Novinky
Pominuli, že se mi zdají kliky strašně nízko, skorem u kolen, tak jsou i jaksi uprostřed dveří, tak nějak podivně umístěny v ploše. Já, kdybych měl možnost dělat design, tak bych je vrazil do toho prolisu, nebo jen trochu o fous pod.
K ostatnímu nemám připomínky.
K ostatnímu nemám připomínky.
Mně se líbí i Megane 2 CC, ale tenhle je ještě povedenější. V zadních světlech trošku vidím Volvo, ale to beru jako plus 😄
Dvě otázky na odborníky >😒] 😒br />
1. předpokládám, že atmosferický dvoulitr je ten samý co se dává do Laguny. Proč k němu nenabízejí manuál, nebo klasický automat, a dávají tam jen CVTčko?
2. EDC - konečně dvouspojka, čekal jsem větší haló kolem toho, a tady je te taková šedá myšička. Jsou nějaké testy už na k dispozici, pro jaké modely se plánuje, dostanou ji i ostatní motorizace?
Osobně bych bral CC s 2.0TCE 180, černá metla, interiér černo-červený :yes:
Dvě otázky na odborníky >😒] 😒br />
1. předpokládám, že atmosferický dvoulitr je ten samý co se dává do Laguny. Proč k němu nenabízejí manuál, nebo klasický automat, a dávají tam jen CVTčko?
2. EDC - konečně dvouspojka, čekal jsem větší haló kolem toho, a tady je te taková šedá myšička. Jsou nějaké testy už na k dispozici, pro jaké modely se plánuje, dostanou ji i ostatní motorizace?
Osobně bych bral CC s 2.0TCE 180, černá metla, interiér černo-červený :yes:
CC se povedl, osobně mu lze vytknout jen jedno. Že je to Renolt. 😄
Čím se tato nevýhoda projevuje?
Zeptej se
Ady. >😁
Ady. >😁
Věř mi, že mě to nenapadlo >😁 😉 Ale neodbočujme od tématu - v čem vidíš eventuální problém?
CC má povedený design, slušnou nabídku motorů, zvědavý jsem na naladění podvozku. Jediný potencionální problém v prodejnosti tedy vidím jen ve vnímání značky. Za mě :yes:
Ach ta image... i kdyby se jednalo o kvalitní automobil, vždy bude ve srovnání s prestižními, ale horšími automobily mnohými vnímán jako ménecenný...
S image u tohto CC problém nemám, to auto vypadá velmi dobře třeba tady: [odkaz]
, nebo tady: [odkaz]
, ale naopak velmi "disproporčně" zase tady: [odkaz] , nebo tady: [odkaz]
A to podotýkám, že bílo-černou kombinaci mám v oblibě spíš, než černou barvu laku...
Zadní linie střechy na mě působí jakoby střechu vzadu někdo "vmáčkl" do auta (směrem dolů a dopředu), což zvlášť vyniká u bílého vozu s černou střechou. Zadní část pak půsoí s nataženou střechou přílíš velkým, dominantním až "těžkým" dojmem...
S nataženou střechou vypadá zadní partie docela "špatně" i na CC...
, nebo tady: [odkaz]
, ale naopak velmi "disproporčně" zase tady: [odkaz] , nebo tady: [odkaz]
A to podotýkám, že bílo-černou kombinaci mám v oblibě spíš, než černou barvu laku...
Zadní linie střechy na mě působí jakoby střechu vzadu někdo "vmáčkl" do auta (směrem dolů a dopředu), což zvlášť vyniká u bílého vozu s černou střechou. Zadní část pak půsoí s nataženou střechou přílíš velkým, dominantním až "těžkým" dojmem...
S nataženou střechou vypadá zadní partie docela "špatně" i na CC...
"Mohli jsme udělat pěkné CC, ale řekli jsme si ne..."
Škoda, Megane mohl mít našlápnuto, ale ta obří zadnice ho opět zapasuje jen mezi ty ostatní. ;-\ EOS a stará 206CC je stále nedostižná dvojice.
Škoda, Megane mohl mít našlápnuto, ale ta obří zadnice ho opět zapasuje jen mezi ty ostatní. ;-\ EOS a stará 206CC je stále nedostižná dvojice.
KDE máš ten obrí zadok? Ja vidím celkom elegantnú líniu, pokračujúcu od prednej kapoty cez spodnú hranu a okien až dozadu. Chceš tam mať prddel ako Insignia - a´la spráskaný jazvečík...?
Pouze tam nechci zadní převis jak u kombika
A čo tam chceš? Usekntý zadok ako na hatchbacku? O.K., ale potom im vymysli, ako tam zložia strechu... Okrem toho krátkemu kabrioletu chýba kúsok noblesy či puncu luxusu, ktoré môže práve dlhšia karoséria navodiť. Pozri na túto nádheru😒br />
[odkaz]
Toho neřeš, to nemá smysl. Není to fiat, AR či Lancie, tak je to blbý a chyby se na tom musí najít za každou cenu. A když nejsou, tak si je vymyslíme...
Jinak další příjemné překvápko, nynější megane je podle mně vyloženě hezký (s výjimkou Fluence a to je megane jen trochu), jinak všechny verze se povedly, obvzlášť pak kombík. Dobrý je i kupé. Právě jsem byl zvědav, jak se pochlapí s CCčkem a řekl bych, že se pochlapili docela dost. Dobře vypadá ta černá verze s kovovými sloupky.
Jenom doufám, že se už konečně poučili a mají odzkoušenou třeba elektroniku tak, aby nehaprovala, jako jsem to x-krát zažil u služebních aut této značky, co používá sourozenec pracující léta u francouzské firmy. Problém kvality specielně Renaultu není v lajdáctví ve stylu a la Fiat (třeba špatně osazené gumové těsnění nebo mizerně navržená nádoba pro ostřikovače, znemožňující nalití kapaliny bez vycákání třetiny obsahu do motorového prostoru....), ale v používání nedostatečně odzkoušených a dotažených high-tech technologií. Reanulty zase nějak extrémně nevržou, neskřípou, neodcházejí jim mechanické díly (destičky, tlumiče, ramena - zde se jedná o konstrukci vozu, ty díly dělá pro všechny pomalu jedna a ta samá firma), ale jde hlavně o elektroniku. A co mi nesedí, je ergonometrie. Než u různých druhů Reanultů pochopím, jak se na příklad ovládájí stěrače v kombinaci s ostřikovačem, trvá mi to neprodleně déle než u japonských uat nebo VW. U Scenicu mi vyloženě vydí řazení a poloha řadící páky, ale jinak je to na klidný styl jízdy pohodový a hlavně pohodlný auto.
Nicméně závěr - pěkný CCčko, povedlo se. Jedno z nejhezčích, jsem zvědav, jak se v něm bude sedět - problém těhle aut bývá v předním sloupku - v Oplu a Fordu mi vyloženě překážel a to jsem v tom akorát seděl a nejel jsem nikam.
Jinak další příjemné překvápko, nynější megane je podle mně vyloženě hezký (s výjimkou Fluence a to je megane jen trochu), jinak všechny verze se povedly, obvzlášť pak kombík. Dobrý je i kupé. Právě jsem byl zvědav, jak se pochlapí s CCčkem a řekl bych, že se pochlapili docela dost. Dobře vypadá ta černá verze s kovovými sloupky.
Jenom doufám, že se už konečně poučili a mají odzkoušenou třeba elektroniku tak, aby nehaprovala, jako jsem to x-krát zažil u služebních aut této značky, co používá sourozenec pracující léta u francouzské firmy. Problém kvality specielně Renaultu není v lajdáctví ve stylu a la Fiat (třeba špatně osazené gumové těsnění nebo mizerně navržená nádoba pro ostřikovače, znemožňující nalití kapaliny bez vycákání třetiny obsahu do motorového prostoru....), ale v používání nedostatečně odzkoušených a dotažených high-tech technologií. Reanulty zase nějak extrémně nevržou, neskřípou, neodcházejí jim mechanické díly (destičky, tlumiče, ramena - zde se jedná o konstrukci vozu, ty díly dělá pro všechny pomalu jedna a ta samá firma), ale jde hlavně o elektroniku. A co mi nesedí, je ergonometrie. Než u různých druhů Reanultů pochopím, jak se na příklad ovládájí stěrače v kombinaci s ostřikovačem, trvá mi to neprodleně déle než u japonských uat nebo VW. U Scenicu mi vyloženě vydí řazení a poloha řadící páky, ale jinak je to na klidný styl jízdy pohodový a hlavně pohodlný auto.
Nicméně závěr - pěkný CCčko, povedlo se. Jedno z nejhezčích, jsem zvědav, jak se v něm bude sedět - problém těhle aut bývá v předním sloupku - v Oplu a Fordu mi vyloženě překážel a to jsem v tom akorát seděl a nejel jsem nikam.
Vo svojej kategórii (neprémiový kupé-kabriolet) je Megane CC zrejme to najkrajsie, co mozno kúpit. Plynulé elegantné línie mierne pritvrdené ostrejsími hranami, skrátka jasná volba. Sklenená strecha je tu priam nutnost a vychytávka, ktorá má v tejto triede (na rozdiel trebárs od C3) zmysel.
Obmedzenia vzhladu sú dané samotnou triedou a koncepciou pevnej skladacej strechy. Zatial este nik neprisiel s riesením, kde by sa dala pevná strecha zlozit dozadu tak, aby po sklopení neostal prílis velká plocha vzadu a dlhý zadný previs. Z tohto hladiska dizajn takéhoto kupé-kabria nikdy nebude dosahovat eleganciu klasických dvojmiestnych roadsterov ci stvormiestnych kabrií s plátenou strechou.
Obmedzenia vzhladu sú dané samotnou triedou a koncepciou pevnej skladacej strechy. Zatial este nik neprisiel s riesením, kde by sa dala pevná strecha zlozit dozadu tak, aby po sklopení neostal prílis velká plocha vzadu a dlhý zadný previs. Z tohto hladiska dizajn takéhoto kupé-kabria nikdy nebude dosahovat eleganciu klasických dvojmiestnych roadsterov ci stvormiestnych kabrií s plátenou strechou.
Někteří to umí ...
[odkaz]
[odkaz]
Každý umí něco, ale Golf CC, lépe než Megan CC rozhodně nevypadá, ani náhodou... :-!
S "Méganov" zostáva v mojich očiach na tom i naďalej najlepšie 3dv. verzia v slušivej farbe a na diskoch 17" a viac.
Počin za famózny považujem, neviem, čo vidíš na aute disproporčné, porovnaj ho s konkurenciou.
nepremiove auto pre skutocne premiovych ludi >😒] 😄