Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volvo chystá svého Golfa

48 komentářů

No pevně doufám, že Volvo se nedá na výrobu Golfů a bude i nadále vyrábět Volva. A ono už S40 je takový rozkošně maličký. Moc by se mi líbilo mít ho vystavený ve skříni na ozdobu. Menší auto snad ani nemá smysl. Leda na vození golfových holí po hřišti (podle čehož asi třída Golf dostala svůj název).
Taky jsem proti dalsimu zmensovani Volva, ale kdyz videli ze i v tenhle Golfi tride maji uspech sportovni a zajimave tvary jako napr. BMW 1, tak proc to nezkusit. Jinak Golf mozna dostal nazev tak jak pises, ale golfove voziky jsou dnes dominantou Jaguaru ve vsech tridach Napr. S-Type, kde ti anglicke CD s navigaci hlasi jen cerpaci stanice a golfova hriste
Tu navigaci trochu znam a umi i jiny veci Ale i kdyby to byl jen tak jak pises, potrebujes snad k zivotu vic?
Ja jsem nepsal, ze je to problem - sposta jeho majitelu asi ani vic nepotrebuje ... no a ja si Jaga proste nekoupim -> NO PROBLEM
Proc nekoupis?
Krome tech naprosto nepodstatnych a zanedbatelnych veci jako jsou finance ja osobne mam lasku proste ve dvou znackach a Jaguar neni ani jedna z nich.
Že by nový hrobník s lopatou nad rakví Golfa...
Ja myslel ze bys S40 bral jako privesek ke klickum od Caddyho
No masovka to nebude.
Spíš pro lidi co si říkají vyšší třída. Musej taky něčím jezdit pro svačinu.
Taky možnost
GTI
Hezky ses rozjel... Je z toho záměru vidět, že velké limuzíny se pomalu stanou okrajem zájmu.
Donedávna byli mistři miniaturizace Japonci. Ale teď.... Kdo chce kupovat evropský auta, tak aby procházel výcvikem na atomový ponorce. A jak by řekl Rychlonožka: Já si na to vezmu radši drobnohled.
GTI
Jenže - Volvo má potenci, je v laufu - 40a 50 je pecka (lehce opravuji svůj dosavadní postoj, Ciello) a tak si myslím, že v nižší střední bude brzo pěkné dusno... A tak nějak mi na Volvo ten malej dravec sedí... Jo, to je mé téma P.S. ono to bude cenou na Golfem, ale vidím to nadějně.
Ty jsi prozrel? Konecne jsi to pochopil! Volvo a spousta jinych ma potenci, kdezto Golf ne A tak uz to zustane
jen jedna drobnost - v nizsi stredni uz je vic nez dusno
GTI
Čekáme na to měsíce. A je to tady a je to černé na bílém. Velký test dvou odvěkých rivalů... (Auto tip č.12) GTičko smetlo GTCéčko. Tohle nikoho doufám tady nepřekvapuje... Tak bravo GTI P.S. Astra má dobrou cenu - 710, getei je za 761, tak v tom je Astra přítulnější, ovšem jako kára, jako dravec to smetl getei
Nechcu kecat,ale na veletrhu to GTI bylo vystavený jak na autách nemá vypadat elektroinstalace,potom se to nemá Díval se někdo z Vás pod tu kapotu?
GTI
Jo, pod kapotou je dvoulitrový turbo ve 200koních. Nejlepší zážehovej dvoulitr na světě - najdi si to tady v článku. Když za něj vezmeš, tak ti protočí panenky. Koukat pod kapotu a nezatnout se do neho, to je jako si prohlížet při svíčce nějakej "pěknej" časopis.
tak jsem se teda schvalne v Brne mrknul na to tve GTI,abych pochopil,co na nem vidis.dokonce jsem se i pred tim koukal na Autosalon na Prime,kde byl test.ale musim rict,ze jsem pochopil i nepochopil.pochopil sem,ze me t GTI proste nic nerika,nijak me nefascinuje,ba dokonce jsem tak trochu "znechucen" jeho motorem.ale zaroven sem nepochopil,jak se ti muze libit...
GTI
Pěkně jsi popsal své pocity. Víš, ono to u aut není tak, že jde o to, aby se ti auto "líbilo" v tom smyslu, že je jen hezké. Takováto auta - auta s historií, to je o vztahu k autu. Já jsem schopen tu napsat román o tom, ale to bys nečetl, tak to kouskuju. Já nevím, kolik ti je, tak píší - ve 20 je cenné umět být přelétavý ( ) i v autech, protože jak máš jinak získat zkušenost. No a jak jde čas, umíš objevit hloubku "krásy", vytváříš si vztah... Ovšem ne každý je takový. Já předpokládám, že většina, co tady píšem prostě vztah k autům má silnější než populace obecně. Takže jedna věc je kočkování s pajou které auto má hezčí blinkry, ale jiná rovina je ten "vztah" k autům a třeba k některým zvlášť. Tak já chápu, že ti třeba getei nic neřiká. Snad ode mně přijmeš tohle - mám zkušenost, že je dobré umět mít nějakou svou lásku, mít hluboký vztah... i k autům. Třeba. Tak možná tě navždy osloví jiné auto a to bude "tvé" auto...
tohle ja chapu.a nekdy mam auta radeji pomalu nez svuj zivot.. a lasku samozrejme mam - Porsche 911 Turbo.jasne libi se mi strasne moc aut,ale k Turbu mam vztah nejhlubsi...
uz dlhsie sledujem poskulovanie volva po tejto kategorii. ten prototyp vyvolal pred styrmi rokmi celkom pekny zaujem, hlavne riesenie A stlpikov a zadnej casti vozu. podla mna to firme akou volvo je, nemoze uskodit. aspon budu cesty veselsie. a ked k tomu pribudne dobra cena ... nevidim nic ine, len uspech. podobne to bolo aj s xc90, ked jej predpovedali zly predaj. vysledok sa dostavil. snad tak bude aj s tymto "prckom".
Soupeřem GTI má být až OPC, GTC je jen třídveřová varianta Astry, takže ten test je tak trochu mimo mísu, Autotip tuším patří Autobildu, takže mě to ani nepřekvapuje.
A jestli vyjde R32 tak má Opel zbraň jakou??????
Krasna prace - jak se rika u nas ve firme. Naopak si myslim, ze Volvu chybi podobny model, aby se prezentovalo naprosto ucelenou produktovou radou a marketingovou koncepci. I ve Skandinavii jsou totiz mesta a mladi lide. Jinak musim uznat, ze to ti severani dost umi. Jiz pred casem jsem se zacal po Volvech ohlizet a priznam se, ze s tim novym naftakem v S60 bych si rad zajezdil, uvidime, treba by byl planovany novy passat v ohrozeni
Na obr je len studia seriovka bude samozrejme trosku ina ale som za. Bude to Volvo takze predpoklad na bezpecnost a kvalitu tu je. Motory su tiez v poho takze Bude to ale konkurent skor na BMW 1 ako na Golf Focus Astra a pod.
krása, co jiného k tomu říci. Musim říct, že v poslední době jsou Volva na čím dál tím vyšší úrovni a tím myslím ve všech ohledech. A musim uznat, že nějaký bavoři, medvědi, ani obyč. lidová auta mě vůbec neberou. Prostě jsem se zamiloval(ale to už dávno...) Kdybych nebyl tak chudej jako jsem a měl prachy, tak bych stejně ale stál před problémem, které z těchto nádherných aut si koupit. Takže musim se hooodně učit a vydělat sousty pěnez, abych měl na všechny. Má sestava by pak byla: XC90, V70, S60R, C30 + kdyby jěště bylo YCC vůbec bych se nezlobil
Já bych řekl, že to je logika.. vůbec bych se nad tím nepozastavoval ani nepohoršoval... malý Volvo..? jo zní to divně ale i v historii to tak je.. už jste zapoměli na žihadlo Volvo 480..?? vyklápěcí světla.. 3D karoserie, interier jak z jinýho světa a víko kufru jaký vídáme až nyní... Jo, já jsem pro... Nedivil bych se... není to přece taková šleha jako Cayenne od Porsche.. tam ta historie nebyla.. u Volva je..! A konečně by taky mohlo jezdit i menší bezpečný auto..
Jo a pro rejpaly... S/40 a V/50.. ..Jsou tu i ti co to berou na rovinu..!!
Ak ma podla teba Golf najlepsi zazihovy motor na svete co ma potom Honda S2000 urcite vies ze je to aspon 5 rocny motor a ma bez turba 177KW a v spolahlivosti podla JD Power je na nedosah Golfu. Okrem toho vyhrava kazdy rok titul the best engine of the year.To ze ma Golf 200 koni s turbom to ma aj Civic Type R a turbo nechal v garazi.Myslis ze s tym motorom urobili nejaky naskok oproti 5 rocnym motorom z Hondy?Ked tam daju este jedno turbo tak verim ze to tych 177kw da ale potom ta zivotnost bude ako na dacii.
Je pravda ze S2000 urobi z 2l 240 PS bez turba a bol niekolkokrat vyhlaseny ako najlepsi motor do 2l. Ale na rok 2005 najlepsi motor v kategorii 1,8 - 2,0 l je 2,0 TFSi od VW. A este par cisel S2000 ma 240 PS pri 8300 ot a 208 Nm pri 7500 ot. GTI ma 200 PS pri 5000 ot a 280 Nm od 1800 do cca 5000 ot. Inac povedane v S2000 ti motor zavyja ako motorova pila alebo zubna vrtacka a potom to ide ale v GTI ti taha pekne odspodu. Pozor nechcem tym povedat ze S2000 je zly motor. Je to uplna spicka ale neviem si predstavit zeby som s tym autom chodil kazdy den do prace a po ceste naspat si odskocil niekde sa vyblaznit. Zatial co s GTI sa to da. Podla mna. Inac v Australii je S2000 skoro ludove auto a jazdia s tym 60. Malokto to tam vytoci nad 4000 ot.
Ked sme pri tych GT autach s turbami o objeme 2 litre tak musim potom Golf GTi srovnavat s Imprezou a s VIII Evom a to asi Golf nedopadne moc dobre obstal bi pri nich iba na ceste do skolky a potom bi muselo mat EVO spataky z karosy abi bolo vidno Golf.
Nie celkom. GTI je predokolka. EVO a STi su 4kolky s aktivnym diferencialom. 280 a 265 PS v serii. Vyladenie podvozku brzdy - seriove rally auto. Pre GTI je konkurent asi Astra OPC alebo Focus ST. EVO a STi su o triedu vyssie. S nimi by sa mohol porovnavat Focus RS ak sa bude vyrabat.
Nebude je moc drahy.
Je tu o tom clanok aj zacinajuca diskusia ale ako sa tam pise su to neoficialne zdroje. Aj ked "bez vetra sa ani listok nepohne" takze asi to tak bude.
Ono je to tak, ze toto "male" Volvo bude nadvazovat prave na to 480. teda, nebude to nijaky naozajstny hatchbacjk, ale skor nieco na sposob Shooting Brake - taky krizenec 3dv. hatch/kombi a trochu aj coupe. Urcite to ma podla mna vacsi vyznam nez S40 - to auto nebolo moc podarene ani v minulej gen. a nie je ani teraz. Predaje to dosvedcuju (aspon v EU, Lones moznoi vie ako to je v USA - ale na tamojsi trh mi to ako sedan pride sakra male).
Mně přijde nové 40/50 moc podařené designově i technicky (Focus) ale užitný prostor je samozřejmě minimální v poměru k ceně. Řekl bych že je to docela dobrá volba jako auto pro manželku. No a prodeje nejnovější neznám, ale v USA doposud malá Volva činila zanedbatelný podíl prodeje. 2003 řada 40(50): cca 15 000 z celkem prodaných 135 000 a v roce 2004: cca 25 000 ze 140 000. Vzhledem k zaměření US trhu mi to ale nepřijde divné. V USA je táhne S60 a XC90.
..jásný.. ale 40 nebo 50 je pořád pro mě jistá volba vedle Golfa a takýchto aut... a na ten design.. to je potřeba si zvyknout.. inu není to německá "nekreativita" a impotence něco pěknýho navrhnout...
Ja som sa schvalne vyjadroval iba k S40 - ta mi pride dost disproporcna, teda presnejsie - vsetky dizajnove prvky su ako u vyssich radov, ale toto auto posobi trochu akoby ho niekto na dlzku stlacil (hlavne vzadu) - je take brrr. Ale V50 mi uz pride vcelku OK. Tiez nemam rad seversky design: Volvo, Saab (ale aj nabytok IKEA) su take...az prilis zamerane na funkcnost designu a pridu mi malo vyrazne. Aj ked prave Volva V50 a XC90 su pre mna istym sposobom vynimky potvrdzujuce pravidlo. Inak, skoda (vo vsetkych smeroch), ze posledne dni boli take ake boli a nemal som cas tu diskutovat k clankom, ktore tu boli. Mal som k tomu dost poznamok, ale teraz sa mi uznechce vracat. Ale k Vectre, resp. k GM, presnejsie k Holdenu (vsimate si ten "somarsky mostik"? mam krasny odkaz na buduci Holden Commodore, ktory by potesil najme Lonesa? Chcete ho?
Že se vůbec ptáš. Samozřejmě že chceme.
[odkaz] - Konecne velky sedan, ktory je ostry a krassny. kiez by to bola pravda a aspon v UK by to predaval Vauxhall
Zajímaví, zajímavé. I když ne úplně můj šálek čaje. To takový Holden Caprice/Buick Royaum se mi líbí víc.
Ty nemas moc rad velke limuziny s akcentom na sportovost, ze?! Skor take tie luxusne... Mne sa toto auto velmi paci... Caprice mi pride tymi oblymi tvarmi take trochu tuctovo nevyrazne.
Když vypadají pěkně jako třeba Cadillacy CTS a STS nebo Saaby tak je rád mám. Ten nový Holden mi přijde trochu...hledám správný výraz...asi ho nenajdu. Prostě tam nevidím nějaké téma. Caprice v nejnovější verzi není přímo oblý, leda z boku.
Tema tohto Holdenu? Hlada sa tam tazko, ja viem. Ale kopiruje koncept Torana. Nove Holdeny budu musiet byt designovo asi nieco na "pomedzi" Oplov a Chevroletov. Oplov preto, aby nadvazovali na mensie Holdeny (Barina/Astra/Vectra & spol) prevzate prave od Opla. A Chevroletov preto, aby zas Chevy mohol niektore buduce Holdeny zaradit do US-portfolia (???). Teda to o tych Chevy je spekulacia, ale teraz, ked zrusili v USA Zetu, nemusi to snad byt az tak daleko od pravdy. Ale mne sa Commodore VE paci - uz si ho predstavujem v ciernej farbe a malym majackom na boku ako ho razantne riadi nejaka pekna anglicka serzantka so starsim distingvovanym inspektorom ulickami Londyna. V Docklands totiz nieco nasli v ciernom vreci...
Něco nebo někoho? Jinak po ukončení Zety jsem slyšel zvěsti o Sigma-lite. Jakési očesané levnější verzi Sigmy. Kéž by....
ty přední světla mi připomínají trochu focus 2, vůbec celí příď je tak trochu ve stylu f2, ale možná se mi to jen zdá ...
Asi nezda....nieco tam bude. Ale mne to tu hra viac dokopy, nez na focuse. A ten zadok tam tiez funguje.
velmi doporučuji www.volvonews.tk 😄