Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A6L: více místa pro Číňany

Libor Zezulka
Diskuze (72)
Čína už dávno není zemí, kde se produkty pouze vyrábí. Dnes se v Číně produkty rovněž výborně prodávají. Audi svým čínským zákazníkům vyrobilo dokonce speciální verzi A6.

Čínský zákazník, dobrý zákazník, řekli si v Ingolstadtu a vymysleli speciální verzi modelu vyšší střední třídy Audi A6 pro čínský trh. Upravená A6L vyjede na podvozku s prodlouženým rozvorem a pozměněnou charakteristikou tlumičů. Přidání 10 cm rozvoru ocení cestující na zadních sedadlech, vzhledem k průměrné výšce čínských obyvatel si zřejmě téměř natáhnou nohy, zatímco instalace nových tlumičů pomohla lépe optimalizovat vůz pro čínské cestovní podmínky.

Za příplatek bude možné komfort ještě zvýšit a vyměnit standardní tlumiče za pneumatické pérování. Prodlouženou A6L budou v Číně pohánět šestiválce 3.0 litru a 2.4 litru s výkonem 160 a 130 kW a poprvé rovněž osmiválec 4.2 litru s výkonem 245 kW. Později se v nabídce objeví i přeplňovaný zážehový čtyřválec 2.0 TFSI s výkonem 125 kW. Pohon všech kol Quattro, který nedávno oslavil 25 let, si čínští zákazníci vychutnají standardně s motorem 4.2 litru, u šestiválce 3.0 litru ho bude možné pořídit za příplatek.

V případě řazení se nabídne volba mezi manuální nebo automatickou převodovkou Multitronic (pro motory 2.0, 2.4 a 3.0 litru s předním náhonem), Tiptronic bude dostupný pro varianty s pohonem všech kol. Prodloužená A6 bude se svým majitelem pomocí rozhraní MMI i čínsky komunikovat.

Libor Zezulka
Diskuze (72)