Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford začal vyrábět vznětový motor 3,6 V8 biturbo (200 kW)

21 komentářů

By me zajimalo kde uda Ford milion motoru rocne... To premluvi tolik americanu aby presedlali na naftu?? Jinak na BMW porad nema.. 😉
Musíš číst pořádně. Jedná se o 700 tis. motorů vyráběných v Britínii (Dagenhamu). Z toho 200 tisích (2,4 & 2,2TDCi) je určeno pro nový Transit/Boxer/Jumper/Ducato, dále se tam vyrábějí osobní 1,8 TDCi, 2,0TDCi, 2,2TDCi a 2,7TDCi. Pokud k tomu chtějí přidat 1,4 & 1,6TDCi které se momentálně pro Ford vyrábějí pouze ve Francii u PSA, může to miliónek hodit. Ford má jistě procento dieselů v Evropě kolem 50, možná i víc. O USA tu příliš nejde, i když Land Rovery s velkým 8válcovým motorem tam mohou uspět.
Litrový výkon 55Kw, je hodně v pohodě, i když třílitr v twinturbu u BMW má 66Kw. Ale průběh točivýho momentu bude o trošku lepší. Už čísla trochu napovídaj 560 Nm BMW vs.640 Nm u Fordu. Na naftu moc nejsem, ale tenhle osmivál poběží určitě jako po másle. :-! :yes:
No taky si myslim, ze krom BMW nebude mit tenhle moto konkurenci....coz musim rici ze Ford udelal velke plus....tak jako s tim predeslim 2,7l....jen aby jeste neco radneho vyvedl s benziny...az bude nove mondeo 😃
No ale asi ne 50 litrů jako RRS v benzínu 😄
RRS a 50? tak na Nurburgringu, ne?? To žere běžně kolem 20litrů...jinak tady ten nafták bych typl že tak 9 až 15 u všech modelů, kam se bude dávat.. 😉
Dovolim si odkazat na test RRS na konkurencnim webu. Pri jen trochu rychlejdi jizde se dostali na 30l/100, pri ustalenych 210km/h na dalnici to bylo 48l/100 km.
se dorvu... při ustálených 210km/h... s touhle krabicí.. to je vlastně v pohodě, protože běžně nám tu jezdí všechny velký auta po dalnicích přes 200.. Jo panečku RangeRoverSport je král..!!! :yes:
Nooo, pekný výsledok, gratulujem. BMW vyrába trojliter (a nie 3,6) biturbo, radový 6 valec (a nie V😄 200 kW už rok, takže neviem, čím je tento počin Fordu výnimočný, hahahahaha....
chápej: někdo musí být druhý 😄 . Mimochodem, jsem velmi zvědavý, jak tyhle motory obstojí ve zkoušce časem... Můj tip zní: 5,6 let a konec 😉
no jasne, Land Rovery...to jsou auta na jedno pouziti,ze?! 😲 :no: Svoje tipy si nech pro svou ojetou plechovku. 😄
Existují dva pohledy na stejnou věc: jeden je onanie nad křídovým papírem se vzletnými slovy, a druhý je v odstupu času pohled do servisu. Až někdy půjdeš cestou ze školky např.kolem BMW servisu mrkni dovnitř. Hitparádu vede jeden nabušený motor 😄 Nepochopil jsi shola nic, což u tebe nepřekvapuje. Můj příspěvek jsi přetvořil k obrazu svému: zřejmě aby jsi ho lépe pochopil... Takže: pochopil jsi ho špatně. Potíže na motoru většinou neznamenají auto zahodit... Jedna věc je výkon, a ta druhá riziko. Ale to v prospektu nenajdeš. 😉
to se ale bavíme o každým motoru..! a o motorech s turbem ani nemluvím.. o dýzlácích samozřejmě..
ty si to jeste delas sam 😲 >😁 Tve slovni osobni utoky jsou trapne stejne jako tve nazory.Takze kdyz napises "5,6 let a konec" tak to neznamena auto vyhodit? 😲 Tak to mas urcite tlumocnika, protoze musis mit problemy s komunikaci i jinde...treba ve skole, ze? >😒] Povypravej mi jeste neco o autech a zkusenostech s nimi...prosim >😒] Ty popleto.
:no:
lowkick si kokocik debilny a daj mi tvoju adresu,sa chcem s tebou stretnut :-!
zeby kolega student??? na Slovensko nejezdim :no:
mimochodem "netlac na pilu, jebale!!!" 😐
Jak už jsem jednou psal. Motor BMW je světlá výjimka. Jinak u ostatních velkoobjemových naftových motorů, myslím V8, ať už od M-B nebo Audi, se litrový výkon pohybuje také okolo 55Kw, stejně jako u Fordu. Technicky tento motor určitě patří mezi to nej. Litrovým výkonem BMW směle konkuruje třeba nový motor od Renault (2.0 127Kw), tedy 64Kw vs.66Kw od 3.0D BMW. A ani k tomu nepotřebuje dvojité přeplňování. Jen aby sis nemyslel, že výkoné vznětové motory dělá jen BMW >😁 >😒] .
sledujem ako nas krmia stale novymi a novymi modelmi, motormi atd.
ale mam pocit ze v tejto dobe je vsetko postane na rychlom predaji a kratkej zivotnosti, a to nielen co sa tyka aut ale aj ostatnych vyrobkov. Mam pocit ze starsie auta a motory (cest vynimkam) vydrzali a vydrzia viac ako tie spickove novinky.
same turba biturba do dieslov len aby ich predali, lebo diesel do osobaku uz robi malokto, alebo sa mylim ?
a to turbo ma tiez nejaku zivotnost, a pri velkom vykone o to mensiu.
fuj 😐 ;-\ 😒 😢 😲 :😉 >😁 :-! 8-s >😒] :no: :yes: