Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda Civic osmé generace: první dojmy

244 komentářů

Díky za článeček, teď sem můžu chodit až po každé hodině a ne po 10 minutách 😉 . Škoda, že těch postřehů není víc, ale chápu že na výstavišti je milionsedm dalších aut, spoustu hostesek >😁 a času málo.
Více dojmů, skoro bych řekl román, je zde [odkaz]
Román? To je tak na fejeton 😉
Byl jsem tam...
Když tě, brácho, chytne hexnšus, žádnej problém. Když píšu - žádnej problém - myslím tím - žádnej problém. Sedneš jako malina. Dveře ti ovšem bude muset pomáhat zavřít kámoš. Tak pozor na to. Jinak si dej bacha na to kino před sebou, abys nezapomněl zatáčet... 3D rychloměr tě odveze i v časoprostoru... Cením, že konečně jsou plasty v Civicu na úrovni Evropskýho standardu. Přeci jen mít přístrojovku tvrdou jak desetidenní chleba není z nejpříjemnějších... P.S. Čekám hlavně na to, jak se tu chytí. Tohle je opravdu odstřižení se od minulosti... Jestli to takhle udělaj i ostatní, budu se chodit koukat na krásná auta do technickýho musea. To ostatně dělám už dnes.
Myslíš tím technickým muzeem autosalon VW ? 😉
Tak to se ti povedlo >😁 >😁 Moc >😁 :yes: Tomu se říká reakce. :yes: P.S. Ne 😉
:yes:
Desetidenní chleba? :😉 Já myslel, že je jenom olizuješ. Ale ty ty plasty i okusuješ. >😁 >😁 Ale jako logiku v tom vidím. Takže až budeš příště kupovat auto, zavel dealerovi "Žádný hliník pane, ani dřevo. Já tam chci korek." >😁
>😁
>😁 >😁 :yes:
Tak teď jsem si teprv přečetl tvůj nadpis - >😁 >😁 >😁 >😁 Asi mě tu teď daj do kazajky >😁 >😁 >😁 :yes:
To meli uz davno😄 😉 >😒]
Občas mě to napadá taky. V tvém případě 😉 :yes:
Doufám, že nový CTR zašlape GTičko zase pěkně na 5 let do země >😁 ... i když ta lešenářská trubka vzadu mě štve, doufám, že na 3Dčku místem nešetřili. 😉
Jardo z baru, Čivava je čivava, GTI je GTI. I když jsem ji, jak píše Lones pokousal >😁 >😁
No, plasty a evropský standard... Sice za jízdy na palubku nepoklepávám, ani ji neokusuju, ale je fakt že mákký materiál neškodí. To ale nemění nic na tom, že nejde o "konečně", ale zase. Měkké materiály totiž Civicy měly odnepaměti, výjimkou je právě jedině ta současná generace 😉.
Jasně. Třeba současnej Focus má horní díl tvrdej a hrubej - na mě moc.
Prosim vás, palubka nejezdí 😉. To jsou problémy ... 😄
Ale jsou... 😄 Jak nahoře píše Lones. Když se nemůžeš pořádně zahryznout... není to ono 😄
Tohle je fakt divny. Co v tom aute delas? Ja na palubku saham jen kdyz cistim interier😄
Ať už ten chytrolínek jde konečně do *.Omlouvám se za tento výraz,ale nedá se to číst a má tolik příspěvků,že pokazí každou diskuzi.
To máš pravdu, že tvůj příspěvek se nedá číst :no:
VW měl tvrdou palubku ve všech modelech a ještě dneska má problém, že palubní desku neumí pořádně udělat - U novýho Golfu (myslím, že právě ty na něm npochopitelně ulítáváš!?) je tak sprasená, že to je málokdy vidět 😄
GTI
Právě že není. Je strohá, ale ergonomicky dokonala. V době, kdy Golf jel na měkčenejch plastech jezdila konkurence na bakelitu... Nepochopitelně tvrdou horní část má třeba i dnes Focus. Snad nejelegentnější přístrojovku včetně středního panelu má v nižší střední Octavia II. Ta smetla v tomhle dokonce i celej koncern... to je dokonalá práce. V kontrastu k tomu je Civic hračka pro malý dítě.
Jenom otázku: kdy že to VW používal měkčený plasty ? A u jakýho auta prosímtě ??? Vždyť ani dneska nemají u aut za milión jedniej příjemnej plast... .-(
GTI
Teba už v 1992 GOLF III, vůz roku. Tam nastal velkej zlom v plastech.Tehdy tu byla jen jedna konkurenční a novátorská přstrojovka, v Sieře.
5G Civic, 1992. Pristrojovka potazena kozenkou, mekka, prijemna, prakticka. Prijd se nekdy podivat, Golf z 1992 znam a je to standardni hranata nuda, mekcene byly tak mozna sedacky. Mas celkem maly prehled, ale velkou hubu, GTI. A jestli O2 neco smetla, tak to mozna babicku na prechodu, ale konkurenci tezko. Ze z ni u nas spousta lidi uchcava z ni nedela etalon, mrkni na celosvetova cisla prodeje, porovnej s konkurenci a jdi brecet do polstare, realita je kruta. >😁 :-!
No, krutej a neurvalej seš tradičně hlavně ty. To už tu psal king, že kdysi měl Civic mekkou přístrojovku. Nějak mi uniká, proč jako G3 z tohoto důvodu neměl mít přístrojovku také měkčenou a povedenou?
Ano, takovy byvam k velkohubym chytrakum, kteri sice nemaji fakta, ale kecaji a kecaji a kecaji, treba ty, GTI. Pak je ta realita, se kterou je seznamim, opravdu kruta, ale dobre jim tak. A King nepsal "kdysi", King psal "vzdy s vyjimkou soucasne generace", tak si to neupravuj, jak se ti to hodi, OK? A neuhybej, nemas sanci. Napsals "V době, kdy Golf jel na měkčenejch plastech jezdila konkurence na bakelitu..." - a to je lez, GTI - a to ty vis moc dobre. V dobe, kdy konkurence jezdila na mekcenejch interierech mel Golf leda tak ten bakelit, to by byla spravna odpoved. O G3 nepadlo ani slovo, to sis sem ted pritahl, abys zakryl svou neznalost a hloupost. Jsi opravdu usmevny, GTI, jak se snazis hrat tu svou psychologii a sam se utapis v nevedomosti, aroganci a lhani. :no: :no:
GTI
Aby ses nezakuckal, Skyline. Každej, kdo si tě tu teď čte, tak jen zírá (já taky) co jsi schopnej napsat za sprosťárny, úplně bezdůvodně. Ono asi tak úplně nejde o ty přstrojovky, tedy, pokud tě to tak bere, mrkni na to u Golfa, porovnej s ostatníma a přečti starší testy. Fakt mrkni na auta z roku 92 - tam to Golf dost rozjel. Asi máš se mnou nějaké problémy, viď. Tak se uklidni, a nebuď sprostej, jinak to tady můžem vyhlásit za střelbu na vyznačený terče :yes: :yes: (to je správnej směr, nemyslíš?)
Ale ale, GTI, kam uz zase ta debata miri? Dosly ti argumenty, tak zase budeme svadet rec na osobni rovinu? O jakych sprostarnach to mluvis, GTI? Reagujes snad na jiny prispevek, GTI? Drz se faktu GTI, proste ustrelils, nabehl sis svou vlastni hlouposti a topis se ve sve lzi, kterou ani nejsi schopen uznat. Ooo jak horka pilulka to pro tebe musi byt, vid? Ono prave nejde o nic jineho, nez o tu pristrojovku - to byl tvuj "zdrcujici" argument a na nej jsem reagoval, na nic jineho. Takze, GTI, nech si svou psychologii, bud chlap a uznej, zes ujel. Takhle jsi jen male ubrecene decko, ktere se snazi odvest pozornost. Na to ti tady ale uz nikdo neskoci.
GTI
Sice mě těší, jak mě hezky oslovuješ... ale tak nějak se mi zdá, že vaříš kaši, která snad nemůže chutnat ani tobě - až se budeš chovat slušně, nebudeš tu psát o hlouposti, nebudeš mě napadat, pak můžem spolu diskutovat. P.S. Nikdo mi tu na nic nemá skákat. V tom se mýlíš. Co se týče přístrojovky, pak tvrdím stále stejné - golf v roce 1992 udělal krásnou přístrojovku, z měkkých materiálů. V tomtéž roce mě upoutala (resp. jsem o ní věděl již déle) jedině přístrojovka v Sieře. jakou přístrojovku měl Civic v 1992 nevím, nevybavuji si. Tedy mě nazaujala. Myslím, že bys měl zásadně ubrat na chtěné razanci svých příspěvků, které směřuješ ke mně. Nějak nechápu proč tento konfrontační tón volíš, zdá se mi, že hledáš, kde mně nachytat nebo napadnout... spíš bych čekal, že tu píšeš proto, aby jsme tu vedli dialog. Již jsem ti to napsal vícekrát. Jen si vzpomeň, jak jsi reagoval tuším u XK. Takhle se to přece nedělá. Pokud máš potřebu se nějak povyšovat, napiš mi to a já budu u tebe ve střehu. Co si o tobě myslím, jsem ti napsal nedávno. To ale neznamená, že se tu na tebe budu už jen mračit... Tak to nějak v sobě přetav... a k té přístrojovce... opravdu si myslíš, že je to tak vážné téma? Neblázni Skyline. Rád bych s tebou mluvil... mnohé bys pochopil rychleji, ale věř, že o přístrojovku se s nikým (ani s tebou) do krve hádat nebudu 😄 Je to prostě trochu jinak... chce to víc usměvu 😉 :yes:
Konečně jsem se dočkal! 😄 Další postřehy jsou k dispozici na [odkaz]
u mě je na 99% procent jasno, to jedno procento si nechávám na osobní zkušenost, ale zvhledem k tomu, že jiný auto ve mě nevyvolává ani 10% emocí jako civic, .... 😄
Kde ty emoce cejtíš? Podkolenní jamky? Rozkrok nebo pupek >😁 😉
Přímo v srdci! 😉
Tak to je to správné místo. To znám... Za koule tě chytí až silniční kontrola, viď 😉 😄 :yes:
No podle parametrů, který slibuje 1,8 dost často! >😒]
>😁 :yes:
Tak, kámo, je to tady, přišel tvůj den. Do skladu dorazila červená Čivava. Tvoje budoucí láska. Dostaneš oznámení formou sms. Nebudeš tomu rozumět, to víš, píšou tam trochu jinak. Až ti to přeložej, dozvíš se, kde je trychtýř na prachy. Na tvoje prachy. Ale s tím ty počítáš. Čteš auto.cz a víš, že pro auťák si jdeš sám. Kámoše to nech vydejchávat o samotě v hospodě. Viděl jsi Motýlka? Tak ta poprava tam na úvod, to je podobný, jako když kupuješ auto. Přijdeš o všechno a ještě ho nemáš. Hlavně, ať nespleteš číslo účtu, to je prů*er. Pokud prachy něběhnou, naběhni ty pro Čivavu. Číro si rozčeš vyjíměčně do copu a uvnitř prodejny odlož kimono. Jo, kimono, v teplákách se pro Hondu nechodí. Posaď se do ní a nevykoukej si brejle na rychloměr - to není volný pokračování Vesmírný odysei, to je tvoje auto. Kámo, myslím, že i když tu Čivavu dost tepem, že z ní budeš mít velkou radost. Tak hodně štěstí a pozor - Saké až po jízdě. :yes: :yes:
Černá, GTI, černá :yes: A kimono bych raději neodkládal, to by mohly čivavě oreznout tím šokem i litý kola. A pokud jde o tepání čiviav - co se škádlívá, rádo se má. Tak mě napadá, že tě asi ze starého přítelství pozvu na fugu. A vařit budu sám >😁
😄 Byl jsem teď u vás na návštěvě. Má první. Připojil jsem také pozdrav 😉 :yes:
Óoo, no to mě těší, jdu se mrknout >😁
Mraz koprivu nespali😄 To bys ty otraveny syrovy ryby do GTIho musel narvat vagon a i pak by hrozilo, ze si vezme Anacid a bude zase OK >😒]
otrávený ne, jedovatý, to je kapku rozdíl 😉
Co je otraveny je vlastne jedovaty, ne?😄 Vysledek je stejny😄 Teda ja bych se na nejakou predvadeci jizdu timhle autem spojenou s dobrym jidlem (nejlepe italskym) pozvat nechal😉 GTIho budes muset utahnout na neco jinyho. Aspon mu slib, ze na taliri bude logo VW😉
No, co je jedovaté, je jedovaté bez projevu vůle kuchaře. Ovšem co je otrávené... to je téma na gilotinu. Ale King myslel tím "jedovaté" určitě obdiv k "jedovatosti" brzd er třicetdvojky. A to cením 😉
Ja myslim, ze King mel na mysli tu rybu. Je jedovata, kdyz se blbe pripravi. Proto taky chtel varit sam😄 To od Kinga nebyla poklona, ale uklad o tvuj zivot😄
Vím, vím, on asi ale neví, že v zájmu slušnosti bych první sousto nabídl jemu 😉
Kinga bych tipnul, ze to fugu by stylisticky upravil do tvaru VW loga a to bys mu urcite nenabidnul😃 To ochutnavaci sousto by tutove byla sardinka z krabicky, nenapadne polozena stranou😄
😄 :yes:
GTI,GTI,normálně nemluvím a nepíšu sprostě,ale ty jsi vážně *!!
GTI
Díky. Od analfabeta to potěší :yes: Cením snahu formulovat myšlénky.
Je poznat, že tě CV taky dost bere :yes:
Az na ten pruhledny cumak, to je povedeny :yes: V porovnani se soucasnym modelem velky poprok!
poprok neni novy hudebni smer, ma to byt POKROK!
>😁 >😁 Aha, takže nový hudební styl se jmenuje POKROK? >😁 >😁
:yes: >😁 JO😄
Fakt by mě zajímalo, odkud k nám tenhle marťan přilétl! Asi jsem na něco chyběl v hodinách zemáku, jelikož mi uniklo, že je Japonsko na jiný planetě. Nebo spíš slunečný soustavě? Když jsem viděl první honďácký fotky byl jsem naprosto konsternován, opařen, šokován! Je to ještě auto, nebo už intergalaktický křižník? Hýml hergot krucajs element, čím dýl se na tohohle tvora dívám, tím víc chci usednout do jeho kokpitu a okusit doteky budoucnosti! Slibuje hodně a přestávám pochybovat, že nabídne ještě víc! HALELUJA Hondo, jdeme na to! Sejdeme se za dvatisíce světelnejch let v Galaxii CIVIC!
Napsal jsi to pěkně. Na světě se má vyrábět i aut hodně, aby si člověk mohl vybrat. Někoho uchvátí, třeba jako tebe nový Civic, a ty cítíš přesně čím tě bere. Tedy - kup ho. O tom to je. Pak jsou lidi, kteří takhle šílí u Alfy 147. Ovšem pozor - jsou tací, kteří mají v srdci jen jedno auto - GOLF GTI. Guru všech Guru, ikona ikon nižší střední... 😉 Subjektivně to cítíme každý jinak. Ovšem ve všem je nutno hledat objektivitu. A o té ti toho mohu hodně napsat. Neboť opravdu existuje jen jeden GURU všech GURU 😉 :yes:
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Usnul jsi nad klávesnicí, nebo co >😁
Už snad všichni víme,že ti všechny mozkové kanálky zacpal Golf a nemusíš nám to pořád opakovat.Teď je ,ale řeč o AUTĚ Honda Civic a ne o lidovém vozítku. >😁 :yes:
Aha. Že bych něco napsal.... >😁
Nezklamals příteli! 😉 Taktéž nepatřím mezi přelétavé ptáčky a jak známo, stará láska nerezaví! Tak s Golfíkem mám zvláštně schizofrenní vztah. Nic na něm není. Opravdu nic zvláštního. Na první pohled nechytne, ale ani neurazí. Po počátečním vztahu, plným nedůvěry a vzájemného oťukávání, jsme si k sobě našli cestu. Už si věříme, hezky navzájem. Jeho kouzlo se projeví ve věrnosti. Mám rád postupně se vyvíjející vztahy. Žádný ¨Páni ty jseš kočka, jdeme na věc?¨ Ale hezky pomaloučku polehoučku, až v tom člověk lítá až po uši. Pro mě je na něm přesně takový to nevyjádřitelný NĚCO, a to mám rád.
OK. O tom "něčem" tu píšu asi už sto let... tak mě těší, že ses ozval. Dnes to tady patří hochům z klubu, tak budeme velkorysí, ale brzy to zas rozpálíme natvrdo. V GTI nebo v R 32 😉 :yes: P.S. Křivky Golfu jsou ta absolutní esence požadavku na vyváženýho, nenápadnýho, pohlednýho, stylovýho a trochu přidrzlýho tahouna, co jde s tebou tvým směrem... Zajímá mě jen tah časem. V tom hledám kvalitu. A ta tam je. Ale teď už dost, dnes tu pijem to sake... 😄
Kde je v Golfu něco přidrzlýho? Nechtěls napsat přirezlýho? 😉
Ne, nechtěl.... 😄
Máš recht! Tak vzhůru do přežvykování syrových ryb a NA ZDRAVÍ! >😁
Na zdraví 😄 :yes:
Možná kdyby jsi navázal schizofrenní vztah s Civicem, napsal by jsi to samé. 😉
Víš co to vůbec je Guru ?? Ty ve svých příspěvcích jsi nanejvýš neobjektivně zábavný... a to ještě je třeba podotknout, že se jedná o zábavnost někdy až tak vyumělkovanou, že je třeba hledat prapůvod toho, proč vlastně ony komentáře píšeš... Ano - každému se líbí jiná auta - ovšem málokdo kolem toho naplká tolik, jako ty...
GTI
Vím přesně, v jakém významu užívám slovo GURU. Prapůvod? To je jednoduché - baví mě to. O té neobjektivnosti bychom mohli dlouze diskutovat... Ty plkáš, já plkám, my plkáme... normálka, ne?
Jak to myslíš ve svém článku o Civicovi s "Orwellovou Válkou světů"? George Orwell napsal Farmu Zvířat a hlavně román 1984... mimochodem to je opravdu ikona. No, a Válku světů napsal H.G. Wells někdy na sklonku předminulého století. Někdy ve dvacátých létech tuhle knihu zpracoval pro rozhlas Orson Welles (nevím teď zda to jeho jméno nekomolím). A to rozhlasové vysílání opravdu způsobilo obrovskou paniku mezi posluchači, kteří se domnívali, že jde o reálné vysílání, utíkali z domů, dokonce snad došlo i k ušlapání... Nepoletl jsi si Orson... Orwell?
Máš recht, to jsou ty w a ll 8-s
..osmá generace Civicu... hmm.. to je solidní číslo... to dělají tak dlouho, nebo jej mění tak často..?!? ;-\ Ale jinak je úžasný... co se dá od výrobce motorek potkat na ulicích... jen teda nevím co budu dělat s helmou v barvách Maxe Biaggiho... když je to Honda a má to střechu... ;-\
Doporučji zkouknout reklamu na Hondu Civic, ve které vystupuje Valentino Rossi. Pak Ti to bude jasné 😉 >😁 Tahle reklama je k dohledání na tomhle serveru, je to docela sranda..
Mám pocit že bude hodně záležet na barvě a vybavení auta. V základu to bude vypadat trochu divně si myslím.
Je vidět, že nemáš velké zkušenosti s Japoncema! Základ je comfort a ten je vyfocen na mnoha fotkách, žádný černý zrcátka, nárazníky nebo kliky, to se u Civicu nenosí! 😉
Joe, prosim podivej se na zakladni vybaveni Mazdy6, ta treba nelakovana zrcatka pred faceliftem mela! 😉
To máš pravdu! 😉 Proto jsem radši do závěru napsal "to se u Civicu nenosí" 😉 Psal jsem to s nadsázkou, protože takový výtvory jako je fabia junior, by snad v japonsku nevymysleli! 😄
Vypada to, ze Ti strihli kabat v Hollywoodu tvurci sci-fi filmu, konecne se budou moci posadit do kokpitu vzdalene pripominajiciho jejich vytvory ve filmech. stane se z Tebe stejne exoticka kraska jako v pripade Mazdy 323F (od 1994), nebo kdysi Fordu Sierra. Libis se mi, jsi sva, tvi majitele rozhodne nebudou zpatecnici, nebo milovnici casu davno minulych. Excelentni mechaniku jsi mela vzdy. Takze na co cekas, ukaz vsem, ze cesty do vesmiru nezacinaji jen na Bajkonuru a Cape Canaveral, ale i u Hondy a pro nas normalni za zlomek castky vesmirnych turistu. Sajonara na silnici Civic San. 😉
GTI, nezlob se, ze jsem dnes pouzil Tvuj management psani...Dekuji za pozdni souhlas...
Máš ho mít 😉 Ale pozor, brzdi o Čivavě... abchom tu nemuseli hochům z lubu vykat >😁 Teď jim teda stouply prference >😁 ... Asi budu muset něco napsat já... 😉 :yes:
..čeče taky jsem tam mrkl.. píšu to tobě, aby klukům z klubu moc nenarostl hřebínek... 😄 ale k mýmu úděsu tam je psáno o autech... ;-\ Honda dělá taky auta.. nebo je to jen montovna..?? ale moc pěkná tam je jedna... X11.. kráska... na dvou... kolech.. teda somosebou.. 😉 >😒]
Já tam bym je chvilku, abych nechyt´Hondabacil, nebo aby mě tam někdo třeba i nebacil 😄
..a víš že mají i frakci...?!? >😁 teda nevím kdo je levej a kdo ne... ale štěpí se... ale asi král je jen jeden... s poddanými z baru.. >😁 [odkaz] Ale nech se nejdřív očkovat... >😒] >😁
>😁 >😁 :yes:
Watashiva japan džindes. Asi neco jako; Ty jsi pekna japonska holka
..to bude Paja polichocen... >😁 >😁 >😁 :yes:
Jo, posledni dobou je to tu moda😄 Posledne chtel svihak sbalit ZZho >😒]
No, jestli se mu to povedlo, tak ať změněj stránky. Tady to není na teplý prádlo >😁
Ne, on to snad nemyslel vazne. Hral tu hru skoro az do konce. Mile me prekvapil. Teda doufam, ze vedel o co jde, protoze takovy blb, ktery by to bral vazne snad nemuze existovat😄 >😒]
...neprekrucuj fakta, nabizel jsem mu za nocleznika udrzbare bez kremu! >😁 Jeste, ze Ty jsi Macho! >😁
O to jsi to nejak spatne pochopil😒 Ja narazel na "plodne OT", ktere vcera vzniklo pod Mazdou😄
...tak na Mazde jsem nebyl... 😐 Jo na Magde, to by byla jina 😉
Uz chapu >😁
Uffffffff.... 😉
No, bylo to o fous, ale nakonec jsem mu ze spárů unikla 😄)))
Ja ted Pajovi taky😄 Uz to vypadalo, ze dostanu ip paketem po palici😄
Jo po palici.... 😉
jak na to pozeram tak na to pozeram velmi pekny kusok ale nemozem si pomoct, ta podoba na peugeot 206, trosku hranatejsie, hlavne z profilu, no branim sa tomu ale nemozem si pomoct... 😐
Já se picnu... 8-s
akurat som to chcel napisat, hlavne fotka toho cierneho civicu. cela 206 >😒]
jo, je to taky hatchback 😉 >😁
Koukám že ju tu zas hodně názorů ke všemu možnýmu a ne k Hondě Civic. No ten můj je takovej, že je to sakra povedený auto, budoucnost je tu 😄
.. no jo no... já mám spíš strach, že až to uvidím naživo, tak nepoznám kde je předek a kde zadek... 😐 A taky by mě zajímalo.. jak to kluci z klubu budou tunovat... ;-\ Třeba by mě zajímalo.. jak místo toho Play-stationu dáte bíly kruhy s ručičkou.. a červenýma čísílkama... a jak budou vypadat modrý neony pod autem... 😲
😄 Ten tuning, dobry :yes: Ale to auto jako takovy az tak zly neni. Az na ten pruhledny predek docela OK. Ty budiky, to je jina😒 Na to bych si moc tezko zvykal. Dokonce si nejsem jisty, jestli by me to nerusilo.
To neni picasso, ale japaniano esperesso! Neony, bile polepy budiku...to jsou pravda ty kone, ktere auto potrebuje k potreni konkurence, jeste lisci ocas na antenu jsi zapomnel >😁
..jo to je fakt a chlupatý potahy sedadel... >😁 Ne vážně.. mně se to auto nelíbí.. je výstřední což je super.. ale nelíbí.. co je docela podařený.. tak interier.. jo kokpit se mi vcelku líbí... teda až na ty budíky... ale naživo třeba změním názor... 😉
😄 Neony jsem viděl včera - bez vymýšlení na Hondě 😄 Nadskočil jsem leknutím - vypadalo to, jako by dělal deratizaci >😁
...panove, kdyz jsem poprve na obrazku videl soucasny Accord, tak me napadlo jedine, prilis futuristicka kopie Mazdy 6 s prehnane ostrym designem, kdyz jsem ji videl poprve, zmenil jsem nazor a po vyzkouseni 2.2cdti obratil uplne. Mam dojem, ze se Civicem to bude to same. Ten napad, odvaha... Interier (treba evoluce umisteni ovladacu klimatizace z S2000), proste neco jineho. A uz ted se tesim na Type-R, to bude pila!
Kopie Mazdy 6? A nekopíruje náhodou Mazda Hondy (5tiúhelníková maska chladiče)?
Playstation hahaha 😄 to sedí >😁 :yes:
To je prosté, to, co uvidíš na chvilku ve zpětném zrcátku, to bude předek. A to, co vzápětí uvidíš před sebou, to bude zadek. Ale jinak je vidět, že v tom máš jasno. Auto se ti nelíbí. Jen vnitřek. Ale zase ne budíky. Takže asi jen volant. >😁
..no právě ten volant o tom jsem raději ani nezačínal... 😉 mám doma totiž podobnej košík na ovoce... >😁 akorát mi nepřipomíná zvonek u pavlačáku... respektive zvonek na pavlačáku nemá tolik tlačítek.. jasno v tom mám... no a to startování... přece pila se vždy startuje šňůrou ne..?!? jen nevím odkud se vytahuje... Ale i přesto, pochubuju že mě předjede nějakek člen klubu... teda pokud se bavíme o novým Civicovi... ale tak třeba za 7 nebo 10 let možná... jezdíte těma autama, nebo jen o nich píšete..? Ale řekni mi jednu věc... proč se fandové Hondy prohánějí převážně jen v Civicu.? Tady cupujete všechny ostatní auta a vizdvihujete Hondu, ale přitom Hondaklub jsou jen Civic a samej Civic a to navíc s průměrným rokem výroby 1993...!!!! ;-\ pak chápu názory na koupi novýho auta, že je to nesmysl.. protože Civic s rokem výroby 1995 se novej už neprodává... ne..?!? Takže pokud uvidím před sebou nebo ve špiglu novýho civica.. tak vím že to není žádnej z vašich řad.. 😉 O Accordu nebo Legend, či CRV nebo HRV ani nemluvím... hlavně že v tom máme jasno... 😄 Jinak na tom autě se mi líbí interiér... budíky budu muset vidět naživo, ale co zatím vypadá divně, tak ovládání radia jakoby odtočeno směrem od řidiče... ;-\ Takže vyjížďkám, tuningu zdar a Civicu zvláště... :yes: 😄
Doufám, že kluci z klubu ví, kde je nejbližší ARO :yes: Takhle jim to nenandali ani amíci v pětačtyřicátym 😄
Jo, ciello je ostrej jako britva😉
Upřímně řečeno nechápu, proč se bezdůvodně navážíš do lidí, které neznáš. A i kdybys nakrásně znal jejich finanční možnosti, a věděl bys, čím jezdí, měl by ses taktně přenést přes jejich "sociálnost". Jsi pyšný majitel orezlé škůdky, nebo nezajeté 911? Píšeme o autech a jezdíme s nimi, bavíme se o nich, každý podle svých možností. V civicech jezdí nejvíce příznivců značky, protože je to, marná snaha, nejrozšířenější modelová řada. Buď ti to dnes nesedlo, nebo jsi dost ubohej... :no:
Zaskočila mu v krku kost. Japonská ryba je zrádné jídlo >😒]
GTI
Ciello to podle mě napsal dobře, a nadhodil pár otázek, které stojí za úvahu... Čekal jsem od tebe kvalitnější oponenturu.
"Kvalitnější oponenturu?" Na (nepotvrzené) prohlášení, že je určitá skupina lidí jen socka, co má doma v průměru 20 let staré auto a jediné, na co se vzmůže je slintání nad fotkami nového auta? Myslím, že na tohle jsem byl kvaliní až moc 😲.
>😁 >😁 >😁 >😒] :yes: Bejt tebou, tak v noci nejdu spát. Ninjové jsou už na cestě 😉
Znamy brnensky drak se bat nemusi😉
Červený drak? 😉
Ciello, jsem jeden z těch sociálů, do kterých tady rejpáš. Nevím jak jiní ubožáci, ale já prostě jezdím v prastarým sociálním Civicu 6. generace z roku nebreč, protože jsem si nenašel cestu k současné 7. generaci. Ovšem ta 8. je super, takže se moc těším, až tě někde předjedu >😒]. Ale to nic nemění na tom, že mě tvoje blbý kecy celkem urážejí a zřejmě nebudu sám :no:
příspěvcích. Pánové, zatáhnout kimona, přičísnout copy, končíme. Zatahujeme, téma bylo vyčerpáno, mnohými i přečerpáno, všechno víme, vraťte se ke svejm Golfům, končíme. P.S. Hoši z klubu maj vyhrazenou palubu v třetím podpalubí a upozorňuji, že přístavem jen proplouváme, tak nezapomeňte vyskakovat u správnýho mola 😉 :yes:
U Mazdy jsme dali skoro kilo během dvou hodin 😉 Na Magdu čivava nemá >😁
>😁 >😁 >😁
...ke svejm Golfům? Jen pár "těch co jim věří" ho maj za svého tak jako ty. Zbytek má golfa jako obyčejné - a z pohledu počtu vyrobených kusů - TUCTOVÉ auto.
GTI
Vždy, když píši o "Golfu" spatřuj za tím dovětek - GTIčko. V souvislosti k hornímu textu byl "Golf" zgeneralizovanej... nepochopils, tak speciálně tobě to vysvětluji. P.S. Tuctové není ten správný výraz (tím totiž lehce znehodnocujeme), myslím že vhodnější je - masové. to je neutrální termín z hlediska hodnotícího zabarvení a vypovýdá než o tom, co naznačuješ ty, že se jich vyrábí hodně... To asi ale na škodu nebude.
tak dlho som sa pri diskusii nepobavil, a pride jeden nadherny korab z vesmiru a ludia saleju. ozaj honda spravila jeden obrovsky krok. dovolim si tvrdit, ze vacsi ako napr. bmw s novou 7. vsetko je otazka vlastneho osahania a pohladu v reale. mne sa paci, hlavne kvoli tomu, ze je ina ako ostatne auta. :yes: pockam si na nu, ale kym pride za mlaku bude asi aj deviata generacia. pekny den.
Jo, mně se taky líbí, ALE... jako škodovka dělá masivní kampaň, která mi už leze krkem (naposledy z nepochopitelných důvodů nejhezčí auto v ČR), tak stejně mi leze na nervy Honda. Je to jen kvůli jejím fanatickým fanouškům, kteří ji vidí jen v superlativech a každému dokazují, jak je ubohý a že ještě nedospěl (neboť kdyby dospěl, tak by si koupil Hondu). Fakt se mi líbí auta od Hondy, ale po ježdění se Civicem a dieslovým Accordem jsem na nich našel stejné množství chyb, jako na každém jiném autě. Jen pro zajímavost... Proč se do auta střední třídy /Accord/ nemůžu normálně vlézt??? Dost podstatná chyba na svou třídu. Kluci, proberte se a nebo zůstaňte ve svých snech, ale neodsuzujte ostatní, když mají jinou značku auta (neplatí samozřejmě pro všechny). 😉
Ale to mě zajímá - co přesně se ti nelíbí na accordu? Normálně se do něj nemůžeš vlézt? Přeji hezký večer, Shaquille O´Neille >😁 . A pokud jde o domnělý fanazismus - obávám se, že je úplně stejný (a opodstatněný) jako u majitelů BMW, nebo VW (opodstatněný už o poznání méně), případně dalších značek. Nikdo netvrdí, že jsou Hondy dokonalé, jen širokou veřejností nedoceněné (bohužel), a to zejména kvůli lepšímu marketingu a mediálnímu vlivu evropských (rozumněj německých) značek. Nikdo se tu rozumné diskuzi nebrání, ovšem na nerozumnou spousta lidí reaguje nedůtklivě, kdo by to řekl?
GTI
Ovšem úsměvy tu vzbuzují jen hošu z klubu... ten jeden šik, jeden názor... to musíš uznat. Stealth to píše trefně - Honďáci jsou až lehce fanatičtí, I Ciello to naznačuje - klub jednoho modelu... jako milovníci 911, viď... jenže ti mulují světovýho krále králů, vy máte v erbu jen prostou masovku.... Když tu bojuju za VW, bojuju sám. Je tu Jozki a pár kolegů. Žádnej klub fanatiků. Už jsem to psal jinde - miluju vítr ve vlasech, svobodu, jízdu jen tak nazdařbůh. Kolektivismus... no tak s tím jsem se rozloučil, když jsme tu rozorávali meze... P.S. VW mám v srdci, nikoliv na klubový průkazce 😄 :yes:
Říká ti něco jeden ze základních omylů ekonomické analýzy, aplikovatelný i na tento tvůj příspěvek? Jmenuje se "poté, tedy proto". Ukázat se dá podle ekonomického e😜erta Samuelsona (napsal moooc tlustou bichli) na toto případě: Stát Florida je zemí s nevyšší úmrtností v USA. Dá se tedy předpokládat, že Miami a přilehlé okolí je vrcholně nezdravé a životu nebezpečné místo, ne? Jenže realita je jiná, na Floridu jezdí dožívat důchodci... A stejná situace je pokud jde o klub Honda. Majitelé Hond, kteří se tu vyskytují, mají stejný názor, protože jsou v nějakém klubu, jasná věc, ne? Jem jestli to ale nebude obráceně, protože mají stejné názory, záliby a koníčky, dali se dohromady. 😄 A pokud jsi tu v boji za Lidový vůz osamocen, nesmutni, zaslechl jsem, že existuje i nějaký VW útulek, tam tě jistě přivítají s otevřenou náručí.
😄 Určitě nejsem sám... systém VWledovec - milovníci VW nepíší tolik jako fanitíci (čti jak píšu 😉 ) z klubu. Bude to tak, že v klubu jsou ti, co ho táhnou, a ti, co je táhnou ti, co ho táhnou... - 😉 , známá věc. Jinak klub vlastně chápu... abys mě dobře chápal. A myslím to teď upřímně a v dobrém.
přátelé, musím říct, že čtu hodně diskuzí na internetu a tady tohle je skvost. již dlouho jsem nečet tak skvělou diskuzi ač dvou "znepřátelených" stran (berte s rezervou, ale kingovi asi nikdo nanamluví golfa a gtimu zase nikdo hondu) jinde už by se dávno poslali k šípku a tady se prostě řeší fakta a uznává se názor !!! smekám před oběma a kdybych mohl, tak pošlu všem odkaz, jak má vypadat internetová diskuze. děkuji za chvilku strávenou u inteligentních lidí !!!
a co se týče vašich oblíbených vozítek, četl jsem článek kinga na klubu a tohle je prostě fanda, není to jen příspěvěk, tenhle člověk ví o čem mluví a hlavně tím žije!! honda 8 gen je prostě designová bomba a je na lidech, jak se k tomu postaví mě se líbí a až ji uvidím na ostro, tak teprve pak si upevním názor. a co se týče golfů, tak pro ně jsem měl vždy slabost a když jsem měl možnost lítat ve VR6, tak mi to zůstalo a je pravda, že co se týče dasignu je golf trošku konzervativní, ale pokud příjde ještě pár takových letadel, jako je CV, tak i VW udělá ostrou hranu do golfa a bude se na co koukat 😉 mějte se krásně :yes:
Pozdrav tobě 😉 :yes: Také si myslím, že tahle diskuze se povedla. Jo, mě do H. nedostane ani king 😄 U kinga si tak jistej nejsem, přeci jen, z horšího na lepší se dá přesedlat poměrně dobře 😉 P.S. VR6 chválím. Heslo dne je - Rh faktor třicetdva 😉 :yes:
GTI a proč tě nikdo do H nedostane? Ty máš něco proti? A nebo, co se takhle někde sejít? Někde na srazu, víc lidí víc názorů, víc "postiženejch", VR6, R32, mě to zajímá, rád bych se svezl. Zas na oplátku tě určitě někdo sveze v káře, co má poloviční obsah 😄 Znáš Vti, VTEC, Type R, ... ? ciello se určitě přidá taky, aby jsi v tom nebyl sám. Z horšího na lepší se přesedá poměrně snadno, takže se vlastně nemáš čeho bát, jedině snad, že by všichni z klubu začli hromadně prodávat Hondy >😁
😄 Klid, jsem nad věcí. Nadsázka. Samo, že bych vsedl do H. Dokonce jsem tu už několikrát psal, že Accord (sedan) má šmrnc. P.S. Jo, to by bylo krásné vylítat třicetdvojku... :yes:
A co teprve vylizat tricetdvojku😄 Ale vazne, to je pro tebe ta 32 opravdu takova modla?
Mluvíš o té vesnické mance? 😉
GTI
Jo, překrásné auto.
Tenhle názor má váhu a je potřeba si ho cenit... všichni zde by si ho měli přečíst... skvělý.. mrdníku... :yes: 😉 teda promiň Mirdiku... >😁 >😁 >😁 :yes: 😉
Díky za odpověď. Opodstatněný fanatizmus - uff mrazí mě v zádech. Nás učili ve škole, že fanatizmus může být hodně nebezpečný a opodstatněný je vždy a jedině pouze pro danou skupinu fanatiků. Ano, Honda je nedoceněná masami a samotného mě to mrzí, protože jsou to skvělá auta se skvělými motory, ale prostě si nemůžu pomoct jistým opovrhováním majitelů Hond (pochopitelně majitelů a fanatických příznivců BMW)ostatních, kteří si koupili třeba Octavii (tam se zase vlezu bez problémů). A víš proč to je? Protože tady těch produktů VW jezdí s prominutím jak sr.aček a zákonitě tady vzniká snaha se odlišit. Doposud je to v pohodě, ale pak se to zvrtává jakoby ve snahu těchto fanatiků s úsměvem podotýkat: Jezdi si v tom svojem superbu, třeba jednou dospěješ..., což se mi nelíbí a proto zde vyjadřuji svůj svobodný názor na věc. Když to vezmu do konce, tak jsem si nekoupil Accorda (byť jsem jej testoval dostatečně dlouho), ale Octavii RS a musím říct, že jsem udělal dobře. Velmi kvalitní auto s dobrými jízdními vlastnostmi a výborným motorem. Kdyby to byla Honda Octavia RS asi bys mě pochválil, takhle jsem jen méněcenný přívrženec koncernu VW. A mé biologické hodnoty: 202cm a 105kg. 😄
😄 Udělal jsi určitě velmi dobře s tou RSkou. Jsi pěkná čára :yes: tak to má bejt. Sezení u Accordu je stará věc - nízký posaz. Sedneš do něho a zarazí tě to... přece sis sedl do limuzíny střední třídy a ty sedíš skoro na zemi... Takhle jsem to okusil já v minulé generaci. Chystám se prubnout nového Accorda. Pak to sem napíšu... 😄
GTI, zdá se, že znalec Hondy z tebe vážně nebude. Právě Accord minulé generace měl posaz docela vysoký a z toho usuzuji, že se do něj Stealth nevešel a zvolil tak raději octavii, kterou můžeš zráčnovat až na platformu, zřejmě kupoval auto ještě v době Accordu 6. generace. Takže ta tvá generace asi nebyla moc minulá.
Opravdu byla a opravdu jsem tím byl lehce zaskočen...
Tak se někdy zastav, ukážu ti, co je t onízký posaz 😉
No vidíš. Záleží s kým se potkáváš. Fanatiky najdeš všude. Já například, ve svém okolí, slýchávám: "Japonec až nakonec". No a co s tím naděláš? Nic. Každá liška si chválí ten svůj ocas. Copak někdo přizná, že udělal špatné rozhodnutí? Tady na netu se těch plkalů najde dost. A v reálu? Jediné co můžeš udělat je svézt dotyčného fanatika a buďto změní názor nebo bude plkat dál. Já to mám i v rodině, teda dřív, tatík je vysazen na auta s hvězdou, nic jiného neuznává. A když jsem šel do své první hondy, tak to bylo keců ... 😄 A teď? No a kamarád, nic jiného než koncernové auto nechtěl, párkrát jsem ho svezl a teď? Jezdí v civiku, pravda 1.6 Vti, 160 koníků mu koncern nenabídne. Cítíš ze mě ten fanatismus? 😉 Jinak Octavia RS dobrý, teda jestli to není druhá generace, pak by to bylo výborný 😄 Amigos
2 stealth - nevím, jak často se vyskytuješ v diskuzích, ale většina sporů vzniká až poté, co pod článek o třeba Hondě napíše nějaký asi taky fanatik - co je to za pekáč? oni ti rákosníci dělají i auta? Mám škodovku f tédéí a je to nejlepší. co může být. No a pak to pochopitelně začne... Takže bych řekl, že opovrhování bývá spíše opačné, Evropanů vůči Japoncům. Pochopitelně, ne vždy to platí, extremismus je na všech stranách. Každopádně Majitelé Hond tahle auta mají z jistých důvodů, a není to ten, že ho má soused taky, je to pro především pro jejich sportovní projev. Mimochodem k tvému dilematu Octavia x Accord. Když pominu, že jsi srovnával auto segmentu C s D - v kterém to bylo roce?
Opovrhovani jinymi auty je zcela bezna vec... nedavno jsem si pohral s BMW 530 jako kocka s mysi..pan nevahal a jel za mnou 10km na benzinku jen proto aby se zeptal jak je mozne, ze mu nejaky Ital tak neskutecne lehce ujel...do te doby temito auty opovrhoval a jeho bohem bylo BMW 😉 pochvalil mi motor a s usmevem odjel... nekdy je dobre nez zacnem neco odsuzovat a nadavat mit i nejakou praktickou zkusenost 😉
Nebude to tím, že máš 2 metry?? >😁
Ked som kupil Yarisa tiez som cumel na ten 3D dispej este v strede palubky po roku sa uz nad tym nepozastavim a nemusite mat obavu, preto je to 3D aby si sa na to pozeral v pohode ziadne vyrusovanie od jazdy na rozdiel od vozidiel, ktore maju min. tri displeje aj to kazdy inej farby, u nas sa vravi " odvaznemu stastie praje", tak civic vela stastia!
Tuhle jsem psal GTImu, že se mi to moc nelíbí a radši bych to posoudil až v realu.Teď když na to koukám tak se toho nemůžu nabažit, tady se musí uznat, že ti rákosníci opravdu uměj a dáli bůh, dobyjou moje motoristický srdce stejně jako ameriku.Nejde se na to kouknout jednou a udělat závěr, né, to nejde.Musím se na to podívat ještě, aby to nebyl náhodou zrakovej klam.Ne, není.Je to vhodnej nástupce všech předešlejch Civiců, z tohodle jen sálá sportovní energe a i s tou nejmenší motorizací si budeš připadat jako king!Ty světla!To není UFO, to je něco co tu ještě nebylo....asi jsem se zamiloval......
Uz sa chysta aj type R.Vsetci dobre vieme ze bude najrychlejsi hot hatch.Power of the dreams...
to bude vostrý....hodně vostrý.......síla snů bude realita.....
Doufám, že fazery a fotonový torpéda budou už v základu. >😒] :yes:
Naprosto neprodejné auto!!!! Má někdo představu na kolik vyjde takovej ťukaneček na křižovatce? Ach jo. Ty Japonci jsou fakt ...Zlatá 323F, když už...
Pozor treba sa spytat preco tie ceny su take... to je problem.

Ceny Hond na Slovensku,Cechach a celkovo v Europe este nikto nezacal preberat. Ale tie ceny su hrozne 😒 vid clanok😒br />
1.8 Executive=22.300 Eur= 860 tisic SKK = 650 tisic CZK

Prikla😜 v Azii stoji najvyssia vybava terajsej Honda Civic Sedan 2.0 i-VTEC (155 koni) s automatickou prevodovkou, v kozi a s plnou vybavou v prepocte 538 tisic SKK = 408 tisic CZK

Co si mozte kupit teraz za 408 tisic CZK? 😄 Je nejake auto s 155 konami, plnou vybavou v kozi a automatickou prevodovkou za tu cenu?

Tak o co ide, kto na nas tak hnusne zaraba ze u nas stoja auta v prepocte o 50% az 100% viac ako v Azii??!!

Kto neveri, nech tam bezi: www.hondaphil.com
Pozeram len tak zo srandy www.honda.cz, ci tam maju nejaky Civic dvojliter. Maju len hatchback, cena je 679 tisic CZK, je to bez koze a AT takze dajme +30 tisic za automatiku a +30 tisic za kozu, vysledna cena je 739 tisic CZK = 979 tisic SKK.

Hehe a to je len hatchback. Co tak mat sedan s tou istou vybavou za 408 tisic CZK? Komu ide do vrecka tych 331 tisic CZK nepotrebneho zisku? Lebo cena 408 uz zahrna primerany zisk, je to vykladova cena na internete a urcite su mozne zlavy... Takze tak.
Nemas prehled a rozumujes. Jsi si jisty, ze ta cena nekde v Asii zahrnuje 19% DPH a pomerne drsne clo, ktere EU na auta z Japonska uplatnuje? Zamysli se spis nad Evropou, jak je mozne, ze to auto treba Skoda vyrobi tady, s nesrovnatelne nizsimi naklady nez treba Honda v Japonsku, neplati zadna cla, doprava je halirova polozka a O2 stoji skoro stejne, jako Accord? Tomu ja rikam zlodejina, ale cechackum to nevadi, maji prece nejvetsi kufr a za ten jsou ochotni dat cokoliv. Jo jo, at zije trzni prostredi. :no: :no:
Všechno špatně, Skyline. Všechno zase špatně. Shodná cena Octavia II a Accordu jsou jen u autíček BURAGO. Jinak je dobré tu rozepsat ceník a porovnat, jako to dělám já. A pak se dozvíme, zda je cena stejná. Ale ona není. Jak by také mohla. Accord je střední třída a Octavia nižší střední. V porovnání s konkurencí z Evropy vychází Octavia jako cenově nejvýhodnější... P.S. Kdo to je ten - čecháček? To jsi ty? Nebo ty máš snad šikmé oči? Od narození?
Kecas, GTI. Zase kecas. Kdybys nekecal a opravdu udelal, co pises, zjistil bys, ze cena O2, vybavene +- stejne s Accordem vychazi o necelych 100k nizsi. A ano, prave proto, ze je to nizsi trida, je to ponekud podivne, coz je prave to, na co jsem narazel. Jak je mozne, ze Skoda v CR vyrobi nizsi stredni a bez cla ji prodava jen o 80k levneji, nez Honda stredni tridu vcetne dopravy z Japonska a cla? Jak to vysvetlis, GTI?
Já to nevysvětlím. Ani nevím, zda Accorda nedělaj v Evropě. Zeptej se kinga. Sestav auťáky s cenama a napiš to sem. Nezajímaj mě podzimní výprodeje loňskýho modelu. napiš (jask já) auto - cena plas ceny doplňků, pak to tu porovnáme. Takhle to není věrohodné ani přesvědčivé.
Nevis, ale mel bys, kdyz tady chces platit za odbornika nejen na kecy. Nevyrabi. Tys prece uz to porovnani delal, tak tos to mohl rovnou napsat sam, ne? Nebo ze bys opravdu jen kecal? GTI, nech si tu verohodnost pro sve vlastni prispevky, uz se zase snazis manipulovat a utikat pred svou vlastni nadutosti a nevedomosti. Zbezny pohled na vybavy a ceniky prozradi, ze O2 2.0 FSI stoji s podobnou vybavou jako Accord 2.0 o cca 80-100k min. Nepotrebuju srovnavat vsechny polozky, abych si udelal obrazek (jestli je ten rozdil ve skutecnosti 80 nebo 83.5k je naprosto nepodstatne). A samozrejme se bavime o cenikovych cenach, ne o zadnych akcich, na to me opravdu upozornovat nemusis (ale asi soudis podle sebe).
Beriem Tvoje argumenty, zamlcal som faktory ktore spominas. Ale to nie je pointa, pointa je ze tieto prachy neplatime vyrobcovi su nad ramec ceny ktoru by sme mohli mat teoreticky. Takze podme rekalkulovat😒br />
1. Phils ma VAT 10%, cize rozdiel kvoli rozdielnym DPH je 9%.
2. A samozrejme nema clo (hehe, preco by aj?) takze dalsich 10% vysvetlenych.

Takze 739 tisic minus 19% = 739 - 140 = 598 tisic CZK.

Oproti cene tu 408 tisic CZK.

Stale nam tu visi 190 tisic CZK!

Hrozne je ze ked to tak zoberies tak 190 tisic CZK = 25% ceny ide predajcovi alebo vyrobcovi. Nad ramec primeraneho zisku!!

A 140 tisic = 19% ide ako DPH a clo statu. Preco? 😜

Spolu platime 19+25= 44%!!! z ceny auta statu a vyrobcovi? ci predajcovi... Mna osobne to serie.

Potom sme nuteni si kupovat sroty z Francuzska alebo Nemecka.. ktore tychto 44% nutenu prirazku nemaju a cuduj sa svete aj tak si drahsie..
Nech tieto prirazky nazves ako chces, otazka zostava ta ista, komu tych 29% ide do vrecka? Statu... A co ten s tym potom urobi?
Mam porad pocit, ze se na to divas prilis zjednodusene. Abys mohl auto v Evrope prodavat, musis ho sem dopravit. Taky ho musis v kazde zemi schvalit do provozu (mozna uz dnes staci jen jednou pro EU). Jak definovat primereny zisk opravdu nevim - naklady na vyvoj ti nikdo nerekne a kdyz ano, tak stejne nevis, co v nich presne je. Taky musis investovat do fabriky, platit dane, mzdy a podobne. Ztratovy ten prumysl samozrejme neni (i kdyz...), ale v jinych odvetvich jsou marze mnohem vyssi. Navic porovnavat ruzne kontinenty nejde, nevis, jake jsou tam jine naklady a od ceho se odviji cena auta (jakehokoliv). Staci se podivat do USA, tam jsou auta (po prepoctu na Kc) za pusu - a je jedno, odkud pochazeji. Jedine relevantni srovnani je v ramci kontinentu (nebo jinak pribuznych oblasti). A kdyz zustanem u nas - kazde auto z Koreje nebo Japonska je o penalizovano 10% clem, nemluve o dopravnich a mzdovych nakladech (predevsim v Japonsku) a presto ta auta stoji +-stejne. Na ceskem trhu tak hrabe predevsim Skoda (porovnej Fabii s Getzem). Nicmene stat si na celkovem automobilovem prumyslu nahrabe zdaleka nejvic - predevsim DPH a spotrebni dan na benzin. Holt vydrzovat hromadu vyzirku a nemakacenku ve sluzbach statu a ruznych trafik v EU neni levne 8-s
wolff: takze pozor na to co hovoris, zamysli sa nad 'Ty Japonci jsou fakt ...'

Skor by to malo byt 'Ty Evropani jsou fakt ...', ide zrejme o to ze Europa si chrani svoj automobilovy priemysel a my vsetci im platime 50% az 100% marze nad vyrobne naklady + primerany zisk..
Bavil sem se o cenách oprav, když budou muset měnit při každým ťukanečku celej čumák a nebo zadek. Ceny novýho auta jsou mi ukradený... Nekoupil bych si to. Ale nic proti Hondě...
Co to žvaníš? Vždyť to auto má úplně normální samostatné náratníky i samostatné blatníky. Ale asi tě zaskočily minimální spáry mezi díly, které vypadají, jako by to bylo vcelku. Na to asi u své značky nejsi zvyklý, což :-!
Tak teď jsi mě pobavil. Ne že by to bylo u každého kusu, ale známý má červeného Jazz(a) a má naprosto rozhozený interiér. Spáry jsou nejvíce viditelné pod volantem, kde se dvě půlky dají "slepit" dohromady pouze rukama. Jasně vada kusu, ale Honda podle mého názoru nepatří mezi absolutní špičku v kvalitě zpracování. Tam bych zařadil Mazdu, Toyotu a Audi.
No a ted jsi mě pobavil zase ty.Honda je absolutní špička ve kvalitě zpracování,vím o čem píšu,přiznej si to!!Jo a Toyota taky!!
Mazdu vynechaj z toho zoznamu. Tiez neviem co tam robi Audi..

Top je Toyota (Lexus), potom Honda, Porsche, Nissan...
...který toto řekl tuším o BMW Z4: "Panebože!!! Oni to provedli i na druhý straně!!" Nu a chtělo by se dodat - I vpředu. I vzadu. I uvnitř. Brrrr.
..tak s novým dechem při pondělku...?!? myslím hochy z klubu.. jestli se vydýchali... 😉 Tak pro všechny... které KING označil za sociály...!! >😁 jo přečtěte znovu.. KING všechny z HondaKlubu označil za sociály... 😉 :no: tzn. já se do nikoho nenavážím... věřil jsem že hoši z klubu ve vedení s Kingem se vzmůžou na nějakou silnou reakci a ne jen plakání nad sociální situací v CZE... Je mi úplně jedno kdo v čem jezdí... Jen se nemůžu smířit s tím, že pořád jakoby máte prázdný fráze... Tady opravdu cupujete každý druhý auto s dovětkem něco jako "Honda Forever" ale žádnej argument... čekal jsem že nějakej přihodíte.. ale asi na to nemáte dost odvahy nebo argumentů... Nikdo neřekl půl slova na lidi z klubu a už vůbec ne na jejich fin. situaci...!!!!! To si prosím uvědom.. já tu jsem právě ten, kdo se nemusí do nikoho bezdůvodně (jak jsi napsal Kingu) navážet... asi jsi to nepochopil a GTI se tě snažil "nakonout" ale ty jsi se svým poraněným egem asi uronil slzu... a stejně jsi nic neřek... Taky Petr se do mě navezl... jsem jinej.. dokážu použít mozek na odpověď.. ne jako Petr, kterej zase hochy z klubu označil za ubožáky.... ;-\ a jen se snaží soutěžit jako maý dítě... že se těší až mě předjede... hmmm... klidně.. já s tím nemám problém.. už jsem asi z toho "závodění" vyrostl, takže pokud chcete.. předjeďte mě třeba všichni... jestli o tom napíšete pořádnej článe jak "hoši z klubu válcujou se svým Civicem Ciella v jeho rachotině.."... třeba se konečně s váma pobavíme.. a třeba si i něco přečteme.. Takže zkuste se zamyslet a použít příště pár argumentů když budete hanit nebo naopak vyzdvihovat jedno auto... zatím jsem tu od vás neviděl žádnej příspěvek v čem je toto (nebo vaše) auto tak jedinečný... (krom té 8. generace - to už je hodně..)..! A jestli vás (jak napsal Petr) uráží pravda.... hmmmm... tak good luck v životě...!!!! 😉
Tak jestli King označil všechny za sociály, nezbude nám nic jiného, než mu dát na příštím nejbližším srazu přes déééržku 😄 A s tím cupováním? Nebyla tohle původně diskuze o novém civiku? Co o něm asi tak můžeme všichni říct? Že se nám líbí/nelíbí, že má/nemá to a to. Ale copak se auto posuzuje jen podle fotek? A technickejch parametrů? Pravda, někteří to tak dělaj, ale to je o ničem. Dokud se v tom autě nesvezu, tak nevím. Na fotkách se mi líbí, v reálu jsem ho neviděl. Docela se na něj teším, z předchozí generace se mi líbí akorát 3D, ale bohužel, kromě TR, tam Honda necpe pořádný motory. Sakra, už skončili časy Vtíček 😒 Jak nemusím uhláky, tak mě motor 2.2 i-CTDi dost příjemně překvapil, ale stejně bych radši 2,4 v Acco. Jenže ten už je na tohle auto dost velkej. 1.8 140 koníků, no moc to není. Uvidíme jakej bude průběh krouťáku a jestli bude mít výkonovou špičku a jak to bude sladěné s převodovkou a jak se povedlo naladit tu zadní "nápravu"8-s Amigos
jasně.. tady nemůžeme soudit vlastnosti auta jen z fotek.. takže nezbývá než hodnotit to co vidíme.. od toho tu je diskuze... ale kluci z klubu neudělaj ani to.. spíš jen řeknou že je to nářez a že to vypadá jako ufo... ale mají zkušenosti s Hondou.. tak můžou říct proč je to nářez ze zkušenosti... a ne jen u jiných aut v minulosti plácat, že je to plečka, se kterou si Honda pohraje... a že "všechny předjede".. 😄 Já se totiž rád nechám poučit.. ale zatím není od koho... ;-\
No ono by se pár jedinců našlo, nějaké info ti sdělí ti, kteří byli ve Frankfurtu a toho civica viděli na vlastní oči. Ale zase, pokud jde o design, je to jejich názor, pokud jde o tech. par., tak ty si přečteš třeba na stránkách klubu. Takže otázka zní: JAK TO POJEDE? A na to nám nikdo teďka neodpoví. Pokud budeš vycházet z předchozích generací a z vývoje, jakej tahle automobilka dělá a z jejích zkušeností největšího světového výrobce spalovacích motorů, tak můžeš tušit, že to bude DÓÓST DOBRÝ 😄 Ale je to pravda? Nevím, řeknu až se svezu. Už teď se mi potěj ruce 😄 Asi jsem závislej. Mám závislost na otáčkách, mám rád řev vytočeného motoru, miluju ten pocit, že tam kde ostatní motory končej, ten můj do toho začíná jít naplno >😁 Ten pocit, když jedu svoji klidnou svižnou jízdu, někdo se zezadu přihrne, začne mě tlačit a já před zatáčkou neuberu, protože nemusím, nemusím 😄 A pak, po delší době, se v zrcátku objeví malá tečka, která se na rovince zase začne přibližovat 😄 Jó rovináři, zvláštní sorta lidí, obávám se, že za to můžou některé automobilky. Nedaj lidem do rukou bezpečný vůz. Nacpou do něj hromadu elektronických šidítek, ale aby tomu udělali pořádnej podvozek, to nééé. Ježkovi voči, to jsem se zase rozkecal. Ciello v čem jezdíš? Amigos
myslím, že není důležitý, kdo v čem jezdí... 😄 nejezdím starou plečkou.. jezdím benzínem a jezdím takovým autem do kterýho se mě vejde bike a v zimě prkno a to ještě s pár krámama... což do Civicu nenacpu... Takže jsem evropan... 😉
..jéžiš.. no to jsem tomu zase dal tou starou plečkou... ;-\ 😄 myslo to tak, že to auto není starý zralý na výměny čepů atd... žádnej podtext v tom není.. to jen aby se toho zase nechytli hoši z klubu.. 😉
No vidíš a vo tom to je. Máš určité požadavky na auto (bike, prkno, ...) a splní ti je úplně jiná kára, a každej máme jiné požadavky. Mě je třeba úplně šumák, že tím svým autem neodvezu postel >😁 Ale na hory jezdím a ve čtyřech do Itálie s 5ti párama lyží, s veškerou bagáží a taky se to tam vešlo. A na kolo jezdím. Sklopím sedadla a biky se tam vejdou (pravda, musím vyndat přední kolo). Ale není to priorita při výběru auta. Vyzkoušel jsem různé kárky až, až jsem si přivoněl k Hondě. No a už se v nich vozím pěkně dlouho. A Evropa? Jo je jedna kára na kterou mám zálusk, ale to až za pár let, až si vedle Acco a Civica pořídím na víkendy Ariel Atom 😄
Hele, kamaráde, nejdříve si svůj příspěvek pořádně přečti, pak tu nebudeš vykládat o tom, že ses do nikoho nenavážel. Nebo nevíš, co píšeš. A to je smutný, vzhledem k tomu, jakou kvantitu na acz dokážeš vytvořit.
..jenže ty nemáš ani kvantitu ani kvalitu... Já se nenavezl do nikoho.. jestli jsi vztahovačnej jako malé dítě.. už budeš muset řešit ty.. ne já..! a opět.. nikoho jsem neoznačil za "socku"... takže zkus napsat něco co bude mít váhu.. a ne jen uhýbat argumentům... si pamatuju.. jo "hoši z Klubu" to je tu takovej evergreen... tak hoši z klubu vždy cupujou nová auta zde na stránkách, že není nic než honda a japonsko... tak já jen ze zájmu skočil na ty vaše stránky.. a tam mě teda opravdu nic nepřekvapilo ani nenadchlo.. jen samej Civic a to poměrně starej... OK-žádnej problém je mi to vcelku jedno a není to útok na jejich majitele..(to jsi otočil ty) jen mě to dostalo ve vztahu jak máte většinou vše na vše jakoby meziváma byl samej majitel zánovního vozu z té nejvyšší třídy.. tak jsem svoje pocity hodil na sklo... a vy se toho chytnete jako ufňukánci... a opět jsi mi neřek nic k Hondě.. proč je tak jedinečná... Já beru Hondu jako výrobce motorek.. a ty hned.. že to co uvidím v zrcátku bude Civic a pak ho uvidím jen zezadu... OK... klidně.. žádnej problém.. jenže kolikrát mě předjíždí i ta 120ka.. nezávodím totíž na každým metru své cesty.. a nemám problém když mě někdo předjede... je mi to úplně jedno nepotřebuju si nic dokazovat... Tak co..? otáčky..? zátah? design..? Cena?? jméno?? co?? asi nic...! Když budu chtít otáčky .. to mi dá i motorovka Husqarna... Tak už konečně vyploď něco co bude stát za to.. protože nemám rád dětinský hádky atd.. buď trochu přímej.. mě to neskolí.. neboj.. 😉 takže si utři slzy, vysmrkej se a zkus to.... a třeba nejen ty..!!! :yes: tímto uzavírám personální příspěvky.. směrem k autům...! 😉
Ale já si na rozdíl od tebe nezakládám na tom, být "chytrý" v každé diskuzi pod každým článkem zde. Takže nemusím být ani kvalitní, tím méně kvantitativní. Pokud jde o mě, vztahovačný nejsem, mám zřejmě auto novějšího data výroby než ty mobil (jé no fuj, já jsem ale vejtaha...), spíš mě tvůj příspěvek přišel dost nefér vůči těm, kdo mají auto staršího data výroby. Nikoho jsi neoznačil za socku? ..."Ale i přesto, pochubuju že mě předjede nějakek člen klubu... teda pokud se bavíme o novým Civicovi... ale tak třeba za 7 nebo 10 let možná... jezdíte těma autama, nebo jen o nich píšete..? Ale řekni mi jednu věc... proč se fandové Hondy prohánějí převážně jen v Civicu.? Tady cupujete všechny ostatní auta a vizdvihujete Hondu, ale přitom Hondaklub jsou jen Civic a samej Civic a to navíc s průměrným rokem výroby 1993...!!!! " konec citátu. Ne, vůbec jsi nikoho neoznačil za socku, to je jen má utkvělá představa. Uhýbám argumentům? A kde byly z tvé strany ty argumenty? A obávám se, že ani o žádné mé argumenty nestojíš.
..konečně jsi něco napsal.. pomyslel jsem si.. než mi došlo, že jsem to psal já... >😁 No a v tom mým "citátu" co jsi bravůrně zkopíroval, jsem nenašel ani jednou zmínku o "SOC8LK8CH"... jen jsem tím reagoval na to, že tu rozebíráte každý auto jako slabej odvar.. a že uvidím něco ve zpětným a pak už jen před sebou.. to je zase od tebe.. na to konto jsem napsal, že vyzdvihuješ něco, co je ve vašich řadách spíš neobvyklé.. že to hájíš a vyzdvihuješ jakobyste tím jezdili všichni.. Nejsem rejpal co se soc. poměrů týká.. jen mě to tvoje (vaše) řazení přišlo mimo mísu ve vztahu k vozovýmu parku HondaKlubu... takže přišlo jen hodnocení faktů.. a přijde mi, že nejsi schopnej je přijmout a jen fňukáš.. a navíc ty hodnotíš váš klub a celkově hondu jakoby jsi byl nejsilnější jejich akcionář... Píšu tu o čemkoliv.. ale většinou jen o tom, o čem něco vím a nejen z vykládání nebo z časopisů.., takže se vzmuž a netahej sem pořád dětinský nářky.. nejsem stavěnej na nějaký debaty o tom kdo co má a jak je to starý.. a ze svýho telefonu se dovolám stějně jako 2 miliardy lidí na světě.. takže bych ocenil, kdyby jsi napsal něco k Hondě... 😉 :yes:
Tos psát nemusel, to jaxi vyplynulo z kontextu, a nebude to mojí bujnou fantazií. Ale k tématu. Ptáš se, co obdivujeme. Budiž. Obecně řečeno obdivujeme to, že se Honda dostala mezi špičku mezi automobilkami za polovinu doby, kterou na to potřeboval Mercedes a spol. Obdivujeme motory - kombinaci spolehlivosti, výkonu, jiným nedosaženého litrového výkonu, výhradně atmosférického plnění, chuti jít do otáček, zvuku, nízkých emisí a vyspělé techniky (VTEC, i-VTEC). Kdo se může rovnat? Maximálně BMW. Obdivujeme převodovky - zatímco krátké, přesné řazení bez vůlí a zadrhávání má celá modelová řada, u konkurence je ho jak ošafránu ,a to i u špičkových sportovních modelů. Kdo se může rovnat? Sorry, nikdo, až na pár konkrétních modelů. Obdivujeme podvozky - zejména sportovní modely mají fantastické nastavení, klasické produkční modely patří v rámci svých tříd ke značnému nadprůměru, výjimkou je Jazz a Civic 5D současné generace. Accord představuje ve své třídě špičku srovnatelnou s BMW. Obdivujeme i značné množství technických inovací zavedených do výroby a obdivujeme úspěchy dosažené ve formuli 1 a v dalších sportovních odvětvích. U většiny modelů obdivujeme i design, to je ovšem velmi subjektivní. Líbí se nám i sedadla s dobrým bočním vedením, v tomto ohledu si ale velmi pokazil reputaci Civic 6. generace. Jsou to prostě atributy sportovně laděných aut. Jistě, některé věci obdivujeme už méně, třeba řízení není úplná špička (výjimkou je S2000 a Accord), ale stále je to nadprůměr. Některé Hondy by také mohly brzdit lépe, ale opět nic, po čem by se někdo mohl vozit. Tak co, jsem zaslepený fanatik?
..vidíš.. že to jde.. a pleteš si přispěvatele.. o fanatikách jsem tu nemluvil já... 😉 Jsou to věci které vám sedí.. Mně od Hondy hodně chytla S2000.. se Civicem jsem chvíli jezdil a nemám větších výhrad.. ale prostě mi nesedl jako celek.. ano motor byl super.. ale to nemusím psát já.. aly vy - hoši z klubu.. motor společně s podvozkem je dobrá kombinace.. u ostatního bych nebyl tak jednoznačnej.. design je věc názoru a pohledu.. já tam třeba nenacpu bike... A já navíc hodnotím auto jako celek.. ne jen jeho části.. takže Civic z mého pohledu není vyjímečné auto ve srovnání s jiným.. a to jsem třeba dlouho jezdil i s japoncem stejné třídy (ne jen jedním).. No a F1.. jo super.. ale zatím to nemá pro srovnání s běžným provozem nic moc společnýho.. spíš to je jen "životní styl - fanda"... Proč třeba na japoncovi tak rychle odchází výfuk..? a u těchto aut jsem si taky docela všiml čepů...
Celkem chápu, že tě nezaujal aktuální Civic, pokud jsi mluvil o něm, mě taky ne, aby se stal zajímavým, potřeboval pár úprav (tím nemyslím modrý žárovky), ale do 5D zase bike dostaneš luxusně. A nový Civic slibuje opět to sportovno, které nám sedí, ale navíc i to praktično, které bylo tak divně zabaleno v 7G. Odchází výfuk? Ne víc, než je obvyklé, stav čepů odpovídá asi jízdnímu stylu, s čím ale bývaly problémy, jsou zadní lemy blatníků. No, jednoznačnej, lepší řazení budeš taky hledat jen hodně těžko. F1 má s (pozdějším) provozem na silnici společného poměrně dost, to, že se poznatky využívají v sérii nejsou jen fráze. Ale máš pravdu, že to prostě patří k jistému životnímu stylu. Takže tady vidíš, co vyznáváme, co se nám líbí a proč bychom s těžko zvykali na něco jinýho.
Halóóó, vaříme tu z vody!!! Prd se děje! Potřebujeme nový články, nový témata, nový diskuze!!! Nemáme, kam psát! Ciello je už zoufalej-potřebuje po wkndu upustit myšléééénky! HILFE!!! POMOOOOOC!!! Tak slyší mě někdo??? 😉
Ja te slysim, ale nepomuzu😄 Mysleeenky...😃) :yes: Ty chces stejne novy clanek jen proto, abys mohl rejt do Yaroukgha😉
Jo, Jarouch je můj >😒]
Jsi preletavy😒 Jeste minuly tyden jsi mi delal do svihaka a ted tohle >😒]
Ode dneška nejsem! Však víš... Černovláska, drobná, smyslné rtíky, úsměv na tváři, v hlavě myšléééénky 😉 :yes:
Vsechno je hezky, jen bys nemel byt takovy pokrytec a priznat, ze mysleeenky nejsou v hlave, ale o poradnej kus niz😄 >😒] :-!
Ten tvůj poslední smilík to vystihuje >😁 >😁 😉
Obávám se, že se spíš pokouší nějaké najít, od poloviny minulého je totiž dost zoufale shání... ;-\
Koukam, ze stava modou vytvaret dvojice, ktery se planovite nemaji radi😉
není to mů případ... se ZZ máme taky jaksi něco za sebou... 😉 (neboj ZZ.. stále tě sleduju.. 😄 )... ale problém asi nemá ani jeden z nás.. takže v poho... Jo a jinak myšlenek mám dost... ale pro kvalitní lidi... 😉 :yes: .. teda to patří i Matesovi tenhle ten ... příspěvek.. 😄 :yes:
Myslíš tu čínu? >😁
..nevím.. nedělám si poznámky... >😁 ale asi ano přesně ta "Č"ina... >😁 :yes:
:yes: >😁 Jo, to je ono 😉 >😁
Ja uz asi prisel na to, proc je v klubu takovy zmatek😄 Koukal jsem znova na fotky toho Playstationu a zjistil jsem, ze ten otackomer ma cerveny pasmo na 4500 rpm😄 😉 To bude ten problem😄
Hohóóóó >😒] Jenže pak startuje druhá ručička!!! Ta 3D. 😉
To jsem nejak nepostrehnul😉
Asi máš málo šikmý oči 😄
To by mohlo byt😄 A taky trochu zakaleny, po vikendu😉
Zkalený? 😉
Ne, ne, zakaleny😄
Ach... děkuji za vysvětlení :yes:
Neni za co😄
Jestli on to nebude turbodiesel... >😁
:yes: 😉 Tomu rikam odpoved s nadhledem! :yes:
Ja nijak nepochybuju, ze mas dost myslenek! Me slo o GTIho termin mysleeenky, kdyz je to napsany, tak proste vypada skvele😉
Kvalitní lidi? Proč se mi, když tohle čtu, vybaví GTI? 😲
No vazne, jen namatkou: ZZ vs Yaroukh, King vs ciello, dCI vs Lones, mates vs svihak, GTI vs kdokoliv😄 .... A urcite by mi netrvalo dlouho a nasel bych par dalsich. To bude tim uplnkem a babim letem😄 >😒]
..a ještě ke všemu, když se to začne prolínat... >😁 >😁
Jo, to uz je potom jako v realnem zivote: .prca kamen cihlu😄 😉
Tak samozřejmě, že to občas zajiskří... koneckonců je to dobře, ovšem Ciello teď podle mě píše nikoliv konforntačně. Píše věcně a nějak se mu nedostává věcných odpovědí... Tehhle dCI, to byl jinej kalibr - grázlík, co krade nick tak dlouhu, až ho redakce ustřihla. Krást nick je v diskuzi zločin. Tohle tu udělal jen on. To je pro mě lidskej odpad. Umíš si představit, jak takovej člověk vůbec žije?... ta jeho morálka... Jinak diskuze tady je vedená kvalitně, s humorem. A tak to má být.
Ja to nepsal proto, aby se toho nekdo chytil a hned zacal s dalsi hadkou! Jen jako jakysi jev, ktery se tu posledni dobou casto vyskytuje😄 Je mi to uplne jedno, bylo to jen konstatovani. Jsou tu jedinci, kteri me dokonale vylecili z jakekoliv snahy o uklidneni pomeru😒 (nejsi to ty) Takze na tem muj prispevek radsi zapomeneme, jo!😉
Na jakej tvůj příspěvek? 😉
😄 Jo... 😉
Já to doufám taky nejsem! 😄 .........Eh, o čem jsme to mluvili?
😄 Zdravíme parťáka. Máš ruce v sádře, nebo co? Naposledy jsi psal o prvního máje 😉
Však ty víš, proč píšu málo. A lepší to v nejbližší době nebude. ;-\
Myslím že ne, v mém případě už asi půjde o milostný trojúhelník. Hondař/GTIčkař/Kdovíkdo. Ale nejde snad ani o to mí, či nemít rád, spíš být či nebýt alergický na řekněme urážlivé ataky, o nichž pak dotyčný prohlásí, že vlastně urážlivé vůbec nebyli, že jen někdo nedokáže pochopit větný obsah.
nebylY
Hele, kingu, já tě respektuju, ale do žádný teplý trojky nejdu >😁
Molo nemolo, klub neklub, jedno je jistý. Největší litrovej výkon maj čtyři plzně za sebou na ex. >😁 To se pak můžeš uch*at >😁 Diskuze nemůže nikam dojít. Je tady jedna velká válcovačka, co velice slušně napsala o tom, co by kluci z klubu tady měli spíš předvádět, než jásat nad tím plejstejšnem, co má uvnitř ten jejich miláček >😁 - Jo, jo, Ciello má dny. I ten plejstejšn je jeho autorství. Ciello napsal to, co já nepsat nedokázal - popsal syndrom HONDAHEART na auto.cz. A popsal to slušně, věcně a s velkou grácií. Nikoho neurazil a pokládá logické otázky. A za to má můj obdiv :yes: :yes:
:yes: 😉
No konečně vidíte pořádné auto nižší střední třídy,co??!!Ne jako ta nová nudná octavia nebo ještě nudnější golf!!!GO hONDA go!! :yes:
no to teda čumíme.....!!! to je přesně to o čem jsem tu psal...!! a na co mám jako čumět...??!? na ten blábol co jsi napsal..? no to teda čumím, ale nepřekvapuje mě to...!! nejsi náhodou hošan z klubu...???!!!?
ciello ciello, proc se porad navazis do lidi, ktery neznas? Tohle je diskuze o Civicu, a Ty jsi v te spouste svych prispevku napsal o Civicu jen to, ze nepoznas kde je predek a kde zadek :no:
jenže mick178 nenapsal už vůbec nic.. a to mi na tom vadí úplně nejvíc... proč neřekne v čem je to tak jedinenčný... nikdo neměl žádnej argument na obhajobu Civica.. jen že čumíme a nebo že je to nej auto.... už tomu rozumíš..?? a pokud je to o Civicu ať Mick178 napiše něco k Civicu a ne k mým očím.... 😉 protože hoši z klubu mají jen prázdná slova... žádný fakta, který by mě mohli obohatit... 😒
ok, tak tady jsou nejaky fakta 😉 ja osobne jsem nadsenej z originalniho agresivniho designu, kterej je naprosto odlisnej od cehokoliv co ted na silnici jezdi, ale mnohem vic mne dostaly parametry novyho motoru 1.8 i-VTEC. V seriove vyrobe zrejme nikdo nedela benzinovy motor, ktery s palivem naklada efektivneji a to bude cim dal dulezitejsi argument pri vyberu novyho auta. Civicu da rychlost 207 km/h, zrychleni z 0-100km/h za 8,6 sekund a pritom ma kombinovanou spotrebu 6,4 litru. Zkus najit jiny auto s podobnymi dynamickymi parametry a touhle spotrebou... neexistuje! K tomu pridej nizky emise, hodne dobrou vybavu a rozumnou cenu... Pro lidi co se chteji odlisit, to bude jedna z nejlepsich moznosti na trhu (i ten diesel je soucasna spicka) :yes:
technicky udaje jsou treba na [odkaz] nebo [odkaz]
tady je suche porovnani technickych udaju noveho Civicu 1.8 i-VTEC, Golf 2.0 FSI 110kW, BMW 118i, Mazda3 2.0i😒br /> model, maximalka, zrychleni, kombinovana spotreba, emise CO2
CIVIC, 207 km/h, 8.6 sekund, 6.4 litru/100km, 149 g/km
GOLF, 209 km/h, 8.9 sekund, 8.0 litru/100km, 192 g/km
BMW1, 208 km/h, 9.4 sekund, 7.3 litru/100km, 176 g/km
MAZDA3, 200 km/h, 9.0 sekund, 8.2 litru/100km, 196 g/km
..je jasny, ze motor v Civicu je uplne jina liga a kostrukteri se dostali zase o poradnej kus dal :yes: treba proti FSI v golfu ma o 20% mensi spotrebu, o 25% mensi emise a k tomu vsemu mu staci natural 95 (golf ma radeji natural 9😄. Stejne tak diesel 2.2 i-CTDi ve vsech parametrech porazi posledni volkswagensky 2.0 TDI.
4 Legend - jak vidíš, no reply... 😲
:no:
mooc hezký autí
je sobota podvecer, prichadzam na dohodnutu schodzku pred showroom. mladik ma caka so sirokym usmevom a klucikmi v ruke. zopar fraz. je jasne kam mierim. novy civic sedan ma uz caka. dohadujem sa s nim, ze si to chcem vyskusat aspon hodinu. pozera nemo na hodinky a smuti. vraj za pol hodinu zatvara. opat zopar zdvorilostnych usmevov. nastastie sa pozname. prichadza s ponukou, ktora sa neodmieta. v pondelok rano musi byt auto na place. tlapli sme si. moje auto davam na parkovisko a ako zalohu si vypytal kluce. keby som mal take siroke ruky, civica by som objal. dostavam nove auto, najazdene ma 56 mil, plna nadrz a dva dni. odchadzam slusne, ziadne gumovacky. to si vychutnam inde.
o par minut zastavujem na opustenom parkovisku. vystupujem a obchadzam okolo auta. prve, co ma zaujme je male okienko este pred spatnym zrkadlom. neskutocne zladene s celou bocnou liniou. protisebe posadene velke stierace, ktore vyzeraju inak ako klasicke. maska u sedanu nie je rovnaka ako u 5d. zadne svetla vyriesene prakticky, aj ked mi chyba v nich na dnesnu dobu pouzitie led diod. kufor otvaram dialkovym. je priestranny. nove klucky, ziadne technicke zazraky. je potreba pevnejsie potiahnut. prijemne na dotyk, padnu do ruky. sedadla u hondy je asi skoda komentovat. sportovy nadych s pevnym bocnym vedenim. usadam do tejto kozmickej lode. zatvaram dvere. ticho. poschodova palubovka je podla mna skvost. zladena do posledneho detailu s celym kokpitom, az po spolujazdcove okno. radio zapracovane do palubovky posobi na mna ako maly computer. tato verzia nema navigacny system. 6 repro premiena interier na koncertnu salu. radio ma neskutocne moznosti nastavenia. prehrava vsetky dostupne formaty. satelitne radio je k dispozicii akurat sa tam plati 20 usd mesacne. ale je zabudovane standardne. rovnako ako abs, hlavove vaky, vyskove sedacky, komplet elektrika, klima. standard je 5 st. manual, za priplatok 5 st. automat. ja mam k dispozicii manual. otvaram kapotu, srdce novej hondy. 1.8 litrovy motor so 140 konikmi. celkom pekne stado. tak ho nakopnem. motor si sepota. pri troche fantazie pocujes palivo ako prudi v trubkach az do motora. v motore nie je uz co obdivovat. zabuchnem kapotu, stelujem zrkadla, priputam sa a radim. idem svizne po miestnej cesticke. 16 kola ani nepocut. je ticho. budiky v noci svietia jak las vegas. aj napriek tomu, ze to chce trosku zvyku, ze mas poschodove budiky, je to prehladne. idem na highway, trosku mu prevetrat kopyta. tak pani, to je nieco. kazdy dotyk pedalu najde odozvu. dokonca aj na podradenie reaguje ako ma. riadenie je presne. je uz noc, daleko za mnou nikto, skusam reakciu abs. klasicke tukanie pedalu, zastavujem uplne v pohode. ziadne ulety do stran. vraciam sa domov v hlbokej noci. chcel som v nej spat, ale partnerka ma zvabila jej tvarmi. aj ked som chvilu vahal ... v nedelu som si spravil s hondou pekny vylet. spotreba? na tie vykony, co motor podaval, takmer nic nespapala. cena? malickost. v tejto vybave EX 17 litrov. start okolo 15. najdrahsia verzia s navigaciou cez 19. kvalita hondy vsak ma naskok pred konkurenciou, takze o jej uspech sa bat nemusime. a hlavne ma nieco, co ine auta zatial nemaju. je ina. dopisal som si ho na listinu, ked si budem kupovat dalsie auto. vazne dobra karka.
v pondelok rano som dotankoval a odovzdal. s tazkym srdcom. dealer mi ho ponukol vzapati so zlavou. podakoval som mu a rozlucil s tym, ze nad tym budem poriadne rozmyslat. jeden prijemny vikend s hondou.