Novinky
0
Konečně budu vídat na silnicích i něco jiného než hnusné SUV krabice. Konečně velké rodinné auto s tím správným srdcem...s motorem boxer.! (jak jen to říká GTI...BRAVO SUBARU ! :yes:
GTI
0
Pokřik dobrej... >😁 ale v tomto případě, bys to snad měl špíše šeptat, ne 😉 >😁 :yes:
0
Moje oblíbené koně ve stáji to neohrozí...Forester,Impreza a Legacy...cokoli potřebuješ,pokrývají téměř celé spektrum. Ale co když máš tři děti a bydlíš s tchýní? Tribeca! (Děti na zadní sedačky, pesák dozadu, tchýně do vleku na kole >😁 )
0
Vzhledem k zacinajici spolupraci s Toyotou vsadim boty, ze do toho daji i jejich trilitr D4D. A jestli ne, tak at to sem kvuli tem par kusum ani nevozi.... (viz prodeje jinych SUV, napr. X5 a podil dieselu)
0
Pujdeš domů bos. Subaru jiné motory než svoje boxery nemontuje (vyvíjí i diesel-boxer - to bude super motor!) 😉
Pro náročné Evropany taktéž dozajista odstraní kvalitnější sedmimílové nárazníky, celoročně svítící poziční světla zvyšující bezpečnost, pořádně očešou standartní výbavu. Metalíza bude určitě najednou za příplatek. Aspoň že záruku má Subaru stejnou tam i tady (3roky) jiné značky tu nabízí i horší záruku. Holt jsme ti nároční konzumenti. 😉 Jinak připadá mi na velké SUV brzdná dráha z 60MPH n 0 (z 96km/h) 124 stop (tedy 37,82 metru) jako hodnota naprosto vhodná pro Evropu. Takže spíš zase jde o PR blábol evropských ofic. dealerství, která se bojí levnějších šedých importů. V USA stojí Tribeca v přepočtu 767 tisíc. Takže i se clem, DPH a dopravou bude mnohem levnější. Takže zaplatit milion a půl namísto milionu....proč vlastně o 50% víc? Brzdná dráha 38metrů je špatná? Ty jízdní vlastnosti jdou hůře objektivně změřit a říct, co je lepší/horší. Ale mnoha lidem mírně měkčí odladění bude vyhovovat na naše rozbité silnice víc.
no přepočet je sice fajn ale máš v něm clo a doph ? impexta má jednu v nabídce za 1083193 kč bez dph takže to je o trochu víc.
jinak jsem jí viděl a nevím, ani na živo mě teda moc neuchvátila. ale proti gustu žádný dišputát
jinak jsem jí viděl a nevím, ani na živo mě teda moc neuchvátila. ale proti gustu žádný dišputát
Tibeca taky není můj miláček. Nicméně jsem chtěl jako vždy poukázat na nechutné ceny v EU a lživé pomluvy na brzdy amerických verzí. Ale ceny myslím píšu jasně. V USA 767 tis. Připočti si clo, DPH a loď, když si to dovezeš sám a seš na cca milionu. Pokud to svěříš Impextě nebo někomu podobnýmu, aby to udělal za tebe, bude to dražší asi o ten čtvrt milion. Ale vsadím se, že v autosalonu Subaru si tady na to nalepí základní cenovku tak 1,6 milionu.
no já jel s infi g35 a po několika silnějších zabržděných se brzdný účinek změnšil víc než je běžné. ikdyž brzdilo to stále.
no já radši říkám ceny vč. cla a daně, protože pak s lidi strašně diví pro to tu stojí tolik kdyžpřepočet je tolik. jinak to s tou přirážkou u indi dovozce sohouhlasím musej z toho auta ěco mít.
no jo no, ale jsme v eu a v ní je vše správné a řešené regulemi takže to jinak ani být nemůže >😁
no já radši říkám ceny vč. cla a daně, protože pak s lidi strašně diví pro to tu stojí tolik kdyžpřepočet je tolik. jinak to s tou přirážkou u indi dovozce sohouhlasím musej z toho auta ěco mít.
no jo no, ale jsme v eu a v ní je vše správné a řešené regulemi takže to jinak ani být nemůže >😁
G35 jsem nikdy nejel ale všude moc chválí jeho brzdy. Má na všech kolech poměrně velké chlazené kotouče. Teda né že bych tvrdil, že lžeš, ale prostě nesouhlasím s tím, co se tu čas od času hlásá a podporoval to nejvíc Nissan se svojí masáží okolo Murana, když čelil zoufalství, že šedí prodávali zpočátku víc Muran jak ofic. dealer. A to, že když normálně jedeš a potřebuješ prudce zabrzdit, tak mají americké verze nějak nebezpečně delší brzdnou dráhu. Nemají.
ne to ne na prvních několik zabrzdění je to auto v pohoděa stejně jako každý jiný auto s brzdama který jsou v pořádku a správně seřízený.
když se ale začlo víc tlačit na pilu tak začli vadnout o trošku dřív a o trošku vic než jsem čekal, ale brzdili stále, to zase ne že by to nebrzdilo. ( jo ale bylo to docela syrový auto tak možná ještě nebyli úplně "sednutý" ). jo kotouče má velký, ale obložení taky udělá svoje.
kdyby to byl sedan tak by mi vůbec nevadilo kdyby mi říkal pane
no jo no, museli nějak zdůvodnit neschopnost ... a ještě je síla jak nissan brojí proti infiniti v čr ;-\
když se ale začlo víc tlačit na pilu tak začli vadnout o trošku dřív a o trošku vic než jsem čekal, ale brzdili stále, to zase ne že by to nebrzdilo. ( jo ale bylo to docela syrový auto tak možná ještě nebyli úplně "sednutý" ). jo kotouče má velký, ale obložení taky udělá svoje.
kdyby to byl sedan tak by mi vůbec nevadilo kdyby mi říkal pane
no jo no, museli nějak zdůvodnit neschopnost ... a ještě je síla jak nissan brojí proti infiniti v čr ;-\
Kupé má nádherný design. Sedan ujde. Mít Infiniti v ČR by bylo fajn. Minimálně FXek by prodali dost i bez oběžné zprávy o 1600 změnách. >😒] QX by asi do nabídky nezařadili. Giganta. >😁
no já vím o jedné firmě, která se o to pokoušela mít oficielní zastoupení, ale bohužel se to ( zatím )nepovedlo dotáhnout konce - pro hromadný schválení by se muselo udělat tolik změn že je lepší to vozit jednotlivě. fx se tu prodávaj jak housky na krámě. myslím si že už by jich tu mohlo být hodně přes stovku. QX tu už taky pár je, denker tam má 2, fajtl jednoho, impexta měla jednu černou a teď má modrou. a to jsou jen auta z fotek co maj na webu, určitě tu bude ještě nějaká další. mě kupátka moc neberou ( jediná výjimka je mustnag) takže já jsem spíš na ty více dveřový auta 😄
jinak souhlas infiniti je jedna z dvouznaček kterou bych tu u nás strašně rád viděl :yes:
jinak souhlas infiniti je jedna z dvouznaček kterou bych tu u nás strašně rád viděl :yes:
K brzdám bych měl snad jen připomínku, že se spíš může jednat o jiné naladění ABS, vzhledem k, řekněme očekávání dravějšího způsobu jízdy, po méně kvalitních vozovkách. 😄
Nejsem odborník na ABS, ale předpokládám, že v případě panického brzdění prostě jen přerušuje vlastní brzdění, aby šlo s autem manévrovat. Co na tom ladit? Zažil jsem pracovat ABS v americkém autě a bylo to naprosto "evropské". To už bych chápal ladění ESP pro různé trhy, ale ABS?
Jsou to bohužel liché kecy. Srovnával jsem Legacy v americe a tady, tam mají nejenom jiné motory (o jeden víc), ale i jinou základní výbavu (ne co se týče prvků, ale např. mlhovky). Cena je někde jinde. Ono, když to v té americe vyrábí, tak je to možná trochu pochopitelné, ale o takový parník jiná cena...EU,PROČ? :no:
Důvody jsou dva. První, aniž bych chtěl zabíhat do technických detailů ABS, tak doporučuji zkusit brzdění na kočičích hlavách, kde je kolo ve vzduchu a mimo kontakt s vozovkou delší dobu, než by si člověk myslel. Dá se nastavit citlivost ABS na rozdíly ve změně úhlových rychlostí jednotlivých kol tak, že nereaguje nervózním přerušením brzdění kola na každou jednotlivou kočičí hlavu, ale rozvážně počká, až si kolo zase obnoví kontakt. Tohle nastavení se samozřejmě opačně projeví poněkud laxnější reakcí nástupu ABS třeba na ledu. Bavíme se o zlomcích sekund, v rámci kterých může být pro Evropu výhodnější jiné naladění mež pro USA. Druhý důvod je, že je pro Evropu nastavena jiná tuhost pérování. A pokud necháte při zvýšení tuhosti pérování režim ABS nezměněný, tak Vám z toho nic dobrého nevzejde, protože to kolo může být ve vzduchu ještě kratší dobu než před změnou tuhosti. Pak by byla odezva ABS ještě nervóznější. Jinak, já to nevydávám za rozhřešení, jen za pravděpodobný důvod Vaší zmínky o změně brzd pro Evropu. 😉
Hm, zajímavé. Já tomuhle vážně nerozumím no. Takže to pro Evropu nastaví širší rozestupy mezi přerušováním? Resp. pokud ty rozestupy jsou variabilní, jak systém pozná, kdy se kolo dotýká vozovky? Jinak sám uznáš, že přitvrzení podvozku a potenciální výměna brzd neodůvodní navýšení ceny o půl milionu, jak to u podobně drahých aut USAxEU bývá. Navíc v USA jsou podstatně levnější i ta původem evropská, která naopak museli upravovat pro USA.
Začnu odzadu. K cenám nemám co říct a nastavení ABS tam asi nefiguruje.
Brzdy samy nepoznají, jestli je kolo ve vzduchu nebo ne. Rozestupy v tom smyslu jak se domníváte, ABS nezná. Vyhodnocuje změnu úhlových rychlostí kol vůči sobě. Dá se nastavit rychlost a intenzita jeho reakce, asi v tomto smyslu: Brzděné kolo v okamžiku jeho ztráty kontaktu s vozovkou, případně ztráty adheze na ledu, se nejspíš zastaví. Má tedy největší změnu úhlové rychlosti. Pro jednoduchost budeme předpokládat, že ostatní kola se nadále točí s navzájem úměrným úbytkem jejich úhlové rychlosti. Brzda v zastaveném kole může reagovat okamžitým a úplným přerušením brzdění nebo si pár milisekund počkat na další vývoj situace. Během té doby nemusí držet kolo křečovitě brzděné výkonem odpovídajícím aktuálnímu stavu ostatních brzd, ale může slevit. Tak říkajíc, neplašit se, ale být připravena, jak se to vyvine a podle toho reagovat dál. Buď přestat brzdit úplně, nebo naopak více. Doba toho očekávání je závislá na schopnosti kola sledovat stále povrch vozovky a přenášet zatížení kola na ní. Tato schopnost s klesající tuhostí pérování také klesá. Velmi přibližně si to můžete představit tak, že pověsíte stejné závaží na stejně dlouhou nit a lanko. Při stejně velkém cvrnknutí do závaží na niti a na lanku, tedy jako by vzdáleně stejných impulsů od kočičí hlavy, se vám závaží na lanku pohne do menší výchylky, bude rychleji zpět na původní poloze a také překývne méně, zato rychleji do opačné polohy, než závaží na niti. Je tužší, má větší frekvenci a tudíž potřebuje jiný čas, aby vrátilo do základní polohy. Skutečné kolo, na rozdíl od závaží, nemá kam překývnout, protože narazí na vozovku. Prostě si jen přijde pro nový impuls. Kdyby jste měl navíc při pokusu závaží roztočená, jistě vidíte, že k zastavení rotace závaží na niti, máte delší časové okno, než k zastavení rychle kmitajícího závaží na lanku. Snad to jako nejjednodušší ilustrace, co se děje změnou tuhosti pérování postačí. 😉
Brzdy samy nepoznají, jestli je kolo ve vzduchu nebo ne. Rozestupy v tom smyslu jak se domníváte, ABS nezná. Vyhodnocuje změnu úhlových rychlostí kol vůči sobě. Dá se nastavit rychlost a intenzita jeho reakce, asi v tomto smyslu: Brzděné kolo v okamžiku jeho ztráty kontaktu s vozovkou, případně ztráty adheze na ledu, se nejspíš zastaví. Má tedy největší změnu úhlové rychlosti. Pro jednoduchost budeme předpokládat, že ostatní kola se nadále točí s navzájem úměrným úbytkem jejich úhlové rychlosti. Brzda v zastaveném kole může reagovat okamžitým a úplným přerušením brzdění nebo si pár milisekund počkat na další vývoj situace. Během té doby nemusí držet kolo křečovitě brzděné výkonem odpovídajícím aktuálnímu stavu ostatních brzd, ale může slevit. Tak říkajíc, neplašit se, ale být připravena, jak se to vyvine a podle toho reagovat dál. Buď přestat brzdit úplně, nebo naopak více. Doba toho očekávání je závislá na schopnosti kola sledovat stále povrch vozovky a přenášet zatížení kola na ní. Tato schopnost s klesající tuhostí pérování také klesá. Velmi přibližně si to můžete představit tak, že pověsíte stejné závaží na stejně dlouhou nit a lanko. Při stejně velkém cvrnknutí do závaží na niti a na lanku, tedy jako by vzdáleně stejných impulsů od kočičí hlavy, se vám závaží na lanku pohne do menší výchylky, bude rychleji zpět na původní poloze a také překývne méně, zato rychleji do opačné polohy, než závaží na niti. Je tužší, má větší frekvenci a tudíž potřebuje jiný čas, aby vrátilo do základní polohy. Skutečné kolo, na rozdíl od závaží, nemá kam překývnout, protože narazí na vozovku. Prostě si jen přijde pro nový impuls. Kdyby jste měl navíc při pokusu závaží roztočená, jistě vidíte, že k zastavení rotace závaží na niti, máte delší časové okno, než k zastavení rychle kmitajícího závaží na lanku. Snad to jako nejjednodušší ilustrace, co se děje změnou tuhosti pérování postačí. 😉
Jo. Díky. :yes:
Zajímavé přirovnání ale asi bych to nepřirovnával ke kyvadlu, kde je jedno, na čem to závaží visí,protože doba kmitu je přímo úměrná jen délce...a ta je stejná. Spíš bych použil mechanický oscilátor s tlumením a měnil tuhost pružiny a tlumivé zařízení-takže ti američané budou mít modifikované i vlastnosti podvozku(kvůli ABS,jak jste psal)
Pokud bych výše uvedené chtěl definovat jako kyvadlo, tak bych musel definovat zavěšení jako otočné, umístěné na osu rotace, a celá věc by byla tam, kam ji sunete. To jsem ale neudělal, naopak zdůraznil rozdílné tuhosti zavěšení mezi nití a lankem. Navíc jsem celý příklad uvedl jako velmi přibližnou a vzdálenou představu. Nepochybuji, že mechanický oscilátor je fyzikálně bližší vysvětlení. Jen jsem po prvních reakcích Lonestarstate nevěřil, že by mu to jeho užitím pro objasnění problému něco řeklo. Nicméně, zkusit to můžete, bude to k dobru věci. :yes:
Nechtěl jsem být hnidopich...patrně jsem neporozuměl tomu přirovnání s nití...to myslíte rozdílný modul pružnosti? Já totiž mám už od střední školy zafixováno, že nit se bere v mechanice jako nehmotná a dokonale pevná (až na spec. případy-hook(e)...)
😄 Asi nějak tak. Bezelstně jsem čekal, že pro Lonestarstate je niť ten slabý provázek na šití a nikoliv fyzikální pojem. 😄
Tak to jooo,už začíná svítat...takže už mi tam neštimuje jen ta rozdílná perioda při stejných provázcích nebo vlastně to je myšleno jako stejná délka a jiná pružnost...no,to se dostáváme k příkladu, který bych počítat nechtěl a to sice kombinace oscilátoru s tlumením a kyvadla (no, ono by to šlo, ale...jsem tvor líný)
Ono nejde jen o brzdy. (Navíc ani současné evropské outbacky a legacy nebrzdí - to si myslím, že tam nechali americký brzdy.) Jinak je ale taky odpružení, elektrika, emise, použitý materiály (ne samozhášivý), rádio... Souhlasím, že ceny EU jsou fakt mimo. Je to totiž živení děsnejch byrokratů. Impexta ti ale naslibuje,že ti v případě potíží auto opraví - to bych chtěl vidět. Takže buď to člověk zalepí, nebo počká ještě rok, až budou auta od lidí, co neutáhli leasing..
Legay má podle amerických stránek brzdnou dráhu 142stop. To vážně není nic moc. Ale 124 stop u Tribecy je někde úplně jinde. Takže by to chtělo hodnotit spíš vždy jednotlivá auta a neutíkat se pro zjednodušení života k předsudkům. A ty jiný použitý materiály myslíš kde? Nějaký jiný plasty na přístrojovku? >😁
Brzdná dráha Legacy je naprosto v normálu,super brzdy,žádná stížnost. Kam na takové "plky",s odpuštěním,chodíte? Kdo z vás kritizovačů ma novou legacy, aby to mohl objektivně posoudit?
😄 Se zeptek Waťáka. Já jen hodnotil údaj platný pro USA 43,3metru z 96km/h. Na sedan/kombi hodně sportovně orientované značky mi to přijde jako slabší průměr. Obyč značka Dodge Magnum má prakticky shodný údaj (143 stop). Prostě jsem čekal u Subaru míň (jako víc >😁 ) no. Ale nic proti Legacy jako takovému. Už jsem tu nedávno psal, že kdybych musel koupit kombi, Je Legacy první v pořadí.
Tak kombi....já si myslím, že aby vynikl krásný designérský počin, tak to musí být v sedanu...ten zadešek...můj milášek... 😉 . A někde na netu je brzdná dráha MY05 2,5? Koupeno v evropě...? Zajímalo by mě, jestli je to pravda, že jiné brzdy...kdo ví. 😐
No víš, já ji nemám, já řeším ty reklamace. Outbacky i legáče, dokonce i dvoulitry. Pokud nemáš zkroucený kotouče buď rád, ale postihujete i starší usedle jezdící pány...
Ano? Tak to mi prosím řekni, kde pracuješ a já se přijdu na ty kotouče podívat. Prostě tomu nevěřím...nikdy jsem to neslyšel ani od kamarádů subaristů, ani od jejich odpůrců...není to normální jev? (myslím u pár neštastlivců z mnoha) Ostatní automobilky to nemají? Vysvětlit! prosím. PS: když jsi odborník, jaký typ AWD má legacy MY05 2,5komfort MT?
no sice to s tím moc nesouvisí, ale dle testu edmunds má qx56 brzdnou dráhu 60-0 132 stop, druhý a třetí brzdění 140. jen pro porovnání s legacy 😉
Při tý velikosti a váze si určitě pomáhá padákem. >😒] :yes:
hm. A jaké měl pneumatiky? stejné jako Legacy? Kolik bylo stupnů celsia? kolik kg měl řidič? stejně jako v Legacy? byly gumy správně zajeté? naprosto stejně u obou? Bylo to na identickém povrchu se stejnou teplotou povrchu? Vlhkost vzduchu stejná? Reakce řidiče taky? Když řekneš A, musíme si počkat i na B.
Když se zlomí přední sloupek, tak se v Evropě musí zlomit i ten plast který ho kryje v kabině, jinak se plast vytrčí a řidiče zapíchne. Všecky materiály (potahy, ta tvoje přístrojovka, tapec atd.) musí být do určitých teplot a času samozhášivý. Rádio naladěný na úplně jiný frekvence a kopletně jinak zapojená a označelá elektrika - to už je jen detail. Ale - já neobhajuju vysokou cenu vozů (všech) v EU.
No, tak tohle mě fakt neoslovuje. Nerozumím, jak auomobilka, která dělá krásný vyvážený Outback může pustit údajný "letecký" vzhled, kterej je fakt šerednej 😒 Škoda no. Obávám se, že tohle SUV se v Evropě moc nechytne.
Čus, nemám moc času a nechci tady startovat nějakej flame. Tak jen krátce. Nestihl sem ani přečíst všechny příspěvky týkající se účinnosti brzd, tak že nevím, jestli to už někdo přede mno nepsal. Podle mých (a nejen mých) zkušeností je to s "americkými" brzdami obecně takto: běžná účinnost je v pohodě (viz tvoje údaje o bezdné dráze), když potřebuješ kvůli mimořádné situaci zastavit, tak není problém. Problém ovšem nastává v případě, že chceš/potřebuješ opakovaně agresivně brzdit, případně opakovaně brzdit z velmi vysoké rychlosti (třeba 220-70 vícekrát za sebou). Obecný problém "amerických" brzd je v tom, že prostě začínají dříve "vadnout". Netvrdím, že to platí u všech modelů všech automobilek prodávaných v USA, ale obecně to tak platí.
Dobrá, tak si ho nech dovézt a namontuj si tam nefalšované brzdy "Günter und Hans". Pořád ušetříš minimálně cenu jedný Octavie. Já se rozhodně od euro-vydřiduchů nehodlám nechat odírat a kupovat minivozy za půl melounu s kvalitníma nechlazenýma bubnama. Ostatní, co brzdí ze 100-0 jako já jen jednou za uherský rok, když je před nima havárka a ne pětkrát během pěti minut při hře na Bastíka Loeba, tak ti ušetří i za výměnu těch brzd. >😁
V podstatě s Tebou naprosto souhlasím, hlavně co se týče těch euro-vydřiduchů a euro-vydřiducho-autoproducentů. Proti šedému dovozu nic nemám! Jak sem psal výše - pro "běžné" ježdění není s "americkýma" brzdama problém, tak že u sedanu to nemá cenu řešit.. Pokud bych si kupoval něco sportovnějšího, tak bych se ale ujistil, jak moc "dobré" brzdy to má..
Super kára s úplně hroznym čumákem... ale kdo ví, třeba až ji uvidím na vlastní oči tak se mi zalíbí 😃) ale stejně si počkám pár let na další verzi, třeba už bude líbivější. Jo a k problematice cen USA x EU také vidím problém spíše v tom, že český importér (popřípadě i jiní evropští importéři) si chce holt taky vydělat pěknej balíček penízků. Rozhodně bych to neviděl v brzdách a pod. Jo, možná jsou drobné rozdíly a změny, ale rozhodně s nimi nesouvisí nějaký dramatický nárůst ceny... Hawk 😉
Pánové, něco musím napsat... Tohle je dodonalej server, nejen kvůlivá časopisu jako takovému, ale i kvůlivá diskusím. Tak třeba přispěvky od MARKA - díky němu vidíme do kuchyně budoucnosti kdejaké automobilky. Bravo Marko :yes: Nebo teď, sjedu diskuzi a musím napsat, že JIRKA má co psát. Bravo JIRKA :yes: Člověk se dozví, člověk se i pobaví, tak BRAVO DISKUZE. Nebo třeba Lones... ten ti prodá i ameriku mezi očima 😉 :yes: dokonalej hráč na tomhle poli... ten by si podle mne měl otevřít kšeft s amerikama... tak tam vejít, vyjdeš obtěžkán 😉 :yes: Chybí mi tu přes víkendy Ciello, Mates, i Jozki. Ciello, no to musíme pochopit... ty pátky mu dávaj zabrat... Mates ten zas přes víken dáva zabrat nějaký... jak to napsat... kačence (autor - ZZ 😉 ) a Jozki, ten brousí VW kosu. Tamín taky moc nepíše... záhadnej jezdec... Kočka, co si mění furt nick... no ten určitě ladí zas nějakej snímek, kterým nás tu zboří 😉 :yes: Nebo Alessio, to je řízek... v týhle zimě vleze v trenkách do Subaru a měří si tam svý nádobíčko 😃 bravo ALESSIO. Prostě, je to jízda... jen mě mrzí, že GTI moc nepíše... no nakonec, můžu se ho zeptat... možná by moh´ některý články vykrejvat zcela sám... Třeba článek - umění milovat VW (volně podle Ovidia...)Tak pánové, bravo diskuze 😉 :yes:
Umění milovat VW. >😁 Jo, je to fuška, dá to zabrat. >😁 Já třeba čas od času večer sjíždím fotku zadku Buicku Lucerne a zkouším se naučit milovat ten vw-tvar. Chvílí mlátím hlavou o stůl. Pak vyčešu ty třísky a vylámaný klávesy a jdu spát. >😁 😉
Ach bože.... já málem spad´ze židle >😁 Mám velkou úctu, jsem v podstatě slušnej, mírnej, vychovanej člověk... ale co je moc, to je příliš... Tak brácho, až si do toho sedneš a mrkneš na přístrojovku... bacha na mořskou nemoc... tohle vyžaduje snad kvalifikaci - MOŘSKEJ VLK 😄 Jo, brácho, přesně, jak jsi nedávno napsal... Je Q7... a pak je dlouho... hrozně dlouho... ticho... až někde v dáááálce... P.S. vysvětlí mi to tu někdo?
Já bych ti to vysvětlil,ale je mi taková zima...zzzz...zatracený trenky... :yes:
no Tribeca.. teda.. no něják nemám slov... spíš nevím co napsat... 😲 abych neurazil, ;-\ protože nadchnout bych takhle nemoh... 😒 Interier není špatnej, ale z venku.. no... z respektu k Subaru a jeho nefanatickým příznivcům nebudu říkat.. , že mi to připomíná SsangYong... 8-s
máš recht...(vždycky, kdyz budes chtit pomlouvat Subaru,si vzpomeň na ohromnou bichli k Officu... 😉 ) :yes:
to sem psal já...sakra, pořád mě to odhlašuje... :no: .PS: Watáku....nějak se neozýváš...takový "odborníky" fakt ze srdce nesnáším...! A co ultrasstuning.com ten nám to B ještě taky nestačil povědět...takže pánové, před otevřením úst zapněte mozek(máte-li ho). Děkuji
Uz jsem to auto videl na obrazku asi pred rokem a bohuzel me nenadchlo. loni jsem ho videl nazivo ve Frankfurtu a reakce byla stejna. pripada mi ze italsky designer nedokazal dat dohromady predchozi image s trochou rekultivace. pro me to je neco jako vystrelek mimo misu, neco jako u Hyundai nebo Kia apod... jako fanda Subaru to hodnotim jako tezkej pruser...