Novinky
0
vypada to jak nasranej japonec
Přejít do diskuze
ať se koukam jak se koukam nemůžu tomu furt přijít na chuť. Né že bych byl proti alfě nějak zaujatej to vůbec ne ale neoslovila mě zatim žádná z nich. I když GT se mi docela líbilo dokonce sem s nim i jezdil a musim říct že to byla bomba!!!
Hochu, přečetl jsem to tu a nikdo, mimo tebe, se tu nenaparuje, najmě Alfisti. Pravdu máš, že Alfisti jsou blázni. Jsou to blázni se srdcem a ví to o sobě. Narozdíl od takovejch jako seš ty... A vážně - na světě je jen málo značek, co umí tak jak Alfa brát za srdce. Ty pravý, ty co na to maj. To jsou ti bohatí. Myslím emočně. Emočně bohatí. Je jen jejich štěstí, že to, do čeho jsou zbláznění je tolik, tolik vyjímečné. Dívej se trochu do sebe, neklouzej jen po povrchu, Pepé
Ty sa určite vozíš na nejakej super škodovke, alebo VW , že? Výnimočnosť pri tvojom tuctovom vkuse je pre teba niečo ťažko stráviteľné ako i nepochopitelné. Lebo Alfa na rozdiel od Oktávii, Fábii a Golfov výnimočná je.
proc sou Alfisti blazni??? majitele Mercedesu nejsou blazni kdyz daj 2-4 melouny za auto a pak se tvari jak bohove kterym patri silnice a pritom sou s tema nemeckejma krabicema v servisu vic jak majitele Alficek??? tu super spolehlivou elektroniku Mercedesu nemusim pripominat...
Proto jsem se také Jeníka o něco výše ptal. Já ji neznám, nicméně na vyhledávači jsem na nějaké odkazy k Alfě 154 našel, ale bez fotek. Tak nevím, ale snad na to přijdu.
02.09.2004 ::: proč řídím alfu
Na jedné anglické clubové stránce jsem našel tuto "anketu" - Proč řídím Alfu? ::: již TŘICET původních českých hlášek ::😒br />
Pro mne je to jednoduché jednou Alfa, vždycky Alfa.
(Davor Pasaric)
Nikdy jsem neřídil německé auto, které by mne dokázalo rozesmát. Na férovku musím říct, že jsem nikdy neřídil Porsche, ale zkusil jsem několik VW, Audi, Opel, Mercedes a také BMW (nižší třídu, ale i top modely). Některé z velkých BMW mě přinutili se usmát, ale ne křičet a smát se tak, jako když jsem řídil Alfy.
(Thomas Standtoft)
Rád se projíždím v mém spideru, je to opravdový kabriolet, kde cítíte vzduch a vítr. Nemyslím, že německá auta jsou špatná.ale já prostě miluju italská
(Martin Smarda)
Když jsem poprvé řídil 156, nachytal jsem se jak stojím na červené a směju se jako blázen.
(Dado Obad)
U mě je to jednoduché. Pro manželku bych měl auto německé a pro milenku italské.
(Paul. M)
...když budete mít BMW/Mercedes atd, budou vám pravděpodobně říkat, že je to hezké/dobré/praktické auto.ale nemá jiskru, ani sportovní srdce
(Zathras)
Každá alfa má duši. Mluvím s mou 155 Q4 a smějeme se spolu když předjíždíme kulhavé BMW.
(Serge Kamezind)
Alfa velmi krásná, sportovní, ale drahá a nespolehlivá. Nové modely pro bohaté lidi.
(Zybszek - Polsko)
Alfisti ostatní lidi neuráží. Jen si je prohlížejí ve zpětném zrcátku.
(De Maertelaere Koen)
Alfa je baletka. Tančí zatáčkami zvedá a znovu pokládá pneumatiky. Pohrajte si s volantem a plynem a prakticky se točíte po své vlastní délce. Alfy jsou vyrobeny pro řízení a Fordy, aby stáli v zácpách.
(Gareth)
Jednu jsem si koupil. Kvůli jízdním vlastnostem a zpracování kůže a hliníku. Určitě se vám někdy stalo, že vás šéf, nebo kolega, pochválil za dobrou práci. Myslel to opravdu vážně a byl na vás pyšný. Měli jste z toho nádherný pocit. A tady je náhražka pro stejný nebo ještě lepší pocit😒br />
Sedněte si do auta, ale nestartujte. Rozhlédněte se kolem, prohlédněte si interiér. Celý interier. Položte si ruce na opěrky (jestli je máte) a relaxujte. Polibte volant (nedělám si legraci) a seďte dál. Zavřete oči a sněte.
- nebude vás to stát ani halíř za benzín
- má to velmi relaxační účinky, ale musíte být sám
- chtěl bych potkat toho, kdo tohle udělá v autě jiné značky
(Alfa Ronmeo)
Alfa Romeo není auto..je to životní styl; vyjadřuje smysl pro výjimečnost a člověku, který ji řídí dodává něco, co se nedá slovy popsat.
(Chris)
S Alfou máš poměr.
(Douglas Murie)
Alfy jsou pro lidi, kteří rádi řídí, ne pro ty, co jezdí rovně.
(D00d)
Najděte si otevřenou silnici, plyn na podlahu a volant jak je třeba. Snažte se jen zamaskovat úsměv od ucha k uchu.
(Kim)
Musíte si to zkusit, abyste pochopili, že někomu, kdo ji neřídil nelze popsat, jaké to je.
(MarkoSoft)
Toliko příspěvků na téma "Why do we drive Alfas?" z jedné britské stránky.
Překla😜 Brera - děkuji ;o)
A zde se budou postupně objevovat hlášky našich ARC navštěvovatelů😒br />
Je to Alfa
(Jožo)
Alfa neni jen vůz, je to šperk a něco, na co žárlí i manželka.
(azone)
S Alfou je to jako se ženou. Když se o ní nestáráte, opustí Vás a už o ní více nepřemýšlíte. Ale když jí dáváte co potřebujete, pak je to extáze, od které se prostě nejde odpoutat.
(ARC)
Alfa..., to je filozofie
(azone)
Teď jste mě dostali, jdu se projet!
(Asimov - po přečtení výše uvedených příspěvků)
Alfa,to je bezedná číše radosti a požitku, tak proč si odskakovat jinam.
(Eric)
Jedinečná dáma z Milána, která se za tvou péči odmění krásou a spoustou nevšedních zážitků...
(pje)
V každém voze AR se snoubí krása, rychlost, technická invence, styl a téměř stoletá sportovní tradice... K tomu všemu Alfa nabízí dostatek komfortu pro každodenní cestování... Proto je Alfa jedinečným vozem, který nemá konkurenci!
(Kubas)
Kráska na pohled, milenka na celý život, arie na každý den kdy otáčíš klíčkem, radost na každém kilometru. PS: jen když ji opravíš ona se probudí, protáhneš ji klikatými silničkami srdce i duši ti mile pohladí.
(Skrobik)
Alfa ve mě probouzí srdce závodníka pokaždé, když do ní usednu. A nedá se to potlačit i když manželka na sedadle spolujezdce nadává jak špaček.
(RADES)
V pondělí jsem zažil toto: V bazaru jsem měl vyhlédnutou další alfu, bohužel mně předešel kluk s vectrou. Nechal ji tam a vzal si 166, že si chce ověřit spotřebu a bude s ní chvilku jezdit. Bylo mi jasné že ji koupí bez ohledu na spotřebu protože kdo se jednou sveze je ztracen. Přijel otevřel dveře a já koukám na ty vykulené oči. Řekl jenom: Já to auto chci. Nedivím se mu, je to prostě alfavirus kterej vás okamžitě nakazí!
(Jindra)
Alfa - to je dělobuch.
(Ylo)
Včera v noci při příjezdu do práce mi kolegyně(policistka) řekla, že když řídím to auto(AR 33),vypadám moc sexy.Ptám se,proč mi to nesdělila už dřív? Odpověď: Protože jsem tě zatím neviděla řídit alfu.(jedím do práce na kole). Z toho plyne:Alfy-krom jiného->krásné auta přitahující i přísné ženy v uniformě.
PS:A mám protekci
(Drtič)
Je vůbec k dispozici něco lepšího než Alfa?
(Radar)
Alfu mám rád stejně tak, jako může mít jinej člověk rád svý úplně jiný auto.... jen o malinko víc!
(VLK)
Já nevlastním Alfu, Alfa vlastní mě.
(azone)
Chtěl jsem si předevčírem koupit nový Mondeo Combi 2.0 TDCi... Mám ženu, 2 kluky a snažím se racionálně uvažovat..) Jen tak jsem se ale z dlouhé chvíle projel V AR 156 1.8 sedan v Bazaru (po prvním majiteli). Za hodinu jsem s ní odjížděl a protože jsem jel sám tak jsem se nebránil emocím - každých pět kilometrů jsem se smál a řval v autě jak nějakej úchyl, když jsem přijel do Liberce, tak jsem se málem pozvracel jak mě z toho bolelo břicho - vyjížděl jsem z Plzně. Nic jninýho nechci a už jen vím že prachy budu cpát do ní - zaslouží si to.. (mimochodem děti když jí viděli tak řvali nadšením jako já a žena si jí prohlížela s úsměvem na tváři a jen prohlásila že je škoda že do ní nenaložíme horský kola - a samozřejmě ani na ní - zahrádka jen přes mou mrtvolu...
(Rodinkář)
Za kolemjedoucí Alfou se otáčím častěji než za kolemjdoucí ženskou. Je to normální?
(Honza33)
Já Alfu neřídím, Alfa řídí mně!
(Drtič)
Když jsem poprvé řídil Alfu, věděl jsem že ji musím mít. Karty se otočily a já musel sáhnout po něčem horším, ale musel to být ital, takže Fiat. A teď? Karty začínají být zase nakloněné a já co to dá šetřím na? ... na Alfičku )) A většina z Vás co to čtou, vědí proč ... není co vysvětlovat
(mart)
Alfu nemám, ale stačí jen vyslovit ALFA ROMEO nebo se podívat na fantastické kulaté logo... ty vášně jsou příliš silné
(Jana)
Alfa je hrozný klíště, nejde se jí zbavit, někdy mám pocit, že zazvoní u dveří a řekne... hučí mi ložisko blbečku, vyměň ho a svezu tě tak, že na to dlouho nezapomeneš..... no a já jí ho bez váhání vyměnim.... sem na ní nějakej nadrženej.... alfisti sou úchyláci.... se srdcem na správnym místě
(pawka)
Co je Alfa? Alfa je požitek!
Jízda s ní je vzrušení!
A když s ní nejsem je to zkroušení!
(azone)
Ďábelské srdce v andělském těle...
(klofi)
Alfa je hezká jak na pohled, tak i na poslech...
(Pokec16V)
Tak dlouho jsem se hádal se starou, jestli 156, nebo Oktávku, až jsem se sní rozešel.
Teď mám jen 156 a jsem spokojen.
(Kult156)
Stýská se mi po Alfičce!!!!! Pučte mě někdo project!!!!! Mám absťák.
(emilio)
Stačí se na ni jen podívat-je to krása!Kdo se v ní nesvezl,nebo neseděl tak neví o čem je řeč. Mě se splnil sen mít 156 a manželka je z ní take nadšená-říká jí JULINKA. Alfa je ALFA !!!!!!!!!!
(endikk)
Alfa Romeo je život, je jako voda v dlani tu taky na dlouho nezadržíš. Miluji ji
(Miláček Alfiček)
Alfa je něco super za dostupnou cenu,mám ted 33 ale šetřím na 156.U Alfy se neřídím rozumem ale srdcem.Nic jiného už nechci!!!
(Alfik33)
Na jedné anglické clubové stránce jsem našel tuto "anketu" - Proč řídím Alfu? ::: již TŘICET původních českých hlášek ::😒br />
Pro mne je to jednoduché jednou Alfa, vždycky Alfa.
(Davor Pasaric)
Nikdy jsem neřídil německé auto, které by mne dokázalo rozesmát. Na férovku musím říct, že jsem nikdy neřídil Porsche, ale zkusil jsem několik VW, Audi, Opel, Mercedes a také BMW (nižší třídu, ale i top modely). Některé z velkých BMW mě přinutili se usmát, ale ne křičet a smát se tak, jako když jsem řídil Alfy.
(Thomas Standtoft)
Rád se projíždím v mém spideru, je to opravdový kabriolet, kde cítíte vzduch a vítr. Nemyslím, že německá auta jsou špatná.ale já prostě miluju italská
(Martin Smarda)
Když jsem poprvé řídil 156, nachytal jsem se jak stojím na červené a směju se jako blázen.
(Dado Obad)
U mě je to jednoduché. Pro manželku bych měl auto německé a pro milenku italské.
(Paul. M)
...když budete mít BMW/Mercedes atd, budou vám pravděpodobně říkat, že je to hezké/dobré/praktické auto.ale nemá jiskru, ani sportovní srdce
(Zathras)
Každá alfa má duši. Mluvím s mou 155 Q4 a smějeme se spolu když předjíždíme kulhavé BMW.
(Serge Kamezind)
Alfa velmi krásná, sportovní, ale drahá a nespolehlivá. Nové modely pro bohaté lidi.
(Zybszek - Polsko)
Alfisti ostatní lidi neuráží. Jen si je prohlížejí ve zpětném zrcátku.
(De Maertelaere Koen)
Alfa je baletka. Tančí zatáčkami zvedá a znovu pokládá pneumatiky. Pohrajte si s volantem a plynem a prakticky se točíte po své vlastní délce. Alfy jsou vyrobeny pro řízení a Fordy, aby stáli v zácpách.
(Gareth)
Jednu jsem si koupil. Kvůli jízdním vlastnostem a zpracování kůže a hliníku. Určitě se vám někdy stalo, že vás šéf, nebo kolega, pochválil za dobrou práci. Myslel to opravdu vážně a byl na vás pyšný. Měli jste z toho nádherný pocit. A tady je náhražka pro stejný nebo ještě lepší pocit😒br />
Sedněte si do auta, ale nestartujte. Rozhlédněte se kolem, prohlédněte si interiér. Celý interier. Položte si ruce na opěrky (jestli je máte) a relaxujte. Polibte volant (nedělám si legraci) a seďte dál. Zavřete oči a sněte.
- nebude vás to stát ani halíř za benzín
- má to velmi relaxační účinky, ale musíte být sám
- chtěl bych potkat toho, kdo tohle udělá v autě jiné značky
(Alfa Ronmeo)
Alfa Romeo není auto..je to životní styl; vyjadřuje smysl pro výjimečnost a člověku, který ji řídí dodává něco, co se nedá slovy popsat.
(Chris)
S Alfou máš poměr.
(Douglas Murie)
Alfy jsou pro lidi, kteří rádi řídí, ne pro ty, co jezdí rovně.
(D00d)
Najděte si otevřenou silnici, plyn na podlahu a volant jak je třeba. Snažte se jen zamaskovat úsměv od ucha k uchu.
(Kim)
Musíte si to zkusit, abyste pochopili, že někomu, kdo ji neřídil nelze popsat, jaké to je.
(MarkoSoft)
Toliko příspěvků na téma "Why do we drive Alfas?" z jedné britské stránky.
Překla😜 Brera - děkuji ;o)
A zde se budou postupně objevovat hlášky našich ARC navštěvovatelů😒br />
Je to Alfa
(Jožo)
Alfa neni jen vůz, je to šperk a něco, na co žárlí i manželka.
(azone)
S Alfou je to jako se ženou. Když se o ní nestáráte, opustí Vás a už o ní více nepřemýšlíte. Ale když jí dáváte co potřebujete, pak je to extáze, od které se prostě nejde odpoutat.
(ARC)
Alfa..., to je filozofie
(azone)
Teď jste mě dostali, jdu se projet!
(Asimov - po přečtení výše uvedených příspěvků)
Alfa,to je bezedná číše radosti a požitku, tak proč si odskakovat jinam.
(Eric)
Jedinečná dáma z Milána, která se za tvou péči odmění krásou a spoustou nevšedních zážitků...
(pje)
V každém voze AR se snoubí krása, rychlost, technická invence, styl a téměř stoletá sportovní tradice... K tomu všemu Alfa nabízí dostatek komfortu pro každodenní cestování... Proto je Alfa jedinečným vozem, který nemá konkurenci!
(Kubas)
Kráska na pohled, milenka na celý život, arie na každý den kdy otáčíš klíčkem, radost na každém kilometru. PS: jen když ji opravíš ona se probudí, protáhneš ji klikatými silničkami srdce i duši ti mile pohladí.
(Skrobik)
Alfa ve mě probouzí srdce závodníka pokaždé, když do ní usednu. A nedá se to potlačit i když manželka na sedadle spolujezdce nadává jak špaček.
(RADES)
V pondělí jsem zažil toto: V bazaru jsem měl vyhlédnutou další alfu, bohužel mně předešel kluk s vectrou. Nechal ji tam a vzal si 166, že si chce ověřit spotřebu a bude s ní chvilku jezdit. Bylo mi jasné že ji koupí bez ohledu na spotřebu protože kdo se jednou sveze je ztracen. Přijel otevřel dveře a já koukám na ty vykulené oči. Řekl jenom: Já to auto chci. Nedivím se mu, je to prostě alfavirus kterej vás okamžitě nakazí!
(Jindra)
Alfa - to je dělobuch.
(Ylo)
Včera v noci při příjezdu do práce mi kolegyně(policistka) řekla, že když řídím to auto(AR 33),vypadám moc sexy.Ptám se,proč mi to nesdělila už dřív? Odpověď: Protože jsem tě zatím neviděla řídit alfu.(jedím do práce na kole). Z toho plyne:Alfy-krom jiného->krásné auta přitahující i přísné ženy v uniformě.
PS:A mám protekci
(Drtič)
Je vůbec k dispozici něco lepšího než Alfa?
(Radar)
Alfu mám rád stejně tak, jako může mít jinej člověk rád svý úplně jiný auto.... jen o malinko víc!
(VLK)
Já nevlastním Alfu, Alfa vlastní mě.
(azone)
Chtěl jsem si předevčírem koupit nový Mondeo Combi 2.0 TDCi... Mám ženu, 2 kluky a snažím se racionálně uvažovat..) Jen tak jsem se ale z dlouhé chvíle projel V AR 156 1.8 sedan v Bazaru (po prvním majiteli). Za hodinu jsem s ní odjížděl a protože jsem jel sám tak jsem se nebránil emocím - každých pět kilometrů jsem se smál a řval v autě jak nějakej úchyl, když jsem přijel do Liberce, tak jsem se málem pozvracel jak mě z toho bolelo břicho - vyjížděl jsem z Plzně. Nic jninýho nechci a už jen vím že prachy budu cpát do ní - zaslouží si to.. (mimochodem děti když jí viděli tak řvali nadšením jako já a žena si jí prohlížela s úsměvem na tváři a jen prohlásila že je škoda že do ní nenaložíme horský kola - a samozřejmě ani na ní - zahrádka jen přes mou mrtvolu...
(Rodinkář)
Za kolemjedoucí Alfou se otáčím častěji než za kolemjdoucí ženskou. Je to normální?
(Honza33)
Já Alfu neřídím, Alfa řídí mně!
(Drtič)
Když jsem poprvé řídil Alfu, věděl jsem že ji musím mít. Karty se otočily a já musel sáhnout po něčem horším, ale musel to být ital, takže Fiat. A teď? Karty začínají být zase nakloněné a já co to dá šetřím na? ... na Alfičku )) A většina z Vás co to čtou, vědí proč ... není co vysvětlovat
(mart)
Alfu nemám, ale stačí jen vyslovit ALFA ROMEO nebo se podívat na fantastické kulaté logo... ty vášně jsou příliš silné
(Jana)
Alfa je hrozný klíště, nejde se jí zbavit, někdy mám pocit, že zazvoní u dveří a řekne... hučí mi ložisko blbečku, vyměň ho a svezu tě tak, že na to dlouho nezapomeneš..... no a já jí ho bez váhání vyměnim.... sem na ní nějakej nadrženej.... alfisti sou úchyláci.... se srdcem na správnym místě
(pawka)
Co je Alfa? Alfa je požitek!
Jízda s ní je vzrušení!
A když s ní nejsem je to zkroušení!
(azone)
Ďábelské srdce v andělském těle...
(klofi)
Alfa je hezká jak na pohled, tak i na poslech...
(Pokec16V)
Tak dlouho jsem se hádal se starou, jestli 156, nebo Oktávku, až jsem se sní rozešel.
Teď mám jen 156 a jsem spokojen.
(Kult156)
Stýská se mi po Alfičce!!!!! Pučte mě někdo project!!!!! Mám absťák.
(emilio)
Stačí se na ni jen podívat-je to krása!Kdo se v ní nesvezl,nebo neseděl tak neví o čem je řeč. Mě se splnil sen mít 156 a manželka je z ní take nadšená-říká jí JULINKA. Alfa je ALFA !!!!!!!!!!
(endikk)
Alfa Romeo je život, je jako voda v dlani tu taky na dlouho nezadržíš. Miluji ji
(Miláček Alfiček)
Alfa je něco super za dostupnou cenu,mám ted 33 ale šetřím na 156.U Alfy se neřídím rozumem ale srdcem.Nic jiného už nechci!!!
(Alfik33)
je neuveriteľné ako sa dokážu líšiť Vaše názory na novú AR. Vlastnil som tri roky, od roku 2000 AR 166 JTD, načipovanú na 18OPS, najazdil som na nej 170.000km. Po búračke na diaľnici, na ľade (moja chyba, nie auta) som pocítil potrebu vymeniť ju za pohon všetkých štyroch. Presedlal som na A6 2,5 TDi, veľká chyba, dnes jazdím 3 mesiace na novej A6 3.0 TDi, a bohužiaľ stále musím konštatovať, že čo sa týka jazdných vlastností a poskytnutia jazdného zážitku za volantom sa nová Audi priblížila k Alfe na max.90%. Kto nešoféroval Alfu naozaj nepochopí, jej slogan, športové srdce, tie autá sú stavané pre radosť z jazdy, ich podvozky sú neuveriteľné, v každom momente máte správy o tom čo sa s autom deje, vyváženie vozidla príkladné. V momente keď príde do predaja nová AR 167 s pohonom všetkých štyroch sa k Alfe vraciam.
Nevlastnil, pouze ridil - byla stara, tak cca 15 let, znacne opotrebovana (coz byla chyba majitele, ze se o ni nestaral). Musim se jinak omluvit za velice ostra slova vuci Alfe, tim ji samozrejme neradim do nejake kategorie spatnych aut. Co ji chybi, vi vsichni. Takze omlouvam se, Alfo, jsi pekna kocka, ozivujici silnice. Jen skoda toho, ze jsem ocekaval nejakou super bombu a ty jsi svuj model predstavila prakticky jen lehce pozmeneny, coz se mne, laikovi,tak jevi na prvni dojem...Omlouvam se fandum znacky, kterych se ma slova nejak dotkla.
Když člověku nevadí jet v něčem co vypadá jako krabice, tak zadokolka Alfa Romeo 75 3.0 V6 je to pravé ořechové. To jsou ty emoce, které Fiat vyškrtl z výrobního programu. Ne každý je rád, když ho předjíždím a on si myslí, že to byl nějakej divnej Favorit
Naprosto perfektní vyjádření Alfisty!!!To se mi líbí a plně stojím za tebou.To už nepotřebuje komentáře.Je vidět, že nejsi jen řadový "robot", co mačká jen pedál a už aby tam byl.Ti, kdo razí tuhle teorii a neustále porovnájí výkon motorů a agresivity přídí s BMW a jinými "americko-německými styly", už tam dávno jsou.Ano, šéfdesignér BMW je Američan, to se asi fandové německých aut docela diví.Porovnávat Alfu s jinými auty se mi zdá být nedůstojné.Její minulost hned tak nějaká automobilka mít nebude!Je to naprosto ojedinělá automobilka, která staví na zákazníkových emocích a je to v podstatě jako s ženami.
Brera vypadá mnohem líp než ta 159, ale hlavně to asi dělá ta barva. V červený barvě podstatně líp vyniknou ty utopený světla.
Jinak ty budíky jsoou super
Jinak ty budíky jsoou super
Nóóó radost...Asi takhle: kdykoliv slyším jméno Dieter Zetschke, tak mi naskáčou pupínky po celém těle. Každopádně díky, že na mě myslíš
Musím povedať, že nová alfa159 vyzerá vskutku výborne. Zadok je nádherný, ale predna časť je len feceliftom toho, čo poznáme. Vytknúť by sa dal len trochu fádny interiér. Ale inak super.
no auto to je docela hezky, ale nema to zadni nahon a s tim se bohuzel nemuzu smirit. Osobne jezdim s BMW 540i. V servisu se svezu v hodne autech, ale predni nahon neni uplne to pravy. Jeste se da akceptovat 4x4, to bych rekl ze na jizdni vlastnosti je nejlepsi, ale uz tam jsou v predu ty zas.... hom. klouby a meni se u kazdy automobilky jak na bezicim pase. Ale jinak Alfe zdar a at se snazi. Ps. jak vyse nekdo psal, ze M motory od BMW moc nevydrzi, tak nevydrzi pokud na to nekdo kasle a nedava tam do nich co ma. Jediny co clovek neovlivni tak to ze se tam kolem tech 100tis. meni vanos.
S Alfou 156 mám najeto téměř 100 tis.km a máš naprostou pravdu. K jízdě není co dodat. Pokuk umíš jezdit a umíš se k autu chovat, tak ten požitek z jízdy za to stojí. Akorát člověk musí někdy trochu ty svoje emoce při jízdě s Alfou krotit. Motor jde jako vrtačka, kolik přimáčkneš na pedálu, tolik Tě zatlačí do sedačky a pak se může i stát, že se člověk sám se sebou bojí jet. Tak bacha na to chlapi, na těch silnicích fakt nejsme sami a stále jezdí s auty mnoho těch, kterým patří do rukou opratě a ne volant!!! A ta 159, to je krasavice. Tak chlapi na ní. Snad nebude jen ta v Ženevě.
Díky Giugiaro.
Díky Giugiaro.
A jakpak ta Tvoje 154-ka vypadala Jeníku? Popiš mi ji, prosím. Budeš (asi) první člověk, který ji řídil (nebo dokonce vlastnil ?), takže mě Tvůj názor velmi zajímá. Ale možná, že Ti jako odborníkovi Alfa svěřila nějaký projekt nebo prototyp, který pak na základě Tvých hodnocení nikdy nesjel ze sériové výroby.
No, právě že měl.....realita je právě od prospektů dost odlišná. Nepsali v žádným prospektu, že u M5 je motor spotřebka a mění se pravidelně kolem 80-100.000 km...Naštěstí to u BMW vědí, a tak mi dovolili tam narvat jakejkoliv benzinovej šestiválec BMW. V tom jsou zase lepší než Alfa, tam na každou závadu koukaj jako sůvy. Holt, nejsou zvyklí...
Naprosto souhlasím se zastánci AR. Alfa je špičkovou automobilkou, jejíž auta brázdila silnice dříve než se vůbec Honda a BMW narodily. Málokdo ví, že světu přinesla motory JTD, ze kterých se později po jejich vzoru v jiných automobilkách vylíhly TDI a jiné krámy... Jinak proti BMW také nic nemám, líbí se mi jejich styl a vynalézavost. Motorářsky patří na špici, především v současné době, ale auto není jen o motoru...Pravda, BMW jsem sice neřídil, ale měl jsem v ruce hodně aut od VW včetně Škodovek a mohu potvrdit, že podvozkově a motorově za Alfou zaostávají a to dost.Řídit Přelomem pro Alfu je bezesporu model 156, který plně dokazuje návrat ke staré tradici - být ve všem první.A pokud někdo nezná historii této automobilky od zrodu až po modely jako je Brera nebo studii 8C Compettezione, tak by raději měl být ticho a nekecat takové nesmysly!To akorát ukazuje na jeho nevzdělanou historii.A pro ty, kteří mají 156 doma, moho potvrdit, že prohnat ji serpentinami je famózní zážitek, stejně jako se na ni jenom dívat.Za těch osm let, co je na trhu mi stále nepřipadá okoukaná a to se ojiných krámech nedá vůbec říct!Brera vypadá výborně a stejně tak 159.Až nadejde čas výměny vozu, vím kam se obrátím.Honda ani BMW to určitě nebude!
Prní vůz značky AR jsm si pořídil v roce 1989. Nyní mám tři se kterými jezdím. A od té doby se stále přesvědčuji o tom, jak je tato značka stále v předstihu před ostatními automobilkami. A to jak designem, technikou a vůbec vším co normální řidič potřebuje pro bezpečné, pohodlné a ryché cestování. Vozy Alfa Romeo vždy již ve standartním provedení nabízí takové technické provedení za které si ostatní automobilky nechávají platit jako za zvláštní výbavu. Když hovořím o tom, že vozy mají vše co mormální řidič potřebuje k cestování, mluvím také o tom, že Alfa Romeo nezakrývá nedostatky, či jinou nedokonalost tím, že řidiči nabízí desítky nepotřebných informací a jiných el.vymožeností, jako např.okamžitá spotřeba, průměrná rychlost apod. což považuji sice za dobré obchodní triky, ale v reálu jde o nesmysly, které akorát odvádí pozornost řidiče od řízení. Na závěr. Mám osobní zkušenjosti s vozidly počínaje např.Fabií a konče např.Porsche 911 3,6 4S. Každé auto má své. Ale Alfa přece jenom má něco navíc.A to pochopí jenom ten, kdo Alfu vlastní. Lze to přirovnat asi takto. Když odchází chlap od ženy, kterou miluje, rád se za ní ohlédne, ale nevidí jen krásnou ženu. Vidí mnohem víc, co druzí nevidí a ani nemohou pochopit a tak je to i s Alfou. Přeji novému nádhernému modelu AR 159 hodně milenců a milenek, kteří ho budou vlastnit.
Hlavne, že v minulej debate o Alfách sme sa dočítali, že si v žiadnej zatiaľ nesedel, tak tu netrep!!
Mas niekde na nete knizku zbierku poviedok ? Ak ano hod adresu nech si ju precitam. Ak nie tak ju rychlo urob.
COZE? Pod tohle se dokazes podepsat? Kazdy motor BMW jen na 100 tis. km? Ze BMW nebo hodna nejede?! Pokud teda budeme srovnavat podobne kategorie, pak zijes asi v nejakem paralelnim svete, kde se deji podivne veci, ale takhle to fakt neni. Prestehuj se do naseho sveta
radostna zprava. Nemecky manager Chrysleru prinasi do evropy konkurenta pro VW- Dodge cil je 30% ovladnuti trhu! [odkaz]
Tak u toho jsem se zasmál Řekl bych, žes ani jedno z těch aut neměl doma Možná máš v úžeh z toho jarního počasí nebo prostě jenom blbou smůlu
"dravost a sila - o te by mohli basnit motorari BMW a Honda"
Proboha, co to žvaníš, člověče? To jako správnej motor nemá do 4.000/min mít žádnou sílu? A to je jako dobrý k čemu? Že to nejede...ale já myslel, že motor je v autě proto, aby jelo, ne?Nebo jako - že by Alfácký motory na 100.000 km taky měly kleknout jako BMW? A proč, mně se na nich líbí právě to, že uženou každou Hondu i když má chudách Alfička už přes 300.000 km....asi jsem divnej, ale právě kvůli motoru bych si Hondu nekoupil a BMW mi už nesmí přes práh - jedna M5 bohatě stačila! Zlatá Alfa...
Proboha, co to žvaníš, člověče? To jako správnej motor nemá do 4.000/min mít žádnou sílu? A to je jako dobrý k čemu? Že to nejede...ale já myslel, že motor je v autě proto, aby jelo, ne?Nebo jako - že by Alfácký motory na 100.000 km taky měly kleknout jako BMW? A proč, mně se na nich líbí právě to, že uženou každou Hondu i když má chudách Alfička už přes 300.000 km....asi jsem divnej, ale právě kvůli motoru bych si Hondu nekoupil a BMW mi už nesmí přes práh - jedna M5 bohatě stačila! Zlatá Alfa...
Zatim to podle fotek vypada, ze se nebude konat klicek k zapalovani. Z pohledu zprava na sloupek volantu tam nic neni (nebo zleva jako u drivejsich Alf?) a na foto stredovyho panelu je takova "divna" zdirka a pod ni tlacitko Start/stop.
Radio, tak teď jsi zaválel. Teď jsi setsakra zaválel. To je hodně dobrej text. Dop***le, to mně vzalo.
musim uznat,ze je to opravdu krasne auto.vuci italii jsem sice od prirody skepticky a svoje penize bych za ni asi neutratil,ale je fakt krasna.jinak reci o zasluhach nejak nechapu...
Nesnáším zpěv ptáků. Těch plastovejch, co je správa každej rok vypouští na střeše roury a oni spirálou krouží kolem jak podzimní listí až jim dojde šťáva a dole u paty se rozplácnou jak vajíčko na pánvi. Sbíraj je tam do plastovejch pytlů replikanti. Mám tvář přitisknutou na skle a čekám až ta každodenní seance mezi osmou a devátou skončí.
Za zrcadlo i za magnet je pět let natvrdo. Propadlej kredit na plastkartě je za deset, to už víte. Včera, když jsem se vracel z vrakoviště mě na chodbě natrefil kyborg, co mu dodělávaly baterky. Evidentně zmatenej těkal zprava doleva a hledal zásuvku. Tohle ti nebaštim, žabáku. Dostal ji rovnou mezi ty jeho dalekohledy, schytal to za všechny pohledy, kterejm sem se denně musel vyhejbat. Asi se tu zakoukal do nějaký replikantky, cha cha, taky se mi to stává, jenže já nejsem na baterky. Nesnášim tyhle jejich studený rybí voči.Šel po tý pecce do kolen, zůstal ležet na zádech, neměl už dost šťávy na to aby vstal, máchal jen rukama, jako by chytal mouchy. Ráno ho tu seberou na chodbě androidi totálně vybitýho. Máš smůlu brácho.
Prosek, třistametrová roura, úžasný. Dveře za mnou zapadly. Můj svět. Deset čtverečních metrů. Všude lezavo, na duši chlad. Pod postelí plastová krabice od keksů a v ní tři kovový autíčka. Na stole zmuchlanej katalog aut po dědovi. Ten jedinej mě zevnitř zahřejvá. Sedím za stolem a listuju. Představuju si tu krásnou dobu o který mi vyprávěl můj děda. Představuju si ty prázdný silnice, vlásenky a horizonty a na nich auto, co s tebou jede kam chceš. Sundáš střechu, vítr ti čechrá vlasy a tam v dáli vidíš pumpu. Čerpáš benzín, prej krásně voněl, nevím. A jedeš dál kam chceš. To tady můžu svobodně taky kam chci, nahoru nebo dolu. Nahoře, ve třista metrech rozhledna, dole kotelna co netopí, vyber si.
Mám po dědovi zrcátko co používal když se holil. Sedával jsem naproti a pozoroval mu ruce, jak s lehkostí vánku střídá pohyby zprava a zleva. Voněl po bylinkách. Někdy si spařim mátovej čaj a vzpomínám na dědu, 100 procent bio...
To vrakoviště je vzadu za kopcem. Hlídá ho člověk. Androidum by tam asi bylo smutno. Jemu ne. Známe se dobře, často se stavím jen tak. Odtáhli jsme až nakonec k plotu pár pěknejch kousků. Přikrejvám je plastkrámama. Zatím je androidi nevyčmuchali. Včera jsem odházel ty krámy z Alfy 159 a seděl vevnitř asi hodinu. Plech je rezavej, místama jsou díry, u práhu v rohu zůstalo trochu barvy, kdysi byla tahle Alfa stříbrná jak ledová kra. Sedačky zpuchřelý, ale ten duch, ten zvířenej prach všech cest tam je pořád. Samo, že jsou vytlučený okna, co na tom. Na zpětný zrcátko jsem pověsil medvídka. Vždycky ho rozhoupu, a periferně vnímám jeho pohyb. Ruce mám na volantu a cejtim, že jedu. Muselo to bejt tehdy moc krásný.
Odlepil jsem tvář od skla. Napočítal jsem 135 ptáků. Jsou padlý na hlavu, myslím správu. Mám dnes schůzku s jednim maníkem, co je ve velkym průšvihu. Dostal se v procentech na půlku a hrozí mu přeindexování na bio 49%, což je problém. Mít na plastkartě bio pod 50, tak seš vodkecanej. Ani ryba ani rak, jak říkal děda. Kyborgům a androidům jsi k smíchu. Na ně v tu chvíli nemáš, to bys musel mít bio pod 10%. Replikanti jsou velkorysí, nevšímaj si tě, což považuješ za úspěch. Je to na draka. Nejhorší je bejt mezi 10ti a padesáti. Když máš pod pět, tak seš mezi androidama ceněnej jak obraz od van Gogha, jenže na tebe zas kašlou lidi i kyborgové. Děda věděl, proč si svý procenta hlídal. Přitom stačej tři čtyři pořádný operace a suneš se nezadržitelně k padesátce. Jako ten maník. Vod mámy mu v pajšlu zbyl už jen žaludek. Byl teď na 60 bio. Problém byl, že kouřil. Jo blb. Za kouření je dva roky natvrdo. Pokud tě načapou. Jeho nenačapali a tak se prokouřil až k operaci. Diagnostikovanej vřed. Takovejch bylo.
Nemocnice je ve vnitřní zóně. Na přijmu nás kyborg vye😜edoval k prohlídce před operací. Buďto to klapne, nebo jsme v tom oba po uši. Přijal nás replikant, ti jediní mohou provádět lékařský zákroky na lidech. Identifikoval toho maníka podle plastkarty. Měli jsme dvě vteřiny na to se prohodit. Vrazil jsem mu před čumec to dědovo zrcátko. Znám to, a vím taky proč je za držení zrcadla pět let natvrdo. Replik na vteřinu strnul a pak začal horečně filtrovat, co to vlastně vidí. Nám lidem je to k smíchu. Jim ne. Akce se zdařila, replik se restartoval a kdyby nám nešlo o kejhák tak se směju. Tu jeho grimasu bych vám přál vidět. Sjel mi rentgenem břicho, žaludek OK. Vrátil mi maníkovu plastkartu a to, co nám v tý chvíli teklo po zádech, to nebyla nebeská mana, to byl ledovej pot. Jen tak tak. Vy bastardi, nás nikdy nedostanete. Nás tedy ne.
Dostal jsem za tuhle službičku 4 hliníkový disky na Alfu. Bůh ví, kde je vyšmejdil. Zejtra naší Alfu na ně postavíme. Jo, i muži maj své dny... říkal děda. Ani nevím, co tím vlastně myslel.
Za zrcadlo i za magnet je pět let natvrdo. Propadlej kredit na plastkartě je za deset, to už víte. Včera, když jsem se vracel z vrakoviště mě na chodbě natrefil kyborg, co mu dodělávaly baterky. Evidentně zmatenej těkal zprava doleva a hledal zásuvku. Tohle ti nebaštim, žabáku. Dostal ji rovnou mezi ty jeho dalekohledy, schytal to za všechny pohledy, kterejm sem se denně musel vyhejbat. Asi se tu zakoukal do nějaký replikantky, cha cha, taky se mi to stává, jenže já nejsem na baterky. Nesnášim tyhle jejich studený rybí voči.Šel po tý pecce do kolen, zůstal ležet na zádech, neměl už dost šťávy na to aby vstal, máchal jen rukama, jako by chytal mouchy. Ráno ho tu seberou na chodbě androidi totálně vybitýho. Máš smůlu brácho.
Prosek, třistametrová roura, úžasný. Dveře za mnou zapadly. Můj svět. Deset čtverečních metrů. Všude lezavo, na duši chlad. Pod postelí plastová krabice od keksů a v ní tři kovový autíčka. Na stole zmuchlanej katalog aut po dědovi. Ten jedinej mě zevnitř zahřejvá. Sedím za stolem a listuju. Představuju si tu krásnou dobu o který mi vyprávěl můj děda. Představuju si ty prázdný silnice, vlásenky a horizonty a na nich auto, co s tebou jede kam chceš. Sundáš střechu, vítr ti čechrá vlasy a tam v dáli vidíš pumpu. Čerpáš benzín, prej krásně voněl, nevím. A jedeš dál kam chceš. To tady můžu svobodně taky kam chci, nahoru nebo dolu. Nahoře, ve třista metrech rozhledna, dole kotelna co netopí, vyber si.
Mám po dědovi zrcátko co používal když se holil. Sedával jsem naproti a pozoroval mu ruce, jak s lehkostí vánku střídá pohyby zprava a zleva. Voněl po bylinkách. Někdy si spařim mátovej čaj a vzpomínám na dědu, 100 procent bio...
To vrakoviště je vzadu za kopcem. Hlídá ho člověk. Androidum by tam asi bylo smutno. Jemu ne. Známe se dobře, často se stavím jen tak. Odtáhli jsme až nakonec k plotu pár pěknejch kousků. Přikrejvám je plastkrámama. Zatím je androidi nevyčmuchali. Včera jsem odházel ty krámy z Alfy 159 a seděl vevnitř asi hodinu. Plech je rezavej, místama jsou díry, u práhu v rohu zůstalo trochu barvy, kdysi byla tahle Alfa stříbrná jak ledová kra. Sedačky zpuchřelý, ale ten duch, ten zvířenej prach všech cest tam je pořád. Samo, že jsou vytlučený okna, co na tom. Na zpětný zrcátko jsem pověsil medvídka. Vždycky ho rozhoupu, a periferně vnímám jeho pohyb. Ruce mám na volantu a cejtim, že jedu. Muselo to bejt tehdy moc krásný.
Odlepil jsem tvář od skla. Napočítal jsem 135 ptáků. Jsou padlý na hlavu, myslím správu. Mám dnes schůzku s jednim maníkem, co je ve velkym průšvihu. Dostal se v procentech na půlku a hrozí mu přeindexování na bio 49%, což je problém. Mít na plastkartě bio pod 50, tak seš vodkecanej. Ani ryba ani rak, jak říkal děda. Kyborgům a androidům jsi k smíchu. Na ně v tu chvíli nemáš, to bys musel mít bio pod 10%. Replikanti jsou velkorysí, nevšímaj si tě, což považuješ za úspěch. Je to na draka. Nejhorší je bejt mezi 10ti a padesáti. Když máš pod pět, tak seš mezi androidama ceněnej jak obraz od van Gogha, jenže na tebe zas kašlou lidi i kyborgové. Děda věděl, proč si svý procenta hlídal. Přitom stačej tři čtyři pořádný operace a suneš se nezadržitelně k padesátce. Jako ten maník. Vod mámy mu v pajšlu zbyl už jen žaludek. Byl teď na 60 bio. Problém byl, že kouřil. Jo blb. Za kouření je dva roky natvrdo. Pokud tě načapou. Jeho nenačapali a tak se prokouřil až k operaci. Diagnostikovanej vřed. Takovejch bylo.
Nemocnice je ve vnitřní zóně. Na přijmu nás kyborg vye😜edoval k prohlídce před operací. Buďto to klapne, nebo jsme v tom oba po uši. Přijal nás replikant, ti jediní mohou provádět lékařský zákroky na lidech. Identifikoval toho maníka podle plastkarty. Měli jsme dvě vteřiny na to se prohodit. Vrazil jsem mu před čumec to dědovo zrcátko. Znám to, a vím taky proč je za držení zrcadla pět let natvrdo. Replik na vteřinu strnul a pak začal horečně filtrovat, co to vlastně vidí. Nám lidem je to k smíchu. Jim ne. Akce se zdařila, replik se restartoval a kdyby nám nešlo o kejhák tak se směju. Tu jeho grimasu bych vám přál vidět. Sjel mi rentgenem břicho, žaludek OK. Vrátil mi maníkovu plastkartu a to, co nám v tý chvíli teklo po zádech, to nebyla nebeská mana, to byl ledovej pot. Jen tak tak. Vy bastardi, nás nikdy nedostanete. Nás tedy ne.
Dostal jsem za tuhle službičku 4 hliníkový disky na Alfu. Bůh ví, kde je vyšmejdil. Zejtra naší Alfu na ně postavíme. Jo, i muži maj své dny... říkal děda. Ani nevím, co tím vlastně myslel.
ale jendo, jak můžeš psát o tradici, že má kdekdo lepší (nikdo netvrdí, že ji má nejlepší), tradice a ten tvůj lexus ? nenech se vysmát. Píšeš o prázdných pojmech ze Speedu (nečtu, takže nemohu posoudit, zda jsou odsud), ale seděl si někdy v ní, řídil si jí někdy, povodil ji v serpentinách ? Zřejmě ne, proto jsou to pro tebe prázdné dojmy. Jseš v životě ochuzen a kouzlo alfy nikdy nepochopíš. Ty si ji nezasloužíš, neznáš z ní nic, nikdy si ji nezkusil, nikdy ji nepochopíš. ˇAsi je to tak správně.
Ale radio - tohle jsou prazdne pojmy ala Speed - krasa a elegance (tu ma kazda druha automobilka a nektere modely vypadaji i lepe nez 159 - ty cisla se aspon pisou dobre na klavesnici) tradici ma kdekdo lespi (ovsem ohlizeni se do minulosti nema vubec zadne nez jen PR opodstatneni - naopak treba radeji volim novou a dravejsi filosofii nez tradici) dravost a sila - o te by mohli basnit motorari BMW a Honda. Jen ty emoce AR sednou. Je to tak, nebo snad ZASE nesouhlasis?
Mne sa paci. Vyzera dost kvalitne - interier je asi najkrajsi v strednej triede. Dizajn exterieru je super - snad to bude bomba - uvidime Pekne auto - fakt
Nevím i když seat vůbec nemusímm tak leon se mi zdá pěknější - a co se mi vůbec nelíbí to je kaplička ala clio - nějak se mi na těch prvních fotkách líbila víc uvidíme jaká bude 😄
Prohlizim si ji, porad a porad, ale neprichazim ji na chut. 1.vec - agresivni mi neprijde, pohled zepredu zboku evokuje Fabii. Krasny prvek jedine oteviraci kliky na boku je fuc, opet to bude prznit znacka posunuta do strany - ale ne tolik jako predchozi model - to je pozitivum. Mista vzadu je opravdu pramalo, interier celkem fajn, no radio a ovladani air systemu polozeno nize nez je bezne. Prijde mi nedodelana. Proc Italie pokukuje po Nemecke strohosti? Copak si mysli, ze jim to zvedne prodeje?? A dalsi vec nemam rad - ty kruhove vykreslene hlinikace? To to kreslili podle puklic od hrncu? Nebo konskych podkov? nevim, nevim, jeste, ze se to libi aspon par lidem.