Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Jaguar XJ – informace a fotogalerie

28 komentářů

XJ sice nebude mit "tolik spickove vybavy" jako Nemci ale neni to spis lepsi? Navic BMW ani MB se s Jaguarem nemuzou rovnat co se tyce designu interieru. Anglicka klasika je anglicka klasika.... jo a design boku karoserie, odkaz na starsi generace XJ je stale patrny..... hmmmmmmmmm 😄
100% souhlas ... a 100% spokojenost (tedy jak jenom muze byt "spokojeny" iNetovy cumil, ktery si na to nikdy ani nesahne ;o))

jsem rad, ze se nepodoba S-Typu - bylo to kdesi/kdysi avizovano, ale nastesti se to nevyplnilo ... tohle je dokonaly
Nevim, te techniky ma taky dost a joystick co ma BMW7 je hnus... Jinak ale musim rict, ze ac milovnik Jaguaru, tak me nova rada XJ dost zarazila, cekal jsem neco trochu modernejsiho...ale nerikam, ze klasika neni krasna, spis se bojim abyzakaznici nesahli po Audi A8, ktere vypada trochu moderneji
no mne osobne vzhledove nova A8 zklamala - stara se mi libila HODNE (a orad libi) ... mozna se pletu (to ukaze trh a zakaznici), ale rekl bych, ze Audi si novou A8 nepolepsi, zatimco Jaguar novym XJ ano
Tak v tomhle s Tebou souhlasím. Holt ty anglický auta jsou supr
No ty si dali s vymejslenim neceho novyho sakra prace! Nenazyval bych XJ novou generaci, ale optimalizaci stareho modelu. Vypada moc pekne, vnejsek i vnitrek, to se musi nechat, i vybava je na "vyssi" urovni, rekl bych, ze konzervativnost mu bude v tomto pripade asi trochu na skodu??? Rychleji se okouka, az na par rysu a z dalky vypada skoro stejne jako stary model, coz se asi moc nebude libit majitelum noveho (je to pouze domnenka...).
Je tu podobna paralela s BMW 5, ta svuj jiz dlouho vyrabeny model s velkym upechem upravuje.
Preji Jaguaru hodne prodanych novych XJ!
Byl jsem ted 1 mesic v BMW v Mnichove a pral bych Vam videt ty kary! M3, M5, cabria, 3 s M-paketama a obri 12valcove 7, Z8 maji skvelej zvuk, dokonce sem zahlidl i novou Z4, sice mela zakryty zadni svetla, ale predek nepripomina nic, co jsem zatim kde na silnici zahlid, dalsi auto se svoji tvari!
Honza
Nezbývá než souhlasit. Tomuhle absolutně nemůžou říkat nový model, je to slátanina staré řady XJ a ostatních současných Jaguarů. Sice konečný výsledek nevypadá špatně, ale když už dělají nový model, měl by být fakt nový!!! Autorovi úvodního článku bych rád sdělil, že kdbych se měl rozhodovat mezi tímhle "novým" Jaguarem, ????kosmickým???? BMW 7 a !!!okoukaným!!! Mercedesem S, tahleta "novinka" by bez nejmenšího váhání skončila suverénně na posledním místě. Opravdu bych ocenil, kdyby si autor přeci jen své názory nechával pro sebe a soustředil se pouze na holá fakta! Myslím, že je to kurevsky nespravedlivé, když každý nadává a pomlouvá BMW, proto, že jeho inženýři i designéři jsou jako jedni z mála schopni udělat fakt nové, fakt povedené a fakt originální auto (řada 7), ale sklidí celkem velký neúspěch, protože většina konzervativních starejch páprdů nemá cit pro design a nejsou ochotni přijmout pokrokovou techniku, a nad Jaguarem, který jenom sprostě "zkopčí" starou řadu a přimíchá do toho ještě pár dalších prvků použitých v jiných modelových řadách, tady všichni tečete!!! A to tady ještě autor plácá takové kraviny, že "esko" je prý okoukané!!! Hlavně, že tenhle hybrid je něco zcela nového, že???!!!
"slyseli jsme slovo bozi" ... k tem "starejm paprdum" bych neco podotknul - BMW se proste netrefil do vkusu cilove skupiny zakazniku ... ti stari paprdove bez citu pro design (ktery ty dozajista mas nejlepsi ;o) jsou totiz zakaznici ... podotykam, ze ani mne se 7 na fotkach nelibi - v realu je celkem fine, ale stavajici 5 se mi stejne libi vic) ...
Mily Martine, to ze je esko okoukane tu psal nekdo jiny, ne ja. Myslel jsem ze diskuse ke clankum je od toho aby tu kdokoli vyjadril sve nazory...... ale treba jsem blbej a pletu se 😃)) Predchozi generace XJ byla dost jina, postav si obe auta vedle sebe.... Ve fotogalerii je tusim spolecna fotka obou generaci, pokud uz si nepamatujes jak "stara" XJ vypadala. Mimochodem - k diskusim o kvalite - Jaguar udelal od poloviny osmdesatych let docela velky skok.... Nebudu se prit o to co je lepsi, je to vec nazoru, me premira elektroniky v autech nevyhovuje a soucasny designersky trend BMW taky ne... Mam rad anglicka auta protoze maji takzvanou "dusi"....
doufam, ze ale vis, ze to vyrabi Ford. Nevim jestli maji dusi, ale takovy X type 2.1 s prednim pohonem ji asi urcite postrada.
Jo, ta připomínka o tom "okoukaném" esku byla na autora úvodního článku, ne na Tebe! Mohu Tě uklidnit, blbej nejsi, diskuse jsou opravdu na to, aby tady každý zanechal svůj osobní názor (tak jsme oba udělali a myslím, že není co řešit). Na fotku jsem se opět díval a nemůžu si pomoct....ta podobnost je značná!!! O té kvalitě se mýlíš. Auto Tip (resp. německý Auto Bild) dělal dlouhodobý test Jaguaru S - Type na 100 tis. km a výsledek byl přímo odstrašující - časté návštěvy servisů, po konečném kompletním rozebrání zjištěno značné opotřebení mnoha hlavních funkčních prvků motoru, podvozku, atd. Tohle bych třeba očekával u Kie, ale kdo ví, možná, že v současnosti je na tom kvalitativně lépe než ten slavný Jaguar. No a přít se o to, zda Němce nebo Brita, to by asi v našem případě nikam nevedlo, neboť každý z nás to vidí úplně jinak.
Strašně miluju, jak německý tisk nemůže svoje auta označit nikdy ani o stupínek méně než "nejlepší na světě". AutoBild jsem četl dlouho a nakonec jsem nabyl dojmu, že lepší auto než německé prostě není. Když mi ho známý přestal vozit, trošku jsem litoval, ale nějak mi to po té době ani nechybí.
Přesně tak. Bohužel tenhle zvyk glorifikace německých aut převzala celkem úspěšně třeba MF DNEs - je to bezpochyby tím, že přebírají testy TUV apod.

RedBarone, co děláš tady, čekal bych tě spíš na mobilmanii 😃)))
Diskutuju, ne? 😄)) Zajímají mě auta a mobilní telefony. Takže mám BMW 635CSi a těším se na Nokii 6610 😄
poznámka.: už jste někdo četl článek německého časopisu co by vychvaloval "něco" jiného než německého. Vy "všichni" těmhle článkům snad věříte? Když Vám "něco" vychválím do nebes, tak tomu taky nebudete věřit, tak proč když něco haním. A jen tak mimochodem: klika S-Typu je pod lakem šedobílá nikoliv černá 😊
Přestože mi to přijde teda spíš jako facelift, je to pěkný. Ale doufam, že důrazně zlepšili kvalitu zpracování, protože u předchozí verze stála za prd. Alespoň podle testů AutoBildu na 100000km, kde se projevilo množství i zásdních poruch, což se k tak pěknému a luxusnímu autu fakt nehodí.
Jo, jo, to samé S-Type, po 100000 byl málem na odpis! Jaguara nikdy!
Jaguara nikdy? Hm opravdu zalezi na vkusu, nenutim nikoho aby jezdil v necem jinem nez v nemecke automobilove konfekci......
vypada jako maly X type a skoro stejne jako stary XJ. Kouknete se ze strany a uvidite tu extremni disharmonii spusobenou extremne uzkym zadnim sloupkem, na to se vubec neda koukat. Interier taky vzali z mensich Jaguaru. Je to takova skladacka. Myslim, ze to bude veliky propadak i pres to, ze ma hlinikovy podvozek i karoserii.
Zda se mi, ze konstrukteri ostatnich automobilek to chteji Mercedesu velice ulehcit. Nova Audi A8 nic moc, vsechny audi ted vypadaji naprosto stejne, Jaguar novy jako stary a BMW 7 velice kontroverzni. Nedivte, ze za 4 roky prodal MB 325,000 S klasse a Audi stare A8 za cele obdobi vyroby pouze neco malo pres 100,000.
"extremni disharmonii spusobenou extremne uzkym zadnim sloupkem" ... ten "extremne" uzky zadni sloupek patri k Jaguaru - stejne jako k BMW patri(la) kontura ramu okna u bocnich zadnich dveri
tak to porovnej s tim starym. Tam mezi zadnimi dvermi a zadnim sloupkem bylo jeste okno, takze to vypadalo jinak.
to nemeni nic na faktu, ze uzky zadni sloupek k velkym Jaguarum patri:
[odkaz]
[odkaz] ...
Myslím, že je to opravdu jen otázka osobního vkusu. Musím podotknout, že mám s Jaguarem (XJR r.v. 2001) co se týče poruchovosti velmi dobré zkušenosti. Pokud by auto nemělo vydržet více jak 100 000 km, pak by asi pro výrobce byla tříletá záruka (nebo do 100 000 km) ekonomickou sebevraždou...
Klidně vyhrabu ten AutoTip v kterým je ten test. Je tam testovaný S-type po 100 000 km. Rozebranej do posledního šroubku. Fakt dost tragický. Požkozený závěsy!! a pod... Opravdu, dopadl jako jeden z nejhorších. Mě osobně to mrzí, protože se mi Jagy líbí, ale je to tak
Nechci se přít - mohu zase odpovědět testem z Auto-moto a sport, kde se Jaguar XJ (od zavedení osmiválcových motorů) umístil na prvním místě - z hlediska spokojenosti majitelů (86% by si opět stejný vůz koupilo). V S-type jsem nejel a tak nemohu posoudit jeho vlastnosti. Otázka poruchovosti je také trochu otázkou náhody. Měl jsme MB E - třídy (W124) a byl jsme maximálně spokojený, ale můj kolega si koupil novější typ E a po 10 tis. km mu odešli tlumiče a po 20 tis. km i převodovka. Obdobnou zkušenost (s převodovkou) měl kolega v BMW 745i a do třetice po 20 tis. km musel známý vyměnit motor v AUDI ALLROAD. Na druhou stranu je třeba konkrétně v JAGUARu XJR použita převodovka od Mercedesu.
Tohle, cos napsal, naprosto svědčí o nakrmenosti Golfovským designem, už si ani nic jiného než ty koncernové odlitky nedovedeš představit. Metr tlustej zadní sloupek, hmmm, to je teda elegance.
Ono by to nebylo tak hrozný, ale je toho prostě hrozně moc - ve všech srovnatelných typech z koncernu vw - tedy v zatraceně moc autech na českých silnicích.