Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lexus RX 350 v ČR za 1,434 milionu korun

Divize LEXUS CZECH & SLOVAK REPUBLIC společnosti Toyota Motor Czech představí svou další letošní novinku na českém trhu – model Lexus RX 350 – v pondělí 10.dubna 2006.
Zpět na článek
neregistrovaný "GTI"
5. 4. 2006 09:13
Re: vlastni zkusenost
:yes: Jo, to jsou důležité poznatky. :yes:
neregistrovaný "mates"
5. 4. 2006 09:12
Re: Suteren
To uz je par mesicu, ne? To by se mi asi nelibilo:-(
neregistrovaný "davy"
4. 4. 2006 23:00
Re: vlastni zkusenost
Ta rychla odezva plynu byla super na zacatku, nevim, zda je to mozne, ale po 10.000odjetych km mi prijde, ze se to vyrazne zhorsilo, tedy zmacknu plyn, pak zacnou nabihat kw (auto nema otackomer),ale trva to nekolik vterin, nez auto ziska plnych 200kW. Od kol hluk jde, souhlas, ale to pripisuji zimnim pneu s velmi poreznim a mekkym dezenem do hlubokeho snehu. Aerodynamicky hluk je zatim nejlepsi v porovnani s auty, ktera jsem dosud mel. Ale v teto kategorii (SUV) mam sve prvni auto, tedy nemohu porovnavat. Jake auto je tedy podle Tvych zkusenosti uvnitr tissi?
neregistrovaný "davy"
4. 4. 2006 22:51
Re: vlastni zkusenost
Dik ;-) Vis, ze jsem cekal invektivu na tema tech elektronickych vychytavek, ktere nemaji EU auta? :-) Prekvapils mne-pozitivne. Ale stejne mi to neda a zminim elektricky pohanenou klimatizaci (myslim, ze je to prvni seriove pouziti), tedy klima bezi i pri vypnutem motoru, stejne tak elektronicky posilovac, elektronicke brzdy atd. To vse dava nizsi spotrebu, pac to nejde prevody z motoru.Jo a uplne super jsou zadni sedacky, ktere jdou posunout a sklopit, tedy na dlouhych cestach muzes pohodlne vzadu spat a pri tom byt bezpecne pripoutan.To bych uvital i u aut nizsi cenove kategorie.A jeste pridam negativum na zaver- pri ceste do Londyna se spotreba na dalnici vyhoupla pri prumeru 180km/h pres 13 L!!! Vyhodu rekuperace poznas jen ve meste, tam se da jezdit kolem 8, na dalnici v zadnem pripade.
neregistrovaný "lowkick"
4. 4. 2006 22:23
Re: vlastni zkusenost
jo...na tu skvelou neprerusenou akceleraci jsem zapomnel...a taky na okamzitou odezvu na plyn :yes: ale s tou tichosti/hlucnosti to vidim jinak...aerodynamicky hluk je vyssi nez jinde (u nejlepsi konkurence) a od kol take :no: ;-)
neregistrovaný "davy"
4. 4. 2006 21:05
vlastni zkusenost
Vlastnim RX 400h a jsem zklaman i okouzlen zaroven. Pozitiva: Auto je opravdu tiche, pri 220km/h si se spolujezdcem muzes povidat polohlasem, perfektni zpracovani exterieru i interieru, elektronicke vychytavky, ktere u evropskeho,sebeluxusnejsiho auta nenajedes ani v priplatkove vybave,trvala akcelerace bez prodlev s razenim(byt automatickym), dokonaly zvuk audia, relativne nenapadne auto. Negativa: ASR nejde vypnout, v extremnim terenu se auto zastavi a nejede nikam, drobne vypadky nedulezite elektroniky, ale hlavne: kdyz prudce akcelerujes a soucasne manevrujes, rizeni zatuhne prave v tom smeru a v pripade, ze silou volant nesrovnas do primeho smeru, auto Te nemilosrdne vynese mimo vozovku (treba kdyz predjizdis a potrebujes se rychle zaradit,s rizenim se musis prat).V jakemkoliv jinem aute se rizeni v teto situaci samo rovna do primeho smeru. Stejne tak je nestabilni rizeni v primem smeru, pri rozjezdu na nesourodem povrchu. Varobce tvrdi, ze jde o typickou vlastnost vozu, ja tvrdim, ze nebezpecnou (auto bych manzelce nepujcil, aby ji neprepralo). Takze zaverem: Dokonale auto,ale az tak za rok, az odladi software (jde o elektronicke rizeni s centralnim mozkem VDIM). Do te doby pro ostrejsi jezdce spatna volba, pro nekoho starsiho, kdo plyn netlaci uplne k zemi volba skvela. Ja jej vymenim asi za nove X5 nebo neco ne tak pretechnizovaneho, nejlepe s rucni brzdou, pro vetsi zabavu na snehu:-)
neregistrovaný "švihák"
4. 4. 2006 18:58
Re: Suteren
Ahoj matýsku, to je ta starší nehoda, až teď jim přišly díly... ;-)
neregistrovaný "mates"
4. 4. 2006 18:54
Re: Suteren
Ze ty ses zase kochal? >:D
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 18:49
Re: Volvo XC90
Něco na tom bude.. známej si před pár lety koupil XC90, během dvou let mu dvakrát odešla převodovka, neustále byl v servisu s "elektrikou", s motorem problém sice neměl, ale jakmile skončil leasing, tak šla XC90 "z domu".. o nespolehlivosti XC90 se toho i poměrně dost napsalo, stačí zagooglovat.. raději ber to Infiniti ;-)
neregistrovaný "švihák"
4. 4. 2006 18:41
Volvo XC90
Tohle Volvo nebrat. Vážně, brácho. Šéfová naší autodopravy koupila sobě i partnerovi po jednom kousku. Nastala řada až neskutečných problémů. U prvního odešel motor před najetím 30000km. U druhého převodovka. Tolik výmluv Volva, tak dlouhá doba na dodání nového motoru. Pak znovu převodovka u toho prvního XC. Nehledě nato, že to auto stárne před očima. Nechci pomlouvat Volvo, ale když vidím každý týden tu slečnu, jak ji něčím auto potrápí, nemám zájem. Má smůlu na dva špatný kusy nebo někdo z vás slyšel o podobných problémech XC?
4. 4. 2006 18:41
Re: NEJSEM HLUCHEJ
Jo, je možné, že ve Státech jsou oblíbené... má volba by to být nemohla. Chybí tomu přidrzlost. Moc z toho čiší snaha, aby to bylo hezké...
neregistrovaný "švihák"
4. 4. 2006 18:30
SUVerén
V sobotu mi vrátí Murano. Bude mít novej nárazník. Musím říct, že už se na něj těším. Po týhle zimě se bezesrandy s normálním osobákem jezdit nedá. Jsem u Ostravy, cesta sem od Olomouce je tankodrom, díry i 20cm hluboký! Ono kdo se brání SUV, nesmí se s ním ani projet nebo nebude chtít nic jinýho. Zvlášť pak s motorem 3,5 V6. A to je teď nabídka fungl nový FX35 za 1300000 Kč včetně daně! Nebo rok 2005 za milion. A co jinýho ještě stojí za hřích? Jedině Range Rover Sport oranžový expres...
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 18:09
Re: NEJSEM HLUCHEJ
Ani jedna varianta příliš porovnávat nejde, ale špíš jde porovnat RX s ML než RX s X5.. RX je primárně určenej pro US trh a je tam neuvěřitelně superúspěšnej (roční prodej 130,000, konkurence jako ML, X5 a XC90 dělá +- 30,000, přesně nevim a nechci to hledat; Caddy vytvořil SRX jako přímou konkurenci RX a přesto se ani SRX se nechytá..). RX se mi z Lexusů líbí nejméně (je to relativní, protože nové Lexusy se mi líbí extrémě) a navíc já na SUVs moc nejsem.. ale kdybych si SUV kupoval, tak bych si ho vybral - mě se ten design docela líbí, ticho a pohoda v interiéru mi vyhovuje (zejména na delší cesty!), navíc nezapomínej, že SUVs nejsou o nějakejch sportovních výkonech, tak že slyšet motor opravdu v SUV nepotřebuji (i když si to dost lidí myslí a podle toho to taky na silnicích vypadá :-( )
4. 4. 2006 17:54
Re: NEJSEM HLUCHEJ
Že nejde srovnávat RX a X5 bych chápal... ale jak to jde dohromady s tou porovnatelností k ML? Tobě se to RX líbí?
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 17:22
Re: NEJSEM HLUCHEJ
Vidim, že se moc neorientuješ.. ono totiž srovnávat RX a X5 moc nejde, leda tak RX a ML :-| Vše záleží na tom, co o auta chceš.. jestli chceš slyšet, jak maká motor nebo jestli chceš slyšet "tikat hodinky" (trochu přehnané, to lze tak maximálně v Rolsu ;-) ) P.S. X5? Tím myslíš to holčičí auto? >:-[] Téměř vždy, když vidím X5, tak za volantem sedí nějaká blondýna.. v RX jsem ženskou ještě neviděl! :-!
4. 4. 2006 16:30
NEJSEM HLUCHEJ
Ještě že žiju v Evropě. Jo, protože já nechci auto u kterýho bych poznal, že jedu jen podle ubíhající krajiny. Všechno je možný... Tak až si budeš chtít koupit SUV... zajeď do Mnichova a mrkni na BMW X5... auto, co čeká na svého nástupce, a ty přitom budeš očarovanej tou dokonalostí. Tou absolutní jistotou designu, to klasou, tou těžkou věrností... jo, tohle je kára pro chlapa. Nebo, pokud se ti líbí lodička, kup si něco jinýho... Ale bejk, ostrej hoch, ten vleze tady pod Řípem, chce-li pořádný SUV, především do X5, pokud nezvolí XC90, a to nepíšu o RANGE ROVER... abys, brácho nevomdlel z tý klasy. Jo, tak se pořádně rozhlídni... a hlavně se zeptej, jestli je v tom autě slyšet motor... abys nebyl zklamanej..., žes´ vysolil balík za bezhlučný auto... jak vidím, možný je úplně všechno... Onehdy jsem valil toho RANGE na 390 koních... jo, parádně zatahoval a parádně hučel... tak to chtěj... nebo snad chceš se svým autem uzavřít registrovaný partnerství? P.S. Mě se to auto absolutně nelíbí. Nic pozitívního ve mně nevyvolává. Vnímám ho jako takovou lodičku, není vůbec usazený na silnici... taková baletka SUV... To třeba FX-35... tam vnímám určitou drzost, byť kvalita designu je jednoznačně na straně X5, XC-90, RANGE. Mám DOTAZ - je někdo, komu se líbí RX? Když, tak, pak mě zajímá proč. Srovnej třeba X5 s RX. Předem děkuju za odpověď.
neregistrovaný "lowkick"
4. 4. 2006 15:23
Re: TTT
No prave, taky jsem se divil, ale rikali, ze baterky jsou moc tezky :-)
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 15:09
Re: OT: pravidelný měsíční evergreen aneb Mess with the best
Přehled akce "březnových zaváděcích cen a výprodejů" pro lowkicka :-! ;-) [odkaz]
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 15:05
Re: TTT
Sem trochu zmatenej, RX300 má vzduchové odpružení ve volitelné výbavě, ale u RX400h ho nenabízej, to je fakt podivné :-(
neregistrovaný "lowkick"
4. 4. 2006 14:53
Re: OT: pravidelný měsíční evergreen aneb Mess with the best
Yaris...zavadeci ceny....ostatni...vyprodejni slevy :-) ;-)
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 14:52
Re: TTT
Jaký si měl pneumatiky na RX a jaký na MLku? Aerodynamika, zatím sem o problémech nic neslyšel, ale věřím tomu. Vzduchový odpružení je super, taky nechápu, že ho tam nedávaj, když ho konkurence má ;-\
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 14:46
OT: pravidelný měsíční evergreen aneb Mess with the best, di
The Toyota Division recorded best-ever March sales of 189,694, an increase of 6.7 percent. The Lexus Division posted best-ever March sales of 27,592 units, up 8.3 percent over last March. Scion reported best-ever March sales of 14,248 units. Toyota Division light-truck sales reported an all-time best-ever month of 86,193 units, an increase of 16.8 percent. Lexus passenger cars experienced best-ever March sales of 13,798 units, an increase of 9 percent. Lexus light trucks earned best-ever March sales of 13,794 units, an increase of 7.6 percent over last March. Zajímavost: "Making its U.S. debut in mid-March, the Yaris sub-compact posted strong sales of 1,339 units".. 14 dní, 1339 prodanejch prcků - tomu říkám tah na branku.. pak že amíci nebudou kupovat malý auta..
neregistrovaný "lowkick"
4. 4. 2006 14:41
Re: TTT
Ale jo, ja vim, ze o Lexusech se to rika, ze je tam ticho jako nikde jinde, ale ja bezprostredne presedal z ML do RX400h a Lexus me zklamal. Mozna jsem cekal prilis podle humbuku z medii, ale me opravdu prisel hlucny (kola,aerodynamika) a taky dost poskakoval na spatnych cestach. Kdyz pak sednes do ML se vzduchovym odpruzenim, je to citelny rozdil. Pravda, na dalnici jel RX jak pilka, ale dost mozna je vnimani rychlosti diky tomu vetsimu hluku odlisne od ML. Je skoda, ze tam ten vzduch nedavaji a vymlouvaji se na vahu akumulatoru...jenze ML, RRS jsou i tezsi (dle specifikace) a vzduch maji...nevim, nechapu. Takze...zklamalo me to, ze jsem cekal pri jizde jen s el.mot. opravdu tichoucko a ono to nejak nevyslo. :-O
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 14:29
Re: TTT
Jel sem pár Lexusama a všechny byli neuvěřitelně tichý (uvnitř).. kdybych měl auto od Lexusu charakterizovat jedním slovem, tak bych zvolil slovo "ticho".. RX sem popravdě nejel, ale tak nějak sem tušil, že to bude podobné (až na to, že je to SUV a tím pádem existují určité zákonitosti..).. nechce se mi věřit, že by to s odhlučněním bylo špatné - se kterým autem (SUV) to srovnáváš? BTW registrace leden+únor v ČR: XC90: 26, RX: 11, ML: 11, Touareg: 10, Land Cruiser: 9, Q7: 5, RR Sport: 4, Cayenne: 1, Discovery: 1
neregistrovaný "lowkick"
4. 4. 2006 13:56
Re: TTT
"Vyšší úroveň protihlukových a protivibračních opatření přispěla k dalšímu snížení hladiny hluku při všech jízdních režimech a rychlostech."....a ze to sakra potreboval :-| , jeste se nevymlouvat na hmotnost akumulatoru a zabudovat do RX400h vzduchove odpruzeni...a pak to bude opravdu dobre auto :yes: Ale stejne bych byl s temi endorfiny opatrnejsi :-) , proda se jich par kousku, objektivne existuji pro spoustu lidi zajimavejsi volby.
neregistrovaný "Tom"
4. 4. 2006 13:34
TTT
RX konečně získal "odpovídající" benzíňák (ten v RX300 byl přeci jenom poněkud slabý.. teda relativně slabý v rámci třídy, kde se RX pohybuje).. teďka už RXku nechybí vůbec nic! Lexus ruleZZ. TTT :-!