Novinky
0
Teď už jen zbývá do toho posadit nějakýho mutanta a bude to hybrid šestou 😄 Jinak klobouk dolů před PSA. Je vidět, že chlapci nespí. Nedávno byla zmínka o roku 2010 a ejhle tenhle hybrid už brázdí silnice 😄
Rano sebou zmítám u rohlíku a horkýho kafe. Vylil jsem si ho na tanga. Ten pošuk, co mě každý ráno z plazmy vítá v tomhle nekonečnym ráji pro šťastný, mi připomněl, jestli jsem si kafe udělal napůl na kamnech a napůl v mikrovlnce. To víš že jo, ty šašku... Sjedu vejtahem do přízemí a zdravím hochy od lana... maj to dobrý, pět pater za ně maká elektřina, zbytek spouštěj v teplejch zvolna sami. Dole to dnes ani nedrclo... asi nemaj škytavku. Sednu do CC a nakopnu to. Jedu po hlavní, ale kdo tohle dneska řeší... semafor nejde, je pod mrakem a sluneční baterie jsou natom asi jako já ve fiťáku... silný touhy, nulový výsledky. U pumpy je pěkná mela, maník se splet´a do baterii si nastříkal pět litrů nafty. Baflo mu to přesně ve chvíli, když zastrčil elektrickou zástrčku do hrdla nádrže... Fakule jak z Vesuvu. Sakra to je pech, chyt´sem ji bioodpadem z helikoptery rovnou přes sajtnu... smrdí to jak sousedovo robobrouk... chodí s nim ven a dováděj spolu jako dřív v kynologickým kroužku, než jim vejbor pro ochranu zdrojů zatrh´ tyhle biorozkoše... Po šichtě mám rande. Nesmím si zapomenout náhradní baterie do robertka... Minule jsem to s ním dobouchal jen tak tak... nenechám se přece zesměšnit....
:yes: :yes: :yes: Přemejšlím o tom, že polovinu svýho příspěvku napíšu já, zbytek nějaký alternativní zdroj... 😉
:yes: >😁 hele hochu, normálne som rozmýšľal, či si to minule dobouchal s tým svojim jen tak tak, a preto teraz berieš robertka, alebo či si to už minule ledva dobúchal s robertkom.... >😁 ale je to bomba 😉 inak už keď sme pri robertkoch a podobných úkazoch, tak mne sa táto myšlienka pohonu pri CiCinke od Peugeotu docela páči :yes:
Docela by me zajimalo, pokud tomu nekdo opravdu rozumi a dokaze to relevantne posoudit, jakou realnou usporu takovyhle auto prinese a jak moc usetri zivotni prostredi. Pokud uvazime, ze u 2,0 HDi uvadeji spotrebu kombinovanou 6 litru a u tohohle hybridu 5,1 l tak nevidim moc velky prinos - preci jen 0,9 litru na 100 km je pri 200.000 km cca 1.800 litru nafty za zivotnost auta, coz pri cene (prodejni, vc. DPH, spotrebni dane atd.) dela cca 54.000 Kc - myslim, ze jen vyroba a vyvoj tohoto ustroji stoji vic a hlavne ma vetsi dopad na zivotni prostredi nez kdyby se proste jezdilo klasicky s 2,0 HDi (pro nase ucely primeho srovnani). A to jeste ani nemluvim o nakladech na recyklaci baterii, elektromotoru a dalsiho elektroodpadu, ktery je pro provoz tohoto monstra potreba. Takze se ptam, potrebujeme ty hybridy, nebo to je proste jen marketingovej tah???_________P.S. Nejsem zadnej ekologickej aktivista, jen realista!!!
Zajimalo by mi, jestli se ten motor v mestskem provozu vubec poradne prohreje. Ekologie ? ;-\
Tak co, jak to dopadlo so svajciarmi? 😲 :-! 😉 >😒]
...je videt, jak se to tu vsem zamlouva, ta elektrina v aute😄...myslim ale ze pro vase vnoucata bude diesel znamenat jenom jeansy, a slovo nafta budou znat jen z vaseho vypraveni...arabove mezitim vsichni umrou, protoze pisek se jist neda a pod nim uz nic nebude...pro amiky to bude asi peklo, zadnej truck jako krava, beetle pro manzelku a corvette pro sinacka, at nemusi do skoly autobusem...vsichni vyfasujou e-scooter, ten co ho uz ma i Premek Podlaha a Beda travnicek prestane losovat kadilaci a zacne rozdavat solarni auta vyrobeny z kartonu...no kdyz zaprsi, musis z neho utyct nez to zase uschne, nebo sebou mit nuzky...a GTIho vnuci budou nejvetsi kompostovi kovbojove, budou se dohadovat na foru na Radobyauto.cz, jestli je lepsi cpat do nadrze lejno jeste teply, nebo koupit instantni kravinec u Shell...vivat future
S tou ropou mas recht, ale tohle je taky utopie jako blazen. Elektrika neni vsemocna a velka cast se ji taky vyrabi z fosilnich paliv. Budoucnost ma napr. etanol - vhodny plodiny lze pestovat skoro kdekoliv, jde to vyrobit skoro z cehokoliv, je to perfektne obnovitelny zdroj a ma i spoustu dalsich vyhod. V tom je opravdova budoucnost, nejsi omezenej velmi pomalu se dobijejicimi akumulatory atd., exhalace jsou taky perfektni. Mozna to jeste taky neni uplne ono, ale ma to rozhodne vetsi budoucnost nez vynalozit spousty energie, materialu, prace atd. na neco tak utopistickyho jako je elektropohon do auta se spalovacim motorem....
Muj názor je jasnej... Hybridi Ano, ale PROBOHA, ne dieselový!!!!8-sz toho co PSA předvádí je mi zle, některý automobilky by pro prodeje snad skákali i z okna, to že některý z nich (včetně milované Alfi) narvali pod kaputu svích Coupé Traktor, sem tak trochu překousl, ale to, že měl někdo tu drzost udělat Hybridní diesel mi teda fakt nasr***alo, dofám že to nikdo nekoupí a bude jim ta technologie k hounu 😄