Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Zajímavé detaily (2.díl): Renault Modus - víko zavazadelníku

5 komentářů

dík. konečně vím, kam si mám tohle auto zařadit. že je to teda mpv na bázi nového clia. ale ty čachry se zadní lavicí mi připadaj nesmyslý a zbytečný. frantíci vždycky něco přeženou a tohle jsou právě věci, který nejdřív odcházej. (viz. třeba samostahovací provázky držící kryt kufru u 3/5 dv).
No neviem ja mam tuto posuvnu lavicu v Twingu 8 rokov a nie je s tym ziadny problem, ba prave naopak. Zvycajne ked potrebujem odniest vela veci ideme max. vzdy dvaja. Je to cool... Uz sa tesim ako mi MODUS zaerdzi v garazi ...
je to kategorie: "malý zvenku-velký uvnitř". a má "úctyhodných...." samozřejmostí bude "rychlý" a "ekologický" dieselový motor...
Už u staré Octavie kombi ze 60. let se zadní dveře otvíraly tak, že horní půlka (s oknem) se zvedla nahoru a automaticky se v horní poloze zajistila. Spodní část dveří se vyklopila do polohy. Umožňovalo to nejen převážení dlouhého nákladu v kufru, ale na té spodní části se při zastavení nechalo třeba sedět či to použít jako stolek.
A mimochodem - pod zadními pátými dveřmi byly ještě jedny úzké dvířka, za kterými byla rezerva, takže při defektu nebylo třeba kvůli vyndání rezervy vůbec stěhovat věci z kufru...
Jak se říká: "V jednoduchosti je genialita". Jsem zvědavý, který výrobce přijde s velkou slávou s podobným řešením. Někteří už začínají dělat u kombíků otvírací zadní okno...
vynechal jsem slůvko "vodorovné" - takže😒br /> Spodní část dveří se vyklopila do vodorovné polohy