Novinky
...za deset let to bude při spotřebě nižší než dneska pětilitr s 300kw a zrychlenim pod 5s. Kdo by si to pomyslel par let zpět? Kolega mel za komancu golfa II.,s naftakem to byl traktor, co ho do kopcu v Jugoslavii braly i skodovky. Co vsechno se jeste da z tech motoru vyzdimat...
Kedy uz pride konecne koncern VW s nejakym nizkoobjemovym dieslom ved ta prehistoricka 1.9 a traktorova 1.4 vobec nepasuje k poslednym novinkam 3.0 , 2.7 , a teraz 4.2 .
Mozno to bude tym ze vsetky novinky su z dielne audi a ta si na nizke objemy nepotrpi (okrem vybehoveho modelu A2).
Mozno to bude tym ze vsetky novinky su z dielne audi a ta si na nizke objemy nepotrpi (okrem vybehoveho modelu A2).
a co tak napriklad 2,0 tdi-170 koni??..
Nizkoobejmovym som myslel nieco na sposob 1.6HDI alebo 1.5 dci, no proste motor parametrov terajsej 1.9 ale min. o 3dcl mensi Taky motor VW naozaj chyba a dufam ze to opat nevyriesia tak ze uberu jeden valec z 2.0 lebo hned bude na svete dalsi motor pre malotraktory
sam koncern vW ukazuje nevhnutelny pad technologie TDI - tento motor je dalsi dukaz. Usmevne je to oznaceni nicmene proc ne - turbodiesel s primym vstrikem je to porad, jen aby casem neslo o oznaceni temer hanlive a v tomto pripade i zavadejici......Traktor Drnci Inside
no, technologie PD byla ve svy dobe na vrcholu a to ze se na ni koncern VW paradne povozil nikdo nikdy nevyvrati. ale uz bohuzel dosahla svyho stropu. stejne nepochopim proc jeste audi montuje do A4 2,5 Tdi, vzdyt je to prehistorickej motor (uznavam ze docela ujde, ale 2,7 Tdi...) Jo k hmotnosti 4,2: hura, ale jeste by to chtelo shodit tak 30 kg, pak by se to dalo ridit jako klasicka 4,2. ale stejne dobry.
Aby sa par kriminalnikov mohlo blysnuť ? Alebo ich deti ? Pokiaľ viem, aj v Česku je maximalna rychlosť 130 km/h a hoci (iba) v Nemecku sa sice teoreticky da jazdiť aj rychlejšie, prax je taka, že som sa pri puhej 240ke skoro zabil, keď mi debilny Nemčúr (asi majiteľ ľavého prúdu autostrády - tých tam jazdí, podobne ako v Rakúsku, mimoriadne veľa) bohorovne vliezol do cesty so svojim schrotom. No a v Stau stačí aj Trabant (tiež ein Wunderwerk nemeckých rúk)
48 ventil,piezo vzstrikovače,biturbo.....To by byl teprv hukot...Jsem zvedav která značka s tim přijde první....
automobilových palív klesá. Ceny palív v Europe zjavne prekročili hranicu bolesti obyvateľstva. Takže Audi už môže kludne vyvinúť bárs aj 42 litrový, osemdesiatvalcový, dvdsať turbínový agregát - pre svoje podnikové múzeum a pre 2-3 politikov/businessmanov/mafianov Ledaže by žral 0,94l / 100km.
Keď sa budem potrebovať vyzliecť z peňazí, tak si obstarám Maybach - nie skrz jeho technické, alebo estetické parametre, ale preto, že je drahý Autá ma omrzeli pri BMW750 - síce to bolo pohodlné a ten dvanásťvalcový agregát mal aj slušnú akceleráciu, ale to mizerne sedelo v zátačkách a stále ma šacovali na hraniciach
Hlavn? Audi po 200 000 km kon?í (motoristicky).
A ten krou?ák od M je very good.
"Model E 420 CDI zvládne zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,1 sekundy"