Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Honda CR-V už je tady

Druhá generace nejoblíbenějšího SUV Evropy už je na českém trhu, a jak jsme se přesvědčili, hodlá být číslem jedna i nadále. Vše, co je potřeba – ABS, EBD, 4 airbagy, kotoučové brzdy, vyhřívaná zrcátka, imobilizér, dálkové zamykání, samočinná klimatizace
Zpět na článek
18. 3. 2002 18:47
neregistrovaný "olda"
18. 3. 2002 20:23
neregistrovaný "Martin"
20. 3. 2002 08:43
neregistrovaný "King"
20. 3. 2002 20:18
neregistrovaný "Martin"
24. 4. 2002 20:25
neregistrovaný "Mikez"
2. 5. 2002 07:53
neregistrovaný "King"
neregistrovaný "olda"
18. 3. 2002 18:47
www.hondaclub.cz
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "Martin"
18. 3. 2002 20:23
První dojmy
Ale jo, na to, jak Honda v posledních letech hrozivě upadla v oblasti designu se to celkem dá. Ovšem, že by mě nové CR-Véčko na první pohled zaujalo a já si řekl, že ho prostě musím mít za každou cenu, to říci nemohu. Kam se hrabe na naprosto originálně a naprosto skvěle pojatou Toyotu RAV 4!!! Navíc 1 motor v nabídce je trochu málo, nemyslíte. A opět žádný diesel. Ovšem má sice pouze 1 motor, ten je však, jak se na Hondu sluší a patří, perfektně propracovaný (nemám sice s novým CR-V žádné zkušenosti, ale co jiného od motoru Honda můžete očekávat) a k dokonalosti zcela jistě nemá daleko. Také všem pochvalám autora článku na podvozek a jízdní vlastnosti zcela věřím. Vypadá to, že už dokonce vymakali i ten systém pohonu 4x4. No co dodat? Ještě nějaký slušivější, originálnější a zajímavější kabát a je to SUV No.1 taktéž pro mě.
Rozbalit vlákno
4
neregistrovaný "King"
20. 3. 2002 08:43
Re: První dojmy
Nemyslím si, že by Honda upadla v oblasti designu. Je fakt, že 5d Civic je prostě rodinné auto se vším všudy, ale 3D to docela napravuje a sportovní Type R už vypadá téměř úžasně. Jinak ale nevím, které dalš modely ti vadí - Legend už je trochu postarší, ale v tého kategorii nemůžeš od Japonců čekat M-B S Class. Ať už se ale dívám na současnou paletu Hondy jak se dívám, úpadek nějak nevidím. Accord má sportovní střih jako snad ještě nikdy a opticky vůbec nestárne, přestože letos skončí, S2000 je jeden z nejkrásnějších roadsterů, HR-V se nemusí každému líbit, ale je stylové, a co teprve nová Integra Type R(Acura RSX), ale třeba i nový Jazz. OK, chápu, že za jednu z nejhezčích Hond považuješ Civika předminulé generace, to já taky, ale proč zrovna úpadek designu? A pokud jde o RAV4 - ta má sice skvělé tvary, ale už se docela okoukala (což si nemyslím, že platí o starém CR-V), ale hlavně jí to na silnici moc nejde a v terénu jsou na tom všechna SUV stejně špatně :-). Kam se ale design RAV4 hrabe na X-Trail :-)) Na druhý motor pro CR-V si musíš chvíli počkat. Docela určitě dostane turbodiesel 2.2, který bude mít nový accord. A pokud jde o ten "jediný", tak máš pravdu - už jsem se svezl, a tohle auto opravdu nic silnějšího nepotřebuje ,to uznáš sám, až se svezeš :-)
neregistrovaný "Martin"
20. 3. 2002 20:18
Re: První dojmy
No vidím, že co se týče designu máme v podstatě odlišné vnímání. Ale chápu a respektuji, že je to věc ryze subjektivní a každý z nás jej vnímá trochu jinak. Ten designový úpadek, který jsem zmiňoval v minulém příspěvku je taktéž pouze můj subjektivní dojem. Jiným se nový styl Hondy zase může moc líbit, jiní se mnou zase budou souhlasit. Zkrátka 100 lidí - 100 chutí. Naprosto přesně jsi to trefil s tím Civicem - předminulá generace (asi 1992??? - 1995) ten prostě neměl chybu. Hlavně ten 3dveřový hatchback. Ten mohl být klidně v základní výbavě, ale při pohledu zezadu působil jako to nejnadupanější GTIčko. Prostě měl v sobě pořádnou jiskru a sportovní švih!!! Taktéž se mi líbil předchozí Accord - neměl sice sportovní švih, ale zase naopak působil velmi profesionálně a noblesně. Jo, v téhle době měla každá Honda své nezaměnitelné kouzlo. A to jsem ještě nezmínil předchozího Preluda - skvělá kára a oni to nahradili takovou hnuskou, jejíž design působí, jako by se to auto vyrábělo už 20 let, prostě ukrutná nuda. Nový Accord v normální výbavě mě absolutně ničím nezaujme. Jedině Type R, kterého jsem viděl na vlastní oči, tak ten mě dostal. Legend - jen velká beztvará a šíleně konzervativní obluda. Opět musím říci, že Legend z r.1990??? - 95 nebo96 opět měl své kouzlo a taktéž byl dosti sportovně střižený (nádherný nízký předek a ještě navíc bylo i okouzlující kupátko). Jo, bejvávalo... Mě osobně se Ravka ještě ani zdaleka neokoukala a asi se tak ještě hodně dlouho nestane. Celkem jsem zvědav na toho nového Accorda, o kterém jsi psal, jestli přijde taky s designem ve stylu nový Civic a nebo jestli se designéři vzpamatovali a opět si vzpoměli na své dobré designérské vychování.
P.S. Málem jsem zapomněl - S2000 to je opravdu bomba na kolech. Ta se opět po dlouhé době Hondě skutečně povedla. Člověk by si řekl, že co ubrali Accordu, Legendu, Civicu, Preludu,... přidali i s úroky tomuto bezvadnému roadsteru. Při pohledu na něj zkrátka nemám slov a zírám na něj s otevřenými ústy.
neregistrovaný "Mikez"
24. 4. 2002 20:25
Re: První dojmy
Samé kecy, samé kecy samých odborníků.... :)
neregistrovaný "King"
2. 5. 2002 07:53
Re: První dojmy
Jo jo, pokud porovnáš Prelude s předchůdcem, je to fakt rozdíl :-(. A Legend jakbysmet a Civic taky. Ale přece jen v případě Accordu jde o krok vpřed, u Integry taky, S2000, Jazz se moc povedl, Stream a HR-V jsou otázkou vkusu...