delty udělá doslova létající křídlo. Údajně taktéž při tomto liftingu dojde k integrálu. Jestli má kolega na mysli povinné fasování přileb, pohonu 4x4, završení integračního procesu s Ferrari, či zda má jít o pouhý superrsport v základu, to je zatím ve hvězdách.

Nejlépe dopadla Giulietta. Dokonalý mainstreamový moderní hatchback. Jak si povede v přímé konkurenci (mégane, astra, bravo) to potvrdí čas. Však nás to zde bude jistě zajímat.

P.S. BRAVO GIULIETTA :yes:
pocitac
Držíme palce, Giulietta, to auto si to zaslouží. :yes:
GTI
Já zase držím palce tobě, i když si to nezasloužíš... 😉
acALIEN
nemuzes mu drzet palce, vsechny je uz drzis VW, i kdyz si to nezaslouzi 😄 😄 .
pocitac
hele kluci, budeme se držet za palce všichni a je to :yes: :yes: :yes:
Beaumont.
Dozvěděli jsme se tu dnes opravdu dost zajímavých věcí. Tak třeba😒br />
- Giulietta kromě krásného designu a skvělých motorů nabídne taky odpovídající podvozek a v neposlední řadě i důraz na nízkou hmotnost. Výborně.

- GTI se nám tu (poprvé!!) veřejně přiznal k JEDNÉ ze svých mnoha LŽÍ. Za to mu patří uznání, třeba je to začátek cesty k tomu, aby se stal lepším (tj. pravdomluvným) člověkem. Ta cesta ale bude dlouhá, držme mu palce...

- Alfa 159 se stejně jako její konkurenti od BMW, Audi a Mercedesu prodává nejvíc se čtřválcovými naftovými motorizacemi s výkonem kolem 150 - 180 koní. To celkem není nic nového, většina z nás to už věděla dávno (minimálně ti, kdo čtou buď AutoTip, AutoBild a/nebo zdejší blogy). Ale třeba to pro někoho novinka je.

- Mnozí považují Alfu Romeo za prémii. Jiní za tzv. subprémii. Jeden mostecký právník ji považuje za mainstream.
BaracudaJ
Důraz na nízkou hmotnost platí obecně při stavbě všech aut. Rozhodující je kolik Giulietta přibere oproti 147. Pak se tu můžeš rozplývat nad snížením hmotnosti.

Kdo že považuje Alfu za prémii? Že by majitelé Alf.
Emel
Já ji taky považuju za mainstream. Sice speciální, ale pořád mainstream. Automobilka s největším autem ve střední třídě nemůže být pro mě plnohodnotná prémie. Podívej se i na motorizace u 159... a srovnej třeba se Superbem. A pak srovnej s BMW. A srovnej si ceníky.

Ok, možnosti konfigurovat vzhled interiéru jsou nadprůměrné, řekněme prémiové. Design a důraz na individualitu také. To je ale málo.
Ronault.
Já bych řekl, že řešit to, jestli je Alfa mainstream nebo subprémie nebo gigasupertrupermainstream je úplně jedno. Až si půjdeš koupit alfu, tak si půjdeš snad koupit Alfu, protože je... Alfa. To vaše třídění je zajímavé, ale celkově je to jen vděčné téma pro diskuzní "pololaiky", aby se měli o čem bavit.

PS: Pololaik = člověk s řidičákem a umí rozeznat Exeo od A4 >😒]
Emel
Supermainstream neexistuje. Subprémie je možná to Volvo. Pro mě mainstream není nic urážlivého, je to prostě označení normálních aut za normální ceny. Subaru, Alfa, Lancia, Saab - to jsou specializované značky v rámci mainstreamu.

Koupi Alfy jsme tu nedávno probírali s Tomikem, mě osobně dává smysl 159 1.8TBi nebo Mito T-Jet či Multiair...
Ronault.
S Mitem a 159 souhlas.

Jinak jsi mne ale moc nepochopil. Jde mi o to, že v tom všem hádání o tom, kam zařadit alfu, i když to není vlastně prakticky důležité, se ztrácejí informace tech. charakteru, které důležité naopak jsou... a proto říkám, že to třídění je pololaické/poloprofesionální...
Beaumont.
Když to napíšeš takhle, nemám s tím problém, prostě to respektuji jako názor, byť jiný než ten můj.

Kdo označuje Alfu za prémii? Tak na webu třeba třeba tady😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]

Všechno jsou to britské motoristické servery podobné auto.cz, žádné blogy nebo tak něco.
Re: Beaumont.

acALIEN
Kaslete na Italskou zmrzlinu, pojdte si povidat o A1 >😁
acALIEN
Nasel jsem super joke na Alfu 😒br />
Alfa Depreciation ...
Wait a minute >😒]
acALIEN
a jeste >😁 >😁 >😁

why did the alfa park next to the beemer?
so it could spew on it.
acALIEN
>😁 >😁

Why did the Alfa drive cross the road?

To pick u p the bits he lost yesterday. >😒]
euro89
Chceš si povídat o dálnici, nebo o čem..?
acALIEN
Bawo chvalim, dobrej zacatek, pockej, az poprve koupis nove :yes: . Vitej do rodiny.
euro89
Dík, ale asi tě zklamu. Až budu mít prachy na nový auto, tak koupim buď Lancii, nebo Jaguar 😉 Strašně se mi líbí nový XF... Nic méně je pravděpodobný, že do tý doby budu mít ještě pár ojetin a ty budou mít asi ve znaku modrobílou vrtuli. Rád bych vyzkoušel E38 v úpravě Alpina B12, případně 850i v manuálu 😄 Nějak mám pocit, že baworák se vyplatí hlavně ojetej díky tomu, že ty auta prostě i po letech "držej" :yes: Ale u novýho auta bych dal např. před 5er přednost Jaguaru XF, protože ten má, jak já říkávám, charakter a duši. Navíc se rád odlišuju od většiny a BMW je už dneska moc běžný auto na můj vkus.
acALIEN
Jaguar charakter a dusi ztratil jiz davno...-
Ronault.
Ale kdeže, právě nabírá nový charakter, ten starý už nebyl utáhnutelný a byl vyčpělý. Podívej se na nové XF, nádherný osobitý vůz :yes:
Subaru.in
Ne z jeho detstvi, tak mu jeho sen neber! Nikdo ti nebere ten tvuj! 😉
Ronault.
Nějak si s tebou nikdo nepovídá 8-s
acALIEN
>😁 Kaslou na me >😁
Ronault.
Neboj, i když si Oplista a hokejista, tak tě mám rád! >😒] >😁 >😁
wolff
Chci se zeptat a zeptám se tedy přímo.

Je koncern Fiat skutečně tím největším soupeřem na evropském trhu pro koncern Volkswagen? Proč mne tato otázka napadá je prosté. Jakmile se objeví jakýkoliv jen trochu zajímavější článek o koncernu Fiat, hned přispěchá (většinou banda) internetových lidiček, kteří povětšinou dlouhodobě chrání a prosazují koncern Volkswagen napříč značkami v rámci diskuze. Dnes (nečetl sem to - snad jen tak zběžně) například strýček Bob a pak nám všem známý lhář GTI. Tento človíček z !!!!Mostu!!!! se dlouhodobě snaží prosazovat SVOJE názory jako jediné správné...což je jeho neoddiskutovatelné právo a já osobně mu to neberu. Dříve sem s ním také diskutoval (v dobách, kdy se s ním dalo i na něčem shodnout a dokonce i rozumně bavit), ale vše skončilo v jeden památný moment. Tím momentem byl příchod veleúspěšného Fiatu 500, který tento "odborník" pasoval šmahem na propadáku roku a pak vedl svoji svatou válku proti F 500, která se poté zcela zjevně rozrostla na válku obecně protifiatovskou. Do té doby mu překážely pouze produkty japonské (jsi evrospký patriot ne? - argument jak noha), ale s příchodem F 500 se vše změnilo (a dnes už je dobrým argumentem i Splash - proč asi? 😄 ). Kdo sem chodí 8 let a více jako já, vedl tady nespočet diskuzních válek a pubertu má už dávno za sebou a něco po silnicích najezdil...ale všichni si musí přiznat, že žádná taková VÁLKA z žádné strany nebyla vedena tak ideologicky a dogmaticky jako tato svatá válka nicku GTI. Zešměšňování diskuzních oponentů, narážky na jejich osoby, gramatiku, věk (aniž by věděl jejich identitu) atd... umělé překrucování faktu a snaha o dohonestaci čehokoliv made by Fiat pouze dokresluje celý fakt. Tento človíček je svou snahou schopen zabít (při průměrné rychlosti psaní běžného přiispěvatele) i 8 hodin z 12 hodin běžného dne... To si každý může ověřit...

Co je zajímavé tak tuto dobu nevěnuje na psaní blogů (což yb bylo i do jisté míry záslužné byly-li by o hodinkách), nebo na chvalozpěvy všeho německého pod články o německých vozech a vše co s ními souvisí, ale brojí a bojuje právě zejména pod články o autech italských (ano Lamborghini se to netýká)...(malé odskočení a jen taková rozcvička u francouszkých aut, zejména Laguna a Megane pouze dokresluje můj názor).

Tedy... Napsal sem dost..., po tom co tady někteří předvedli za OT a flamewar nemám už ani chuť psát cokoliv k nové AR (byť sem přesvědčen že to bude opravdu ve všech parametrech s výjimkou velikosti kufru nejen subjektivně nejlepší auto ve třídě -taky ale nejdražší 😒 ), nechci působit dojmem stihomamu, ale myslím, že je zrovna pod tímto příspěvkem nejlepší čas aby se všiochni normálně duševně zdraví jedinci zamysleli nad tím co sem napsal.

Já za sebe jeho příspěvky ignoruji a doporučoval bych tuto cestu zvolit i pro ostatní. Pak bude možná lepší debata i s ostatními mírně ortodoxními diskutujícími. Děkuji.

P.S. Kdo sleduje co tady píšu já ví moc dobře, že o tom, že bude mít Jůlinka víceprvek sem psal už před 2 měsícema... Ať se všem daří a více diskuzního klidu. Případně..hodně štěstí, aby Vás nepotkala cenzura, tak jako funguje na konkurenčním soukromém webu.
RS
Chci se zeptat a zeptám se tedy přímo.

Je koncern Volkswagen skutečně tím největším soupeřem na evropském trhu pro koncern Fiat? Proč mne tato otázka napadá je prosté. Jakmile se objeví jakýkoliv jen trochu zajímavější článek o koncernu Volkswagen, hned přispěchá (většinou banda) internetových lidiček, kteří povětšinou dlouhodobě chrání a prosazují koncern Fiat napříč značkami v rámci diskuze.
wolff
Nebudu reagovat na podobné hloposti. Napíšu snad jen.

Pokud má někdo pocit, že bych, nebo třeba Baumont a další diskutuájící měli potřebu dehonestovat koncern v každé diskuzi a při každé příležitosti a trávili sme tím hodiny a hodiny času ať dá prosím důkaz. Jinak je to úplně zbytečný příspěvek. Dej důkaz, kde já napříkald pod článekm o Golfu mám 15 příspěvků (tak jak třeba GTI zde), kde píšu, jak je Golf nehezký, jak je unylý atd...

Pokud se majitelé a fandové italských aut pod tématem o italském autě baví o italských autech, případně vyvracejí lži lidí, co s italskými auty dnes nemají ani zkušenost, pak narovinu říkám, to je v pořádku!!!! Byť mě osobně to už neustále dokola omrzelo, což si myslím, že je poznat.
RS
Nejde o Ultras Fiat, ani o konkrétní osoby (no i když... ) Jen mi přijde vysoce úsměvné, že zvracet pod články o VW produktech, idálně Golf, Passat, nebo ještě lépe Fabie, která funguje jako lepidlo na demenci, je v pořádku, ale na Fiat se sahat nesmí 😉

Většinou vlastně zaflákají diskuzi "ti druzí", kteří buď zvrací na VW, nebo se do krve bijí za vlastní značku k čemuž stačí sebemenší negativně vyznívající názor.

Když už nic, je to aspoň sranda 😄

Ťoť vše z mravnostního oddělení OT tématu.
wolff
Já s tebou v zásadě souhlasím...

Na druhou stranu jen jedna jediná osoba zde na internetu si dá tu práci psát blogy o nepohodlných značkách (namátkou blog na téma Laguna, nebo blog, kde píše tu svoji lež o 159). To je to na co chci upozornit. Když si 10 lidí pod Fabií napíše jak je hnusná, tak to podle mne není nic, z čeho by si měl i majitel Fabie dělat vrásky (nebéo dokonce automobilka). Mu se líbí a jedeme dál.

Ale číst tady kakance na téma, jaké je to auto šrot.. furt dokola a dokola a neustálé kastování lidí podle auta... To už je podle mne trochu jiný level. Vidím prostě rozdíl mezi tím když napíšeš. Fabie je hnus a nebo když napíšeš Fabie je hnus a kdo si ji koupí je taky hnusnej a je to od přírody loser. Asi víš co tím myslím... mě je to celkem *. Já si koupil auto přesně takové jaké sem chtěl (i když se mě tady jeden snaží přesvědčit, že jen jaké mi dovolila peněženka, což je prostě lež, nebo další o tom jaký vrak to auto vlastně je a jak neposlehlivé je - nevím teda kde na to přišli, já narozdíl od nich v tom autě jezdím) a rozhodně mne nějaká pomatená figurka z Mostu nerozhodí (byť si to může myslet). Jen se snažím zdejší diskuzi uklidnit, upozornit na určitý aspekt. Rozhodně není v pořádku když zloděj křičí zloděje..na druhou stranu tohle auto by si podle mne zasloužilo férovou diskuzi, bohužel díky některým osobám to prostě není možné. To je vše. Řešením je prostě s tímto člověkem nediskutovat neodpovídat mu.. on se vyplká v jednom, či dvouch dlouhých příspěvcích a jedeme dál.

AR.. :yes:
Ronault.
Chci se tě zeptat a zeptám se tě přímo😒br />
Spíš vůbec někdy z tady těch diskuzí? 8-s Popravdě napsat něco tak dlouhého, co se nechce číst, ragovat na virtuální postavičky na diskuzi a výsledek z toho nemít žádný, to je tedy síla... Chce to dovolenou...
RS
slohovkáři bijte se 😄 :yes:
Ronault.
Taky mi to tak příjde, ještě, že ten internet je. Představ si, že by takhle nabroušený šel do hospody a tam se porval s nějakým příznivcem VW... to by bylo další čerpání z již tak chudého rozpočtu pro zdravotnictví >😁
acALIEN
To nemuzes tak brat, koukej, jak se rozepises ty 😒br />
RENAULT A VSECHNO CO JE Z FRANCIE STOJI ZA H_VNO, JE TO NESPOLEHLIVE, NEKVALITNE ZPRACOVANE A PRO HOLKY.

(ahahahaha >😁 )

jo a jeste😒br /> VYSLEDKY TECHTO AUT V CRASHTESTECH NEMAJI S REALNOU BEZPECNOSTI NIC SPOLECNEHO
RS
a smrdí
acALIEN
>😁 >😁
Ronault.
Ty se nesměj, ty taky zrovna nevoníš... >😒] Už si viděl voňavou hokejovou šatnu? >😁 >😁
Ronault.
Jak se rozpíšu já?

Přestaň chlastat okenu! :-! >😁 >😁
acALIEN
Ne, jsem sobec, nenecham ti ani kapku >😁 .
Ronault.
Kašlu na tebe, jdu na vodu z ostřikovačů >😁
wolff
Ronaulte, já sice chápu, že Kangoo je supersport atd..., ale na druhou stranu ty by si měl chápat, že pokud někdo nepochopí psaný text a nebo ho pochopí špatně, měl by prvně (v rámci slušnosti pokud má potřebu reagovat) začít hledat chybu u sebe... Nerad bych GTImu dával zapravdu v rámci nedostatečnosti některých zdejších diskutujících... 😉
Ronault.
Víš, wolffe, jsi vlastně hodně podobný tomu GTI, překroucíš slova kolegů diskutérů (netuším proč mi vkládáš do úst věty o Kangoo a supersportu...?), reaguješ dlouhými zápisky do virtuálních diskuzí... Máš ale ještě horší problém než GTI. Zatímco GTi se nenechá tebou ovládat, tak ty jim a ostatními ano. Připadá mi, že v každém tvém příspěvku trpíš stihomamem, kdy ti zase někdo šlápne na Fiat.

Místo abys ocenil mou radu s dovolenou, tak na mne zaútočíš a urážíš, ale mě to nevadí, do diskuzí se chodím bavit, ne hádat o tom, který znáček na kapotě je nejlepší 😉 Přeji ti hezký fiat-den, představ si pod tím, co chceš 😉
RS
Chtěl jsem už jít pryč, ale teď si teda počkám, jak to dopadne >😁 :yes:
da_b0mb
sorry, máš to moc dlouhý (text), nebudu tě číst... >😒]
Ronault.
Sorry, příště pro tebe udělám kratší verzi, vím, že polonegramotným to trvá moc dlouho >😒] >😁
RS
Polonegramotnej pololaik. Z toho by se jeden polopo... >😒]
Ronault.
Já za to nemůžu, od doby, kdy jsem spatřil prvně nové Polo, tak vidím věci tak nějak... poloviční >😒] >😁
acALIEN
Nejlepsi na kapote je p_ca >😁 , ne ta plastova a pochromovana, ta co se lepi na roztocenou vrtuli.

(Odhodme pro dnesni vecer intelekt, mam dobrou naladu >😁 )
Ronault.
Nechápu, jak ty chceš odhodit něco, co nemáš >😒] >😒] >😁
acALIEN
Musel jsem ho potlacovat, abysme si rozumeli alespon trosku, ted jsem ho na par hodin odhodil uplne, snad ho zase nekdy potkam >😁 >😁 >😒] , kdyby sel kolem tebe, tak ho nech bejt, tobe to stejne nepomuze 😉 >😁
Ronault.
No to máš recht, nepomůže, tím tvým intelektem bych si jen pohoršil >😒] 😉 >😁
wolff
Cituji😒br /> "Vše sedí, až teda na nadpis, tam máš chybu, má tam být Kangoo, zaměstnanče PR oddělení Fiatu 8-s >😁"

Vzpomínáš? No pokud ne, tak máš hodně krátkou pamět... A to jenom proto, že sem si dovolil napsat o novém Doblu, které sem si náhodou byl ten den omrknout, protože stálo na prodejně a já si šel vyzvednout na své auto originál plastík kryjící plusový pól na baterii mýho auta, který sem někde potratil? Ano v tématu o Kangoo, které je úplně stejné třída jako Kangoo a jiný vhodnější tread nebyl.

Tam hledej zakopanýho psa toho, co sem ti napsal dnes v kontextu toho, že si napsal, že nerozumíš mému textu. Pokud máš problém se čtením delšího příspěvku tak ho prostě nečti a nekomentuj to, nebot ten text má halvu a patu a vše říkající.

Pokud se chceš zde ted tvářit jako jeden ze spravedlivých, tak z mého pohledu máš smůlu. A jaký mám já osobně vztah k Fiatu potom je ti houno. Hodně lidí mě na internetu zná i osobně a moc dobře vědí co dělám. Dokonce sem tady měl i moji fotku a fotku mých aut. To že mám kladný vztah k Fiatu, když x-té auto co mám (a mé okolí) je bezproblémový Fiat, na tom nevidím nic špatného. Má to tak asi každý.

Proto, pokud chceš se mnou diskutovat na úrovni a hodláš se toho dovolávat, tak laskavě komunikuj jako dospělý, případně by se hodila i omluva.

P.S. Snad to na tebe není moc dlouhý... 😉
Ronault.
A kde v tom, co jsem napsal, je řečeno, že Kangoo je supersport? Pokud vycházíš z faktu, že jsem jen zaměnil Kangoo za Doblo v tvém textu, tak je ty tedy tvrdíš, že Doblo je supersport. Tedy pokud si to opravdu myslíš Wolffe, tak by ses měl slušně dovzdělat.

Chápu, že jsi někde musel vypsat své dojmy z Dobla, asi tě už doma nikdo neposlouchá, tak jsi své nadšení z auta musel někde vytroubit, takže se ti omluvím za omezování tvé grafomanie.

Neboj, text dočtu, protože je adresovaný mně´a milostné dopisy jsem si vždy rád přečetl. Omlouvat se ti nebudu. Omluvil se ti někdy lékař za to, že se pokouší tě léčit?

Jinak moc hezky to shrnul dole "sacoer" :yes:
wolff
No comment...
Tvůj attack byl mimo mísu, supersport je volná parafráze (pokud se na ni upínáš). Vzhledem k tomu, že si reagoval jak histerická ženská na to co sem napsal o Doblu, mohl sem, mít oprávněně pocit, že si myslíš, že je to nějaký supersport mezi dodávkami (ten renault)..jak klasik říká Ferrari mezi dodávkami. Doblo nyní mezi konkurencí kraluje zpracováním a ztvárněním interiéru a to je to co mě na Doblu nadchlo. Vše ostatní je asi v rámci třídy plus minus stejné.. proto sem tak nějak nechápal tvoji panickou reakci. Ale budiž. Auta s p.u na kapotě jsou lepší než Fiaty, zejména Kango... a dále na toto téma nemusíme psát.

Ono pleteš si prostě dojmy.. tváříš se, jako bych já něco obhajoval (mimoto sem na Kango nenapsal křivého slova), ale pokud někdo reagoval histericky, pak i podle citovaného příspěvku si to byl ty... a vykrucování z tohoto faktu ti nejde.. Snad časem to bdue lepší... 😉 >😒]
Ronault.
Wolffe, díky, že jsi tady ten můj příspěvek okopíroval, aspoň nemusím hledat a zjišťovat, jestli jsem tam napsal na konci smajlík nebo ne. A jooo, napsal:" >😁 "... to je ten hYsterický, viď? Chápu, že tě svádí můj nick Ronault, ale zkus trochu použít smysl pro humor a nadsázku. Nevím, jestli se to dá u Fiatu připlatit, u Ronaultu to mají >😒]

PS: Hysterie je od slova "hystera", čili děloha. Řečtí lékaři se totiž domnívali, že ženy trpící touto psychickou poruchou mají zvětšenou dělohu. Samozřejmě to tak není. Dnes se ale toto označení již nepoužívá, lépe je napsat "kognitivní disociační porucha", to abys s touto diagnozou mohl rovnou vyhledat odborníky především ty 😉
wolff
Jistě, když nevím kudy kam, tak začneme googlit.. Díky, poučil si mě.. Na druhou stranu se ti přiznám, že podobné slovo používám jednou za rok a s největší pravděpodobností si tvůj krásný rozbor nebudu pamatovat... (mám opravdu jiné starosti a zájmy) Na smilik se nevymlouvej. Co sem napsal je prostě pravda.

A pokud to slovo budu potřebovat někde do oficiálního dokumentu, tak si piš, že si ho podobně jako ty vyhledám. Diskuze na internetu je pouze fomrální, tudíž upozorňovat na podobnou věc je hodno poraženého diskutéra bez argumentů (oblíbená činnost GTIho)...protože argumenty by měly být především věcné, nikoliv osobní.

Imho s Renaultem se pleteš. Renault mám rád a nemám absolutně nic proti. Kdyby si byl trochu víc ve věci, tak bys věděl, že o Laguně sem sám uvažoval a považuji ji za velmi dobré auto (za krásné peníze). A to se mi líbí i sedan. Na druhou stranu ano bál sem se taky její pověstné spolehlivosti (což ostatně ani dealeři nezastírají, že má Laguna pokakanou pověst).
Ronault.
Musím tě zklamat, negooglil jsem to slovo, tohle mám, jak bych to řekl, v rámci své "profese" povinně vědět. Ale to jen mimo.

Ten "smajlík" tam je hodně podstatný, říká se tomu také emotikon, od slova emoce a má vyjadřovat právě ty emoce. Pokud já se směji a ty to přehlédneš v textu, tak to není má vina, ale tvá, že jsi jak rozzuřený býk před rudou vlajkou. Pravdu neurčuješ bohužel ty 😉

O těch věcných argumentech si to prosím zapamatuj, zatím ti v tvých příspěvcích kraluje spíše osobní zášť.

Také jsem nikde neřekl, že nemáš rád Renault, ale že jakmile vidíš Ronault, tak hned čekáš útok fanouška Renaultu (nejsem skalní fanoušek Renaultu, pro upřesnění, ani jej nevlastním - občas jezdím, to ano). Dokonce mám rád i Fiaty, není vlastně značka, kterou bych vyloženě nesnášel.
wolff
pak je vše v pořádku. Hoď se tedy do klidu a bojuj s tou věcnou argumentací a šetři smiliky... Možná to pak prospěje i diskuzi a něco rozumného se od tebe dovíme... Chtít slovíčkařit a dokonce písmenkvoat na internetu je krajně.., jak ybch to řekl slušně...BLBOST. 😉

P.S. Míň těch soudů na téma duševní pohody a stavu ostatních diskutujících... Tady.. soudě dle našeho problému máš jisté rezervy...
RS
Jsem polozklamán, čekal jsem víc.
wolff
Hádal by ses s dítětem, notabene o ničem?

Asi ne co?

Já to taky nedělám, píšu jen nezbytně nutné... 😉
acALIEN
jeee to je zase beno do ohne >😁
sacoer
Keby to napísal hocikto iný, nepoviem ani slovo a v podstate máš pravdu, ale ty Wolff si asi posledný , kto môže kritizovať GTI-ho za jeho bludy, veď ty si v podstate taký istý ,len na druhej strane barikády. Všetko v okolí Fiatu je naj a žiadny iný názor nepoznáš. Za tvoje urážky a neschopnosť slušne diskutovať ťa už v podstate vyhodili z tvojho milovaného fóra, kde si trávil viac času ako GTI tu a tak by sa dalo pokračovať ďalej.
Vodu káže víno pije - Wolff . >😁
wolff
Tam mě nevyhodili, jen mi začali cenzurovat příspěvky, protože se jim nehodilo do krámu, že píšu, že má škodovka porcuhové převodovky, což je imho pravda... Dá se to dohledat... Je to soukromý server, který musí z něčeho žít, tak to prostě chápu. Já tam neporušil jediné pravidlo diskuze, proč by mě měli cenzutovat, mimo toho, že nepíšu to, co se psát smí.

Pokud by si chodil na sever nokie a psal tam všechny negativa a chválil konkurenci, asi by tě tam taky dlouho nenechali psát a tvoje příspěvky začali cenzurovat. To, že mě začali cenzurovat beru jako svůj úspěch... Jestli tomu dokážeš rozumnět, pak víš o čem píšu....

A ještě jedna věc. zásadní rozdíl je v tom, že já hajím svoji oblíbenou značku v 95% případů v tématu o ni. GTI a jiní haní svojí neoblíbenou značku všude. Vidíš ten zásadní rozdíl??? Ten je opravdu propastný...

P.S. Ještě k tomu autorevu.cz Jediní dva uživatelé, kteří měli to auto v tom treadu sme byli dva Já a Murphy (ten chodí i sem)... Já jinam než tam nepsal, tedy jen do vlákna Fiat Bravo2. A přes to mě začali cenzurovat... Ale rozumím tomu, mají na to právo, je to soukromý server. Mohou cenzurovat koho chtějí, an druhou stranu je potřeba říct, že to není VEŘEJNÉ forum, ale forum, co patří nějakému Kypřanovi, potažmo vlastníkovi C-Press. Tohle zatím veřejné forum je :yes: a nikdy sem tady neměl jediný konflikt, třebas i s adminy. Naopak, byť sem si taky někdy rýpl... 😉 :yes: (když se třeba spletlil)
sacoer
Ale neklam prosím ťa ! Nikomu tam nikdy nezačali cenzurovať príspevky pre kritiku škodovky, alebo koncernu.
"Netřeba mluvit v minulém čase. Však nemá BAN, pouze schvalování příspěvků. Takže pokud dokáže psát slušně, tak tu může klidně dál. Že on to interpretuje jako, že mu "bylo znemožněno psát," tak je to holt jen jeho osobní problém, že nedokáže diskutovat na úrovni bez urážení kohokoliv, kdo má jiný názor než on. Stejně tak údajné spiknutí, že to má za "protikoncernové nepohodlné názory" je naprostá volovina. Schvalování příspěvků už zde měli i koncernisti a nebyl jen jeden. "
>😁
wolff
Jo tohle psal jeden z moderátorů. Není to bohužel pravda. Resp. je pravda, že neměli odvahu mi dát BAN (protože neměli důvod)
Imho nic neslušného sem nenapsal, nikoho sem neurazil, což se dá dohledat. Cenzura příspěvků opravdu funguje...

Za prvé.. Oni ví, že sem natolik hrdý, že tam psát už nebudu, za druhé, sem to zkusil jen jednou, že sem chtěl uživateli niku Smankote napsat (nemá možnost SZ), že pokud by chtěl vyzkoušet Bravo sport (odvolával se přímo na mě), tak mě měl dávno napsat. A co myslíš? Neprošlo to.

Nepiš laskavě o tom o čem nevíš a nebo pokud chceš o problematice něco vědět, tak si zjist i o co šlo. Najdi to za co mi začali cenzurovat příspěvky (nikdo mne neinformoval o tom, co sem udělal špatně). Já ti jen s klidným svědomím mohu sdělit to, že ty příspěvky co neprošly se v 90% týkají toho, že odešla převodovka koncernu VW ve vztahu s motorem 1,6 MPI.

P.S. Ještě vím co píšu..., není to tak dávno...
sacoer
Ja viem veľmi dobre čo píšem a sledoval som to a nič iné ako to , že moderátor mál úplnú pravdu sa na to povedať nedá, lenže ja chápem, že ty to nikdy nepochopíš, ale o to tu vôbec neide.
wolff
LŽEŠ!

P.S." Pokud chceš tady tvrdit, že víš líp než já co sem psal a nebylo zveřejněno, pak ti blahopřeji. To že si ti ušmudlanci (v průměru věk kolem 23) mezi sebou dávají echo co pustí a co ne, je věc druhá.

Já nejsem natolik blbý, abych si myslel, že to budu mít diskuzně snadné, když nemám širokou veřejností přijaté názory.. Na druáhou stranu se budu vždy ohrazovat proti lžím tohoto formátu, co tady předvádíš ty. Pokud neumíš svá tvrzení doložit tak nic nepiš. Pokud umíš, tak je dolož a můžeme si klidně tady a nebo po icq a nebo i osobně ty argumenty projít. Mě je to jedno. Já sem si setsakra podrobně prošel rpavidla diksuze a formy jakým způsobem je možné diskuzi vést a povinnosti diskutujících i moderátorů.

V opačném případě ti tady píšu (a tady končí sranda) nelži, přestaň okamžitě v osobní rovině LHAT. V lepším případě se omluv.
sacoer
O čom tu zase rozprávaš aj na konkurenčnom fóre si bol x - krát usvedčený z klamstiev a urazený si aj "navždy" odišiel. Tvoja diskusia spočívala z väčšej časti z urážok a osočovania a za to si aj dostal cenzúru príspevkov, tak čo ti ja mám dokazovať preboha ?
Veď pokiaľ viem tak na tom fóre sa hovorilo , že máš hrať v druhej časti filmu "Lhář, Lhář" >😒]
wolff
Takže důkaz žádný? To sem si myslel... :yes:
wolff
Takže bez argumentů... Čekal sem to... Nepřekvapil si mě... :yes: Už raději nic nepiš.. 😉
100oktanu
Pravda, mohl by objevit další tvé lži...
sacoer
:yes: :yes: :yes:
wolff
Hledej šmudlo hledej... Zatím je to mimo mísu... 😉
sacoer
Nechcem aby si aj odtiaľ navždy odišiel, to by bola škoda 😉, ale keď chceš dôkazy vieš kde ich máš hľadať nie?
wolff
Ne nevím. Jestli myslíš autorevue.cz, kde si jeden človíček co se stal moderátorem léčí své mindráky, tak to jako důkaz fakt neberu... Zkus lepší. Pokud se hodláš na to téma bavit, já sem připravený, ale zkus hodit do placu nějaký důkaz...něčeho ...tvého tvrzení..., neboť...ty tady píšeš, že tam mám zákaz a při tom ho nemám, jen prostě jeden ubohý moderátorek (jak sám napsal) zadržuje moje příspěvky. Prostě soukromé forum, kde má na to pan majitel právo... Furt tak nějak nechápu co ti na tom vadí...(teda krom toho že lžeš, to by mi vadilo taky). A už vůbec nechápu, proč se na stránkách auto.cz bavíš o stránkách konkurčních. C-Press je jeden z mnoha... to můžeš začít řešit tipcars, autoweb a další... Imho četl si aspoň pravidla fora zde a a tam? A víš která pravidla te´d porušuješ a který sem měl jako poruši já? Nevíš nic a píšeš... Už raději nic neřeš... akorát se v tom plácáš...
sacoer
Každý kto ťa pozná vie , že to "lhaní" a fanatizmus je pre teba typická vlastnosť. Môj pôvodný príspevok bol snáď každému jasný, kritizuješ GTI-ho a pritom robíš toto isté čo on ,len každý má tu svoju milovanú značku. Ty si sa chytil viac menej nepodstatnej časti. Vôbec nechápem aké dôkazy , alebo čo vlastne chceš. Nepoznám človeka, ktorý by ti v tých tvojich výplodoch , ktoré si predvádzal dal za pravdu, tak sa nad sebou zamysli a pokračuj v tom aspoň tak dobre ako doteraz, lebo každý si sem tam rád prečíta tvoje fantasmagorické výlevy. :yes: :yes: :yes:
wolff
Hmm, takže opět jen snůžka nějakých proklamací, že sem fanatik, že píšu fantasmagorie a že každý mě zná atd.., ale jediný důkaz si nepřinesl... Kurnik..., že ty obecnosti jsou tak snadné... Já sem po tobě chtěl aspoň jeden jediný důkaz, aby si dal odkaz nebo si citoval, kde sem napsal nějakou hloupost (prokazatelně), něco co není pravda (prokazatelně), případně co je mimo mísu... a jak sem čekal... Nic.

Tak víš co? Příště si ty svoje obecné soudy nech od cesty, neboť se tím akorát děláš hloupýma a zcela zbytečným. Úplně zbytečně si zabředl do diskuze (teď z ní couváš), pro kterou si neměl ani podklady a ani další info. Já netvdím, že jsem neomylný, ale rozhdoně sem nikde záměrně nelhal a nebo vytvářel polopravdy a či něco podobného jako to mají ve zvyku jiní. To, že někdy někdo něco chce pochopit jinak než já napíšu na tom nic nemění. Pokavať mě neznáš (moji osobu) a nevíš co píšu a nemáš dostatek podkaldů pro tvoje obecné soudy.. radím ti dobře, ench toho za včas, neškodíš tím mě,a le především sobě a případně mým oponentům. Chováš se jak stará Blažková.
Možná je to způsobeno tím, že neznáš dostatečně dobře jazyk servru an který chodíš, ale to jaksi enní můj problém.

Takže pokud máš něco konkrétního sem s tím (moje poslední výzva), v opačném případě raději drž prsty od klávesnice proklatě daleko (alespoň co se mě týká). Děkuji.
100oktanu
Souhlasím s tebou. :yes:
pocitac
Doufám, že to tu snad každý bere jako srandu, auta jsou zábava a diskuse o nich taky. Tak si podejte ruce a hlavně klidek. >😁 Stejně si ty automobilky budou dělat co chtějí, my to nezměníme... Je fakt, že GTI a pár dalších jsou slušný extrémisti, ale to já občas taky >😁 , člověk se holt někdy neudrží... Ale jaká by to byla diskuse typu: Já: "to je pěkné", Ty: "no, to je pěkné", On: "opravdu pěkné" ... >😁
RS
ty především >😁 😉
pocitac
zpytuji své svědomí a přiznávám, že sem se dnes zrovna moc neudržel 😄 na oplátku se překonám a řeknu, že VW dělá dobrá auta a že některá jsou i lepší než některé alfy 😉
acALIEN
To jsi *** :-! >😁 .

Nic z jiznich zemi, co je vyrabeno ve velkych serii se nevyrovna nemeckym autum, teda mozna vyrovna, ale zatim nevyrovnalo..
pocitac
>😁 :-!
pocitac
nic? a co třeba ... A L F A R O M E O >😒] >😁
acALIEN
Radsi tlacit Bavo, nez jezdit v Alfe >😁 >😁. To je aspon pro raritka, kdezto Alfari tlacej dost casto, kolikrat to musej vytlacit i prodejny >😁 >😁 >😁 😉 😉 (srandy)
pocitac
dobrý, dobrý, tak dost srandy :-! >😒]
Ronault.
Ty žiješ jen tím nepřekonatelným.... VW Foxem 8-s >😁 >😁
acALIEN
GTimu obcas ujede sperma no >😁 . Ale komu ne... :-! :yes:
Beaumont.
Máš recht. :yes: :yes: :yes:
pocitac
GTI? co předvádí? to není že ujede sperma, to jsou úplný gejzíry spermatu, teče mu to v pokoji po (sakra chtěl sem napsat po počítači 8-s ) to je hnus, fuj (hele ať nám sem přidaj víc smajlíků, sem by se hodil ten blijcí >😁 )
Mr.Murphy_
.... se nezadržitelně blíží a myslím, že to bude pro tuhle diskusi rána z milosti.... 8-s 😉
GTI
Velikostní a kvalitativní třídění aut tu není proto, aby jeden splakal nad vlastní garáží a druhý považoval tatínkův Velorex za prémiový supersport. Předmětná kategorizace je (v Evropě) destiletí cizelovaná stupnice postavení jednotlivých automobilek na nebi výrobců aut.

Bez znalosti katagorizací to tu rovnou zabal a napiš sousedovi na logana klíčema - bůh žije...

Faktem je, že po dnešní diskuzi, kdy se člověk i od poměrně frekventovaných diskutérů dočte hlouposti toho největšího kalibru (subprémie neexistuje, kategorizace je výplod prosťáčků bez auta v garáži apod.) bychom měli přijmout poměrně jednoduchou a přehlednou pravdu - kategorizační tendence jsou jedním z hnacích kol pokroku ve výrobě aut. Vše to začalo před více jak sto lety. Je zajímavé, že nikoho nepřekvapí tvrzení, že Alfa v té době byla něčím jiným než Rolls Royce, avšak do krve by se tu rval za to, že přece alfa nemůže být mainstream. A proč ne?

Tedy bez ohledu na tvou oblíbenou či neoblíbenou značku se snaž povznést a vtluč si do hlavy toto evropské dělení automobilek (automobilek!)😒br />
- lowend
- mainstream
- prémie
- lux
- exklusiv

Život a koneckonců i výroba samotná je členitější a košatější, proto bylo nutno vygenerovat časem jakési mezistupně, těmijsou

- subprémie
- supermainstream

V aktuální době je dokonce zvažován pojem - submainstream, a to v souvislosti s nástupem zahraničních (myšleno v kontinentálním rozměru) automobilek na trhy Evropy, a to právě v souvislosti s poměrně intenzivním akcentem výrobců na skupinu Lowend. Tedy vějíř se nerozvijí jen kolem mainstreamu (a tedy zejména směrem nahoru), nýbrž i směrem dolů.

Co si o tom myslíš, jestli tě žere, že namáš na prémii nebo na lowend, to není vůbec důležité. Důležité je, že předznačená hierarchie je obecně v odborné, výrobní (i diskuzní vzdělané) branži obecně přijímaná a taktéž frekventovaně skloňovaná.

Dnes tu jeden náš kolega (věřím, že omylem) uvedl, že zařazení v kategorii je neměnné. No, tomu se může člověk jen smát. Jako příklad uveďme posledních dvacet let Škody. Kdo se domnívá, že škodovka byla před dvaceti lety mainstreamovou automobilkou, ať se postaví do fronty na Zlatý ventilek 2011.

Takže kvalitativní kategorizaci máme jasnou, nyní to nejjednoduší, přířadit jednotlivé kategorue jednotlivým automobilkám. Naivisti tu kdysi napsali, že Fiat je kategorie Bentley. Ano, můžeme tu přijmout hru ha nejhorší diskuzní komunitu v Česku a hrát tyhle zde na struny mindráků mentálních slepců, můžeme se ovšem teké pokusit oprostit od kotev vlastního podměrečného světa a psát o těchto věcech pokud možno objektivně.

A ještě k jednomu dnešnímu blábolu je potřeba se vyjádřit - důsledně je nutno dělit na kvalitativní klasifikaci automobilek a kvalitativní klasifikaci jednotlivých modelů. Nechci tu nyní dělat neosvíceným kolegům v jejich hlavách brajgl velkej jako vjezd do garáže, ale toto nechť je úkol nás všech - dokázat jak zařazovat automobilky tak jednotlivé automobily, které se z různých důvodů z klasického začlenění mateřské automobilky jakkoli vymykají.

Příklad - Phaeton, 8C, abych byl aktuální.

P.S. Úkol dne - kam spadá Alfa Romeo?
acALIEN
Odpoved je jasna 😒br />
Do recyklovatelneho odpadu, spolecne s Renaultem, Citroenem, Lancii, Fiatem, Seatem, Kii, Hyundaiem a zejmena Dacii.
Ronault.
Myslíš, že se tam k Opelu vleze? >😒]
acALIEN
Uz si prestan plest AUTA s ALTERNATIVAMI :-! >😁 . To jsou 2 rozdilna slova, rozdilneho vyznamu.
Ronault.
Jasně, Opel není auto, je to jen alternativa k autu, s tím souhlasím >😒] >😁
acALIEN
Ja vedel, ze kdyz ti tam nenapisu, ze opel spada k tem co jsou AUTA, tak ze to pochopis presne tak, jak to pochopis, no co mi s tebou zbejva 😒br />
Alternativa = Renaulte, Citroen, Lancia, Fiat, Seat, Kia, Hyundai a zejmena Dacia.

>😁
Ronault.
A furt ti tam chybí ten Opel, to jako se na mě nezlob, ale dopiš ho tam >😁
acALIEN
>😁 >😁 >😁 Az Opel se opel kvalitou vrati do let 90tych, tak ho tam pripisi rad, zatim je ale na mile vzdalen tomu vypisu ALTERNATIV :-! >😁 >😒] .
Ronault.
Jo tááák, tak to ale vyndej ten Renault, ten už taky není stejný jako v roce 2001-2002, jinde pokles nebyl >😒] Není to Opel aby nekvalitní auta vyráběl celých 10 let >😁
Jinak pokud to budeš srovnávat s Opelem, tak by tam jako alternativa měla zůstat jen ta Dacia. Mimochodem, četl jsi ten test na titulce Cruze? Docela zajimavé zjištění 😲
Mr.Murphy_
vy dnes máte s Wollfem soutěž o nejdelší příspěvek? >😁 😉
GTI
>😁 Kratší to neumím.
Beaumont.
Úkol druhý: kdo najde na webu nebo v renomovaném časopise nějaký odkaz mimo auto.cz s použitým výrazem "supermainstream" (ať už ve vztahu k VW nebo jakékoliv jiné automobilové značce) je borec.

Ale všechny varuju: je to marné hledání...
acALIEN
Je to jako hledat seno v kupce uhli >😁 . SupermegaultraVWmainstream >😁 .

Kua dal jsem to googlit a hned prvni odkaz je GTiho blog >😁
gti.blog.auto.cz » SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
GTI
>😁 >😁 :yes:
RS
Já to mám za exclusiv, tečka.
GTI
Sebezáchovné řešení 😄
acALIEN
Chapu, pokud bys mel za exclusiv jizdu s Alfou, nebo ono to moc casto nejezdi..teda jezdi, ale jenom kdyz se tomu chce .>😁 (srandy😉 , i kdyz neco na tom je, vlastne hlavne driv bylo..)
Navtech
Spadá, nebo padá? Jednoznačně prémie! ...říkají majitelé AR.
GTI
😄
bubulak
"Důležité je, že předznačená hierarchie je obecně v odborné, výrobní (i diskuzní vzdělané) branži obecně přijímaná a taktéž frekventovaně skloňovaná."

Je-li tomu tak, jistě nebude problémem toto tvrzení doložit, například nějakým odkazem na nezpochybnitelnou autoritu. Znáš to, kdo tvrdí, dokazuje...
GTI
Nezlob se, ale upřímně, pokud jediné co máš k hornímu textu jsi právě napsal, tak naše světy se nemohou prolnout ani za dvacet let. Ptám se, co tak asi zde pohledáváš? Je to jako by ses mě zeptal, abych ti doložil nějakým odkazem, že musíš dýchat.
acALIEN
:-! :yes😒br />
P.S. supermainstram je fakt p_covina >😁 .
Subaru.in
Rad ctu tve prispevky, ale sam mam doma dost knizek od Skody po BMW v Anglickem jazyce a nejak jsem si nevsiml zadny z techto pojmu ktere uvadis. Proste neexistuje mimo hranice CR.

Vyrobci neskatulkuji vozidla timto zpusobem.

Jedine takto😒br /> 1. Micro car
2.Supermini/ Sub compact
3.Family car a) Small Family car b) Large Family car
4. Hot Hatch
5. Personal luxury car
6. Sports car
7. Muscle car
8. Grand Tourer
9. Supercar
10. Executive car
11. SUV / SAV
12. Soft roaders
13. Off roaders
14. Minivan
15. Small Minivans
16. Full size minivans
acALIEN
A kam patri auta z jizne Evropy a Korei >😁 ? Muscle Sub compact luxury off road minivan ...?
RS
bullshit >😒]
acALIEN
>😒] >😒]
RS
Samozřejmě kromě Ferrari, Alfa Romeo, Lamborghini a Maserati (pěkná skupinka ne? 😄 )
acALIEN
Jsi se s tou Alfou umack, vid ze jo >😁 ...
bubulak
Kdepak, uhýbáš odpovědi. Ty jsi přišel s tvrzením o zažitých a všeobecně používaných pojmech. Takže bys tu žažitost a všeobecnost měl umět obhájit.
Ad. GTIho třídičky😒br />
Nemáš to kompletní, nutno ještě připomenout, že kromě jasně se rýsující hvězdy SUPERLOWENDU Dacie s její modelovou ofenzivou, kterou nelze označit jinak než jako přesah do mainstreamu (a kdo to nevidí, je panák bez vkusu), je tu další velmi významná kategorie SUBLUX, kam patří třeba Maserati, které - jak známo - marně zkouší zapadnout do třídy "lux", přičemž ve skutečnosti živoří na úrovni švorcáckých BMW a Mercedesů. Ačkoli Mercedes, to je škatulka sama pro sebe - všichni zřejmě cítíme, že z německé svaté trojice je to právě Mercedes, který má jakési výsadní postavení a jeho do třídy lux transcendující SLR a SLS jsou jasné přesahy, nelze tedy než označit automobilku Mercedes za klasického zástupce SUPERPREMIE. A to jsme se ještě nezačali věnovat automobilkám Subaru a Infiniti, které jistě nespadají do klasického mainstreamu, ale hádám, že Odborná veřejnost by měla problém rovněž zařadit je do škatulky "premie", neb nemají v nabídce pětimetrovou limuzínu. Přesto jejich stav není nechtěný, ba naopak jsou tyto značky na trhu situovány s chirurgickou přesností, nemůžeme je tedy označit ani za pravou "subprémii" a v této chvíli již jistě nejsem sám, komu přichází při těchto úvahách na mysl třída MEZIPREMIE, která se vyznačuje tím, že je situována velmi blízko premiovému segmentu, avšak v některých pojmových znacích škatulku "premie" nenaplňuje. A hloupou chybu bychom udělali, zapomněli-li bychom na třídu SUBMAINSTREAM, kam bezpochyby patří automobilka Seat, neboť proti své vůli nedosahuje na své standardní mainstreamové konkurenty.

Šedá je teorie, zelený strom života :yes:
pocitac
Ted v tom mám zmatek, někde sem tu psal, v čem všem je Alfa lepší než VW produkce. Všichni jste mi tu potvrdili, že je to napsaný správně. Takže Alfa musí být o kategorii lepší než VW. GTI kam teda patří? Už to sem jenom dopiš, díky.
acALIEN
Alfa je lepsi nez VW..??...svet se zblaznil >😁
Navtech
všichni, nebo majitelé fiatů?
pelikoš
teď jsem našel čerstvý odkaz na jinou novinku
[odkaz]
acALIEN
Strc si Juka vis kam 😄 😄 >😁 , neni to novinka, uz jsme to videli a hlavne tu ted resime ten pos_anej italskej srot >😁 , nevidis >😁 ?
acALIEN
TAK JA JDU NA ZACHOD a HNED JSEM ZPET >😁
Ronault.
No, nezajímá nás to, jen jsem myslel, že dle toho, co tady celou dobu píšeš, na záchodě už jsi >😁
acALIEN
Ne, to bylo to moudrejsi ja, co zahodilo na dnesni vecer intelekt >😁
Navtech
Jedeš tam Alfou udělat prémiový zavináč?
Mr.Murphy_
může zkusit vykouzlit její znak.... Nejdřív hada (to by ještě snad šlo) a pak kříž >😁
pocitac
pořád snažší než * znak volkswagnu 😉
da_b0mb
zkus Škodovku >😒]

hmm 400+ příspěvků a diskuze v hájí...
acALIEN
>😁 >😁 >😁 to uz je snad lehci udelat znak AUDI, nakonec to vypadalo jako Peugeot... >😁 >😁
Ronault.
Koukám, acAliene, že diskuze po tvém příchodu nabyla vysokých kvalit 8-s
acALIEN
Co se divis, kdyz jste to tady zaneradili 400+ prispevkama o klumpu z jizne Evropy >😁
da_b0mb
hele hlavně, že ty tady píšeš DOSLOVA o hov.ne >😒]
acALIEN
Pridal jsem se k tomu diskusnimu supermainstreamu >😁 >😁 >😁
acALIEN
Alfou? Neblbni, ja se na ten zachod potbuju dostat, preci se na pul cesty nepos_ru kvuli zavade >😁 >😁 .
pocitac
taky sem si myslel, že to všechno sepisuješ na WC, dost si mě překvapil :yes:
pocitac
hele a neběžel si náhodou na večerníček, protože zrovna začal >😁
acALIEN
Vojta Kuba s Matejem... >😁 ? Zastavil jsem se u nej, ale scena, kde se Vojta topil byla tak drsna, ze jsem zase nabral smer WC >😁 . (BTW po dlouhe dobe zase udelali detem vecernicek, ktery jim neco da.. :yes: )
RS
konečně 😄
acALIEN
Co se pokazilo tentokrat >😁 ?
Subaru.in
je nas prilis mnoho!
da_b0mb
nezakřikni to!
st.paul
Vidím, že je tu zasa raz obrovské množstvo odborníkov na spoľahlivosť AR. Nedá mi sa neusmiať a naďalej sa pozerať z krásnej s bezporuchovej AR159 na kolegov v studených Passatoch, ktorí sú v servisoch častejšie ako na pracovisku. HOLD, nemecká prémia je „prémia“ J Pozrite si oficiálne štatistiky spoľahlivosti posledných mesiacov, nemecké autá patria medzi najhoršie, čo sa v EU vyrába, bohužiaľ, pre nich.
RS
Tys tu chyběl >😁
acALIEN
Passat neni premie 😄 .
Passata jsem videl stat jen kvuli vstrikovacum po 350tis u pana taxikare, co nas vezl, alfy stoji podel silnic vsude po Evrope v celkem pravidelnych rozestupech, hlavne v zime, kdyz tedy nejsou pod snehem. Samozrejme nove modely jsou uplne jinde..tomu verim.
Navtech
Kolik se prodá těch passatů a kolik 159? To je pro Alfu statistika k pláči
RS
hele mraky 😄
mara89
Tohle je moooc krásná ALFA!! Jedno se těm taliánům upřít nedá, dělají prostě nádherná auta :yes:
S tou spolehlivostí je to trouchu sporné, co tak slyším kolem od známých, tak Alfy co jsou pár let staré jsou v servise poměrně často (což pravda VW s TDI ale čas od času taky), ikdyž s motorem třeba tolik problémy prý nejsou, zvláště jejich benzínové šestiválce jsou good. A moc hezky zní!! Už se těším, až tuto Alfu uvidím naživo. Třeba 8C je pro mě naprosto dokonalá 😄
Deception
A kde jsou ty statistiky spolehlivosti? Nějaký odkaz by nebyl?
pocitac
Jeden ten tvůj super mercedes mi stojí zasněžený na zahradě, je na něj smutný pohled, ale co s ním když se pořád kazí. Ta zima mu nějak nesvědčí. :no: >😒]
gtv6
Tak doufám že dostojí svému jménu a předčí předchůdkyni, která sice byla sedan se zadním náhonem a byla autem pro řidiče. Přeji si ať to není, jako přihřátý remake fiatu bravo alá nová Delta s křišťály Swarovski kolem výfuku. Snad verze GTA bude mít 300 koní a mechanickej samosvor.
euro89
redakce zveřejňovat top 10 nejkomentovanější článků za uplynulý rok, už teď vím, že tenhle bude v první pětce >😁 A to máme teprve únor...