Novinky
já nabíjím svoje auto jednou za rok a ujedu kolem dvaceti tisíc :-!
A na pohonnych hmotach ta to stoji 30.000Kc + olej, filter 1500Kc + emiska 100Kc, kdezto ich stoji jedno nabitie 10Kc
obávám se, že s dlouhodobou spotřebou 18,9 to bude i trochu víc, ale zase mám full hybrid (spaluje jak benzín tak pneumatiky) >😁
Btw. elektrická auta jsou off-topic, protože v USA už mají auta co jezdí na mořskou vodu (z Mexického zálivu) :-!
Btw. elektrická auta jsou off-topic, protože v USA už mají auta co jezdí na mořskou vodu (z Mexického zálivu) :-!
doslova "čierny" humor ;-\
Ale nedá sa to porovnávať s touto rekordnou jazdou - pri bežnom jazdení mestom určuje nízky priemer časté zastavovanie a posúvanie sa na semaforoch alebo v kolónach. V tomto prípade jazdili s elektromobilom čo najplynulekšie za účelom maximálneho dojazdu, číže priemerná rýchlosť nie je príliš vzdialená od maximálne dosiahnutej.
V článku píšu, že sa vystriedalo 17 vodičov, čo mi vychádza, že cca každých 90min. auto zastavilo, teda ak chlapci nenaskakovali za jazdy 😉 Od mestskej premávky to má samozrejme ďaleko, rovnako som presvedčený, že testovací jazdci nemali nad 40kg živej váhy >😒] ale tieto správičky budú pribúdať a snáď je reálne, aby cca o 2 roky boli na cestách čisto elektrické vozítka za normálnu cenu. Celkom sa na to teším, ale som si istý, že s ich pribúdajúcim počtom na cestách nám páni politici vymyslia spôsob, ako dodaniť rozdiel, ktorý strácajú na dani z uhľovodíkov a mazív 😲 8-s >😁