Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové bezpečnostní systémy ve Volvech

12 komentářů

Když pominu některé věci které už v autech jsou, tedy to hlídání mrtvého úhlu a aktivní tempomat. Tak ta funkce radaru tempomatu kdy je citlivější brzdový asistent je vážně velmi zajímavá myšlenka a jako takovou ji schvaluju jako fakt přínos. S tím brždění je to věčný problém už po několik let, tedy by mě zajímalo kdy od překážky začně brzdit, metr ? dva metry ? je to závislé od od nějaké rychlosti kdy tento automatický brzdový systém funguje ? Chtělo by to vyzkoušet asi v praxi, takhle se to nedá moc určit.
jestlize jedu 100kmh a auto zaregistruje prekazku najkych 20 metru prede mnou, tak to asi neubrzdi vazne by me zajimalo jak to vyhodnocuje
Dejme tomu ze to potom zbrzdi ze 100 na 50 kmh. Nezabijes se, jenom si zprerazis hnaty.
to by musela mit dobry brzdy, ze 20 metu o polovinu....
to by souhlasilo. Moderní auta mají 100-0km/h kolem 40metrů a méně, takže těch 20 metrů je přesně polovina 😊
to ja jsem v nedeli na snehu z 50kmh brzdou drahu 167metru
A jak jsto změřil???? To já mám z 50Kmh určitě poloviční. Možná, že némáš zimní gumy, to je fakt rozdíl.
hmm tak to nemáte na mojí brzdnou dráhu 😊 chudák rámeček na SPZtku...
[odkaz]
(2MB, codec DivX 5.10)
ale jo, zimaky tam mam Michleny a merili mi to policajti.
Ono slo spis o to, abych to auto uvedl do primeho smeru a prestal s nim tancovat...takze jsem si hral z brzdou a plynem a na brzde jsem stal tak cca 50% doby, co jsem s sebou smykal.... jo, rozhodila me favoritka, co jsem se o ni otrel bokem, tesne potom co jsem se vyhnul celnimu narazu.....
Nevim, jestli to znamenal ten smajlik, ale ze 100 na 50 zabrzdis na podstatne delsi vzdalenosti nez z 50 na 0, uz kvuli rozdilu pocatecni rychlosti (za 1s pri 100km/h ujedes 27m, ale za 1s pri 50km/h ujedes jen polovinu tedy 13m).
Při stejném zpomalení to bude ze 100 km/h přesně čtyřnásobná vzdálenost oproti brzdění z 50 km/h.
A pokud auto brzdí 100 - 0 km/h na 40 metrech, tak na značce 20 m pojede lehce přes 70 km/h a 50 km/h bude mít na značce 30 m.
drsnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy…