Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Toyota Yaris II: Evropa čeká Vitz

33 komentářů

Nechápem ludí ktorý tu nadávajú na Yaris. Ja mám Yaris 3D, mám ho 3 a 1/2 roka, nabehané 80.000 km, žiadny problém, krátke trasy, po meste, aj dlhšie trasy (300 km BA-PP) a žiadny problém. Mám trojčlennú rodinu a v pohode sa tam zbalíme na 10 dňovú dovolenku do Tatier, aj s kočíkom. Uznávam že s ďaľším dieťaťom by to už bol problém, ale ak by som dokúpil nosič na strechu, je to zas v pohode. Teraz rozmýšľam o zmene auta (mám ho na firmu, je po leasingu...), a váham medzia hondou jazz, alebo si počkám na nový Yaris - (teraz už ale 5 dverový). Prevádzkové náklady sú naozaj dosť malé, zákonná poistka je z najnižšej kategórie. Keď som kupoval Y1 a porovnal som ceny s konkurenciou (P206, embéčka, polo,...), pri rovnakej výbave a rovnakom výkone motora, tak Yaris vychádza najlacnejšie (najdrahšie embéčka - fabia). Ale ak sa niekomu páči embéčka - nech sa páči, ja ostávam u japoncov - bez strachu z poruchy, bez strachu s krádeže.
taky jsem si vsiml, ze v noci fabie jezdi bud na dalkovy, nebo parkovacky a v nekterejch pripadech se taky maskuji jako motorky. Podle toho, co jim zrovna nesviti.
ono je rozdíl platit 3 nebo 7 litrů/rok. a kolikrát se s 1.3 (nemyslím škodu) vyřádíš víc jak s dvoulitrem
sehr shen
Je to způsobeno tím, že řidiči neradi používají redukci sklonu světel. A světla fabie mají asi za normálních okolností takový sklon, že když jedou v autě 4 dospělí, tak oslňuje.
100% súhlas... Už som "vyblikal" kopec nevynných vodičov Fabii.
a basnik tim chtel rict co? Ze sou amici stupidove ktery jedou rano do prace SUV a nikoho nevezou? Ze jim to zere tuny nizkooktanovyho benzinu na kilak? Tu ve statech by ti rekli Go F yourself!
Je fakt, ze vytvory VW obecne, sviti dobre. Bohuzel treba u Fabie mam pocit, ze 90% tech, ktery jedou proti me ma rozsviceny dalkovy
No vy Fabiaci jste asi jeste Yarisem nejeli, protoze kdyz se to toci, tak vidite Fabku 1,4 mpi pouze se vzdalovat ve zpetnem zrcatku. Ten motor je uplne genialni a hlavne skoro vubec nezere. To auto proste nema chybu..
Jaky je rozdil mezi Polem a Fabii (krome prednich svetel)?
Mas pravdu,ze Fabia(hatchback) nie je az taka skareda,ale mna rozculilo,ze niekto ju spolu s Polom uvadza ako nejake dizajnerske etalony.Mne sa inak tiez paci H. Getz,je to take zvlastne,na prvy pohlad nicim nezaujimave auto,ale v konecnom dosledku posobi velmi ucelene.A Yaris...ten je velmi zvlastny,mne sa tiez kedysi nepacil,ale clovek si nanho casom zvykne.Ale uznavam,ze prve Yarisy so sivymi a ciernymi naraznikmi vyzerali dost zle.
Yaris je super.. není to cestovní auto a podle toho by se to mělo brát... Ve městě a v jeho dosahu je to perfektní malý auto se kterým nemáš problém... vypadá dobře a kdo si potřebuje masírovat EGO asi si to nekoupí... Tohle a Smart..
Moc pěkné autíčko!!! Taky mě zaujala ta verze 4WD v Japonsku, nicméně to u nás asi nehrozí, co?
Záleží také na ceně a "liniích" výbav. U Toyoty musíte většinou za slušnou výbavu pěkně připlatit, protože musíte přeskočit do vyšší "linie", kde Vám vnutí i to, co nepotřebujete.
Yaris se mi docela líbí, i když více vevnitř, než zvenku. Motor je skvělý, podvozek už tak moc ne. Známý si stěžuje na nízkou světlost. Corolla mi nevadí, nové Verso je narozdíl od původního docela pěkné, ale Avensis je hnus. Hnusnější je ve střední třídě snad jen Opel Vectra.
Tedy, tím povinným ručením jsi mně dostal. Tak jestli při koupi auta je rozhodná výše povinného ručení, pak tady korespondujem jak v klubu přestárlejch důchodců. Nemám zájem nikoho urážet, ale pokud jsi viděl někdy Y1 zezadu, pak bys mohl pochopit mé věty. Jinak na joju trvám. Co se týká kvalit Toyoty, táké čtu ty tabulky a věřím jim. O drahém šmejdu nevím nic.
[odkaz]
Sorry, nekopu za zadnou znacku, ale bavim se urazenim priznivcu danych znacek. Na Toyotu nesahat! KVALITA o ktere si VW muze nechat zdat a dobre motory, za morem prodavaj potom prekrasna auta. Solara, Matrix, Tundra, LandCruiser a RAVka dobra auta! Pomalu ale jiste zacinaji nemce valcovat. Proc by si lide taky kupovali drahy smejd, ktery najdou pod kapotou dalsich znacek jako Audi, Skoda a Seat? Originalita v prde...A Yaris s 1.0 50 kw...nizke povinne ruceni a vykon tam je narozdil od tech polamanych a dychavicnych 3valcu. Ani 4 ventily nepomahaj
Y1 je důkazem toho, co všechno lze prodat, pokud se nastaví správná cena. Věřím, že při této cenové strategii by se takto daly prodávat i nákupní vozíky ze supermarketů. Y2 je takové malé jojo. Na 17ky bych to ale neoblékal. Y2 bude trhák.
[odkaz]
Proc tu hergot neprodavaj Matrixe? setrim na nej, chci ho ze Statu 1.8VVTi 125 kw, 4WD, prostorne, prakticke, vypada krasne, s japonskou prislovecnou spolehlivosti. Akorat do nej jeste nedavaj xenony a ve testu svetel dopadly Toyoty nejhur ze vsech zucastnenych znacek. A vyhral VW Touran.
Oprava: nie 'Corrolu', ale 'Corollu'.
Neviem neviem. Podla mna terajsi Yaris je najskaredsie mini auto. Tento novy vyzera o moc lepsie ale stale je to taky sci-fi zlepenec, take nedokoncene. Toyota co sa tyka designu produkuje dost odpudzujuce vozy, s vynimkou Camry. Skoda ze tu nepredavaju krasnu Toyotu Corrolu Altis, ta je pekna..
Polo je hnus s tym suhlasim. Ale Fabia hatchback je celkom pekne konzervativne auto (pozor. do tohto nezahrnujem mutantov Fabia sedan a Fabia combi). Pekne su podla mna aj Hyundai Getz alebo Daewoo Kalos, takisto zaujimava je zabka Nissan Micra..
V USA to nazývají subcompact. Už nižší střední je u nich compact
tu v USA by to chapali jako pojizdne kreslo pro invalidy
A v jakych se vyznas? Ve fasounskych, zabozroutskych nebo snad spagetarskych? Nebo spis ve vubec zadnych?
Ty vole,tak ty si asi nie celkom kompletny. Ze Polo a Fabia...dokase, vsak to su tak skarede auta (najma Polo), ze to snad ani nie je mozne. O kvalite radsej pomlcim uplne. Ty si mi strasny podivin, naviac bez kusku zdraveho usudku
Sorry druha veta ma zniet: Toyota pouziva doma v Japonsku marketingove stategie, ktore su v EU neobvykle. Sorry
Fotky su z auta pre jap. trh (Toyota Vitz). Toyota (ale aj niektore ine domace znacky) pouzivaju v EU netradicne marketingove strategie. Jednou z nich je aj to, ze niektore (obvykle niecim vyznamne) modely maju svoj vlastny znak miesto znaku materskej automobilky. Konec-koncov v USA je to napr pripad Corvetty (ta ma tiez na predku skrizene vlajocky a nie znak Chevy)
Moc se v rákosnických kárách nevyznám, ale to auto nemá na čumáku logo Toyoty...na volantu ale jo.
Stejně hnusná jako její předchůdce ... Ještě že jsou zde auta jako, Fabia, Polo, Fiesta a ....
Vypadá robustně a přitom elegantně, jen doufám že francouzská montáž a polský motor 1,0 se nepodepíší na trvanlivosti. V tuzemsku sice Yaris patří mezi mini k držákům, Němci už tak jednoznačně pozitivní hodnocení nedávají. Každopádně adept č. 1 na provozně nenáročné městské vozítko.
Ja moc malým autam nefandim, ale fakt je ze novy Yaris je pekny (na rozdiel od znacne nudnej Corolly a az neprijme masivneho Avensisu - tou podla mna tie obliny moc nepristanu). Spolu s Microu su to asi dve najvyraznejsie auta dolnej triedy.