Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Chevrolet Tahoe jako dvourežimový full hybrid

73 komentářů

No a co? Co je komu do toho, jak auto využívám? Koupím si klidně autobus, když ho budu chtít a budu s ním klidně jezdit sám. A ještě budu využívat pruhy pro autobusy a budu se smát těm v Priusu, co tvrdnou v zácpě 😉 (pro Micka: představ si, že je celej příspěvek v uvozovkách) 😉
Sakra! K Saabu hned. Zajímá mě to. Je to jeden z mých favoritů při další obnově mého soukromého vozového parku 😉
>😁 Číst tyhle diskuze je fakt prča. Člověk hned zapomene, jaká je venku kosa >😁
poslem ti scan z dnesnych novin, od dnes je tahoe lacnejsie o 3000 dolarov a to je co povedat. asi 55 cien u aut celeho koncernu znizuje cenu. je tam aj tabulka, idem to naskenovat. tiez dobra sprava. su v tom aj nejake caddy.
A to je škoda, micku dostane ze závěje jen humr co ji štípne do pr.ele
Na holou 😉
Hej, pockej, trida malamutu, to sem napsal prece ja! Tobe se zda malamut jako malej pes? Nebo Tahoe jako maly auto? Kdyz o nejake limuzine napisu, ze je to jezevcik, jsem tak jsem taky zavistivej socialni bezmozek? Mrkni sem: [odkaz] a hodne stesti, budes ho potrebovat.
Ale no tak jo....už toho necháme, nemá cenu se hádat. Tahoe má vynikající aerodynamiku ve své třídě,to jo. Smál jsem se tomu, že někdo napsal, že má vynikající aerodynamiku
Sakra, ja jsem idealni zakaznik Fordu!! Co mi za to daj?😉
Ani slzicku malickou za Hummer neuronim.
Kdyby jsi se zbavoval svého hybrida, myslím že by jsi se hodně snažil dokázat kupci vysokou životnost baterie, abys to nedaroval jen za odvoz. O toto tu jde, zda je ojetý hybrid vůbec prodejný, pokud možno ne za směšně procento původní ceny.
životnost nových aut se neřeší tak jako u starejch které byly dělaný tak aby vydrželi věčně .. hlavní je aby se nový auto ojezdilo, servislovalo v značkovým servisu a pak rychle se zrecyklovalo a mohlo se vyrobit a prodat nový ...
jo tak to prijmi moji omluvu, tys myslel lidi se spatnym predsudkem k suv, protoze to proste nepovazujou za auto hodne jejich superrychle sportovni duse - tak to s tebou souhlasim, to taky nemam rad :yes:
0,363 je Cx normálního Tahoe. Kolik bude mít tenhle hybriďouš netuším, ale asi strčí do kapsy kdejaký sedan. To mi přijde spíš obdivuhodné.
Jde o to, že si kritizoval něco, co bylo určitě míněno v kontextu třídy. A v dané třídě titánů je ta aerodynamika pomalu zázrak. Pro tvou informaci: mnohem menší, placatější Subaru Forester 2006 má Cx=0,365. Spotřebu sem pořád nepleť. To záleží strašně moc na způsobu meření. Cx neokecáš. Kdyby to bral každý jako ty, tak nikdy nemůžeš pochválit kupé-kabriolet za velký zavazadlový prostor, minivůz za prostornost, teréňák za Cx. Každému bylo jasné, že je to míněno v kontextu třídy. Mě přijde, že si rozumíme od začátku, ale ty pořád dokola snažíš obhájit to vysmívání se Tahoe na počátku. Upřímně, čekal si, že má tak skvělou hodnotu?
... jake je tam baterie? ... myslim jake chemicke slozeni ... jak dlouho vydrzi, kolk bude stat nova a co likvidace tech starych? ... tohle nekdo resi nebo ne?
řeším tuhle větu: "Tahoe je kupříkladu o 10 mm sníženo a již tak výborná aerodynamika byla dále vylepšena doplňky karosérie." Tomu se prostě musím smát....pořád... >😁
ty se snějak rozohnil....chápu tě, ale teď pochop prosím ty mě. Cx=0,363 NENÍ PERFEKTNÍ aerodynamika, stejně jako STI nedá spotřebu za 10,9. Tečka. Neřeším proč,řeším větu jako takovou (STI na okresce při 60 možná 10,9 žere, stejně jako tohle má nejlepší aerodynamiku ve své třídě........ale není to PERFEKTNÍ aerodynamika) rozumíme si už?
Je to full-size SUV. Obří kráva, chápeš? Nejlepší na světě ve třídě. To rozhodně stojí za zmínku. Je to perfektní výsledek. Kolik by sis představoval? Víš, kolik má konkurence?
>😁 >😁 . Pořád mi to příjde jako almara ve větru...těch 0.48 byla nadsázka....ale řikat 0.363 perfektní aerodynamika... ;-\ 😐 😄 >😁
Ne. Proč se sem cpou, nemá s náckama nic společnýho.
Tisková zpráva uvádí, že aerodynamika je nejlepší ve třídě na světě. Cx=0.363 Pořád se chechtáš a připadá ti to málo? Nejdřív si zjisti fakta.
Opravuji tě. Pochopil si to špatně. Já nepsal o lidech, kteří napíšou: "tohle a tohle SUV se mi zrovna nelíbí". Já psal o bezmozcích typu: "neobrněný tank", "třída malamutů" a všechny ty závistivý sociály, který připojují svoje jedovatý pamflety pod každý SUV-článek, který se tu objeví.
"proč se sem cpou" je pro mě stejně nácko-určující jako třeba slovo "židobolševik" Navíc co se týče aut tak je to silně mimo mísu. To by tu měli být články jen o škodovkách? Nebo jen o evropských autech?
>😁 >😁 >😁 Už tak dobrá aerodynamika byla ještě vylepšena... >😁 >😁 >😁 >😁 hmmm, z Cx=0.50 na Cx=0.48? >😁 >😁 . tak jsem se u tiskové zprávy dlouho nezasmál (naposledy když v tiskové zprávě bylo "nové STI dává 285k za výborných 10,9 l/100km"...to jsem vyprsknul smíchy polívku! >😁
Vydis to moc cernobile, lonesi. Mezi SUV a sportaky je jeste hodne trid a pokud rekneme, ze tohle SUV pekny neni, neznamena to, ze jsme testosteronovi dementi honici si ego na forech. To je prece nesmysl. Mozna jsem to spatne pochopil, ale ten clanek na me tak zapusobil - kdyztak me oprav. Kazdodenni prizemni prakticnost vitezi take u tech, kterym se tohle suv nelibi a naopak vznavaji sportaky a obcas travi i nejaky ten cas na forech.
Pravda, co s Hummristou 😄 :yes:
Ja som ale nikdy nepovedal, ze to urobia vsetci a naraz. U velkej casti zakaznikov to ale je vsade na svete prirodzeny vyvoj ich nakupneho spravania. Potom su tu aj ti, ktorych zmienujes Ty: bud si lepsie dovolit nemozu, alebo proste nechcu (ale tychto je fakt minimum). Ono teraz ani nejde o to, ci sa zakaznici realne presuvaju, ale ci zakaznicka baza umoznuje koncernu GM dalsiu "pracu" so zakaznikom. A u Hummera asi ani moc nie...
Taky názor.
Už si to neodpustím (podobných reakcí od Tebe člověk vídá víc) - ty asi musíš o té vypatlanosti něco vědět...:no: Jinak si nedovedu vysvětlit, proč máš potřebu na některé přispívající reagovat takovým agresivním ubohým způsobem...
Pěkný fotky.
Spotřebu u toho druhýho americkýho hnusu jsem si nechal rozmluvit. Ale tohle fakt nechápu.... Nekopu do každýho auta jestli si nevšim.... A to že je zrovna Deitrot, za to nemůžu.... Prostě se mi americký auta nelíběj... Nemaj nic, co by mě na nich zaujalo.... Maximálně cena....
Mě se zase nelíbí, že by nutně musel bejt nácek...
Nesnaž se to překroutit. Označen za nácka si nebyl za názor na auta ale za tohle: "nic proti amerikáncum, ale proč nám to sem cpou???" Najednou i tu obživl, všude kopeš do aut a píšeš totální nesmysly.
Ale jo, já jsem pro, aby Hummer prodal. Původně jsem reagoval na Marka. Jo je to logické přecházet k lepšímu, jen se mi nezdá reálné, aby tak v průběhu doby učinili všichni, navíc, kdyby se tak stalo, tak to "lepší" se najednou stane standardem.. Ale to je fuk.
Mně to zase přijde naprosto samožřejmé (tendence přecházet k lepšímu), i když pochopitelně existenci spotřebitelů, které zmiňuješ ty, v žádném případě nezpochybňuji. Ale jsem přesvědčen, že jsou ve výrazné menšiny. A i kdyby to tak nebylo, GM, jako ostatně jakýkoliv jiný výrobce, nepřestane chtít, aby jeho zákazníci kupovali výrobky, na kterých má největší zisk. Proto jim dává tu možnost, kterou ovšem u Hummeru asi nevidí. Myslím, že úvahy GM jsou v tomto případě správné.
[odkaz]
Aby nedošlo k mýlce - v pohledu na omezování provozu SUVs ve městech s Tebou naprosto souhlasím...Nic se nevyřeší, je to zcela nesystémové, vytržené naprosto z kontextu dalších skutečností...A každý zákaz a regulace navíc mi leze totálně krkem...:no: Nic to ovšem nemění na tom, že mám rád sportovní auta a SUV ne... 😉
Ne, ale stejně tak mi přijde hloupost předpokládat, že neustále budou lidé přecházet k lepšímu. Navíc, všude se najdou lidé, kteří to auto kupují jako spotřebku a sledují jen jeden parametr a to je přeprava z A do B a takovej člověk si koupí příště to samý, třeba další generaci Tahoe, protože Escalade pro něj bude třeba zbytečný, prostě chce dostat pohodlně řekněme 5 lidí z A do B. Nepotřebuje k tomu obkládání dřevem atd.
No o spotřebě to asi nemá cenu, o ploše... No řekněme, že bych musel bejt hodně hodně zelenej.. Ale opravdu by stálo za to, naučit lidi si tak trochu kupovat i to, co využijí.. Když se koukneš, kolik po městě jezdí SUVek, pochybuju, že víc jak 25% z nich vidí pravidelně adekvátní terén... V tomhle jsou USA napřed, protože si myslím, že hodně lidí ty SUVka opravdu využívá.. Rozhodně bych to viděl na nějakých min. 50%
A část třeba k tomu Caddymu. Jenže takhle odejdou všichni.
Pokud ty pracuješ za stále menší peníze a auto si kupuješ horší než předchozí, pak ti mohou ekonomické zákonitosti jako hloupost😉
Tak mám jinej názor na auta a hned jsem nácek???? Ale jdi....
Pro fanouška aut určitě nejde posuzovat jen z hlediska spotřeby. Každému vyhovuje jiná třída a má taky určité finanční možnosti. Co se týče těch snah o omezení provozu SUV ve městě, když mnohé non-SUV má vyšší spotřebu (motiv ekologie) a mnohdy i zabírá větší plochu (motiv přeplněnost center měst), přijde mi snaha zakazovat automobily například podle světlé výšky jako melounový výplod. Zelený napovrchu. Ale rudý uvnitř.
To neni nácek, je to nějakej "pohodičkář".. 8-s 8-s
Ty musíš bejt hodně vypatlanej. Už jsem ti to psal dole u Eclipse. Nauč se mluvit.. Takový ty "pohodičkáře", na ty jsem fakt vysazenej. Počítám, že ruku taky podáváš takovým tím stylem "utírám si h.vno"...
V pořádku - omlouvám se za nepochopení...Když jsi mluvil o útocích na SUV, domníval jsem se, že máš na mysli např. snahy některých skupin o omezení provozu SUVs v Evropě (a terčem těchto skupin právě prozatím nejsou sporťáky)...Ovšem i tak se domnívám, že "vychvalovač závodních aut" může mít námitky proti SUVs (a naopak) a nejedná se o absurdní situaci - nelze totiž v žádném případě tyto dvě skupiny aut srovnávat pouze z pohledu spotřeby...
No já si myslím, že marketing je krátkozraká věda.. Podle toho co píšeš by to znamenalo, že ekonomická síla každého se bude neustále zvětšovat, což je samozřejmě hloupost. Podle ekonomické situace v tom kterém státě, bude kupní síla oscilovat v rámci nějakých mezí a někdy půjdou na odbyt více prémiové, jindy se lidé vrátí k více "lidovým" značkám. Ale že by se najdnou začali mít všichni tak dobře, že by si místo Tahoe začali kupovat Escalade... To se mi nezdá. Navíc spousta z nich by pak šla místo výš v koncernu, spíše jinam. Část určitě "do Evropy"..
😄 :yes:
To nebylo vůbec nic proti sporťákům ani proti kupcům sporťáků! Jen jsem chtěl poukázat na absurditu odsuzování SUV od vychvalovačů závodních aut, kteří stejně žádné závodní auto nemají. A nemluvil jsem o ekolozích. Ale o těch lidech, kteří jako záminku používají ekologické argumenty.
A co anglikánci? Proč nám to sem cpou? >😁 >😁 Ty seš legrační nácek. Možná to tu visí (ale vážně jen možná), protože tohle je server o autech a právě nejdůležitější událostí na světě, je probíhající Detroit. Až bude Ženeva, tak tu budou "cpát" auta ze Ženevy.
Není pravda, že odpověď je jednoduchá na otázku, proč SUV ano a sporťáky ne...Sporťáků se ve srovnání s SUV prodá celkem zanedbatelné procento - tudíž v absolutních číslech je jejich vliv na ekologii mnohem méně významný, tudíž nejsou prozatím předmětem zájmů ekologů(obávám se, že sporťáky ovšem budou další na ráně, proto i když SUV opravdu nemám rád, tak hon na ně mi zrovna příjemný není)...Takže věta "nemůže jít o ekologii, nýbrž o pokrytectví" je dle mého soudu právě tak pokrytecká...Dále ve svém příspěvku urážíš lidi, kteří mají rádi sportovní auta - označovat je za lidi trpící "testosteronovou demencí" je přinejmenším netolerantní, hodila by se i ostřejší slova...A pokud se pletu a tato testosteronová demence se měla týkat pouze těch ekologů, pak je to IMHO ještě větší nesmysl - pokud jí někdo trpí, tito ekologové to s největší pravděpodobností nebudou...Větu o vítězství každodenní praktičnosti raději ponechávám stranou...
2 Lones aj Micinka: Jedna vec je, ze doteraz pretahovali non-GM buyers. Lenze kazdy koncern ma tendenciu (logicku) aby zakaznik, kyory si kupil najprv Aveo, presiel dalej do Malibu, potom do Impaly, potom trebars do CTS, a dalej do STS. Na malych / mainstream autach su male marze, na tych velkych /premium vacsie. A Hummer v zasade nepatri medzi premiove znacky...naviac je naozaj velmi specificky po vsetkych strankach, takze ma aj lahko odhadnutelny strop predajov. Takze sice plati, ze bezneho zakzanika asi nezaujima ze Caddy je v koncerne GM, ale koncern GM sakra zaujimaaby sa zakaznik posuval vramci ich koncernu niekam inam (idealne vyssie) 😉
Ptal ses mě, co se mi teda líbí... Mrkni na diskusi pod tu novou Audinu. A hodně bych si nechla líbít Range Rover Sport, neob aspoň Land Rover Discovery 3. 😁 A ne tuhle americku, nic proti amerikáncum, ale proč nám to sem cpou???
K Saabu niekedy inokedy - mam tiez spravy, ktore su zaujimave... 😉
Aj ja 😉
nooo hezké ... a teď všici do hybridů :yes: .... ale u suburbana by to bylo lepčejší
Tahoe je v téhle třídě moc hezký, dokonce bych řekl, že ve třídě "krabic" asi nejhezčí.. (Aviator/MKX do toho nepočítám, to je hodně málo polo-krabice) 😉
Mě se ty ekonomicko marketingový čachry zajídají... Jako kdyby dlouhodobýho zákazníka Cadillacu zajímalo, jestli ho vlastní GM nebo Ford. Prostě jde se svou značkou, a šmitec. To že někdo nenakupoval Hummery u GM neznamená nic jinýho než to, že nechtěl Hummer. A ti lidé si pořád jdou pro Hummera proto, že je to Hummer, vypadá tak a jezdí tak. Ne proto, že předtím koupili, plácnu, třeba F250 a nebyli s ním spokojeni, tak jdou a koupěj Hummer. To asi ne. Hummer je prostě dost jedinečný auto na to, aby jsem si mohl vybrat alternativu jinde. Takže ty jejich non-GM a GM-already... No však až ho pustěj tak si vejskat nebudou..
Tohle SUV se mi pekelne libi - supr pohodlnej cestak
Je to prodejníma objemama i ziskovostí klíčový model pro GM. Design má velice konzervativní. Já ho hodnotím stejně jako ty. Není to žádný designový skvost ale nemá na sobě ani žádné ohavnosti. Taky souhlasím, že Enclave je proti tomu krasavice.
Hummer přežije, navíc jestli bude dál vyrábět nějaké vojenské modely... Mám strach o Saab. 😒 Snad se najde správný kupec. Nedávno jsme si se ZZ zkoušeli různé barvy a kola v konfigurátoru na Saab.de. Saab není automobilka o velkých prodejích, je třeba si to uvědomovat a zároveň se podle toho chovat..
No to jsou veletoče. Ještě nedávno jsem četl o tom, jak si v GM pochvalují, že většina zákazníků H2 a H3 jsou tzv "non-GM", že prostě doteď nenakupovali u GM a to se bralo jako velké plus. Že přetahují zákazníky odjinud.
Jo, zní to velice logicky. Navíc si myslím, že Hummer je tak trochu zbrojovka 😄 😄 😉
>😁 >😁 Bravo Camaro >😁 :yes: :yes: >😒] :yes:
Mě se teda tenhle kousek nelíbí 8-s neupírám mu jeho kouzlo, které určitě mnohé osloví - že jo lonesi 😉 ale moje parketa to rozhodně není. Je to jen jeden z mnoha sobě velice podobných amerických SUV. Ničím nenasere, ničím nepotěší. Já osobně provolávám Halelujáááá Buicku Enklávě - viz včerejší (nebo pondělní??) článek. :yes: :yes: >😁
York povedal, ze Hummer napriek rastu nezapada do core-biznisu GM. Neexistuje totiz moznost, ze by zakaznici velmi specifickeho produktu (Hummer) presli k znacke GMC alebo Cadillac. Previest zakaznikov od Hummeru k niecomu na com GM ma vyssie zisky nie je mozne. Naviac tvrdi, ze rast predaja bol dosiahnuty iba zavedenim dvoch novych modelov a vzhladom k specifikam znacky nebude uz mat tendencie rast. Viac-menej myslim, ze sa s nim da suhlasit...
Zajímavé, proč myslíš, že se tam ocitl Hummer? Jedna z mála značek GM, která vykazuje růst.
Chevrolet Tahoe absolutně ovládá americký trh s full-size SUV. Nová generace získala nejlepší hodnocení spotřeby ve třídě (EPA city 16 / Highway 22) i bez hybridní varianty. Nabízet bude mnohé prvky na zvýšení účinnosti motoru, kterými zatím žádné evropské auto nedisponuje (vypínání válců, hybridní pohonná jednotka). Mají SUV větší spotřebu než sportovní auta? Ne. Navíc dokáží odvézt rodinu a mnoho nákladu narozdíl od sportovních dvoumístných aut. Proč jsou tedy terčem neustálých útoků SUV a ne sporťáky? Odpověď je jednoduchá. Nemůže jít o ekologii nýbrž o pokrytectví kombinované s tzv. testosteronovou demencí (rádobyzávodnické ambice v postadolescentním věku). Od lidí, kteří nikdy hodně peněz neměli a tudíž mají pocit, že kdyby vydělávali hodně, koupí si jako jediné auto do rodiny polo-závoďák. Kdyby silnice vypadaly jako názory na fórech.... >😒] Ono to ale asi nejde. Každodenní přízemní praktičnost vítězí u těch, kteří žijí své životy a ne v diskusních "ferári rozmetá lambodžíny na kolech wole...".
Dve spravy z Detroitu: 1.) Camaro Concept nebude v serii vyzerat tak ako nam ho ukazali v Detroite. Produktovy sef Bob Lutz., povedal, ze sa mu auto v tomto designe zda trochu ako starsi model. Ed Wilburn (sefdesigner GM) preto nasadil na prace na novom Camare druhy design-team popri tom, ktory parcoval na stavajucom koncepte. 2.) GM zvazuje tri razne kroky co sa tyka jeho znaciek. Nieco zrejme naznacil clen predstavenstva GM Jerry York, ktory povedal, ze podla neho nie je dovod dalej drzat/vlastnit znaky Saab a Hummer.
"Jiz tak vynikajici aerodynamika bude jeste mnohem lepsi bla bla..."" 8-s Chapu, ze je to mysleno v ramci tridy tehle malamutu, ale at to ma aerodynamiku jakoukoliv, neni vynikajici. Tecka. 😐
ako si to moze niekto kupit? no uplne normalne. pride do showroomu, zaplati a ide ... easy, co??? vies kamosko, to auto ani nie je urcene "pro prazaky" takze by som to nerozoberal. a uplne najpodstatnejsia u tohoto trucku je technika, ktora v nom je pouzita.
Jak si tohle někdo může koupit? Nelíběj se mi ty americký jak že tomu říkaj, neobrněnej tank??? Na americkou Route 66 možná, ale do Prahy?? 😁 Haha
Proč ne.. 😉 :yes: