Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Cee’d: korejský Evropan ze Slovenska

34 komentářů

...netešte sa,na fotke je bohužiaľ iba štúdia.Realita ja podstatne horšia 😒
To je právě to, co na Toyotě (Lexusu) nejvíc obdivuju - to, že dokáže "kralovat" luxusnímu segmentu v tak velké zemi, která není její domovskou zemí.. v tomhle má Caddy nesrovnatelnou výhodu. IMHO je normální, že by v zemi jako jsou USA měla v luxusním segmentu kralovat "domácí" značka. E😜orty by měli konkurovat, ale né drtit domácí.. za tohle patří Toyotě (Lexusu) uznání. Pokud Caddy Lexus předhoní, tak to pro mě zas tak velké překvapení nebude - ale zas tak jasné to taky není, Toyota již hodněkrát dokázala, že umí..
[odkaz] , [odkaz]
Pardon za překlepy v předchozím příspěvku, už mám dnes unavené oči.. Takže: znovu jsem prolistoval fotky Accentu 3D z letošního Chicaga - jedna z nich zabírá Accent pod stejným úhlem jako je zdejší fotka Cee'd. Ta auta jsou si podobná, až to bolí (prolis kapoty a její spára, tvar masky, umístění mlhovek, tvar střechy, oken a zakončení na C sloupku, tvar ukončení bočního prolisu u zadních světel...). Liší se víceméně jen tvarem předních lamp (protože produkční Accent je nemá vytažené do š***k) tvarem mlhovek a možná nějakými nástavci na spodním obvodu. Jelikož Accent je na fotce podobně zkreslený, je na 99 % jisté, že Cee'd zkrátka není větší, ale stejně veliké jako Accent. Bohužel sem neumím tu fotku překopírovat, takže viz www adresa výše. Docela bych ocenil, kdyby si redakce ty fotky z Chicaga opatřila a sama je položila vedle sebe 😄
Omlouvám se, odpoledne jsem se nepodepsal... Koncept ED znám ze spy fotek, které oběhly v srpnu05 české autoziny, má jinou figuru (dala by se zhruba přirovnat asi tak ke Stilu) a jiné řešení především zadního páru dveří - způsob prosklení, výška a zakřivení spodní hrady okna atd., také prolisy vypadají jinak - pokud máte k dispozici fotky, které by ukazovaly na shodu s CEE'D, můžete prosím uvést zdroj? Dívám se teď znovu na retuš CEE'D, je tam dost velké zkreslení jako při širokoúhlém záběru, ale i tak - pokud by mělo být delší než Cerato, muselo by stát na hodně dlouhém rozvoru, něco jako Signum, a tomu upřímně moc nevěřím. - Zkuste se napřed podívat na oranžový koncept "segment B", který měla Kia v Paříží 04, pak na bílý prototyp Accentu SR z Frankfurtu05 a uvidíte jasnou evoluci (nejspíš) jednoho modelu 5D hatche, od kterého se CEE'D liší pouze v detailech). Podle mě nedává smysl, že by HMC dělala souběžně na dvou designově téměř identických modelech pro obě automobilky, z toho menšího na bázi platformy Accent/Rio a druhého většího Elantry/Cerata. Prostě, já tady vidím dva různé modely - první, dost velký a konzervativnější hatch, který je evolucí Cerata, s hranatějšími tvary a vyšší budkou a označuje se jako ED, a druhý sportovnější, který je evolucí "oranžového" konceptu Kie z Paříže04 a vede k Accentu. (A to radší vůbec nespekuluju o nové Elantře, ze které jsou zatím k mání jen nějaké loňbké spy fotky sedanu z USA, ale o hatchbacku HMC mlčí jako ryba)
Naprostý souhlas. DTS je facelift jen o trochu detailnější než třeba u Citroenu C5. Nový předek, zadek, interiér, bohužel zůstaly stejné boky. Navíc se ale oproti DeVille výrazně zlepšilo slícování a trochu se změnila výbava. DeVille/DTS má takové zákazníky (specifické), že porovnávání vlastností s jakoukoliv konkurencí kromě Town Caru nehraje roli. DTS se bude prodávat výtečně. Cadillac má na to, stát se v USA nejprodávanější luxusní značkou. Hlavně proto, že je na domácím trhu.
S tím kanibalismem s Tebou naprosto souhlasim, v mnoha ohledech je mezi CTS a STS dost malej rozdíl. Pokud to myslej s útokem na BMW M5 (spíše s přiblížením se k BMW M5) vážně, tak je těch 500+ koní nutností. CTS je velikostí +- 5er a STS je velikostí +- 7er. Udělal bych nadupanou CTS-V, která by měla kolem 520-530 koní (kvůli marketingu víc než M5) a která by byla tím pravým "sportovním" modelem. STS-V bych udělal spíše "do luxusna" typově něco jako je 760i (platí za předpokladu, že pod tlakem S8 nevznikne něco jako M7). Pak bych udělal BLS-V, která by měla +- 450 koní a která by šla proti M3. DTS bych nechal takový jako je, k tomu se V-series opravdu nehodí (to ale neznamená, že by nemohlo dostat nějaký "pořádnější" motor). Nejsilnější Caddy by podle mě mělo být XLR-V (klidně by mohlo mít stejnem motor jako CTS-V, ale o něco vyšší výkon aby to marketingově dobře vypadalo).. /// Občas je těžký určit, co je ještě facelift a co je již jiná generace - LS je určitě nová generace, DTS nebude nová generace, tak že to furt +- bude facelift.. ale na tom svět stejně nestojí /// Sem docela zvědavej, jak pojede prodej novýho Escalade v porovnání se současnou generací, tipuju, že to půjde docela nahoru.. SRX se "nepovedl", minimálně z hlediska plánovaného útoku na RX, chtělo by to novou generaci co nejdříve.. taky nezapomeň, že RX nebude věčně stejnej, bude se též faceliftovat a generačně obměňovat.. každopádně to bude zajímavé a nic není nemožné. Co se týče Toyoty(Lexusu), tak by to docela chtělo novou generaci Land Cruisera 100 respektive Lexusu - bude zajímavý, jestli furt půjde o "stejné" auto nebo budou dvě nový auta..
ps: díky za dárek. 😉
Zajimave info. Jak by ale vedle 500HP CTS-V vypadal STS-V 470HP? To je imho velka chyba: kanibalizace CTS a STS obecne. STS melo byt aspon o 10cm delsi a mnohem prostornejsi v interieru. Jinak Lexus sice obmenil (a moc dobre vim, ze tim zduraznovanim "ne-faceliftu" miris na DTS), ale Cadillac po pomalém růstu v roce 2005 taky čeká velký boom: tři klíčové modely jsou DTS,CTS,Escalade (DTS facelift-uprimne, je to vic nez facelift), CTS - cekaji ho velke slevy v poslednim roce zivota a doted stale rostl, Escalade - uplne nova generace. Ja predpovidam Cadillacu pro rok 2006 prodeje cca. 270 tisíc kusů. Lexus bude svuj naskok vytvoreny modelem RX drzet az do nove generace CTS a SRX. Pak by mohl Cadillac znovu dobýt zlato. Uvidíme.
ty si pekny trt a pravdepodobne zakomplexovany. my nemame ziadne lepsie auto, my len tie auta vyrabame, ale nasi priatelia CZ maju vlastny "poklad"... :-!
Caddy CTS-V je sice rychlé, ale konkurence je trochu někde jinde. Proto asi přijde "menší" upgrade viz [odkaz]
Počkej rok nebo dva a budete druhý >😒] Jo Caddy roste čtvrtým rokem X Lexus roste furt 😉 Bude to zajímavej souboj - nezapomínej, že Lexus kompletně vyměnil všechny sedany za nové generace (nejedná se o facelifty, ale o nové generace). Vidím to na pěkně velkej růst (ikdyž je mi jasný, že hlavní želízko v ohni je RX). P.S. slovo standard raději nepoužívej, myslim že by to mohlo vyvolávat nevhodné asociace, jakjo např. průměř, mainstream, základ.. myslím, že stačí to, že jde Caddy "koupit" u Bédy Trávníčka v Mountfieldu a že neni nutné ho dále "ponižovat" (neber to jak útok, ale dloubnout sem si musel 😉 bejt tebou, tak toho Charouze snad oddělám..)
KIA Cee´ de je segment třídy C čili mezi Ceratem a Magentisem. Finalní podoba vozidla se již testuje Alias KIA ED
Vážení, nabízel jsem tu včera, abyste se podívali na produkční podobu Accentu 3D na www.chicagoautoshow.com, bez toho jsou úvahy o kvalitě a perspektivě téhle studie od Kii (reps. Rüsselheimu, že) zbytečně na vodě. Uvažoval jsem ještě, že přes až příliš těsnou podobnost Cee'd s Accentem SR možná bude Cee'd přecejen na větší platformě jako totální náhrada nevydařeného Cerata (čili asi na platformě nástupce Elantry). U HMC ale člověk nikdy neví, v posledních letech kladou médiím i fandům pasti a koncept jedné automobilky vydávají za druhý. V r.2004 takhle předstírali, že zkoušejí prototyp Accentu SDN a hatch koncept Talos, z obojího se pak vyklubala Kia RioII, podobně pak podváděli i při přípravě nového Magentisu, o kterém nechali běžet fámu, že jde o novou Elantru.
A že vždycky píšeš o trendech u Toyoty. Tedy, že není důležité, že prodává míň jak GM, ale že roste. A tudíž, že prý Today, Tomorrow, Toyota.... >😁 V té souvislosti bych upřesnil tvé děravé informace o Cadillacu. Roku 2001 se odrazil ode dna: 172,083 prodaných kusů. A od té doby roste rychlým tempem. V roce 2005 už prodal 235,002, když rostl čtvrtým rokem v řadě. Takže: Today, Tomorrow, Cadillac. 😉 Standart Of The World.
>😁 😉
>😁 >😁 :yes:
...a ako viete tak seriovka bude o 50% menej agresivnejsia.Takze klud a nohy do tepla... :-!
Šit !
produkcna verzia bude *, podobny Kia cerato a spol. Potrva este 7-10 rokov, kym to budu auta so slusnym dizajnom, interierom...
Kazda automobilka dnes dokaze urobit peknu studiu.
Super no. Že to vzniklo v Evropě a pro Evropu. Můžete mi ale někdo říct, jak se to má číst? Na to mi nějak moje evropština nestačí. Kýd? Síd? Céd? Kéd? Cet? Set? 8-s
Čéče, ty víš, jak si mě získat 😉
sorry ale co mas proti tatrovkam? si myslim ze proti tym nemaju ziadne kije😄 a navyse toto neni slovenske auto... tak vlado chod nas5 do elektry a drz hubu... 😉 :yes:
Tak a máme lapšije áuto než čehúni >😒] :yes: :yes:
no neviem, na slovensku sa vyrabaju aj krajsie auta ako toto, VW Touareg alebo Audi Q7, na to sme pysny viac ako na toto 😄
Pokud se tu podíváte do archivu z Frankfurtu (září 05), zjistíte, že jde o lehce opticky upravenou variantu tam vystaveného konceptu Accent SR, takže počítejte s rozvorem kolem 2500 a délkou kolem 4000. Jak potom dopadla evoluce tohohle hot hatche do civilní produkční verze Accentu, najdete na letošním Chicagu (www.chicagoautoshow.com), rubrika cars on display, kde je 3D verze. Pak se o té káře můžeme pobavit znovu. >😁 Never shave, mate.
Sice to nebylo vyvinuto u vás na slovensku, ale je to fakt pěkný a budete asi mít důvod k hrdosti.
Proč korejci nevyvíjeli růmstra. Mohl vypadat taky tak dobře. >😁
Já v tom zase vidím mix M3 a C3 ... ale celkově to vypadá více než dobře :yes:
Ještě přihřeju polívčičku 😉 Novodobý rekord Lexusu v US prodejích v kategorii luxury cars - 302,895 aut - přes 300,000 luxusních aut naposled prodal Cadillac v roce 1980. Lexus ruleZZ 😉 Čistý zisk Toyoty za minulý rok = 10 mld $. Srovnejte zejména s úspěchy dalších dvou velkých koncernů >😒] Tak že si to všichni dáme společně a pěkně hlas... Today, Tomorrow, Toyota 😉 Nemůžu si pomoct, ale mě se ten slogan zdá stále více jasnější a výstižnější >😁 Toyota ruleZZ
Designove je to docela povedene, ikdyz linie si vypujcili u AR 147 ...
[odkaz] V8, 5l, 430-450 koní je IMHO docela slušnej základ pro další tuning. Doufám, že to tentokrát vyjde a Supra konečně bude..
Na korejce tohle auto vypadá velice pohledně. Sice žádnej výkřik originality, ale nenápadná elegance se mu nedá upřít. Pokud bude za rozumný prachy, tady v Čechách a na Slovensku se to prodávat určitě bude celkem úspěšně.
... mě se teda ty dlouhý převisy před přední nápravou moc nezamlouvaj, ale tahle fotka ujde ...
celkom slušné...Slovenskoooo hej a hej a hej... 😉