Novinky

Zpět na článek

Land Rover: Nové Discovery 2005

13 komentářů

Zůstane aspoň Defender jako klasika? To je poslední LR s klasickou konstrukcí...
... kastrace klasického offroadu. Moderní technika dokáže dost (třeba Tuareg), ale na robusnost rámu, tuhých náprav a pevnejch špérů diferenciálů nic nemá
..no zrovna ten Tuareg je blbej příklad.. to není teréní auto je to jen takovej "off-road" kombík... Jestli chceš srovnání, tak nechoď daleko a zůstaň u Land Rovera...!!!! Tuaregu..!!!!?!??!?!?
Nedavno sem videl jak v Nemecku testovali klasicke offroady(pevnej ram)s Touaregem a byste koukali jak si VW vedl skvele,a kdyz pripoctu chovani na silnici - jasnej vytez !!
No teda musím říct, že se mi stejně jako současný Range Rover vůbec nelíbí a připadá mi jako z jiné planety. A co se týče techniky, musím dát za pravdu předchozímu přispěvateli, že moderní elektronika (pokud se povede a je opravdu spolehlivá) dokáže hodně a myslím, že s touto koncepcí bude mít Discovery mnohem lepší šance na trhu, kde moc lidí nejde po pravých off roadech, ale spíš po pohodlných autech s dobrými jízdními vlastnostmi s "drsnou" vizáží off roadu a osobně jsem toho názoru, že tím pravým terénním pracantem zůstane u Land Roveru pouze onen Defender i v jeho chystané nové generaci.
dyť ty fotky jsou upravený, auto by mělo vypadat takhle a je tam i foto interieru [odkaz]
jinak přehlšel elektroniky je podle mě cesta do záhuby Land Rovera Brzo jim začne chybět klasický terénní auto s tuhejma nápravama a atmosférickým diesel vhodný pro dlouhodobý provoz v těžkém terénu- něco jako např. LC105.
ale desing je supr
Jedna poznamka - atmosfericky diesel im nebude smiet chybat, lebo tak ako su postavene sucasne a pripravovane emisne limity (v 2007 sa rata s tym, ze benziny a diesele budu mat rovnake emisne limity...) tak atmosfericky naftak by ich jednoducho nemal sancu plnit ani s troma katalyzatormi za sebou...
Pokud to ma ve finale vypadat takhle, tak panbu potes, ty hruby hrany, prevelky okna a svetla, vubec mi to neotesanosti pripomina Hummer H2, stavajici Discovery je vynikajici, byt ma horsi motorizaci a palubovku, kdyby to trochu dopilovali a dali i silnejsi turbodiesel, tak nemusi toto... ja beru ze vetsina lidi ram nevyuziije, ale to pak uz asi v Marocky pousti nepotkam kolonu 20 italskych discovery narvanych po strechu vybavou a pelasejici to smerem na jih. Pajero bez ramu, Discovery taky, uz z elity zbyva jen Patrol a MB G.
zapoměl si na Toyotu, rám a tuhou zádní nápravu má i nový LandCruiser (naštěstí)...
Je to tak, když někdo chce rádoby offroad, ať si koupí Freelandera, kdo s nim chce ještě do divadla má tu Range. Ale co ten kdo chce pravý offroad s trochou pohodlí, ale nechce zase spartánskou brutalitu (Defender) ? ....
No, něco na tom bude!
Taky si myslím, že na tom něco bude Třeba u Mitsubishi už to pochopili a vrátili do nabídky zpátky "rámové" Pajero.
Jo a údajně je na západě celkem úspěšné!!!