Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-Benz E 200 NGT: na zemní plyn

12 komentářů

je to dražší než 220CDI??
Proti E 200 Kompressor se priplaci 3422 Euro, tzn. je to drazsi nez E 220 CDI.
Keď to tak rátam...
135 000Sk sa mi vráti za cca 60tis.km --paráda, po roku je investícia splatená a ďaľšie 3roky to "zarába" 135tis.ročne...

vychádzam z😒br />
10 l benz./100km/35Sk/l
11 l plynu/100km/12SK/l

Inak - zdá sa mi, že akcelerácia je slabá...Na 2liter s kompresorom je 10s.dosť! Octavka robila s 1,8T za 9s tuším... Ale celkovo som pozeral na typy E240,320 atd. no žiadna sláva - na to aké to má motory..???

Bye
Konecne. Docela se divim, ze teh aut na plyn od vydobce neni vic. Podle me je to cesta, jak aspon trosku usetrit zasoby ropy a zivotni prostredi. Sam jezdim v aute na LPG a ohledne ztraty vykonu atd. musim rict, ze vyhody LPG absolutne prevysuji nevyhody.
Souhlasím s Tebou , sám jsem jezdil autem na LPG a nejen, že je to podstatně levnější, tak i děláš něco pro životní prostředí. Jediný co mi na tom vadilo, byly ty každoroční prohlídky , ale to by se dalo technicky taky určitě pořešit. Ani pokles výkonu nebyl znát a podstatný bylo, že místo 9l/100 km za 25 Kč (= 225 Kč) jsem jezdil za 10l(kg)/100 km za 11 Kč (= 110 Kč) .
cesta jak usetrit ropu je jezdit s dieselem na řepkovej olej
Jo, kamaráde, a víš jak je to drahý? Kdyby to bylo fakt tak úžasný, tak by se nevyvíjemly různý palivový články atd.
ne, to je ciste zalezitost ekonomiky
super kolo,se těším.
repkový olej sa samostatne nepredáva už dlhšiu dobu - dôvod?
Je schválené vládne nariadenie, vďakak ktorému musí 10% nafty obsahovať naftu z repky - tento podiel sa bude ďalej zvyšovať...
Pekné na tom je to, že si tak zvýšili zisky...
A obyčajný zákazník nič nepozná...

Majte sa
Ahoj,
je to super, ale mám pár pochybností - u nás čerpačky na CNG skoro vobec nie sú! keby to bolo na LPG, tak je to bomba!
Prečo len 2liter s kompresorom? Keď to ide na plyn, tak by som chcel jazdiť s 320 - to by bola vozba! Jazdiť za 1/3 ceny - 320 má spotrebu napr.15litrov, ale idete na CNG, tak cena je vlastne taká istá, ako keby malo auto 1/3 spotrebu, teda 5 litrov! Aj tento E200 Kompresor je bomba! ale hovorím, objem je úžasný komfort a ten zvuk...
Spomínate že viacerí výrobcovia - Opel, Renault atd /aj VOLVO S60// už vychádzajú z výrobných liniek takto upravené - ale poviem Vám, len o jednom viem - RENAULT Megane Scenic CNG či LPG? tuším LPG to bolo...
Keby sa viacej rozšírili CNG čerpačky a viacej áut by bolo priamo od výrobcov upravovaných, tak sa to rozšíri viacej ako LPG - LPG 18Sk/l, CNG 12SK/m3 -- kedy 9Sk/l
Dokonca som kedysi na NETe narazil na čerpačku CNG, kt.sa dala namontovať na obyčajný rozvod -- normálne v garáži Vám to namontovali na rozvod plynu a čerpali ste za 5Sk/m3 -- to bola báseň. Na PRD bolo to, že sa to predávala v USA a v prepočte to stálo 200 litrov ...