Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Ford Ranger příjde na začátku roku 2007

78 komentářů

Gazík s korbou.. pro lesáka dobrý... 😉 ale jedině s chytrou roletkou... >😁 >😒]
Chytry deklik maji jen v juesej!! >😒] >😒]
KUA.... mě ten systém ignoruje...!!!! 3 příspěvky a ho vno...!!!! 😒
jo a ten vo ničem tu je..!!!
Nemaskuj to, ze nemas co rict, tim, ze nejde system😉 >😒]
😄 Pánbíček ho potrestal 😉
na to raději ani nebudu reagovat... >😁 >😁 😉
😉
Protože nikde jinde ho nepotřebují, všude jinde se pickupy používají k tomu, k čemu jsou určené >😒] Pamatuju si, jak jsme kdysi hodně dávno kompletně přestavěli střelnici (8 pískových valů a asi milion tun ojetých pneu z náklaďáků a autobusů) pomocí jednoho Opelu Campo, s nějakým turbodízlem. Byl z*sranej až po střechu, jednou jsme opravovali defekt a spálil u toho jedno kompletní ropní pole, ale dělal přesně to, co jsme po něm chtěli. Netahali jsme s ním basu piva, surfové prkna a tlupu holek někam na pláž >😒] Toto jsou prostě stroje přes tvrdou práci. Ale vysvětlovat tohle většině (ne všem) amíkům je stejné, jako vysvětlovat jim, co že to valstně je ta zatáčka a že ano, existují věci jako je menší než obrovská porce jídla a ano, je možné mít prezidenta, který dovede hláskovat slova >😒] 😉
>😒] Já vím, že ty víš, že já vím 😉
Vážení přátelé.. ano..! 😉
:yes: :yes: :yes: >😁 Svata pravda!
Musíš si umět představit tu zemi... rozumíš... od malička ti budou do hlavi rodiče a škola vtloukat ten logickej pocit, žes na světě nejsilnější... pokud ho zvládněš a nepřeválcujou tě běsi neukojené touhy... může se s tím poměrně spokojeně prožít život... rozhodně lépe, než tomu, kdo je vychovanej v rozměrech krmelce pro jeleny... prostě pochop... když píšeš o tomhle autu... vzhlížíš nahoru... a když píše někdo o tobě (nemusíš si to brát osobně)... shlíží možná směrem dolů... není to fatální směr... je to jen malilinká součást tvého života... přesto se až příliš odráží... třeba v tvém příspěvku... Jako chlap přece musíš vědět, že jsou věci... který nejsou vlastně nikdy dost velký... P.S. Zoufalost vlastní současnosti, nelze přece zastírat kritikou úspěšných a velkých... Ach, tibby...
:yes: :yes: :yes:
K čemu ty mít ve svá šunka zbylá tři sedadel? Vždyť jezdit jen ty a tvá žena. Tobě stačí sedadlo jedno. A žena v kufr. Je to tak lepší. Ty plýtvat naše planeta! Tobě stačit skútr a rychlá žena. Ale jak marné vysvětlovat to někomu, kdo musí mít všechno tak zbytečně velká a nechtít se ve svá chýše ohýbat. On muset mít nóbl strop, aby chodil s hlavou nahoru. Těžko to vysvětlovat někomu, kdo pije láhev vína v ceně deset tisíc krav namísto aby vodu pil. A ještě hůře to vysvětlovat někomu, jehož náčelník neumět ani krávu podojit. Já velmi velmi žalostná o tebe. Ty nevědět, jak správně jezdit. Jak správně manželka sobě vybrat. Dokonce ani jak syna vychovat. Proto já ve svá volná čas tobě odteď radit.
GTI
>😁 :yes: Bravo, bravo 😄 :yes: Klekí petra umět a špuntový kovboj čekat na jeho slova.... >😒] :yes:
😉 >😁
Prodeje u ofic. dealerů za rok 2005(2004): Corvette 552(181), SRX 150(91), CTS 69(243), STS 61(27), XLR 24(35). Celkově tedy nárůst na 856 z 577 kusů.
GTI
552 Corvett... to je velké číslo. :yes: Logicky to bude růst. Jsou to důstojná auta. A myslím, že evropani, jak jim poroste životní úroveň budou zvolna opouštět východní produkci, která jen kopíruje její vlastní výrobky a "objeví Ameriku". Je mi sympatické, že Amerika tu prodává SVOU představu o autech... Plzeňský z Korei... o to nemám zájem...
safra to nejmiň praktický auto je nejprodávanjěší ... jinak srx nic moc ;-\
Koukám, žes změnil nick, poznal sem tě jen podle mailu. Ale aspoň bude snažší tě oslovovat, Cuisine. 😉 A o tom, co je nejvhodnější auto pro zákazníky Kroymanns, bych nechal rozhodovat ty zákazníky. Ten prodejní trend...jasná křivka. Předloni každej koupil CTS a loni už každej Corvettu. Tomu se říká úspěch. 😄
jsem se to snažil zjednodušit a sjednotit ... 😄 ... předloni CTS letos C6 to jsem zvědavej co bude za dva roky ... sixteen ??? 😄
Jsem pro >😁
CTS- to preto lebo kazdy cakal na novy Cadillac- a CTS bol tym nositelom. Teraz on je nezaujmavy lebo tuto kategiu kompletne okupuju diesle. Keby sme sa pozreli blizsie na cisla tak CTS ma predajne blizko aj BMW 525i aj Mercedes E230k. ale oni ziju hlavnez E 220CDI a BMW z 530d. Ta Corvetta? No posche zdrazelo a uz davno neni tak vinimocnym zjavom na ulici ako predtym(popozerajte sa ponemeckych mestach a uvidite ich az az)
GTI
Novej nick 😄 V tichosti... máš upozornit, že se oženil 😉
jsem sem s tímhle nickem kdysi dávno chodil ... koukám že máme skoro stejnou IP adresu 😄
GTI
😄 No, brácho, vypadá to na stejnou vesnici >😁 >😁 :yes:
safra bydlím s GTIim v vesnici a ani o tom nevím >😁
GTI
>😁
A co tich 50 CTS pro Muafíld(nevim jak se píše) 😄
Ta čísla jsou z Německa 😉
Pamatuju si tekrát ta válka proti kmen Unta Bunta. Já ještě mladý a nezkušený. Ale mi mít štěstí. My ukrást bílá tvář pikap. Značka to byla OTA. Měl nabouraná vlevo zadek. Ale napravo jasně být ještě písmena OTA. Ota být dobrá značka. Na korba my po stranách přidělat štíty ze sláma. A mezi nima nechat díra, kudy my střílet na Unta Bunta. Ne nadarmo se od té doby u nás ve vesnice říkat "Včera pěšky v tváře pota, dneska na mezek skákat přes plota a zítra už přes Unta Bunta skákat v Ota. Ta válka být přesto dlouhá. Nakonec ale vyhrát. A jak to? Teď já ti vysvětlit k čemu být dobrá žena. Unta Bunta s žena pářit se. To nanic. U nás každý bojovník vzít žena do boje a ona jít v buši deset kroků napřed. My nikdy takhle neprohrát. Sice přijít o žena, ale my vyhrát válka a vzít si žena od Unta Bunta. Jim pak zbýt jen opice a proto pak umřít na podivná nemoc. To byla zlatá čas pro náš kmen. My chovat se jak všichni náčelníci, hodně mluvit, nic nedělat, ostatní poučovat. Proto mámě čas poučovat i vás, kmene česká. Teď já jít spát do chýše z bláta, jediná ekologická a ohleduplná budova abych zítra vstal již s pštrosama a poučoval déle.
GTI
>😁 >😁 Ty dobré sny měla a zítra včíl pokračovala >😁 :yes:
no na to že ford vyrábí nejprodávanější auto na světě mě tohle teda moc nenadchlo ... škoda že to nemá trochu z té studie 4 trac nebo jak se jmenovala. ale na druhou stranu tohle má být dělník a u něj je potřeba jednoduchost robusnost a spolehlivost ... ale ať se ford probere a začne už tu prodávat konečně víc svých suv / cuv / pickupů
"ford vyrábí nejprodávanější auto na světě" - Toyota Corolla?
Momentálně nejprodávanější auto na světě není auto. Je to náklaďák, Ford série F. Ale jinak máš pravdu, nejprodávanější auto JE Corolla.
Cadillac prodal v roce 2005 v Evropě 2.500 kusů, což znamená nárůst o 50% oproti předešlému roku a rekord Cadillacu v Evropě absolutně. Například ve Švýcarsku se odbyt vzrostl dokonce o 100%. Supersportu Corvette se prodalo v roce 2005 přes 1.000 kusů, což znamená nárůst o 200% na trojnásobek roku 2004. To je také nejvíce v historii. V současnosti už je registrováno přes 400 objednávek na ostřejší Corvette Z06. Z toho přes 60 pochází jen ze Švýcarska. Toto jsou čísla pouze autorizovaných dealerů Kroymanns. Zároveň po celé Evropě prudce narůstají šedé importy amerických verzí Cadillac a Corvette, jejichž přesná čísla lze jen těžko zjistit. S novými modely Z06, Escalade a BLS si pro letošek Kroymanns vytýčil nelehký cíl, hranici 10.000 kusů.
A?
Jak "A"? Neumíš číst mezi řádky? Cituji: "po celé Evropě prudce narůstají šedé importy" a "jejichž přesná čísla lze jen těžko zjistit.". A to všechno v jedné větě. Tedy, ZZmije, pokud nedovedeš z tohodle přečíst hodnotu Lonesova příspěvku, tak je načase zamyslet se nad omezením přísunu různých omamných látek do Tvého organizmu :-! Jo a Lonesi, když už máš nutkání psát TOTÁLNĚ mimo téma článku, tak k tomu, prosím, připíš to obligátní OT (zkratka Off Topic, kdyby jsi to náhodou neznal). Díky :yes:
Jo, jo. Dlouhá noc za mnou a ještě delší přede mnou >😒] 😉
Aha. Já zapomněl, že tu narušuju plodnou debatu o americkém pick-upu, kde se fanoušci amerik oddávali diskusi k tématu a jak se teď v tom chudáci zorientují? Cadillac. No fuj. Nechtěj mě rozesmát. Všichni víme, že tady nejde o žádný dvě písmenka. Tady jde o něco úplně jiného. Tady jde o to, že pod evropskýma autama se řeší evropská auta, pod japonskýma se řeší japonská auta. Jen pod americkýma si je člověk nemůže v klidu řešit, protože prý se musí za každou cenu řešit něčí IQ. Ať už hecuje jeden, že pokud nemají pick-upy žádný kryt na korbu, tak jsou totálně nepraktický a právě proto nemají opodstatnění. Nebo o pár dní později je právě roleta/dekl/nástavba přesně ten důvod, proč jsou nepraktický a důkaz, že nejdou používat k původnímu účelu. >😁 Já nevím, jak tomu říkáte u vás, ale já tomu říkám "kdo chce psa bít...." Já jsem tu rozhodně míň off-topic než tvoje parta "kupředu levá". Myslím, že nikomu ze současných ani potenciálních majitelů pick-upů Ford nebude prodejní statistika (není zač) Cadillacu v Evropě vadit, troufám si říct, že je bude dokonce zajímat (minimálně jednoho takového znám osobně). Takže pokud fňukáš, že jsem vám přerušil orgie, můžeš pokračovat na www.halonoviny.cz a svému nutkání dávat průchod tam.
Nemůžeš říct, že jsem byl nešlušný nebo vulgární 😄 A až se z té Tvé paranoidní úzkosti dodstaneš, možná Ti dojde fakt, že existuje něco jako humor a jsou lidi, kteří ho používají 😄 Stejně jak lidi, kteří tomu rozumí 😉 Mimochodem, já nemám žádnou "partu", já jsem defaultně tvor nespolečenský 😉 Suma-sumárum, zkus to brát s nadhledem 😉
Nejsem včerejší. Moc dobře vědom si záměrné nenapadnutelnosti jistých příspěvků, sám sem vyplodil dvě nenapadnutelné (a vskutku nenapadnuté) story. Takže nakonec se rozbuškou musela stát směšná písmena OT. A teď si hrajeme na usmívající se kamarády. 😄 😄 😄 😄 😄 Jak vidíš, umím hrát všechny hry. To není o paranoie. To je fakt. Že rád si píšu o autech. A neuvěřitelně, vážně neuvěřitelně mi určitý druh příspěvků umí hnout žlučí. Ty, kde nejde o auta nýbrž v první řadě o...všichni víme co. A objevují se jen u aut z jedné země. Takže dokud tu budou tyhle zhnisaný rádobypříspěvky, bude tu náčelník Ukerewe. >😒]
Ty jseš vážně cvok 😉 Všude vidíš nepřátelství 😄 Mno, ale to je Tvoje věc 😉
Ne, to nebylo nepřátelství vůči mě. Jenom vůči mým příbuzným a kamarádům. A ano, je to moje věc.
To nebylo nepřátelství vůči nikomu. Tvé známé a kamarády neznám a tudíž jsem na ně nemohl "útočit". Pokud máš na mysli větu z mého dřívějšího příspěvku, cituji: "..vysvětlovat tohle většině (ne všem) amíkům je stejné..", tak mi opravdu nezbývá než ty Tvoje známé a kamarády do té kategorie opravdu zařadit. Protože pochybuji, že jsi část "(ne všem)" přehlédl. Nevím jak u Vás, ale u nás se říká "Potrefená husa...". Další věc, která mě opravdu překvapila, je bezpáteřnost. Jak může slovo "fňukat" použít bez studu někdo, kdo se tady srdcervouce loučil, že mu tady ubližují přátelé a že už se sem nikdy, ale opravdu nikdy nevrátí a do měsíce je zpět a dělá jako kdyby se nic nepřihodilo. Sakra, proč se s Tebou vůbec bavím? Můžete s panem GTI založit klub "Tibby s námi nemluví". Já to vzdávám, nemá smysl bavit se s někým, kdo má nulový smysl pro humor, ale zato stonásobnou dávkou paranoidního stihomamu. Jen jedna rada na závěr: Nezapomeň si na palec u nohy přivázat občanský průkaz, až budeš příště lézt někomu velice konkrétnímu do p***le. To aby bylo poznat, o koho se jedná... :no:
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: >😒] 😉
Tobě by nepomohla ani ta občanka. >😁
O jsem zdrcen. Můj milovaný Tibby, který vždy pečoval o mojí zábavu a dobro, mě urazil. >😁 Tvoje alibistické dodatky nikdo nepřehlédl. Jsou součástí folkloru "nenapadnutelnosti". Loučit se byla chyba. Dost lidí mi to vysvětlilo. Štvát tebe a ZZho den za dnem je mnohem lepší volba. Nenechat ti do soudného dne chvíli pokoje.
GTI
Seš vedle jak jedle, Tibby... Především... máš velký problém s humorem... dokonce tě vnímám jako přispěvatele s absencí humoru. Životní praxe mi signalisuje... pozor... neumí se smát... na toho bacha. A když už se směje... tak pozor na to čemu... Vedle toho vnímáš svět vztahů značně zjednodušeně... chybí ti nadstavba pohledů... možná se umíš na svět dívat tiše objektivem fotoaparátu... a možná tohle je kámen tvého ticha... tvého komunikačního, sdělného... ticha. Pamatuješ, jak jsem ti jednou napsal - sběratel špuntů, na tyhle bacha... u chlapa vždycky špunthobby označuje výraznej odklon od normálu... od... řekl bych ve zkratce - spolehlivosti, jestli mi tedy teď dobře rozumíš. Co se týká Lonese a jeho smyslu pro humor... tak od něj by ses jemnocitu a dokonalé vnímavosti humoru mohl učit sto let... zrovna tak jako já. Tvé směšné polit postoje... no, tomu se dospělý člověk může jen shovívavě usmívat... což často dělávám... a občas ti napíši to podstatné... vejde se to do dvou slov - Ach, Tibby... 😄 :yes:
no jo bez šedých dovozů by naše silnice byly poněkud nudné, kde by byla všecky mustangy, infiniti, první cadilaky nebo lincolny ... 😄
Však to nebylo nic proti nim. 😄 Jen naznačení toho, že ten počet Caddy a Vette je ve skutečnosti mnohem vyšší. Koukni jen, kolik prodal třeba u nás Denker Corvett.
jj denker je kapitola sma pro sebe ... nevim kolik korvet, ale infiniti vozí jak housky na krám
Ja soudím jen podle toho, jak se točí na jeho webu. Ten odklon od Cherokee a Voyagerů je za poslední rok docela značný. Samý Vetty, FX, RX a Hummery.
jo jo rx400h to je teďka hit, jenom co jich prodá třeba duba centrum v praze ... ps. probíral jsem s jedním takovýmto dovozcem nové modely protože přijel v escape hybridu a někdy v květnu by jim měla přijít mazda cx7, ale hlavně jsem se jej snažil namlsat na mkx a odcházel trochu nahlodán 😄
Já nevím Lonesi, ale Tvá čísla jsou stejně trapná jako reklama na Cadillac vůbec, potažmo i auta samotná. Fakt nevím, co pořád tím Cadillacem sleduješ. Máš snad nějaký midnrák? Napiš radši jak se daří Evropským autům v USA (když už něco). Tím budeš fakt více prospěšný.
Mně přijde tvůj příspěvek úplně zbytečný. To jako nesmím mít rád Cadillac? Proto mám mindrák? Kdybych měl rád Mercedes jako ty, tak nemám mindrák? Tady je článek o americkém autě, tak jsem to přihodil sem. Mimochodem prodejní čísla evropských značek v USA tu zveřejňuju taky dost často. Poslední dobou skoro měsíc co měsíc.
Jde jen o jednu věc. A to o fakt, že když mám rád jednu automobilku, nemusíš o tom každý den přesvědčovat. Asi takhle bych to viděl. A navíc Evropský trh je přeci jenom bližší než ten americký...
Aj tak by o 1-2 roky mal byt BLS 50% z prejada vsetkych Cadillac-ov ak sa nemylim, ze?
Jo, minimálně jeden pick-up měsíčně do News patří. Ono kde jinde by si rudá svoloč mohla navzájem olízat rány? 😄 Kde jinde pokecat o IQ, ekologii a vlastní dokonalosti? Hoď si blátem. Od toho pick-up je. :yes:
GTI
Přesně tak, jako popelnicovej kovboj má v McDonaldu svého nepřítele, přesně tak, jako bazarovej kovboj nenávidí Logana, přesně tak zoufalci vlastních stínů... komunoidealisti světlých zítřků... musí najít svého nepřítele 😄 Ideálním nepřítelem je jim mlčící síla... dravec... pick-up... co jim nedá spát... těm milovníkům objektivního ticha, jimž zvuk závěrky odměřuje zoufalství prázdnoty jejich vnitřků,... těm zaječím pyskům... kterým vlastní bezpáteřnost křiví i malíčky u nohou... jo, to jsou oni... nuly včerejška, nuly dneška... nuly nekonečného zítřka...
no nevim jestli má cenu sem tahat politiku ... podle mě je to diskuze o autech :no:
Problém je Cuisine v tom, že já nezačal. Jen narozdíl od někoho mluvím rád narovinu.
nepiš Cuisine ale cuisine . Cuisine vypadá blbě ... já vím že někteří si v tom libují ale já na takové příspěvky nereaguji - je to tu o autech a ne o politice ;-\
OK, já mám ve zvyku začínat velkým písmenem i přezdívky těch, co si je píšou s malým. Když ti to vadí, tak odteď cuisine. 😉 Chápej že mě by nikdy ani nenapadlo psát třeba do diskuse pod Peugeotem o francouzském premiérovi nebo pod Volkswagen o německém kancléři. Nebo pod škodovku o tom, že průměrný český body mass index je rovný obezitě. A rád bych aby tenhle metr byl pro všechny stejný. 😉 Protože mě to otravuje diskuse o mém koníčku - o amerikách.
Je to cesta do pekel nebo spása pro Detroit? Viz [odkaz]
Kdo by nesouhlasil s hlavní myšlenkou, aby americké automobilky stavěly typicky americká auta? Ovšem zbytek je typický pro tenhle server, který máš rád pro jeho vztah k japonským autům. Jenže tenhle server The Truth About Cars staví na vlastních dogmatech. Oni napíšou článek "Bankrot je dobrý pro Detroit" a od té doby to už jede jako jediná možnost. I zde. Jasné povely "zbankrotuj". Jasné dělení "japonské znamená superior" "americké znamená obsolete". To se musí mihnout v každém jejich článku. A dokazovat to přes pick-upy a muscle-cary...trochu nefér, nemyslíš? Třeba pro mne je nejameričtější amerika DeVille. Tak high-tech, že psovi Aibo vypadnou oči z důlků. Uvažuju, jak to vlastně páni z The Truth About Cars myslí nebo je to jen přesvědčování ***ma, aby si sám vyndal šén a doufal, že ho hodní Japonci sami znovu oživí? Protože jak jinak si vysvětlit, že ignorují Mustang, Thunderbird, HHR, SSR, PTCruiser, Charger, Challenger, Camaro? Důkazy, že tímhle směrem se Detroit ubírá i bez bankrotu. A ta rada s Harley Davidson zase zní jako přání, aby se provždy stáhnuli ze segmentů pro běžné lidi. A prodávali pomalu jen sběratelům a staromilcům. Takže já taky radím Detroitu stavět americky. Ale pro mě to znamená stavět nejenom krásný, ale i supermoderní. Je to země, která dala do aut všechno, co dneska berem jako běžnou výbavu. Vedla v tom vždycky. To je amerika. Mít automat, tempomat, klima, airbagy, nejrůznější technologie ze stíhaček a vesmírného programu jako první. A pokud vedle toho existují ty nejvíc sexy auta pro mladý za úžasnou cenu, jako je Mustang a ty nejvíc praktický auta pro pracující za úžasnou cenu, protože v těhle segmentech nemá smysl utrácet oxymorony jako "kvalitní plasty" nebo "velký uvnitř, malý zvenku". Tady v Evropě si pořád auta na něco hrajou. Malý, že jsou velký, sociální, že jsou luxusní, mainstream, že jsou sportovní. Děkuju nechci. Chci luxusní limuzíny, sportovní sporťáky, pracující pick-upy. Ne sportovní limuzíny, luxusní sporťáky, načančaný mainstream. 😉 No a jak čtu jejich testy, potřebovali by se naučit význam slov jako "me-too", "badge-engineering". Ten server je vážně směšný.
GTI
Za komoušů informace abys pohledal. Představ si, že člověk stačil přečíst všechny vycházející knihy, co za něco stály. Zrovna tak věcné informace. Dalo se tu číst 100+1 Technický magazín (asi 4 stránky z něho) a nic jiného ti nezbývalo, než číst Svět motorů a Automobil. To byl informační pramen tvého života... Bylo jednoduché se orientovat. Dnes, zejména ve světě takových zázraků, jako je net... je hlavní problém, ne, být informován, ale umět informaci vyhledat... každý může psát cokoliv... takže jde o to, jakou ta informace má vypovídací schopnost... V lidské společnosti, zejména v oblasti složitých výrob, které technicky zrají v čase... je nepřeskočitelný čas... na tomhle jistě staví jak v USA, tak v Evropě... v tomhle jsou nedostižní. Problém je zřetelný ve světle Korei... jo, můžou koupit jakejkoliv lis, bouchat to s pracovní dobou 14 hodin... jenže nemůžou umět tomu vtělit ten náboj... chybí kořeny... japonsko je mezistupeň... dokonalá technika jednadvacátého století... k níž tě musí pomalu přemlouvat, protože není na co (s výjimkami) navázat... a jen čas od času se podaří dobrá věc i tam... jenže tady (a stejné to je i v USA) se ta dobrá věc daří většinou... Když budeš žít v USA a budeš mít jasnej pohled... nikdy bys tam přece nemohl sednout do TTT... protože budeš především patriot. Je jen jedna možná výjimka - výjimka směrem Evropa - dokonalá německá auta... klenoty světa aut - tedy BMW a MB, PORSCHE a jedno italské, FERRARI. Nic jiného by tě přece nemohlo zajímat. Ještě můžeš vsednout do Volvo a Saab a Jag. Dál... je pusto.
No dneska se člověk může (obzvlášť na netu) dočíst leccos. Ale ponechejme Toyotě její ctnosti. Například je nezpochybnitelný ten schopný přístup k plánování. Skoro až šachové myšlení. Mnohdy to vypadá jako by mysleli několik kroků dopředu a asi i myslí. Každopádně být tu jen Toyoty, byla by tu asi pěkná nuda. Toyotu beru jako sňatek z rozumu. Nic moc pro mne. >😁 Nedokážu si představit 12letýho kluka, jak sní, že až vyroste, koupí si tu úžasně spolehlivou Toyotu.
GTI
😄 :yes:
Dík za názor. Já tenhle server neberu za "bernou" minci objektivity, u nich je fakt vidět, že např. GM moc "rádi" nemají.. čtu jej proto, že se na věci dívají většinou z trochu jiného úhlu než věšina jiných zdrojů, tak že se tam člověk občas dostane k zajímavým myšlenkám či podnětům.. P.S. má to jeden problém - když budou v Detroitu stavět typicky americký auta, tak toho IMHO asi mimo CamAm trh moc neprodaj.. tak že je to docela schizofrenní situace.. třeba by to chtělo v mít v rámci kocernu jednu značku, která by se na to vyloženě zaměřila..
GTI
Připomínáš mi, Tome, ty zasvěcený kritiky... teoretiky vedění... doktory Cvachy... co ví přesně, jak se má co zazpívat... akorát nikdy nevydaj ze sebe ani hlásku... A tak za ně nám do srdcí promlouvá nadále kytara Davida Gilmoura a hlas van Morrisona... například. Kup si Caymana... dokonalej evropskej dvousedadláček... pro mladýho kluka, kterej dělá, že se zajímá o auta... a k jeho škodě je cedí jen skrzevá čísla... Ten Cayman ti zaleze pod kůži víc, než bys čekal... a na TTT si vzpomeneš maximálně jednou za půl roku... A to, že na počet vyrobenejch Caymanů nebudeš potřebovat solární kalkulačku... na to se vybodni... jsi evropan, buď hrdej na svůj kontinet... buď součástí silné Evropy, bojuj za ní... nenech si svůj kraj zatratit dikTTTátem snaživých... s nimiž nemáš společného takřka nic... jen planetu... A to, že to bouchaj na tvém kontinentě... to nechť tě vede k ostražitosti... a k pomoci těm, kteří za to stojí... například VW :yes:
Můžou mít jiný modely pro US a jiný pro EU. Ford je v tomhle nejdál. Chrysler/Dodge s tím začíná a GM má problémy, že neví jak se jmenuje. >😁 Jestli Opel nebo Vauxhall nebo Saturn nebo Holden nebo Chevrolet. Sakra to je největší problém GM. Mají tolik cenných značek a modelů ale neumějí s nima pracovat. A za vrcholné manažerské rozhodnutí považujou nějakou zrušit nebo přejmenovat. ;-\
:yes:
někdo, proč dlouhodobě nejprodávanější SUV (E😜lorer) neudělaj s naftou?
To je jednoduchý.. V USA maj kvalitativně jinou (tedy škodlivější k životnímu prostředí) naftu než v Evropě a díky tomu je i v několika státech její používání zakázáno, v ostatních státech se na naftu taky moc nejezdí a u většiny benzínek ani nemaj stojan na naftu..
mě spíš mrzí že jej nevozí do evropy jako to bylo dvě generace dříve ... ty auta i jen s benzínovým mtorm si své příznivce našla a jejich vidět stále hodně ... ;-\ ... stejně tak nechápu proč není v plánu vozit do evropy edge, který mi přijde velmi povedený a místo toho sypou peníze do vývoje crossmaxu ;-\
Zdravim, nejdriv chci rict, ze jsem odpurce velkych benzinovych SUV, 700konovych Hummeru, Cayennu Turbo a podobne. Zaroven se vsak pick-upu musim zastat. Spousta lidi tu mluvilo o USA, kde jsou pick-upy pro nas nepochopitelne popularni. Po nekolika mesicich v Australii, kde je pick-upovy fenomen podobny, to mu pomalu zacinam prichazet na chut. V zemi, kde je benzin levny jako voda, kde nemaji problemy typu KSCM, EU apod se pick-upy stavaji lifestylovou zalezitosti. Sen kazdyho zdejsiho typka je Nissan Navara, popr Toyota Hilux se 4,0 V6, kozenyma sedadlama a prknem na korbe idealni nastroj na cestu na plaz, ke ktere vede jen nezpevnena cesta (coz je 99% plazi). Takze pohon 4x4 je plne vyuzit, stejne tak velka korba (prkno, ploutve, atd.) a zaroven neni potreba s sebou vozit dalsi 3 (popr 5) sedadla jako u SUV. Picku-upy maji smysl, SUV ne. Kolik X5, ML, Q7 apod se nekdy podiva do terenu? V cesku ani jedna. V cesku pick-upy jeste dlouho popularni nebudou (jestli vubec nekdy), ale v USA a AUS je to sen. Garaz snu: BMW M3 a Nissan Navara. A co se tyce toho Rangeru, ma az moc usedlej design, to vypada stale jen na pracovni nastroj.