Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Ford GT 40 - vítěz Le Mans se vrací

13 komentářů

prosim o nejake plakaty - uz jich mam 11, ale je mi to porad malo 😄 snazne prosim !
A jaké plakáty konkrétně? Vždyť je jich v sekci Plakáty stovky...
Tomasi Tomasi,
Ty nejsi moc bystrý co? 😉)
Píšeš, že už máš 11 plakátů, tak jak mám vědět, které máš na mysli. Mimochodem, plakáty GT40 už jsou dostupné přes článek o GT40 v rubrice Magazín - Tuning/Supersport. Tom
Nechci moc rejpat, ale 21.01.02 v 8:53, po článku v rubrice Tuning... ani vidu ani slechu!
Nevím přesně v kolik to bylo, ale okolo 9,30 se nasadilo komplet nové číslo na web. Omlouváme se za zpoždění. Tom
Jen pro upřesnění, v roce 1964 zvítězilo v LM Ferrari, stejně tak v r.65. Fordu se to povedlo až v r.1966 s GT-40 Mk.II, potom v r.1967 vyhrál GT-40 Mk.IV a v letech 1968 a 1969 typ GT-40 Mk.III. Jména pilotů bych musel hledat, to si nepamatuju.
Tak za prvé: nevím, jak někdo může z GT40 dělat křížence "korvety" a F355. Kdo má trochu ponětí o historii supersportů, tak asi pozná, že se tímto modelem nechal inspirovat McLaren F1 (jednoduchost konstrukce, nízká hmotnost, účelnost).
Za druhé: pokud budu publikovat, kde tento vůz vyhrál, tak si informace nejdříve ověřím
Za třetí: před několika lety Ford vytvořil studii GT90, která byla zjevně inspirována modelem GT40 a tato studie se velmi blíží originálu
A konečně čtvrtá poznámka: Proč je 5,4 l velký objem a co je na výkonu 500 koní tak šokujícího, když je motorem vybaven kompresorem (což není v článku uvedeno)
Takže rada: raději si zajeďte na www.supercars.net
Zdá se, že máte o GT40 velké množství informací. My jsme bohužel vycházeli z údajů, které dal k dispozici americký Ford, a jimž jsme celkem neměli důvod nevěřit (zřejmě neopodstatněně). Pokud chcete vycházet z faktů, že byla sledována konstrukční jednoduchost, nízké hmotnost a účelnost, dostaneme se až ke Colinu Chapmanovi, coby praotce vozů podobného ražení... Pohled na design je záležitostí zcela individuální, pokud v GT40 vidíte McLaren F1, hádat se o tom s Vámi nebudu. K Vaší třetí poznámce - vážně nechápu, proč zde GT90 zmiňujete. A odpoveď na čtvrtou otázku byste našel v textu. Lze předpokládat hmotnost vozu někde pod 1000 kg, z čehož bude připadat odhadem tak polovina na zadní nápravu, a spolu s výkonem 500 koní vůz rozhodně nebude vhodnou hračkou pro běžné řidiče. A mimochodem - u forda se "zapomněli pochlubit" i tím turbodmychadlem... Každopádně ale uvedeme mylné informace na pravou míru.
Musí na Vás být přísnost, teprve pak dostaneme kvalitní informace. Ani se nechci s nikým hádat, každý má přece jen jiné estetické cítění. Díky za fotky interiéru a motorového prostoru na www.auto.cz, které jsem jinde nenašel. Motor je vybaven mechanickým dmychadlem a nikoli kompresorem. Dovolím si vyjádřit jedno přání: aby se vůz v této podobě dostal na trh a ještě jedna myšlenka na závěr: mohly by být 2 motorové varianty ( s a bez kompresoru)
V předchozím příspěvku jsem se upsal: místo nikoli kompresorem má být nikoli turbodmychadlem
každopádně díky za "hlídacího psa". Učíme se my a ti ostatní alespoň dostanou stále lepší informace
blb * * * * * * * * *