Novinky
Na co potrebujou 160centimetrovy Cinani kralovsky dlouhej kocar?? A bavit se o americkych sportovnich motorech nema cenu neexistuji
Asi proto dostali Evropani na zadek tolikrát na vlastním písečku jako je LeMans: Shelby Cobra, Ford GT, Dodge Viper (ten dvakrát za sebou první i druhé místo...). A to dokonce s nesportovníma motora jak tvrdíš ty. To nechci vidět, jak by to dopadlo, kdyby začali stavět sportovní motory/auta.
a kdo se tenkrat tech zavodu zucastnil, renault ? Technicky rozdil mezi US a EU autami je podobny jako mezi F1 a Card, i kdyz se v poslednich letech americane hodne zlepsili a brzy zacnou svoje auta prodavat jak oni rikaji na "prenarocnych" trzich v nemecku.
To spíš Evropani se mohou přetrhnout, aby mohli prodávat i v USA. A nabízí tam bohatší základní výbavu a delší záruku než ve vlastních zemích. Tak vypadá náročnější trh!!!
V tom máš pravdu, ale na druhou stranu je videt chut am. znacek prodavat i v evrope. Protoze na domaci pude dostavaj od japoncu naprd... Je tu videt snaha se prizpusobit evropskym pozadavkum viz Caddy BTS s dieslem od produkce Fiatu...
jasne je ze americke auto kt sa ma predavat v EU musi podstupit ovela viac uprav ako EU auto vyvazane do USA. Ved sa to neda porovnat narocnost v EU - europania chcu poriadny podvozok s ktorym sa nemusia bat ist 160 km/h, dobre brzdy, hospodarnost, vyuzitie priestoru, a v neposlednom rade kvalitne posobiaci interier. Lonestarstate teraz tu zacni hovorit co z toho ma caddy, ci lincoln a co viper, ale jedno americke auto ktore splna vsetky tieto poziadavky za rozumnu cenu najdes len tazke. Nehovoriac o tom ze neponukaju auta vhodne pre vacsinu europanov - male hatchbacky
Tyhle protiamerické bláboly jsou nejsměšnější právě v dnešní zglobalizované době. Jeden příklad za všechny: Chevrolet Cobalt=Opel Astra. Všechno to jsou globální platformy, kdy americké verze využívají naprosto shodnou techniku jako jejich evropské klony. Je pravda, že v USA není zvykem cpát do těhlech malých aut všechnu tu luxusní výbavu. Tam totiž, kdo má prachy, koupí pořádnej křižník. Takže Cobalt narozdíl od Astry nemá v nabídce mnoho technických vymožeností (jenže ty jsou v EU stejně za příplatek) a má i chudějc vypadající interiér. Podvozek není horší, motor není horší, využití protoru není horší,...
Cobalt je skor vynimka ako pravidlo. A je to trochu OT lebo modely kt maju spolocnu platformu velmi pchat do EU nebudu, ide tu o prave americke auta nie? A aj ked cobalt je platforma astra to vobec nic neznamena. Platformu moze mat spolocnu aj SUV a hothatch a kazde sa sprava uplne inak, to sned chapes.
a k interierom - dobre vies ze aj luxusne ameriky sa kvalitou nevyrovnaju europskej strednej triede! A asi ani kompaktom. Preco si tak velmi zaujaty? Ved keby si videl vedla seba Golf a dajme tomu niaky CHevy Malibu alebo E😜edition dobre vieme kto bude mat kvalitnejsi interier.
USA auta su diametralne odlisne od EU v tom,ze su v EU prekticky nepouzitelne - myslim ich velke sedany, SUV, pickupy a musclecary. Europa potrebuje nieco ine. Naopak EU auta ako BMW, Audi, MB, VW nemaju problem s predajom v USA a samy americania povazuju Europske auto za nieco viac ako ich vlastne. Pre nich to je nieco extra - ako cela europa
a k interierom - dobre vies ze aj luxusne ameriky sa kvalitou nevyrovnaju europskej strednej triede! A asi ani kompaktom. Preco si tak velmi zaujaty? Ved keby si videl vedla seba Golf a dajme tomu niaky CHevy Malibu alebo E😜edition dobre vieme kto bude mat kvalitnejsi interier.
USA auta su diametralne odlisne od EU v tom,ze su v EU prekticky nepouzitelne - myslim ich velke sedany, SUV, pickupy a musclecary. Europa potrebuje nieco ine. Naopak EU auta ako BMW, Audi, MB, VW nemaju problem s predajom v USA a samy americania povazuju Europske auto za nieco viac ako ich vlastne. Pre nich to je nieco extra - ako cela europa
"dobre vies ze aj luxusne ameriky sa kvalitou nevyrovnaju europskej strednej triede!" No comment. Očividně nevíš, o čem mluvíš. A Cobalt není žádná výjimka. Malá auta vyráběná a prodávaná v USA jsou prakticky všechna jen deriváty modelů prodávaných v Evropě. Ford Focus, Chevrolet Ave👋Kalos, Chevy Malibu a Pontiac G6 jsou zase to samé, co Opel Vectra a Saab 9-3 v EU. A že pro Američany je Evropa něco lepšího než USA. Fakt fobrej fór. Tak proč neemigrujou? Mohutný odliv mozků se spíš odehrává neustále opačným směrem.
precitaj si co som pisal, hovoril som o klasickych velkych amerikach ktore sa predavaju najviac a nie o malych. Inak EU je pre Ameriku nieco co ma historiu a vacsina do EU ide ak moze, je to tak ako aj u nas plno ludi sniva ist do USA... Nehovorim ze zit lebo je to velmi iny sposob zivota a ja by som za nic nemenil. A takisto asi ani im by sa nezvykalo dobre.. su proste ini a potrebuju aj ine auta. Ale nevidim zmysel tahat ich velke obludy do europy, ked europske automobilky vyrabaju auta ovela vhodnejsie do europy - a naopak americke automobilky robia lepsie auta pre ameriku ako europske.
Jasně, že mají snahu. To nezpochybňuju. ps: je to BLS a podle mě se moc neuchytí, i když bych si to přál. Bude to v testech všech propagandistických německých magazínů neohrabaná žíznivá amerika. A Evropani jsou tak ovlivnitelní...
Ovlpyvniteľní ? A čím ? Nemeckými propagandastickými magazínmi ? Ver že nie všetci...
Ovplyvnitelni? Az neuveritelne. US automobilky sa presuvaju k e😜ortu lebo trh je v USA preplneni + v pripade krizy portebuju sa o nieco uchytit aby nedopadly ako po ropnej krize. Ak si porovname cenovo podobne auta tak US auta maju rovnaku a niekedy aj lepsiu kvalitu a vacsinou ponukaju viac, leo pri rovnakej ponuke maju nizsiu cenu, napr. Cadillac STS vs. BMW 545, Chrysler Voyager vs. VW Sharan alebo pocuvajte toto(na toto som prisiel sam) Ford Mustang Cobra vs. BMW M6. V casopisoch ako auto-motor-und-sport vyhravaju tak suverenne a neobjektivne VW a Mercedesy vsetko ze sa to uz neda citat. Ak chcete vediet ja citam zasadne rakusky Auto Revue, nejake lacnejsie ceske a slovenske casopisy a popripade nieco US. Je tam menej reklamy a biednejsie informacie ale aspon to neni naplnene sra*kami
A jak se to bude jmenovat v Evropě? Čínský passat=superb, nechtějí to podstrčit škodovce jako nástupce superbu?
Velka cast lidi popisuje auta jen z obrazku ti co snimi jezdi vi proc daji prednost ferrari nebo porsche staci se podivat na TopGear jak je ozpevuji byvali jezdci F1