Technika
Casovani ventilu motor urcite neprovadi natocenim klikoveho hridele.
Ano to je pravda. Věta, ke které se zřejmě vyjadřujete nemá za cíl popsat způsob, ale spíše oblast ve které dochází k otevření sacích/výfukových ventilů, mohl jsem použít také poloviční hodnoty natočení vačkového hřídele viz mj. obrazek v galerii...
motor o takovem vykonu uz mel golf II 1.8 139 PS
říká ti něco rozdíl mezi přeplňovaným a atmosférickým notorem?? Ale jinak vw je jistě lepší než opel.
Motor, kterej myslíš ty - G60, měl 160 koní, ten giani evidentně nemyslel. On asi mluvil o šestnáctiventilu, kterej měl 136 koní. Proboha lidi, když se chcete vzájemně stírat v diskuzích na téma kdo co ví/neví, aspoň si zjistěte o dotyčnejch autech ty nejzákladnější údaje!
Tak kdyz uz se hadate o tech motorech co mel civic kouknete se taky na motory dod calibri 2.0 16v a 2.0 16V turbo .....
DO kalibry se daval pokud vim tak 2.0 8V 85kW a 2.0 16V 110kW kterej ovsem nebyl nic moc, praskaly ci kroutili se tomu hlavy, asi hlavne proto, ze to kazdej jouda honil za studena. Jo a jeste 2.5 V6 125kW. Kalibra by zaslouzila neco hezciho
ten 110KW c20xe motor byl jeden z nejuspesnejsi v historii opelu, mel velmi dobrou vydrz, spotrebu jen 5,7 (do 120km) a dal se lehce z tuningovat na 210HP bez toho ze by byl ohrozen jeho zivotnost.
Dodavali ho dokonce formuli 3000
Dodavali ho dokonce formuli 3000
Nejhorší motory v Opelech jsou DTI od Isuzu z Japonska. Špatně startují v zimě a mají malý výkon,proto už Opel dává diesly vyráběné v Evropě. Benzinové japonské motory nejsou o mnoho lepší,výkon na úkor spotřeby a emisí. Když chtějí dosáhnout nízké spotřeby a emisí tak mají výkon průměrných evropských aut.
Mimochodem v DTM kde mohl kazdy ukazat co umi jezdila Honda i primera daleko za oplem.
Jste stastlivci, ja cekam az vydelam 100tKc abych si mohl koupit stary model Preluda, protoze se mi libi v tyhle cenovy relaci - ALE - co mi od koupi trochu odrazuje, je fakt, ze vsechny budou honeny a nad 150tkm ocekavam setsakramentsky problemy s motorem. Takze do toho budu akorat sypat prachy. Snad natrefim na dobry vuz.